thoralf

Direktlänk till inlägg 19 maj 2016

BROTT PÅ ASYLBOENDE, EN FÖRMILDRANDE OMSTÄNDIGHET

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2016 08:40

Att begå ett brott under tiden man bor på en asylförläggning eller asylboende är en förmildrande omständighet enligt Kalmar tingsrätt och avvisar därmed åklagarens krav på utvisning. Följande skriver tingsrätten i domen.


”Samtliga brott har skett på flyktingförläggningar där personer med olika nationalitet och språk samlas på en mindre yta vilket utgör grund för meningsskiljaktigheter och bråk. Några någorlunda säkra slutsatser om att Fakhri kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet kan därför enligt tingsrätten inte anses föreligga. Inte heller kan den skada, fara eller kränkning Fakhri gjort sig skyldig till genom sina gärningar anses utgöra skäl för utvisning. Yrkandet om utvisning ska därför ogillas.”

 

Fakhri Faraj Binhmadi från Libyen slipper utvisning på grund av att brotten skett på en asylförläggning. Som vanligt skriver inte Barometern om domen utan det är återigen Östra Småland som skriver om dessa brott begångna av asylsökande. Varför undanhåller Barometern gång på gång sina läsare brott som begås av asylsökande? Efter att jag läst Östra Smålands artikel begärde jag ut domen från tingsrätten.


”Kort efter att den asylsökande mannen hade dömts till fängelse för våldsbrott begick han nya brott. Nu döms han till fängelse igen, men undkommer ännu en gång kravet på utvisning.”

 

Den här mannen förtjänar inte att få stanna i vårt land. Han har redan kostat samhället och landets skattebetalare tillräckligt med pengar. Han har dessutom uppenbarligen en kvinnosyn som inte är förenlig med svenska värderingar.

 

”I januari är 32-åringen berusad på asylboendet i Torsås och beter sig olämpligt mot en kvinna. En man som ingriper blir skallad i ansiktet, och uppger att han också hotas till livet. 32-åringen sparkar sönder dörrar och kastar saker omkring sig.

 


Han grips, häktas och står inför rätta i februari. Efter rättegången försätts han på fri fot i Kalmar och blir inhyst på hotell i centrum. Samma kväll identifieras han av polis efter att en kvinna uppgett att han sexofredat henne utanför Café Corner.”

 

I domen kan man också läsa följande.


”Fakhri Binhmadi har uppgett bland annat. Han hade släppts från häktet i Kalmar samma dag. Migrationsverket placerade honom på ett hotell i centrum under tre nätter.”

 

Varför fick han tre hotellnätter i Kalmar i belöning av Migrationsverket? Varför återfördes han inte till en asylförläggning? Istället passade Fakhri på att sexofreda en kvinna på Café Corner i centrala Kalmar under dessa nätter i Kalmar. Undrar om polisen har kollat om Fakhri befann sig på Larmtorget under nyårsaftonsnatten?


Östran skriver vidare i sin artikel.

 

”32-åringen hinner inte börja avtjäna straffet innan han på nytt begår brott. Åtta dagar efter att domen vunnit laga kraft ger han sig på en annan boende på det asylboende han nu har placerats på, i Figeholm. Den andre har lånat ut sin mobilladdare och då han vill ha den tillbaka blir 32-åringen aggressiv, sliter tag i honom och hotar honom med en bestickkniv.

Efter att ha slagit sönder ett fönster går han ut i köket och hämtar en kockkniv som han viftar med åt alla i rummet, som förskräckta rusar därifrån.”

 

I domen kan man också läsa följande.


”Enligt Fakhri har han gift sig med en kvinna från Syrien inför en Imam i Växjö men ännu inte fått äktenskapet registrerat i Stockholm. Hans fru har ansökt om asyl i Sverige. Hustrun är enligt Fakhri gravid. Han lärde känna sin fru i Sverige.”

 

Stackars kvinna! Är det någon som känner igen mönstret? Det handlar om att skaffa sig fru och barn som förhindrar att man utvisas från Sverige.

 

Sammanfattning i domen är minst sagt motsägelsefull! Först säger man att miljön kan utgöra en grund för att brott begås, sedan anser man inte det inte föreligger någon risk för fortsatt brottslighet trots att Fakhri Faraj Binhmadi skall tillbaka till samma miljö, en asylförläggning. Och därmed inget skäl för utvisning. Jag förstår mig inte på hur tingsrätten tänkte här.


Jag kommer att tänka på det citat som Johan Westerholm på Ledarsidorna hade för några dagar sedan angående våldsverkare i utanförskapsområden och hur man skall kunna rensa upp där. Det gäller nog även i detta fall. Ett citat som kommer ifrån en minister i Libanon.


”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

 

Ingen kan nog tvivla på att ministern från Libanon besitter en viss erfarenhet.


Jag gissar att vi kommer att få se mer av Fakhri Faraj Binhmadi vid tingsrätten i Kalmar eller i någon annan tingsrätt. Skulle inte förvåna mig om det då gäller betydligt allvarligare brott.


I Oskarshamn blev följden av tingsrättens naivitet och praxis ett kvinnomord!

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Onkel Sven

19 maj 2016 09:00

Sanningen är väl den att det sitter för många godhetsapostlar i tingsrätten , mer John Wayne och mindre Musse Pigg !

 
Ingen bild

Tony

19 maj 2016 09:00

Visar detta inte på ett tydligt sätt hur fel det är
med mångkultur när man inte kan samsas ens som flyktingar?
Mångkultur är inget annat än en fantasiprodukt av galna
makthavare som själva inte lever så som dom lär!

 
Ingen bild

Pellesnick

19 maj 2016 09:19

Man blir mörkrädd när man läser om denna jävla gris. Jag tycker att han kunde bott hemma hos Johan Persson och Malin för han vill ju ha såna svin i Kalmar Kommun. Han kunde ju även bott hos vår Landshövding Stefan så kunde dom ju tagit en stänkare ihop på Svenska folkets bekostnad för det gillar ju Stefan.

 
Ingen bild

Tobbe S

19 maj 2016 09:20

Stena oss så bjuder vi på kaffe...
Tja, då återstår väl egentligen bara lite småputs för att få trivselfaktor 100%. Vad sägs om lite smörgåstårta till Malexandermännnen... Kom igen nu bästa kåren! Nu vill vi ha trivselfaktor 100%.

 
Ingen bild

Hacke

19 maj 2016 09:47

Den svenska rättssystemet bygger på en verklighet som var historia redan för ett halvsekel sedan. Ett land där naivismen och flatheten tillåts råda i kombination med 7-klöverns påbjudna massinvasion från medeltida kulturer är dömt att bli offer för desamma.
Det är ett minst sagt sorgligt skådespel att bevittna hur en tidigare välmående och trygg välfärdsstat på ett närmast suicidalt manér regisserar och administrerar sin egen undergång. Detta landsförräderi kommer att gå till historien som en av vår tids stora gåtor om hur detta kunde få fortgå mitt framför ögonen på folket, år ut och år in, decennium efter decennium.
Men en sak är säker. Svensk traditionell media kommer att få en central, för att inte säga helt avgörande roll, i det forskningsresultatet.

 
Ingen bild

I

19 maj 2016 09:48

Man saknar ord, så sjukt detta är. Maken jobbar som väktare bla. på olika asylboenden och berättar att det finns dom som beter sig som att dom äger stället och letar upp konflikter, speciellt på boenden för "ensamkommande". Just på detta boendet är man ensam som väktare, plus 2 personal. Personalen säger att "ungdomarna" har ragit över stället och ska nu säras på och flyttas till andra boenden för att bryta grupperingen.

 
Ingen bild

Thor

19 maj 2016 10:10

Tyvärr hjälper det inte om det skulle bli samhällsekonomisk vinst med några tusenlappar för ett antal asylanter. Pga av att det inte är ingen någon högoddsare att herr Fahkri kommer att kosta 20-40 miljoner innan det hela är över.

 
Stefan K

Stefan K

19 maj 2016 10:45

Det är nog inte bara terrorister och islamister som tagit sig till Sverige utan eller med falska id-handlingar.
Andelen kriminella är säkert stor.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Demokratur

19 maj 2016 12:09

Sverige. Ett skämt till land med en befolkning som lämnar mycket övrigt att önska. Men så blir det med liberaler och socialister i förening. Enkel till ett normalt land, tack.

 
Ingen bild

Lena

19 maj 2016 14:12

Hårresande i övrigt saknar jag ord för den vansinniga och sjuka rättsapparaten, och hur det fungerar i Sverige idag. Detta måste vara uttänkt och itutat i åklagare och domare för det saknar allt förnuft.

Igår på Aktuellt sa man att 3 av 4 poliser funderar på att byta jobb, ofta de unga poliserna. En släkting till mig är polis, hon säger att det ofta händer att dessa s k flyktingar står med rullar av eurosedlar och gärna visar upp hur mycket pengar de har. Varifrån får man så mycket pengar om man inte är kriminell?

Det är fruktansvärt problematiskt, men politikerna verkar inte bry sig så mycket. De kanske inte är informerade? Vem vet, de blundar nog helst och tänker mest på att sin egen pensionering ska bli så vinstrik som möjligt. Då gäller det att ligga i och ljuga mycket.
Men en fråga återstår: hur kan man behålla sin självkänsla med ett sådant beteende? Eller har de bara stängt ner en del av hjärnan? Den empatiska delen förmodligen.

 
Ingen bild

C Andersson

19 maj 2016 14:48

'samlas på en mindre yta'

Det är fullt medvetet som man misshandlar svenska språket. 'mindre' än vad då? Det heter liten. Och man talar om hur liten den är. Jag tror inte den är så liten.

 
Ingen bild

GBM

19 maj 2016 15:37

Tingsrätten är en "Musse Pigg församling som likt politiker och blöjor ska bytas ofta och av samma orsak.
Barometern har helt missuppfattat sin roll - journalistik är att belysa inte tycka.En helt hopplös tidning numera.

 
Ingen bild

Stefan A

19 maj 2016 15:49

Moder Sveas tillstånd efter åratal av misskötsel av sjuklövern, påhejade av Europas sämsta media....

http://old.adk.lu.se/se/images/263.jpg

 
Ingen bild

Christer

19 maj 2016 16:14

Vi har en polisledning, ett rättsväsende, politiker och media som inte kan hantera verkligheten numera. Ministern som gav Johan Westerholm ett råd, visste samtidigt att den signalpolitiken han förespråkade är den enda medicinen.
Annie Lööf har i dag gått ut med en lösning på problemet med stenkastning mot blåljuspersonal. " Samhället måste markera vad som är acceptabelt och inte". Sanningen Annie Lööf är: Dessa ungdomar skiter fullständigt i samhället, och vad samhället gör. Det enda som skulle få stopp på dom är en kula i huvudet, men det vill vi ju inte, vi är i Sverige eller hur. Men vad sägs om en tydlig signalpolitik? Först sänk beviskraven i rätten! Det skall räcka att man deltagit i stenkastningen för att fällas. Rätten behöver inte veta exakt vem som gjorde vad, bara att man var med där sten kastades mot blåljuspersonal!
För det andra: Blir man tagen för stenkastning så öppnar myndigheterna för att undersöka möjligheten av ett indraget medborgarskap, samt för utvisning till det ursprungliga hemlandet, inte bara för stenkastaren utan hela hans familj. Jag tror att skulle Sverige lyckas att skicka hem endast en familj så skulle det få ringar på vattnet.
Framtiden får ge svar, men jag tror att detta är enda möjligheten att få stopp på detta beteende.

 
Ingen bild

Pråkpolisen

19 maj 2016 17:11

@C Andersson, vi undanber oss språkpoliser, tack.

 
Ingen bild

Niklas R

19 maj 2016 17:51

Utlänningar som begår brott ska utvisas.

 
Ingen bild

fredrik

19 maj 2016 18:24

OT: satt på flyget idag till canaria då dom flög typ 30 mil utanför Europa då det va flygförbud överallt. Vad händer??

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 maj 2016 18:31

Annat ämne. Hörde det mesta på SR,s Studio ett temaprogram förut om bostadsbristen. Inte ett ord om den enorma invandringen som hjälper till att skapa en gigantiska bostadsbrist i delar av Sverige...

 
Ingen bild

Tony

19 maj 2016 18:33

Rejäla påföljder på begångna brott, begås mer än tre
brott, är utvisning ur landet obligatorisk, inga permanenta
medborgarskap förrän tio år har förflutit, och inga brott
under tiden. Lär av Australien Ungern Österrike Tjeckien
och så vidare, för den Mjäkighet som Svenska D(u)mstolar
visar upp mot slöddret är kränkande mot människor som
sköter sig!

 
Ingen bild

Tom

19 maj 2016 20:14

Många "flyktingar" får sina sedlar i sponsring från IS och/eller från kriminell verksamhet...tror jag iaf.

 
thojuh

thojuh

19 maj 2016 21:25

Ja en synnerligen konstig. bissar historia. Man undrar
hur folk utifrån uppfattar Sverige och dess rättssystem.
Ja ni vet ju redan svaret.
När man tror att det inte kan bli värre,
då överträffar verkligheten dikten!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

C Andersson

19 maj 2016 22:02

@Pråkpolisen@
Citatet kommer från tingsrättens dom. Jag anser att en domstol ska uttrycka sig begripligt. Du tycks inte dela min uppfattning.

Språket är ett vapen. Orden blir till politik.

En ny kampanj är på G. HATAHAT Smaka på det ordet Pråkpolisen!

 
Ingen bild

Kira

20 maj 2016 12:29

hej du är anledningen till att isis och terrorism är en sak, fu

Thoralf Alfsson

20 maj 2016 13:38

Hej Kira

Hur vore det om du förklarade lite för oss andra?

 
Ingen bild

Ludvig

20 maj 2016 15:04

Domstolarna verkar ha blivit lekstugor.

 
Ingen bild

Figge

21 maj 2016 16:30

Så om " personer med olika nationalitet och språk samlas på en mindre yta" skulle vara en förmildrande omständighet, så erkänner tingsrätten ju de facto att mångkulturen är en källa till konflikter.

Att applicera på valfri landsort där personer med olika nationalitet
placerats på liten yta.

Att i ett sådant samhälle tappa humöret över sakers tillstånd och gå bärsärk skulle då vara "förmildrande" ?

 
Ingen bild

/dave

23 maj 2016 11:54

Detta trams med utvisning skall tas bort och istället införs deportering på livstid.

 
Ingen bild

Claes

23 maj 2016 21:09

Lite fakta
http://www.smhi.se/kunskapsbanken/klimatforandringens-konsekvenser-for-samhallet-1.3880

Thoralf Alfsson

23 maj 2016 21:49

De har svårt att förhålla sig till de positiva effekterna i sin sammanställning. Riktigt rolig läsning. Nästan värt ett eget blogginlägg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se