thoralf

Direktlänk till inlägg 11 maj 2013

GRUNDUTBILDNING

Av Thoralf Alfsson - 11 maj 2013 20:18

 


Idag har vi haft en grundutbildning för kommande kommunfullmäktigeledamöter inför våra framgångar i valet 2014 ;-)


Vi kommer sannolikt behöva många nya kandidater till valsedlarna i våra 12 kommuner i länet.


 


Ca 25 personer hade mött upp i Oskarshamn för att lyssna till Joakim Larsson som tillvardags jobbar som politisk sekreterare i riksdagen.  Den första lärdomen som deltagarna fick ta del av var att kommunfullmäktiges ordförande inte är någon ”kompis” utan en politisk motståndare. Något som säkert alla Sverigedemokrater i kommunfullmäktige fått känna på i någon form.


Sedan blev det motioner, interpellationer, frågor och kommunallagen.


Har just du funderingar på att jobba för ett bättre Sverige! Då är du välkommen att kontakta oss Sverigedemokrater. Vi ger dig utbildning!



Den film jag la upp i förra blogginlägget har väckt en del uppmärksamhet. Det skulle vara väldigt bra om den fanns med svensk text då den även har anknytning till Stockholmsbombaren. Någon "därute" som kan ordna det?


Det tog inte många timmar innan en av mina läsare ordnade ett klipp med översättning till svenska så att alla framförallt äldre läsare med mindre erfarenhet av engelskan också kan ta del av budskapet i filmen. För svensk text använd denna länk.


Tack för hjälpen!




 
 
Ingen bild

Fredde

11 maj 2013 20:28

Stort lycka till alla SD kämpar! Stå på Er! Krossa nu!

 
Svensson

Svensson

11 maj 2013 21:25

SD är folkets parti, det finns många ute i Sverige som vill hjälpa till på olika sätt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

von Moltke

11 maj 2013 21:38

Det är en intressant bild det där, för den säger något om hur extremt arroganta en del muslimer är. Jag hade skämts ögonen ur mig ifall svenskar hade betett sig på det sättet utomlands och inte visat gästlandet tillbörlig respekt.

 
Ingen bild

PK

11 maj 2013 21:56

@von Moltke
Åk till Aya napa, eller valfritt land som "svennar" åker till och grisar ned sig.
kommer ihåg på 80-talet hur italienska vänner förfasade sig över de svenska "gris-festerna" och hur vuxna svenska män och kvinnor betedde sig.

 
Ingen bild

Stundtahl

11 maj 2013 23:27

Utmärkt arbete inför nästa val!
Grundkurs i politiskt förnuft och kunskap tillhör inte vardagen, men detta initiativ leder till fortsatt framgång.

-Outbildade personer –flera stadsråd- med sin största merit att födas i politik är endast parasiter och en onödighet.

 
Ingen bild

von Moltke

11 maj 2013 23:35

@PK
Jo visst har du rätt i det du skriver. Det är pinsamt att svenskar beter sig illa, oftast under påverkan av alkohol, men det är inte arrogans, utan ett exempel på dåligt omdöme(det försvann med ölen). Den arrogans jag pratar om här är att invandrade muslimer kräver att värdlandet ska anpassa sig till de normer och värderingar som de är vana vid i hemlandet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 maj 2013 00:02

Vi förutsätter att bilden är tagen i en av 12 utbildningssalar
Är det möjligen nya fullmäktige aspiranter till Borgholms kommun ?

 
Ingen bild

Tors Hammare

12 maj 2013 00:16

@ PK

Att du kan jämföra två så helt olika anledningar till att bära sig åt som man gjort, visar på ett utomordentligt dåligt omdöme och som visar en brist på verklighetförankring som är oerhört svårslagen.

 
Ingen bild

Magnus S

12 maj 2013 03:04

Det var oerhört positivt att vi var så många sverigevänner på plats. Det hade jag aldrig trott.

 
Hannes Müller

Hannes Müller

12 maj 2013 07:09

Här på Gotland diskuteras då och då sammanslagningar och samarbeten med fastlandskommuner. Senast ett förslag i Moderaterna en sammanslagning av öns sjukvård och kollektivtrafik med Stockholms. I de sammanhangen har jag alltid invänt att ett samarbete med Småland - Kalmar skulle vara mycket naturligare och positivare för Gotland OM ett samarbete skulle ske.

Vi i SD Gotland tillhör stockholmsdistriktet och egentligen är det också konstigt. Nog dags att försöka ändra på det. :-)

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

PK

12 maj 2013 08:11

@tors hammare

Jo jag vet skillnaden. Och håller faktiskt med er i den här frågan. INGEN vill se sharia införas i tex Sverige, inte ens de som kommer från mellanöstern.
En mer passande liknelse är väl svp demonstrerar.
Dom spelar på samma planhalva så att säga.

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 maj 2013 08:21

Bra inlägg Thoralf om utbildning inom SD

Kan kanske få några läsare av bloggen att inse att partiet inte är en engångs företeelse.

Fortsätt mera av den sorten och släng inlägg om lokala fd fotbollsspelare och chokladprinsessor i papperskorgen. Dom har ingen betydelse i framtiden

 
Ingen bild

Läckan

12 maj 2013 08:54

@PK, trodde inte att du hade så många vänner att du kunde blanda ihop dem. 80-talets grisfester var på Kanarieöarna om något.

Handlade om att med spriten försvann omdömet som återvände några dagar senare. Mussarnas omdöme är borta för evigt.

 
Ingen bild

fd moderat

12 maj 2013 09:24

SD kommer behöva enormt många ledamöter. Om partiet får över tio procent i hela riket betyder det att SD kan få över 30 procent i vissa delar av landet. Redan 2006 fick SD ca 23 procent i den relativt stora staden Landskrona. SD är svagt i Stockholmsområdet men det är inte omöjligt att SD kan få 40-50 procent i någon mindre kommun i Blekinge, Skåne, Kronoberg eller Kalmarlän. Det är ett stort ansvar att förvalta en kommun och duktiga ledamöter behövs verkligen. Stor eloge till att ni utbildar så många framtida ledamöter.

 
Ingen bild

PK

12 maj 2013 09:30

@Läckan
Svenskarnas disfunktionella beteenden är vida kända runt medelhavet, det har de varit i decenier.
Skillnaden på er och mig är att jag inte ser folk från mellanöstern som dömda på förhand vilket ni gör.
ni buntar ihop alla som kommer från mellanöstern och kallar dem för muslimer eller andra skälsord.
Det är som att kalla alla Svenskar för livets ord kristna eller white trash.
I min mening så är det staten, myndigheter och samhället i stort som inte ska gå med på vad som helst.
Om ett fåtal (nästan alltid män i maktpoistion) vill införa sharia så måste man bestämt visa att i Sverige är det svensk lag som gäller.
Man får utöva sin religion, MEN ingen står över lagen.

Nu reser ju dock svenskarna mer och mer till diktaturen Thailand och semstrar.
bara man kan få lite sol så är tydligen inte diktaturer något problem (se även svenskarnas resor till Egypten och Tunisien).
Jag vet att det absolut inte är samma sak!, samma sak är när SVp demostrerar för sina "rättigheter".

 
Ingen bild

Stefan A.

12 maj 2013 11:01

Kaos hos moderaterna i Sveriges andra stad med bl.a avhopp till miljöpartiet, blir förstås toppnyhet i fulriksmedia inkl. svt...nähä..inte det..krävs förstås en gammal kommentar från en suppleant i SD från en okänd kommun för att det skall bli riksintressant, vilka jäv... selektiva skitstövlar....

 
Ingen bild

Magentan

12 maj 2013 11:36

@ Pk
Här kommer några frågor till dig, och för att det ska bli mer överskådligt har jag numrerat dem:

Du skriver: "Ni buntar ihop alla som kommer från mellanöstern och kallar dem för muslimer eller andra skälsord."
1) "Andra skällsord"??? Menar du att "muslim" skulle vara ett skällsord? Jag undrar varför?
2) "NI buntar ihop alla"??? Att ca 95% av befolkningen i Mellanöstern är muslimer är rena fakta, så det ingen i SD som "buntar ihop". Däremot verkar SD vara det enda riksdagsparti som INTE buntar ihop alla som kommer från Mellanöstern, utan faktiskt tänker på dem (både muslimer och ickemuslimer) som tvingats fly från Mellanöstern på grund av att de förföljs av radikala islamister (3% av muslimerna i Sverige röstar faktiskt på SD).
Saknar du helt kunskaper om Mellanöstern respektive islam?
Här finns fakta:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mellan%C3%B6stern
http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam

3) Jag funderar lite över varför du refererar till SvP i bägge dina två kommentarer här. Är det så att du av någon anledning vill locka fram en diskussion här om SvP? I så fall varför?

 
Ingen bild

Tors Hammare

12 maj 2013 11:58

@ Magentan

PK:s senaste kommentar är så virrig att jag förmår mig inte till att besvara den. Misstänker starkt ett troll med alla (medvetna?) felstavningar, ger ord en helt annan betydelse än vad de faktiskt har o.s.v

 
Ingen bild

PK

12 maj 2013 12:25

@Magentan
1) Muslim är inget skälsord i sig, men på sidor som Avpixlat, Dispatch och även den här sidan så hamnar de oftast i den islamofobiska kontexten. Vilket gör att oftast när man läser om muslimer så är det på dessa sidor i negativa ordalag.

2) Ett oberoende institut gjorde 2010 (har ingen källa då jag arbetar, får återkomma med den) en undersökning hur många av de som kommit hit från mellanöstern som var troende. Då fanns 450 000 personer från mellanöstern varav 110 000 var troende muslimer.
Bara för att man bor i ett muslimskt land så behöver man ju inte vara troende eller praktiserande?

3)Med liknelsen SVP så menar jag bara att det finns alltid fundamentalister i marginalen som försöker tränga på den stora massan sina "värderingar".
Har inte för avsikt att diskutera SVP, kan inte mycket om dem, läst deras partiprogram som är så extremt att man bara kan rycka på axlarna åt det.

 
Ingen bild

Magentan

12 maj 2013 16:07

1) Vad menar du med "islamofobiska kontexten"?

2) Du skrev: "Bara för att man bor i ett muslimskt land så behöver man ju inte vara troende eller praktiserande?"

Självklart inte. Som jag har skrivit här tidigare har jag själv invandrade, sekulariserade muslimer bland mina närmaste vänner, och de är också väldigt bekymrade över utvecklingen i Sverige.

Det oberoende institut du nämner är antagligen SST (= Nämnden för statligt stöd till trossamfund). Denna nämnd gick år 2010 ut med en siffra på att ca 110 000 deltog i moskéverksamhet. Denna siffra inkluderade emellertid endast de muslimer som tillhörde föreningar som mottog statsbidrag via SST. Övriga troende muslimer räknades alltså inte in. Det oerhört stora antal afrikanska muslimer som strömmat in här de allra senaste åren, och som fortfarande strömmar in i ökat antal varje månad i och med anhöriginvandringen, är ju inte heller med i dessa siffror.

Ett stort problem med muslimerna, som inte tydliggörs i medierna, är deras inbördes hat mot varandra. De allra flesta flyktingar är här pga religionskrig i sina hemländer (t.ex. sunni- och shia-muslimers inbördeskrig mot varandra i olika MENA-länder, för tillfället i Syrien). I Sverige välkomnar vi de olika grupperingarna och inbillar oss att så fort de har kommit över gränsen till Sverige övergår deras hat till varandra istället i kärlek. Men härifrån fortsätter de sedan kampen i hemlandet genom att en stor del av de bidragspengar vi så frikostigt delar ut till dem skickas till hemländernas olika krigförande grupperingar. Där används alltså våra skattepengar bl.a till vapenhandel istället för till vår svenska sjukvård, åldringsvård, skolor osv. Dessutom är risken stor att när de blir tillräckligt många här (och det blir de så småningom med denna ständigt accelererande tillströmning) så kan vi vänta oss samma religionskrig här.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 maj 2013 20:48

@ Magentan

En mycket bra kommentar som tar upp det övergripande, medan PK är just PK och håller på med sådant som i det stora hela totalt saknar betydelse i slutresultatet.

 
Ingen bild

Covenant

13 maj 2013 10:14

Ah, crap, detta missade jag totalt. Hade jag vetat att det skedde så hade det varit minst en person till närvarande.

 
Ingen bild

Thoralf A

13 maj 2013 10:27

Covenant

Är du medlem och bor i Kalmar län skall du ha fått en inbjudan!

 
Ingen bild

skattebetalare

13 maj 2013 10:54

Att jämföra svenskar som åker på semester i Thailand eller kanarieöarna
med invandrare som är hotfulla och som vill ändra samhällssyn på tex kvinnor och andra religioner poliser mm som dessutom får ta del av mina skattepengar bevisar för mig hur låg inteligensnivån ligger???
Lycka till i framtiden pk
SD 2014

 
Ingen bild

Jonas

15 maj 2013 11:21

Om jag ville arbeta för ett bättre Sverige hade jag inte vänt mig till SD.

 
Ingen bild

Cath

17 maj 2013 14:13

Som avhoppad fd moderat i Stockholm arbetar jag gärna för SD. Men jag vågar inte. Och vi är fler som känner så. Många av mina vänner kommer att rösta på SD i smyg. Demokrati i Sverige 2013.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards