thoralf

Direktlänk till inlägg 24 april 2016

GREENCARD ETT FIASKO I DANMARK

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2016 23:18

 

 

Socialdemokraterne vil stemme for et lovforslag fra Dansk Folkeparti om at afskaffe den såkaldte greencardordning, der har til formål at tiltrække højt specialiserede og veluddannede udlændinge. I stedet ender de ofte i lavtlønsjob.


Også SF støtter forslaget, og dermed er der et folketingsflertal uden om regeringen.


"Ordningen har vist sig at være en fiasko. Den har ikke virket, som den skulle. Tværtimod har den haft nogle meget kontraproduktive effekter, i forhold til at vi nu har fået nogle mennesker ind, som tager job, som danskere eller flygtninge sagtens kunne have udført,« siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen."


Läs artikel i JyllandsPosten.


Varför är socialdemokraterna i Danmark så mycket klokare än socialdemokraterna i Sverige?

 
 
Ingen bild

Wilkinson

25 april 2016 00:18

Det går inte att skylla allt på socialdemokraterna men ändå rätt mycket dom senaste decennierna. Går man in och läser på S-Bloggar förstår man hur dumt det är ställt. Alliansen är inget att tala om eller räkna med heller,dom har ställt till det värsta. Lägenhetsköer i Sverige på mellan 4-9 år?!?! Varför har inte politiker varit förutseende i såna viktiga frågor som boende?? Varför kan en Somalier ha två lägenheter på bidrag i Sverige och undanträngda svenskar leva på undantagstillstånd i sitt eget land och få vänta på hyreslägenhet i flera år?? SD-2018

 
Ingen bild

Göta

25 april 2016 00:25

Det känns lite tveksamt att hänvisa till Johan Westerholms blogg 'Ledarsidorna.se' eftersom han tyvärr vid enstaka tillfällen på sedvanligt tarvligt 7-klövermanér försökt dra ner SD i smutsen genom att i sina texter smyga in ett par meningar med något gammalt uttjatat lögnaktigt påstående om SD. Detta samtidigt som nästan alla hans inlägg i övrigt visar att han har sverigedemokratiska åsikter om det mesta av det han framför i bloggen (trots att han påstår sig vara sosse).

I Westerholms artikel från igår med rubriken "NÅGOT MYCKET OBEHAGLIGT" finns emellertid en hel del viktigt att läsa om sossarnas långvariga, intima kopplingar till det islamistiska Muslimska Brödraskapet. Westerholm ger där en förklaring till varför den av våra medier flitigt anlitade före-detta(?) kommunisten Marie Demker, professor i statsvetenskap, så ensidigt fokuserar på att det är Miljöpartiet (alltså inte sossarna) som behöver granskas i den viktiga och nu aktuella frågan om ISLAMISTINFILTRERING i vissa partier. Förklaringen är enligt Westerholm att (citat) "Demkers man är ingen annan än Ulf Bjereld. Ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet."
... samt professor i statsvetenskap och före-detta medlem i KPML(r)(Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, revolutionärerna) vill jag då tillägga innan jag citerar vidare från Westerholms blogg, där han skriver:

"Just kopplingarna till det Muslimska Brödraskapet är besvärande för allt fler, inte bara Miljöpartiet och Grön Ungdom. Socialdemokrater för Tro och Solidaritet samt SSU står via Sveriges Muslimska Råd nära detta brödraskap som i sitt ”hemland” Egypten har som fritidsnöje att bränna ner kyrkor samt tortera, misshandla och mörda de muslimer som visar det dåliga omdömet att konvertera till kristendomen. Jag har själv träffat flera av deras offer, de som överlevt, och tagit del av deras historier och dokumentation. Brödraskapet är även mycket tydliga med att de inte anser att Israel eller judar har något existensberättigande. Allt enligt deras egna och Hamas stadgar. Hamas är en av de organisationer som utför attentat i Brödraskapets intressen, men de agerar även genom andra ombud...".

http://ledarsidorna.se/2016/04/nagot-mycket-obehagligt/

Glöm inte läsa kommentarerna under blogginlägget! Där finns flera mycket intressanta.


 
Ingen bild

Demokratur

25 april 2016 06:11

Det är kanske så att vi svenskar är passiviserade och sönder-sossefierade efter deras långa maktinnehav?
Vi har förlorat förmågan till kritisk analysförmåga och framförallt blivit berövade vår handlingsförmåga.
Vi kräver numera livslångt förmyndarskap...

 
Ingen bild

Stefan A

25 april 2016 07:49

Kul!

http://korta.nu/Grg

 
Ingen bild

Tony

25 april 2016 08:06

Själv skulle jag vilja veta namnen på alla dom som var
Stasi agenter åt det gamla Östtyskland,för redan då var
sossarna infiltrerade av en annan ism, nämligen kommunism,
där befann sig garanterat en hel del intressanta figurer
som idag ogenerat befinner sig i det övre skiktet av
Hierarkin?

 
Ingen bild

Friholt

25 april 2016 08:33

@ Göta. Ja, inte nog med det! Löfvens fru Ulla, är heltidsanställd kyrkopolitisk ombudsman (S) som har sin bas i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.
Det är inte bara MPs skumraskaffärer som behöver granskas.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

25 april 2016 09:52

->Göta och andra. Jag tycker du begår samma fel som andra på de här sidorna

Ni hänger upp er på vem som säger vad, snarare än vad som sägs. Det är precis så PK gör med det som SD:ara yttrar. Med automatik negligeras och förlöjligas det med att den som säger det är rasist/fascist/m m.

Försök att se till det som sägs, istället för vem som säger det. Ledarsidorna är mycket läsvärda!
Jag vet att det är gammal svensk tradition att göra så, men det är ändå fel.
På månget fackmöte har jag suttit och sett hur ett förslag från en kommunist röstats ned, för att det kom från en kommunist.
På senare möten, längre fram, föreslår styrelsen samma saker och då antas de med acklamation.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 april 2016 11:59

OT : Presskonferans Miljöpartiet, 0 sjävinsikt yada yada yada
Miljötvål hit och dit ,återvinningsbart toapapper tjofaderittan , raaaap, vilka pellejönsar
Skönt att dom inte fattar att om dom väljer om Romson/Fridolin , så är det tack och adjö till riksdagen 2018, snacka om tunnelseende

 
Ingen bild

Göta

25 april 2016 13:04

@Jan Eriksson (09:52): "Ni hänger upp er på vem som säger vad, snarare än vad som sägs."

Nu tänker du alldeles fel här Jan. Detta framgår också tydligt i min kommentar 00:25 ovan, där jag skriver att Westerholm "...har sverigedemokratiska åsikter om det mesta av det han framför i bloggen, trots att han påstår sig vara sosse".
När någon för fram just SD-åsikter, så tycker jag givetvis att det han/hon skriver eller säger är bra, oavsett vem skribenten eller talaren är, då jag själv är SD- sympatisör.

Det jag kritiserar i fallet Westerholm är att han, liksom alla andra
7-klövermänniskor är så förbaskat ängsliga att de ska framstå som SD-are, att de anser sig tvungna att stoppa in någon fånig SD-negativ kommentar då och då i sina alster. Detta för att eventuella partikamrater absolut inte ska kunna påstå att de har börjat sympatisera med SD trots att åsikterna "råkar" vara desamma.

Precis samma fjant-taktik använde även Nalin Pekgul i Agenda igår. Pekgul är troende muslimsk kurd, men tillhör alltså inte samma muslimska grupp som Kaplan & Co.
Eftersom det finns olika muslimska grupperingar och dessa olika grupperingar hatar varandra och ständigt strider mot varandra, vill hon gärna ösa ur sig allt negativt hon kan om sina muslimska motståndare. Men då hennes åsikter när det gäller islamister I STORT SETT sammanfaller med SD:s åsikter, måste hon ju i all hast också slänga in det där sedvanliga "hata-SD-argumentet" så att hennes sossevänner inte ska ha något att anmärka.

Därför slänger hon ur sig följande urfåniga stolle-kommentar i slutet av intervjun:
"...men det är klart att om man är islamist, då kan man inte representera demokratiska partier, då måste man faktiskt gå TILL SVERIGEDEMOKRATERNA" !!!

Kan det bli mer korkat?

http://www.svtplay.se/video/7873755/agenda/agenda-24-apr-21-15

(Vid ca 34:40)

 
Ingen bild

Lena

25 april 2016 15:43

@Göta Båda din inlägg är viktiga och säger något som andra förbisett i inläggen här om MP och dess islamiströta, som även andra partier är anfrätta av. Det fick vi ju höra av Nalin Pekul själv, jag blev förvånad och positivt överraskad att hon är så frispråkig och faktiskt modig som törs säga sanningar, bl.a den om när en annan muslim blev invald till S och han sade till henne, Nalin, att VI (islamister) infiltrerar alla partier. Såg hur programledaren, Anna Hedenmo, blev nervös av denna frispråkighet från Nalin och försökte förkorta och leda över till andra frågor.
Så på slutet kommer knorren om att: är man islamist får man gå till SD! Korkat var ordet för den fadäsen. Men det är som om de är tvungna att säga dessa nedvärderande ord om SD, annars kanske de inte får komma till tals alls?

 
Ingen bild

Lena

25 april 2016 16:09

"Varför är Socialdemokraterna i Danmark så mycket klokare än svenska Socialdemokraterna?" Ja, det är hundratusenkronorsfrågan, Thoralf.

Personligen tror jag att Sverige ska gå ner i historien som prototyp (ligga i framkant som det så populistiskt heter)till att genomföra den globalistiska idéen om ett samhälle som går från homogen befolkning till en multikulturell befolkning på rekordkort tid?

FN har lagt fram sådana prognoser om att Sverige redan om 15-20 år kommer att halka ner på listan över vilket HDI olika länder beräknas få. Vi ska tydligen långt ner har någon bestämt. Kan det vara att "någon" retat sig på att Sverige är/var en av jordens äldre stadsbildningar och dessutom mycket homogent befolkningsmässigt. Därmed även en stark i identitet? Då börjar man där det är svårast.
Men det finns säkert andra förklaringar också.

 
Ingen bild

Lena

25 april 2016 16:38

Ett tal av Ingrid Carlqvist i lördags i Gamla stan, lyssna på vilka islamister som tidigare misslyckats med sitt uppsåt att få fotfäste i olika partier.

http://avpixlat.info/2016/04/24/ingrid-carlqvists-tal-om-islamiseringen-av-sverige/

 
Ingen bild

Observer

25 april 2016 20:36

..Ja herregud, På alla forum, runt om, konstaterar alla vad som är fel i landet, om o om igen. -inget görs.

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 april 2016 21:36

Utanför ämnet : nu gäller det att kolla dem som är utsedda till gode män för de Ensamkommande "barnen", så inte bidragen rinner ner i fel plånbok !

 
Ingen bild

Lotta

25 april 2016 22:55

Hur sjukt är det inte i Sverige. När Västra Frölunda vinner SM-guld i ishockey kommer 10 000-tals för att fira sina "hjältar" i Göteborg. När folkets demonstration anordnar en demonstration i samma stad för att försöka rädda landet dyker ca 200 personer upp.

 
Ingen bild

Eric H

26 april 2016 07:57

"Varför är socialdemokraterna i Danmark så mycket klokare än socialdemokraterna i Sverige?"
Lätt förklarat, nån som minns detta?
"In the US we have Ronald Reagan, Johnny Cash and Bob Hope.
In Sweden we have Olof Palme, no cash and no hope...
Men vad sign "Lena" ovan anser, ligger nog rätt nära sanningen

 
Ingen bild

s29

28 april 2016 22:14

I Danmark så tycker man nog det är underligt att högutbildade spetskompetenser "pensionsräddare" skall behöva "mutas" in i arbetslivet.I Sverige ses det som normalt.Vi som har "besvärliga"hjärnor undrar förståss varför så visa män inte kan få fart på infrasrukturen i rika länder som Somalia.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards