thoralf

Direktlänk till inlägg 18 december 2016

KLIMATALARMISTERNA HAR FÅTT HÄRJA FRITT

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2016 17:24

Klimatalarmisterna på Länsstyrelsen i Kalmar ställer till det för kommunerna som ligger vid Kalmarsund. Länsstyrelsens tjänstemän har svalt SMHI:s propaganda om havsnivåhöjningar med hull och hår. En propaganda som bygger på prognoser om en havsnivåhöjning på ca 1 meter till år 2100. Det innebär att Länsstyrelsen kräver att all ny bebyggelse skall ligga minst 2,85 meter över dagens havsnivå.


Borgholms kommun vill nu godkänna en detaljplan vid Böda på Öland där de byggnader som ligger lägst skulle ligga på 1,6 meter. Nu hotar Länsstyrelsen med att stoppa detaljplanen.


Även i Samhällsbyggnadsnämnden och förvaltningen inom Kalmar kommun har det börjat knorrats över dessa 2,85 meter, vilket ställer till problem och fördyrningar.


Jag säger bara att så går det när man låter klimatalarmisterna härja helt fritt, utan att någon ifrågasätter och sätter det i relation till fakta och den faktiska utvecklingen.

 

 

Ovanstående diagram visar fakta fram till 2014 och sedan SMHI:s prognos om en havsnivåhöjning på ca 1 meter fram till 2100.


Hur många tror på SMHI och deras prognos? 


Svara på omröstningen i höger marginalen på bloggen.



I veckan kunde jag läsa att kärnkraftverket Oskarshamn 3 slagit rekord i årsproduktion. Trots att närmare tre veckor återstår av 2016. När året är slut räknar man med att Oskarshamn 3 har producerat 10,8 miljarder kilowattimmar under 2016.


Kalmar kommun äger ett vindkraftverk (2MW) norr om Rockneby. Under 2015 producerade vindkraftverket 4,36 miljoner kilowattimmar. Det innebär att det behövs nästan 2 500 vindkraftverk för att producera samma mängd elenergi som Oskarshamn 3.

Tyvärr så blåser det bara tillräckligt ibland! Då krävs antingen betydligt fler vindkraftverk eller andra energikällor för att kunna ersätta den energi som Oskarshamn 3 mer eller mindre alltid producerar konstant. Solenergi? Solen skiner bara på dagarna och i princip inte alls under vintern när vi behöver som mest el.


Jag undrar hur Miljöpartister och Centerpartister och andra klimatalarmister tänker sig att lösa elförsörjningen i Sverige. Svenska folket och vårt natursköna land kommer att få betala dyrt för detta elförsörjningsexpriment som kallas "100 procent förnyelsebart".


Känns väldigt bra att Miljöpartiet endast fick 3,5 procent i Aftonbladet/Inizios opinionsundersökning för några dagar sedan.

 
 
Ingen bild

Dumle

18 december 2016 22:39

Jag tror du har fel😉 Enligt de objektiva nyheterna från SVT måste vi förbereda oss på en havsnivåhöjning på minst 10-25 meter!! Hela Kalmar och halva Sverige försvinner. SVT talar väl alltid sanning, eller?

https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/25-meter-hogre-havsniva-trots-2-gradersmal

Thoralf Alfsson

18 december 2016 23:45

Ja, jag får tydligen göra ett nytt diagram ;-)

 
Ingen bild

Absolut sanning

18 december 2016 23:47

Det är inte bara klimatalarmister som får härja helt fritt utan att vad de säger sätts i relation till fakta.

Johan Westerholm skriver om vänsterns hat på ledarsidorna.se :

Alice Teodorescu, Anna Dahlberg, Rebecka Weidmo Uvell, Ann Heberlein och Johan Westerberg får alla känna på det antirasistiska och feministiska identitetsvänstern.

Det legitimerade hatet skickar propåer och mail, där de vill att Ann Heberlein ska skiljas från sin tjänst på Lunds Universitet och att hennes vänkrets ska ta avstånd från henne för att inte mista uppdrag.

De goda riktar ingen kritik mot sakinnehållet utan går till personangrepp.

Alice Teodorescu har fått kommentaren om att hon har ”typiska rumänska tunna läppar” som omdöme om sin opinionsbildning.
Ann Heberlein fick kommentaren att hon hade fula armar.

Johan Westerberg har upplevt liknande saker för att han skriver fakta på ledarsidorna.se.

Rashid Musa driver opinion för ett separatistiskt samhälle och Somar al Naher har stämplat Johan Westerberg som muslimhatare, vilket uppskattas av professor Ulf Bjereld.

Ulf Bjereld är adjungerad i Socialdemokraternas Verkställande Utskott och ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet samt ordförande för Beredningen av forskningsanslag inom statsvetenskap, freds- och konfliktforskning samt medie- och kommunikationsvetenskap.

Kulturen av misskreditering har fått explicit stöd från europaparlamentsledamoten Soraya Post från Feministiskt Initiativ som skrev på Twitter:

"Ann Heberlein är den mest hysteriska och cyniska människa jag sett, en ren plåga att se och höra henne.
Riktig hotfull attityd."

Metoden är inte okänd på något sätt där utfrysning från bland annat arbetsmarknaden tillämpades i dels forna Sovjetunionen och dels DDR. Detta var ett effektivt sätt att utan att behöva fängsla folk kunna undvika obehagliga frågor.

http://ledarsidorna.se/2016/12/media-drev-och-agaransvar-his-masters-voice/

Julia Caesar skriver i sin söndagskrönika om
Ångerparaden UPA.

http://snaphanen.dk/2016/12/18/sondagskronika-aangerparaden-upa/

Alternativt:

http://kimmoa.se/rn/go?to=12157409

Lars Bern lyfter fram amerikanen Tim Bryant från bloggen "The Last American Vagabond" med en artikel för att vi ska förstå den nya världsordningen.

Denna artikel är mycket lång, så spara ner den och läs i omgångar:

https://anthropocene.live/2016/12/18/att-forsta-den-nya-varldsordningen-vem-vad-hur-och-varfor/

Alternativt:

http://kimmoa.se/rn/go?to=12157027

 
Ingen bild

Christer

18 december 2016 23:54

Tyskland bestämde sig för att i förtid avveckla sin kärnkraftverk, och för att klara sin energiförsörjning får man i framtiden b.la förlita sig på rysk naturgas. Det klimatsmarta i detta har dom själva valt och det är inget Sverige ska lägga sig i.
Men jag undrar om Stefan Löfven fick en kram, och ett tack för hjälpen av fru Merkel när dom sågs i Bryssel i veckan?
Jag hoppas innerligt att kommunstyrelsen i Karlshamn fullständigt skiter i Regeringens rekommendation och upplåter sin hamn till Nordstream 2 projektet. Det kanske är att hoppas på för mycket, men nog unnar man Löfven och c/o en redig käftsmäll alltid. Medan dom suger på den fläskläppen, kan dom fundera på om det inte "kommer mera" längre fram.

 
Ingen bild

Göta

19 december 2016 00:51

OM INTERNETS OLIKA SMÅ "FILTERBUBBLOR" OCH MAIN STREAN MEDIERNAS GEMENSAMMA GIGANTISKA JÄTTEFILTERBUBBLA DÄR ALLA PK-JOURNALISTER TRÄNGER IHOP SIG TILLSAMMANS

Den hårt vänsterstyrda svenska mediebranschen (72 procent av journalisterna sympatiserar ju med vänsterblocket enligt undersökning på Gbg:s Universitet)
har nu funnit ett nytt begrepp att slå i huvudet på oss, som är smarta nog att inte gå på deras ensidiga lögnpropagandor av olika slag, utan istället föredrar att välja det bredare och mer mångkunniga och faktarelaterade informationsflödet på nätet.

Vänstermupparnas nya propagandaord är "FILTERBUBBLA".
Enligt Wikipedia är en FILTERBUBBLA (efter engelskans Filter Bubble) "personligt anpassade resultat av en sökning efter information på internet, till exempel då en användare anlitar en sökmotor på internet och en algoritm anpassar eller filtrerar träfflistan beroende på uppgifter om användaren". Med andra ord är det de stora nätjättarna som i t ex Google-resultaten skräddarsyr vad individen kan välja för info på nätet.

I sin fantasivärld definierar den hårt vänsterstyrda mediebranchen detta som att
vi nätanvändare sitter därinne i våra olika nätbubblor och helt missar den kärleksfulla dagliga infon från SVT, SR och alla papperstidningarna och därför inte kan bli lika goda och fina som de fantastiska vänstermupparna, som älskar alla överallt och bara väntar på hur fantastiskt det kommer att bli när alla människor av helt väsensskilda religioner och kulturer har strålat samman och umgås i ett enda stort och saligt älskande på hela vår jord.

Enligt vänstermupparna ÄR DET DESSA FILTERBUBBLOR PÅ INTERNET SOM T.EX ÄR SKULD TILL ATT "FEL SIDA" VANN NÄR DET GÄLLER BREXIT OCH TRUMP-SEGERN, vilket ju gjorde alla vänstermänniskorna så fruktansvärt häpna och upprörda.

Jan Helin, kärleksfull f.d chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet (i folkmun kallad Aftonblaskan eller Aftonlögnen), numera kärleksfull programdirektör för SVT, Sveriges största och mest effektiva organ för falskpropaganda, har uttalat sig för DN-Kultur om detta med filterbubblor.

Citat därifrån:
"Polariseringen och de filterbubblor som skapas leder till en ökad känsla av splittring och en brist på tillit, trygghet och tillhörighet. Vår utmaning är att ge människor en känsla av samhörighet och att överbrygga de informations- och kulturklyftor som finns i samhället" [...]
"– I Sverige i dag finns det en typ av sajter som hanterar fakta ovarsamt – och ger en bild av världen som inte är faktabaserad. Medier är ovana vid att ha blivit del av en politisk retorik där det inte finns möjlighet att bemöta felaktiga påståenden i sak. Jag har inget universalmedel för hur man ska hantera detta – men jag tror att det är viktigare än någonsin att stanna kvar vid sina baser, och vara noga med sin opartiskhet och saklighet. Vi får inte glida ifrån våra fundament, utan måste envisas med fakta".
(HAHAHA - min kommentar)

http://www.dn.se/kultur-noje/svt-vill-sticka-hal-pa-bubblorna-vi-maste-ha-talamod-istallet-for-att-obetanksamt-dela-allt/

Den mestadels kloke (men tyvärr fortfarande felprogrammerad beträffande SD) skribenten Johan Westerholm har en utmärkt artikel om just detta och om journalisternas hatdrev mot Ann Heberlein (med många bra kommentarer under) med titeln: "Media, drev och ägaransvar – His masters voice". Läs den!

http://ledarsidorna.se/2016/12/media-drev-och-agaransvar-his-masters-voice/

 
Ingen bild

Bertil Boo

19 december 2016 01:00

Du är ju fullständigt makalös !!!!!
Du ifrågasätter allt och alla? Nu ifrågasätter du forskare,vetenskapsmän som jobbar på SMHI med väder 24 timmar/dygnet. Med alla dom företeelser, människor etc. som du gnäller på konstant 24tim/dygnet så har du väl knappast tid att undesöka klimatet mer än 1 min/v? Max!
Gå och lägg dig och sov så kanske du vaknar upp och ser lite nyktrare på tillvaron.

Thoralf Alfsson

19 december 2016 07:43

Bertil Boo

Tack för din omtanke ;-) Jag förstår att du är en av dem som tror på detta diagram. Eller insåg du bara att du kanske inte riktigt förstått vad det innebär.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 december 2016 03:01

Varje moské som politiker tillåter byggas i vårt land är en form av försåtsminering av det svenska samhället. De som är ansvariga för framtida inbördeskrig är politiker som godkänt detta vansinne. Snart är hela landet minerat med extrem, kvinnofientlig, antidemokratisk och antiintellektuella dödskulten islam. Moskéer är att likna vid "sovande celler". Den subversiva verksamhet som bedrivs i dessa politiska lokaler är definitivt inte för Sveriges bästa.

Det måste till ett byggstopp för moskéer. Genast om landet skall gå att rädda.

Åkesson gör ditt jobb!

Det är fientliga muslimska sambandscentraler som bara inväntar rätt tidpunkt för att skrida till verket. När den dagen kommer och kriget är ett faktum är det många politiker som förbannar sig och försöker smita från ansvar.

Då är det för sent!

När smäller det då? Ja, det vete gudarna (Läs Allah)

Moskéer hör INTE hemma i kristna Sverige!

 
Ingen bild

Observer

19 december 2016 06:24

OCH HÄR ÄR ETT ANNAT EXEMPEL

Nobelpristagaren 1987 Robert Solow om hur införandet av datorer och datasystem inte fört mänskligheten framåt ett dugg.

http://thequotes.in/wp-content/uploads/2016/07/Robert-Solow-Quotes-1.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Productivity_paradox

Men det är kanske inte så konstigt när man ser detta

http://www.clasohlson.com/se/VR-glasögon-för-smartphone-Exibel/38-7394?showRatings=true

Det är i n t e genom att titta på saker vi får tillväxt. Det är när vi ex-vis kan bygga tvättmaskiner som även torkar, viker och lägger in tvätt i garderoben och likn.

…….. Och något Stefan Lövén borde läsa före!! han nu satsar på att få landsbyggden levande genom att bygga ut bredband till hela landsbyggden.

 
Ingen bild

Observer

19 december 2016 06:28

Det allra viktigaste är att vi får politiker som är kloka nog. Och är de inte det, ändå så pass kloka att de klarar att ta in vad erkänt kloka säger.

 
Ingen bild

Tompa

19 december 2016 06:30

Glädjen med MPs försvinnande är kortvarig när nu deras verklighetsfrånvarande väljare samlas i det lika verklighetsfrånvarande (C) istället. Summan av naiva människor är konstant, de bara samlas i en annan partilokal.

(Mp)s skol -och bilbrännarpolitik fortsätter nu i (C)s namn

Klimatalarmisterna har verkligen lyckats skrämma upp folk när det gäller de "förväntade" klimatförändringarna. Här får SD vara lite försiktiga då dessa människor använder den minsta invändningen till klimatförändringarna som ett slagträ i den pågående smutskastningskampanjen och det är många som går på den.

Det är synd att "förväntade" klimatförändringarna tar bort fokuset från det som är vårt allra största hot nämligen alla utsläpp i mark och vatten. Vårt dricksvatten är på väg att förstöras men fokuset ligger på att en dieselbil släpper ut någon % för mycket i luften.

1926 var Sverige bland det varmaste landet i Europa men cykler i väder är inget klimatalarmisterna upplyser om.

 
Ingen bild

Fredde

19 december 2016 06:42

Enligt Annie Lööf kommer Grönland "slukas i havet" om vi inte stoppar utsläppen.

Nu är ju Grönland 3700 meter högt, och så mycket vatten finns inte på jorden så att det skulle kunna bli 3,7 km djupt...

Jaja, dessa alarmister!

 
Ingen bild

Tony

19 december 2016 07:29

Ja man lär sig hela tiden något nytt i det nya Sverige,
förutom alla domedagsproffetier om Donald Trump och
SD, så fick jag i går ta del av en ny Yrkestitel som jag
inte stött på tidigare "Migrationskorrespondent"?

 
Ingen bild

Bo

19 december 2016 08:12

Modern matematik:
Hur många år är det till 2100?
2010 - 2016 = 84 år

Hur mycket höjer sig havsnivån på vårt klot?
ca 1 mm per år.

Hur många mm höjer sig havsnivån på vårt klot under 84 år?
1mm per år * 84 år = 84 mm

Hur många cm blir det?
84/10 = 8,4 cm

Gäller detta också vid Kalmarsund?
På grund av landhöjningen om ca 1 mm per år, lär det inte hända någonting alls!

 
Ingen bild

Hasse

19 december 2016 08:58

De som betvivlar att verkligheten ser ut som Thoralf beskriver den kan lämpligen gå in här: https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_global_country.htm?gid=1261 och granska mätresultaten på de svenska kuststationerna. För övrigt tror jag att Trump och de personer han omger sig med kommer att ruska om de klimatalarmistiska kretsarna ganska grundligt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

19 december 2016 09:32

Till Bertil Boo
SMHI ska arbeta med väderprognoser och inte med klimatet. De, om du ursäktar, är inte direkt glänsande bra på det. För oss på landet med behov av bra väderprognoser är det till vi norrmännen vi vänder oss. Antingen är de mer intelligenta över där, eller så ägnar våra meteorologer för mycket av sin arbetstid till att kvacka i klimatfrågor.

Förresten kan jag väl passa på och fråga dig också. Samma frågor som jag ställt till MP utan att få svar:
-Hur förändras footprint när en människa flyttar från nordöstra Afrika till Sverige?
-Hur mycket koldioxid omvandlas till syre genom fotosyntes i Sverige? Är det mer, eller mindre, än vad vi släpper ut?

O.S.A

 
Ingen bild

SM811

19 december 2016 09:44

@Bertil Boo
Här har du en ytterligare en bild. Tror du på siarna eller på verkligheten?
http://nyatider.nu/clexit-dags-att-ga-ur-klimatavtalet/

 
Ingen bild

sarak

19 december 2016 10:40

Hur blir det när man pumpat ut all gas och all olja från jordens innandöme? Rasar klotet ihop då? Är jordbävningar och slukhål ett varningstecken? Är det inte lite säkrare att använda solen? Vinden är lite opålitlig.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 december 2016 10:41

Jag lyssnade på Anna Kindberg Batra.
Hon har lärt sig en hel del !
Av sin man !
Hennes inövade ramsor har hon nytta av om dom uppträder tillsammans.
Det finns inte mycket innanför det pannbenet.
Hon är en typisk "politikerhora" som känner av hur vinden blåser. Precis som pyrschjägaren smyger hon sig på sina motståndare.
Jag röstade på Moderaterna före 2006. Idag är det SD trots att Jimmy verkar förlamas i takt med stigande siffror för partiet.
Jag tror att Batra måste bytas ut !
Hon har målat in sig i samma hörn som Reinfeltd satt i.

 
Ingen bild

JEK

19 december 2016 10:49

Utan att jag är något mattegeni så vore det intressant att se en beräkning på hur mycket havsytan skulle höjas om all is norr/sydpolerna smälte. Is har dessutom en lägre densitet än vatten har jag för mig.

 
Ingen bild

Lena

19 december 2016 11:13

Många bra inlägg på tråden, tack @Absolut sanning och Göta för bra inlägg o länkar. Även @Fredde skrev i Thoralfs förra inlägg om lögnen på SVT angående vad som händer flyktingarna som nu kommer ut från Aleppo. Rapporteringen är oerhört förvirrande (vilket väl också avses). Vi får veta än att det ÄR SÅ SYND OM DESSA, vilket jag ABSOLUT MED OM, MEN varför får vi inte veta VILKA SOM HÅLLIT FOLKET I ÖSTRA ALEPPO FÅNGNA?

SÅ FAKE NEWS vill bara att svensson ska sova vidare och "gilla läget" och betala förstås. Absolut inte ifrågasätta något. Att de här inläggen är till för att brunmåla Assad,Putin och Ryssland, nej DET kan det ju inte handla om...?

Apropå FAKE NEWS så kommer Facebook att bli/blir redan nu FAKEBOOK, de gör som Kina alltid gjort, de har filter som stoppar viss information att komma ut, på så sätt kan alla fortsätt leva i sin bubbla. (Ser detta hos min vänsterinriktade vän som endast läser MSM tidningar och har en bror som förser henne rikligt med vänsterpropaganda. I helgen träffades vi och när vi väl kommer in på världshändelser o politik och får höra mina åsikter om vad som hänt, kippar hon efter andan).

Varning för Agenda 2030 som vår s k stadsminister skrev på för ett år sedan, som nu kommer att implementeras i full skala, det som nu kallar "falska nyheter". Det är nämligen endast de etablerade som ÄGER SANNINGEN, snart kommer väl SANNINGSMINISTERIET att inrättas såsom Orwell beskrev det i sina böcker.

Det går även rykten om att under julhelgen kommer den kriminelle Soros och Clintonfamiljen tillsammans med CIA kommer att kidnappa valresultatet. Det kommer inte att redovisas förrän den 6/1-17 och det blir ingen invigning av Trump den 20/1. Som hämnd höjer de också räntorna nästa år så att USAs skuld ökar katastrofalt.

Här en dagsfärsk rapport från Infowars

https://www.youtube.com/watch?v=95cyRkBDqUo

 
Ingen bild

pg

19 december 2016 11:14

sarak

Måndag 19 dec 10:40

Sol?
Solen lyser med sin frånvaro i största delen av Sverige, resterande del är den minimal!

Bygg ut och modernisera kärnkraften snarast.
Med ny befintlig teknik återanvänds det som kallas kärnavfall, ger energi under lång tid framöver.

Intermittent elförsörjning tar inte hänsyn till behovet!

 
Ingen bild

rksmrgs

19 december 2016 11:57

@JEK

Det beror på om den smälta isen legat på land eller flutit i vatten. Endast om den legat på land kommer den att höja vattennivån, i annat fall kommer den att sänka den, eftersom som du säger is har lägre densitet än vatten. Pröva med att lägga en iskub i ett glas vatten och notera vattennivån före och efter att isen smält! Nästan all is kring Sydpolen flyter på vattnet, medan förhållandet är tvärtom kring Nordpolen och på Grönland. Så summan av kardemumman bleve nog i stort sett status quo.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 december 2016 13:05

@JEK. När vatten fryser till is, ökar volymen med 9 procent om jag inte minns fel. Det bör väl också bli tvärt om, om ett stort stycke is smälter.. 1 kubikmeter is blir isf till 910 liter vatten..

 
Ingen bild

Ölandsbonde

19 december 2016 13:07

Sarak
Olja och gas finns inte i egna "rum" i jorden. De är löst inkorporerade med de bergslag där de finns. Tänk dig en tvättsvamp som är full med vatten. Suger du ut vattnet rasar inte svampen ihop. Jordbävningar har inget alls med olja och gasutvinning att göra. Du får nog läsa på lite bättre. Slukhål förekommer. En orsak är att intensiv gruvbrytning skett vilket kan göra att marken sätter sig.

 
Ingen bild

Ove

19 december 2016 14:17

Länsstyrelsens personal är så inkompetenta och okunniga. Precis som i kommunen.

 
Ingen bild

C Andersson

19 december 2016 14:41

Ursäkta men jag förstår inte diagrammet? Vad visar y-axeln och vad innebär gradering.

Jag har koll på vattenståndet nere vid kajen och dat är väl som alltid lite upp och ned.

Jag ser Kungsholmsfort från min balkong. Vad jag kan se så håller det sig ovanför vattenytan.

Thoralf Alfsson

19 december 2016 14:48

Havsnivåstånd för olika årtal.

 
Ingen bild

C Andersson

19 december 2016 14:48

@Ove@

Om Dan Eliasson blir lanshövding hur blir det då med klimatet?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

19 december 2016 15:51

"Nu tändas tusen juleljus" censureras av skola i Åmål.

Stroferna "född av Herren Jesu Krist vår frälsare och gud" och "en stråle av Guds kärleks ljus" har helt strukits från psalmen. Dessutom har "Du stjärna över Betlehem" ändrats till "En stjärna över alla oss".

http://www.friatider.se/skola-censurerar-nu-tandas-tusen-juleljus

 
Ingen bild

Christer

19 december 2016 15:51

Vill komplettera uppgifterna som delgivits @SARAK
Vid konventionell oljeutvinning så pumpar man inte upp oljan ur jordens innandöme. Man pumpar ner vatten via ett hål, och oljan som är lättare flyter upp ur ett annat. Så går det till, det blir alltså inga stora tomma salar i underjorden. Allt det här går ganska lätt att läsa sig till, och gör man det behöver man inte bli skrämd i onödan.

 
Ingen bild

Tony

19 december 2016 16:48

Julia Caesars krönika är som vanligt suverän,'
hon kan verkligen få orden att hamna på rätt plats.

 
Ingen bild

Hasse

19 december 2016 17:28


rksmrgs o Hulda
All is runt nordpolen flyter. Största delen av isen på Antarktis vilar på fast grund. Det gör isen på Grönland också. När is som flyter på vattenytan smälter, så ändras inte vattennivån (Arkimedes lag). Här finns en intressant bild av väderförhållandena runt nordpolen: https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=-347.71,64.47,438/loc=174.073,89.582

 
Ingen bild

Didrik

19 december 2016 17:34

Vad kan senaste utspelet från AKB och Kristdemokraterna betyda?
Här föreslår man åtgärder som SD påpekat sedan länge.
Är det ett närmande till SD, eller bara ett utspel för
att locka tillbaka väljare?
Att sprickan är stor inom Alliansen står klart, men är M nu
redo att fimpa L och C?

 
Ingen bild

pg

19 december 2016 18:04

Nu är det dags att sätta stopp!

"Mellan 600 miljoner och 1 miljard kommer delas ut i bistånd till Irak under en femårsperiod."

Isabella Lövin (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat. Foto: Tomas Oneborg

 
Ingen bild

Onkel Sven

19 december 2016 18:30

Vid jultomtens skägg ,hoppas inte Carin Götblad blir RPC om Eliasson får kicken ! Blir i så fall ett val mellan två onda ting !

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 december 2016 18:34

@C Andersson. Om Dan Eliasson blir Landshövding i något län, blir det säkert massflytt därifrån...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 december 2016 18:54

Diagrammet är väldigt pedagogiskt, att någon Miljöpartist skulle förstå det är väl inte troligt, men någon på Länsstyrelsen borde väl kanske tänka till.
Bra Alfsson jaga clownerna

 
Ingen bild

Lena

19 december 2016 19:02

Dokumentären om Putin o Ryssland, Rysslands återkomst, är väl värd att se och visar många bra sidor som sällan kommer fram annars på SVT.

http://www.svtplay.se/video/11575090/dokument-utifran-rysslands-aterkomst-rysslands-aterkomst

 
Ingen bild

Riffi

19 december 2016 19:09

Jag tycker Ditt diagram om prognosen över havsytans höjning är så lysande. Den ställer klimatalarmisterna i den löjliga dager som de förtjänar. Jag tror inte de själva fattar det, men det gör ingenting.

Snart kommer Du att kunna göra ett över temperaturhöjningen också. :-)

 
Ingen bild

Tony

19 december 2016 19:57

Jag tror att Bertil Boo börjat att tulla på julspriten
i förtid

 
Ingen bild

C Andersson

19 december 2016 20:32

@Hulda mk1@

Då släpper vi inte en jävel över bron. Brömsebro alltså.

 
Ingen bild

C Andersson

19 december 2016 20:39

Jag är ändå inte med. Vad är skalan på y-aveln? Meter? Vad representar 0? Man måste väl utgå från ett normalvattenstånd. När är utgångsvärdet och hur representeras det på y-axeln.

Thoralf Alfsson

19 december 2016 22:34

Det är cm. Det är det som SMHI redovisar i sin databas. Det som är intressant är ju förändringen!

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 december 2016 21:01

Thoralf, du är suverän, fantastisk, ja, alla superlativer vi kan finna!

Och jag instämmer med Riffi: lysande diagram. Och önskar detsamma: ett över 'temperaturhöjningen'.

F ö ... WOW!!!

 
Ingen bild

Rasistiska Expressen

19 december 2016 21:08

Rätt att Sveriges unga muslimer förlorar stöd

Beslutet att neka bidrag till föreningen Sveriges Unga Muslimer innebär en välkommen kursändring. Statens bidragskran kan göra mer skada än nytta.

Statens bidragspolitik gentemot civilsamhället har länge varit märklig. Trots högtidsord om vikten av att värna demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter tycks den starkaste rätten ha varit den att faktiskt få bidrag. Att vid upprepade tillfällen bjuda in hatpredikanter har inte varit något hinder för löpande statliga utbetalningar.

Så sent som i oktober slog Myndigheten för Ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fast att det var rätt att ge en halv miljon kronor till Sveriges Förenade Muslimer. Det trots att terrorexperter beskriver föreningen som ett nav för jihadistkretsar och att Göteborgs kommun stoppat uthyrning av lokaler till föreningen då den granskats av Säkerhetspolisen.
http://www.expressen.se/ledare/ratt-att-sveriges-unga-muslimer-forlorar-stod/
Som det kan svänga.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

19 december 2016 22:15

Till alla som har helt rätt och som vanligt helt fel.

Helt rätt! vatten stiger inte för att flytande is smälter. Men ingen vetenskapsman genom tiderna har påstått det heller.

Dom har sagt att Land baserad is, höjer vatten nivåerna, Men det är inte det riktiga problemet. Varmt vatten är större än kallt. Det är det stora problemet, och utan is massor, finns det inget att kyla dom med, det blir en ond spiral. den är även exponentiell.

Men all denna olje propaganda är redan debunkad med faktiska bevis, så är ni intresserade så kan ni lätt hitta info.

Tips på En objektiv kille är Potholer54 som har gjort en hel serie, han presenterar faktiska empiriska forskar rapporter.

 
Ingen bild

calle

19 december 2016 22:51

vansinnesdåd i Tyskland.
http://www.svt.se/nyheter/live/live-lastbilsattack-mot-julmarknad-i-berlin

det var detta som kunde ha skett i Örebro under allsången på Ohelga natt, 6 dec.
om dom stulit lastbilar och kört in på stortorget från oscarsparken, publiken hade då haft dom i ryggen och inte hört vad som händer bakom, föränn det är för sent. och så skyttar från sidogatorna, och handgraneter som kastas. 30 000 kunde ha dödats i en dödsfälla på stortorget i Örebro.

nu var polisen föregående och utförde flera gripanden kvällen innan "pga av resturangsfiffel". tack polisen för ni stoppade eventuella blodbadet i Sverige, för denna gången.
mångkultur fungerar inte

 
Ingen bild

JEK

20 december 2016 08:48

@Mats (ateist) Proffstroll
Tack för intressanta svar. Volymskillnaden på vatten vid olika temperaturer är väl ganska små (promille) om jag inte är ute och cyklar. Nu är det stora volymer totalt det handlar om så det vore intressant att veta vad t.ex 5 graders uppvärmning av haven skulle ha för volyminverkan. Däremot kan väl olika temperaturer ha inverkan på havens rörelser.

Thoralf Alfsson

20 december 2016 09:17

Utvidgningskoefficienten är 0,00021 per grad för vatten.

 
Ingen bild

Tony

20 december 2016 10:49

Tror att proffstrollet blir miljöminister i nästa regering,
han svänger sig med ord som han inte själv begriper

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

20 december 2016 10:50

"Utvidgningskoefficienten är 0,00021 per grad för vatten".
gånger, alla vatten molekyler på jorden,(även luft) + den extra isen som idag är frysen, sedan tillkommer metanet i typ permafrost, etc. Jag orkar inte ens räkna, men det blir en sudd.

Thoralf Alfsson

20 december 2016 11:06

Svara istället på en enkel fråga.

Tror du på diagrammet och SMHI:s prognos om en havsnivåhöjning på ca 1 meter till 2100?

Ja eller Nej

 
Ingen bild

JEK

20 december 2016 12:16

@Thoralf. Tack för svaren. Jag är också kraftigt skeptisk till klimatalarmister, men det är intressant att resonera kring vissa aspekter som att havsnivån kan komma att höjas t.ex Sen brukar det väl ibland vara så att med två ytterligheter kanske sanningen ligger någonstans i mitten

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

20 december 2016 12:27

Ja. Och det är inte smhi`s prognos.
Det är förövrigt en medium prognos.
Forskning handlar inte om sanningar, det handlar om, den mest troliga förklaringen av de fakta vi har. I detta fall, jorden blir varmare och varmare. (Fakta) Varför?

99% av all forskning går ut på att falsifiera hypoteser, alltså, utesluta saker. Då kvarstår, att efter 100års uteslutning av möjliga förklaringar, så finns det inte så mycket kvar, som förklarar fenomenet. Vilket borde vara den mest troliga orsaken.

Här är varför jag svarar JA på frågan.
https://www.ipcc.ch/pdf/unfccc/cop19/3_gregory13sbsta.pdf

Ps, jag har heller aldrig förstått vad detta har med politisk inriktning att göra. Ds Jag är förövrigt emot flygskatten, pga logiska argument, inte för att jag tycker att de inte skall betala skatt, eller att dom inte påverkar utsläppen.

Thoralf Alfsson

20 december 2016 13:01

Tänk att du kunde inte svara bara Ja eller Nej. Då vet vi att du tillhör den grupp på drygt 2 procent som tror på diagrammet.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

20 december 2016 14:53

Då vet vi att du tillhör den grupp på drygt 2 procent som tror på diagrammet.

Vilka 2% är det? vilka innefattar dessa 2%. Och jag upplyste dig om att ditt påstående var fel, detta är inte smhi`s prognos.

Jag gav dig ju länken där 1m höjningen är väldigt real, baserat på den senaste forskningen samanställt av IPCC.

Men grattis till att bygga halmgubbar och sedan fråga, -har du slutat slagit din fru, argument.

Jag förstår faktiskt inte vad du gnäller över, Du har inga argument, inga fakta, utan bara Det måste vara en global konspiration, startad av kineserna.

Thoralf Alfsson

20 december 2016 15:39

2 procent se min omröstningen i högermarginalen på bloggen.

"Jag förstår faktiskt inte vad du gnäller över, Du har inga argument, inga fakta, utan bara Det måste vara en global konspiration, startad av kineserna."

Jag har aldrig skrivit om några kineser! Nu är det du som sysslar med halmgubbar!

Men eftersom du inte trivs på min blogg så undrar jag vad du gör här! Det finns många vänsterbloggar där du borde trivas bättre bland likasinnade.

 
Ingen bild

Leon

23 december 2016 23:53

"Visionen" om 100 % energi från förnybara källor är ju redan till stora delar en realitet. I dagsläget (första halvåret 2016) produceras ca 60 % av den elektriska energin i Sverige med vad som definieras som "förnybara" energikällor. (http://www.svenskenergi.se/Global/Statistik/%c3%84ldre%20statistik/M%c3%a5nad_jan-jun_2016.pdf ) . Det är ju bara de 37,7 % kärnkraftsproducerad energi och den idag nästan försumbara andelen "fossilkraft" 2,3 % som inte är definierade som "förnybara". Som förnybara definieras, enligt Lag om elcertifikat (SFS 2011:1200), då vatten-, vind-, sol- och vågkraft, biobränsle (inklusive torv), geotermisk energi m fl. Förunderligt nog räknas inte avfall som "förnybart" trots att det kontinuerligt produceras stora mängder av detta "bränsle" vid konsumtion och industriell produktion i landet. (Ironiskt nog producerar vi inte tillräckligt med "avfall" i landet så avfallseldade anläggningar är hänvisade till att importera).

Den notoriskt kostsamma och olönsamma vindkraften har under det senaste året dessutom blivit än mer kostsam och olönsam. Intäkterna från elcertfikat har ju störtdykt till en historiskt låg nivå med ett "marknadspris" på ca 14 öre/kWh (från ca 30 öre/kWh under 2008-2010). Ironiskt nog beror detta på att "tillgången" på marknaden har ökat på grund av de senaste årens "massiva" utbyggnad av just vindkraften. Dessutom har Skatteverket från och med 2015 höjt uttaget av fastighetsskatt från 0,2 till 0,5 % för vissa ägare av "vindkraftsparker". Framför allt då vindkraftverk/"parker" ägda av större bolag och koncerner. Så den gamla sanningen att en vindkraftspark för att uppnå ekonomiskt "break even" måste bestå av minst 12 - 15 snurror får nog revideras "uppåt". Med tanke på att investeringskostnaderna för projektering och uppförande av större "parker" är mycket höga och "lönsamheten" högst tveksam har vi nog sett "slutet" på storskalig vindkraftsutbyggnad inom en inte alltför avlägsen framtid. Å andra sidan är det ju vi konsumenter som i slutändan betalar både elcertifikaten och bolagens ökade skattekostnader.

Slutligen - svaret på frågan om SMHI;s "prognos" är från min sida ett definitivt NEJ. Men detta är mer en reflektion av min allmänna skepsis mot "alarmism" generellt och inte specifikt mot "klimatalarmismen". Jag ställer mig lika skeptiskt till de tämligen frekventa "larmrapporter" om faror med olika livsmedel, "islamiseringsalarmism", "folkutbytesalarmism" o s v

 
Ingen bild

Göran

19 oktober 2017 09:40

När senaste istiden smalt bort var havsnivåhöjningen 10 mm per år. SMHI påstår att vi ska få en lika snabb ökning av havsnivån till år 2100.

Min fråga är då: var finns de isar som ska åstadkomma det?

Thoralf Alfsson

19 oktober 2017 09:46

Bra fråga!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards