thoralf

Direktlänk till inlägg 11 maj 2014

KOMMUNALA BOLAG SKOR SIG PÅ MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 11 maj 2014 12:11

I min granskning av invandringens kostnader i Kalmar län har jag fått in fler dokument med intressant information. Enligt dokument från Migrationsverket kan jag lägga till ytterligare drygt 100 miljoner kronor för invandringens kostnader i Kalmar län.


Det är inte bara privata företag som skor sig på invandringen utan även kommunala bolag sysslar med denna verksamhet. Den är säkert lika lukrativ för kommunala bolag som för privata företag. Det finns ju dock en fördel när det gäller kommunala bolag och det är att vinsten förhoppningsvis kommer kommuninnevånarna till del.


Flera av de kommunala bostadsbolagen har uppenbarligen avtal med Migrationsverket. De mest omfattande avtalen tycks Hultsfreds Bostäder AB sitta på då bolaget fakturerat över 20 miljoner kronor till Migrationsverket under 2012 och 2013.


Av siffrorna i nedanstående tabell kan man lätt konstatera att det är en verksamhet som växer inom de kommunala bostadsbolagen.


 


Västerviks kommun har dock gått steget längre! Det kommunala bolaget Västerviks Resort AB driver även egen asylförläggning. Bolaget började verksamheten lite smått under 2012 för att sedan under 2013 expandera verksamheten rejält. Säkerligen har det kommunala bolaget en vinstmarginal på över 50 procent i den del av verksamheten som berör asylförläggningen. Förvisso ett bättre alternativ att ett kommunalt bolag drar nytta av massinvandringen än ett privat företag. Kanske dags att begära ut årsredovisningen för detta kommunala bolag i Västervik.


 


På Öland har dock den privata invandringsindustrin blomstrat under ett antal år redan. Bäst i klassen är utan tvekan Lundegårds Fritidsutveckling AB. Den enorma vinstutvecklingen för företaget har jag redan skrivit om i ett blogginlägg där jag tar upp vänsterhyckleriet angående vinster i välfärden. Men även lokal media har tagit upp den enorma vinstutvecklingen. Läs artikel i Östran.


Att Bert Karlsson gett sig in i denna lukrativa bransch förvånar säkert ingen men utvecklingen ser precis likadan ut även här. Nya företag är på väg in i invandringsindustrin i Kalmar län.


 Med intäkter på närmare 44 miljoner kronor under 2012 och 2013 och en vinstmarginal på 60-70 procent har Lundegårds Fritidsutveckling AB haft svårt att investera vinsterna i den egna verksamheten. Men nyligen stod ett nytt lekland färdigt vid campingen. Jag kan ju bara gissa att det är ”Migrationsverket” som i princip har betalat för detta lekland som ligger ganska felplacerat i mina ögon. Finns inte särskilt många barn boende på gångavstånd eller cykelavstånd från detta lekland när det ligger ca 5 km norr om Borgholm. Men någonstans skall ju vinsten placeras!


 


Det svenska skattebetalare har sannolikt betalat detta lekland!


Detta inslag från Granskning Sverige är också intressant att lyssna till.PS


Min nya piketröja har kommit hem ;-)


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

11 maj 2014 12:49

Förra året beviljades 116 587 uppehållstillstånd. I år beräknar man med att bevilja minst lika många Om inte fler. På bara två (2) år kommer man alltså bevilja 233 174 personer uppehållstillstånd. Som en jämförelse kan jag nämna att hela Kalmar Län med städerna:
Västervik
Vimmerby
Hultsfred
Oskarshamn
Högsby
Mönsterås
Kalmar
Emmaboda
Nybro
Torsås
Borgholm
Mörbylånga
Alla tillsammans hade en folkmängd på 233 874 förra året. På två år ges alltså nästan lika många uppehållstillstånd som hela Kalmar Läns samlade invånarantal. Den som inte inser det ohållbara i detta och vilka problem det innebär när det gäller bostäder, jobb och enormt tärande på vår välfärd borde enligt mig omyndigförklaras.

Avslutar med att tipsa om dagens avsnitt av Granskning Sverige som tar upp att 95% av de asylsökande slänger sina pass men det ser inte svenskt rättsväsende som något problem. Likhet inför lagen och allas lika rätt och värde gäller inte här.

http://www.exponerat.net/granskning-sverige-polis-far-ej-utreda-asylbedragerier-som-totalt-kostat-10-000-miljarder/

 
Stefan K

Stefan K

11 maj 2014 12:52

Härlig tröja Thoralf!

Jag vet inte om det redan gjorts, men borde inte ett tips skickas hit?
http://blogg.svt.se/kommungranskarna/

Jag tror mig inte hört att någon vänsterpartist fått frågan om dessa vinster med hjälp av skattepengar, men jag kan ha missat det. Fr.o.m nu vill jag att samtliga Sverigedemokrater som går upp i debatter ställer frågan till V:s representanter, gärna med skriftliga underlag som bevis.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Rösta Svenskt 2014!

11 maj 2014 12:54


Varför EU,
inte AU?
Är ni rasister, eller..?!

 
Ingen bild

Hacke

11 maj 2014 13:18

Kostnaderna för den skattefinansierade invandringsindustrin skenar ikapp med den tilltagande galenskapen hos 7-klövern.
Stort tack Thoralf. Ditt idoga och verkliga journalistiska upplysningsarbete är ovärderligt i kampen mot pk-ismens strypgrepp på folket och för ett befriat Sverige.

 
Ingen bild

Magentan

11 maj 2014 13:40

INVANDRINGSINDUSTRINS PROFITÖRER GNUGGAR HÄNDERNA
Allt större mängder väller in. DUBBLERING av båtflyktingar till Italien 2014! Under årets första 4 månader har det kommit över 30.000 båtflyktingar över Medelhavet från olika länder på den afrikanska kontinenten. Under hela 2013 kom det 40.000 De flesta kommer nu via Libyen, från länder som t ex Mali, Gambia och Eritrea.

"EFTER GADAFFI-regimens fall har Libyen blivit alltmer laglöst" påstår man i dagens eko-nyheter. Förhållandena för svarta i Libyen är vidriga, med fängslanden, våldtäkter och tortyr berättar SR:s korrespondent i ett reportage från en av Italiens mottagningar för båtflyktingar.

"Efter Gaddafi -regimens FALL"!? Det var USA och EU (inklusive Sverige), som efter klartecken från FN hjälpte rebellerna att döda Gadaffi och överta makten över Libyen. Den 19 augusti 2011 bombade NATO huvudstaden Tripoli, vilket blev början till slutstriden. Den 21 augusti utbröt eldstrider inne i Tripoli, och dagen därpå uppgavs att rebellerna hade kontrollen över 80% av staden. Den 20 oktober fann man Gadaffis gömställe och sköt ihjäl honom. Tre dagar senare förklarade rebellerna Libyen "befriat" och Libyen hade enligt USA och EU "äntligen blivit en demokrati".

Tack vare USA och EU (inklusive Sverige) är Libyen alltså nu en "LAGLÖS DEMOKRATI"!

Samma sak håller nu på att upprepas i Syrien. USA och EU hjälper rebellerna, som till stora delar består av islamister från al-Qaida (precis som i Libyen). Syrien, Libyen och övriga länder, där den s.k "arabiska våren" sveper fram följer samma mönster, eftersom det i verkligheten är fråga om olika religiösa grupperingar som strider om makten i dessa länder.

Och alltfler flyktingar av olika inbördes fientliga religiösa grupperingar väller in i Europa och Sverige. Berikningen av invandringsindustrins profitörer med våra SKATTEPENGAR fortsätter alltså att accelerera.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 maj 2014 13:43

@Thoralf.
Måste självklart uppmuntra dig att fortsätta denna granskning.
Du avslöjar mycket som många vill dölja för oss väljare. Invandringens kostnader är något som alla väljare borde kräva besked om.
Där ställs verkligen människor mot människor.
Stora bidrag och stora förmåner till invandrare. Samtidigt som landets mest utsatta pensionärer knappt har råd med tandvård.

Men, man tycker att denna granskning inte skulle behöva utföras av en hårt arbetande riksdagsman. Var finns våra grävande journalister? Var finns drivkraften och viljan att avslöja den stora pengarullningen i invandringsindustrin?
Men det är väl så att den journalist som på det minsta lilla sätt rotar i detta, får SPARKEN...

 
Ingen bild

Harry

11 maj 2014 14:32

I MV nya anläggning i Malmö kommer det dagligen mellan 1000-1600 "migranter" om dagen. MV har öppet 6 dagar i veckan. Mest syrier och även en hel del från Ukraina!
Om man uppskater att strömmen till Malmö håller i sig kan vi se följande siffror:
Vecka 6-9.000
Månad 35-40.000
År minst 250.000 eller mer
Detta bara i Malmö!

 
Ingen bild

alltförsverige

11 maj 2014 15:18

En bättre text på tröjan vore:Det är lätt att vara sverigedemokrat det är bara att hålla sig till sina fördomar.

 
Ingen bild

Thoralf A

11 maj 2014 15:37

alltförsverige

Kallar du siffrorna i inlägget för fördomar?

Ibland är sanningen jobbig för invandringskramarna! Särskilt när deras argument krossas och mals ner till tomt prat.

 
Ingen bild

Blåsippan

11 maj 2014 15:40

ALLTÖRSVERIGE@ Det är helt OK att vara korkad men du behöver väl inte överdriva.

 
Ingen bild

Helene

11 maj 2014 15:56

Alltförsverige
Passande text på din tröja: Här är jag. Lobotomerad av svensk massmedia. Lyckligt ovetande om... allt!

 
Ingen bild

Lotta

11 maj 2014 16:13

@alltförsverige
Med tanke på 95% av alla "flyktingar" som "flyr" hit slänger sina pass och ljuger sig in i landet vore det intressant att få veta vilken kategori dina föräldrar tillhör?

 
Ingen bild

Varför kostar invandrarna så mycket

11 maj 2014 16:26

alltförSverige måste väl vara samma person som Nyhetspojken, Äkta svensk samma tröttsamma stil.

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 maj 2014 16:42

Texten på tröjan går ju att variera tex " Lobotomerad av barometerns journalister" !

 
Ingen bild

World Traveller

11 maj 2014 17:33

alltförsverige måste ha en iq lika hög som en den en kaktus har.
För övrigt så meddelar talibanerna att de drar igång sin sommaroffensiv imorgon. Får väl se om det blir nåt i nyheterna om medias skyddslingar.

 
Ingen bild

pelle

11 maj 2014 18:18

Har alltförsverige tagit någon debatt nångång, eller är det bara såna inlägg han håller sej med? Som han skrev nu menar jag.isåfall är det ju något fel med det logiska tänkandet hos honom, jag menar han borde ju bemöta det som skrivs med sakliga argument, annars diskar man sig ju själv, och vad får man ut av det?
Jag försöker att sätta mej in i hans roll, och jag skulle inte känna mej nöjd på detta sätt som han försöker komma åt thoralf på, det kan ju inte tillföra någon ökad självkänsla.därimot om han kommer med motargument, siffror som visar att thoralf har fel, men han har ju inget att komma med, det blir ju bara omoget tjafs.

Jag tillhör dom som tycker det är jättebra att det kommer in människor som gillar invandringen, och för fram sina åsikter, men det här som a f s håller på med är ju inte seriöst, det blir bara löjligt.

För övrigt ty ker jag att thoralf har gjort ett bra jobb, som vanligt.

Pelle

 
Ingen bild

Stefan A

11 maj 2014 18:48

alltförnaiv jublar och drar åt svångremmen ett knäpp till när han ser skattebetalarnas miljoner rinna ned i Bert Karlssons mf. fickor....

 
Svensson

Svensson

11 maj 2014 18:59

Gräsligt att en del människor ska tjäna på invandringen,det är våra skattepengar dom tar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 maj 2014 19:04

@Svensson.
Ja, några få tjänar på invandringen. Vissa gör säkert stora vinster.
Resten av oss förlorar. Speciellt drabbas de som blir brottsoffer. Men även våra pensionärer drabbas ekonomiskt väldigt hårt.

 
Ingen bild

Stefan A

11 maj 2014 19:11

Återigen bjuder SVT i kväll på...gissa vem?...börjar på G..och slutar på Schyman..tur det finns andra kanaler att titta på...

 
Ingen bild

OH

11 maj 2014 19:12

Förr hörde man sägas att om en advokat hade fått hand om tre konkurser eller dödsbon var han miljonär. Numera räcker det med att hen sysselsätter sig inom invandringsindustrien. Det är förståeligt att deras sekreterare Rambergskan hatar Sverigedemokraterna.Hon tänker kanske på procenten.

 
Ingen bild

Calle

11 maj 2014 19:35

VARFÖR VÄLLER DET IN FOLK TILL EUROPA?
-DÄRFÖR ATT PÅ SÅ VIS KAN ECB HÅLLA UPPE STÄNDIG TILLVÄXT.
Man hoppas helt enkelt på att såsmåningom kunna låna ut pengar (Trycka nya pengar utan att det blir hyperinflation) till dessa. VARJE NY MÄNNISKA TILL EUROPA INNEBÄR ATT MAN KAN EXPANDERA EKONOMIN!!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

11 maj 2014 19:45

Om du Thoralf kan få fram dessa siffror. Varför gräver inte journalister i detta? Ja, jag vet svaret, om den heliga invandringen må man icke tala.
Helene uttryckte det bra; Lobotomerad av svensk massmedia...
Lyckligt ovetande om allt.
Det är så makthavarna vill ha det!

 
Ingen bild

Levin

11 maj 2014 19:48

Tack för att du utför den grävande journalistik som de sovande tomtarna på Barometern och Östran borde ägna sej åt.

 
Ingen bild

Calle

11 maj 2014 19:55

Helikopterperspektivet är att man valt detta sätt i Europa för att hålla ekonomin igång. Det är kärnan.

 
Ingen bild

Calle

11 maj 2014 19:59

VARJE NY MÄNNISKA till Europa ger möjlighet att expandera ekonomin.

VARFÖR TROR NI ANNARS ATT MAN TILLÅTER ATT FOLK KASTAR PASSEN i 95% AV FALLEN??!!

Givetvis är detta PLANERAT! Men av vem?

 
Ingen bild

Skägglös Man

11 maj 2014 22:01


Det var en taktisk miss av Sverige att skicka en dam utan skägg till HBTQ-dominerade ESC.
Finns det inga skäggiga damer i Sverige?

 
Ingen bild

Blåsippan

11 maj 2014 22:05

Jo, Alexander Bard.

 
Ingen bild

Ulf Gustavsson

11 maj 2014 22:47

Till Calle,
Det ligger något i vad du säger.

Till Thoralf,
Allt det här måste ju ha en större förklaring. Hur kan annars denna jätteindustri med Invandringen, Dessa stora utgifter som är fullständigt ologiska? Man väller in arbetslöst folk till arbetslösa kommuner, och det sker i stor och tillsynes målmedveten skala.
Kan det inte vara som sign, Calle säger?
Allt det här händer väl knappast av en slump?

 
Ingen bild

Undrande

12 maj 2014 00:57

Kan det vara så vi är utsatta för utpressning på ett el annat sätt? Varför gör vi som nation detta mot oss själva, har vi varit så självgoda och ansett oss så bra på allting att vi även trodde att detta skulle fungera alltså massinvandringen eftersom vi är så goda i Sverige! Skulle jobben trilla ner från skyn och bostäderna till alla som kommer. När det kommer folk pö om pö fungerar ju integrationen det får ta tid man växer ihop inga problem ang religion mm. Men så plötsligt muslimer en masse med sin hederskultur, lättkränkta, ingen vilja el incitament att integreras p g a försörjning gm bidrag.Och så bildas egna samhällen i samhället!

 
Ingen bild

Göran

12 maj 2014 01:22

Ja, det tycks vara fler än Jan Emanuel som vill åka Lamborghini.
Bert Karlsson kanske.

 
Ingen bild

Förbannad skattebetalare

12 maj 2014 01:29

Göran.
Follow The Money.
Ställer man sig frågan: Vem har något att tjäna på det här? Så har man också erhållit svaret på vem eller vilka som ligger bakom det hela.

 
Ingen bild

Stefan A

12 maj 2014 06:20

Reinfeldt & Company levererar, och Bert, Jan och vad dom heter fakturerar, och vi betalar....

 
Ingen bild

Onkel Sven

14 maj 2014 12:23

Och Bengt Westerberg och Mona Sahlin är anställda på EXPO och får sin lön via arvsfonden alltså från avlidna människors pengar !
Skämmas borde dom !

 
sexleksaker

sexleksaker

15 januari 2016 13:40

Tips på BILLIGA sexleksaker intimleksaker.com
Har köpt en anal dildo på intimleksaker.com
Köpt Kamagra från www.intimleksaker.com
Rekommenderar intimleksaker.se och sextoyonlinestore.com

http://intimleksaker.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se