thoralf

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2014

KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2014 23:34

Socioekonomiskt utsatta, sociala kontexten i områdena, kriminella aktörerna, strukturerade gäng, förankring i ungdomsmiljön, knyts samman av släktskap, territoriella gäng, fenomen i vissa förorter, etnisk och ekonomisk segregation, miljonprogramsområden, lokala kriminella nätverk, segregerade bostadsområden i förorterna, etniska och släktbundna nätverk, sociala kontext i det geografiska området, parallellsamhälle o.s.v


Jag har läst Polismyndighetens rapport  ”En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället”. I rapporten pekar man ut 55 problemområden i 22 städer. Här kommer en rad exempel Hallunda, Alby, Fittja, Rinkeby, Tensta, Husby, Salem, Hovsjö, Ronna, Gottsunda, Biskopsgården, Bergsjön, Hammarkullen, Hjällbo, Herrgården, Rosengård, Seved, Oxie och så Berga/Norrliden i Kalmar.


Inte på ett enda ställe i rapporten skriver man invandrare, invandrarbakgrund eller utländska personer/medborgare. Jag tycker det är helt fantastiskt att Polismyndigheten kan ta fram en rapport om kriminella nätverk i våra städer utan att nämna att det till väldigt stor del handlar om invandrare eller andra generationens invandrarer som ingår i dess kriminella nätverk. De tycks vara fullständigt tabu att nämna de kriminellas etniska bakgrund! Den gamla devisen att kärt barn har många namn tycks gälla inom Polismyndigheten. Utom det verkligt sanna!


Är denna rapport synonym med hur polisen jobbar är invandrargängen i dessa områden bara att gratulera. Dialogpoliserna kommer säkert snart med tårta till alla "offer" som är så socialt utsatta i dessa områden.


Här är listan på de 22 städer som har dessa områden.


 


Det är sorgligt att se att Kalmar finns med på listan men det är kanske inte förvånande. Men det kanske inte är så underligt då invandringen bara växer och växer i Kalmar. Antalet områden som Polismyndigheten pekar ut kommer sannolikt öka i rasande fart om invandringen får fortsätta med dagens volymer. Hur är det möjligt att bara ett parti ser de problem som skapas, inte ens Polismyndigheten tycks se problemet!


Enligt en källa till bloggen så har personer inom Kalmars toppskikt i näringslivet men även inom politiken ägnat sig åt sysselsättning som faller inom ramen för de brott som rapporten tar upp.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Synonymen

25 oktober 2014 23:53

Polismyndighetens rapport är ett utmärkt verktyg för ängsliga och politiskt korrekta Svenskar när flytt planeras och bostadsområde skall väljas.

Jag är övertygad om att SD nu är nära den kritiska massa som krävs för att bli ett 25-30% parti. Medelklass i villaområden över hela Sverige drabbas nu med full kraft av den skadliga invandringspolitiken och börjar få svårt att fly.

Värdegrunden i de Svenska villorna är nu farligt nära att klassas som "fel"!

Förhoppningsvis blir Anna Kindberg moderatledare. Då öppnas nog kranen och det blir strömhopp från M till SD. En sådan arrogant och oresonlig människa kommer tvunget att vara en belastning för Moderaterna.

Regeringen bedriver krig mot det egna folket och gränsen är nådd!

Tvinga fram ett nyval är det enda alternativet för SD. SD ökar sannolikt 5-10% vid ett nyval. Jag är dessutom helt säker på att det är vad 99% av SD:s väljare förväntar sig av partiet och dessutom kräver.

 
Ingen bild

jonte bergström

26 oktober 2014 00:06

Synonymen:

Håller med på alla punkter!

Thoralf gör som vanligt svenska journalisters jobb åt dem ser jag...

 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2014 00:56

Thoralf, där skrev Du ytterligare ett lysande inlägg, som även skulle kunna utgöra underlag för ett "allmänt hushållsutskick". Vem skall man vända sig till inom SD-Riks? Vem på "Riks-kansliet" (existerar ngt sådant?) bryr sig tillräckligt? Har en känsla av att passivitet råder, hoppas att jag har fel!?!
Jag säger: INGET NYVAL FÖRRÄN SVENSKA FOLKET ÄR MEDVETET OM HUR "DET NYA SVERIGE" SER UT!!! Jag anser m.a.o att det är för tidigt med nyval/extraval!!! (14-15% räcker inte, vi måste invänta minst 20%!!!)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 oktober 2014 00:57

Dammluckorna är på väg att öppna sig för fullt nu. SD,s väljarstöd ökar säkert fortfarande, och med kraft.

När man läser det första stycket i Thoralfs inlägg ser man den feghet som tyvärr råder och det tassande runt sanningen som verkar krävas av våra myndigheter.
Detta fega politiskt korrekt språk i rapporten är bara det, tillräckligt för att utlösa ett nyval och för SD,s politiker att ta i rejält i debatterna. Ta bladet från munnen och ta i med kraft och snudda rejält "Hets Mot Folkgrupp"-brottet.
Det är allvar nu...

Varför inte beskriva med rätta ord, den brottslighet som på senare år drabbat Sveriges stora städer?
Att det är olika invandrargäng och invandrarsläkter som bedriver denna gigantiska brottslighet? Men ingen ansvarig vågar, då ryker jobbet på en enda röd sekund...
Dessa områden är ingen "utmaning". De är alla gigantiska PROBLEM.

 
Ingen bild

thomas falk

26 oktober 2014 00:58

Undertecknad håller helt med de två första skribenterna. Att få Batra
till Moderat-ledare är en våt dröm för SD.

 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2014 01:10

Apropå "Kärt barn har många namn": EU-Migranter! Visst låter det fint!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Synonymen

26 oktober 2014 01:21

@Lassekolja Söndag 26 okt 00:56

Jag glömde i ilskan över att Sverige plundras och skövlas av Svenska politiker att skriva en sak. Tack för påpekandet :-)

Ett nyval bör ske inom 4-6 månader. Först då kommer den skadliga invandringspolitiken att vara fullständigt uppenbar för alla Svenskar.

Migrationsverket kommer det närmaste halvåret att bli en plåga för kommuner runt om i Sverige. Frågan är om inte beräknande kommuner i ren självbevarelsedrift börjar elda/riva lokaler om man misstänker MV kan vara intresserade dem?

Glöm inte att följa Gustav Fridolins löfte om att "fixa" den Svenska skolan på 100 dagar. Den mannen har inte fått ett jobb han har fått ett sisyfosarbete.

www.100dagar.se

 
Ingen bild

Göta

26 oktober 2014 01:34

Lassekolja skrev: "INGET NYVAL FÖRRÄN SVENSKA FOLKET ÄR MEDVETET OM HUR "DET NYA SVERIGE" SER UT!!!"

Håller fullkomligt med i detta, och jag fortsätter med versaler:
15 PROCENT RÄCKER INTE, DET MÅSTE VARA MINST 20 PROCENT!

Fortfarande är det alldeles för många som pga av mediernas dagliga hjärntvättande INTE HAR EN ANING OM hur illa det är. Väljarna måste få veta, och det finns bara ett enda sätt för SD att nå väljarna, nämligen genom direktinformation till hushållen. Det räcker inte med ett enda litet utskick. De behöver en serie om åtminstone tre utskick under det närmaste halvåret.

Nu finns det både folk och pengar. SÄTT IGÅNG!

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2014 02:22


..Så här blir det när VÄRDEGRUNDER får stå över lagen!

Lars Bern en gigant (Teknologie Dr och tidigare ledamot av Kungl. Vetenskapsakademiens miljökommitté m m)
Bekräftar detta.
Hans webbplats är nog en av de allra kompetentaste siter som jag någonsin besökt. Läs och njut!

http://antropocene.se/

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2014 02:38

...Här kommer ett par smakprov på Lars Bern (Länken i mitt tidigare inlägg ovan)

"Historien går igen brukar det heta, och det kan vi sannerligen konstatera i dagens samhälle. Borta är upplysningstidens sökande efter esprit systématique. Nu är vi tillbaka i den av etablissemanget (vår tids prästerskap) givna ordningen – det politiskt korrekta – den politiska värdegrunden. Självklart sluter den döende kyrkans prästerskap upp bakom dogmerna. Och precis som i det samhälle där kyrkans dogmer en gång var lag, får en rad för oss vanliga människor viktiga frågor, som omfattas av värdegrunden, inte debatteras."

...Och

"Västvärldens ledare ljuger utan skam om klimatförändringar som inte inträffat. Vi i väsvärlden är på väg tillbaka till 1600-talets intellektuella mörker och lilla Sverige är som vanligt bäst i klassen. I fråga efter fråga stryps debatten och de som bryter mot tidens esprit de système tystas och mobbas med ad hominem. Ofta går dagens systemförsvarare ännu längre och berövar kättarna sin utkomst.

Katolska kyrkans avlatsbrev är tillbaka i form av skatt på en av livets tre grundläggande byggstenar. Dumheten och pseudovetenskapen breder ut sig och en allt större del av våra gemensamma ekonomiska resurser offras på det nya prästerskapets altare – vindkraftverk, miljöförstörande förment förnyelsebar energi, föråldrat järnvägsbyggande och allt annat meningslöst som är på väg att ruinera oss och vår livsmiljö.

Det kommer givetvis en ny Upplysning som ger de upplysta ett nytt övertag i utvecklingen. Den här gången tror jag dock att den Nya Upplysningen inträffar någon annanstans än i Europa.

Kanske kan vi vanliga människor med gemensamma ansträngningar samla oss i Voltairs anda och krossa vår tids skändliga förtryckare!
"

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2014 02:54

..Den här var också väldigt bra:

"I Sverige är politikerna uppdelade på ett antal partier som ursprungligen var folkrörelser, men som med tiden har tagit formen av halvslutna yrkesföreningar. Jag har tidigare skrivit om dessa föreningar. I min ungdom kunde man ansluta sig till ett politiskt parti och där driva sina hjärtefrågor. Själv var jag länge aktiv i det tidigare liberala Folkpartiet. Om man var övertygande kunde man påverka partiets politik.

Den som idag går in i ett parti som man sympatiserar med, i syfte att påverka i någon viktig fråga, kan räkna med ett iskallt mottagande. Ofta blir dessa personer mobbade för att till slut ge upp och lämna partiet. Jag har egen erfarenhet och har bevittnat många andra fall. Det som möjliggjort förvandlingen av våra politiska folkrörelser till halvslutna yrkesföreningar, var beslutet att finansiera verksamheten med skattepengar istället för via medlemsavgifter och insamlingar bland sympatisörer.

Yrkespolitiker har idag allt mer gemensamt med varandra över partigränserna. De strävar efter att skydda sina villkor som liknar forna tiders adelsprivilegier, genom riskminimering. Att göra sig oberoende av krävande medlemmar är ett sätt att minska riskerna. Det var därför lätt att komma överens om det s.k partistödet. Man insåg även att starka idémässiga skillnader ökade risken, varför man kom på det geniala att desarmera de verkligt stora frågorna genom att samlas runt en gemensam värdegrund över partigränserna. Detta har kommit att kallas triangulering.

Den här utvecklingen har nu gått så långt att alla de politiska yrkesföreningarna numer sluter upp bakom vad de kallar en demokratisk värdegrund. Denna värdegrund omfattar nästan alla de frågor som starkt engagerar vanliga människor. Det väljarna tillåts ha inflytande över är någon liten procentgräns för arbetslöshetsersättning, antalet pappamånader i föräldraförsäkringen m.fl struntfrågor som inte hotar värdegrunden.

Den politiska adeln har på det här sättet förändrat demokratibegreppet och utnämnt värdegrund snarare än åsiktsfrihet till demokratins axiom. Man skryter på ett ytterst genant sätt med Sverige som en humanitär stormakt. Den politiker som mer än någon annan förkroppsligat den här omdefinitionen av den svenska demokratin är förre folkpartiledaren Bengt Westerberg. Han har i en statlig utredning de facto skrivit att politiker har ett särskilt ansvar för att upprätthålla det politiskt korrekta filtret över samhällsdebatten. Han har bl.a föreslagit att lärarutbildning och övervakning över internet och medier skall utgå från värdegrunden. Detta synsätt har lett till att Public Service och andra ledande medieföretag helt underkastat sig den styrande klassen och censurerar sådant som strider mot deras beslutade värdegrund. Anmälningar till den s.k Granskningsnämnden lämnas alltid utan åtgärd.

På det beskrivna sättet ser vi hur landets politiska system snabbt närmar sig det kinesiska som vi annars är så kritiska mot. När väljarna inte längre fritt kan uttrycka sina åsikter och påverka politiken i frågor som starkt engagerar dem har demokratin tappat sitt innehåll och sin mening.

För mig och massor av medborgare i det här landet är fortfarande demokrati synonymt med just åsiktsfrihet, vilket är helt oförenligt med någon form av värdegrund som beslutas av en yrkeselit som i Kina. Yttrandet: Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det somtillskrivits Voltaire (det var inte han som skrev det utan det var en sammanfattning av hans demokratisyn i en biografi) är för mig en grundbult i demokratin. Men detta gäller inte längre för större delen av vår politiska yrkeskår och de arenor där samhällsdebatten förs.

Jag talar av egen erfarenhet. Efter att jag för sex år sedan skrev en artikel som ifrågasatte värdegrunden inom miljöpolitiken, har jag portats på alla etablerade debattarenor och jag har förolämpats med ad hominem tillmälen av värdegrundens agenter. Detta trots att utvecklingen de senaste 18 åren tydligt visar att det jag skrev var korrekt. Den här bloggen har kommit till på det sättet. Om Bengt Westerberg och hans gelikar får som de vill, kommer väl snart det jag skriver här att kriminaliseras.

I de två senaste valen har väljarna börjat göra revolt genom att rösta på ett nytt vildvuxet folkrörelseparti som på en rad punkter inte stödjer den värdegrund som makthavarna dikterat. Ursinnet från det politiska etablissemanget över väljarnas tilltag, är inte att ta miste på. Väljarnas fria åsikter skall till varje pris förhindras från att påverka politiken. Det har gått så långt att den svenska demokratin nu börjar ifrågasättas i vår omvärld genom kritiska artiklar i några av världens mest respekterade tidningar.

Försöken att tysta de tretton procent som röstat på en politik i strid med värdegrunden försvaras med att åttiosju procent röstat emot den politiken. Men en undersökning som gjorts av SOM-institutet pekar på att uppåt hälften av dessa även ifrågasätter värdegrunden och alltså är potentiella nya väljare i opposition mot den dikterade ordningen.

Den svenska demokratin har hamnat i sin värsta förtroendekris sedan den allmänna och lika rösträtten infördes. Om inte den politiska yrkesklassen och samhällets elit besinnar sig och garanterar full åsiktsfrihet går vi en mycket dyster framtid tillmötes. Väljarnas val måste respekteras och i de fall där man inte gillar valet, får man besvära sig och ta debatten för att övertyga folket – inte göra sitt yttersta för att hindra dem från att framföra sina åsikter.

Det som nu sker är en skam!"

 
Ingen bild

Synonymen

26 oktober 2014 03:10

mehmet kaplan är en livsfarlig muslim och islamist. Jag vågar inte ens tänka på vad hans sjuka hjärna planerar och vad han lovat muslimer som uppehåller sig i landet om han blir minister.

Alla Sverigevänliga krafter måste se till att den inkräktaren kastas ut ur riksdag och regering med koranen före. Om han under förödmjukande former avsätts eller tvingas avgå frivilligt tas all heder av angriparen. Han kommer sannolikt då att starta ett muslimskt parti som ställer upp i nästa val.

Omar Mustafa åkte ut med koranen före!

Abdirizak Waberi åkte ut med koranen före!

Ser ni den röda tråden?

Om det bildas ett muslimskt/nazistiskt parti med dessa herrar kommer varenda Svensk att vakna och vi kommer att få den polarisering vi måste ha.

När inga traditionella partier längre ”tjänar” på att KRYPA för muslimer finns ingen anledning att gå dem till mötes med t.ex krav på djurplågeri (halalslakt) shariabanker m.m

Muslimer som uppehåller sig i Sverige måste göras till politiska motståndare. Först då kan de bekämpas.

PS.
Jag trodde aldrig Sverige skulle hamna i en sådan hemskt situation och att jag skulle vara tvungen att skriva liknande text om någon frågat mig för 20 år sedan.
Jag saknar det riktiga Sverige och kräver att få det tillbaka.

 
Ingen bild

Synonymen

26 oktober 2014 03:58

Vad i helvete tro ni att muslimen och islamisten mehmet kaplan säger i den här videon. Det är mycket olustigt att en blivande minister ingår i sådana sammanhang där debatten dessutom inleds med en BÖN!

Med vem är han lojal?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DQ7R-1WCC88#t=5147

https://twitter.com/JohanLundberg


Jag hoppas våra så kallade journalister snart vaknar ur sin mångkulturella dröm och börjar göra sitt jobb snart.

mehmet kaplan SKALL UT GENAST!!

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 oktober 2014 04:37

Ledarskribenten på Smålandsposten har uppmärksammat problemet att Polisen inte kan hantera problemen och inte heller rättsväsendet.

Läs vad som händer i Växjö, och naturligtvis inget om grundorsaken.

Men min åsikt är att största problemet är vanliga "svenssonns" som inte har en aning, och som skulle behöva mera direktinformation, grannen säger att Islam är en gullig vanlig religion, så den är det inget fel på

http://goo.gl/oacd2L
http://goo.gl/SzRmcI

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 oktober 2014 05:17

Läs vad denna Miljöpartist, som deltarar i Gaypolisföreningen har för åsikter om Waberi
Inte riktigt samma som vi andra, men vem har rätt eller fel

"När jag successivt blev mer aktiv i Miljöpartiet så träffade jag sedan på Mehmet Kaplan i flera olika sammanhang. Han var alltid ödmjuk, nyfiken och lyssnande. Vi har pratat om förortsfrågor, demokratifrågor, rättsfrågor och en hel del annat. Det blev snabbt tydligt för mig att Mehmet har ett starkt engagemang för att jobba för de grupper i samhället som själva har svårare att få sina röster hörda, och att han är en mycket övertygad antirasist. Varken religion i allmänhet eller islam specifikt tog någon större plats i diskussionerna, och jag har aldrig sett det där gänget med skäggprydda herrar som Pekgul hade nämnt... För mig framstår Mehmet som en klok person med en stor tilltro till det politiska/demokratiska systemet och en stark vilja att förändra inom dess ramar.

Jag är så klart inte objektiv. Jag gillar ju Mehmet Kaplan inte bara som politiker utan även som människa. Så kan jag då ha blivit lurad av den "dolda agenda" som Pekgul talar om?

Läs hela om MP Polisen
http://goo.gl/1M0BpI

 
Ingen bild

Onkel Sven

26 oktober 2014 05:40

Röda Korset är en mycket farlig organisation i sammanhanget , har man blivit medlem där så ser man inte skogen för bara trän , har sett detta på nära håll !

 
Ingen bild

Berry

26 oktober 2014 07:57

Onkel Sven 05:40:

Vad är det röda korset pysslar med??? Berätta! Nyfiken! Har för egen del hört lite märkligheter runt denna organisation, men aldrig hört exakt vad...

 
Svensson

Svensson

26 oktober 2014 08:27

Thoralf vi är båda inne på barn idag,medans du tar upp om barna som har invandrat till Sverige,tar jag upp dom svenska barna i ett inlägg. Medans regeringen väljer att satsa mer på barna som invandrar,så blir dom svenska barna lidande i sitt egna land.Alla har vi varit barn,och barndomen ska vara en härlig tid,när man som barn är nyfiken på vad som väntar en i livet.Jag tycker ni ska läsa inlägget om dom svenska barnen,i min blogg,för det berör en så viktig fråga.Ni får gärna sprida inlägget vidare,så mer människor får läsa det Mvh Svensson

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Onkel Sven

26 oktober 2014 08:43

"Berry" , det första man kan sätta tummen på är väl att dom gärna hjälper illegala att hålla sej gömda , vilket iallafal jag tycker är ett brott mot svensk lag ! I övrigt gör dom nog mycket gott också det ska väl erkännas .

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 oktober 2014 08:52

Annat ämne.
Leif GW Persson sågar "tårtkvinnan" jäms med fotknölarna i dagens Expressen. Hon var tydligen huvudfigur i ett av SVT,s program från Kärrtorp. En PK-soppa som jag medvetet avstått från att titta på...
Att hylla denna livstidskriminella kvinna visar återigen att SVT68 inte bara är ett skämt...

 
Ingen bild

SM811

26 oktober 2014 08:53

@Svensson
Tack. Skall sprida. Kent Ekeroth tog upp detta i Riksdagen.
http://www.youtube.com/watch?v=vIZ8SfDuOfI

 
Stefan K

Stefan K

26 oktober 2014 09:20

Nej, det är inte särskilt förvånande att polisen låter bli att rapportera den sanning vi måste läsa om i alternativa medier.
Polisen är bakbunden och vågar snart inte rapportera sanningsenligt eller ens ingripa.

Personligen har jag helt tappat tron på rättsväsendet, tyvärr måste jag tillägga. Förut har jag haft en tilltro till polisen, domstolsväsendet och alla instanser som är till för att trygga hederliga medborgares vardag. Den tilltron blåste bort i.o.m att en viss Fredrik Reinfeldt tillät att lagar och regler inte bör vara lika viktiga att följa för alla i vårt samhälle.

Tydligt är att media bestämmer allt mer över polisens arbete och med tanke på svensk medias agenda så är det ingen utveckling som tilltalar mig, inte alls...

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

26 oktober 2014 09:46

Nr man ser den geografiska fördelningen av de 55 "problemområdena" förstår man varför sd haft svårt att få genomslag i de norra delarna av landet. Men med den fart som flyktingindustrin nu våldtar Sverige in i minsta vrå är det naturligtvis bara en tidsfråga innan proppen går också där. Vi fick ju svart på vitt på uppvaknandet redan detta val.

@ Observer
Lars Bern är verkligen helt suverän i sin beskrivning av dagens Sverige och inte minst jämförelsen med tiden före upplysningen. Tänk den dagen landet är befriat och det blir tillåtet för sådana som han att komma till tals på landets ledarsidor och tyckarsoffor.
Frågan är, hinner vi före Nordkorea?

 
Ingen bild

Markku Ahonen

26 oktober 2014 10:59

"Näringslivstoppar och politiker..." Allvarliga anklagelser men som vanligt är det "källor" till bloggen som kommit med dessa uppgifter. Du känns knappast trovärdig Thoralf

 
Ingen bild

Lena

26 oktober 2014 11:22

Många, många bra inlägg idag:
@Göta
Håller med allt du säger till 100%.
@Observer
Om Lars Bern - tack för länken, så bra skrivet!

Någon här länkade också till en podcast på Expressen där Nalin Pekul uttalar sig. Den kan rekommenderas! Visst är hon tvehågsen Nalin, hon förfasar sig över att fundamentalister fått så mycket makt i t ex Tensta där hon bor, ger en mycket bra bild över vad som händer /hänt där. Att t ex en ung flicka som inte bär slöja blir helt utfryst av hela samhället. Hon talar om hur farlig Kaplan är och även andra radikala med islamistisk inställning som nu får plats i svenska partier. Hon talar också om de ungdomar som åker till Syrien och strider, och varför. Hon fördömer Maria Wetterstrand och feministerna av idag som inte bryr sig det minsta om muslimska kvinnors individuella rättigheter och friheter. Men i sluttampen så hör man att hon håller på "sina muslimska fränder" speciellt när SD kommer på tal. Ju fler som röstar på SD, desto fler fundamentalister....
jo det kanske är naturligt att hålla på de sina...

 
Ingen bild

Lena

26 oktober 2014 11:31

@SM811
Sant, ett lysande tal av Kent Ekeroth!

 
Ingen bild

Maja Dacke

26 oktober 2014 11:35

Observer, när jag numera försöker komma in på Antropocene stoppar Google Chrome mig med en varning att sajten kan skada min dator e d. Däremot gör inte Firefox det ... Kan du förstå varför?

Lars Bern är en av de förnuftiga herrar som borde styra landet. Istället sitter där clowner just nu som ... ja, alla vet och förstår vad jag tycker. Har det någonsin funnits - i något land - en klantigare, sämre regering?

Har det svenska folket verkligen gjort sig förtjänt av denna? Då vill jag hellre avstå från mitt medborgarskap ... men 17! åsså vad göra? Mer än kapa av de gamla danska landskapen - plus delar av Småland - och fortsätta som eget land.

Frigörelsekampen har ju pågått länge i världen - vi kan ju haka på. Sedan kan ju spissmunnarna sitta där de sitter och leka små newyorker.

Och Ahonen lever! Jag trodde han var död, minst. Men när man läser hans inlägg - som bevisar att han inte gått hädan (?) - börjar man undra hur det står till. Ibland bör man hålla tyst ...

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2014 13:18

@Maja Dacke

Google Chrome och för all del de flesta überstora nättjänstföretagen blir till slut en del av statsmakters kontroll.
-Folk lägger gladeligen upp sina filer och bilder i Google-Drive. Har påslaget GPS-Platstjänster i mobilen kopplat till Google Earth o.s.v
Ponera tanken att t.ex Bonniers med Expressen i spetsen "får" ett lån via staten och köper Google, -Vad som skulle hända då?!
Tack och lov har inte detta hänt någonstans i världen än, men det har inte hindrat att det sitter en och annan "Hemlige-Arne" på t.ex Youtube mf ställen att snällt lyda vid propåer uppifrån att t.ex begränsa och stänga ned innehåll.

Tänk er en webbläsare från Expressen och att det inte fanns alternativ??!

Den dagen lär bakelittelefonen få en renässans!

 
Ingen bild

tjolahopp

26 oktober 2014 13:50

@Maja Dacke, "Och Ahonen lever! Jag trodde han var död, minst. Men när man läser hans inlägg - som bevisar att han inte gått hädan (?) - börjar man undra hur det står till. Ibland bör man hålla tyst ..."

Han själv är kanske inblandad i otrevligheterna och börjar känna att det bränns. Frågan är om det är en fågel, fisk eller mittemellan?

 
Ingen bild

Pensionisten

26 oktober 2014 14:31

Funderar varför media så hårt går fram när psykvården gipsar en stackars flicka med självskadebeteende för för att skydda henne och inte går lika hårt åt politiker som har självskadebeteende för vårt land. Problemet med politikerna i 7-klövern hjälper det tyvärr inte att gipsa.

 
Ingen bild

Pensionisten

26 oktober 2014 15:18

V med 5,7% styr Sverige. SD med 13% hatas. Underligt land man bor i. Kommunister med sin historia anammas men gamla snedsteg av ungdomar ska hela tiden åberopas när inte några vettiga motargument finns.

 
Ingen bild

Stundtahl

26 oktober 2014 15:22

@ Observer tack för bra inlägg!
Som komplement till Lars Bern och Thoralf Alfssons bloggar -som genomgående präglas av kunskap och sunt förnuft- kan denna podcast vara av intresse...
http://ianwachtmeister.se/pod/

 
Ingen bild

Hood

26 oktober 2014 15:46


Tycker det vore lämpligt att upplysa Markku Ahlen om vår verklighet.Men jag kan inte bifoga länkar till webbsidor på normalt sätt, hur gör man här? Hjälp !

 
Ingen bild

oveg

26 oktober 2014 16:00

Tack, Stundtahl, för länken till Wachtmeisters podcast
http://ianwachtmeister.libsyn.com/ian-mter-lars-bern
http://ianwachtmeister.libsyn.com/ian-samtalar-med-lars-bern

 
Stefan K

Stefan K

26 oktober 2014 16:42

Socialdemokraterna meddelar idag att man tänker bjuda in övriga partier i 7-klövern för att finna lösningar på den havererade asylpolitiken. Lösningen består av antingen fler miljarder till de kommuner som tar emot fler asylsökande eller så blir det lag på att kommunerna måste.

Pest eller kolera, fler miljarder eller tvångslagar.

Att man ens föreslår detta innebär att man är medvetna om problemen, men att man inte ens tänker tanken på att ta efter övriga Europas asylpolitik.

SD är inte inbjudna med motiveringen att partiet har en annan syn på asylpolitiken. Den synen innebär att SD är mer klartänkta och begriper att denna politik inte löser problemen, den skapar dem.

Något har gått snett i landet Sverige, mycket snett.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hood

26 oktober 2014 17:31

Observer har träffat rätt med sina citat från Lars Bern,kan du citera några stycken från Julia Cesars lördagskrönika så kanske några fler får upp ögonen,inklusive Markku Ahonen.Om han vågar läsa detta.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 oktober 2014 18:23

Markku Ahonen

Jag förstår din oro då det kan röra sig om "rödgröna" politiker.

 
Ingen bild

Skånepåg

26 oktober 2014 19:50

@ oveg

Även jag vill tacka för länken till Ian Wachtmeisters podcast. Hur skall vi få svenska folket att ta till sig detta och inse allvaret?

Jag ryser då jag tänker på att det kan finnas grupper som fullt förståeligt vill ta till vapen och vad detta skulle leda till. Vi får innerligt hoppas att detta inte sker, utan att man börjar ta intryck av övriga Europa och att svenska politiker inser att man är undantaget och inte det motsatta som PK till varje pris försöker inbilla de naiva svenskarna.

 
Ingen bild

larsnilsson

26 oktober 2014 22:05


<i>(Kämpar i samma anda ... Synlighet GER resultat ... tror att många här är intresserade)</i>

Nu kan ni göra skillnad:
http://www.skrivunder.com/nytt_lucia-beslut_i_sverige_nu

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

26 oktober 2014 22:05

Noterar att mindre och mindre folk kommenterar på Thoralfs blogg. Storhetstiden är nog över och folk inser vilken belastning ThorAlf är för SD. Trots det läs http://www.expressen.se/kvallsposten/nu-reser-bebe-hem---tackar-alla-ica-kunder/

http://www.expressen.se/kvallsposten/nu-reser-bebe-hem---tackar-alla-ica-kunder

 
Ingen bild

Kurtan

26 oktober 2014 22:13

@Ahonen, Du säger att "mindre och mindre folk kommenterar"...
Du menar då alltså dvärgar, eller små tomtar eller troll....hmmm

Appropå tomtar, är inte det dem du har på loftet som oftast.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 oktober 2014 22:50

@Markku Ahonen.
Kanske bättre med kvalitet, än med kvantitet...
Visst är det lite mindre aktivitet här efter "supervalårets" valrörelse, men vilken dag som helst sätter SD in tummen i ögat på regeringen, på allvar.
Då blir det nyval och ännu större stöd för SD och en av Sveriges största politiska bloggar når ännu större besökssiffror och diskussionens vågor går hetare än någonsin...

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 oktober 2014 22:53

I dagens och gårdagens journalistutbildning verkar "kritisk faktagranskning" vara ett ett okänt fenomen.

Gäller både i Kalmar och övriga landet

 
Ingen bild

Finn Crisp

26 oktober 2014 23:32

@Markku Ahonen

Har du någon egen blogg med öppet kommentarsfält man kan besöka?

 
Ingen bild

Göta

26 oktober 2014 23:43

Att antalet kommentarer har blivit färre nu beror på att antalet fjantinlägg från vänstertomtarna lyckligtvis har decimerats, vilket i sin tur har lett till att vi äntligen slipper de där många och långa, mestadels meningslösa debatterna med en mängd olika motargument fram och tillbaka. Att det blev ett återfall idag från en av dessa tomtar får vi väl hoppas bara var en engångsföreteelse.

 
Ingen bild

Observer

27 oktober 2014 00:10

VI SÄGER FARVÄL TILL GAMMELMEDIA NU !!!

..Lars Bern förklarar:

"Opinionsbildningen i samhället skiftade snabbt över från folkrörelsernas mötesverksamhet till framväxande tidningar, radio och TV. Under de första decennierna efter kriget avspeglade de journalister som valde ut, bearbetade och kommenterade nyheterna i stort sett den svenska opinionen. Många satte en ära i att lägga egna värderingar åt sidan och rapportera nyheter objektivt. Vi hade lysande granskande journalister som Orup, Ortmark och Olivecrona som borgade för en allsidig bevakning av makten och dess värderingar.

Gammelmedia hade en stora genomslagskraft. Här såg vänstern en möjlighet. Om man kunde skaffa sig kontroll över media, skulle man skapa en oslagbar plattform för att smyga på allmänheten sina värderingar. Vänstern kom därför att skjuta in sig starkt på journalistyrket från slutet av sextiotalet. Resultatet ser vi idag i form av en journalistkår där en solid majoritet sympatiserar med de två extrema vänsterpartierna Vänstern (tidigare kommunistpartiet) och Miljöpartiet (lightversion av Vänstern). Det finns idag kulturredaktörer på stora tidningar som inte skäms för att presenterar sig som övertygade kommunister. Tänk er en kulturredaktör på en stor tidning som kom ut som övertygad nazist, så inser ni lätt hur snedvriden opinionsbildningen i gammelmedia blivit."

..Och vidare:

"Tidningarna har en from förhoppning att kunna leva vidare som webbtidningar. Jag är dock övertygad om att det inte kommer att fungera. Dessa tidningar har en kostnadsmassa för sin journalistiska produktion och för administration som inte passar en webbtidning. De kommer snabbt att slås ut av andra webbmedia som från början är helt anpassade till nätet. Men problemet för tidningarna är djupare än så. På många namnkunniga tidningar lever man fortfarande i föreställningen att man producerar en journalistisk kvalitetsprodukt. Eftersom man lever i en omgivning med helt uniforma värderingar märker man inte hur den journalistiska kvalitén raserats av vänstervridningen av urval och vinkling av nyheter"

..Och:

"Och kvalitetsproblemet är ännu djupare än så, därför att redaktionerna inte inser att det mesta de publicerar är helt irrelevant för läsarna. När jag bläddrar igenom den papperstidning som min hustru prenumererar på, kan jag lätt konstatera att av det redaktionen valt ut att trycka så är på sin höjd en tiondel relevant för mig. Ineffektiviteten är total."

...Och:

"Detta är orsaken till varför tidningarna är dömda att misslyckas. Man vänder sig till en massmarknad där man måste göra urval för att försöka passa alla, med resultatet att man blir irrelevant för alla. Att det har fungerat historisk beror bara på att det saknats alternativ, men det gör det inte längre."

Detta förklarar mycket bra läget!
Det är bara att gratulera Robert Aschberg & Co till att de gjorde processen kort med hela smörjan så att vi slipper se den mera.
TACK.

 
Ingen bild

Fd Undrande

27 oktober 2014 00:43

Ja se bara på Barrans o Östrans nätupplagor där man nu bara kan läsa rubriker i stort sett, det lockar inga presumtiva prenumeranter. Det blir ju ingen interaktion med dem som inte betalar vad det gäller kommentarer el dyl. Kollar en hel del olika tidningar på nätet, är det några andra lokaltidningar som gått så långt? Underbart med Berns blogg läs gärna Arnstberg/Sandelins blogg också, tipsar om Thoralfs hela tiden!

 
Ingen bild

OH

27 oktober 2014 07:04

Ahonen önskar mer aktivitet på Thoralfs blogg. Det går att simma lugnt så länge Löfven, Romson,Fridolin och Sjökvisten underhåller oss.

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 oktober 2014 07:53

Konstigt att det inte är fler än jag som sänder efter och läser Ratlibris Personfakta , där får man svart på vitt hur det ligger till med skrytet att invandrarna ska rädda våra pensioner , hur ska det gå till när dessa pensionsräddare inte har arbete själva ?

 
Ingen bild

Argus

27 oktober 2014 08:32

Jag har full förståelse att polisen tar sig fram genom ålning medelst hasning. Ett kommatecken fel och twitterorkan utbryter.

Det positiva är att man faktiskt redovisar att det uppkommit utanförskapsområden. Men det blir lite av "paint-by-number" över det hela där vi som inte bara läser slaskpressen vet vad det rör sig om medan de som inte har förmåga att sammanbinda punkterna fortfarande inte inser ursprung, omfattning och allvaret bakom.

 
Ingen bild

Hejå hå

27 oktober 2014 08:34

Först hittar finnen på en sak ,sedan angriper han personligen Alfsson
Om detta inte är en stalker vad är ¨då en stalker
Fruktansvärt otrevlig människa, som gått över gränsen för länge sedan

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 oktober 2014 09:13

annat ämne.
Nu jobbas det för att det världsfrånvända sekteristiska Feministiskt initsiativ ska få en egen dag på Almedalsveckan. Man undrar varför denna kamp för Fi, inte gällde SD,s medverkan.
(Gillar absolut inte Svenskarnas parti, men detta måste väl gälla dem också, eller..)

 
Ingen bild

Ördög

27 oktober 2014 09:16

M.A visar medelst sin senaste "notering" bara giltigheten i den lustiga sloganen "Markku Ahonen on latvasta lahonen". (M.A. är murken i toppen.)

 
Ingen bild

tjolahopp

27 oktober 2014 09:21

@Hulda mk1, det är inte realistiskt. Skillnaden mellan 3,9% och fyratusen röster är för stor. Glöm Svenskarnas parti, de kommer aldrig över 10000 röster, någonsin.

För övrigt kommer FI:sarna aldrig in i riksdagen heller, glöm det. Snart är Aftonslusken och Exporessen borta, då försvinner mycket av FI:sarnas stöd.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

27 oktober 2014 09:34

I landet lagom är det prio att jaga sexköpare, men inte villainbrottstjuvar. Hörde skrämmande statestik hur villainbrotten ökar, och mycket liten uppklarningsprocent. Men det verkar vara viktigare att ha " sexpoliser " i Thailand än ta fast inbrottstjuvarana. Men det verkar som den nya FI maffian samt Rödluvorna har fått rätt mycket att säga till om. Är mycket orolig för ny 68 - tokvänster.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

27 oktober 2014 10:31

En Expressenjournalist skriver: Synd att det fria ordet stängs in i en cell, och syftar på David Isaak. Ja det är det, men vad sysslar vi med i detta landet. Nyhetsjournalistik som påminner om Cuba och Nordkorea.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 oktober 2014 13:00

@tjolahopp.
Du missuppfattade nog mig. Att Fi enligt vissa, ska ha en dag på Almedalsveckan beror på politisk vänsterextem korrekthet. Då stängs säkert inga näringsställen och inga sk. artister kommer att uppträda exakt på minuten som Schyman talar...
Men till den viktiga veckan på Gotland inför valet 2018 är säkert Fi splittrat i olika grupper, så som extremvänstern alltid gör...
Svenskarnas parti, där är vi eniga.

 
Ingen bild

En Vän

8 november 2014 09:20

Ett litet meddelande för att belysa mobbning och stötta de utsatta:

År 2011 sade en 60-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon hade arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej i 30-årsåldern som bara arbetat där några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att under flera års tid förtala och mobba kvinnans jämnårige son på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne. När detta framkom ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n - Maria Schönefeld - och även Jessicas egen chef Mats Quist, tog hennes parti fullt ut. De ljög ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte till och med lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan klarade därefter inte av att arbeta kvar där längre. Hon hade då arbetat där i över 40 år och varit anställd längst av alla och hade bara några år kvar till pensionen. Sonen var lätt utvecklingsstörd och hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Mammans jobb var det enda ställe där han inte hade upplevt att folk varit elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden och behövde inte ens vara med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon hade mått och att det var det absolut värsta hon varit med om i hela sitt liv.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare jobbat där som vaktmästare, brukade droger även på arbetstid och som den nya VD:n varken hade träffat eller ens visste vem han var och därför heller inte ville veta något om, fortsatte att besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig. Han var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Alla ni som tar avstånd från mobbning och elaka människor som gör ont mot andra och vill stötta de utsatta: sprid detta vidare. Arbetet heter PREVENT och ligger på Ringvägen 100 i Stockholm. (www.prevent.se).
Tack för ordet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se