thoralf

Direktlänk till inlägg 19 november 2014

FÖRNEKELSENS TID

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2014 10:49

Majoriteten i Kalmar som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet presenterade igår sin budget. Man konstaterar att det väntar svåra tider för kommunsektorn och man avviserade besparingar på ca 34 miljoner kronor i verksamheten.


På ledarsidorna kommenterar de politiska chefredaktörerna budgeten. Barometerns Martin Tunström  lyfter förutom besparingen att Kalmar kommun har en väldigt hög kommunalskatt i förhållande till jämförelsekommuner och de negativa effekterna av de nya regeringens förslag. Östrans Peter Akinder beklagar sig över det ekonomiska läget men framhåller bättre befolkningsökning och lägre arbetslöshet än våra jämförelsekommuner. Han nämner dock inte ett ord om den väldigt höga kommunalskatten i Kalmar. Istället vill han att kommunsektorn skall få ökade statsbidrag på 10 miljarder kronor för att rädda kommunernas ekonomi.


Invandringens kostnader nämns inte med ett enda ord i majoritetens budget! Inte heller på någon av dessa båda tidningars ledarsidor. Budgettider är lika med förnekelsens tid!

 

Peter Akinder är mycket väl medveten om att ”hans” regering ökar anslagen för invandringen (migration och integration) med närmare 8 miljarder kronor enligt regeringens budgetförslag. Dessa 8 miljarder plus de ökade kostnaderna för arbetsförmedlingen och försäkringskassan på grund av invandringen kunde istället gått till kommunsektorn och landstingen i form av ökade statsbidrag. Då hade inga besparingar med nedskärningar i form av försämringar för medborgarna behövt ske.


Denna verklighet förnekas av de politiskt korrekta skribenterna på ledarsidor, inte bara i Kalmar utan i hela landet och inte minst i den nationella pressen.


Förnekelsen är rent hyckleri från etablissemanget och 7-klöverns politiker!

 
 
Ingen bild

pg

19 november 2014 12:11

Ett svar ifrån SKL bekräftar att kommuner o Landsting inte har någon aning om "vissa" kostnader!
Är det et svar för att kunna dölja för folket vad verkligen kostar för kommuner o landsting?????

"Det finns ingen sammanställning i räkenskaperna kring flyktingmottagande. Orsaken är att det inte utgör någon enhetlig verksamhet utan kostnader för målgruppen finns i princip inom samtliga kommunala och landstingskommunala verksamheter, och blir därmed nästan omöjliga att knyta till just en specifik målgrupp. Det finns några studier som riktar in sig på specifika statliga ersättningar (till kommuner och landsting) och huruvida dessa täcker de faktiska kostnaderna. En är relativt nyligen publicerad av Migrationsverket kring asylsökande, finns på deras hemsida. Men någon samlad nationell blid finns inte.

Mvh

Måns


Måns
Ekonom
Ekonomi och styrning"

(skrev inte Måns efternamn)

 
Ingen bild

Onkel Sven

19 november 2014 13:08

Kan bara säga : "skitstövlar till journalister" , de orden räcker !

 
Ingen bild

Eric H

19 november 2014 13:36

"...man avviserade besparingar på ca 34 miljoner kronor i verksamheten"
Vill med en dåres envishet hävda att något som "besparingar" inte finns inom politiken. Penningbrist? Icke.
Det enda som finns är PRIORITERINGAR.
När politiker aviserar något de kallar "besparingar" är det inget annat än att man prioriterar något annat än "besparingsobjektet" högre!
Kom ihåg det, 2018.

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2014 15:18

Bra Eric H.! Instämmer verkligen! Lika tokigt är det när Sverigedemokrater i Riksdagen anklagas för att "ställa svaga grupper mot varandra" (inträffade senast för en vecka sedan i debatten om invandring & integration!). Just det är ju politikens huvuduppgift, att ställa olika behov mot varandra eller på tydlig svenska, ATT PRIORITERA! Jag tycker det är konstigt att inte våra Riksdagsmän(och -kvinnor) påpekar detta vid varje tillfälle, som detta sker!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

19 november 2014 15:26

Dessa politiskt korrekta skribenter har snart gjort sitt. Det finns inte en sunt tänkande svensk, som inte fattar hur läget ligger till. Ren katastrof!

Är så stolt över SD-ledamöterna som träder fram fler och fler nu, Oscar Sjöstedt blir en vass motståndare till 7klövern. Ja, vi har Mattias Karlsson, Kent Ekeroth, Rickard Jomshof och inte minst Per Ramhorn som vi sett en hel del av den senaste tiden. Han imponerar med sitt mjuka, charmiga och tydliga budskap på ett professionellt sätt. Märks tydligt att han har arbetat inom vården, han vet vad han talar om och ingen kan sätta sig på honom i dessa frågor.

Saknar David Lång, han brukar ryta till ordentligt, kör "raka puckar" så 7-klövern sitter som fågelholkar.

Jag är helt övertygad om att fru Batra blir en bra röstmagnet för SD!

Vi kör på i vanlig stil. Sanningen ska predikas för svenska folket vid varje tillfälle.
MEN, vart tog Sentios väljarundersöknng för november vägen? Det verkar tunnsått med rapporteringen nu för tiden. Kan det vara så att resultatet inte passar etablissemanget.

Heja SD!

 
Ingen bild

Sven-Sune

19 november 2014 16:35

Så där ja, snart bär det iväg till mitt första möte med SD.

God kväll, alla andra SD-medlemmar!

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2014 17:22

@Sven-Sune, låter som att Du får en underbar kväll, ungefär som Snövit på balen......

@Lärare, jag instämmer i vartenda ord, som Du skriver. Bra att Du inte glömde David Lång! Även jag njuter av att se 7-klövern sitta som just fågelholkar när David Lång förmedlar alla, för 7:an, pinsamma sanningar i talarstolen!
Det enda jag fortfarande saknar är ett antal regelbundna allmänna utskick till samtliga svenska hushåll. SD´s (och/d.v.s. Sveriges!) enda möjlighet till fortsatt lyckosam tillväxt, är korrekt och sanningsenlig information om just alla känsliga uppgifter om massinvandringens ekonomi, d.v.s fakta, som hela det politiska- och mediala etablissemanget gör allt för att dölja för väljarna. När jag skriver detta hör jag på Studio1 i P1 om ett boende för s.k ensamkommande barn (m.tjockt skägg!), där varje "barn" kostar skattebetalarna 4.000kr/dygn(!) Detta måste väljarna få reda på så att de förstår varför övrig välfärd krackelerar allt snabbare!
Betr. fru Batra, det är mycket märkligt att hon(M) och övrig "7:a" står på sig i sitt hat mot SD trots att just SD ensamt växer allra snabbast. TACK för det 7-klövern!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lars Carlsson

19 november 2014 17:42

"Politiskt korrekta" är ett felaktigt namnpå dom svenskfientliga politikerna.
Kalla dom "Politiskt handikappade" vilket är ett mer korrekt namn.
Tänk på att alla PH-anhängare kallar SD för främlingsfientliga hela tiden.
Rätt namn ska vara "Svenskvänliga"

 
Ingen bild

Obeservatör

19 november 2014 18:29

Tänk att få lämna detta skämt till land. Tänk att sitta annorstädes och betrakta förfallet på avstånd. Tänk att få ta del av nyheten att alla vänsterliberaler och bidragsextremister blir utan pengar för kistan är tom. Tänk om... Jag ska skratta, och skratta, och skratta, och...

 
Ingen bild

Sven

19 november 2014 19:18

Ja alla dessa flyktingar och då menar jag skatteflyktingar!
Att vissa psykopater tar sig rätten att försnilla samhället på dessa resurser är vidrigt och vilka straff får dessa kräk? Knappt någonting, symboliska straff!!
Beslagta alla deras tillgångar och låt dom söka socialbidrag, så får de se hur känns att vara på andra sidan och behöva motivera i sina ansökning om varenda spänn utöver norm!

Är ni med mig SD?!

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

alf

19 november 2014 20:28

@Sven
Och vad gör vi med dom som försnillar våra skattepengar?

 
Ingen bild

Synonymen

19 november 2014 20:47

@Sven Onsdag 19 nov 19:18

"Ja alla dessa flyktingar och då menar jag skatteflyktingar"

Är det förslagna araber och muslimer du menar? Dessa kräk som suger skattepengar ur den Svenska välfärdskistan och sedan reser hem på semester efter PUT erhållits.

Är det dem du menar?

 
Ingen bild

Observer

19 november 2014 23:35

Vems ärenden springer de Svenska journalisterna och den Svenska vänstern?

https://medium.com/@reservofficer1

 
Ingen bild

Hebbe

20 november 2014 00:08

"Vårdanställda får jobba allt hårdare" är en rubrik på barometern.se, som för övrigt blivit oläsbar i.o.m deras nya design. Samtidigt blir Östran lika dålig.
Men åter till de vårdanställda som jobbar mer eftersom det saknas resurser. När saknas det resurser till invandrarmottagningen? Jo, konstant. Så snart måste sittande regering välja vart kronorna skall gå. Till de inom vården som redan idag gör 11extra tjänster eller fler invandrare som inte bidrar mer till vårt samhälle än att vissa politiker kan sova gott. De har ju ändå favoriserat andra före sitt eget folk!

 
Lotta

Lotta

20 november 2014 21:36

Lyssna på Migga-X som är göst hos RLM

http://youtu.be/nVYQMmAyBuI

 
Ingen bild

Lars

22 november 2014 07:53

Sverige har inget system för landets säkerhet.
Jag menar politiska beslut som bestäms av sinnessjuka politiker och som är en katastrof för Sverige.
Oposition och rådgivare borde finnas men inte !
Sverige körs ner i avgrunden !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards