thoralf

Alla inlägg under november 2017

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 november 2017 18:03

 

 

Den 25 april 2016 drev den rödgröna majoriteten med stöd av restalliansen (M, L och KD) igenom att alla kommunens personliga assistenter (ca 130st) skulle privatiseras. Sverigedemokraterna motsatte sig detta beslut då vi ansåg att detta tillhör kommunens kärnverksamhet och att den besparing som skulle kunna uppnås helt och hållet skulle drabba personalen genom sämre anställningsavtal.


Det är helt absurt att en majoritet som bland annat består av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet driver igenom detta beslut. Precis tvärtemot hur S och V agerar i andra kommuner.


Men pampen Johan Persson ligger bakom detta och då skall det drivas igenom till varje pris!

 

När Socialförvaltningen sedan gick ut för att få in intressenter som var beredda att ta över alla personliga assistenter var intresset väldigt klent beroende på de villkor som Kalmar kommun ställde. Sedan har det varit väldigt tyst om detta under en längre period men nu skriver Östra Småland att Kalmar kommuns Socialförvaltning ”sockrar” sitt förslag med ett startbidrag på 4,5 miljoner kronor till det företag som vill ta över de personliga assistenterna!


Helt makalöst! Är det ens lagligt att stödja ett enskilt företag på det sättet? Jag tror det bryter mot kommunallagen.


”8 § Kommuner och landsting får genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i kommunen eller landstinget. Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det.

 

Att Kalmar kommun vill privatisera de personliga assistenterna kan knappast betraktas som synnerliga skäl, enligt lagtexten!


När förslaget röstades igenom i Kalmar kommunfullmäktige var 5 ordinarie ledamöter från socialdemokraterna frånvarande och hade ersatts av Ja-sägare till privatiseringen. En av de frånvarande var kommunals ordförande Marie Simonsson. Hon smet även denna gång ifrån sitt ansvar för sina medlemmar.


Ibland de närvarande 29 socialdemokraterna var det 8 som avstod ifrån att rösta enligt protokollet (bilaga C, sid 36). Splittringen var med andra ord stor inom socialdemokraterna men kommunalpampen Johan Persson drev igenom sitt beslut trots det interna motståndet. Nasim Malik röstade givetvis som Johan Persson.


Om detta startbidrag på 4,5 miljoner kronor blir verklighet kommer jag sannolikt överklaga det för att få en prövning mot gällande lagstiftning i kommunallagen!

 

PS

Tyvärr så finns artikeln inte på nätet eller Östra Smålands webbsida utan endast i lördagens pappersupplaga och pdf-tidning.


Nu har artiklarna kommit på webbsidan!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ger-4-5-miljoner-for-privatisering/

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/det-har-trixandet-ar-ren-skandal-ga-ett-steg-tillbaka/Jag noterar också att Moderaterna nu kopierar Sverigedemokraternas retorik i Kalmar ;-)


Dels börjar man använda begreppet pampfasoner som SD använt vid flera tillfällen. Dessutom anväånder sig Moderaterna av vår slogan "Kalmar förtjänar bättre" som vi kallade vår folder som delades ut det samtliga hushåll i Kalmar kommun den 2 november.


 

Väldigt vad kreativa Moderaterna är i Kalmar;-)


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 november 2017 23:19

Barometern fortsätter idag skriva om anställningen av Papi. Tidningen har sökt ordförande för kommunal Marie Simonsson för en kommentar.


”Barometern har i två dagar sökt Marie Simonsson, ordförande i Kommunal, och Maj-Lis Lindberg, ordförande för Vision, utan framgång.”

 

Det är så fruktansvärt fegt att hålla sig undan och inte svara på några frågor.


En sak som inte framgår är att ordförande för Kommunal Marie Simonsson dessutom sitter i Kalmar kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Här kan man verkligen säga att hon sitter på dubbla stolar. Jag förstår att hon vägrar svara i sin mobiltelefon och håller sig undan från media.Östra Småland skriver idag om hyresnivåerna för andra föreningar som vill spela matcher på Guldfågeln arena. Vår protokollsanteckning från kommunfullmäktige har satt sina spår i artikeln. Den känns riktigt bra. En bra artikel skriven av Ulf Carlsson.


 


Barometern skriver också ikväll om hur vårt distrikt har beslutat om vårt förslag till riksdagslistan. Jag tänker inte kommentera det närmare. Läs artikeln i Barometern.


 


"Thoralf Alfsson har inte gjort någon hemlighet av att han vill tillbaka till riksdagen. Men efter att SD i Kalmar län har nominerat sin riksdagslista hamnar han först på femte plats. I dag har SD två mandat i riksdagen.

 

Tills i år har man ändrat sig och kommer att ha en lista för varje valkrets som övriga partier har. Men alla listor kommer förmodligen toppas av partiledare Jimmie Åkesson. Nummer två kommer den kandidaten som är nummer ett i just den valkretsen och sedan kommer listan fyllas på med namn från den centrala listan."

Av Thoralf Alfsson - 9 november 2017 21:40

”Kalmarhem har beordrats av Kalmar kommunbolag att anställa Shemsi "Papi" Brahimi. Kommunen kan inte anställa, då 47 har varslats på socialförvaltningen, som nu i stället ska hyra in "Papi".”

 

Det är Barometern som kommer med detta avslöjande i en artikel.

 

Ni läser rätt! Socialförvaltningen i Kalmar har nyligen varslat 47 personer som jobbat med ensamkommande barn men som nu inte längre behövs. Samtidigt hotade Papi med att sluta om inte hans timanställning omvandlades till en fast tjänst. Nu ger majoritetens kommunalråd order till Kalmarhem att anställa Papi som sedan skall hyras ut till socialförvaltningen.


”Det har gått ut en order från politiken via kommunbolaget, säger Per Stephani, vd för Kalmarhem.”

 

”Roger Holmberg (S), ordförande i Kalmarhem och i socialnämnden, tycker inte det är uppseendeväckande att ett bostadsbolag används för att komma runt Lagen om anställningsskydd, lika lite som för att köpa Kolbodagården eller bygga pooler.

- Det är lämpligt. Han har varit anställd på Kalmarhem tidigare och nu blir han det igen. Sedan ska han hyras ut till socialförvaltningen, säger Roger Holmberg.”

 

Vänsterpartiets Bertil Dahl som är ansvarigt kommunalråd för personalfrågor tycker att det är helt ok och har inget att invända. Bertil Dahl säger så här till Barometern.


”Men ingen av de varslade har den här typen av verksamhet som han bedriver. Det finns lagar och avtal som gäller och då är det här lösningen som finns, säger han.”

 

Det är skillnad på folk och folk när majoriteten får styra och bestämma!


PS

 

Östra Småland kommer också med avslöjande gällande Socialförvaltningen i Kalmar. Jag blev idag uppringd och fick kommentera nästa avslöjande men jag låter Östra Småland publicera sin artikel innan jag tar upp det på bloggen.


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2017 22:44

”Dieselbilar har gått från att vara det rätta valet, till att vara helt fel, ett smutsigt val, på väldigt kort tid.  Och det tror jag är helt rätt. Det är smutsigt med diesel. Det jag vänder mig emot är politikernas hantering av det här. Man behöver inte gå längre tillbaka än ett år så kunde man som hushåll investera i en dieselbil och tro att man gjorde en bra miljöinvestering.

Och det är ju för att politikerna miljöstämplat dieselbilarna trots att forskningen i 10 till 15 års tid visat att det inte är rent och det gör att hushållen råkar riktigt illa ut. Precis som med etanolbilen. Man tar sitt ansvar och får sedan stå för kostnaden.”

 

Ovanstående är ett citat från Ekonomiekot i Sveriges Radio för några dagar sedan. För bara några år sedan var dieselbilar riktiga miljöbilar men idag är det helt andra vetenskapliga sanningar som gäller. Backar vi ytterligare några år så var det även etanol som skulle vara framtiden enligt miljövänner.


Så här skrev dock Aftonbladet redan 2013:


”Försäljningen av etanolbränslet E85 rasar. För bilisterna har kommit på att etanol är ett uselt alternativ till bensin och diesel. Motorerna går dåligt, krånglar, rasar i värsta fall, trots att de måste in på service dubbelt så ofta som vanliga bilmotorer. Det har gått så långt att en del tillverkare, som Ford, uppmanat ägarna att köra på bensin. Andra tillverkare rekommenderar en tank ren bensin för att tvätta ur motorn efter två, tre tankar E85. Bilisterna blev försökskaniner i ett projekt som aldrig borde ha ägt rum.”

 

Givetvis är det Miljöpartiet som ligger bakom mycket av den propaganda och de förhastade beslut som tagits.


2005 förespråkade Miljöpartiet dieselbilar i en artikel.


”Miljöpartiet har bytt fot och blivit riktiga dieselkramare.
- Ja, vi inser att det finns miljövänliga bränslen för diesel och att dieselmotorn utvecklats på ett mycket bra sätt, säger Maria Wetterstrand, språkrör för miljöpartiet, till MOTOR.”


2017 säger Miljöpartiet följande i en artikel.


”I dag finns det planer på att införa ett dieselförbud i Stockholms innerstad från och med 2020. Förslaget lyftes fram av Miljöpartiet och har i dag ett brett stöd i riksdagen, skriver Dagens Industri.”


Volkswagen beslutade tidigare i år att lägga ner dieselmotorer till mindre bilar och istället satsa på bensinhybrider. Läs artikel.


Ingen har nog glömt hur fusket avslöjades med utsläppsvärden för först Volkswagen och sedan andra bilmärken. Dieselgate som det kallades var en stor skandal inom bilindustrin och visade sig vara ganska omfattande. Jag skulle vilja påstå att det i grund och botten handlade om ekonomiska intressen.


Det är egentligen helt sanslöst att detta kan pågå i vår tid då alla är så upplysta, ärliga, hederliga, miljömedvetna, tekniskt kunniga och inte det minsta naiva. Framförallt så har vi ju grävande journalister som är helt objektiva och inte har någon egen agenda. Mediekoncernerna är ju även kända för sin objektivitet. Som om inte det vore nog har vi ju ett stort antal forskare och akademiker som är absolut neutrala och bara är rent vetenskapliga, utan att för den skull drabbas av politisk korrekthet.


För att inte tala om alla politiker som har ett eget tänkande och inte styrs av sitt parti eller av sina egna ekonomiska intressen och därmed är fullständigt objektiva i sina beslut.


Trots detta har denna bluff med dieselbilar pågått under minst ett decennium, kanske ännu längre!

 

Med detta facit i handen kan vi då vara säkra på att den ökade halten av koldioxid i atmosfären är den främsta orsaken till att den globala medeltemperaturen ökat med ca 0,8 grader Celsius under de senaste ca 150 åren?

 

Kan det finnas andra orsaker som även påverkar jordens medeltemperatur? Solen?

Kan det till och med finnas faktorer som vi idag inte har kunskap om?

Borde inte en ökad halt av koldioxid i atmosfären också ha vissa positiva effekter på växtligheten?

Uppväger då det positiva effekterna i så fall de negativa konsekvenserna?

Vilket är bäst? En minskad eller ökad koldioxidhalt i atmosfären?


Kommer vi få se samma kovändning som med dieselbilar angående koldioxidens påverkan på jordens medeltemperatur i framtiden? Den som får leva får se!

 

Tänk om klimatforskare och politiker inte har helt rätt. Precis som med dieselbilar. Men om 10 år kanske dieselbilar är det bästa miljömässigt igen. Bilindustrin måste ju tjäna mycket pengar på att människor byter bil ofta.

 

PS

Jag önskar jag fick leva till 2100 och se om havsnivåerna i Östersjön ökat med 1 meter.


 


Lyssna på en av Sveriges största klimatalarmister, Johan Rockström.


 Sedan kan du även lyssna på den norske forskaren Jörgen Randers som vill införa klimatdiktatur. Men det kanske är mest en norgehistoria.


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2017 21:32

Nu finns vår budgetreservation för Kalmar kommun att läsa på nedanstående länk. Barometern och Östra Småland har tagit del av den men det blev tyvärr inte många ord i artiklarna.


 


https://kalmar.se/download/18.d5aedbd15ebc6e00cf2dfa/1510081850162/reservation-SD-budget-2018.pdf


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2017 00:10

”Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag. Det Sverige min familj sökte sin tillflykt till för 26 år sedan finns i mångt och mycket inte kvar. Förtroendet för politiker, institutioner och medmänniskor naggas ständigt i kanten. Det är med stor sorg som jag skriver detta. Det som nu inträffar är ett enormt svek, mot den som levt här i många generationer liksom mot den som kom hit i går.

 

Den svenska flatheten och oförmågan att integrera har varit den främsta näringen till framväxten och cementeringen av ett alltmer etnifierat parallellsamhälle. På område efter område blir effekterna uppenbara: sysselsättningsgapet mellan utrikes- och inrikesfödda, sjunkande skolresultat, bostadssegregation, bidragsberoende, växande brottslighet i redan utsatta bostadsområden.”

 

Alice Teodorescu den 2 november

 

På det här sättet har jag känt under flera år och gett uttryck för i debatter, insändare och på min blogg. Jag har då kallats för främlingsfientlig och till och med rasist. Det är bara att gratulera Alice Teodorescu till att ha kommit till denna insikt. Det är dock tragiskt att hon aldrig kan erkänna att det finns ett parti i Sveriges riksdag som påtalat detta ända sedan partiet kom in i Sveriges riksdag. Sverigedemokraterna!


Men hur har det partiet bemötts av svenska media och politikerna inom 7-klövern?

 

PS

 

Håller på att testa lite nattfotografering med ett nytt objektiv. Då dök detta upp. Norrsken? Hade inte manuell fokus på kameran så skärpan blev inte den bästa.


 


Här är ett annat experimentfoto från kvällen. Jag behöver fortsätta att testa vilka inställningar som funkar bäst. Sedan har jag några ideér som jag hade tänkt förverkliga.


 


Av Thoralf Alfsson - 6 november 2017 22:05

Mitt inlägg om tumulten och bråken vid Kalmar länssjukhus under söndagen i samband med att ”tiggarhövdingen” avlidit har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Jag brukar normalt ha ca 4 000 unika besökare per dag. I skrivande stund har jag haft drygt 12 000 unika besökare idag. Personligen tror jag att det beror på att svensk media valde att mörka vilken grupp eller etnisk grupp som stod bakom detta bråk. Såväl lokal som riksmedia!


Idag valde dock först Barometern att skriva en ny artikel där man berättade att det rörde sig om romer. Några timmar senare följde även Östra Småland efter med en uppföljande artikel. Under eftermiddagen följde sedan även Radio Kalmar upp med ett nytt inslag. I inslaget har man till och med lagt in lite mjuk musik. Radio Kalmar tar nog priset i naivt inslag! Det är helt sanslöst!Det som är slående i dessa nya artiklar och inslag är att de kan uppfattas som snyftartiklar eller förstående artiklar för romernas uppträdande. Precis som att bråken, slagsmålen och bristen på respekt för sjukhusets personal, inte minst för vad väktarnas roll och uppgift. Idag var det inte så allvarliga. Det måste framståsom löjligt att sjukhuset och väktare larmade polisen och att fortfarande fanns kvar på måndagsmorgonen.

Det var uppenbarligt självklart att vi borde respekterat romernas traditioner och låtit 50 romer invaderat akutmottagningen vid länssjukhuset. Inte en enda kritisk fråga till Stefano Kuzhicov, ordförande i Riksförbundet Romer i Europa i artiklarna. Katastrofal journalistik enligt min mening. Inte ens en enda fråga om inte dessa romer borde respektera svenska regler och lagar!


Jag kan tänka mig att det skulle kunna bli katastrofala följder på en akutmottagning som har hygien och desinfektion som ledord och väldigt viktiga regler för att inte utsätta andra patienter och kommande patienter för infektionsrisker som kan vara ödesdigra. I synnerhet när man vet hur det såg ut i Salvelägret för något år sedan när det stängdes. Journalisterna som besökte Salvelägret var väl inte blinda?


Jag är förvånad över hur de journalister som skrivit artiklarna nonchalerar gårdagens händelser. Enligt min uppfattning skulle dessa romer överhuvudtaget inte befunnit sig i Sverige om vi infört regler mot organiserat tiggeri!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se