thoralf

Direktlänk till inlägg 11 maj 2017

HISTORISK HÄNDELSE I KALMARS ARBETSLÖSHETSSIFFROR I APRIL

Av Thoralf Alfsson - 11 maj 2017 22:45

Igår kom den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen och den visade på att antalet arbetslösa ökar. Förklaringen är antalet som fått uppehållstillstånd nu också börjar registreras hos Arbetsförmedlingen. I Barometern och Östra Småland kunde vi läsa om utvecklingen i kommunerna i Kalmar län. Vi kunde också läsa varför dessa ”välutbildade” invandrare inte får några jobb. 40 procent av dessa har inte ens utbildning på gymnasienivå enligt Arbetsförmedlingen. Det kan innebära att de bara har koranskola som utbildning, om man nu kan kalla det för utbildning. Jag gör det i varje fall inte det!


Ni kommer kanske ihåg hur den sparkade landshövdingen Stefan Carlsson i ett nationaldagstal på Öland 2015 sa att 50 procent av de asylsökande hade högskoleutbildning. Vilken lögn! Nu har lögnaren till och med fått en egen tavla för 70 000 kronor, som givetvis skattebetalarna fått betala.


I Kalmar inträffade i april något som aldrig tidigare inträffat i Kalmars historia när det gäller arbetslöshetssiffror.

 

För första gången i historien översteg antalet arbetslösa med utrikes bakgrund antalet arbetslösa med inrikes bakgrund. Den långsiktiga trenden har pekat på denna utveckling en längre tid. Utrikes födda utgör ca 12-13 procent av befolkningen i Kalmar men nu alltså mer än 50 procent av de arbetslösa.


 

Utvecklingen kommer fortsätta på samma sätt under flera år.


Sverigedemokraterna har släppt sin kampanjfilm "Vårdpartiet".PS

Ibland blir jag förbaskat trött på att folk inte har koll på vad som är sant eller ren lögn. I synnerhet om man är kritisk till någon.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 maj 2017 23:46

Bra formulerat av Jimmy!

När det gäller Stefan Carlsson, har han inte gjort tillräckligt många tavlor själv, så att det inte skall behövas en till?

 
Ingen bild

Wimarg

12 maj 2017 00:07

En film med ett viktigt budskap.
Blev fångad av filmen trots att jag var på väg i säng, var tvungen att se klart. En tragisk film men ändå så ödmjuk. Just för att Åkesson är en mycket ödmjuk person.
Alla borde se denna film!

 
Ingen bild

Veritas

12 maj 2017 01:49

Sverige; hela bidragshungriga omvärldens Klondike.
SD 2018 >>>>>>>

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 maj 2017 02:31

Det finns bara en lösning. Repatriering med generösa återvändarbidrag. Det blir billigaste och bästa lösningen för VÅRT land.

För att få fart på återvändandet bör alla bidrag halveras. Vidare måste utnyttjandet av välfärd kraftigt begränsas för de med TUT och PUT. Byggstopp för moskéer är också nödvändigt.

Först då kommer vi att se ljuset i tunneln och landet kan återgå till det fungerande land vi en gång hade.

 
Ingen bild

Observer

12 maj 2017 04:35

.....
.....

SD: KÖR DENNA KAMPANJFILM OFTA, OFTA, OFTA -Överallt!!!

..även om det kostar en bra slant
Det kommer det vara värt!

(Den bästa jag någonsin sett)

 
Ingen bild

Observer

12 maj 2017 04:39

Man frågar sig: Varför har inte alla dessa i n v a n d r a r e som hörs vara de som "skall rädda Sverige" inte räddat sina hemländer? Nu pratar jag om INVANDRARE som är >70% och alltså inte flyktingar!

 
Ingen bild

Tors Hammare

12 maj 2017 06:53

I stället för ny arbets kraft som ju skulle rädda våra pensioner så blev det ju importerad mass arbetslöshet. Sen blev det visst lite parallell import av andra diverse berikande fenomen som svammelmedian på Södermalm inte själv vill bo mittibland. Hmmm återstår då bara SD ...........

 
Ingen bild

Fredde

12 maj 2017 07:06

Detta kan inte ens hat-läraren diskutera bort, han som älskar att tramsa om diagram.... (minns inte hans namn)

Om man dessutom jämför totala antalet utrikes födda med inrikes födda lär kurvorna bli ännu intressantare.
Av befolkningen är ju inte hälften utrikes födda (än...)

 
Ingen bild

Fredde

12 maj 2017 07:08

Sen ska man väl också kolla vad sysselsättning anses vara. 2 timmar pilla-på-datorn-kurs är ju inte samma sak som arbete.
Myndigheterna gör ju vad de kan för att putsa siffrorna...

 
Ingen bild

Lasse P

12 maj 2017 07:25

Tänk alla 10 000 tals "flyktingar" som är över 50 år som aldrig får något jobb och får samma välfärd som dom som byggt upp detta fina SVERIGE. Men tyvär ingen jävel tänker.

 
Ingen bild

Steve

12 maj 2017 09:00

Siffror biter inte på politruker när det gäller bevis på att deras propaganda inte håller.

 
Ingen bild

SM811

12 maj 2017 09:15

"Fi lämnar kommunstyret i Göteborg – Det avsätts för lite skattepengar till asylsökande"
https://nyheteridag.se/fi-lamnar-kommunstyret-i-goteborg-det-avsatts-for-lite-skattepengar-till-asylsokande/

 
Ingen bild

Christer

12 maj 2017 09:53

Arbetslösheten bland utrikes födda ökar nu snabbt, det får vi vänja oss vid. Media rapporterar dock lite bättre nu än tidigare. Bilden klarnar. Vi kan t.ex i Östra Småland idag läsa att det är noga försörjt med utanförskapet, och utsikten för framtida arbetslöshet är god för ungdomar i Kalmars skolor. Rektorn för Falkenbersskolan Per-Ola Jacobsson säger att "det hårda klimatet i skolan är en avspegling av samhället med utanförskap och segregering". Jag tycker det är att tala klarspråk, ty mångkultur har aldrig någonstans skapat ett harmoniskt samhälle med tillit och gemensamma värderingar.
Är det någon som tror att de ungdomar med (främst) utomeuropeisk bakgrund som idag hänger sig åt att kränka andra ungdomar (mest flickor) plötsligt skulle överge sin fundamentalistiska grundsyn och ändra sitt beteende och bli anställningsbara skattebetalare? Jag tror inte att det svenska samhället kan bereda dessa ungdomar nån vettig framtid, och det kan dom själva inte heller. För de flesta återstår inget annat än bidragsförsörjning eller kriminalitet. Tyvärr ser det ut så här i Sverige idag, allt fler inser detta, och det börjar spridas även i skolans värld.

 
Ingen bild

weasel

12 maj 2017 11:29

En av de saker som alltid "glöms bort" när man ser statistiken över arbetslöshet bland "svenskar med utländsk bakgrund" / "utrikes födda" är ....att framtidens "fattigpensionärer" kommer att vara invandrare.

Och att dagens pensionssystem inte har en chans i helvetet att överleva den dagen då pensionsräddarna når pensionsåldern. :/

 
Ingen bild

X

12 maj 2017 11:46

Ju mer PK-folket ljuger, desto större tavla som hedersbemärkelse...

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2017 12:19

Mycket bra kampanjfilm av SD och Åkesson - det är en skrämmande utveckling som skett på endast några år.

En petitess i sammanhanget kanske, men jag reagerade också på priset på tavlan av den sparkade landshövdingen Stefan Carlsson, 70 000 låter mycket. Nu vet jag ju inte vem som målat den, kanske en kändis i konstvärlden? Jag arbetade på galleri på -90-talet och vi hade bl a den erkände och folkkäre konstnären Gustav Rudberg. (först kallad Spaniengustav, senare känd som Hven Gustav). Vårt galleri sålde oljemålningar med motiv från Hven för mellan 30 000 - 60 000 på -90-talet alltså.
Som sagt 70 000 är mycket för ett porträtt, det måste vara någon oerhört erkänd konstnär som målat den.

http://www.bukowskis.se/se/fineartbukipedia/3099-gustav-rudberg

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2017 13:28

Ny intervju från DGS-tv med Katerina Janouch.

http://avpixlat.info/2017/05/12/katerina-janouch-intervjuad-i-dgs-tv/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 maj 2017 14:06

Jag tänker mig Sverige idag och i framtid !
Idag har vi flytväst om vi är på sjön i fritidsbåt.
Om 10 år har vi flytväst på sjön och skottsäker väst på land.
Om 20 år har vi skottsäker väst och flytväst på sjön och skottsäker väst och hjälm på land.
"Sverige blir bara tryggare och tryggare"

 
Ingen bild

Tomas

12 maj 2017 14:40

Kalmar är en av de kommuner med högst arbetslöshet men detta vill såklart inte Pampen Johan Persson tala högt om.

Det finns så gott som bara handel och turism i Kalmar! Affärer och restauranger...

Annat existerar ju inte!!!

 
Ingen bild

C Andersson

12 maj 2017 14:53

I dag påstår SVT att Katarina Mazetti är karlskronit. Vad finns det för anledning att ljuga om en sådan sak? Fake news.

 
Ingen bild

Mutter

12 maj 2017 15:45

"Christer

Fredag 12 maj 09:53

För de flesta återstår inget annat än bidragsförsörjning eller kriminalitet"

Ska väl vara och istället för eller.

 
Ingen bild

Observer

12 maj 2017 16:00

Sveriges enskilt största problem som också är upphovet till den situation som landet befinner sig i just nu är årtionden av omhuldande om de svaga, de dåliga, de dumma, de korkade, de ointelligenta och på senare tid även de kriminella samt terrorister.
Låt oss få det klart på en gång; Det är inget fel på att värna om de svaga. Att vara medmänsklig är normalt. Men i Sverige är det inte normalt längre. Det har i årtionden gått a l l d e l e s för långt via något som kan kallas bolibompa-socialism.
Folk som lever på bidrag i Sverige (inkl många kommunala och statliga institutioner) förstår inte längre att de lever av andras arbete. Det visar på att socialismen gått för långt i ett land. Det är osunt.
I skolorna satsas det endast på de sämsta eleverna. Inget på de som kan bli bäst. De som kanske skulle fått nobelpriset i medicin för upptäckten av ett botemedel mot cancer. De får ingenting i Sverige. Uppfinnare behandlas illa –Titta på Håkan Lans.
I Sverige har t.o.m vägarna byggts så att ALLA måste anpassa sig efter den sämsta och långsammaste föraren. Vägarna i Sverige slingrar sig likt en spaghetti (Detta är visst medvetet för att de ”skall följa landskapet”) vilket får till följd att man exakt hela tiden befinner sig i en böj vilket ytterligare försvårar ett effektivt trafikflöde.
Att vi är extremt ängsliga i Sverige kan man enkelt se efter våra vägar –Det finns instruktionstavlor och skyltar –så tätt sittande att man kan kasta en sten till nästa skylt, Från Ystad –Haparanda.
Städerna har gjort om nästan 50% av sina p-platser till Handikapp-platser och på så vis plus galna p-taxor omöjliggjort levande stadskärnor.
I Sverige har man inte behandlat sin vuxna befolkning som vuxna –Man har SYSTEMBOLAGET! ..Som tydligt bevisar att man infantiliserar sin befolkning. Man visar att man inte litar på dem så som en vuxen. Resultatet blir en infantilisering med stora ”Barbapappa” (Socialdemokraterna) som den vuxna.
70 År av detta har gjort oss till vad vi är idag. Ansvarslöshet i politiken och en infantiliserad väljarkår.
Det är dags att Sverige även börjar att satsa på det som kan ge någonting.

 
Ingen bild

Friholt

12 maj 2017 16:48

@ Pretty Boy Floyd 14:06
Tja, eller som Gustav Fröding ren 1891 skrev:

"Havet välte, stormen ven
Vågorna rullade asklikt grå.
"En man är vräkt över bord kapten!"
Jaså
"Ännu kan ni rädda hans liv kapten!"
Havet välte stormen ven.
"Ännu kan en lina den arme nå!"
Jaså
Vågorna rullade asklikt grå
"Nu sjönk han, nu syns han ej mer, kapten!"
Jaså
Havet vält stormen ven.

 
Ingen bild

C Andersson

12 maj 2017 18:54

Trendbrott skriver Aftonbladet. Den trenden har varit uppenbar länge.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x6zxj/syrierna-gar-om-finlandarna-i-sverige

Det där man skriver om finländarna är bara nys. Finländare är ett samlingsnamn för de som har finländskt medborgarskap. Har man svenskt medborgarskap så är man svensk (medborgare). Härstammar man från Finland kan man vara finne, finlandssvesk, same eller rom. Ålänningar vet jag inte var man ska placera in. Gud nåde den som kallar en same eller rom för finne.

Finländare, det var mest finnar, och jugoslaver kom hit för att arbeta. Och slåss med varandra.

http://bildarkiv.olofstrom.se/user?picture=623

Att försöka förstå vad Björn Söder sa om samer är att begära för mycket.

 
Ingen bild

C Andersson

13 maj 2017 16:52

Jag tycker det är trist att de gamla diskussionerna bara dör när han Thoralf gör ett nytt inlägg på sin blogg. Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Jag tycker att han ska flytta ned sitt porträtt längst ned i vänsterspalten och lägga senaste kommentarerna högst upp och sedan de senaste inläggen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se