thoralf

Direktlänk till inlägg 16 november 2017

VARFÖR INTE UTVISNING?

Av Thoralf Alfsson - 16 november 2017 18:53

 

 

Jag har läst en ny dom från Kalmar tingsrätt mot två kriminella ungdomar som är medborgare i Syrien. De har utfört ett antal rån mot mindre butiker i Oskarshamn och Gamleby. De är 18 respektive 19 år och har sannolikt kommit till Sverige som ensamkommande så kallade barn. Nu kan man ju utan tvivel fundera över om åldern stämmer för dessa båda kriminella individer.


18 årige Yassien al Masri är den som utfört själva rånen medan 19-årige Amar Amar varit med och planerat och hjälpt till aktivt vid minst ett av rånen. Amar Amar är dessutom nyligen dömd för ett annat rån till ett års fängelse.


Rån mot Shell Select, Oskarshamn

Försök till rån mot Circle K, Oskarshamn

Rån mot Pressbyrån, Gamleby

Rån mot Circle K, Oskarshamn

Försök tilll rån mot ICA, Oskarshamn


Så sent som den 4 maj 2017 dömdes Yassien al Masri för ett rån av Eksjö tingsrätt. Det fängelsestraffet på 8 månader omvandlades till skyddstillsyn. Vilket skämt!


Till ovanstående kommer även ringa narkotika brott, olaga hot och skadegörelse. Hans uppträdande i häktet är allt annat än exemplariskt.


”Yassien Al Masri har klottrat i sin cell, och något senare i en annan cell slagit sönder en TV och tillhörande fjärrkontroll så att det blev skador för sammanlagt 3 395 kronor. Det hände den 20 oktober 2017 på Häktet i Kalmar.”

 

Vad dömer då Kalmar tingsrätt Yassien al Masri till för straff? Jag citerar valda delar från domen med mina kommentarer.

 

”Med hänsyn till det som tingsrätten nu har beskrivit har den samlade brottsligheten ett straffvärde som talar mot ett fängelsestraff på tre år.”

 

Men så enkelt är det inte i det svenska rättssystemet utan nu skall det tas en massa andra hänsyn.


”Tingsrätten ska ta hänsyn till att Yassien Al Masri har berättat om brotten.”

 

”Omständigheterna är därför sådana att Yassien Al Masri bör få en förhållandevis omfattande nedsättning av straffet. Med tillämpning av detta skulle ett fängelsestraff, vid en tänkt straffmätning, bli omkring två år.”

 

Se där! Då försvann 12 månader av fängelsestraffet på ett bräda bara för att Yassien al Masri har erkänt brotten och berättad om dem i förhör. Precis som brotten skulle bli lindrigare av det. Men det är inte nog med det.


”Tingsrätten ska ta hänsyn till att Yassien Al Masri var 18 år när brotten begicks.”

 

”När hänsyn tas till att Yassien Al Masri var 18 år när brotten ägde rum, kan ett tänkt fängelsestraff anses svara mot ett års fängelse.”

 

Se där! Nu försvann ytterligare 12 månader av fängelsstraffet. Av ett fängelsestraff på 36 månader är det bara 12 månader kvar. Men eftersom de flesta blir frigivna efter 2/3 av straffet avtjänats blir det verkliga straffet i fängelse 8 månader. Men Yassien al Masri har redan suttit häktad i snart 2 månader så den tiden skall dras av från de 8 månaderna, som då i vekligheten blir bara 6 månader.


Visst är Sverige fantastiskt! Ett paradis för kriminella!


Tre rån och två rånförsök med mängder av brottsoffer som kanske har fått lida väldigt mycket och kanske fått men för livet. Det svenska rättsväsendet bedömer det till 12 månaders fängelse. Snart kan Yassien al Masri gå in och handla och psyka personalen på Shell Select, Circle K, Pressbyrån och ICA.


Jag undrar dock varför inte åklagaren yrkar på utvisning av detta kriminella rötägg?


Kalmar tingsrätt drar dock tillbaka den skyddstillsyn som Eksjö tingsrätt tidigare i år dömt Yassien al Masri till och omvandlar den till fängelsestraff på 8 månader. Det innebär att straffet för 4 rån och två rånförsök blir 20 månaders fängelse, i praktiken mindre än 14 månader.


Jag anser att Yassien al Masri skulle dömts till tre års fängelse för de senaste rånen, plus 8 månader för det tidigare rånet, totalt 44 månaders fängelse. Dessutom utvisning till Syrien efter avtjänat fängelsestraff!


Hans kumpan Amar Amar dömdes redan den 17 oktober till ett års fängelse för rån vid Kalmar tingsrätt. Nu lägger Kalmar tingsrätt till ytterligare 6 månader till det fängelsestraffet. Totalt 18 månaders fängelse.


”På grund av konkret risk för fortsatt brottslighet ska Yassien Al Masri och Amar Amar vara kvar i häkte tills fängelsestraffen får verkställas.”

 

Inte heller Amar Amar döms till utvisning. Det är minst sagt märkligt att vårt rättssamhälle anser att dessa rötägg skall få vara kvar i landet och förpesta tillvaron för hederliga medborgare i vårt land.


PS

Brottsoffren och butikerna har tilldömds skadestånd på ca 150 000 kronor totalt. De kommer sannolikt inte få en enda krona från dessa båda kriminella individer!


https://www.facebook.com/profile.php?id=100015514632198


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 november 2017 19:19

Men vad är det för människor som sitter i Sveriges domstolar ?
Fy för faen !

 
Ingen bild

Niklas R

16 november 2017 19:21

Det måste till en ändring av praxis så att alla kriminella utlänningar som döms till straff med fängelse i skalan utvisas per automatik.
Sverige borde också avtala med de vanligast länderna att deras medborgare får avtjäna den sista tredjedelen av straffet där.
För att de ska gå med på detta så villkoras eventuellt bidrag med att de går med på det plus att om de vägrar så dras alla visum till landets medborgare in på obestämd tid.

Thoralf Alfsson

16 november 2017 21:26

En intressant idé med att avtjäna den sista tredjedelen av fängelsestraffet i hemlandet.

 
Ingen bild

oveg

16 november 2017 19:26

Den enda påföljd de har respekt för är "utvisning på livstid". Jag tror inte de blir avskräckta av svenska fängelser - dessa är ju mer som pensionat, låt vara med ytterdörren låst. Att "vårda" dem på anstalt kostar bara pengar. Pragmatiskt sett vore det bättre att se till att de bara försvinner ut från Sverige och aldrig kommer åter.

Men domarkåren och åklagarna synes inte vara mycket att lita till för att utvisning ska dömas ut. Dock kan Riksdagen (lagstiftaren) styra upp domstolarna om viljan funnes, detta genom att stipulera utvisning på livstid för utländska brottslingar.

 
Ingen bild

O´ Hyra

16 november 2017 19:58

Precis som i Polen måste dessa så kallade
domare och domstolar i grunden "reformeras".
I USA 15 år ... Utmärkt!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

16 november 2017 20:06

TV i cellen!
Tagelskjorta passar bättre
för marodörerna.

 
janne

janne

16 november 2017 20:09

Ja man kan ju undra vad rättsväsendet håller på med enligt
nyhetsrapporteringen dom senaste dagarna,inte är det att
döma kriminella idioter.

http://Janne

 
Ingen bild

Hacke

16 november 2017 21:10

Tack Thoralf för fullödig information kring ett sannolikt högst ordinärt rättsfall i dagens Sverige.
Dessa får vi naturligtvis inte läsa något som helst relevant om i traditionell media.
Det är inte bara ”flyktingar” som dessa rötägg som är en stor evig skam. Samma omdöme gäller i högsta grad också deras skyddslingar i det svenska rättsväsendet.
”Straffen” är att betrakta som ren uppmuntran till fortsatt brottslighet samtidigt som brottsoffren blir utsatta för övergrepp två gånger, först vid brottet sedan vid domen.
Sverige är ett vidrigt land för vanliga laglydiga skatteslavande svenskar men ett paradis för invällt kriminellt slödder.

Thoralf Alfsson

16 november 2017 21:34

Vi skall komma ihåg att det är regering och riksdag som har ansvaret för vilka straffsatser som skall råda i vårt land.

Ett annat problem är att det är så lätt att få svenskt medborgarskap. Den som har svenskt medborgarskap kan inte utvisas.

 
Ingen bild

Nisse

16 november 2017 21:14

Varför ska dessa personer få stanna i Sverige överhuvudtaget ?
Har dom inte redan förbrukat sin rätt att få stanna här ?
De tillför inget annat i samhället än jävelskap.
Vad är det för idioter som sitter i domstolarna och tycker synd om såna här typer ?

 
Ingen bild

P.G

16 november 2017 21:50

Bedrövligt och inte förvånande.

Jag undrar hur brottsoffren och deras anhöriga och bekanta tänker.

Ingen kan må bra efter att ha blivit utsatt för ett rån.

Hoppas ingen får bestående men och hoppas att de inte röstar på ett parti som vill släppa in fler slödder från världens mest dysfunktionella länder.


 
Ingen bild

En som vet

16 november 2017 22:01

Utvisning ThorAlf är du inte svensk,vi importerar brottslingar för vi har inte någon brottslighet alls i sverige.

Lyssna på dom som bestämmer i detta land.Dom säger vi har så mycket pengar i detta land så alla ska komma hit.
Detta är sant säger socialdemokraterna.

HA HA HA HA HAHA HA HAHA HA HA.

 
Ingen bild

Badarn

16 november 2017 22:01

Håller med i mycket angående detta fall, men hoppas att du har samma hårdhet i bedömning angående din kollega Kent då det försvar som han och hans advokat framför är rena skämtet!!!

Thoralf Alfsson

16 november 2017 22:42

Har du läst förundersökningen! Jag litar inte det minsta på de vittnen som vittnar mot Kent Ekeroth!

 
Ingen bild

sunken

16 november 2017 22:44

Vet inte vad SD säger i sitt program, men möjligheten att upphäva med-
borgarskap måste införas, liksom automatiska utvisningar, utan att vara välkommen tillbaka!

Thoralf Alfsson

16 november 2017 22:48

SD vill ändra i grundlagen så det är möjligt att dra tillbaka ett medborgarskap.

Dessutom vill SD att det skall vara svårare och ställas högre krav på att få ett svenskt medborgarskap och att det skall krävas längre tid i Sverige innan det är möjligt att söka ett svenskt medborgarskap!

 
Ingen bild

Hacke

16 november 2017 23:02

Thoralf
Visst är det regering och riksdag som är lagstiftande. Men samtidig vet vi att domstolarna oftast håller sig till straffskalans nedre gräns och att åklagarna bara undantagsvis yrkar på utvisning trots att den möjligheten finns.
Hårdare straff och hårdare krav för medborgarskap, absolut.
Jag håller också med många härinne att utvisning på livstid skulle vara det som gör allra bäst verkan.

Thoralf Alfsson

16 november 2017 23:05

Hacke

Så är det.

Men regering och riksdag är lagstiftande och kan förändra straffskalan och det måste domstolarna följa. Framförallt min nivåerna och straffrabatten vid flera brott!

 
Ingen bild

Björn

16 november 2017 23:25

Ja så här är det. Märkligt bara att de fick kvarstanna i häktet och gå direkt till fängelset. Brukar annars vara att de släpps ut och kan begå nya brott innan de får en fängelseplats.

 
Ingen bild

Stefan A

16 november 2017 23:28

Undrar hur många som "rehabiliterats" av stora straffrabatter ? ingen skulle jag tippa, snarare är det tvärtom det uppmuntrar till fortsatt brottslig verksamhet...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 november 2017 23:39

Thomas Gür om att några ”kändisar” vill att tusentals skäggbarn ska ges livstidsförsörjning på skattebetalarnas bekostnad:


”Låt mig säga så här:
Det duger inte med att skriva "våra hjärtan är öppna"..-.
A) Det enda som duger är "våra hem är öppna" och därefter en lista som uppger hur många personer var och en av undertecknarna kan ta ansvar för att försörja samt härbärgera i sina hem för låt oss säga nio år framåt, då man kan förvänta sig att hälften av dem har fått sitt första förvärvsarbete och kanske kan flytta till eget boende”

Så sant, så sant.

Några narcissistiska divor, fjollor, sexgalningar och så kallade humorister ska givetvis inte få sin vilja igenom utan att själv göra några som helst egna uppoffringar. Om de ljugande skäggbarnen får stanna blir det inte rolig framtid för kvinnor. Det kommer att bli jävligt otryggt. Om Löfven ger efter för ”kändiselitens” utpressning kommer det att straffa sig i valet nästa höst.

Det vet han.

http://tinyurl.com/ya7mn234
https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1722967761088076

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 november 2017 00:28

Fåntratten Andres "Pucko" Lokko är alldeles utom sig just nu. Husguden Morrissey har tydligen gått och blivit högerextremist. Andres Lokko är en liten människa. En väldigt liten och inskränkt människa! Jag har hela mitt liv lyssnat på musik av högermänniskor (t.ex. Rush, BÖC och Kiss) eller vänstermänniskor (t.ex. Roger Waters, Nationalteatern och Genesis) Struntar högaktningsfullt i politisk åsikt så länge musiken är bra.

Det gör inte posören Andres Lokko. Han är inte ens intresserad av musik. Läs dessa patetiska rader ur recensionen om ett möte med Morrissey.

”Jag har sällan haft så stimulerande samtal med en popstjärna som var lika bevandrad i Germaine Greers essäer och Curved Airs tidiga singlar”

Vilken jävla tönt!


Lyssnade på två låtar från senaste albumet. Morrissey är inte så dum ändå ;-) Påminner lite om Simpel Minds vid tiden för ”New Gold Dream (81-82-83-84) 1982”

Morrissey - Spent the Day in Bed (Official Video)
http://tinyurl.com/yc3qjusp
https://www.youtube.com/watch?v=1rmAi9XmlIo

Morrissey - I Wish You Lonely (Official Lyric Video)
http://tinyurl.com/y8lqk2wq
https://www.youtube.com/watch?v=S0tJ0rc3zKY

Popmusik som Jimmie Åkesson kommer att älska
https://www.svd.se/popmusik-som-jimmie-akesson-kommer-att-alska

 
Ingen bild

Zlatan

17 november 2017 00:47

I Kalmar tingsrätt är Laila Kirppu lagman som är älskarinna till den tidigare lagmannen Conny. Snacka om korrupt svågerpolitik i Kalmar!

 
Ingen bild

OT

17 november 2017 00:58

Helt apropå - "Tintin i Sverige": https://imgur.com/Tvvv0uY

P.S: ”Always Look On The Bright Side Of Life”: https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 november 2017 01:31

Alexander Bard om Miljöpartiet:

"Jag vill ha bort sossarna och framför allt bort med miljöpartiet, de är vidriga. Ett totalitärt parti som dessutom låtit islamister infiltrera politiken. Och Fridolin är värst, jag tror han går där hemma och drar benen efter sig, han känns slö, och självgod. Uppblåst. Vem tror han att han är?"

http://tinyurl.com/ybhhyx5k
http://katerinamagasin.se/den-nya-mansrollen-del-2-alexander-bard-genusaktenskap-ar-rena-helvetet/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 november 2017 03:30

En bebis har slagit sin batikhäxa på ett HVB-Hem , enligt 24Kalmar

 
Stefan K

Stefan K

17 november 2017 07:05

Det är nog inte bara dessa två importerade figurer som sitter hemma och hånflinar åt det flata Sverige.

Tror någon att dessa kriminella filurer kommer att avskräckas från vidare brottslighet? Tror ni den importerade brottsligheten avskräcks?

Maxstraff och utvisning. Två faktorer som gör att många avskräcks och vi slipper se dem i vårt land.
Det parti som går till val med detta får garanterat min röst

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ludvig

17 november 2017 07:18

En ynkedom är vad det är.

 
Ingen bild

Ännu en präktig SD-hatare..........

17 november 2017 09:44

En av de på eller med ett förflutet på Aftonbladet som i samband med #metoo-kampanjen anklagats för sexuella övergrepp är Ehsan Fadakar. Sedan anklagelserna framkommit har det, precis som med övriga, varit tyst på Fakdakars Twitterkonto.
Fadakar fick efter anklagelserna dök upp lämna sin tjänst på Schibsted­koncernen, som äger Aftonbladet.
https://samnytt.se/f-d-moderat-toppolitiker-poserar-med-valdtaktsanklagad-aftonbladetmedarbetare/

 
Ingen bild

Egon

17 november 2017 10:23

Mulla Fadakar trodde han var oantastbar.
På fullt allvar trodde han sig det var möjligt att bedriva Islamistisk politik på svenska ledarsidor...
Nu åker han på en skitsak....
Den ideologiska propagandan han basunerat ut ifrågasätts inte......
Skönt att bli av med stollen iallafall.
Tack Thoralf!
Du gör ett bra jobb!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

17 november 2017 10:47

Ingen mening med utvisning så länge vi inte har kontroll av alla inkommande resenärer till Sverige. Förresten så kan den "utvisade" stanna kvar med försörjningsstöd som s k "papperslös".
Staten har ingen makt i sin hand att avhysa sådana. Här skulle det behövas folk av dörrvaktarkaliber.

Vad som borde göras är att Sverige köper mark i t e x Somalia och i ett arabland. Fraktar dit alla som saknar vistelserätt i landet och håller dessa i förvar där. Arbetskraft kan med fördel hyras in lokalt.

 
Ingen bild

Nyanlända i din kommun 2018

17 november 2017 10:57

Länsstyrelserna har fördelat de nyanlända som ska tas emot i varje kommun under 2018. Här kan du se hela listan – så många kommer till din kommun.
https://www.sydsvenskan.se/2017-11-17/nyanlanda-i-din-kommun-2018

 
Ingen bild

Tony

17 november 2017 11:18

Och vi har en ny moderatledare som snackar och snackar,
men det är väl det enda han kan, för jag tror inte på
någon större förändring av flyktingpolitiken.

 
Ingen bild

Monica

17 november 2017 11:19

”Med hänsyn till det som tingsrätten nu har beskrivit har den samlade brottsligheten ett straffvärde som talar mot ett fängelsestraff på tre år.”

Det språkliga förfallet hos vår "elit" slår oupphörligen nya rekord. Inte ens jurister klarar av att uttrycka sig tydligt. I ovanstående citat borde det stått "... talar FÖR ett fängelsestraff på tre år". Total brist på: "klarhet, konkretion och precision". Dessa tre språkliga grundkrav utgör kriterier för de svenska Nationella proven för gymnasiet.

 
Ingen bild

Lasse

17 november 2017 12:50

Vid rånen i Oskarshamn och Gamleby mörkades etniciteten av P¤ Kalmar och Barometern. Vid sjöfylleriet vid Oskarshamn då nämndes att två besättningsmännen var ryssar vid ett antal gånger. Skillnad på folk och folk tydligen, tydligt att medierna har en egen dold agenda när det gäller ensamkommande tjuvar och rånare?

 
Ingen bild

För och emot

17 november 2017 12:53

Monica. De menar säkert MOT.Det handlar om pensionsräddare, ju. Ingen felskrivning.

 
Ingen bild

Stefan

17 november 2017 13:23

Utvisning av kriminella utlänningar är bra men varför först efter avtjänat fängelsestraff? Jag tycke mas borde göra tvärt om, först t.ex tio års utvisning och om vederbörande efter den tiden vill återkomma till Sverige får de krypa in i buren och avtjäna det utdömda fängelsestraffet. Detta förutsätter förstås att vi handgripligen ser till att utvisa alla som fått utvisningsbeslut samt att vi har 100-procentiga gränskontroller så vi vet vilka som kommer till Sverige.

 
Ingen bild

C E

17 november 2017 13:42

Dessvärre är de demoniserade och styrs av satan, tyvärr folk
Guds process går till slutet Armagheddon.
Alla måste ha insett att världen faller i bitar, onskan ökar och folk har vänt om verkligheten när man vurmar för våldsverkare, kriminella inflödare och sviker svenskarnas behov av div rättigheter! De har sålt sina själar till satan, annars hade de tänkt, känt och handlat korrekt.
Politiker, media, övriga vk ingår i denna skara.

 
Ingen bild

Anders

17 november 2017 13:48

Det är just sådan här information som du skall delge i broschyren du delar ut, sjuka domstolor

 
Ingen bild

SM811

17 november 2017 14:04

Lärare i Malmö vill ha kalifat
En svensk lärare som är nationalist eller patriot får inte komma i närheten av en skola men islamistiska lärare är tydligen OK.
Detta tillåter sju(k)klöverpolitikerna. Rent för jävligt
https://uvell.se/2017/11/16/larare-malmo-vill-ha-kalifat/

SD 2018

 
Ingen bild

Trojan

17 november 2017 14:46

I bonnhålor fungerar rättskipningen ej som den ska!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 november 2017 14:58

Jörgen Huitfeldts gäst i Fredagsintervjun 17 nov: Beatrice Ask

Mycket diskussion om den skadliga muslimska invandringen.

http://tinyurl.com/y7k92szj
https://kvartal.se/fredagsintervjun/gst-i-fredagsintervjun-17-nov-beatrice-ask

 
Ingen bild

Pepparholm

17 november 2017 17:15

Jag läser just att Migrationsverket stoppat utvisningar till Zimbabwe på grund av osäkert läge. Man måste vara väldigt räddhågsen i det verket. För jag har nu två dagar i rad hört reportrar från SVT och SR som står på torget i Harare och säger att här är det som vanligt och lugnt.

När till och med SVT/SR säger att det är lugnt så måste det vara kav lugnt. Eller hade man inte hunnit få direktiv från Stockholm?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

17 november 2017 17:16

Migrationsverket går emot folkviljan. Följande kommuner får inte en enda person att ta hand om vid 2018:års utdelning av kommunplatser. Stackars alla i 7-klövern.
Alvesta, Arboga, Avesta, Bengtsfors, Emmaboda, Eskilstuna, Fagersta, Filipstad, Flen, Färgelanda, Gullspång, Hedemora, Hultsfred, Hällefors, Högsby, Karlsborg, Kungsör, Lessebo, Lindesberg, Ljusnarsberg, Ludvika, Markaryd, Mellerud, Munkedal, Mönsterås, Norberg, Nybro, Olofström, Osby, Oxelösund, Perstorp, Ronneby, Simrishamn, Skara, Svenljunga, Södertälje, Tibro, Torsås, Töreboda, Valdemarsvik, Vimmerby, Vingåker, Vänersborg, Åmål, Åstorp, Ödeshög, Östra Göinge

Thoralf Alfsson

17 november 2017 17:20

6 av 12 kommuner i Kalmar län kommer gå åt fanders i och med Migrationsverkets beslut. Hur skall Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Nybro, Torsås och Vimmerby kommuner klara sig utan invandringen och alla dessa högutbildade?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 november 2017 17:21

Högsby kommun klarar sej nästa år från att nedlusas med ytterligare arbetslösa ,kommunen har ju redan nu mellan fyra och fem hundra som har uppehållstillstånd men ingen inkomst av tjänst eller kapital , så det hade ju varit skamligt om det kommit fler !

Thoralf Alfsson

17 november 2017 17:56

Nej, EBO-lagen Högsby kommer säkert få sin del genom egenbosättning.

 
Ingen bild

S

17 november 2017 19:33

Har inget mer att tillägga (så trött) Hoppas att alla som har åtminstone EN hjärncell kvar röstar SD i nästa val. Finns INGET annat alternativ!!! Men en TUNG börda att bära! Sagt det förut, säger det igen..Tack för ditt arbete Thoralf

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2017 02:39

Kommunerna måste få sin självbestämmanderätt tillbaka kanske det skulle hjälpa till en del !

 
Ingen bild

Rolf Åberg

18 november 2017 07:43

Hoppas inte Svenskarna är dummare än Tjeckerna i valet.

Thoralf Alfsson

18 november 2017 08:26

Instämmer!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2017 09:15

EBO-lagen gäller redan i Högsby .massor av "nysvenskar "som köper gamla hus ! Vet ej om det är bra ,var kommer deras pengar ifrån ?
Hus i Berga och Ruda är billiga men pengar behövs ändock .

 
Ingen bild

Joakim

19 november 2017 19:13

citerar från ICA Nära södertorn Oskarshamns facebooksida.

"Det fruktansvärda som inte får hända har hänt.
Under pistolhot blev vi rånade av 2 svenska killar i 20års åldern.
Ingen är fysiskt skadad... känslan av otrygghet, och frågan VARFÖR är det vi alla känner idag och en lång tid framöver.
Ni alla var ett enormt stöd vid all snatteri senast och ber ännu än gång om erat stöd och hjälp att hålla ögon och öron öppna så dessa killar får sitt straff och vi får tryggheten tillbaka.
Minsta iakttagelse ons 16/8 kl 19:30 och fram till kl 20:30 i Södertorn, hör av er till polisen.
Tacksam för all hjälp.
Anna med personal "

Finner signalementet av gärningsmännen något missvisande såhär med facit i hand. Speciellt när man ber om hjälp av allmänheten i form av iakttagelser.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=872961316186371&id=157738897708620

Thoralf Alfsson

19 november 2017 19:34

I domen står följande

"Den 25 maj utsattes ICA-butiken KåBe-hallen i Oskarshamn för ett rånförsök."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se