thoralf

Alla inlägg under januari 2018

Av Thoralf Alfsson - 27 januari 2018 16:22

Högsby kommun är en av de minsta kommunerna i Kalmar län med enbart ca 6 000 invånare. Högsby kommuns budget omfattade under 2017 totalt ca 350 miljoner kronor i nettokostnader. Skatteintäkterna från kommunens alla invånare beräknades till ca 218 miljoner kronor under 2017.


Kommunen har under flera decennier varit lite av en avfolkningsbygd med få industrier och många av kommunens invånare pendlar därför till arbeten i Oskarshamn kommun, där både OKG och Scania men även fler större industrier finns. På senare år har dock befolkning inte minskat utan till och med ökat som en följd av det stora antalet asylsökande och att Migrationsverket byggde nya lokaler i Högsby för ca 10 år sedan.


 

Siffrorna för 2017 finns inte tillgängliga ännu men utveckling har med stor sannolikhet fortsatt på samma sätt.


Eftersom det finns väldigt få enkla jobb i en kommun utan några större industrier och att utveckling även är den att det krävs utbildning för de flesta arbeten idag så stiger arbetslösheten våldsamt fort i Högsby kommun och då enbart bland utrikes födda.


 

När man synar kommunens ekonomi i sömmarna så förstår nog alla med lite sunt förnuft att en katastrof väntar om hörnet för alla kommuner med en liknande utveckling. Under 2017 delade regeringen ut de så kallade välfärdsmiljarderna (10 miljarder kronor) till kommunerna för att välfärden skulle kunna upprättas. Högsby kommun fick genom detta statsbidrag ta del av ca 20 miljoner kronor. I regeringens dokument över fördelningen till kommunerna står det dock följande.


”Stöd med anledning av flyktingsituationen inom utgiftsområde 25.”

 

Att sedan kalla det för ”välfärdsmiljarderna” är ju direkt felaktigt utan skulle utan tvekan betraktas som Fake news från statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson.


På grund av det stora antalet asylsökande som bosatt sig i Högsby kommun har utvecklingen i den så kallade Etableringsreformen även den varit dramatisk sedan den infördes av den Alliansregeringen 2011. Etableringsreformen ger kommunerna ett andrum under två år innan det ekonomiska ansvaret för dessa personer helt går över på kommunen.


 


Till Etableringskostnaderna skall också läggas försörjningsstöd på minst 6,5 miljoner kronor (2016).


Sedan skall vi inte tala om utvecklingen av ersättningen till Högsby kommun från Migrationsverket under de senaste åren. Nedanstående grafiska bild över utvecklingen talar väl sitt eget språk och behöver egentligen inte kommenteras mer. Den skall ställas i relation till Högsby kommuns samlade skatteintäkter som är ca 218 miljoner kronor enligt budget för 2017.


 

Ökning sedan 2012 är ca 2 400 procent. Från 3,7 miljoner kronor 2012 till helt sanslösa 92 3 miljoner kronor under 2017. 


2016 fanns det i Högsby kommun 4685 personer mellan 20 och 100 år. Det innebär att dessa skattebetalare betalar ca 20 000 kronor/år till att hålla igång ersättningen från enbart Migrationsverket.


Om jag summerar de nämnda kostnaderna så blir den totala summan ca 137,5 miljoner kronor för att hålla igång invandringen under de första tre åren i Högsby kommun innan kostnaden går över helt och hållet på kommunens skattebetalare. Om jag jämför det med de beräknade skatteintäkterna på ca 218 miljoner kronor så utgör det ca 63  procent.


Om Högsby kommun skulle finansiera hela invandringen själva skulle kommunen vara tvungen att höja kommunalskatten med 63 procent. Det vill säga från dagens 21,71 kronor till 35,40 kronor. En höjning med nästan 14 kronor. Till detta skall givetvis även landstingsskatten läggas på nästan 12 kronor.


Totalt i kommunal o landstingsskatt ca 47 kronor per hundralapp!


De personer som inte förstår att alla dessa kostnader både påverkar möjligheten att uppehålla och förbättra välfärden är inte bara naiva, utan rent ut sagt korkade. De personer som fortsätter rösta på något av partierna som vill ha en generös migrationspolitik. Det vill säga alla partier förutom Sverigedemokraterna kan inte ha alla hästar hemma eller så är man fruktansvärt okunnig och litar på de hycklande politikerna inom partierna i 7-klövern.


Om man summerar dessa kostnader som staten har tagit på sig för att klara migrationssituationen i Högsby kommun så borde var och en förstå att det kommer gå åt pipan när Högsby kommun måste ta hela ansvaret själv om något år.


Katastrofen väntar om hörnet. Det är bara staten som kan rädda Högsby kommun! Med lånade pengar och sämre välfärd.

 

Här finns en detaljerad sammanställning av ersättningarna från Migrationsverket.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 27 januari 2018 11:43

När jag gick in på min Facebook idag möttes jag av följande meddelande.


 


Jag blev minst sagt häpen och jag funderade omgående på vad är det för samhälle vi skapat. Har vi inte yttrandefrihet och åsiktsfrihet längre. Eller kan Facebook sätta sig över de svenska grundlagarna.


När jag väl sparat meddelandet så klickade jag fortsätt och fick då följande meddelande.


 


Det skall alltså handla om mobbing eller trakasserier enligt Facebooks bedömning. Den politiska korrektheten har även tagit över Facebook. Överheten och den politiskt korrekta eliten får inte kritiseras och granskas längre. Åsiktskorridoren har blivit ännu trängre!


Skall vi gissa att det är Östran som anmält mitt inlägg till Facebook där jag citerar från deras ledarsida.


Något är riktigt sjukt!
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2018 21:01

Vid onsdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag upp den parkeringsanarki som råder på Stortorget och den biltrafik som pågår i samband med den muslimska torghandeln och fredagsbönen i källarmoskén.


Jag fick svaret att man var medveten om problemet och att parkeringsvakterna inte agerar ”snällt” vilken en parkeringsvakt uttryckt för mig. Stadsarkitekt uttryckte dock att vi skall vara rädda om vårt mycket anrika 1600-tals torg.


Jag har nu även skrivit en fråga till kommande kommunfullmäktige på måndag där Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson får svara på frågor om vad kommunen tänker göra för att stoppa parkeringsanarkin.


Idag var det ju dags igen för torghandel och fredagsbön. Min förhoppning var att något skulle hänt eftersom parkeringsvakterna inte skulle vara ”snälla”. Det var helt felaktigt! Fram till ca 13:30 hade endast en bil bötfällts av parkeringsvakterna. Det var faktiskt två parkeringsvakter på plats tidvis. Det upplysta alla om att det inte var tillåtet att parkera. De inväntade att de som parkerat på Stortorget skulle komma till sina bilar utan att bötfälla dem!


Ett stort antal bilar körde tvärs över Stortorget för att de är så bekväma och inte vill bära grönsaker/frukt några längre sträcka och därför kör de fram till torgstånden på Stortorget.


De är beklämmande att se hur kommunen och parkeringsvakterna böjer sig för det mångkulturella samhället. Efter att jag sett dagens uppvisning börjar jag faktiskt undra vad det är som pågår!

 

Här ett exempel på biltrafiken på Stortorget. Det fanns många, många fler idag.Imorgon kommer jag med det första blogginlägget angående Migrationsverkets ersättningar och kostnaderna för Etableringsreformen för kommunerna i Kalmar län. Har inte bestämt vilken kommun jag skall börja med ännu. Det finns 12 kommuner att välja på.


Det är sjukt! Sjukt är bara förnamnet enligt min uppfattning. 
 


Av Thoralf Alfsson - 25 januari 2018 23:36

Just nu har jag väldigt mycket på gång och mycket att hålla reda på. Med andra ord många järn i elden.


Idag fick jag ny statistik från Migrationsverket som var betydligt värre än vad jag hade förväntat mig. Jag skall nu plocka in siffrorna i mina egna dokument för att kunna uppdatera mina grafiska presentationer. Sedan kommer jag givetvis publicera det på min blogg tillsammans med statistik från försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.


Jag kan säga att det är ett under att Sverige går bra! Men det gör inte Sverige på riktigt!

 

Om Sverige hade gått bra hade vi inte haft några fattigpensionärer, tänderna hade tillhört kroppen, vi hade inte haft några vårdköer, eleverna hade gått ut med godkända betyg från grundskolan, till och med skatterna hade varit lägre. Men så är inte fallet.


Vid gårdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag upp den parkeringsanarki som råder på Stortorget. Imorgon är det fredag igen. Skall bli intressant att se om det blir någon förändring.


FAKE NEWS AWARD


Tack för alla förslag som kommit på värsta fake news i svensk media. Några hade jag till och med glömt bort men det flesta har jag skrivit om tidigare på bloggen. Jag kommer sammanställa det till ett blogginlägg med de nominerade bidragen innan omröstningen börjar

Av Thoralf Alfsson - 24 januari 2018 21:37

Idag var det uppenbarligen tänkt att Samhällsbyggnadsnämnden skulle besluta om ett nytt tillfälligt bygglov för den så kallade flyktingbyn i Påryd. Kalmar kommun har tänkt att placera 10st modulhus/Attefallshus på en tomt i Påryd och sedan placera ensamstående nyanlända män i dessa modulhus. Kalmar kommun köpte till och med in 5st till en kostnad av 390 000 kronor/st under 2016 men eftersom det ännu inte finns något bygglov som vunnit laga kraft så står modulhus på en företagstomt tillhörande säljaren.


Dagens möte tog dock en oväntad vändning!  DDT-vändning!

 

Läs mitt blogginlägg

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/20/11509282-ddt-inget-hinder-for-asylboende-i-kalmar/

 

 

Jag yrkade på avslag på det nya förslaget till beslut om att bevilja ett nytt bygglov. Men det visade sig att kommunens olika avdelningar hade olika uppfattning om bygglovet när det gäller att man vid en undersökning för mer än ett halvår sedan påträffade DDT på tomten. Majoriteten blev då väldigt försiktig och drog tillbaka hela ärendet från dagens föredragningslista! Vi får se när det kommer tillbaka eller om det inte kommer tillbaka överhuvudtaget.


Jag vill faktiskt inte skriva om hur det motiverades från både majoritetens politiker och tjänstemän. Om jag hörde rätt så var det en ytterst anmärkningsvärd åsikt som framfördes enligt min uppfattning och det skulle kunna drabba en enskild tjänsteman.


Jag har dock aldrig varit med om att ett ärende dras tillbaka bara en liten stund efter att man godkänt hela föredragningslistan.


Imorgon lämnar jag in en motion om att de 5 Attefallshusen istället skall bjudas ut till försäljning till allmänheten. Vi föreslog det redan i vår budgetreservation i november men nu blir det även en motion.


Jag har fått ett förslag om att ha en omröstning på bloggen om vilken Fake news som varit den värsta i svensk media.


Men för att kunna göra en lista att rösta på måste jag ha förslag på fake news från svenska media under de senaste åren. Sedan väljer jag ut ett lämpligt antal att rösta på. Vinnaren skall sedan också belönas på något sätt. Årets Fake journalist på Fake gala.


Skriv era förslag i kommentarerna eller skicka ett mejl till

thoralf.alfsson@telia.com

Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2018 23:23

Jag har idag skrivit en interpellation till kommande kommunfullmäktige i Kalmar. Det föranledde mig att ännu en gång att titta på dokumentären Tvärvändningen. När slutet rullas fram brukar det i filmer komma namnen på skådespelare och medverkande personal. I detta fall kom också följande meddelande. Notera att vissa av dessa före detta statsminister inte ens besvarade frågorna om att medverka i en intervju.


 


Jag anser att det är deras förbannade skyldighet att ställa upp när det är SVT, ett public service företag som vill intervjua i en högaktuell fråga. Dessa statsministrar har varit välbetalda statsanställda under minst fyra år eller längre på skattebetalarnas bekostnad. Då finns det inga ursäkter som gäller annat än eget dödsfall!


Har i veckan träffat ekonomiansvariga på Serviceförvaltningen och diskuterat vindkraftverket och hur det utvecklats ekonomiskt under 2017. Ett intressant samtal som jag delvis kommer redovisa på bloggen när jag fått ytterligare några frågor utredda. Jag kommer lyfta frågan politiskt ännu en gång. Det blir spännande att se om jag får stöd från något parti inom 7-klövern denna gång.


Gräver också i flera andra frågor som håller på att bli ganska heta och som troligen kommer ge flera intressanta och uppmärksammade blogginlägg men allt har sin tid.

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2018 22:00

Ibland blir det bara för mycket att läsa och lyssna på alla politiska motståndare som inte har någon politisk hederlighet. Eller journalister som stryker 7-klövern medhårs samtidigt som de sparkar på SD i så många sammanhang de bara kan tänka sig.


Eller som någon skrev i en kommentar.


"Det enda som är sant i tidningen är dödsannonserna." 


Eller företagare som särbehandlar Sverigedemokrater på ett negativt sätt men när de sedan blir påkomna så förnekare de allt, blåljuger. Det är bara så bedrövligt lågt och fegt. Sedan har vi de så kallade fackförbunden som låtsas stå för allas lika värde men sedan agerar precis tvärtom.  LO-hyckleri!


Då blir det bara för mycket! Då måste jag bara göra något annat som känns spännande och stimulerande. Ibland funkar det att ge sig ut på en fotoutflykt med någon intressant målsättning. Nattfotografering är spännande och intressant att utforska.


Sverige är ett kristet land!

 

Kyrkhamn, Ottenby på Öland


Innan vårt land kristnades hade vi asatro.

 

Gravfält östra Öland 

Fyren Långe Erik på Ölands norra udde.


UPPDATERING


Ibland är det tillåtet att vara lite avundsjuk ;-)

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se