thoralf

Alla inlägg under januari 2018

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2018 13:13

Så här inledde ledarskribenten Joakim Carlsson på Östra Småland sin dikt riktad till Jimmie Åkesson lagom till julhelgen.


”SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut”

 

Jag uppmärksammade detta på min blogg och undrade om Joakim Carlsson önskade livet av Jimmie Åkesson, dessutom på Östra Smålands ledarsida. Reaktionerna blev väldigt många både på min blogg och på Facebook.


Bakgrunden till min fråga beror ju på allt annat som Joakim Carlsson skrivit tidigare om SD och Jimmie Åkesson. Då Joakim Carlsson brukar svinga sitt svärd, förlåt sin penna i våldsamma piruetter titt som tätt på Östra Smålands ledarsida.


Hur många minns detta utfall? I en ledare från 24 juni 2016 går Joakim Carlsson till en grov attack på Jimmie Åkesson där nazism, Hitler, antisemitism, Mein Kampf, biologisk rasism och andra epitet haglar i texten. Vem som hatar framgår utan tvekan i den texten. Läs gärna texten och bilda er en egen uppfattning om ledarskribenten Joakim Carlsson och vad han tycker om Jimmie Åkesson och alla sverigedemokrater och hur han respekterar andra åsikter.


http://www.ostrasmaland.se/ledare/brev-till-jimmie-akesson/


Om du nu läst ledaren så kan du ju fundera över hans ordval i ovanstående ”dikt”. Hur skall den tolkas?


Tydligen fick Joakim Carlsson tillsänt sig ett julklappsrim tillägnad honom också.


”Till dig jag önskar ett paket

Som smäller som en raket”

 

Det gjorde tydligen Joakim Carlsson upprörd och han kände det som ett hot och han har nu polisanmält julklappsrimmet. Östra Småland och Joakim Karlsson ger nu uppenbarligen och på något märkligt sätt mig skulden för detta på lördagens ledarsida. Helt befängt!


Rubriken på hans ledarartikel är dessutom "Julhälsning från en kloak". Vilket visar på vilken nivå Joakim Carlsson befinner sig. Om ni nu inte litar på mig så lägger jag även in länken.

http://www.ostrasmaland.se/ledare/julhalsningar-fran-en-kloak/


  


Nu är jag i och för sig inte det minsta förvånad över Joakim Carlsson slutledningsförmåga. Efter terrordådet i Nice där 84 oskyldiga människor dödades som firade Frankrikes nationaldag skrev Joakim Carlsson följande på Östra Smålands ledarsida.


”Hela attacken påminner betänkligt mycket om scenariot i en bok av Stephen King, ”Mr Mercedes”, där människor mejas ner med hjälp av en bil när de står i kö till en jobbmässa. Jag bara påpekar det eftersom många kommer att tro att dådet inspirerats av islam och Koranen. Det kan faktiskt lika gärna ha inspirerats av Stephen King.”

http://www.ostrasmaland.se/ledare/en-man-som-bara-ar-vard-forakt/

 

Jag tror inte att jag behöver kommentera detta mer. Det talar för sig självt.


På ledarsidan i Östra Småland lördagen (5 september 2015) försvarar Joakim Carlsson uteslutningen av Sammy Augustsson. Han använder sig till och med av den döde 3-åringen Aylan Kurdi för att motivera uteslutningen av Sammy ur Transportarbetarförbundet endast på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Det är så fruktansvärt lågt och beklämmande och i synnerhet ohederligt eller till och med ännu värre.


Den ledaren verkar dock Östra Småland raderat från webben. Jag kan i varje fall inte få fram den genom att söka på Östra Smålands webbsida. Det kanske beror på den tvärvändning som socialdemokraterna gjort i migrationspolitiken efter 2015 och det kaos som uppstod under hösten 2015. Undrar om Joakim Carlsson har kritiserat socialdemokraterna för tvärvändningen i migrationspolitiken?


I lördagens artikel letar jag efter det minsta spår av självkritik från Joakim Carlsson men tyvärr kan jag inte finna en tillstymmelse till det. Den egenskapen besitter sannolikt inte Joakim Carlsson. Det närmaste han kommer är att jag tolkat hans dikt helt fel. Men det tolkningsutrymmet har Joakim Carlsson själv gett utrymme för inte bara i dikten utan under en lång rad av ”hatiska” artiklar på ledarsidan, inte bara mot Jimmie Åkesson och SD. Utan mot allt som inte är vänsterpolitik och vänsterföreträdare.


Dessutom kallar han mycket nedlåtande mina läsare för ”Thoralfs svans”.


Vill du kommentera det hela så har Östra Småland lagt upp lördagens artikel på Facebook. Det finns redan en del kommentarer men vi får se hur länge artikeln får ligga kvar på Facebook om ”fel” kommentarer börjar strömma in. Tänk bara på språket!

https://www.facebook.com/ostranlokaltidningen/posts/2043179632375681


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2018 20:02

 

En rubrik från DN och hör och häpna den har slagit ut Trump som toppnyhet! I varje fall under några minuter. Det dröjer säkert inte så länge innan Trump är tillbaka på tronen :-)


"En orsak till dagens problem är politiska beslut som gått från den ena extremen till den andra. Dagens armé på 15 000 personer kan jämföras med de 530 000 man armén kunde mobilisera för 25 år sedan, 1993. Arméns anfallsförband utgjordes då av 19 brigader, en brigad är 4 000 soldater och officerare. 


Riksdagens försvarsbeslut från 1996 och framöver ledde till att alla brigader lades ned. Då upphörde försvarsplaneringen, mobiliseringsförråden tömdes och materielen såldes eller förstördes."


Vem fan har ansvaret för detta?

 

Det undviker skribenten väldigt noga i sin långa artkel. 


Inte ens Wikipedia redogör för vilka partier som stod bakom försvarsbeslutet 1996.

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsbeslutet_1996


En ledtråd. Göran Persson var statsminister!


Jag vet var de ekonomiska resurserna lagts sedan 1996 och det är i varje fall inte på pensionärerna. Dem stal Göran Persson flera hundra miljarder ifrån. Inte heller på sjukvården, rättsväsendet, äldreomsorgen eller skolan.


Någon mer som vet?

 

UPPDATERING

 

Hittade detta i ett protokoll från debatten den 13 december 1996 i riksdagen.

 

Anf. 192 ANDERS YGEMAN (s):

 Fru talman!

”Efter denna luciadags långa debatt, där ett antal debattö- rer har slagit vakt om hemortens eller hemlänets regemente, vill jag som ung socialdemokrat framföra min beundran för det arbete som försvarsministern och försvarsutskottet utfört för att anpassa försvarsmakten till nuvarande och framtida hotbilder. Jag hade naturligtvis gärna sett att försvaret i högre grad hade anpassats till den nuvarande hotbilden, vilket hade lett till en större neddragning av försvarsutgifterna och fler nedlagda regementen. Därmed hade mer pengar frigjorts till andra angelägna framtidsprojekt. Men de avvägningar som har gjorts är bra och riktiga, och neddragningen av försvarsutgifterna gör att Sverige står väl rustat att möta framtidens utmaningar. Fru talman! Det är ingen hemlighet att de unga socialdemokraterna sedan länge har motsatt sig JAS-projektet, den utan konkurrens största gökungen i det svenska försvaret.”

 

Här har ni en riktig "landsförädare", Anders Ygeman!

 


Däremot sa Kalmars dåvarande riksdagledamot Nils-Fredrik Aurelius nedanstående. Jag brukar prata då och då med Nils-Fredrik Aurelius ;-)Anf. 131 NILS FREDRIK AURELIUS (m):

Herr talman!

Socialdemokraterna och Centern verkar för en nedrustning som helt saknar proportioner. I försvarsbeslutet 1992 genomfördes den neddragning av försvaret som var säkerhetspolitiskt motiverad. De omvärldsförändringar som av åtskilliga talare nu än en gång anförs som motiv för en omfattande nedrustning var kända redan då, 1992. Genom denna ytterligare neddragning kommer staten inte att på ett tillfredsställande sätt kunna sköta en av sina mest grundläggande uppgifter, nämligen att svara för den yttre tryggheten.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2018 10:35

I Koranen nämns i tre olika verser, (2:191, 5:33 och 8:12) att anhängare av andra religioner bör dödas. Anser du att det därför är en oriktig beteckning att kalla islam ”fredens och kärlekens religion”? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.

 

”Allahu akbar” ropade terroristerna när de iscensatte sitt blodbad inne på den franska satirtidningen Charlie Hebdo. Deras dåd drog igång en världsvid debatt om terror i religionens namn.

 

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2018 20:50

Jag besökte Stortorget och torghandeln idag. Jag mötes av tre parkeringsvakter på torget, varav två uppenbarligen höll koll på alla bilar som försökte parkera på Stortorget för att handla vid den muslimska torghandeln.


 


Fick mitt blogginlägg från förra veckan en sådan effekt?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/05/11505834-mangkulturell-lagstiftning-pa-stortorget/


Det var till och med helt rent från parkerade bilar på de delar av torget där det inte är tillåtet att parkera.


 


Jag såg dock inte att parkeringsvakterna satte några parkeringsböter på någon bil utan insatsen gick uppenbarligen ut på att tala om att det var parkering förbjuden som gällde.


Vissa försökte parkera på de fyra handikapp platser som finns på den tillåtna delen av Stortorget men de blev snabbt avvisade om de inte hade ett tillstånd att parkera på en plats för handikappade.


 


Men så snart parkeringsvakterna avlägsnade sig så började det fyllas på med bilar med nysvenskar som uppenbarligen inte vill parkera lagligt och sedan promenera till Stortorget. Men när det fyllde på med bilar kom även en och annan svensk som uppenbarligen trodde att det var ok att parkera på torget.


 


Varför visar dessa personer ingen respekt för våra lagar och trafikregler? Eller handlar det om att visa att man inte respekterar svenska lagar? Att visa att man som muslim står över svensk lagstiftning? Jag börjar faktiskt att undra eller jag är nog mer eller mindre övertygad om att det varje fall inte kan bero på okunskap. Utan det har andra orsaker! 


Jag träffade dessutom en bekant på torget som kommit in till stan för att se hur det såg ut. Han förundrades över att det var så många som uppenbarligen inte jobbar eller råkar vara ledig på en fredag och kan gå på fredagsbönen eller bara torghandla. Men det kanske är så att många svenska arbetsplatser har ändrade arbetstider på fredagar. Vad vet jag?


Jag kommer fortsätta att besöka Stortorget de fredagar jag har möjlighet ;-)


Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2018 14:30

Det var intressant att höra hur Jan Helin definierade fake news i Opinion live igår. Han uttryckte sig ungefär så här att dels kan det vara rent felaktiga uppgifter eller kunde det också vara när man inte berättar hela sanningen utan undanhåller vissa fakta i en nyhet.


På alternativa medier har det de senaste dagarna förekommit ett foto på den asylsökande som knivhögg en polis på Medborgarplatsen i samband med att ensamkommande demonstrerade under hösten 2017.


Jag passade på att söka efter vad svensk media skrivit om detta brott under de senaste dagarna och hittade nästan bara detta från SVT. Det är dessutom endast en lokalnyhet för Stockholm.


”Den här övervakningsfilmen utgör bland annat bevisningen mot den man som åtalats misstänkt för mordförsök på polisen Ted Eriksson i Björns trädgård i slutet av augusti förra året.

Det var när polismannen Ted Eriksson och hans kollega patrullerade vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm som en ung man kom bakifrån och knivhögg polisen i nacken.

Efter attacken flyr den misstänka gärningsmannen från platsen och tappar då kniven. Den flyende mannen grips kort där efter av polis och står nu åtalad misstänkt för mordförsök. Mannen förnekar försök till mord.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-knivattacken-mot-polisen-vid-medborgarplatsenHanif Bali har läst förundersökning som nu ligger till grund för åtalet och har därefter kommenterat förundersökningen på Facebook. Jag citerar hela hans inlägg.


”Möt Muhammed Husseini, den ”17-åriga” afghanska medborgare som greps vid Medborgarplatsen när han knivhögg en polis i nacken. Jag har nu läst hela förundersökningsprotokollet.

 

Han har tillfälligt uppehållstillstånd, och har varit bosatt i Iran innan han december 2015 migrerade till Sverige, då uppgav han sig vara 16 år. I samtliga anteckningar vuxenvärlden har om honom tycker de alla att han verkar och ser ut att vara mycket äldre än sin uppgivna ålder. Ändå stoppar ingen charaden.

 

Via sin kurator framkommer även till socialtjänst, god man och HVB-hem att han egentligen är 25 år - samtliga larmar Migrationsverket. Han beskriver i detalj att han både jobbat inom textilindustrin och som specialistsvetsare inom höghuskonstruktioner i Iran med personalansvar.

 

Trots detta får han fortsätta dalta runt på barn och ungdomspsykiatrin, man tar honom till barnakuten när han vägrar äta mat och han ej sköter sin personliga hygien.

 

BUP lyckats kontakta hans familj i Iran där de pratar med hans lillasyster som är 23 år gammal. Hans andra lillasyster är 21. De bekräftar att han är det äldsta barnet. Tid är relativt som Einstein sa, så vi inväntar nobelpriset i fysik till killen som uppenbart uppfunnit en tidsmaskin.

 

Han erkänner själv att han är mycket äldre än 17 - han säger sig vara 25 - och att han vill återvända till sin familj i Iran - trots att han sökt asyl för skydd mot läget i Afghanistan.

 

Trots detta får han uppehållstillstånd i Sverige av Migrationsverket och plockar ut ett främlingspass - socialtjänsten bokar honom nästan omgående en hemresebiljett med öppen återresa. Efter några månader i Iran återvänder han.

 

När han kommer tillbaka från Iran dyker han upp hos migrationsverkets reception i Basiji-uniform, en shiaextrem paramilitär milis underställd Sepah, den islamska revolutionens väktares armé. Kort och gott är det prästerskapets egna privata armé på 125 000 man.

 

Inne hos Migrationsverket repeterar han återigen att han inte är 17 år utan är 25 år gammal. Ändå lyfter ingen ett finger för att flytta åldersbedragaren från HVB-hemmet.

 

När han börjar skolan till hösten lyckas han på första veckan både hamna i slagsmål och hota ett par elever.

 

Både God man, HVB-boende och HVB-vårdare berättar i förhör att han flertal gånger var på demonstrationen. Husseini vittnar själv att han varit på demonstrationen vid 8-10 dagar.

 

Efter att han huggit polisen i nacken på sittdemonstrationen på Medborgarplatsen sprang SVT till asyl- och vänsteraktivisten Fatemeh Khavari och helt utan kritiska frågor lät henne förneka all form av koppling mellan knivmannen och demonstrationen.

 

I förundersökningningen kan vi läsa att en av Husseinis vänner sagt Khavari kontaktat honom och sagt att hon ska ordna advokat åt honom. Det är kanske därför hans försvarsadvokat egentligen är expert på migrationsjuridik och ej brottsmål.

 

Ibland får jag frågan varför jag utrycker mig så provokativt om åldersfusket - detta är orsaken. Om åldersfusket ej vore så tabubelagt av de ”anständiga” hade denna individ inte varit på fri fot i Sverige och kunna attackera poliser och misshandlat elever.

 

Bästa sättet att bryta ett tabu är att attackera det rakt på. Charaden måste få ett slut.”

 Enligt min uppfattning har SVT lika stor tillgång till förundersökningen som Hanif Bali och borde därmed kunnat ange mer fakta i sin artikel. Jag anser därmed att SVT har ägnat sig åt fake news enligt den definition som programdirektören vid SVT angav i Opinion live på torsdags kvällen.


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

 


Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2018 23:13

 

Jan Helin                   Foto Thoralf Alfsson


Jan Helin har stor erfarenhet av Fake news från sin tid som chefredaktör på Aftonbladet. Frågan är om han tar med sig dessa erfarenheter även till SVT.


I kvällens Opinion live diskuterades fake news och Jan Helin som är programdirektör på SVT fick rejält med kritik för hans projekt med Vinnova om att försöka motverka falska nyheter eller nyheter som inte berättar hela sanningen. Jag gjorde omgående reflektionen att är det inte det som just kvällspressen ägnat sig åt i decennier. Inte minst Aftonbladet där just Jan Helin varit chefredaktör och ansvarig utgivare.


Nu fick Jan Helin kritik från flera håll i studion av bland annat Dick Erixon, Janne Josefsson och Håkan Boström. Dick Erixon drog ett bra exempel på hur SVT:s korrespondenter lägger in sina egna nyhetsvärderingar istället för att hålla sig till fakta. Janne Josefssons slutord till Jan Helin var något i stil med att SVT istället skulle höja sin kvalitet på Nyheterna så att folk litade på det som presenteras i Aktuellt och Rapport. Det är ett trovärdighetsproblem!


Idag läste jag en artikel skriven av SVT om att antalet så kallade ”extra tjänster” ökat dramatiskt under andra halvåret 2017 eller med ca 7 000 jobb. Dessa extra tjänster går till nyanlända och långtidsarbetslösa och betalas helt och hållet av staten. Men dessa extra tjänster finns bara inom offentlig verksamhet. Så långt är allt ok, förutom att detta sannolikt kostar svenska skattebetalare ca 3,5 miljarder kronor per år med dagens drygt 11 000 extra tjänster.


Det som är Fake i artikeln är att Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg säger följande.


”Av de här 11 000 tjänsterna har hälften har gått till inrikes födda och hälften till utrikes födda. Grupper som står lite längre bort från den svensk arbetsmarknaden.”

 

Enligt Arbetsförmedlingens egen statistik som också uppdaterats idag har 7 867 extra tjänster gått till utrikes födda medan endast 3 301 extra tjänster gått till födda i Sverige.


Det innebär en fördelning i procent till 70/30 vilket är långt ifrån hälften till varje grupp. Vem som helst kan dessutom kontrollera att SVT och generaldirektören kommer med fake news. Den troliga anledningen är att man inte vill peka ut utrikes födda som den grupp som har störst behov av stöd.


Här har Jan Helin något att jobba med på SVT och Stefan Löfven borde ta generaldirektör Mikael Sjöberg i örat eftersom han sprider falska uppgifter till public service.


Fakta

En extratjänst är en anställningsform som är subventionerad av staten och är riktad till nyanlända och långtidsarbetslösa. Anställningsformen bekostas helt av staten och kan maximalt sträcka sig över två år.


En person som får en extratjänst kan arbeta inom till exempel sjukvård, skola, äldrevård, barn- och funktionshindersomsorg. Det måste vara en offentligt finansierad verksamhet och kan innefatta arbete hos kommunala och statliga myndigheter som inte bedriver någon affärsverksamhet.


Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2018 13:23

I Koranens sura 5:33-34 berättas att Muhammed fångade män som varit uppstudsiga. Han lät hugga av deras händer och fötter samt värmde upp spikar, vilka lades på deras ögon, varpå de lämnades att dö i ödemarken. Anser du att detta pekar på en mer primitiv inställning än kristendomens ”vänd andra kinden till”? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.

 

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2018 23:27

Vid gårdagens debatt om Kalmarhems köp av en andel i ett vindkraftverk yttrade sig Centerpartiets kommunalråd Ingemar Einarsson om hur bra förnyelsebar energi är. Han sa ungefär så här.


”Solenergi och vindkraft är jättebra. När solen inte lyser så blåser det alltid.” Jag frågade efter evidens på det uttalandet och fick till svar att allt han säger är ”evidensbaserat”. Suck.....


Hur många anser att man kan ta centerpartister på allvar?


Nu har det snöat i Sahara ännu en gång enligt Aktuellt och Smhi.  Om jag minns rätt så snöade det även förra året i Sahara. Enligt meteorologen har det bara snöat tre gånger på de senaste 40 åren i Sahara. Visst är det märkligt att två av dessa gånger inträffat i år och förra året med tanke på den globala uppvärmningen som är enorm enligt klimatalarmisterna. Som dessutom påstår att 2016 och 2017 varit de varmaste åren sedan senaste istiden.


”Det är sannerligen inte särskilt ofta som det snöar i Saharaöknen, men det skedde faktiskt så sent som förra året. Innan dess var det 37 år sedan. Även den gången var det i just Aïn Séfra-området.” 


https://www.expressen.se/nyheter/klimat/bildbeviset-visst-snoar-det-i-sahara/

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se