thoralf

Direktlänk till inlägg 10 januari 2018

EVIDENS

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2018 23:27

Vid gårdagens debatt om Kalmarhems köp av en andel i ett vindkraftverk yttrade sig Centerpartiets kommunalråd Ingemar Einarsson om hur bra förnyelsebar energi är. Han sa ungefär så här.


”Solenergi och vindkraft är jättebra. När solen inte lyser så blåser det alltid.” Jag frågade efter evidens på det uttalandet och fick till svar att allt han säger är ”evidensbaserat”. Suck.....


Hur många anser att man kan ta centerpartister på allvar?


Nu har det snöat i Sahara ännu en gång enligt Aktuellt och Smhi.  Om jag minns rätt så snöade det även förra året i Sahara. Enligt meteorologen har det bara snöat tre gånger på de senaste 40 åren i Sahara. Visst är det märkligt att två av dessa gånger inträffat i år och förra året med tanke på den globala uppvärmningen som är enorm enligt klimatalarmisterna. Som dessutom påstår att 2016 och 2017 varit de varmaste åren sedan senaste istiden.


”Det är sannerligen inte särskilt ofta som det snöar i Saharaöknen, men det skedde faktiskt så sent som förra året. Innan dess var det 37 år sedan. Även den gången var det i just Aïn Séfra-området.” 


https://www.expressen.se/nyheter/klimat/bildbeviset-visst-snoar-det-i-sahara/

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 januari 2018 00:36

Tino Sanandaji: "Hårresande i Sydsvenskan om arbetsmiljön i Malmös skolor."

Titta på bilden. Det är alltså en lärare som fyllt i enkäten/rapporten.

https://tinyurl.com/yaebcejn
https://s17.postimg.org/pdi3raq1r/safe_image.jpg

Inte alls konstigt att det går åt helvete.

 
Ingen bild

Björn

11 januari 2018 01:29

"När solen inte lyser så blåser det alltid" ???
Ibland undrar man hur folk är funtade. Hur ofta är det inte vindstilla på nätterna?

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

11 januari 2018 01:34

Så har då den självutnämnde vetenskapsmannen och välkända klimatalarmisten Al Gore gjort ett "brilliant" uttalande:

"AL GORE INSISTS GLOBAL WARMING CAUSES GLOBAL COOLING"

Skrattretande eller?

Det är väl så att när klimatet vi har vägrar följa klimatalarmisternas domedagsprofetior så måste väl globalisternas agenda förnyas med andra förklaringar.
Men att hävda att den globala klimatavkylningen som nu börjat beror på den globala uppvärmningen, ja det är väl ändå lite magstarkt av denne klimatnarr Al Gore. Snacka om att motsäga sig själv med idiotiska påståenden som detta.

Han vill väl vara helgarderad, så att inte det verkliga klimatet skall rasera klimatlögnen han och många andra medlöpare byggt upp.

En ny världsomfattande klimatskatt för att finansiera globalismen och "The New World Order" får ju inte gå om intet pga. att klimatet är bångstyrigt. DET är vad planen är.

https://www.infowars.com/al-gore-insists-global-warming-causes-global-cooling/

Över 400 vetenskapliga undersökningar enbart under 2017 ifrågasätter global uppvärmning.

http://www.breitbart.com/big-government/2017/10/24/delingpole-now-400-scientific-papers-in-2017-say-global-warming-is-a-myth/?utm_source=facebook&utm_medium=social

https://conservativetribune.com/scientific-papers-global-warming/

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

11 januari 2018 01:58

Någon måste väl kolla på solen.
https://www.youtube.com/watch?v=TbWyuJYybMA

 
Ingen bild

Gränsjägare-87

11 januari 2018 02:40

För den som är skeptisk till klimatalarmen med global uppvärmning av människan påstådd skapad vilket fullständigt dominerar i mainstreammedia och istället är intresserad av att läsa lite från källor som hävdar motsatsen i klimatfrågan. (Tyvärr på engelska)

To The Horror Of Global Warming Alarmists, Global Cooling Is Here

https://www.forbes.com/sites/peterferrara/2013/05/26/to-the-horror-of-global-warming-alarmists-global-cooling-is-here/#3235cad44dcf

http://www.climatecooling.org

http://www.icr.org/article/new-evidence-for-global-cooling/

Klimatet går i cykler av människan opåverkbar!
Synd bara att klimatalarmisterna tillåts att t.o.m i skolan skrämma upp barnen med fejkade klimathot!

Så blir det när lärare sväljer all propaganda med hull och hår utan eget tänkande.

 
Ingen bild

Bör läsas

11 januari 2018 05:55

Om landhöjningsproblematik och överdriven havsytehöjning

"Vissa viftar bort felräkningen med att det ändå är försumbart med tanke på hur mycket havsytehöjningen förmodas accelerera framöver, men de framtida siffrorna är i sig helt orealistiska. För att få metervisa höjningar på så kort tid framöver krävs avsmältningstakter som liknar dem vid senaste nedisningens slutskede. Men sådana inlandsisar som smälte då finns inte längre, och den is som finns kvar idag ligger dessutom inte på så låga breddgrader som då."
http://www.klimatupplysningen.se/2014/04/07/om-landhojningsproblematik-overdriven-havsytehojning/

 
Ingen bild

T

11 januari 2018 06:49

Evidensbaserad kunskap är ju samma som fördomar😄

 
Ingen bild

Bo

11 januari 2018 08:04

"Tänk om det blir kallare? Solens makt över klimatet". Så heter en bok av Tege Tornvall. Den förklara med många bilder det komplicerade femomenet klimatförändringar. Rekommenderas.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 januari 2018 08:04

Ang. Lars Ohly !
Om han har trakasserat en kvinna vet jag inget om.
Antagligen är det överdrivet i vårt hysteriska kvinnosamhälle.
Att han har trakasserat SD under lång tid finns det otaliga bevis för.
Därför är det mycket bra att han "slängs ut med soporna" !

 
Ingen bild

Bo

11 januari 2018 08:18

Under veckoslutet fick spanska försvarsmaktens nödenhet kallas in för att bekämpa snö och oväder. Ymnigt snöfall under helgen gjorde att flera vägar blockerades vilket skapade långa köer. Enbart i provinsen Segovia nordväst om Madrid satt nära tre tusen bilar fast i snön.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 januari 2018 09:04

Solceller använder jag till div utrustning vid vildsvinsjakt och kommer att montera det till LED-belysning nattetid runt mitt hus. Det passar också i enkla fritidshus med låga krav på standard. I en snar framtid kommer säkert krav på att en viss del av taken på nybyggda hus har solceller monterade.
Men varken solceller eller vindkraft kan bli mer än komplement på många, många år. Vindkraftens påverkan på närboende med ständiga blinkningar av speciellt solljuset, men också lågfrekvent buller, vet vi inte mycket om än...

 
Ingen bild

Niklas R

11 januari 2018 09:42

Frågan man ska ställ till stolpskott som Ingemar är; vad var det för fel på vattenkraft? Denna energikälla som vi har gott om i Sverige, som är ren och fungerar året runt. De miljarder som skattebetalarna spenderat på att subventionera och bekosta dessa kompisprojekt inom vindkraften kunde istället ha lagts på att uppgradera, effektivisera och modernisera våra vattenkraftverk istället.
Men då hade dessa skattemiljarder gått till befintliga energibolag som inte gav pengar några politikers kompisar. Vilket är hela poängen med vindkraftbranschen till att börja med.

Solceller i all ära, det kan man komplettera med men vindkraft är en återvändsgränd, väldigt dyr sådan. Precis som att massimportera MENA folk är en EXTREMT dyr lösning på pensionssystemet.

 
Ingen bild

Lena1

11 januari 2018 10:39

Sist jag hörde om "klimatuppvärmningen2 på SVT så pratade man om "Klimatförändringarna" och Klimatpåverkan", vilket ju är något annat. Det gäller verkligen att förvirra människor. Det här handlar om göra människor rädda. De styrande vill styra oss med rädsla, det är det hela.

 
Ingen bild

PG

11 januari 2018 11:02



Norska Statnett redovisar på ett överskådligt vis Elproduktion och Elstatistik i Norden.

http://www.elstatistik.se/

http://www.statnett.no/Kraftsystemet/Data-fra-kraftsystemet/Nordisk-produksjon-og-forbruk/

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

11 januari 2018 11:38

Jag visste inte att det snöat inne i Sahara söder om Atlasbergen (som kan få enorma snömängder årligen), det är en nyhet. Visserligen blir det mycket kallt, men normalt saknas det vatten som kan övergå i snö. Kan vara tecken på att Sahara är på väg att växa igen – CO2 har ju ökat med ca 0,0075% senaste 100 åren, vilket innebär att växtlighet behöver mindre med vatten för att frodas, vilket genererar mer vatten osv. Däremot har det snöat flera gånger inom M.Ö och föregående vintern fanns under några veckor ett snötäcke långt in i Saudi-Arabien.

Vad gäller den ”fortsatta” globala uppvärmningen, så beror denna till största del på (administrativa) manipulationer av klimatbedragare, s k Climate-Gate! Man väljer t ex allt för kort intervall för kalkylerna med ett ”kallt” år som utgångspunkt. Självklart blir alla andra år då lite varmare. Mätperioderna för kalkylerna MÅSTE givetvis sättas till 200 år eller mer för att inte blanda in lokala serier av ”väder” i kalkylerna. En del av manipulationerna innebär att original uppmätta data som införts i databasen byts ut mot ”justerade” data, som därmed blir original, varvid ”märkligt nog” det alltid blir något varmare efter justingen. Numera upprättar seriösa institut egna originaldatabaser, då de databaser som hanteras av FN-anknutna klimatbedragare/-aktivister inte längre anses pålitliga.
Vetenskapligt är det tillåtet med justeringar, förutsatt att originaldatat inte ändras, OM en parallell databas med justerad data upprättas. En stor del av ”uppvärmningen” tillkom när Sovjet kollapsade och de över några veckor lade ned ca 1200 meteorologiska mätplatser. Eftersom dessa i stort fanns bara inom kallare regioner försvann stor del av den data som höll uppvärmning ”nere” samt öppnade för att ”justerad data” kunde göras ”varmare”. Nu avslöjas bedrägeriet av satellitmätningar, som dock inte alltid införs som oroiginaldata, då datan hanteras av klimatbedragare.

När västerländska MSM/Public Service fortsätter att mata allmänheten med ”global uppvärmning”, så har kylan funnits de senaste 3 åren öster om Uralbergen över Nordamerika fram till Grönland. Vi talar om köldrekord (jämfört med Antarktis) under ett par månader i Sibirien för 3 år sedan och ett snötäcke i Nordamerika nästan ned till Florida resp Mexicanska Gulfen. Förra vintern var dock något lugnare, men snötäcket var över det vanliga långt söderut. I år ligger kylan över Nordamerika med köldrekord för Nordamerika, samt omfattande snötäcke. I Sibirien är det f n en ”värmebölja” med endast 20-30 grader minus. Kan förståss ännu bli kallare.

Och ja – isbjörnarna, som eg är brunbjörnar med vit päls, blir allt fler (även när aktivisterna påstod att de dog ut). De har inga problem att flytta dit isar finns eller vandra in i landet i sökande av föda. Kan säl flytta sig, så kan isbjörn.

 
Ingen bild

Lennart

11 januari 2018 12:38

Lena1, klokhet och kommunism är motsatser !

 
Ingen bild

Lasse

11 januari 2018 15:07

I Tabuk Saudiarabien snöar det nästan varje år.

 
Ingen bild

Tony

11 januari 2018 17:00

Ja lärarna i skolorna har svalt all propaganda med hull o hår,
och nu får dom sitta och gråta på lektionerna för att
pensionsräddarna är stygga till dem.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

11 januari 2018 22:16

Roland Salomonsson
Bra skrivet av dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards