thoralf

Alla inlägg under november 2014

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2014 11:04

”Vi har den lägsta arbetslösheten av våra jämförelsekommuner,”

 

”Vi är stolta över att arbetslösheten är lägre än i våra jämförelsekommuner och vi ska gå vidare och bli ännu bättre.”


I veckan kom majoriteten i Kalmar med sitt budgetförslag. Majoriteten består av S, V och C, i en så kallad ohelig allians. Kommunalrådet Johan Persson (S) har vid flera tillfällen lyft fram att Kalmar har lägre arbetslöshet än i förhållande till våra jämförelsekommuner Karlskrona, Växjö, Kristianstad och Halmstad. Det gör majoriteten ännu en gång i budgeten och i en debattartikel i Barometern. Men någon närmare analys av detta förhållande har aldrig gjorts. Enligt min mening finns det två enkla förklaringar till detta. IKEA och bristen på bostäder!


Att Ingvar Kamprad beslutade sig för att bygga ett nytt IKEA-varuhus i Kalmar för snart tio år sedan har fortfarande stor effekt i Kalmar som utvecklats till en handelsstad. Hansa-city har idag ca 1 300 anställda enligt en tidningsartikel i Barometern. Det är en förklaring till att vi ”bara” har ca 4 000 personer anmälda hos Arbetsförmedlingen. Något som kommunalrådet uppenbarligen är stolt över.


Den andra förklaringen är bostadsbristen i Kalmar. Det kan kanske låta märkligt men enligt min uppfattning är det en stor del av förklaringen. Tack vare bostadsbristen har Kalmar kommun inte kunnat uppfylla sina avtal med Migrationsverket och kommunen har heller inte kunnat ökat antalet mottagna i nya avtal med Migrationsverket på grund av bostadsbristen.


Vid en jämförelse med våra jämförelsekommuner blir den effekten väldigt uppenbar.

Först ett stapeldiagram över hur arbetslösheten ser ut enligt Arbetsförmedlingen. Vilket bekräftar den bild som majoriteten i Kalmar vill ge.


 


Tittar man sedan lite noggrannare i statistiken och bara granskar utrikes födda så ser det ut enligt nedan. I statistiken ingår dock inte de som befinner sig i etableringsreformen men heller inte vissa typer av ”bidragsjobb” som lönebidrag, instegsjobb eller nystartsjobb. Detta förskönar statistiken rejält för utrikes födda.


 


Man kan då kanske påstå att integrationen fungerar bättre i Kalmar än i våra jämförelsekommuner, utom möjligen Halmstad men då skall man också ta hänsyn till hur många mottagna genom Migrationsverket kommunerna tagit emot. Då framträder enligt min mening en tydlig bild.


En väldigt stor bidragande faktor till att Kalmar har lägre arbetslöshet än våra jämförelsekommuner beror helt enkelt på ett lägre mottagande av invandrare. Den största orsaken till det är bostadsbrist. Här finns också förklaringen till befolkningsökningen i vissa kommuner.


 


Jag tror nog att alla min läsare ser och förstår att volymen på invandringen har en stor effekt på arbetslösheten i en kommun. Givetvis uppstår det även så kallade undanträngningseffekter på arbetsmarknaden, antingen på grund av positiv särbehandling eller ren lönedumpning.


Nu har dock Kalmar kommun fått fart på byggandet av bostäder och för något år sedan skrev kommun om sitt avtal med Migrationsverket från 175 personer/år till 210 personer/år. Under innevarande år ser man ut att dessutom ”överträffa” avtalet då kommunen vid utgången av oktober redan tagit emot 221 personer.


Detta kommer med stor säkerhet få effekter på arbetslösheten och kostnaderna för försörjningsstöd när dessa personer börjar lämna etableringsreformen om ca två år. För det är ju så att man gömmer problemen, kostnaderna och statistiken under två år med hjälp av etableringsreformen.


Som avslutning ett diagram som är tabu i dagens Sverige! Nämligen att jämföra inrikes födda med utrikes födda!


Detta tabu gäller givetvis endast om inte utrikes födda kan framställas som "duktigare eller bättre", då är det givetvis politiskt korrekt att jämföra.


 


Notera att Kalmar kommun inte har lägst arbetslöshet bland inrikes födda, utan det har Växjö. Men det förtränger säkert Johan Persson.



Av Thoralf Alfsson - 22 november 2014 12:05

 


Skall SD fälla regeringen eller inte?


Frågorna är många och svaren är inte givna. Jag tror personligen inte att något av de sju partierna i 7-klövern är intresserade av ett extra val. De flesta av dessa partier behöver slicka såren och konsolidera sin nya position. Detta faktum kan betyda att nya konstellationer eventuellt uppstår om SD fäller regeringen den 3 december. Allt för att isolera SD och stoppa SD:s försök att få till ett extra val.


Vid ett extra val finns det dock inte några givna vinnare! Hur stort kommer valdeltagandet bli?


Under drygt fyra år har dock 7-klövern bundit ris åt sin egen rygg genom att vägra samtala med Sverigedemokraterna. I utskott efter utskott har denna isolering eller mobbing pågått under fyra långa år. Även om enskilda ledamöter inte gillat det. I fråga efter fråga har 7-klövern vägrat ge SD stöd vid voteringarna, även om förslaget följt deras partilinje.


Stefan Löfven har klart signalerat att han tänker fullfölja samma arbetssätt under den kommande mandatperioden. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är samtidigt de mest rabbiata partierna i riksdagen. Alliansen har inte signalerat något annat än den linje som Fredrik Reinfeldt påbörjade. Annia Lööf gick till och med så långt i en intervju att hon vill ändra lagen så att SD inte skulle kunna fälla regeringen vid en budgetomröstning. Snacka om att binda ris åt egen rygg. Stefan Löfven sträcker återigen ut handen till Annie Lööf och Jan Björklund för att kunna sitta kvar om SD fäller regeringen i budgetomröstningen.


I normala fall skulle även ”förbifart Stockholm” och stängningen av Bromma flygplats utlösa en regeringskris då S och MP har totalt olika uppfattning i dessa båda frågor. Men jag gissar att Miljöpartiet ligger lågt i avvaktan på budgetomröstningen för att inte binda ris åt egen rygg.


Sverigedemokraternas agerande under budgetprocessen och de skarpa hot om att fälla regeringen som uttalats av ledande personer har också inneburit att partiet bundit ris åt egen rygg. SD försökte förmå Alliansen att lägga en budget som skulle passa SD bättre men Alliansen vek ner sig fullständigt inför möjligheten att fälla den rödgröna regeringen. Ett minst sagt ynkligt agerande av Alliansen. Men det innebar också att SD ställdes lite mot väggen och att ensamt ta beslutet att eventuellt fälla regeringen.


Ian Wachtmeister intervjuas idag av Dagens Industri. Artikeln har rubriken ”SD borde fälla regeringen” och sammanfattar Wachtmeisters uppfattning väl.


”Som jag ser det är SD ett icke-socialistiskt, försvarsvänligt och patriotiskt parti med gamla svenska folkhemsvärderingar. Varför skulle det vara så svårt att samarbeta med ett sådant parti?”

 

Ian Wachtmeister har ju tidigare fungerat som rådgivare till Jimmie Åkesson och hans erfarenhet skall nog partiet lyssna till. Uppenbarligen har han även träffat hela riksdagsgruppen enligt artikeln.


”Därför förstår jag hur SD:s ledare tänker och den tröttsamma vanmakt de känner av att alltid bli misstänkliggjorda trots att de känner ett starkt stöd ute bland vanligt folk.

Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Björn Söder och Linus Bylund är de personer som jag känner bäst, men för någon vecka sedan träffade jag hela riksdagsgruppen. Tro mig, de har ingen konstig människosyn.

De är bra och hederliga personer, som jobbar hårt och gör sitt bästa för sitt land. Men se upp: de känner sig trängda av den obegripliga fiendskapen i sin omgivning i riksdag och medier. Trots att de egentligen bara påtalar de defekter i det svenska samhället, som nästan alla som lever därute känner till. Sverigedemokraterna har börjat kräva respekt, som det heter nu för tiden.

Trots 55 procent icke-socialister i riksdagen inbjöds socialisterna av Fredrik Reinfeldt – obegripligt nog – att bilda regering. Reinfeldt hade ju in i det sista liksom Löfven försökt köpa över sin fleråriga samarbetspartner i invandringspolitiken, Miljöpartiet. Det kanske förklarar mer än man vid en första anblick skulle tro.”


Sedan sammanfattar Ian Wachtmeister det rådande läget på ett väldigt bra sätt med följande ord.


”Läget är nu att en majoritet av väljarna och egentligen av riksdagen är emot den regering som kom till stånd därför att alliansens härförare kastade yxan i sjön. De som tror att ministären Löfven ens skulle klara sig i två år har blivit allt färre.”

 

Frågan är om inte Stefan Löfven redan faller den 3 december?


I grund och botten är jag tveksam till att fälla regeringen men som processen har utvecklat sig tror jag att Sverigedemokraterna inte har något val längre. Man har bundit alldeles för mycket ris åt egen rygg och andra hjälper till i allra högsta grad, inte minst Alliansens fega agerande.


Om SD inte fäller regeringen kommer partiet anses agera väldigt fegt efter sina hotfulla uttalanden, vilka man inte backat ifrån i något avseende. Men det värsta är nog den svekdebatt som skulle starta bland partiets medlemmar och inte minst sympatisörer och väljare.


Riskerna är många med att fälla regeringen! Ny regeringsbildning över blockgränserna, ny Alliansregering, minskat väljarstöd, förlorad vågmästarställning o.s.v


Men det finns också många fördelar. Inte minst att 7-klövern får bekänna färg ännu en gång genom att hitta nya lösningar för att isolera Sverigedemokraterna eller börja helt enkelt börja samarbeta med SD.


Är partiledningen och riksdagsgruppen beredd att gå ”ALL IN”?

 

PS

Har även startat en ny omröstning!

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2014 00:18

 


Ibland tror man faktiskt att vissa politiker förlorat förståndet men sedan upptäcker man att det var en Miljöpartist eller Vänsterpartist eller kanske en Socialdemokrat från landstinget i Kalmar län.


I början av året rapporterade SVT om en granskning av köer inom cancervården och väntetider för strålbehandling inom alla landsting och regioner. Kalmar läns landsting hamnade på en 18:e plats av 21. Knappast något som man kan vara stolt över som landstingspolitiker i den rödgröna majoriteten!


 


Tittar man på en specifik kategori av cancer ser det riktigt illa ut. I detta fall gäller det lungcancer.


 


Kalmar läns landsting har tre gånger så långa vänetider som i Uppsala.


Något större skillnad är det inte heller mellan länets sjukhus.


 


Vad gör då landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten för att råda bot på denna situation och allt psykiskt lidande och försämrade prognoser som dessa väntetider ger upphov till? Investerar i mer utrustning för strålbehandling!


Nej, man beslutar att investera i ett vindkraftverk som kostar 30 miljoner kronor! När man sedan skulle upphandla vindkraftverket kom man på att det fattades 9,5 miljoner kronor. Vilket man nu tvingas öka budgeten med inför 2015. Miljöpartisten Jessica Rydell verkar vara den som driver detta vindkraftprojekt hårdast.


Vindkraft och att vara elproducent ingår inte Kalmar läns landstings kärnverksamhet! Det begriper uppenbarligen inte den rödgröna majoriteten.


För dessa 40 miljoner skulle man istället kunna köpt in två utrustningar för strålbehandling. Politik handlar om att prioritera. Jag prioriterar liv före ett vindkraftprojekt som endast handlar om symbolpolitik.


Det handlar om att rädda liv! Men den rödgröna majoriteten vill istället leka elproducenter. De borde sparkas från sina förtroendeuppdrag.

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2014 00:26

 

Jan Björklund FP och Åsa Romson MP               Foto Thoralf Alfsson


Jag trodde inte att Jan Björklunds påstående i Aktuellt i måndagskväll skulle få så stor uppmärksamhet men det fick det faktiskt. Jan Björklund har fått göra en pudel!


Men det som jag tycker var än mer anmärkningsvärt var att Åsa Romson uppenbarligen var lika okunnig eftersom hon inte rättade Jan Björklund under debatten. Hon hade en verklig chans att sätta Björklund på pottkanten i direktsänd TV men missade det fullständigt.


Se klippet.

http://www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/bjorklunds-huvudargument-ar-helt-fel/


Att inte vice statsministern och ett språkrör för Miljöpartiet inte vet när det blåser mest och när vi därmed också får ut mest energi från vindkraftverk är minst sagt för bedrövligt. Hur skall dessa personer vara trovärdiga i energidebatten?


SVT, DN, Dagens Industri,

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2014 10:49

Majoriteten i Kalmar som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet presenterade igår sin budget. Man konstaterar att det väntar svåra tider för kommunsektorn och man avviserade besparingar på ca 34 miljoner kronor i verksamheten.


På ledarsidorna kommenterar de politiska chefredaktörerna budgeten. Barometerns Martin Tunström  lyfter förutom besparingen att Kalmar kommun har en väldigt hög kommunalskatt i förhållande till jämförelsekommuner och de negativa effekterna av de nya regeringens förslag. Östrans Peter Akinder beklagar sig över det ekonomiska läget men framhåller bättre befolkningsökning och lägre arbetslöshet än våra jämförelsekommuner. Han nämner dock inte ett ord om den väldigt höga kommunalskatten i Kalmar. Istället vill han att kommunsektorn skall få ökade statsbidrag på 10 miljarder kronor för att rädda kommunernas ekonomi.


Invandringens kostnader nämns inte med ett enda ord i majoritetens budget! Inte heller på någon av dessa båda tidningars ledarsidor. Budgettider är lika med förnekelsens tid!

 

Peter Akinder är mycket väl medveten om att ”hans” regering ökar anslagen för invandringen (migration och integration) med närmare 8 miljarder kronor enligt regeringens budgetförslag. Dessa 8 miljarder plus de ökade kostnaderna för arbetsförmedlingen och försäkringskassan på grund av invandringen kunde istället gått till kommunsektorn och landstingen i form av ökade statsbidrag. Då hade inga besparingar med nedskärningar i form av försämringar för medborgarna behövt ske.


Denna verklighet förnekas av de politiskt korrekta skribenterna på ledarsidor, inte bara i Kalmar utan i hela landet och inte minst i den nationella pressen.


Förnekelsen är rent hyckleri från etablissemanget och 7-klöverns politiker!

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2014 12:58

Hamas hyllar nytt terrordåd i Israel som dödat minst 4 personer i en synagoga. Det är en organisation som den rödgröna regeringen nyligen indirekt gav legitimitet genom att erkänna Palestina som en stat. Enligt min mening fullständigt vansinnigt.


En ny rapport om global terrorism visar att 82 procent av alla terroristattacker sker i endast 5 länder. Irak, Syrien, Afghanistan, Pakistan och Nigeria. Talibaner, al-Qaida, Bok Haram och ISIS står för de flesta terrorattackerna.


Men det är inte muslimer som begår dessa terrorattacker? Om man skall tro andra muslimer uttala sig. Visst är det spännande förklaringar.


Se klippet med dessa fakta och de märkliga slutsatserna!


Av Thoralf Alfsson - 17 november 2014 23:33

 


Blanda inte ihop islam och muslimer skriver Wael Ali på dagens insändarsida i Barometern. Det handlar förstås om att islam är den goda och kärleksfulla religionen som värnar alla människor och djur.


”Islams lagar och regler säger att det är förbjudet att skratta och mobba andra. Det är förbjudet att ”störa” andra människor på vägen eller gatan. Islam identifierar en muslim som den som lämnar andra i fred. Muslimen är en som bryr sig om sina grannar och tar hand om dem, respekterar dem och hjälper dem.”

 

Jag kan bara konstatera att då finns det inte många muslimer i världen. Uppenbarligen har koranen inget heller att göra med islam enligt Wael Ali om jag skall tolka ett antal citat som ofta citeras från koranen.


Alla boende på Gaza-remsan kan knappast heller vara några muslimer då de aldrig lämnar israelerna i fred utan ständigt och jämnt skjuter sina raketer från Gaza-remsan mot Israel. Även om svensk media undviker att rapportera om dessa beskjutningar.


Som inte detta vore nog fortsätter Wael Ali med följande i sin insändare.


”Det står i Koranen att vi måste respektera människor och djur. Vi får inte slå kvinnor eller barn, vi får inte argumentera emot andra troende/icke troende människor utan kunskap eller respekt. Vi måste visa vänlighet mot små och hjälpa och respektera äldre. Det står att vi inte får skada djur.”

 

Hur många tror på dessa påståenden? Hur många har inte sett raka motsatsen alltför många gånger i verkliga livet eller via media eller sociala medier. Hundar och grisar kanske inte är djur enligt islam då det är orena av någon anledning.


Ursäkterna för hur muslimer beter sig blir bara värre och värre, dessutom mer och mer osannolika. Islam och muslimer har ett minst sagt allvarligt trovärdighetsproblem idag. Fler och fler människor ser med stor misstänksamhet eller renat av rent förakt mot islam och dessutövare.


”De som gör detta är inte muslimer. De kan vara psykiskt sjuka, frustrerade, besvikna människor som inte kunnat hitta eller fått hjälp från samhället. Många av dem vill hämnas för familjer utsatta för krig, för mannen som blev utsatt för övergrepp i fängelset. De har brist på pengar eller är arbetslösa. De har brist på känslor och/eller de har inte någonting att göra så de är redo att göra allting för pengar.”

 

I Egypten röstade ca 75 procent på muslimska brödraskapet och salafisterna när det var fria val. Dessa väljare var uppenbarligen inga riktiga muslimer enligt insändarskribenten. Man kan ju utan tvekan fundera på om det överhuvudtaget finns några riktiga muslimer i Egypten eller i resten av världen.


----------------------------------------------------------------


Så här kan man också tolka den rapport som polisen nyligen publicerade om utanförskapsområden. Jag skrev om rapporten i ett blogginlägg.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/10/25/10904846-kart-barn-har-manga-namn/


Så här kan den också tolkas. Knappast smickrande för Sverige och turismen.


Av Thoralf Alfsson - 16 november 2014 23:04

En stark profil hoppar av Kristdemokraterna och går över till Sverigedemokraterna. I och för sig är jag inte det minsta förvånad över bytet av parti. Gunilla Gomér visar dock en enorm ”ryggrad” genom sitt beslut. Hon kommer sannolikt utsättas för många ”hatattacker” från 7-klöverns sympatisörer efter hennes beslut. Tyvärr kommer det nog även vara politiker som kommer uppträda illa.


”Jag har haft tankar åt det hållet också, men nu har jag bestämt mig för SD. Jag delar partiets syn i kristna värdefrågor och i invandrings- och asylpolitiken. Jag är inte främlingsfientlig, jag har inga problem med invandrare eller asylsökande, men jag vill se en ansvarsfull invandringspolitik som fungerar för våra förhållanden. SD står för det, säger hon.”

 

Läs hela artikeln i Dagens Nyheter.


Jag närvarade vid en debatt på Östermalm för ca ett år sedan där bland annat Gunilla Gomér, Cecilla Wikström och Sverigedemokraternas Julia Kronlid deltog och jag fick ett gott intryck av Gunilla Gomér. Däremot fick jag mycket negativa intryck av Cecilla Wikström och hennes sätt att uttrycka sig. En mycket obehaglig människa! Hon har sannolikt svårt att lyssna på någon annan. Hon skall dessutom vara väldigt obehaglig i Bryssel har jag hört och uttala sig riktigt kränkande mot svenska kollegor.


Utan att jag känner till några detaljer misstänker jag att Julia Kronlid säkert haft ett finger med i spelet med att få Gunilla Gomér att gå över till Sverigedemokraterna. Jag gissar att Julia Kronlid och Gunilla Gomér kommer väl överens i väldigt många frågor och jag kan nog instämma i det mesta.


Detta borde få många kristdemokrater att fundera på vilket parti som är det rätta för dem!


Personligen anser jag att det är många andra politiker inom 7-klövern som borde följa Gunilla Gomérs exempel, inte bara kristdemokrater. Inte minst om jag skall värdera hur de brukar uttala sig i invandringsfrågor och andra viktiga frågor för Sverigedemokraterna. Men jag är övertygad om att dessa avhopp också kommer när tiden är mogen.


Det skall bli intressant att följa hur denna nyhet mottas av etablissemanget och inte minst vad Gunilla Gomér kan utsättas för av hatiska vänstermänniskor!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards