thoralf

Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

SYND OM JOAKIM CARLSSON

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2018 13:13

Så här inledde ledarskribenten Joakim Carlsson på Östra Småland sin dikt riktad till Jimmie Åkesson lagom till julhelgen.


”SD, SD, gamle vän

tråkigt att du lever än

men du ser brunaktig ut

så du borde varit slut”

 

Jag uppmärksammade detta på min blogg och undrade om Joakim Carlsson önskade livet av Jimmie Åkesson, dessutom på Östra Smålands ledarsida. Reaktionerna blev väldigt många både på min blogg och på Facebook.


Bakgrunden till min fråga beror ju på allt annat som Joakim Carlsson skrivit tidigare om SD och Jimmie Åkesson. Då Joakim Carlsson brukar svinga sitt svärd, förlåt sin penna i våldsamma piruetter titt som tätt på Östra Smålands ledarsida.


Hur många minns detta utfall? I en ledare från 24 juni 2016 går Joakim Carlsson till en grov attack på Jimmie Åkesson där nazism, Hitler, antisemitism, Mein Kampf, biologisk rasism och andra epitet haglar i texten. Vem som hatar framgår utan tvekan i den texten. Läs gärna texten och bilda er en egen uppfattning om ledarskribenten Joakim Carlsson och vad han tycker om Jimmie Åkesson och alla sverigedemokrater och hur han respekterar andra åsikter.


http://www.ostrasmaland.se/ledare/brev-till-jimmie-akesson/


Om du nu läst ledaren så kan du ju fundera över hans ordval i ovanstående ”dikt”. Hur skall den tolkas?


Tydligen fick Joakim Carlsson tillsänt sig ett julklappsrim tillägnad honom också.


”Till dig jag önskar ett paket

Som smäller som en raket”

 

Det gjorde tydligen Joakim Carlsson upprörd och han kände det som ett hot och han har nu polisanmält julklappsrimmet. Östra Småland och Joakim Karlsson ger nu uppenbarligen och på något märkligt sätt mig skulden för detta på lördagens ledarsida. Helt befängt!


Rubriken på hans ledarartikel är dessutom "Julhälsning från en kloak". Vilket visar på vilken nivå Joakim Carlsson befinner sig. Om ni nu inte litar på mig så lägger jag även in länken.

http://www.ostrasmaland.se/ledare/julhalsningar-fran-en-kloak/


  


Nu är jag i och för sig inte det minsta förvånad över Joakim Carlsson slutledningsförmåga. Efter terrordådet i Nice där 84 oskyldiga människor dödades som firade Frankrikes nationaldag skrev Joakim Carlsson följande på Östra Smålands ledarsida.


”Hela attacken påminner betänkligt mycket om scenariot i en bok av Stephen King, ”Mr Mercedes”, där människor mejas ner med hjälp av en bil när de står i kö till en jobbmässa. Jag bara påpekar det eftersom många kommer att tro att dådet inspirerats av islam och Koranen. Det kan faktiskt lika gärna ha inspirerats av Stephen King.”

http://www.ostrasmaland.se/ledare/en-man-som-bara-ar-vard-forakt/

 

Jag tror inte att jag behöver kommentera detta mer. Det talar för sig självt.


På ledarsidan i Östra Småland lördagen (5 september 2015) försvarar Joakim Carlsson uteslutningen av Sammy Augustsson. Han använder sig till och med av den döde 3-åringen Aylan Kurdi för att motivera uteslutningen av Sammy ur Transportarbetarförbundet endast på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Det är så fruktansvärt lågt och beklämmande och i synnerhet ohederligt eller till och med ännu värre.


Den ledaren verkar dock Östra Småland raderat från webben. Jag kan i varje fall inte få fram den genom att söka på Östra Smålands webbsida. Det kanske beror på den tvärvändning som socialdemokraterna gjort i migrationspolitiken efter 2015 och det kaos som uppstod under hösten 2015. Undrar om Joakim Carlsson har kritiserat socialdemokraterna för tvärvändningen i migrationspolitiken?


I lördagens artikel letar jag efter det minsta spår av självkritik från Joakim Carlsson men tyvärr kan jag inte finna en tillstymmelse till det. Den egenskapen besitter sannolikt inte Joakim Carlsson. Det närmaste han kommer är att jag tolkat hans dikt helt fel. Men det tolkningsutrymmet har Joakim Carlsson själv gett utrymme för inte bara i dikten utan under en lång rad av ”hatiska” artiklar på ledarsidan, inte bara mot Jimmie Åkesson och SD. Utan mot allt som inte är vänsterpolitik och vänsterföreträdare.


Dessutom kallar han mycket nedlåtande mina läsare för ”Thoralfs svans”.


Vill du kommentera det hela så har Östra Småland lagt upp lördagens artikel på Facebook. Det finns redan en del kommentarer men vi får se hur länge artikeln får ligga kvar på Facebook om ”fel” kommentarer börjar strömma in. Tänk bara på språket!

https://www.facebook.com/ostranlokaltidningen/posts/2043179632375681


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ölandsbonde

14 januari 2018 13:35

Ah, nu tar du väl i lite väl i överkant. Att vrida till ett halvtaskigt rim till att vara en önskan om att partiledaren ska dö är verkligen för mycket.

Thoralf Alfsson

14 januari 2018 14:01

Har du läst allt som Joakim Carlsson skrivit under de senaste åren?

Jag har mött hatiska "röda" personer i verkligheten och hört dem argumentera mot SD eller gapa hatiska budskap. Jag tror inte att det är så många personer som förstår vilket hat det finns inom personer på vänsterkanten.

Att Joakim Carlsson önskar att SD försvann skriver han ju själv. Han önskar givetvis att vår partiledare därmed också skulle vara borta.

 
Ingen bild

Hundenshusse

14 januari 2018 13:50

Stackars kloakråttor som måste dela utrymme med såna som Joakim Carlsson.

 
Ingen bild

calle

14 januari 2018 14:22

varför vill etniska svenskar förinta svenska folket och ödelägga svenska välfärdssamhället ? det blir ju resultatet av 7 klöverns politik som pågått sedan 20-30 år.

är det hjärntvätt, ondska eller snabba cash , eller otrolig dumhet?

 
Ingen bild

Tony

14 januari 2018 14:26

Ja beter han sig som en idiot och skriver lågbegåvade rim är det väl naturligt om någon ger tillbaks med samma mynt.
Förstår att han är rädd för SD, han är ju en av dom som varit med och ställt till eländet som Sverige befinner sig i, det har Däremot inte partiet SD, och det går inte en dag utan att det visar sig att SD haft rätt hela tiden, man till och med kopierar deras politik,
så det enda Joakim Carlsson har att komma med är dumheter och skitsnack!

 
Ingen bild

Hacke

14 januari 2018 15:20

"Journalisterna" tycks vara lika lättkränkta som de grupper man krälar i dyngan för. Tänk vad många lågvattenmärken och stolpskott man slipper ta del av när man ignorerar traditionell media. Och då inte minst svansen i de lägre divisionerna.

 
Ingen bild

Niklas R

14 januari 2018 15:24

Socialister är, per definition, idioter.
De är inte speciellt intelligenta heller för den delen.

Alla som läst lite grundläggande psykologi vet en sak. Det är att ingen människa är tankeläsare så att allt som de tillskriver andra är egentligen vad de själva känner, tycker och gör. Därav uttrycket, på sig själv känner man andra.

Med det i åtanke ska man då ta sig en funderar hur det egentligen står till i huvudet på alla dessa socialister som gapar och skriker om hur mycket hat det finns inom SD och hur SD "svansar" hatar allt och alla.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 januari 2018 16:26

Nu är Fredrik "psykopaten" Reinfeldt officiellt diagnostiserad som psykopat.

Jens Ganman: Kännetecken på långt gången psykopati
https://tinyurl.com/yag88ut2
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155384113783251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3&theater

Wikipedia om psykopati:

"Många begår till följd av störningen handlingar som av majoriteten uppfattas som onda; psykopaten är oförmögen att känna ånger, utan kan tvärtom skryta med att ha kommit strafflöst undan."

Reinfeldt i en endaste mening:"oförmögen att känna ånger"

 
Ingen bild

Pepparholm

14 januari 2018 17:37

I Östra Småland blir jag kallad ”Thoralfs svans” och i Sydsvenskan blev jag kallad för ”lågpannat as”. Bara för att jag har ett eget tänkande och vet hur jag vill se framtiden.

Ägarna till media har ett stort städjobb för att skaffa skribenter som törs ställa upp för demokrati och törs ha en vilja som inte är dikterad av journalistklubben.

 
Ingen bild

OH

14 januari 2018 18:41

Inte underligt att Östran kallas för Tomsäcken.

 
Ingen bild

Sura Pelle

14 januari 2018 19:03

Den stollen siktar nog på att bli kollega med Anders Lindberg på Aftonkloaken. Dom verkar ha liknande syndrom.

 
Ingen bild

Observer

14 januari 2018 19:04

Det är nog bäst att SD nu ser över hur man skall nå Svenskarna. Nu drar Löven' igång sitt sanningsminesterium!!!
-Före valet stängs sådana här forum.

 
Ingen bild

Observer

14 januari 2018 19:09

EU (Det blåa sovjet) kommer stänga ALL alternativmedia!!!
Det är NU det börjar!

http://www.friatider.se/svt-chef-blir-del-av-eus-fake-news-grupp

 
Ingen bild

Molle

14 januari 2018 19:36

Kalla Åkersson för brunaktig....är Joakim C färgblind??
Han är ju för fasen vit...även om han är färgstark :-)

Ska fake news förbjudas bör Östra Småland vara den första tidning som läggs ner.

 
Ingen bild

Pepparholm

14 januari 2018 20:28

Jag läser att Löfven ska återupprätta myndigheten för psykologiskt försvar. Det vore nog säkrare för landet att i stället återupprätta det militära och civila försvaret som det var på 60-talet.

Om jag minns rätt så var ledarskribenter alltid kritiska till den dåtida myndigheten för psykologiskt försvar. Man ville inte ha någon statlig styrning av nyheter. Nu är det tydligen annorlunda. Vad har ändrats i medias syn på tryckfriheten?

Uppenbarligen är konkurrensen från nya media så allvarlig att man nu är beredd att tumma på grundlagen. Man ska på journalistklubben komma överens om den rätta sanningen styrd av statsministern. Allt annat ska förbjudas. Vi är tillbaka till Gustav Vasas tid.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 januari 2018 21:20

Försvaret ska stärkas.
Löfven sa idag att ett angrepp på Sverige utifrån är osannoligt.
Följaktligen rustar Sverige mot ett angrepp inifrån egna landet.
För några veckor sedan skulle vi bunkra vatten och konserver för att klara kriget.
Den spännande mångkulturen innebär ett nytt fenomen : Gruppslagsmål !
40 st i Bollnäs.
Undrar om det har med bandy att göra ?

 
Ingen bild

Han är rasist-Ser ner på afrlkaner

14 januari 2018 22:14

SD Africa is proud of its record and leadership role in the development of the solar water heating industry in Southern Africa.
http://www.sdafrica.co.za/

 
Ingen bild

Laglydig

14 januari 2018 22:16

TV4 Nyheterna 22:00
1. Statsministern: Det finns ingen hotbild mot Sverige.
2. Lars Ohly #metoo
3. #metoo
4. #metoo
Personligen skulle jag vilja höra lite mer om de fullständigt oskyldiga som blev skjutna på en pizzeria i fredagskväll i Uppsala i samband med en kriminell (muslimsk?) gänguppgörelse. Vad tänker statsministern göra för att detta inte skall inträffa igen?

PS Joakim Carlsson och hans fake news journalister kan *beep* *beep* *beep* beep*!

 
Ingen bild

Yngve

14 januari 2018 23:55

Ulf Kristersson vill gå med i Nato. Är mannen helt från vettet?

 
Ingen bild

Viveka

15 januari 2018 01:26

Den här lilla dikten om Jimmie Åkesson är så usel så man blir inte ens förbannad! Knappast någon diktartalang här inte. Joacim Carlsson gör sig till åtlöje med sitt poesiförsök! :-)

 
Ingen bild

Waterbug

15 januari 2018 02:04

Den där Stephen King liknelsen var nog något av det mest obildade och malplacerade jag läst i MSM på senare tid, snacka om att gripa efter halmstrån. Det är nästan så man vill rekkomendera skribenten att fortsätta titta på TV serier istället för att hålla i pennan. Behöver hen några tips om serier som är intellektuellt stimulerande samt språkligt utvecklande kan jag gladeligen vara behjälplig med detta med.

 
Ingen bild

sang

15 januari 2018 06:42

Rikspolischefen mörkar brottsligheten så mycket han kan, tycker synd om avskum och påstår att brottsligheten gått ned.
Likväl har idag redovisats TVÅ skjutningar i media.

Och det kanske blir fler
inna sola gått ner
/Ove Thörnqvist/

Den invandringspolitik som denne politruk har kämpat stenhårt för binder nu så många poliser så att vanligt folk snart står utan skydd. Och JC bistår rikspolischefen med fake news och "poesi" pådassnivå

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2018 07:39

Nato kommer inte att hjälpa oss med våra egna problem.
Då menar jag maffian i Sverige.
Sverige håller på att brytas ner successivt av importerad kriminalitet.
Må djävulen ta dom ansvariga !
Och det kan inte vara andra än våra regeringar.

 
Ingen bild

Ludvig

15 januari 2018 08:36

Ett sådant hat mot SD, det är riktigt otäckt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2018 08:39

Det är måndag förmiddag och redan har denna vecka inneburit två människors död genom skottlossning. Var hamnar vi när veckan avslutas på söndag kväll...??

 
Ingen bild

Stig

15 januari 2018 08:46

Att falskeligen anklaga någon för att vara nazist är samma sak som att anklaga denne för att planera mord på politiska motståndare, vara folkmördare och planera att genom en statskupp införa diktatur. Marine Le Pen har bestämt att journalister som sprider sådant grovt förtal ska polisanmälas och det är givetvis helt rätt. SD borde göra likadant.

 
Ingen bild

onkel sven

15 januari 2018 09:04

Den här Joacim Carlson får skriva nidvisor om SD ,själv har jag försökt flera gånger med en insändare om asylsituationen i Högsby Kommun men den nobbas gång på gång men jag tror starkt på femtekolonnare på samma tidning !

 
Ingen bild

Stig

15 januari 2018 09:12

Bara en idiot och neurotisk verklighetsförnekare inbillar sig att muslimska terrorattentat med lastbil som vapen har inspirerats av en bok av Stephen King. Skrek psykopaten i den boken också "allahu akbar"?
De allra flesta muslimska terrorister erkänner dessutom helt öppet och med sjuk stolthet att de massmördat i islams namn. Det är hela tanken bakom islamism att de ska sätta sig i respekt genom sina sadistiska illdåd och inte ge "äran" åt Stephen King.
Hur man kan publicera sådant sinnesförvirrat trams på en ledarsida är minst lika förvånande. Joakim Carlson är mao inte bara en enskild galning utan han har en hel tidningsredaktion bakom sig och det är värre.

 
Ingen bild

Bernt

15 januari 2018 09:44

Bättre att tillhöra svansen än att gömma sig i PK analen.

 
Ingen bild

SM811

15 januari 2018 11:42

OT: Löfven till ryssarna inför riksdagsvalet: "Håll er borta!"
http://www.friatider.se/l-fven-till-ryssarna-inf-r-riksdagsvalet-h-ll-er-borta
Det bästa vore om Stefan höll sig borta från politiken.
Det skulle vara ett lyft för svenska folket.

 
Ingen bild

SM811

15 januari 2018 11:59

Rikspolischefen om sin brottsliga bana: ”Det gick väl kanske inte så lätt för mig alla gånger”
https://nyheteridag.se/rikspolischefen-om-sin-brottsliga-bana-det-gick-val-kanske-inte-sa-latt-for-mig-alla-ganger/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 januari 2018 12:33

-> Stig
Tankarna på Mr. Mercedes slog även mig när jag först hörde om olyckan på Drottninggatan. Jag vet inte när Carlson skrev sin rad om King. Rätt snart blev man ändå varse att orsaken var en annan än i Kings bok.
Och då tänkte man inte längre på Mr. Mercedes.
Det är en bra bok som har fått två följeböcker och är nu den första i en trilogi.

 
Ingen bild

SM811

15 januari 2018 12:43

Mordåret 2018

1 Januari: Man mördad i garage i Rinkeby. Mord, avrättning.
4 Januari: Man hittad död vid järnvägspår i Uddevalla. Polisen utreder mord.
6 Januari: Afghansk man hittad död på offentlig toalett i Örebro. Mord.
7 Januari: Man på cykel död efter misstänkt handgranat detonerat. Mord, vållande till annans död.
8 Januari: Kriminell man död efter skott på pizzeria i Rinkeby. Mord, avrättning.
8 Januari: Kvinna hittad död i bostad i Borlänge. Polisen utreder mord.
9 Januari: Kvinnan avled på sjukhuset i Ö-vik – nu misstänker polisen mord.
9 Januari: ”Man hittad död i skogen utanför Halmstad” ”liknar en avrättning”.
10 Januari: En man knivmördad i Nässjö.
12 Januari: En man skjuten till döds i Helsingborg.
14 Januari: 21-årig man skjuten till döds i Malmö.
15 Januari: Man i 35-årsåldern skjuten till döds i Stockholm.
https://petterssonsblogg.se/2018/01/15/mordaret-2018/#more-245209

 
Ingen bild

Lasse

15 januari 2018 13:07

Är han lobotomerad eller vad är det han håller på med, lustigt att Östran kan ha kvar en sån människa som dessutom tillåts att få skriva varför vidtar inte Jimmie Åkesson åtgärder mot en sån?

 
Ingen bild

Viveka

15 januari 2018 13:24

Ett natomedlemskap för att mota fi känns främmande för mig.
Fienden har vi idag inom landet. Bättre att fokusera på detta faktum.

 
Ingen bild

Kim

15 januari 2018 13:31

Ulf Kristersson står nu o gapar om försvaret när det var han som drog ner. Idiot!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

15 januari 2018 15:30

Att du ser brunaktig ut ser jag som hets mot folkgrupp. Ren rasism gentemot människor med färgad hy. Detta borde någon anmäla att peka ut färgade människor. Vet inte tidningens värdegrund men verkar vara åt det rasistiska nazistiska hållet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2018 17:07

@SM811. Bra att det hålls räkning på alla mord mm under tiden fram till valet.

 
Ingen bild

SDare

15 januari 2018 17:16

DuGamlaDuFria

Alltid är det någon annan som borde. Gör själv

 
Ingen bild

Lotta_1

15 januari 2018 18:52

Joakim Carlsson borde, om han har något innanför pannbenet, vilket jag starkt betvivlar insett att hans sk dikt kan tolkas som om han uppmanar till mord på Jimmie Åkesson. Efter att ha läst Carlssons svar på Jimmie Åkessons öppna brev slås jag av vilken hatisk person denne Joakim Carlsson är. Han tar sig rätten att tolka Jimmie Åkessons öppna brev på det sjukaste sätt jag läst men bölar ut i tidningen när någon tolkar hans sk dikt.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 januari 2018 21:02

Lotta 1 : Jocke har gett rallyface ett verligt ansikte, stackars liten

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

15 januari 2018 21:11

SDare
Var skrivet lite som ironi...tror inte skribenten tänkte i de banorna att det kunde uppfattas så.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2018 22:13

Det blev till att kasta sig på fjärrkontrollen under Idrottsgalan. En "slöja" dök upp på scenen.. Aktuellt på grannkanalen kändes mycket mera rätt...

Thoralf Alfsson

15 januari 2018 22:23

Jaha, då vet vi vilken bild vi kommer få se i media.

 
Ingen bild

Boris

15 januari 2018 22:36

Den där Joakim Carlssons främsta drivkraft verkar vara hat. Verkligen infantilt.

 
Ingen bild

Tom

15 januari 2018 22:56

Hucklet på Idrottsgalans scen ikväll måste ta priset i PK-Sverige!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 januari 2018 23:27

När inslaget om försvaret/värnplikten med 3 stycken 14 -åriga kvinnliga raketforskare, take det cake this day

Jöns-Otto Lerman,Expo som inte gillar demostratiosrätten är inte långt efter....

 
Ingen bild

Affe Giraff

16 januari 2018 00:15

@ SM811. De fyra som hittades döda i Bjärred bör också betraktas som mord.

Thoralf Alfsson

16 januari 2018 00:37

I varje fall tre av dem.

 
Ingen bild

J Helin

16 januari 2018 00:16

https://www.youtube.com/watch?v=drXDFQaok1U

 
Ingen bild

Affe Giraff

16 januari 2018 01:21

Att någon på en tidning hatar SD är inget nytt, men att denne ledarskribent lägger fram en teori om att det nämnda terrordådet kan vara inspirerat av Stephen King borde ha blivit en stor nyhet på alternativa medier och åtminstone i någon traditionell media.

Är det knäppaste jag hittills hört i "terrordebatten".


 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 januari 2018 03:50

Hej, följande program på TV titta r eller lyssnar jag inte på : Skavlan.Farmen idrottsgalan .oppinion .landet runt .vissa morgonprogram!
Däremot har jag mer och mer börjat titta och lyssna på Kunskapskanalen
det finns många fler än de uppräknade men jag kommer inte på fler just nu !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se