thoralf

Alla inlägg under november 2017

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2017 20:33

 

 

Idag uppstod ett stort bråk med ett 50-tal personer vid Kalmar länssjukhus. Jag har fått lite uppgifter från ett vittne till hela händelsen och som vanligt håller media inne med vilken grupp det rör sig om.


Östra Småland skriver följande i sin artikel.


”Under förmiddagen på söndagen uppstod bråk på länssjukhuset i Kalmar sedan ett 30-40-tal personer ville besöka en anhörig som nyligen avlidit.

– Med så många personer blev situationen ohållbar och väktarna på sjukhuset begärde hjälp av oss, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen, region syd.”

 

Enligt vittnen skall det vara ledaren för tiggarna i Kalmar som avlidit.


Det är alltså en stor grupp romer som med våld försökt ta sig in till den döde på Länssjukhuset. Situationen skall ha varit dramatisk då väktare fick dra batongen för att hålla ordning på alla romer. Vittnet säger sig ha sett hur flera romer spottade en väktare i ansiktet när de inte fick komma in till den döde. Någon romsk kvinna skall också drabbats av några komplikationer i uppståndelsen, vilket bidrog till ytterligare bråk.


Väktare skall ha utlöst överfallslarm och även larmat polisen flera gånger. Väktarkollegor var snart på plats men enligt vittnet dröjde det ca 15 minuter innan polisen var på plats. Detta trots att polisen hade många poliser i tjänst då Kalmar FF senare under eftermiddagen skulle möta Djurgården på Guldfågeln arena.


Mycket märkligt att polisen inte prioriterade larmen från Länssjukhuset.

 

När jag åkte förbi ikväll var det fortfarande både poliser och väktare på plats. Polisen kollade upp personer som stod utanför entrén till Länssjukhuset.


http://24kalmar.se/2017/11/05/just-nu-sjukhus-avsparrat-stor-polisinsats/


http://www.barometern.se/kalmar/hojt-sakerhetslage-pa-sjukhuset/


https://www.expressen.se/kvallsposten/stor-polisinsats-pa-lanssjukhus/


UPPDATERING!


Nu har Barometern uppdaterat sin artikel med lite detaljer. En patient har blivit en avliden person ;-)


"Vid 11-tiden på söndagsförmiddagen tvingades länssjukhuset i Kalmar att larma polisen sedan 30-40 personer försökt ta sig in till en avliden patient. Enligt polisen i Kalmar ville personerna hämta den avlidne patientens kropp."

 

Men det är för bedrövligt att varken Barometern, Östra Småland, 24 Kalmar eller Radio Kalmar berättar vilken grupp det handlar om. Det är väl i allra högsta grad viktig då det handlar om den romska gruppens traditioner.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 november 2017 16:12

De som sett dokumentären Tvärvändningen har nog svårt att hålla sig för skratt över hur naiva och verklighetsfrånvända ledande politiker varit i Sverige under flera decennier eller ända sedan 70-talet.

Det var också slående att Ingvar Carlsson, Göran Persson, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven inte ville intervjuas och medverka i dokumentären. Det visar med all tydlighet att de känner skuld för det kaos de har medverkat till. Ynkligt att inte våga stå upp för de beslut de tagit.


I mitt flöde på Facebook dök idag upp en två år gammal artikel från Dagens Industri.


   


Att en statsminister kan sjunka till den nivån är rent ut sagt helt bedrövligt och visar på en sjuklig verklighetsuppfattning. Beskyllningen är helt absurd och borde fått SD:s ledning att fullständigt gå i taket.


Vem är det som skapat kaoset i t.ex Hultsfred? Det har skapats under Stefan Löfvens tid som statsminister! Trots stängt socialkontor under nästan hela 2017 och att Migrationsverket inte anvisar några asylsökande som fått uppehållstillstånd till Hultsfred har det ändå kommit närmare 300 personer till Hultsfred under de senaste 10 månaderna, varav närmare 100 är i skolåldern. Läs artikel i Dagens Vimmerby.


Det blir givetvis kaos inom skolan i en så liten kommun. Vem tror ni blir lidande av detta? Givetvis de svenska barnen som inte får den undervisning och de resurser som deras föräldrar har betalat kommunalskatt för.


Jag är förvånad över att svenska föräldrar inte protesterar? Kan det bero på konflikträdslan? Eller att man inte bryr sig så mycket om sina barns framtid?

 

Nu är det inte bara Hultsfreds kommun som drabbas utan säkert även många andra kommuner. Lilla Högsby kommun har det kanske ändå mer besvärligt med 55 nyanlända barn i skolåldern. Till hela länet har det under de senaste 10 månaderna kommit 566 barn i grundskoleåldern

Så här ser statistiken ut för kommunerna i Kalmar län.


 Under 2017 har det redan beviljats ca 110 000 uppehållstillstånd enligt statistiken från Migrationsverket. Det kommer sannolikt bli nytt rekord med uppehållstillstånd mellan 130 000 – 140 000 för 2017.


Här kommer topp 20 listan så här långt under 2017.


 


Detta kaos har framförallt Stefan Löfven ansvaret för!

 

Ann Heberlein skriver idag på samma tema i sin artikel även om hon kallar det för totala haveri och inte kaos. Hon avsluter sin artikel på följande sätt.

 

”Några slutsatser bör vi dra av detta totala haveri: Politiska beslut kan inte fattas på grundval av känslor och en vilja att framstå som goda. Politiska beslut måste fattas utifrån fakta och empiri. Politikerns uppgift är att vara krass, nykter och saklig – inte att vara god. En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut. Politikern måste ställa grupp mot grupp eftersom verkligheten tvingar oss att göra det. En politiker måste ha mod att vara ärlig. En sådan politiker kan medborgarna lita på. En politiker måste också sätta sig över aktivisters och opinionsbildares smutskastning och misstänkliggöranden. Politiken ska föras av de som är folkvalda, inte av Aftonbladets ledarredaktion eller av aktivistiska nätverk.”

 

En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut.

 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 3 november 2017 00:10

En förälder frågade på FB om en mattefråga som hennes barn fått i uppgift att lösa. När jag läste frågan fick man verkligen "tänka" till. Är det den här nivån på det svenska språket i skolans material. Då har vi en mörk framtid att se fram emot.


 

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2017 17:47

Idag har vår broschyr "Kalmar förtjänar bättre" delats ut till samtliga hushåll i Kalmar kommun. Det blir alltid lite extra "uppståndelse" när SD delar ut till samtliga hushåll och brevlådor. En del blir glada och en del blir arga för att den delas i deras brevlåda trots att de har en dekal med "Ej reklam" eller "Nej tack till reklam".


Nu är vår folder inte reklam utan den definieras som samhällsinformation och får delas av Postnord även till brevlådor märkta med ej reklam.


"Enligt Post- och telestyrelsens bestämmelser skall samhällsinformation delas ut till alla hushåll, även de som har en dekal med "nej tack till reklam" vid sin postlåda."

 

"Samhällsinformation är gruppförsändelser från stat, kommun, politiska partier, kyrkan och ideella föreningar, alternativt gratistidningar med redaktionellt innehåll."

 

Jag tycker att det är bra tajming på detta utskick då det säkert kan bli diskussioner under Allhelgonahelgen hos många familjer ;-)

 

Framsida

 

Mittuppslag

  

Baksida

 

Vi har redan fått nya medlemsansökningar ;-)

 

PS

 

Svaren på frågorna i mitt utdelade infoblad i Färjestaden med omgivningar finns på följande länk.

 

 


Av Thoralf Alfsson - 1 november 2017 23:15

Igår lyssnade jag på P1 och Studio Ett. Inte helt oväntat pratade man om Donald Trump och hans valvinst som de politiskt korrekta har så fruktansvärt svårt att acceptera. Det är minst sagt pinsamt hur Trumps motståndare fortsätter sina försök att komma åt Donald Trump.


Rysslandsutredning om att någon skulle ha försökt att påverka presidentvalet i USA pågår och det kommer det ena påståendet värre än det andra. Jag gissar att det amerikanska väljarna är jäkligt trötta på detta ältande. Jag tror att resultatet kommer bli det motsatta mot vad dessa individer tänkt sig. Donald Trump kommer gå stärkt ut detta med ökat stöd i opinionen och demokraterna kommer framstå som väldigt dåliga förlorare.I programmet intervjuades även en kommunikationschef från RT (Russian Today). RT anklagas då för att ha försökt påverka utgången i presidentvalet i USA. Något som både Googles utredning och RT visar är falska påståenden. Det som dock ger mig ett gott skratt är att man som avslutning i reportaget säger att RT (Russian Today) ägs av den ryska staten. Underförstått att RT kan man inte lita på.


Vem äger SVT och SR? Det är svenska staten!


Enligt samma outtalade logik kan man alltså inte lita på vare sig SVT eller SR. Man känner andra som man känner sig själva! I Sverige skall alltså svenska statens ägande av public service, SVT och SR var en garanti för objektiv rapportering och absolut ingen agendasjournalistik. Men det motsatta råder med RT eftersom den ryska staten äger mediabolaget.


Tillåt mig att småle eller gapskratta.


För var dag som går så förlorar jag bara mer och mer av det lilla förtroende som jag har av svensk media och svensk "oberoende" public service. Det blir faktiskt bara värre och värre.


Jag har ingen direkt koll på RT annat än att jag ibland kollar in vad de säger vid större händelser i världen för att jag skall få en mer komplett ”bild” att ta ställning ifrån. Jag har däremot bra koll på SVT och SR. Deras journalister är dock inga objektiva och traditionella journalister utan de driver dessutom sin egen eller företagets agendajournalistik.


Hur många minns denna pinsamma intervju gjord av en SVT-medarbetare. Undrar om han gick under jorden efter det jobbet? Jag har i varje fall inte sett honom i rutan sedan dess.PS

 

Svaren på frågorna i mitt utdelade infoblad i Färjestaden med omgivningar finns på följande länk.

Av Thoralf Alfsson - 1 november 2017 08:53

I vår landstingsbudget prioriterar Sverigedemokraterna återöppnandet av vårdavdelningar före satsningar på kulturen. Vi prioriterar människoliv före kulturprojekt och genusprojekt!


Sverigedemokraterna vill i sin budget dra in bidragen till Byteatern, Reaktor Sydost, Dans i Sydost och Kalmar konstmuseum. Det har fått kulturpersoner att rasa enligt en artikel i dagens Barometern. Men ingen av dessa kulturpersoner får frågan om de anser att det är viktigt med vårdplatser och att öppna tidigare stängda vårdavdelningar. Det är bedrövlig journalistik av Tina Jeppsson. Jag skulle till och med kalla hennes artikel för agendajournalistik.


Att dessa bidragsberoende institutioner befolkas av mer eller mindre enbart vänstermänniskor är väl heller ingen överdrift att påstå. Att dessutom också har en politisk agenda som därmed också ligger långt ut till vänster framgår också av intervjuerna. Man gömmer sig bakom begrepp eller floskler som mångfald, jämställdhet, hållbar utveckling, genuspedagogik och integration.


Det är så politiskt korrekt som det kan vara. Men i grund och botten handlar det om deras egen försörjning. Att få bra betalt för att lattja runt i sin egen lilla sandlåda med hink och spade på skattebetalarnas bekostnad och inte minst vårdens bekostnad. 

 

PS

 

Svaren på frågorna i mitt utdelade infoblad i Färjestaden med omgivningar finns på följande länk.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se