thoralf

Alla inlägg under januari 2018

Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2018 16:55

 


Idag gjorde jag ett besök på Stortorget i Kalmar för att kolla in torghandeln och för att se om den fungerar bättre än den gjort tidigare. Nej, blir mitt svar. Den här gruppen människor har instiftat sina egna lagar. Följande registrerade jag under någon timme som jag var på plats.


Det handlar om 100 procent kontanthandel av grönsaker och frukt.


Kassaregistren används bara sporadiskt, den används mest som en kassalåda utan att något registreras.


Parkeringsförbuden på Stortorget respekteras inte. Minst 15 bilar felparkerade.


De nya svenskarna använder 1600-tals torget med kullerstensbeläggning som det passar dem att parkera sina bilar medan de besöker källarmoskén och torghandeln.


 


De kör bil tvärs över Stortorget som det passar dem.


När jag tog fram kameran för att fotografera började flera skrika till mig att jag inte fick ta kort!


Jag fick flera kommentarer på ett språk som jag inte förstår men jag gissar att det inte var några trevliga kommentarer.


Jag fick också flera kommentarer från riktiga svenskar som passerade förbi. Flera sa med viss ironi ”det nya Sverige”. Andra betraktade handeln med kritiska blickar. Såsom det politiska paret F!+L som passerade förbi. Jag trodde de älskade mångkultur med utifrån deras blickar att döma så gillade de tydligen inte heller ”uppståndelsen” på Stortorget.


Uppenbarligen gäller inte de lokala reglerna när det gäller parkering och biltrafik på Stortorget under fredagarna när denna grupp av människor bedriver torghandel i samband med fredagsbönen i källarmoskén. Det sker uppenbarligen med både Kalmar kommuns, Skatteverkets och Polismyndighetens goda minne. Jag trodde i min enfald att det i Sverige gällde svenska lagar,regler och föreskrifter.


Men på fredagar gäller uppenbarligen någon mångkulturell lagstiftning på Stortorget i Kalmar!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2018 23:48

Anser du att stening av en kvinna som varit otrogen mot sin man är ett negativt inslag i islam? Ja/Nej


”I haditherna föreskriver Muhammed däremot stening som bestraffning vid äktenskapsbrott.”

 

PS

 

Har delat ut lite av mina foldrar igen i Nybro kommuns mindre orter. Så det kommer säkert de som vill kunna läsa svaren på frågorna i foldern. Gå in på nedanstående länk.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/14/11493725-svar-pa-fragorna-i-foldern/

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2018 23:41

Har idag besökt en hel rad mindre orter inom Nybro kommun. Kristvallabrunn, Flerohopp, Orrefors, Flygsfors, Alsterbro och Bäckebo som har fått tagit del av information om min blogg och lite annat smått och gott.


Det är dock ganska sorgligt att se utvecklingen på dessa orter som nästan saknar all service, som affär och en mack. Avvecklingen av landsbygden går snabbt. Hur många kommer ihåg pumplagen som fick till följd att mer än 1 000 mackar på landsbygden tvingades slå igen fram till 2014. Det kan vi tacka Miljöpartiet för och satsningen på etanol har väl fullständigt havererat. Idag har säkert ytterligare minst 500 mackar stängt av pumparna.


En annan sak är att det är sorgligt att se alla nedlagda industrier och förfallna industrilokaler. När ortens stora eller i många fall enda stora arbetsgivare läggs ner, förfaller hela orten. Det blir många gånger bara den äldre generationen som stannar kvar. Många hus står tomma och förfaller. Andra hus har säkert många pensionärer som jobbat med låga löner på ortens arbetsplats idag inte råd att underhålla med sina låga pensioner. Pensioner vars värde bara blir mindre och mindre i köpkraft för varje år som går. Nu höjdes bensinskatten med 30 öre/liter den 1 januari. Det drabbar fattigpensionärerna på den svenska landsbygden extra hårt.


Orrefors är egentligen värt ett helt eget kapitel. Det var sorgligt att se hur den anrika bruksorten med sitt glasbruk fullständigt håller på att förfalla. Uppenbarligen har Migrationsverket eller Nybro kommun placerat ett stort antal asylsökande i Orrefors. Det var en bedrövlig syn att se de fastigheter där dessa personer är bosatta. De kunde väl åtminstone hålla lite rent vid dessa fastigheter och inte bara kräva att få bidrag och uppehållstillstånd. De ansvariga borde ställa krav på dessa individer!


Jag blir väldigt nedstämd efter det jag har sett idag men samtidigt än mer övertygad om att jag och SD har politiskt helt rätt. Det borde de boende på ovan nämnda orter redan ha insett! 

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2018 23:04

Ser du det som ett negativt inslag i islam att dess grundare, Muhammed, fullbordade sitt äktenskap med Aisha när hon fyllt 9 år? Ja/Nej

 

Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


”Att Aisha betraktades som vuxen och inte längre ansågs som ett barn vid nio års ålder styrks av hadither bland annat den nedanstående från Tabari som fastställer att när profeten gifte sig med Aisha då hon var sex år gammal ansågs hon vara ett barn fortfarande, vid nio års ålder så ansågs hon dock vara vuxen.”

Wikipedia


PS

 

Har delat ut lite av mina foldrar igen i Nybro kommuns mindre orter. Så det kommer säkert de som vill kunna läsa svaren på frågorna i foldern. Gå in på nedanstående länk.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/14/11493725-svar-pa-fragorna-i-foldern/

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2018 22:46

Det kan gå käpprätt åt skogen sa moderatledaren Ulf Kristersson häromdagen. Han syftade på integrationen av nyanlända i Sverige. Samtidigt lovade han att aldrig samarbeta med SD. Ett rakt och klart besked som jag hoppas att SD förhåller sig till. Det kommer utan tvekan locka tillbaka väljare från M till SD.


Moderaterna är en del av problemet! Moderaterna har i allra högsta grad varit med och skapat problemen genom Alliansens migrationspolitik. Och Ulf Kristersson har ingått i toppen på Moderaterna under flera decennier. Läs på Wikipedia.


”Under 2008 var Kristersson ordförande i Moderaternas migrations- och integrationspolitiska arbetsgrupp och inför valet 2010 var han ordförande i Alliansens familjepolitiska arbetsgrupp. Han var även moderaternas talesperson i social- och familjepolitiska frågor.”

 

Givetvis var Ulf Kristersson en av de ministrar som låg bakom uppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet 2011. En uppgörelse som syftade till att straffa SD och alla som röstade in SD i riksdagen.


Ulf Kristersson är ulv i fårakläder!

 

(Ulv i fårakläder. (idiomatiskt) något som vid första anblick verkar oskuldsfullt och ofarligt men vid närmare granskning visar sig vara mer bekymmersamt och oroande än vad man tidigare kunnat ana.) 

 

Jag hoppas verkligen att SD kartlägger Ulf Kristersson och vad han har sysslat med under sina år i riksdagen och i regeringen. Vad han sagt och vad han skrivit och vilka beslut han varit med och fattat. Sedan skall det presenteras för svenska folket under valrörelsen.


Nu börjar statistiken komma för 2017. Jag kommer allt eftersom den blir tillgänglig presentera den på bloggen.

Först ut var migrationsverket med en del av sin statistik. Under 2017 beviljades 135 500 personer uppehållstillstånd i Sverige. Den näst högsta siffran någonsin.


Under de senaste åren har vi hört både ministrar, journalister och andra debattörer säga att klarade vi krisen och asylströmmarna 1992 så klara den humanitära stormakten Sverige även dagens höga invandring till Sverige.


 


Den som studerar ovanstående diagram förstår säkert att dessa pk-ministrar, pk-journalister och pk-debattörer vet inte vad de pratar om. På 90-talet handlade det om ett enskilt år eller två med en väldigt hög invandring med många uppehållstillstånd.


Sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister 2006 har vi haft invandring till vårt land motsvarande ett balkankrig varje år och mer därtill. Under 12 år i följd har vi haft en invandring som är betydligt högre än det högsta året 90-talet.


”I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering." 


Ulf Kristersson säger att det kan gå käpprätt åt skogen. Det har redan gått käpprätt åt skogen det finns det mängder av exempel på. Inte minst videoklipp från t.ex Malmö. För att inte tala om alla mord, skjutningar, våldtäkter, gruppvåldtäkter och annan kriminalitet. Det värsta är att det inte kommer bli bättre med 7-klövern vid makten. Sverige behöver ingen ulv i fårakläder!


Det är dags att SD visar vad vi vill förändra i samhället! 

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2018 10:55

Några rubriker från dagens Barometern. Behövs egentligen ingen ytterligare kommentar då rubrikerna talar sitt eget språk. Kommer en majoritet av det svenska folket fortsätta att sova och rösta på 7-klövern?


 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2018 22:14

Anser du att kusingifte, vilket är tillåtet inom islam, sannolikt har en negativ inverkan på avkomman? Ja/Nej

 

Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


"Allah har gjort giftermål med sin kusin lagligt. Det finns ingen dispyt om detta i islamisk lag. Envar som önskar tvista om detta sätter sin egen religion i allvarlig fara."

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2018 20:46

Läste idag en artikel i Barometern om en sammanställning över vilka personer som omnämnts oftast i svenska medier. Det var ingen svensk som toppade, utan Donald Trump.


Något kan inte vara rätt när Donald Trump har nästan tre gånger så många omnämnanden som Sveriges statsminister Stefan Löfven under 2017. Jag menar att siffrorna säkert är rätt men det måste vara något fel på chefredaktörer och ansvariga utgivare inom svensk media när USA:s president är den mest omnämnda personen i media. Detta trots att inget speciellt inträffat i USA under året.


 


När man sedan kollar hur ofta de olika tidningarna skriver om Donald Trump blir man inte förvånad över att Dagens Nyheter toppar denna lista. När man går in på respektive tidnings webbsida och söker på ”Trump” så vinner DN med hästlängder.


Dagens Nyheter ca 16 000 träffar

Aftonbladet ca 6 000 träffar

Expressen ca 5 000 träffar


Om man söker på ”Löfven” på Dagens Nyheter får man 10 000 träffar. Då skall man komma ihåg att Donald Trump vann primärvalen 2016 och vann sedan presidentvalet i november 2017 och tillträdde som president i januari 2017. Stefan Löfven tillträdde som partiledare redan i januari 2012 och som statsminister i september 2014.

Med andra ord under sex år har Stefan Löfven bara omnämnts knappt hälften så många gånger som Donald Trump som bara haft två år på sig en majoritet av dessa 16 000 träffar. Jag tror dessutom att mindre än 1 procent av Dagens Nyheters artiklar om Donald Trump har några positiva omdömen.


Många artiklar kan närmast liknas vid hån. De bilder som används i artiklarna är heller knappast de mest fördelaktiga för Donald Trump.

 

Dagens Nyheter och dess ledning och journalister lider utan tvekan av Trumpofobi! 

 

 

 

Vi är många som undrar vad Peter Wolodarski sysslar med på redaktionen. Det är inte friskt enligt min mening.

 

 

 


Hur många är beredda att stasa pengar på att Donald Trump blir omvald?

 

Är det någon som vet om man kan satsa pengar på att Donald Trump blir omvald 2020 någonstans?

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se