thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2018

FAKE NEWS FRÅN SVT?

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2018 14:30

Det var intressant att höra hur Jan Helin definierade fake news i Opinion live igår. Han uttryckte sig ungefär så här att dels kan det vara rent felaktiga uppgifter eller kunde det också vara när man inte berättar hela sanningen utan undanhåller vissa fakta i en nyhet.


På alternativa medier har det de senaste dagarna förekommit ett foto på den asylsökande som knivhögg en polis på Medborgarplatsen i samband med att ensamkommande demonstrerade under hösten 2017.


Jag passade på att söka efter vad svensk media skrivit om detta brott under de senaste dagarna och hittade nästan bara detta från SVT. Det är dessutom endast en lokalnyhet för Stockholm.


”Den här övervakningsfilmen utgör bland annat bevisningen mot den man som åtalats misstänkt för mordförsök på polisen Ted Eriksson i Björns trädgård i slutet av augusti förra året.

Det var när polismannen Ted Eriksson och hans kollega patrullerade vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm som en ung man kom bakifrån och knivhögg polisen i nacken.

Efter attacken flyr den misstänka gärningsmannen från platsen och tappar då kniven. Den flyende mannen grips kort där efter av polis och står nu åtalad misstänkt för mordförsök. Mannen förnekar försök till mord.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-knivattacken-mot-polisen-vid-medborgarplatsenHanif Bali har läst förundersökning som nu ligger till grund för åtalet och har därefter kommenterat förundersökningen på Facebook. Jag citerar hela hans inlägg.


”Möt Muhammed Husseini, den ”17-åriga” afghanska medborgare som greps vid Medborgarplatsen när han knivhögg en polis i nacken. Jag har nu läst hela förundersökningsprotokollet.

 

Han har tillfälligt uppehållstillstånd, och har varit bosatt i Iran innan han december 2015 migrerade till Sverige, då uppgav han sig vara 16 år. I samtliga anteckningar vuxenvärlden har om honom tycker de alla att han verkar och ser ut att vara mycket äldre än sin uppgivna ålder. Ändå stoppar ingen charaden.

 

Via sin kurator framkommer även till socialtjänst, god man och HVB-hem att han egentligen är 25 år - samtliga larmar Migrationsverket. Han beskriver i detalj att han både jobbat inom textilindustrin och som specialistsvetsare inom höghuskonstruktioner i Iran med personalansvar.

 

Trots detta får han fortsätta dalta runt på barn och ungdomspsykiatrin, man tar honom till barnakuten när han vägrar äta mat och han ej sköter sin personliga hygien.

 

BUP lyckats kontakta hans familj i Iran där de pratar med hans lillasyster som är 23 år gammal. Hans andra lillasyster är 21. De bekräftar att han är det äldsta barnet. Tid är relativt som Einstein sa, så vi inväntar nobelpriset i fysik till killen som uppenbart uppfunnit en tidsmaskin.

 

Han erkänner själv att han är mycket äldre än 17 - han säger sig vara 25 - och att han vill återvända till sin familj i Iran - trots att han sökt asyl för skydd mot läget i Afghanistan.

 

Trots detta får han uppehållstillstånd i Sverige av Migrationsverket och plockar ut ett främlingspass - socialtjänsten bokar honom nästan omgående en hemresebiljett med öppen återresa. Efter några månader i Iran återvänder han.

 

När han kommer tillbaka från Iran dyker han upp hos migrationsverkets reception i Basiji-uniform, en shiaextrem paramilitär milis underställd Sepah, den islamska revolutionens väktares armé. Kort och gott är det prästerskapets egna privata armé på 125 000 man.

 

Inne hos Migrationsverket repeterar han återigen att han inte är 17 år utan är 25 år gammal. Ändå lyfter ingen ett finger för att flytta åldersbedragaren från HVB-hemmet.

 

När han börjar skolan till hösten lyckas han på första veckan både hamna i slagsmål och hota ett par elever.

 

Både God man, HVB-boende och HVB-vårdare berättar i förhör att han flertal gånger var på demonstrationen. Husseini vittnar själv att han varit på demonstrationen vid 8-10 dagar.

 

Efter att han huggit polisen i nacken på sittdemonstrationen på Medborgarplatsen sprang SVT till asyl- och vänsteraktivisten Fatemeh Khavari och helt utan kritiska frågor lät henne förneka all form av koppling mellan knivmannen och demonstrationen.

 

I förundersökningningen kan vi läsa att en av Husseinis vänner sagt Khavari kontaktat honom och sagt att hon ska ordna advokat åt honom. Det är kanske därför hans försvarsadvokat egentligen är expert på migrationsjuridik och ej brottsmål.

 

Ibland får jag frågan varför jag utrycker mig så provokativt om åldersfusket - detta är orsaken. Om åldersfusket ej vore så tabubelagt av de ”anständiga” hade denna individ inte varit på fri fot i Sverige och kunna attackera poliser och misshandlat elever.

 

Bästa sättet att bryta ett tabu är att attackera det rakt på. Charaden måste få ett slut.”

 Enligt min uppfattning har SVT lika stor tillgång till förundersökningen som Hanif Bali och borde därmed kunnat ange mer fakta i sin artikel. Jag anser därmed att SVT har ägnat sig åt fake news enligt den definition som programdirektören vid SVT angav i Opinion live på torsdags kvällen.


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

PG

12 januari 2018 15:04

En självklarhet är att läsa ifrån flera medier!

exempel: http://www.klimatupplysningen.se/

http://www.statnett.no/Kraftsystemet/Data-fra-kraftsystemet/Nordisk-produksjon-og-forbruk/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 januari 2018 15:04


Den muslimske våldsmannen med den imponerande hårväxten är närmare trettio än tjugo. Han påminner om Erik Haag och skulle med lätthet passera som Eriks 5 år yngre broder. Erik Haag är 51 år

..och Sverige är ett mentalsjukhus!Wikipedia om brösthår:
"Brösthår kommer i normalfallet under senare delen av puberteten. Ibland kommer det dock inte förrän mellan 20 och 30 års ålder. I vissa fall kommer inget brösthår"

 
Ingen bild

C Andersson

12 januari 2018 15:32

Ni kanske inte kommer ihåg det extrema vädret för exakt femtio år sedan. Det gör jag. Det var mycket märkligt att behöva hoppa ut genom köksfönstret och försöka leta rätt på snöskoffan under snön.

http://prod-gota-static.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/sites/9/2017/01/IMG_2212.jpg

http://prod-gota-static.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/sites/9/2017/01/IMG_2211-kopia.jpg

 
Ingen bild

Laglydig

12 januari 2018 15:59

Det skulle vara betydligt intressantare om någon kunde hitta något som INTE är Fake News (enligt Jan Helins definition) inom områdena invandring, klimatet m m som publicerats av SVT eller TV4.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 januari 2018 16:04

TT:
"– I vissa områden är förtrycket påtagligt. Ju fler landsmän i ett område, desto starkare påtryckningar är det att man lever enligt hedersnormerna och desto fler vakande ögon."

Vet ni vad vi gör? Jo, vi tar in ännu fler dysfunktionella muslimer från tredje världen och sprider ut dem i fungerande välmående svenska bostadsområden.

Det tycker jag är en bra idé.

Fler söker hjälp för hedersvåld
https://tinyurl.com/ybah6w7k
http://tt.omni.se/fler-soker-hjalp-for-hedersvald/a/bKzLv3

 
Ingen bild

Laglydig

12 januari 2018 16:18

Ett typiskt exempel på Fake News som vi nu kommer att matas med fram till i höst är att Demokraterna skulle ha en chans att ta makten i senaten. Det skulle vara en mycket större sensation om Demokraterna vann makten i senaten än den när Donald Trump vann presidentvalet. I praktiken (även om det i teorin är möjligt) är det omöjligt!
Läs gärna vad min vän Björn Norström skrev i en krönika härförleden:
https://samnytt.se/darfor-kommer-republikanerna-behalla-majoriteten-i-kongressen-efter-mellanarsvalet/

Thoralf Alfsson

12 januari 2018 17:12

Man förstår varför Rysslandsutredning drivs så hårt av demokraterna!

 
Ingen bild

SM811

12 januari 2018 16:33

Att Jan Helin är en ful fisk i grumligt vatten kan vilken som helst genomskåda.

 
Ingen bild

Björn

12 januari 2018 16:51

Det borde vara straffbart att vara så in i ….. aningslös som migrationsverket uppenbarligen är.
Tror tom min gamle mormor skulle ha kunnat sett att det inte var en 16 åring som stod framför henne.
Sen kan man ju bara undra hur många tusentals människors som har bluffat sig in i landet och fått nya identiteter. Myndigheten verkar ju ha noll koll.
Bedrövligt är ju bara förnamnet. Att man sen tvingas betala skatt för detta gör det ju inte ett dugg bättre.

 
Ingen bild

Hacke

12 januari 2018 16:58

SVT/SR ägnar sig åt den värsta sortens fake news, den renodlade propagandan; mörkläggning av ena sidan myntet och skönmålning av den andra.
Svensk public service borde läggas ned som den skamfläck på demokratins och yttrandefrihetens fana den är. Istället ska vi alla tvingas finansiera hjärntvättskolossen. Man kan krevera för mindre.

 
Ingen bild

Pepparholm

12 januari 2018 16:59

Det borde gå att åtala Migrationsverket. De kör ett eget race skilt från svenska folket. Total brist på kunskap och omdöme eller medveten illvilja?

 
Ingen bild

Tobbe L

12 januari 2018 17:11

Sjuk, sjukare, Sverige.
Nu väntar jag bara på den stora kollapsen.
Tack sjuklövern!

 
Ingen bild

C Andersson

12 januari 2018 17:12

Gick på den lätte om tjugoåringen som klev ut genom köksfönstret och försvann?

 
Ingen bild

Observer

12 januari 2018 17:40

@Thoralf! -Varför ens prata om dessa jubelidioter på SVT?!!
Varför slösa med energi?
Vi lägger ned eller totalreformerar skiten N Ä R vi vinner ;-)

Trevlig helg!

 
Ingen bild

Observer

12 januari 2018 17:45

PS: Jag gillar Trumps ordval!
-Ni vet, Det om att han inte vill ha in migranter från skitländer.
-Vanligt folk tycker likadant! Alla mina vänner i USA håller med till 100%. ...Bara utländska kommunister som tycker annorlunda.

 
Janne B

Janne B

12 januari 2018 17:47

Men vaffan, är alla svenska myndighetspersoner idioter? Hur har dom fått sina jobb? Är det bara "kompisjobb" som dom har fått av sina partibröder eller batikhäxor i millöööpartiet?

http://vad ska det stå här

 
Ingen bild

Emil

13 januari 2018 01:36

Otroligt att SVT och Opinion Live låter ragatan Katrin Zytomierska stå på bästa sändningstid och marknadsföra sina produkter. Kan det bero på att PK-Belinda och Katrin är vänner på Facebook?

Hyckleri.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 januari 2018 09:03

Trumps uttalande om skithålsländer är nog så nära sanningen som det går att komma !

 
Ingen bild

Kenneth

13 januari 2018 20:14

Vad tror vi om detta då?
Hanna Stjärne uttagen till EU-kommissionens grupp om desinformation.
https://www.svt.se/omoss/post/hanna-stjarne-uttagen-till-eu-kommissionens-grupp-om-desinformation/

Thoralf Alfsson

13 januari 2018 20:27

Helt i linje med den svenska och EU:s desinformationskampanj riktat till europeiska folken!

Hanna Stjärne kan väl ta med sig Jan Helin!

 
Ingen bild

C Andersson

14 januari 2018 13:52

"Till den som försöker påverka valutgången i vårt land: Håll er borta!"

Stefan Löfven/SVT

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se