thoralf

Alla inlägg under november 2017

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2017 23:50

Då har vi kommit igång med landsdagarna i Norrköping.


 


Jag blev förvånad över att det bara var ombud från Kalmar län som var kritiska till partistyrelsen förslag att sluta med medlemsåterbetalningen till kommunföreningar och distrikt av delar av medlemsavgiften. Att partistyrelsen samtidigt höjer grundavdraget för valfondsavgiften kompenserar inte på långa vägar de fattiga kommunerna med lågt partistöd. I vårt distrikt kommer 5 av 12 kommuner förlora på det ekonomiskt. Det innebär 42 procent av kommunerna.


Om fördelningen är liknande i hela landet som har 222 kommunföreningar innebär det att ca 90-100 kommunföreningar kommer förlora ekonomiskt på de nya reglerna som föreslås gälla från 2018. Jag tycker att konsekvenserna inte tänkts igenom ordentligt. Därför är jag förvånad att inga andra ombud passade på att säga något om detta när de hade chansen.


Imorgon kör vi igång med Mattias Karlssons redogörelse för riksdagsgruppens arbete och sedan fortsätter det med inriktningsprogram för Migrationspolitiken.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 november 2017 11:38

I högermarginalen på bloggen finns en rubrik "Tidigare år" med blogginlägg som gjorts samma dag men något år tidigare. Brukar kolla detta ibland då jag ofta glömt bort dessa blogginlägg.


Idag dök följande blogginlägg upp som är 5 år gammalt. Jag undrar om det inte är än mer aktuellt idag att kolla upp den här typen av företag.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/11/23/9040958-ullenhags-bluffjobb-i-statistiken/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 november 2017 00:06

I Kalmar har restalliansen (M, L och KD) infört en ny modell i sitt budgetarbete. Partierna lämnar flera budgetreservationer. Först lämnar man en gemensam budgetreservation för restalliansen men sedan lämnar partierna även in egna budgetreservationer. En för Moderaterna, en för Liberalerna och en för Kristdemokraterna. Partierna garderar sig!


Jag är förvånad över att detta förfarande har tillåtits!

 

Tänk om Alliansen i riksdagen lämnade in en budget och sedan att vart och ett av Allianspartierna sedan även lämnade in en egen budget. Hur skulle då Moderaterna rösta när Alliansens budget ställs mot den moderata budgeten i den förberedande voteringen i riksdagens kammare?


Men i Kalmar är det uppenbarligen tillåtet. Är det någon av mina läsare som upplevt något liknande i någon annan kommun.


Jag är mycket förvånad över att media och journalisterna på ledarsidorna för Barometern och Östra Småland inte reagerat på detta. En budgetgardering på riktigt!

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2017 18:56

Igår röstade de 27 EU-länderna om var den så kallade EMA, läkemedelsmyndigheten skulle förläggas när Storbritannien lämnar EU.

Hela 19 länder deltog i kampen om att få läkemedelsmyndigheten. Amsterdam gick vinnande ur röstningen och slutligen även en lottning mot Milano.


Men hur respektive land röstade i de tre olika röstningsomgångarna är hemligt. Röstsedlarna har redan bränts enligt Sveriges EU-minister Ann Linde!

 

EU-minister Ann Linde vill inte ens berätta hur Sverige röstade. Stockholm ramlade bort redan i den första omgången men det gjorde inte Köpenhamn. Köpenhamn ramlade bort i den andra omgången och mycket tyder på att Sverige inte röstade på Köpenhamn i den röstningen, vilket är mycket märkligt enligt min mening.


”Efter beskedet riktade Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen kritik mot Sverige och hävdade att Sverige valt att inte rösta på Danmark. Han sa bland annat att svenskarnas beteenden inte är ”normalt” och att valet att inte rösta på grannlandet kan få ”konsekvenser” för samarbetet i Öresundsregionen. 

–  Jag är lite besviken över svenskarna. Svenskarna sviker på många områden i dag i förhållande till det nordiska samarbetet, sa Samuelsen till danska tidningen Politiken på måndagen.”

 

Enligt artikel i DN

 

Jag tror danskarna är välinformerade om vilka länder som stödde Köpenhamn och att man därigenom kan dra slutsatsen att Sverige röstade för Amsterdam eller Milano efter att Stockholm fallit bort.


Jag anser det vara helt absurt att röstningen inte är öppen och offentlig. Men det är ju EU och då gäller att mygel och fusk är tillåtet. Kanske till och med mutor?

 

PS

Enligt ett reportage i Studio Ett för någon vecka sedan skulle första omgångens röstning vara sluten/hemlig men sedan skulle andra omgången var öppen/offentlig. Uppenbarligen finns det inget riktigt regelverk som styr detta utan det beslutats tydligen inför varje ärende/fråga. Nu blev alla röstningarna hemliga om inte något land valde att berätta hur det röstade.


Transparansen är underbar inom EU och EU-parlamentet!


Av Thoralf Alfsson - 20 november 2017 23:11

Igår skrev Barometerns journalist Mats Andersson på Facebook om att Aftonbladet beslutat stoppa SD från att annonsera i tidningen. Han ställde frågan om det var rätt eller fel och undrade vad andra tyckte.


När jag såg vilka som gillade detta blev jag lite fundersam.


 


Kaj Raving (V), förstanamn på Vänsterpartiets riksdagslista i Kalmar län enligt mediauppgifter.

Linda Fleetwood (V), landstingsråd Kalmar läns landsting

Per Gawelund (V), kommunpolitiker i Kalmar

Jessica Rydell (MP), landstingsråd Kalmar läns landsting

Tomas J Jansson (S), Hyresgästföreningen?

Felix Åsa Everbrand (C), vattensamordnare på Länsstyrelsen i Kalmar län

Lisbeth U M Lennartsson (C), före detta kommunalråd i Borgholm


Det är dessa 7 personer som gillat att Aftonbladet inte kommer låta Sverigedemokraterna annonsera i tidningen under valrörelsen. Jag gissar att valrörelsen redan startat hos Aftonbladet.

Aftonbladet har givetvis rätt att bestämma vem man säljer annonsplats till. Men när Aftonbladets chefredaktör anger värderingar som orsak till sitt ställningstagande är tidningen ute på djupt vatten.


Att Centerpartiets väljare är så röda har kommit som en överraskning för mig.


Jag kan bara sammanfatta de som gillat detta med att lika barn leka bäst!

 

 Av Thoralf Alfsson - 19 november 2017 23:12

Jag hoppas innerligt att Liberalerna med major Björklund och de båda Ceciliorna med sina partivänner får lämna riksdagen 2018 och EU-parlamentet 2019!


 


https://samnytt.se/liberalerna-ja-till-europas-forenta-stater-men-nej-till-forbud-mot-heltackande-sloja-och-muslimska-friskolor/


Av Thoralf Alfsson - 19 november 2017 17:53

I onsdags skrev Marianne Dahlberg en kommentar på Facebook som jag uppmärksammade i ett blogginlägg. Hon skrev följande.


 


”Självklart kommer inget lag som spelar på Guldfågeln Arena betala hyra till KFF. I kommunens anläggningar är det vi som sätter hyran.”

  

Jag blir helt förbluffad! Har Marianne Dahlberg läst avtalet som vi beslutade om i kommunfullmäktige?


Östra Småland uppmärksammade uppenbarligen mitt blogginlägg och ställde frågor till Marianne Dahlberg som nu backar från sitt uttalande på Facebook. Så här skriver Östra Småland i en artikel.


”Kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg backar från sitt påstående om att lag som vill spela på Guldfågeln Arena framöver inte alls ska betala hyra till Kalmar FF.

 

Utspelet kom några dagar efter att Östra Småland avslöjat att IFK Kalmar kan få betala upp emot 30 000 kronor i hyra, per match, vid allsvenskt spel på Guldfågeln Arena.

 

Att hyran går till Kalmar FF är fastställt i avtalet som slöts när Kalmar kommun nyligen köpte arenan.”


Det är dock väldigt trevligt att Östra Småland fortsätter sin artikel på följande sätt 😉”Detta uppmärksammades bland annat av Thoralf Alfsson (SD), som på sin blogg undrade om Dahlberg "drabbats av någon sinnesförvirring".

I ett sms till Östra Småland skriver Marianne Dahlberg att det var "slarvigt uttryckt" av henne.

Den aktuella prislistan för hyra av arenan gäller under en övergångsperiod på två år. Dahlberg menar att hon avsåg hur det kommer bli när övertagandet är fullt genomfört.”

 

Här uppstår dock nya frågor. Vad menar Marianne Dahlberg med att när ”övertagandet är fullt genomfört”? Finns det någon mer överenskommelse mellan Kalmar kommun och Kalmar FF som inte presenterats för Kalmar kommunfullmäktige när beslutet togs om övertagande.


Finns det en annan överenskommelse om att Kalmar kommun även skall ta över den inre driften av arenan efter att det nu beslutade avtalet går ut? Var Marianne Dahlberg lite för snabb i tanken när hon skrev sin kommentar på Barometerns facebooksida.


Det är också märkligt att Barometern själva inte ställt dessa frågor till Marianne Dahlberg!

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2017 17:34

Efter varje gång som jag delat ut information från Sverigedemokraterna eller mina egna foldrar som marknadsför min blogg genom samhällsinformation blir jag alltid angripen av diverse anonyma personer på nätet. Det kan även komma ett och annat genom snigelposten också. Men än så länge har det inte kommit människobajs i posten.


Däremot placerade någon en ”banger” utanför min lägenhet för en tid sedan efter att jag skrivit om invandrargängen vid Funkabo och Norrliden. Papi kanske kunnat ha koll på vem som låg bakom detta.


I torsdags skrev jag om två invandrarkillar som gjort sig skyldiga till flera butiksrån i bland annat Oskarshamn och Gamleby. Givetvis kommer då anklagelser från vänstermänniskor om rasism och andra epitet. Det brukar komma som ett brev på posten.


När jag hittade de dömdas personernas Facebooksidor och börjar läsa dem och granska deras vänner på Facebook blir man mörkrädd. Detta skulle gemene man studera, läsa, titta på och försöka förstå. Det skulle inte bli lätt men jag tror att många då kanske skulle förstå vad mångkultur innebär i praktiken. Det låter så oskyldigt med mångkultur, äta lite spännande mat, se lite dans eller klädesplagg. Men det är det som inte syns som är det obehagliga, det som göms i moskéen eller inom religionen. Genom att granska den här kategorins Facebooksidor så framträder en helt annan bild av verkligheten i dessa kretsar. Det segregerade samhället.

 

Något som ingen integrationspolitik i världen kan råda bot på!

 

Det mest tragiska är att media, politiker, myndigheter med sina tjänstemän och inte minst vårt rättsväsende gör allt för att lägga locket på.

 

Om man blundar finns det inte. Hela samhället spelar med i denna charad!

 

Den dömde Yassien al Masri (18 år) bor tillsammans med en Kasem al Masri (20 år) i en villa med postadress i Figeholm. Vem betalar detta boende? Är det socialförvaltningen i Oskarshamn? Med andra ord vi skattebetalare. Men enligt FB så bor Kasem i Uppsala. Hur många svenska ungdomar har sådana förmåner?


Tyvärr framgår det inte av vare sig domen vid Eksjö tingsrätt eller vid Kalmar tingsrätt när Yassien al Masri kom till Sverige från Syrien. Han har i varje fall, tyvärr lyckats få svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas. Idag är det alldeles för enkelt att få svenskt medborgarskap. Grundlagen måste ändras när det gäller svenskt medborgarskap och det är bråttom!


Hans kumpan Amar Amar är inte svensk medborgare men någon utvisning blev det inte för honom heller. Kalmar tingsrätt skriver följande i en av domarna mot Amar Amar.


”Amar Amar kom som ensamkommande flyktingbarn till Sverige från Syrien. Efter en tid kom även hans far och syster hit. Hans mor lämnade familjen då Amar Amar var två månader gammal. Amar Amar och hans far och syster har permanent uppehållstillstånd sedan den 8 juni 2015. För närvarande finns det ett generellt hinder mot att verkställa utvisningar till Syrien. Vid en samlad bedömning finner tingsrätten att det inte finns tillräckliga skäl att utvisa Amar Amar. Yrkandet om utvisning ska därför avslås.”

 

 

Sedan skriver tingsrätten följande.”Tingsrätten har nyss konstaterat att det sammantaget inte finns skäl att utvisa Amar Amar från Sverige. Trots den ståndpunkten anser tingsrätten att det finns en så betydande risk för att Amar Amar avviker eller på annat sätt undandrar sig straffet att han ska vara fortsatt häktad. Han döms i den här domen till ett relativt långt fängelsestraff och han har vistats i riket i endast tre år. Tingsrätten tror givetvis inte att Amar Amar avser att återvända till Syrien under rådande förhållanden, även om tingsrätten känner till fall där så ändå skett frivilligt.”

 

 

Det goda och fina Sverige kommer gå under och raderas ut inom några decennier när kriminella individer tillåts fortsätta sin kriminalitet i Sverige med samhällets goda minne! Dessutom föraktar dessa muslimska individer vårt levnadssätt vilket framgår med all tydlighet då man granskar deras Facebooksidor!

 

Godnatt Sverige, det Sverige vi älskade!

 

PS

 

Som lite extra lök på laxen får ni ett smakprov på årets adventskalender från ICA. varför inte en IS-krigare när det ändå höll på med sin ICA-integration.


 

Svensk integration i ICA:s tappning!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se