thoralf

Alla inlägg under januari 2018

Av Thoralf Alfsson - Söndag 7 jan 11:40

 


Tjänstemän och politiker inom Mörbylånga kommun visar nu prov på ett enormt hyckleri och inskränkt tänkande. En mentalitet som borde få varenda väljare att också tänka om men jag tror dock att det är att hoppas på för mycket av den indoktrinerade väljarkåren. Tyvärr har den politiska korrektheten och åsiktskorridoren tagit ifrån stora delar av väljarkåren sin förmåga att tänka självständigt.


För bara några månader sedan var 60 miljoner kronor i kostnader inget problem. Idag är 2,7 miljoner kronor ett stort problem för tjänstemän och 7-klöverns politiker i Mörbylånga kommun.

 

Det handlar om de så kallade ensamkommande ”barnen” från i huvudsak Afghanistan som fått sin ålder uppskriven. Mörbylånga har haft som princip att de som efter Migrationsverkets åldersbestämningar har skrivits upp i ålder till 18 år eller mer har fått bo kvar på HVB-hem trots att kommunen därmed inte längre får någon ersättning från Migrationsverket.


Men hör och häpna, för sedan har tjänstemän eller framförallt tjänstekvinnor gissar jag hos Mörbylånga kommun gjort en egen åldersbestämning då alla med uppskriven ålder inte fått bo kvar på HVB-hem.

 

Allt enligt en artikel i Barometern där följande kan läsas.

 

”Mörbylånga har hittills tillämpat ett eget regelsystem, där huvudregeln varit att kommunen behåller ansvaret för ungdomar som fått sin ålder uppskriven. De har då fått bo kar i HVB-hem, familjehem eller stödboende fram till att Migrationsverkets beslut i asylfrågan vunnit laga kraft. Undantag har gjorts i vissa fall då det stått klart att den unge är över 18 år.”

 

Man kan ju verkligen frågat sig hur Mörbylånga kommun fastställt att det ”stått klart” i vissa fall men inte i andra. Vem har gjort denna åldersbestämningen?


Men det stora hyckleriet består i att när kommunen själv skall ta ansvar för kostnaderna så är 2,7 miljoner kronor alldeles för mycket enligt tjänstemännen på kommunen.


”2,7 miljoner kronor kommer att fattas under 2018 om kommunen inte ändrar sina rutiner. Alternativet är att ”bemanningen måste minskas till en nivå där ungdomars trygghet och säkerhet riskeras”, står det i tjänstemannautlåtandet.”

 

Frågan är hur mycket extra det kostat kommunen under 2017? Under 2016 fick Mörbylånga kommun 60,4 miljoner kronor i ersättning från Migrationsverket men då var det givetvis inget problem för tjänstemän och 7-klöverns politiker i Mörbylånga. Det tycks inte förstå att vare sig det gäller 2,7 miljoner kronor från kommunens kassa eller om det gäller 60,4 miljoner kronor från statens kassa så är det i båda fallen även invånarna i Mörbylånga kommun som har betalat in detta i inkomstskatter, punktskatter, moms och avgifter.


Det är ett enormt hyckleri och visar på en fullständigt inskränkt tänkande som inte sträcker sig längre än till kommungränsen eller i detta fall till Ölandsbron.


”Verksamhetsområdeschef Ann-Katrin Ståhl och kommunens utredare Klas-Göran Gidlöf föreslår därför att politikerna upphäver ordningen med att kommunen behåller ansvaret för ungdomar som väntar på utvisning, har fyllt 18 år eller som fått sin ålder uppskriven och som väntar på att beslutet ska vinna laga kraft.”

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att Mörbylånga kommun inte följer vårt lands lagar och regelverk utan instiftar en egen praxis.


Mörbylånga kommun borde istället anmäla de personer som fått sin ålder uppskriven för att de ljugit om sin ålder och därigenom tillförskansat sig fördelar som de inte haft rätt till. Ett brott som kostat svenska skattebetalare mångmiljardbelopp!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Söndag 7 jan 00:57

Ser du det som ett negativt inslag i islam att sharialagar tillämpar stympning för vissa brott, såsom avhuggande av händer vid stöld? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


Stöld bestraffas med stympning/amputering av höger hand. (Enligt Koranen 5:38 är straffet för stöld att få handen avhuggen).

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - Lördag 6 jan 23:03

Nu tänker jag faktiskt ”svära i kyrkan” om uttrycket tillåts men idag dök det upp ett klipp som en vän på Facebook lagt upp med en kommentar om att det faktiskt var intressant att lyssna på. Jag tvivlade starkt då det var ett klipp med ordförande för Kommunistiska partiet som pratade om vad vänstern gör för fel när arbetare röstar på SD.


Efter att jag lyssnat på klippet så kan jag inte annat än tolka det som att han ger SD rätt i fråga efter fråga, förutom att SD inte delar synen på klassperspektivet i samhället. Det är faktiskt lite spännande och förvånande 😉


https://youtu.be/3ZhennO7aroI mitt flöde dök det även upp ett klipp upp Kent Ekeroth från förra mandatperioden. Där finns förklaringen till att så många arbetare röstar på SD. Det stämmer bara ännu bättre idag. Det är riktigt bra!! 


https://youtu.be/u1ptY_l1NgoAv Thoralf Alfsson - Lördag 6 jan 01:59

Är islams påbud att det är varje rättrogens plikt att döda dem som avfallit från religionen orimligt? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


Lyssna på denna länk efter ca 13-14 minuter om ni inte tror/litar på ovanstående frågeställning.

Av Thoralf Alfsson - Fredag 5 jan 16:55

 


Idag gjorde jag ett besök på Stortorget i Kalmar för att kolla in torghandeln och för att se om den fungerar bättre än den gjort tidigare. Nej, blir mitt svar. Den här gruppen människor har instiftat sina egna lagar. Följande registrerade jag under någon timme som jag var på plats.


Det handlar om 100 procent kontanthandel av grönsaker och frukt.


Kassaregistren används bara sporadiskt, den används mest som en kassalåda utan att något registreras.


Parkeringsförbuden på Stortorget respekteras inte. Minst 15 bilar felparkerade.


De nya svenskarna använder 1600-tals torget med kullerstensbeläggning som det passar dem att parkera sina bilar medan de besöker källarmoskén och torghandeln.


 


De kör bil tvärs över Stortorget som det passar dem.


När jag tog fram kameran för att fotografera började flera skrika till mig att jag inte fick ta kort!


Jag fick flera kommentarer på ett språk som jag inte förstår men jag gissar att det inte var några trevliga kommentarer.


Jag fick också flera kommentarer från riktiga svenskar som passerade förbi. Flera sa med viss ironi ”det nya Sverige”. Andra betraktade handeln med kritiska blickar. Såsom det politiska paret F!+L som passerade förbi. Jag trodde de älskade mångkultur med utifrån deras blickar att döma så gillade de tydligen inte heller ”uppståndelsen” på Stortorget.


Uppenbarligen gäller inte de lokala reglerna när det gäller parkering och biltrafik på Stortorget under fredagarna när denna grupp av människor bedriver torghandel i samband med fredagsbönen i källarmoskén. Det sker uppenbarligen med både Kalmar kommuns, Skatteverkets och Polismyndighetens goda minne. Jag trodde i min enfald att det i Sverige gällde svenska lagar,regler och föreskrifter.


Men på fredagar gäller uppenbarligen någon mångkulturell lagstiftning på Stortorget i Kalmar!

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 4 jan 23:48

Anser du att stening av en kvinna som varit otrogen mot sin man är ett negativt inslag i islam? Ja/Nej


”I haditherna föreskriver Muhammed däremot stening som bestraffning vid äktenskapsbrott.”

 

PS

 

Har delat ut lite av mina foldrar igen i Nybro kommuns mindre orter. Så det kommer säkert de som vill kunna läsa svaren på frågorna i foldern. Gå in på nedanstående länk.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/14/11493725-svar-pa-fragorna-i-foldern/

 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 4 jan 23:41

Har idag besökt en hel rad mindre orter inom Nybro kommun. Kristvallabrunn, Flerohopp, Orrefors, Flygsfors, Alsterbro och Bäckebo som har fått tagit del av information om min blogg och lite annat smått och gott.


Det är dock ganska sorgligt att se utvecklingen på dessa orter som nästan saknar all service, som affär och en mack. Avvecklingen av landsbygden går snabbt. Hur många kommer ihåg pumplagen som fick till följd att mer än 1 000 mackar på landsbygden tvingades slå igen fram till 2014. Det kan vi tacka Miljöpartiet för och satsningen på etanol har väl fullständigt havererat. Idag har säkert ytterligare minst 500 mackar stängt av pumparna.


En annan sak är att det är sorgligt att se alla nedlagda industrier och förfallna industrilokaler. När ortens stora eller i många fall enda stora arbetsgivare läggs ner, förfaller hela orten. Det blir många gånger bara den äldre generationen som stannar kvar. Många hus står tomma och förfaller. Andra hus har säkert många pensionärer som jobbat med låga löner på ortens arbetsplats idag inte råd att underhålla med sina låga pensioner. Pensioner vars värde bara blir mindre och mindre i köpkraft för varje år som går. Nu höjdes bensinskatten med 30 öre/liter den 1 januari. Det drabbar fattigpensionärerna på den svenska landsbygden extra hårt.


Orrefors är egentligen värt ett helt eget kapitel. Det var sorgligt att se hur den anrika bruksorten med sitt glasbruk fullständigt håller på att förfalla. Uppenbarligen har Migrationsverket eller Nybro kommun placerat ett stort antal asylsökande i Orrefors. Det var en bedrövlig syn att se de fastigheter där dessa personer är bosatta. De kunde väl åtminstone hålla lite rent vid dessa fastigheter och inte bara kräva att få bidrag och uppehållstillstånd. De ansvariga borde ställa krav på dessa individer!


Jag blir väldigt nedstämd efter det jag har sett idag men samtidigt än mer övertygad om att jag och SD har politiskt helt rätt. Det borde de boende på ovan nämnda orter redan ha insett! 

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 3 jan 23:04

Ser du det som ett negativt inslag i islam att dess grundare, Muhammed, fullbordade sitt äktenskap med Aisha när hon fyllt 9 år? Ja/Nej

 

Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


”Att Aisha betraktades som vuxen och inte längre ansågs som ett barn vid nio års ålder styrks av hadither bland annat den nedanstående från Tabari som fastställer att när profeten gifte sig med Aisha då hon var sex år gammal ansågs hon vara ett barn fortfarande, vid nio års ålder så ansågs hon dock vara vuxen.”

Wikipedia


PS

 

Har delat ut lite av mina foldrar igen i Nybro kommuns mindre orter. Så det kommer säkert de som vill kunna läsa svaren på frågorna i foldern. Gå in på nedanstående länk.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/11/14/11493725-svar-pa-fragorna-i-foldern/

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

964 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se