thoralf

Direktlänk till inlägg 24 maj 2016

HOT MOT DEMOKRATIN

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2016 22:10

Läser på Facebook att moderaterna tydligen straffat moderaten Hanif Bali för att han röstat efter eget huvud vid en votering i riksdagen. Så här skriver Hanif Bali.


”Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser.

 

Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet.

 

Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra "Pizza & Zlatan" argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta.


Det är beklämmande att se hur Anna Kinberg Batra agerar och att hon inte respekterar en person med invandrarbakgrund i en specifik fråga. Undrar hur det har drabbat moderaten Finn Bengtsson efter hans protester mot DÖ.


Jag anser att dessa odemokratiska maktfasoner från partierna är ett direkt hot mot vår demokrati.


I ett annat inlägg kan jag läsa följande kommentar.

 

”Hanif Bali blir straffad på samma sätt som Karl Sigfrid blev av Reinfeldt när han inte ville rösta för FRA-lagen. Jag känner att de sista förhoppningarna om Moderaterna på riksnivå smälter bort, droppe för droppe.


Frågan är väl om Moderaterna skiljer ut sig från andra partier. Man tänker på den utfrysta Staffan Danielsson i Centern, den knådade Jabar Amin i Miljöpartiet, Vänsterpartiets häxjakt på Amineh Kakabaveh, sossen Carina Hägg som ströks från riksdagslistan när hon varnade för islamister inom S, m.fl., m.fl

 

Det är tungt att se hur de politiker som uppvisar starkast integritet ständigt kväses och straffas för sin självständighet och raka ryggar.”

 

Det är inte utan att jag till en viss del själv känner igen mig i detta. Jag petades från riksdagslistan 2014 för att jag hade en egen åsikt i några frågor.


Sverigedemokraterna ställde i förra veckan ett utskottsinitiativ i konstitutionsutskottet där man ville få till en utredning med målet att partierna skulle få en möjlighet att sparka ut sina egna riksdagsledamöter från riksdagen, om de inte har förtroende från den egna riksdagsgruppen, såvida de inte var personvalda. Jag delar inte den uppfattningen!


"Sverigedemokraterna vill att partierna i riksdagen ska ha rätt att avskeda en riksdagsledamot som företräder partiet men som inte sköter sitt jobb. Sverigedemokraterna har nu lagt ett förslag i KU till ett utskottsinitiativ om en utredning kring hur regelverket skulle kunna ändras."

 

Läs artikel från Sveriges Radio.


Partipiskan skulle vina som aldrig för inom partierna. Grupptrycket skulle bli enormt på varje ledamot att följa partiledningens linje och därmed aldrig rösta efter sin egen uppfattning.


Då skulle det i princip räcka med att gruppledaren för varje parti sköter voteringen i kammaren. Övriga 341 ledamöter är överflödiga vid voteringarna i kammaren. Möjligen kan de få uttrycka sin åsikt vid partiernas gruppmöten men det är tveksamt om det skulle vara tillåtet. Har hört att det inte funkar vare sig hos socialdemokraterna eller moderaterna (läs boken Knapptryckarkompaniet).


Om partierna själva skulle kunna avsätta ledamöter som inte följer partiets linje skulle vi få mer eller mindre åtta diktatorer i riksdagen, en för varje parti. Ledamöter som Hanif Bali, Finn Bengtsson, Staffan Danielsson, Jabar Amin och Amineh Kakabaveh skulle alla ha kunnat sparkas ut från riksdagen av sina partier och ersatts med ”lydiga” ledamöter.


Det hade definitivt inte gynnat vår demokrati! Yttrandefrihet och åsiktsfrihet ingår i våra grundlagar med det skulle dock vara tveksamt om det då skulle fungera ens i vår egen riksdag!

 

UPPDATERING!

 

Eric Erfors på Expressen skriver även om utskottsinitiativet i KU.


"Antingen har SD reagerat i desperation och spånat fram Lex Margareta Larsson på en fikastund. Och dessutom tröttnat på alla kommunalpolitiska dårfinkar som inte heller kan sparkas.

 

Eller så avslöjar SD-ledningen sin tvivelaktiga demokratisyn. Om partiet ägde mandatet skulle varje avvikare kunna sparkas. Jimmie Åkesson skulle kunna tysta kritiker med hot om en enkelbiljett från Helgeandsholmen. Partiledningens diktatur vore snart ett faktum.

 

SD får helt enkelt stå sitt kast med placeringen av superskolkarna på valsedeln.

Inget valsystem, eller människa, är perfekt. Politiker med hög frånvaro får förklara sitt beteende för väljarna. För väljarnas självklara rätt till insyn borde vårt parlament sammanställa närvaron på sin hemsida."

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hasse

24 maj 2016 22:56

Riksdagsledamöterna representerar tydligen inte folket utan partiledningarna. Återinför personval och enhetlig röstsedel där väljaren anger den kandidat hen litar på.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

24 maj 2016 23:13

Thoralf
Jag håller inte riktigt med dig om att partierna inte ska kunna sparka ut olämpliga personer ur riksdag, landsting och kommun. Framför allt hos SD ser vi ju åtskilliga exempel på personer som hoppat av och i bästa fall lämnat en stol tom, eller sämre, gått till ett annat parti. Då ska partiet kunna besätta stolen på nytt med en egen partimedlem. Jag har som väljare lagt min röst på partiet och inte på någon avhoppad svärmor, eller som jag tror det var i dalarna på en äkta nazist. Det måste gå att lösa problemen du tar upp på något sätt.
Sen har vi ju det här med personröster som jag också tycker är helt fel. Varför ska en som får 5% röster gå före de som ev. 95% av väljarna vill ha. Jag har ingen möjlighet att visa att listan är exakt som jag vill ha den.

Thoralf Alfsson

24 maj 2016 23:26

"eller sämre, gått till ett annat parti. Då ska partiet kunna besätta stolen på nytt med en egen partimedlem."

Du inser väl problematiken med vad du skriver!

Om personer hoppar av finns inget problem. Om en person blivit invald för kristdemokraterna men under mandatperioden omvärderar sin politiska uppfattning och väljer att lämna KD för att i stället gå med i SD och företräda Sverigedemokraterna i den invalda församlingen då skall alltså KD kunna sparka ut sverigedemokraten från den förtroendevalda församlingen?

Det finns mycket problematik i detta. Men jag anser att partiets valberedning har det yttersta ansvaret när man spikar valsedlarna. När sedan väljarna också sagt sitt är det "lagt kort som ligger". Då gäller det att gilla läget och acceptera demokratin.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 maj 2016 23:18

Jag har sedan valet 2010 varit med i Yougov:s undersökningar och har nu drygt 10500 poäng. Jag har varenda gång på frågan om partisympatier svarat SD.

Idag kom en ny undersökning. För första gången svarade jag att jag kommer att rösta blankt.

Mitt förtroende för SD är kört i botten (inte Thoralfs SD såklart) Jimmie Åkesson har fått tårtor kastade på sig. Han har kallats nazist, fascist och rasist. Han har hotats för sina åsikter och spottats på. Han har skrivit debattartiklar om att Europas stora hot är muslimer. Han har kämpat i motvind i alla år.

Nu helt plötsligt när hans politik är den enda utvägen för Sverige och han sannolikt har ett stöd på 20% transformeras han till den fegaste och mest färglösa politikern av alla.

Det är medelklassen och verkligheten som kommer att sätta stopp för den destruktiva och skadliga invandringen.

Inte SD!

Har SD:s ledning begripit detta och nu bara försöker skapa en maktbas?

 
Ingen bild

C Andersson

24 maj 2016 23:45

Bästa sättet att bli av med sin svärmor är att välja en annan nästa gång. 
Ingen bild

Ingemar Ekman

25 maj 2016 00:10

Thoralf
Du skriver "Om en person blivit invald för kristdemokraterna men under mandatperioden omvärderar sin politiska uppfattning och väljer att lämna KD för att i stället gå med i SD och företräda Sverigedemokraterna i den invalda församlingen då skall alltså KD kunna sparka ut sverigedemokraten från den förtroendevalda församlingen?"
Ja som väljare tycker jag det. Kanske inte om jag hade varit politikern. Om jag, mot all förmodan, skulle ha röstat på KD, så är det för att jag sympatiserar med KD:s politik, inte politikerns status. Jag har i ett demokratiskt val lagt min röst på ett parti, och som sagt Lagd röst ligger till nästa val. Om politikern inte accepterar mitt val så ska han gå. Det är inte jag som har omvärderat min politik.
Men för att göra det hela mer verklighetstroget så kan vi ju vända på partibetäckningarna, och få ett exempel från verkliga livet.
God natt nu är klockan noll.
Ps C Andersson
Jag vill bli av med Kär....en nu.
Ds

Thoralf Alfsson

25 maj 2016 00:26

Det jag är mest rädd för är att det kan uppstå ett godtycke från partiledningarna om hur man gör sig av med icke önskvärda personer som är invalda i en förtroendevald församling.

Personkonflikter finns alltid, skall det vara grund för att någon sparkas som ledamot i riksdagen.

Skall t.ex riksdagsgruppen kunna sparka ut partiledaren från riksdagen mitt under mandatperioden.

 
Ingen bild

sunken

25 maj 2016 00:26

Tydligen kommer SD inte att tillsammans med V ta vara på möjligheten att försena världlandsavtalet med NATO. I partiprogrammet vill SD inte ha någon anslutning, och nu tar man ett steg närmare en anslutning. Vilket svek mot väljarna. Det blir
två blankröster.

Thoralf Alfsson

25 maj 2016 07:46

Där har du inte förstått hur det fungerar. SD säger nej till värdlandsavtalet!

 
Ingen bild

Argus

25 maj 2016 01:07

Vi nås ikväll av nyheten att SD kovänt i NATO-frågan för mig av oklar anledning. Det synes tyvärr som om SD efter väljarframgångarna blivit ett parti i mängden och ängsligt börjat vakta på väljarandelen samtidigt som man tappat udden. Detta var inte det som banade vägen för den remarkabla succén. "The gang of three" verkar ha blivit "the gang of four" om man ska tolka Åkessons senare utspel.

Här har vi en person som envist och rakryggat som Motvalls kärring stått emot spott och spe i mer än ett decennium samt är troligen Sveriges retoriskt skickliga politiker har börjat hosta och harkla och därmed riskerar att snubbla på mållinjen. I en tid då nationalegoism är nödvändigt så börjar karln vela om nationalitet och medborgarskap istället för att skrika från toppen av sina lungor "Sverige är svears och götes land och inga andras".

Jag vet inte om de andra har hållhake på Åkesson eller om det är ett resultat av sjukdomen men för att citera en av de få kommunister som jag respekterat; Någon jävla ordning får det vara i ett parti. Gör om, gör rätt!

 
Ingen bild

oscar

25 maj 2016 01:35

Precis som sd gjorde med sdu. Tyvärr så är ju det största hotet mot sd deras egna partiledning. Sitter man inte i knät på MK så åker man ut.

 
Ingen bild

Tobbe S

25 maj 2016 03:15

Övergå till rena personvaal och avskaffa partierna.

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

25 maj 2016 06:22


https://www.youtube.com/watch?v=qu0h9lZFebQ

En bok en författare. Anne Marie Pålsson - Knapptryckarkompaniet.

30 minuter - Mycket bra berättat.

Inför personval - dagens politiker är livegna. Rösta rätt annars...
http://www.youtube.com/watch?v=qu0h9lZFebQ

 
Ingen bild

Demokratur

25 maj 2016 06:44

Hanif borde hoppa över till SD istället.
Han verkar ju vara den enda vettiga moderaten.
Undrar om marionetten Batra fortfarande styrs av despoten Reinfeldt?

 
Ingen bild

Tompa

25 maj 2016 06:53

Glöm inte denne man som stod upp så länge han kunde för sina åsikter
http://www.expressen.se/debatt/rojas-har-ratt-om-invandrarna/

#Cosmik Debris
Tisdag 24 maj 23:18
En blankröst är en röst på sju-klövern. Känns det okey för dig? Tänk efter nu.
Ett parti kan inte leverera en komplett lösning för allt och alla. Gäller att välja det minst dåliga alternativet idag. Det viktiga är att du tagit ditt förnuft till fånga på valdagen 2018.
Ha en bra dag.

 
Ingen bild

Chrille

25 maj 2016 07:03

Vill bara kortfattat skriva att jag delar Thoralfs åsikt om saken.
Vill dessutom påpeka att det är modigt att kritisera partiledningen, med risk att inte få chansen att bli invald i riksdagen i kommande val. Men, så agerar en politiker som verkar för folket och inte för att inneha makt, för maktens skull.
Samtliga riksdagspartier tycks numera endast tänka på vad deras respektive partiledning vill, inte väljarna.

 
Ingen bild

SM811

25 maj 2016 08:40

Jag tycker att SD skall lägga en motion om att införa tjänstemannaansvar.

Thoralf Alfsson

25 maj 2016 10:48

Finns beslut från landsdagarna 2013!

 
Ingen bild

Lotta_1

25 maj 2016 08:58

Jag undrar om ni som skriver att Jimmie Åkesson och SD "svängt" i NATO-frågan ens tittade på nyheterna igår där Jimmie Åkesson medverkade och förklarade varför man ändrat sig? Det rör sig nämligen inte alls om att SD ändrat ståndpunkt i NATO-frågan utan om ett världlandsavtal som SD tillsammans med V endast kunde skjuta upp i en eller ett par veckors tid sedan skulle det gå igenom i alla fall.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/akesson-ingen-konstitutionell-grund

 
Ingen bild

HM Gotland

25 maj 2016 09:40

Det är fullkomligt livsfarligt för demokratin att ge partiledningar befogenhet att avsätta ledamöter i församlingar och tyvärr inte helt förvånande att SD-partiledningen verkar drivande i frågan. Kan väl så vara att personer som struntar i sina uppdrag eller grovt missköter sig med till exempel missbruk inte vore så hemskt om partierna kunde bli av med men vid politiska motsättningar vore det farligt för väljarna och demokratin.

Tror knappast Hanif Bali lockas av SD. Han har alldeles för mycket eget tänkande och ideer för det och sådana personer brukar tyvärr numera vara kortlivade i det partiet.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 maj 2016 09:40

Det snackas en del om att Stefan Löfven ska ta bort Framtidsministern !
Han verkar ha förstått att Sverige är på väg bakåt och att framtiden ger honom ångest.
Kanske det ska tillsättas en Medeltidsminister !

 
Ingen bild

Sanningen?

25 maj 2016 09:59

Har skrivit det förr och skriver igen. Folket måste se till att ett nytt valsystem implementeras i Sverige. Ett system där folket bestämmer vilka som skall sitta i riksdagen. Inte som idag, att det är partiet som bestämmer. Vi kan ta Finlands rakt av.

 
Ingen bild

Ibbe

25 maj 2016 11:20

Ekonomiske talesmannen , Niklas Wykman från Kalmar ursprungligen, sparkas också av Batra. Den politiska överklassen profilerar sig mer och mer. Verkar tyvärr som om SD nu hänger på trenden.

 
Ingen bild

C Andersson

25 maj 2016 11:43

@HM Gotland@

"Kan väl så vara att personer som struntar i sina uppdrag eller grovt missköter sig med till exempel missbruk inte vore så hemskt om partierna kunde bli av med."

En sådan 'avsättning' ska inte det enskilda partierna besluta om. När det gäller riksdagsmännen skulle det bli riksdagen som fäller det avgörandet. Lämpligen i ett utskott. De ska vara klara regler och utskottet måste förhålla sig till de här reglerna. Allvarliga brott skulle kunna vara en anledning, åsidosättande av 'närvaroplikt' i kammaren skulle kunna vara en annan anledning. Men aldrig att dessa frågor ska behandlas av partierna själva.

Det är inte bara i riksdagen de har problem med sina förtroendevalda.

Smålänningen: Bruno Edgarsson avgår:
http://www.smalanningen.se/article/bruno-edgarsson-kan-bli-utesluten/

 
Ingen bild

Tobbe S

25 maj 2016 12:11

När SD plockade bort Thoralf Alfsson från riksdagslistan, med motiveringen att han inte kommunicerade väljarna riktigt, sa jag upp mitt medlemsskap och slutade betala. Nu när SD-ledningen sällar sig till landsförrädarna, i Nato-frågan, kommer jag att sluta rösta på partiet i riksdagsvalen. Så får det bli och jag inväntar ett parti som tar ställning för Sverige.
Tack för den här tiden/Torbjörn Sundelin.

Thoralf Alfsson

25 maj 2016 12:40

Jag beklagar ditt ställningstagande men du har fel om SD:s ställningstagande angående värdlandsavtalet. Det är verkligen illa att det finns personer som förmedlar falska uppgifter.

 
Ingen bild

Hacke

25 maj 2016 12:21

De som till äventyrs trodde at det skulle bli någon förbättring inom nya moderaterna genom partiledarbytet till AKB torde väl vara överbevisade om motsatsen vd det här laget.
Folkförrädaren Reinfeldts ande vilar tungt över ledningen och förhoppningsvis är dags för de som enligt opinionsundersökningar pendlar mellan m och sd att ge upp nya moderatera för gott.
AKB är blott en snarlik variant av konstellationen Löfven/Fridolin.

 
Ingen bild

Ban islam!

25 maj 2016 12:38


Ut med Turkiet
In med Ryssland, Kina och Sverige i NATO

Hög tid för världen att inse att fienden är islam.

 
Ingen bild

Chrille

25 maj 2016 12:49

@C Andersson

Ur din länk till artikeln;
"..........och det är olyckligt att han har de här åsikterna".
Helt sinnessjukt!
Nänä, vi har ingen åsiktskorridor och partierna är inte toppstyrda och i morgon är det julafton.

Och denna förbannade HBTQ-rörelse som styr och ställer i hela samhället, när dom endast utgör nån procent av befolkningen i landet!!!
Allting skall vara HBTQ-certifierat. Snart finns det ett märke på mjölkpaketen som visar att den är HBTQ-certifierad.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2016 14:50

Saknar en minister. "Islamiseringsminister". Men det blir nog en sådan efter nästa val, oavsett det blir Löfven eller AKB som bildar regering...

 
Ingen bild

Göta

25 maj 2016 14:54

@sunken, argus, Tobbe S m fl
Thoralf skrev som svar till Tobbe S (12:11): "... men du har fel om SD:s ställningstagande angående värdlandsavtalet. Det är verkligen illa att det finns personer som förmedlar falska uppgifter."

Ja, det är verkligen illa, men ack så vanligt, att det förmedlas falska uppgifter.
I synnerhet förmedlar våra svenska medier och 7-klövern mängder av falska uppgifter om SD. Också jag fick till att börja med den uppfattningen igår att SD kovänt även ifråga om NATO-anslutningen.

Nu var det alltså INTE NATO-anslutningen som SD kovände om, utan enbart V:s VILANDEFÖRKLARING. En Vilandeförklaring som enligt Jimmie Åkesson endast skulle fördröja riksdagsbeslutet ett par veckor och inte ett helt år, som påståtts
i olika medier.

Som skäl till att SD-ledningen inte vill stödja Vilandeförklaringen tillsammans
med V anger Åkesson att: "... det skulle möjligen kunna skjutas upp en vecka eller två, men sannolikt inte längre. Och då får det mer av karaktären att obstruera snarare än att faktiskt arbeta seriöst."

Jag håller inte med om detta, utan tycker att ALLT som kan FÖRDRÖJA ett JA till Värdlandsavtal (och ev. framtida NATO-medlemskap i förlängningen) är av godo. Under de två fördröjningsveckorna kanske det hade blivit en ordentlig fart på diskussionen om NATO och många fler bland den okunniga allmänheten hade kunnat få större insikt i förhållandet Ryssland/NATO-USA.

Jag förstår verkligen de SD-medlemmar och sympatisörer som har missuppfattat och blir besvikna trots att SD nu röstar NEJ till Värdlandsavtal med NATO.

 
Ingen bild

Lena

25 maj 2016 14:59

Jag är liksom Thoralf rädd för godtycke från partiledningen, Se ex på sdu. Människor som Margareta Larsson som tar emot lön men inte kommer till riksdagen och inte heller "gör" något för den lönen ska inte få vara kvar, men det måste gå att lösa på ett annat sätt, det är ju att missköta sig.

Men vill absolut inte att koncentrationen makt blir än större hos partiledningen. Det är ju det vi alla KRITISERAR HELA REGERINGEN OCH REGERINGSARBETET FÖR - DE LYSSNAR INTE PÅ FOLKET. Beslut tas bland några få INNAN det tas upp till "behandling" och debatt/bearbetning. DET ÄR JU DET STORA PROBLEMET PÅ FLERA PLAN I SVERIGE AV IDAG. MAKTEN BÖR TVÄRTEMOT DECENTRALISERAS.

Dessutom är det friskt i en organisation att ha fritänkare, det ger energi till organisationen. Tycker ni, seriöst, att alla ska tycka likadant? Det vore ju urtråkigt, dessutom skulle man aldrig lära sig något nytt. Däremot är envälde förödande, det dödar folk inifrån som en cancersvulst.
Det finns inte på denna planet ett land, ett folk, ett parti etc där alla tycker o tänker lika. Vi prioriterar alla olika.

Jag litar inte på Mattias Karlsson, tror han är både tråkig som människa och mycket egoistiskt. Det är inte för Sverige eller folket han jobbar längre utan för sitt egenintresse främst.
Men jag kommer ändå att rösta SD, för det finns inte ett perfekt parti. Jag tittar mycket på om de som är i ett parti är människor som endast gör det för karriären, och om de är alltför "näriga". En människa bör ha en själ också för att jag ska lita på han/hon, och det innebär att man törs tänka "eget" kanske tvärtemot vad de flesta andra tycker.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 maj 2016 15:20

@Tompa Onsdag 25 maj 06:53

”I Sverigedemokraterna ägs alla frågor av Mattias Karlsson, Paula Bieler, Richard Jomshof och Jimmie Åkesson. I den ordningen och inget annat.”

Detta stämmer sannolikt och något jag misstänkt en längre tid.

Detta är INTE min definition av demokrati.

http://www.friatider.se/v-gar-han-bluffa-sverige-i-nato

 
Ingen bild

Observer

25 maj 2016 16:47

Är det någon som vet/förstår varför man väljer att göra så här som journalist!?

https://varjager.files.wordpress.com/2016/05/fejk_flyktingar.jpg

....v a r f ö r väljer man att ljuga?

 
Ingen bild

Sanningen?

25 maj 2016 16:59

@Cosmik Debris, Fria Tider är inte mycket att lita på. Framför allt inte vad de skriver om SD.

Svenskarnas parti verkar ännu inte ha fattat varför knappast någon röstade på dem.

 
Ingen bild

C Andersson

25 maj 2016 17:27

@Hulda mk1 Har de islamiseringsminister i Schweiz?

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/muslimska-elever-maste-ta-kvinnlig-larare-i-hand

 
Ingen bild

Tony

25 maj 2016 17:57

Ni som inte tycker att SD gör rätt, och då antingen ska
rösta blankt eller på något annat.Men vad är
alternativet?? Den politik som förs i till exempel
invandrarfrågor är ju direkt kopierat ur SD s program,
det visar ju på att SD har och har haft rätt hela tiden,
sen kan man tycka att dom i andra sammanhang skulle haft
någon annan lösning. Man kan inte hålla med om allt, men när
man vet om alternativen, så är nog SD bäst ändå?

Här var någon som föreslog att vi skulle inrätta en
Medeltidsminister, det tycker jag är ett bra förslag,
det speglar ju utvecklingen som växt fram, och vi har
väl haft några kandidater i 7 klöver partierna?

 
Ingen bild

Rune

25 maj 2016 17:57

”I Sverigedemokraterna ägs alla frågor av Mattias Karlsson, Paula Bieler, Richard Jomshof och Jimmie Åkesson. I den ordningen och inget annat.”
-------------
Detta medför ju att ingen annan i partiet vågar komma med egna idéer och lägga ner sin själ i partiet. Det gäller att ligga lågt annars åker man ut. Begåvat folk håller sig undan från en sådan organisation.

 
Ingen bild

Pepparholm

25 maj 2016 18:21

I Ystad vill kommundirektören att nyanlända ska få gå före i bostadskön.

Förvaltningsrätten har tillerkänt en "EU-migrant (Z?)", nu arbetslös, försörjningsstöd för att hennes barn hade hunnit börja i skolan.

Knäpp tyst från SDs ledning centralt och lokalt.

 
Ingen bild

SD4Ever

25 maj 2016 18:39

Varför är det ingen folkomröstning om t.ex NATO och asylinvationen????

 
Ingen bild

Sissi

25 maj 2016 18:40

Jag har börjat fundera på om det verkligen är nödvändigt för riksdagsledamöterna att befinna sig i Stockholm och riksdagshuset vid omröstningar. I dessa tider när man kan sköta det mesta på nätet, och det till och med ´har diskuterats om inte röstningen i allmänna val skulle kunna göras på nätet, så borde det ju inte vara några problem att låta riksdagsmännen och kvinnorna rösta hemifrån - problemet i allmänna val är ju att rösten ska vara anonym men det problemet existerar ju inte när riksdagens ledamöter röstar.

Fördelarna skulle vara - förutom att det blev billigare för skattebetalarna - att riksdagsmännen kom närmare sina väljare, och att de därför inte skulle vara lika mottagliga/känsliga för diverse påtryckningar från partiledare och andra.

Läste en artikel i Expressen också om riksdagsledamöternas närvaro, som också är relevant i sammanhanget:
http://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/har-ar-riksdagens-varsta-skolkare/

 
Ingen bild

Chrille

25 maj 2016 18:46

@ Tobbe S.

Jag tenderar att göra samma sak. Är mycket sur på SD nu.
Dock kryssade jag för Björn Söder valet 2014, eftersom jag bor i Skåne och jag ansåg då att han var den bästa kandidaten.
En Björn Söder som hamnat på kant med partiledningen och nu förmodligen definivtkommer att kastas ned i frysboxen.
Det senaste halvåret, troligen längre fast jag inte märkt det, har något hänt med SD på riksnivå. Partiledningen nämner inte ens islamiseringen av landet längre, utan pratar endast om det svenska medborgarskapet.
Dessutom verkar SD ha fått M på hjärnan och tycks sälja ut själ och hjärta för att få regera landet med dom, som under inga omständigheter ens vill ha med SD att göra, utan föredrar Mp.

Björn Söder beskriver sin ståndpunkt väl här;

http://bjornsoder.net/darfor-avstod-jag-att-rosta-vid-dagens-votering-om-vardlandsavtalet/

Tycker dock att han kunde gjort en Hanif Bali......, men det han gjort är väl tillräckligt för att mobbas ut.

 
Ingen bild

C Andersson

25 maj 2016 19:18

Det är tvärtom så att riksdagsledamoten inte får vara anonym. Hur ska en riksdagsman kunna styrka vem han är när han styrker sig med en Piña Colada på Copacabana. Om han kan styrka sig själv hur ska han då kunna bli hemlig vid slutna voteringar?

Varför ska inte en riksdagsman behöva vara på sin arbetsplats? Vem ska debattera om det inte finns någon att debattera om det inte finns någon att debattera med.

Ge alla medborgare en mentometerknapp så kan talmännen bli rösträknare. Har vi någon talkvinna?

 
Ingen bild

Göta

25 maj 2016 21:14

Jaha, nu har Åkesson och Karlsson fått en hel del att försvara inför sina medlemmar och sympatisörer.

Kommentarsfältet under Avpixlats redogörelse för dagens röstning i riksdagen fullkomligt exploderar av väldigt besvikna och heligt förbannade SD-are. Ska man tro på deras kommentarer kommer SD:s opinionssiffror att sjunka avsevärt i juni månads mätningar. 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 maj 2016 21:16

Nu har SL bytt ut några ministrar för att han ska kunna förstöra Sverige snabbare.
Han tycker att det går för sakta för oss att lämna skeppet.
Nu när utlänningarna går före i bostadsköerna så är det väl faan om inte svenskarna sticker härifrån.
Jag har som tur är en son i Ohio.

 
Ingen bild

Clas

25 maj 2016 22:24

Det är många här som tänker rösta blankt i kommande val. Jag tillhör denna skara. Det skulle aldrig falla mig in att rösta på ett parti med en så odemokratisk och maktfullkomlig despot i ledningen som Mattias Karlsson.

Dessutom vägrar jag att delta i det odemokratiska valsystem som politiker i detta land har beslutat om. Jag vill ha ett personval där jag kan lägga min röst på den person som jag vill ska företräda mig i Riksdagen. I dagens datoriserade samhälle borde man kunna införa ett system där alla som vill kandidera till Riksdagen har möjlighet till detta. Kandidater skulle kunna anmäla sig till valmyndigheten antingen med eller utan partibeteckning som oberoende kandidat.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

25 maj 2016 22:31

Thoralf

"Skall t.ex riksdagsgruppen kunna sparka ut partiledaren från riksdagen mitt under mandatperioden."
Ja om hen har omvärderat sina åsikter och inte längre sympatiserar med de åsikter och löften jag som väljare har fått presenterade före valdagen.
Vi, den stora massan väljare struntar egentligen i vilka som sitter på olika poster inom partierna. Vissa politiker är bra, andra sämre. De flesta röstar efter partiprogram och vilka åsikter som framförs. Även personer, men störst vikt läggs på vad personen har för åsikter. Vad är det för representativ demokrati om de jag röstat på inte längre representerar mina åsikter, men sitter kvar på "mitt" mandat.
Ge mig en anledning till att rösta under såna premisser.


Thoralf Alfsson

25 maj 2016 23:02

Det är inte ditt mandat!

Om folket väljer sina ledamöter är det också folket som skall avsätta dem, inte en partiledning!

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

26 maj 2016 00:21

En sista kommentar.
Folket väljer inte sina ledamöter tyvärr. Folket väljer sitt parti.
Likaså tillsätter väl inte partiledningen ledamöterna utan dem föreslås av valberedningen och tillsätts på landsmötet. Då är det också landsmötet som ska avsätta riksdagmännen som inte längre passar in.
Rätta mig om jag har fel på ordningen.
Glad i alla fall att du överklagar. Starkt.
Give them hell.

Thoralf Alfsson

26 maj 2016 00:27

Vi har ju faktiskt namnvalsedlar där du kan kryssa ett namn. Det är folket som röstar men partiet väljer ut sina bästa ledamöter för att företräda partiet

 
Ingen bild

Argus

26 maj 2016 08:08

Vi behöver i grunden göra om vårt valsystem. Jag vill se en tvåkammarriksdag med olika mandatperioder, det system som Olof Palme avskaffade för att snabbt kunna göra genomgripande förändringar utan att väljarna skulle hinna reagera. Jag vill också se enmansvalkretsar vilket gör att man bättre kan välja sin representant och att representanten känner större ansvar inför sina väljare. Till nöds kan jag inledningsvis gå med på det finska systemet att partimedlemmar kan själva sätta upp sig på listan och sedan får väljarna bestämma.

När det gäller avtalet med NATO så visar Riksdagens hemsida http://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/samforstandsavtal-om-vardlandsstod_H301UF%C3%B6U4 att SD röstade för det. Nu har ledamöter från SD gått ut och hävdat motsatsen, vi får se vem som har rätt.

Thoralf Alfsson

26 maj 2016 08:47

Argus

Nej, SD röstade inte för detta! Se punkt 1 i beslut!

Du har helt fel!

 
Ingen bild

C Andersson

27 maj 2016 08:16

Jag vet inte var jag ska skriva den här kommentaren så jag skriver den här. Det är bara ett länktips:

Det är nog Eliasson, jag kräver en ursäkt
http://www.aftonbladet.se/debatt/article22879107.ab

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se