thoralf

Alla inlägg under januari 2018

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2018 23:50

”Polisen har tagit upp anmälningar om bland annat grov misshandel, sedan två gäng ska ha hamnat i bråk i centrala Kalmar.”

 

Hur Barometern kunde få det till att vara två gäng har jag väldigt svårt att förstå. Vad är syftet med att kalla det för två gäng? Vad jag vet var det ett gäng mot några väldigt vanliga svenska medborgare. Vanliga medborgare som försökte ingripa då gänget ofredade två unga tjejer som var rädda för gänget. Några vanliga medborgare som försökte göra sin medborgliga plikt. För det blev de angripna och misshandlade då det inte passade det här gänget. Det handlar om sparkar, slag mot huvudet, även med något tillhygge som liknades vid en strumpa med något föremål i, vilket svingades mot offren.


Vilka brukar det handla om när media beskriver det som gäng?

 

http://www.barometern.se/kalmar/brak-med-tillhyggen/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2018 19:45

 Jag undrar hur många som funderat lite djupare på alla klimatalarmister och deras budskap. De ropar i högan sky över att den globala temperaturen ökat med ca 0,9 grader på ca 150 år. Jag är förbannat glad att den har ökat. Vill dessa klimatalarmister att den globala temperaturen skall gå tillbaka till den tid som i dessa sammanhang brukar kallas för förindustriella tiden eller för att var lite mer exakt mitten av 1800-talet? Vill de verkligen sänka den globala medeltemperaturen med 0,9 grader. Allt var inte bättre förr.


Jag vill i varje fall inte tillbaka till den tiden och det klimatet. Vad vill klimatalarmisterna? Vilken är den optimala globala medeltemperaturen? Kan klimatalarmisterna svara på den frågan?


 


Den minnesgode som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag för drygt ett år sedan köpte de nio banden om Kalmar Slotts och Stads Historia som skrevs av Vollmar Sylvander på 1860-talet. Alltså innan vi hade några klimatalarmister, långt innan. Men det hindrar inte Sylvander från att beskriva klimatet i Kalmar i flera kapitel. Jag har nu kommit till band nummer 7 och till 1590-talets Kalmar.


Därför tänkte jag delge mina läsare några stycken som rör det katastrofala vädret på den tiden som brukar kallas lilla istiden 

 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2018 15:19

Detta händer bara i Kalmar. Den socialdemokratiska och rödgröna majoriteten struntar i miljölarmen om att marken innehåller DDT. Skall ändå sätta upp Attefallshus för nyanlända. Trots överklagan och nej i högre instans.


Det händer bara i socialdemokratiska Kalmar! Det är ju "bara" nyanlända som skall bo i husen tycks kommunalråden Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Ingemar Einarsson (C) resonera.

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ddt-inget-hinder-for-attefallshus-i-paryd/

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2018 18:30

 


För två veckor sedan skrev jag ett blogginlägg  och ställde frågan om det var någon mångkulturell lagstiftning som gällde på Stortorget i Kalmar. Jag fick många reaktioner på mitt blogginlägg och jag är inte ensam över att ha reagerat på det som pågår på Stortorget under fredagar i samband med fredagsbönen och den muslimska torghandeln. 


Förra fredagen var jag på plats men då fanns även tre parkeringsvakter på plats som upplyste alla bilparkerare att det var parkering förbjuden på stora delar av Stortorget. Läs mitt blogginlägg.


Idag på morgonen hade jag ett möte på serviceförvaltningen angående kommunens vindkraftverk och då passade jag på att ta denna bild på Stortorget när jag passerade.


 


Alla svenskar vet väl vad förbudsskylten innebär. Klarar än så kan det väl inte vara. Sedan satt jag i ett telefonmöte under ca 2,5 timma men efter det passade jag på att besöka Stortorget under lunchtimman. Hur tror ni det såg ut? Suck......


 


Närmare 20 bilar felparkerade och under tiden jag var på plats så lämnade bilar "parkeringen" och det fyllde på med nya bilar hela tiden. En väldigt stor andel av de som kom till bilarna eller lämnade sina bilar var personer med utländsk bakgrund men det förekom även "ej nyanlända" svenskar som tog chansen att parkera på Stortorget när så många andra parkerade där.


Jag pratade även med en parkeringsvakt och frågade varför man inte går hårdare fram men eftersom man sedan förra veckan tagit bort den tillfälliga parkeringen på Stortorget ville han inte bötfälla de som ställde på Stortorget utan han körde den "mjuka" linjen. Däremot börfälldes flera bilar på de angränsade gatorna. Men jag kunde inte se en enda bötfälld bil som parkerat på Stortorget under den dryga timman som jag besökte Stortorget idag.


Det är något som är riktigt fel!


Parkeringsvakten menade också att många av dessa "nya svenskar" inte kan våra trafikmärken och heller inte andra trafikregler som gäller. Det kan jag bara bekräfta efter dagens upplevelse. Jag såg flera exempel på detta, som t.ex bilkörning på gågator. 


Något är riktigt fel när asylsökande kan köra bil i flera år i Sverige på sina körkort från Irak, Somalia, Afghanistan o.s.v. Det är riktigt sjukt!

 

Det är dags att nyanlända respekterar svenska lagar och regler! I annat fall skall de lämna landet och fortsätta sina liv i hemländerna.

 

De skall inte bara ta seden dit de kommer, utan även följa svenska lagar och regler. Här gäller ingen sharialagar!Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2018 22:47

För några dagar sedan avslutade jag omröstningen gällande 10 frågeställningar om islam. Jag sökte svaret på hur mina läsare uppfattar islam och sharialagar som följer med islam och den kultur som gäller bland muslimer.


Jag har många gånger blivit anklagad för att vara islamofob men det anser jag bara vara anklagelser som inte grundar sig på fakta utan det är bara politiskt. Ett sätt att försöka tysta personer som är kritiska mot invandringen och samtidigt ser farorna med islamiseringen i vårt samhälle. Vi får varje vecka nya uppgifter om hur islamiseringen växer i samhället i smått och stort. Det är dags att tänka om!


Innan jag lägger uppresultatet från mina 10 frågor så vill jag informera om en intervju av pastor Stanley Sjöberg om islam. Stanley Sjöberg har själv upplevt islam då han bott i flera muslimska länder och pratar därför av egen erfarenhet. Intervjun bekräftar också flera av de frågeställningar som jag tagit upp i mina omröstningar på bloggen. Titta och lyssna på intervjun!


”Jonas Gardell och hela priderörelsen kan gärna håna Jesus, som han gör i sin bok, framställer honom som tandlös, ointelligent, analfabet, en lantis. Han skulle aldrig våga skriva något sådant om Muhammed!”


Pastor Stanley Sjöberg.
Mina 10 olika omröstningar ger en helt klar bild av att svenskar ser väldigt negativt på islam och de sharialagar som kommer med på köpet. Tänk om Svenska Kyrkan hade samma klarsynta inställning som Stanley Sjöberg.


Att ha dessa uppfattningar är helt normalt. De som anser det motsatta är i klar minoritet men de är politiskt korrekta men den ”filterbubblan” kommer brista och jag skall göra allt jag kan för att sticka hål på den!

 

 

 

När det gäller fråga 5 så hade ett antal personer missuppfattat frågeställningen.Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2018 00:05

Vi är säkert många som undrar över varför pk-media startar upp projekt som skall motverka fake news och gradera nyheter. Att sedan staten via myndigheten dessutom delar ut ett antal miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till dessa projekt gör mig väldigt nyfiken.


I slutet av oktober gick Vinnova ut med ett pressmeddelande som inleddes enligt detta.


”Flera ledande svenska mediebolag går nu samman för att utveckla en digital plattform som ska förebygga att falska nyheter får stor spridning och spelar en avgörande roll i valet nästa år.”

 

Bara inledning gör mig väldigt fundersam. Pressmeddelandet fortsätter med flera anmärkningsvärda uppgifter jag citerar delar av texten.


”Projektet får finansiering i en satsning Vinnova gör på nya digitala tjänster för produktion, konsumtion och användning av nyhetsmedia. Totalt får åtta projekt finansiering med 13,5 miljoner kronor i satsningen. Fyra projekt får finansiering där Sveriges Television, NTM, Bonnier, Schibsted Sverige och Sveriges Radio samarbetar.”

 

”I ett unikt utvecklingsprojekt ska flera ledande svenska nyhetsredaktioner motverka att "fake news" och ogrundade påståenden får spridning och spelar en avgörande betydelse i det svenska valet 2018.”

 

”Ska utveckla en "personaliseringsmotor" för att automatiskt matcha innehåll, funktionalitet, design och publicering efter faktiska digitala konsumtionsbehov. Personaliseringen ska erbjuda nya och alternativa perspektiv i avsikt att slå hål på filterbubblor.”

 

”Projektet ska utveckla ett digitalt verktyg som automatiserar processer och flöden för faktakontroll på nyhetsredaktionerna som kan användas för att höja kvaliteten och minska risken för att falska och irrelevanta fakta når publiken.”

 

Nu ringer larmklockorna verkligen hos mig. Vem skall avgöra vad som är ”irrelevanta fakta”? Är det inte läsarens eller tittarnas sak att bedöma och avgöra det? Ska nu Jan Helin och Tomas Mattsson också börja avgöra vad som är irrelevanta fakta. Hur tänker de stoppa att irrelevanta fakta kommer fram i nyhetsrapporteringen? Det känns mycket obehagligt med den erfarenhet som jag har fått av media och journalister de senaste dryga 10 åren.


Så här fördelas pengarna till dessa 4 samarbetsprojekt.


Faktaassistenten   1 900 000 kronor

Valkollen 1 922 586 kronor

Personaliseringsmotorn 1 870 000 kronor

Automatiserad nyhetsvärdering  2 000 000 kronor


Totalt 7 692 586 kronor av skattemedel lägger Vinnova i dessa tvivelaktiga projekt med tvivelaktiga aktörer.


Jag begärde nu ut ansökningarna av bidrag till dessa projekt från Vinnova men det mötte på patrull dels skulle det sekretess prövas och sedan ville Vinnova ha betalt för att lämna ut ansökningarna enligt den statliga taxan, vilket skulle kostat ett antal hundra kronor, beroende på hur mycket jag ville få ut.

Risken var ju dessutom att de mest intresserade skulle vara sekretessbelagda när jag fick dokumenten i min hand och då skulle jag ha kastat pengarna i sjön kan man säga. Jag hittade dock en annan möjlighet att få tag i dokumenten.


Mycket riktigt så var stora delar av ansökningarna sekretessbelagda. Jag undrar bara varför? Här kommer några smakprov av hur dokumenten ser ut i det projekt som fått namnet ”Faktaassistenten”


 


Vad kan det vara i projektsammanfattning som måste sekretessbeläggas?


 


Målet med projektet är till och med sekretessbelagt! Helt makalös. Hur vet vi att den beskrivning av projektet som finns i pressmeddelandet från Vinnova är sann och riktig? Då hade inte målet behövt sekretessbeläggas. Här stinker det rejält!


 


Till och med hur mycket pengar som SVT, SR och de övriga deltagarna bidrar med själva utöver projektbidragen har sekretessbelagts av Vinnova.


Men genom att jämföra flera olika dokument så kommer jag fram till att utöver bidragen bidrar företagen med egna medel enligt nedanstående lista.


SVT, bidrag 320 000 kronor, egna medel 340 000 kronor, totalt 660 000 kronor

SR, bidrag 200 000 kronor, egna medel 215 000 kronor, totalt 415 000 kronor

Bonnier, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Schibsted, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Upsala nya tidning, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Södertörns högskola, bidrag 900 000 kronor


Du läste rätt! Vinnova mörkade i sitt pressmeddelande att Södertörns högskola ingår i två av dessa projekt. Södertörns högskola mörkas av Vinnova! Varför? På grund av den vänstervridning som finns vid Södertörns högskola?

 

 


Dessutom är Södertörns högskola ensam projektägare av projektet som fått namnet ”Automatiserad nyhetsvärdering”. Södertörns högskola har beviljats 2 miljoner kronor för detta projekt. Jag blir mörkrädd när jag läser detta i dokumenten. Södertörns högskola får alltså mest bidrag, 2,9 miljoner kronor totalt men däremot nämns inte Södertörns högskola i pressmeddelandet. Det stinker också!


 


Hur många tror att media kommer granska hur arbetet fortlöper i dessa projekt?


Det handlar sannolikt om att intensifiera indoktrineringen av det svenska folket! Det sovande folket!

 

Under tisdagen debatterades en interpellation från Josef Fransson (SD) i riksdagen i detta ämne. Alice Bah Kuhnke försvarade de statliga bidragen från Vinnova. Ingen annan riksdagsledamot valde att deltaga i interpellationsdebatten.

http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/statliga-institutioner-och-fake-news_H510218UPPDATERING

 

 Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2018 20:25

Idag uppmärksammade jag att Östra Småland aldrig publicerat artikeln med mina reaktioner på lördagens ledarartikel skriven av Joakim Carlsson i den tryckta upplagan. Därmed finns den ju ej heller tillgänglig för alla som har tidningen som enbart pdf-tidning.


Idag på förmiddagen såg listan ut med mest lästa artiklar på webben ut så här. Tre av tio artiklar har anknytning till ledarartikeln och min reaktion. Artiklarna låg på plats 1, 3 och 8. Därmed har detta givetvis rönt stor uppmärksamhet bland läsarna på nätet.


 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/alfsson-helt-befangt-att-skylla-pa-mig/


http://www.ostrasmaland.se/ledare/julhalsningar-fran-en-kloak/


http://www.ostrasmaland.se/ledare/brev-till-jimmie-akesson/


Jag mejlade därför journalisten som skrivit artikeln ”Helt befängt att skylla på mig” idag på morgonen och frågade varför inte artikeln publicerats i den tryckta upplagan. Jag skickade även en kopia på mejlet till Chefredaktören och ansvariga utgivaren. Men har inte fått något svar från någon under dagen. Uppenbarligen vill de inte ge den bedrövliga ledarartikeln mer uppmärksamhet. De vill tysta ner detta klavertramp från Joakim Carlsson. Man kan ju tänka sig att de fått ta emot en del reaktioner. Jag hade dock förväntat mig ett svar ☹


Gå gärna in på ovanstående länkar så åker artiklarna upp högt på listan igen ;-)Väldigt bra att Socialdemokraterna bjuder alla pensionärer på fika och bulle under fredag förmiddag på Kvarnholmen. Då kan pensionärerna även passa på att besöka den muslimska torghandeln på Stortorget i samband med fredagsbönen. Lite extra mångkultur kommer säkert dessa pensionärer uppskatta då de säkert också vill slå ett slag för "integrationen" i Kalmar 😉

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/vi-har-tankt-att-upprepa-konceptet/Idag lyssnade jag på lunchekot! Jag kan få hjärtklappning och högt blodtryck för mindre. Dels handlar det om vilka skrämmande nyheter som framkommer men sedan blir man ju fullständigt förbannad på hur man vinklar dessa nyheter och vem som ständigt och jämnt får kommentera dessa nyheter från oppositionen. Idag tycks Moderaternas Tomas Tobé få kommentera allt som rör brottslighet och kriminalitet, Liberalernas Jan Björklund allt som rör skola och försvaret och Centerpartiets Annie Lööf allt som rör miljöfrågor och till sist Kristdemokraternas Ebba Busch Thor allt som rör familjepolitik. Sverigedemokraterna får aldrig kommentera någon fråga i första hand utan det kan komma ett klipp på 5 sekunder i andra hand, mest för syns skull. Och framförallt för att SVT och SR på något mystiskt sätt skall leva upp till sändningsvillkoren!


Det är hög tid att protestera mot den falska nyhetsförmedlingen och nyhetsurvalet!

 

Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2018 00:11

Känner mig faktiskt riktigt trött. Tänk om åtminstone solen kunde lysa några timmar varje dag. Då skulle man säkert känna sig både piggare och mer motiverad. Jag är väldigt bekymrad av många olika anledningar. Bekymrad för saker som egentligen inte borde vara ett bekymmer överhuvudtaget.


Ikväll tog islamiseringen ytterligare ett steg framåt i vårt samhälle. En kvinna i den kvinnoförtryckande slöjan fick äran att presentera vinnaren av årets ledare inom svensk idrott på Idrottsgalan som sändes i SVT. Uppenbarligen så var man rädd för att männen i salongen skulle bli så upphetsade sexuellt av kvinnan om hon inte täckte sitt hår och övriga behag.


Jag är så fullständigt trött på medias fokusering på ensamkommande unga eller gamla från Afghanistan och deras förljugna åldrar, likaså är jag trött medias fullständigt okritiska rapportering om metoo-rörelsen. Det var för övrigt skönt att höra Katarina Barrling ifrågasätta mediernas okritiska hållning till alla uppgifter från kvinnor i SVT under söndagskvällen. För att inte tala om alla negativt vinklade artiklar, inslag och reportage om Donald Trump. Det stor mig upp till halsen. Jag kräks.


Jag brukar lyssna väldigt mycket på P1 när jag kör bil men idag fick jag nog under förmiddagen. Hör och häpna jag bytte till P4 Kalmar. Där hade människor fått skicka in typ medborgarförslag till redaktionen via sociala medier. Jag blev riktigt glad när fick höra grunderna i vårt lokala SD partiprogram läsas upp i P4 Kalmar som en av våra medlemmar skickat in. Tack Mika Kotanen! När jag sedan hörde alla olika förslag läsas upp insåg jag så småningom att inte ett enda förslag handlade om invandring, ensamkommande unga eller gamla, USA och Trump, inte ens metoo. Vilken befrielse! Samtidigt visar det vad folket tycker är viktigt. Det är inte det som pk-media dag ut och dag in tvingar på oss.


De flesta är nog rent ut sagt jävligt trötta på det. Men jag tror samtidigt att många inte förstår att det handlar om indoktrinering. Åsikterna skall tvingas in i vårt medvetande. Det var därför en kvinna med slöja och heltäckande klädsel fick presentera årets idrottsledare på Idrottsgalan.

Enda sättet att slippa är att stänga av radio och TV, sluta läsa de flesta tidningar och dessutom undvika pk-media när du surfar på nätet.


Mötet som kallas Folk o Försvar pågår just nu i Sälen. Nu tävlar partiledarna inom 7-klövern om vem som vill satsa mest pengar på försvaret. Under de senaste åren eller sedan SD kom in i riksdagen har SD föreslagit ökade anslag till försvaret men det har medvetet nästan hånats från vissa ledamöter i riksdagen och definitivt inte fått något stöd från något annat parti. Alla förslag från SD om att stärka försvaret har i princip röstats ner i riksdagen. Hur många tror att någon journalist i Sverige lyfter fram detta? Nej, det finns inte på kartan. Journalisterna är så jäkla rädda om sin egen position och inkomst att de inte vågar gå utanför de osynliga ramarna eller åsiktskorridoren. Det gör mig spyfärdig när jag ser dessa ryggradslösa personerna springa omkring med sina mikrofoner i Sälen för att jaga politiskt korrekta uttalanden. Inte en enda vågar gå åt motsatta hållet!


Egentlige är det fullständigt bedrövligt att vi kallar dessa enfaldiga och enkelspåriga journalister för den tredje statsmakten. Det handlar nästan uteslutande om agendajournalistik idag, den grävande journalistiken finns det inte tid för idag. Istället springer alla journalister åt samma håll i en stor skock med den infantila förhoppningen att kunna hitta sitt eget scoop.


Det bedrövliga är ju att detta även drabbar ledarsidorna i tidningarna i lika hög grad. Joakim Carlsson på Östra Småland är bara ett av många exempel på detta. Även om han råkar aspirerar på en pallplats!


Vart är vi på väg?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se