thoralf

Alla inlägg under november 2017

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 8 nov 22:44

”Dieselbilar har gått från att vara det rätta valet, till att vara helt fel, ett smutsigt val, på väldigt kort tid.  Och det tror jag är helt rätt. Det är smutsigt med diesel. Det jag vänder mig emot är politikernas hantering av det här. Man behöver inte gå längre tillbaka än ett år så kunde man som hushåll investera i en dieselbil och tro att man gjorde en bra miljöinvestering.

Och det är ju för att politikerna miljöstämplat dieselbilarna trots att forskningen i 10 till 15 års tid visat att det inte är rent och det gör att hushållen råkar riktigt illa ut. Precis som med etanolbilen. Man tar sitt ansvar och får sedan stå för kostnaden.”

 

Ovanstående är ett citat från Ekonomiekot i Sveriges Radio för några dagar sedan. För bara några år sedan var dieselbilar riktiga miljöbilar men idag är det helt andra vetenskapliga sanningar som gäller. Backar vi ytterligare några år så var det även etanol som skulle vara framtiden enligt miljövänner.


Så här skrev dock Aftonbladet redan 2013:


”Försäljningen av etanolbränslet E85 rasar. För bilisterna har kommit på att etanol är ett uselt alternativ till bensin och diesel. Motorerna går dåligt, krånglar, rasar i värsta fall, trots att de måste in på service dubbelt så ofta som vanliga bilmotorer. Det har gått så långt att en del tillverkare, som Ford, uppmanat ägarna att köra på bensin. Andra tillverkare rekommenderar en tank ren bensin för att tvätta ur motorn efter två, tre tankar E85. Bilisterna blev försökskaniner i ett projekt som aldrig borde ha ägt rum.”

 

Givetvis är det Miljöpartiet som ligger bakom mycket av den propaganda och de förhastade beslut som tagits.


2005 förespråkade Miljöpartiet dieselbilar i en artikel.


”Miljöpartiet har bytt fot och blivit riktiga dieselkramare.
- Ja, vi inser att det finns miljövänliga bränslen för diesel och att dieselmotorn utvecklats på ett mycket bra sätt, säger Maria Wetterstrand, språkrör för miljöpartiet, till MOTOR.”


2017 säger Miljöpartiet följande i en artikel.


”I dag finns det planer på att införa ett dieselförbud i Stockholms innerstad från och med 2020. Förslaget lyftes fram av Miljöpartiet och har i dag ett brett stöd i riksdagen, skriver Dagens Industri.”


Volkswagen beslutade tidigare i år att lägga ner dieselmotorer till mindre bilar och istället satsa på bensinhybrider. Läs artikel.


Ingen har nog glömt hur fusket avslöjades med utsläppsvärden för först Volkswagen och sedan andra bilmärken. Dieselgate som det kallades var en stor skandal inom bilindustrin och visade sig vara ganska omfattande. Jag skulle vilja påstå att det i grund och botten handlade om ekonomiska intressen.


Det är egentligen helt sanslöst att detta kan pågå i vår tid då alla är så upplysta, ärliga, hederliga, miljömedvetna, tekniskt kunniga och inte det minsta naiva. Framförallt så har vi ju grävande journalister som är helt objektiva och inte har någon egen agenda. Mediekoncernerna är ju även kända för sin objektivitet. Som om inte det vore nog har vi ju ett stort antal forskare och akademiker som är absolut neutrala och bara är rent vetenskapliga, utan att för den skull drabbas av politisk korrekthet.


För att inte tala om alla politiker som har ett eget tänkande och inte styrs av sitt parti eller av sina egna ekonomiska intressen och därmed är fullständigt objektiva i sina beslut.


Trots detta har denna bluff med dieselbilar pågått under minst ett decennium, kanske ännu längre!

 

Med detta facit i handen kan vi då vara säkra på att den ökade halten av koldioxid i atmosfären är den främsta orsaken till att den globala medeltemperaturen ökat med ca 0,8 grader Celsius under de senaste ca 150 åren?

 

Kan det finnas andra orsaker som även påverkar jordens medeltemperatur? Solen?

Kan det till och med finnas faktorer som vi idag inte har kunskap om?

Borde inte en ökad halt av koldioxid i atmosfären också ha vissa positiva effekter på växtligheten?

Uppväger då det positiva effekterna i så fall de negativa konsekvenserna?

Vilket är bäst? En minskad eller ökad koldioxidhalt i atmosfären?


Kommer vi få se samma kovändning som med dieselbilar angående koldioxidens påverkan på jordens medeltemperatur i framtiden? Den som får leva får se!

 

Tänk om klimatforskare och politiker inte har helt rätt. Precis som med dieselbilar. Men om 10 år kanske dieselbilar är det bästa miljömässigt igen. Bilindustrin måste ju tjäna mycket pengar på att människor byter bil ofta.

 

PS

Jag önskar jag fick leva till 2100 och se om havsnivåerna i Östersjön ökat med 1 meter.


 


Lyssna på en av Sveriges största klimatalarmister, Johan Rockström.


 Sedan kan du även lyssna på den norske forskaren Jörgen Randers som vill införa klimatdiktatur. Men det kanske är mest en norgehistoria.


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 8 nov 21:32

Nu finns vår budgetreservation för Kalmar kommun att läsa på nedanstående länk. Barometern och Östra Småland har tagit del av den men det blev tyvärr inte många ord i artiklarna.


 


https://kalmar.se/download/18.d5aedbd15ebc6e00cf2dfa/1510081850162/reservation-SD-budget-2018.pdf


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 8 nov 00:10

”Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag. Det Sverige min familj sökte sin tillflykt till för 26 år sedan finns i mångt och mycket inte kvar. Förtroendet för politiker, institutioner och medmänniskor naggas ständigt i kanten. Det är med stor sorg som jag skriver detta. Det som nu inträffar är ett enormt svek, mot den som levt här i många generationer liksom mot den som kom hit i går.

 

Den svenska flatheten och oförmågan att integrera har varit den främsta näringen till framväxten och cementeringen av ett alltmer etnifierat parallellsamhälle. På område efter område blir effekterna uppenbara: sysselsättningsgapet mellan utrikes- och inrikesfödda, sjunkande skolresultat, bostadssegregation, bidragsberoende, växande brottslighet i redan utsatta bostadsområden.”

 

Alice Teodorescu den 2 november

 

På det här sättet har jag känt under flera år och gett uttryck för i debatter, insändare och på min blogg. Jag har då kallats för främlingsfientlig och till och med rasist. Det är bara att gratulera Alice Teodorescu till att ha kommit till denna insikt. Det är dock tragiskt att hon aldrig kan erkänna att det finns ett parti i Sveriges riksdag som påtalat detta ända sedan partiet kom in i Sveriges riksdag. Sverigedemokraterna!


Men hur har det partiet bemötts av svenska media och politikerna inom 7-klövern?

 

PS

 

Håller på att testa lite nattfotografering med ett nytt objektiv. Då dök detta upp. Norrsken? Hade inte manuell fokus på kameran så skärpan blev inte den bästa.


 


Här är ett annat experimentfoto från kvällen. Jag behöver fortsätta att testa vilka inställningar som funkar bäst. Sedan har jag några ideér som jag hade tänkt förverkliga.


 


Av Thoralf Alfsson - Måndag 6 nov 22:05

Mitt inlägg om tumulten och bråken vid Kalmar länssjukhus under söndagen i samband med att ”tiggarhövdingen” avlidit har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Jag brukar normalt ha ca 4 000 unika besökare per dag. I skrivande stund har jag haft drygt 12 000 unika besökare idag. Personligen tror jag att det beror på att svensk media valde att mörka vilken grupp eller etnisk grupp som stod bakom detta bråk. Såväl lokal som riksmedia!


Idag valde dock först Barometern att skriva en ny artikel där man berättade att det rörde sig om romer. Några timmar senare följde även Östra Småland efter med en uppföljande artikel. Under eftermiddagen följde sedan även Radio Kalmar upp med ett nytt inslag. I inslaget har man till och med lagt in lite mjuk musik. Radio Kalmar tar nog priset i naivt inslag! Det är helt sanslöst!Det som är slående i dessa nya artiklar och inslag är att de kan uppfattas som snyftartiklar eller förstående artiklar för romernas uppträdande. Precis som att bråken, slagsmålen och bristen på respekt för sjukhusets personal, inte minst för vad väktarnas roll och uppgift. Idag var det inte så allvarliga. Det måste framståsom löjligt att sjukhuset och väktare larmade polisen och att fortfarande fanns kvar på måndagsmorgonen.

Det var uppenbarligt självklart att vi borde respekterat romernas traditioner och låtit 50 romer invaderat akutmottagningen vid länssjukhuset. Inte en enda kritisk fråga till Stefano Kuzhicov, ordförande i Riksförbundet Romer i Europa i artiklarna. Katastrofal journalistik enligt min mening. Inte ens en enda fråga om inte dessa romer borde respektera svenska regler och lagar!


Jag kan tänka mig att det skulle kunna bli katastrofala följder på en akutmottagning som har hygien och desinfektion som ledord och väldigt viktiga regler för att inte utsätta andra patienter och kommande patienter för infektionsrisker som kan vara ödesdigra. I synnerhet när man vet hur det såg ut i Salvelägret för något år sedan när det stängdes. Journalisterna som besökte Salvelägret var väl inte blinda?


Jag är förvånad över hur de journalister som skrivit artiklarna nonchalerar gårdagens händelser. Enligt min uppfattning skulle dessa romer överhuvudtaget inte befunnit sig i Sverige om vi infört regler mot organiserat tiggeri!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 5 nov 20:33

 

 

Idag uppstod ett stort bråk med ett 50-tal personer vid Kalmar länssjukhus. Jag har fått lite uppgifter från ett vittne till hela händelsen och som vanligt håller media inne med vilken grupp det rör sig om.


Östra Småland skriver följande i sin artikel.


”Under förmiddagen på söndagen uppstod bråk på länssjukhuset i Kalmar sedan ett 30-40-tal personer ville besöka en anhörig som nyligen avlidit.

– Med så många personer blev situationen ohållbar och väktarna på sjukhuset begärde hjälp av oss, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen, region syd.”

 

Enligt vittnen skall det vara ledaren för tiggarna i Kalmar som avlidit.


Det är alltså en stor grupp romer som med våld försökt ta sig in till den döde på Länssjukhuset. Situationen skall ha varit dramatisk då väktare fick dra batongen för att hålla ordning på alla romer. Vittnet säger sig ha sett hur flera romer spottade en väktare i ansiktet när de inte fick komma in till den döde. Någon romsk kvinna skall också drabbats av några komplikationer i uppståndelsen, vilket bidrog till ytterligare bråk.


Väktare skall ha utlöst överfallslarm och även larmat polisen flera gånger. Väktarkollegor var snart på plats men enligt vittnet dröjde det ca 15 minuter innan polisen var på plats. Detta trots att polisen hade många poliser i tjänst då Kalmar FF senare under eftermiddagen skulle möta Djurgården på Guldfågeln arena.


Mycket märkligt att polisen inte prioriterade larmen från Länssjukhuset.

 

När jag åkte förbi ikväll var det fortfarande både poliser och väktare på plats. Polisen kollade upp personer som stod utanför entrén till Länssjukhuset.


http://24kalmar.se/2017/11/05/just-nu-sjukhus-avsparrat-stor-polisinsats/


http://www.barometern.se/kalmar/hojt-sakerhetslage-pa-sjukhuset/


https://www.expressen.se/kvallsposten/stor-polisinsats-pa-lanssjukhus/


UPPDATERING!


Nu har Barometern uppdaterat sin artikel med lite detaljer. En patient har blivit en avliden person ;-)


"Vid 11-tiden på söndagsförmiddagen tvingades länssjukhuset i Kalmar att larma polisen sedan 30-40 personer försökt ta sig in till en avliden patient. Enligt polisen i Kalmar ville personerna hämta den avlidne patientens kropp."

 

Men det är för bedrövligt att varken Barometern, Östra Småland, 24 Kalmar eller Radio Kalmar berättar vilken grupp det handlar om. Det är väl i allra högsta grad viktig då det handlar om den romska gruppens traditioner.Av Thoralf Alfsson - Lördag 4 nov 16:12

De som sett dokumentären Tvärvändningen har nog svårt att hålla sig för skratt över hur naiva och verklighetsfrånvända ledande politiker varit i Sverige under flera decennier eller ända sedan 70-talet.

Det var också slående att Ingvar Carlsson, Göran Persson, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven inte ville intervjuas och medverka i dokumentären. Det visar med all tydlighet att de känner skuld för det kaos de har medverkat till. Ynkligt att inte våga stå upp för de beslut de tagit.


I mitt flöde på Facebook dök idag upp en två år gammal artikel från Dagens Industri.


   


Att en statsminister kan sjunka till den nivån är rent ut sagt helt bedrövligt och visar på en sjuklig verklighetsuppfattning. Beskyllningen är helt absurd och borde fått SD:s ledning att fullständigt gå i taket.


Vem är det som skapat kaoset i t.ex Hultsfred? Det har skapats under Stefan Löfvens tid som statsminister! Trots stängt socialkontor under nästan hela 2017 och att Migrationsverket inte anvisar några asylsökande som fått uppehållstillstånd till Hultsfred har det ändå kommit närmare 300 personer till Hultsfred under de senaste 10 månaderna, varav närmare 100 är i skolåldern. Läs artikel i Dagens Vimmerby.


Det blir givetvis kaos inom skolan i en så liten kommun. Vem tror ni blir lidande av detta? Givetvis de svenska barnen som inte får den undervisning och de resurser som deras föräldrar har betalat kommunalskatt för.


Jag är förvånad över att svenska föräldrar inte protesterar? Kan det bero på konflikträdslan? Eller att man inte bryr sig så mycket om sina barns framtid?

 

Nu är det inte bara Hultsfreds kommun som drabbas utan säkert även många andra kommuner. Lilla Högsby kommun har det kanske ändå mer besvärligt med 55 nyanlända barn i skolåldern. Till hela länet har det under de senaste 10 månaderna kommit 566 barn i grundskoleåldern

Så här ser statistiken ut för kommunerna i Kalmar län.


 Under 2017 har det redan beviljats ca 110 000 uppehållstillstånd enligt statistiken från Migrationsverket. Det kommer sannolikt bli nytt rekord med uppehållstillstånd mellan 130 000 – 140 000 för 2017.


Här kommer topp 20 listan så här långt under 2017.


 


Detta kaos har framförallt Stefan Löfven ansvaret för!

 

Ann Heberlein skriver idag på samma tema i sin artikel även om hon kallar det för totala haveri och inte kaos. Hon avsluter sin artikel på följande sätt.

 

”Några slutsatser bör vi dra av detta totala haveri: Politiska beslut kan inte fattas på grundval av känslor och en vilja att framstå som goda. Politiska beslut måste fattas utifrån fakta och empiri. Politikerns uppgift är att vara krass, nykter och saklig – inte att vara god. En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut. Politikern måste ställa grupp mot grupp eftersom verkligheten tvingar oss att göra det. En politiker måste ha mod att vara ärlig. En sådan politiker kan medborgarna lita på. En politiker måste också sätta sig över aktivisters och opinionsbildares smutskastning och misstänkliggöranden. Politiken ska föras av de som är folkvalda, inte av Aftonbladets ledarredaktion eller av aktivistiska nätverk.”

 

En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut.

 


Av Thoralf Alfsson - Fredag 3 nov 00:10

En förälder frågade på FB om en mattefråga som hennes barn fått i uppgift att lösa. När jag läste frågan fick man verkligen "tänka" till. Är det den här nivån på det svenska språket i skolans material. Då har vi en mörk framtid att se fram emot.


 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 2 nov 17:47

Idag har vår broschyr "Kalmar förtjänar bättre" delats ut till samtliga hushåll i Kalmar kommun. Det blir alltid lite extra "uppståndelse" när SD delar ut till samtliga hushåll och brevlådor. En del blir glada och en del blir arga för att den delas i deras brevlåda trots att de har en dekal med "Ej reklam" eller "Nej tack till reklam".


Nu är vår folder inte reklam utan den definieras som samhällsinformation och får delas av Postnord även till brevlådor märkta med ej reklam.


"Enligt Post- och telestyrelsens bestämmelser skall samhällsinformation delas ut till alla hushåll, även de som har en dekal med "nej tack till reklam" vid sin postlåda."

 

"Samhällsinformation är gruppförsändelser från stat, kommun, politiska partier, kyrkan och ideella föreningar, alternativt gratistidningar med redaktionellt innehåll."

 

Jag tycker att det är bra tajming på detta utskick då det säkert kan bli diskussioner under Allhelgonahelgen hos många familjer ;-)

 

Framsida

 

Mittuppslag

  

Baksida

 

Vi har redan fått nya medlemsansökningar ;-)

 

PS

 

Svaren på frågorna i mitt utdelade infoblad i Färjestaden med omgivningar finns på följande länk.

 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

908 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se