thoralf

Direktlänk till inlägg 16 november 2014

FLER BORDE GÖRA SOM GUNILLA GOMÉR

Av Thoralf Alfsson - 16 november 2014 23:04

En stark profil hoppar av Kristdemokraterna och går över till Sverigedemokraterna. I och för sig är jag inte det minsta förvånad över bytet av parti. Gunilla Gomér visar dock en enorm ”ryggrad” genom sitt beslut. Hon kommer sannolikt utsättas för många ”hatattacker” från 7-klöverns sympatisörer efter hennes beslut. Tyvärr kommer det nog även vara politiker som kommer uppträda illa.


”Jag har haft tankar åt det hållet också, men nu har jag bestämt mig för SD. Jag delar partiets syn i kristna värdefrågor och i invandrings- och asylpolitiken. Jag är inte främlingsfientlig, jag har inga problem med invandrare eller asylsökande, men jag vill se en ansvarsfull invandringspolitik som fungerar för våra förhållanden. SD står för det, säger hon.”

 

Läs hela artikeln i Dagens Nyheter.


Jag närvarade vid en debatt på Östermalm för ca ett år sedan där bland annat Gunilla Gomér, Cecilla Wikström och Sverigedemokraternas Julia Kronlid deltog och jag fick ett gott intryck av Gunilla Gomér. Däremot fick jag mycket negativa intryck av Cecilla Wikström och hennes sätt att uttrycka sig. En mycket obehaglig människa! Hon har sannolikt svårt att lyssna på någon annan. Hon skall dessutom vara väldigt obehaglig i Bryssel har jag hört och uttala sig riktigt kränkande mot svenska kollegor.


Utan att jag känner till några detaljer misstänker jag att Julia Kronlid säkert haft ett finger med i spelet med att få Gunilla Gomér att gå över till Sverigedemokraterna. Jag gissar att Julia Kronlid och Gunilla Gomér kommer väl överens i väldigt många frågor och jag kan nog instämma i det mesta.


Detta borde få många kristdemokrater att fundera på vilket parti som är det rätta för dem!


Personligen anser jag att det är många andra politiker inom 7-klövern som borde följa Gunilla Gomérs exempel, inte bara kristdemokrater. Inte minst om jag skall värdera hur de brukar uttala sig i invandringsfrågor och andra viktiga frågor för Sverigedemokraterna. Men jag är övertygad om att dessa avhopp också kommer när tiden är mogen.


Det skall bli intressant att följa hur denna nyhet mottas av etablissemanget och inte minst vad Gunilla Gomér kan utsättas för av hatiska vänstermänniskor!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ronny

16 november 2014 23:25

Jodå, det har redan börjat, bl.a har den statsfinansierade och tillika Stasi inspirerade sajten IRM, gått ut med att Gunilla G är rasist. Det är väl bara början är jag rädd för.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 november 2014 23:30

Ja, det är ju bara att hälsa Gunilla välkommen och jag tror hon kommer att bli en mycket stor tillgång för Sverigedemokraterna framöver!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Synonymen

16 november 2014 23:53

"Hon skall dessutom vara väldigt obehaglig i Bryssel har jag hört och uttala sig riktigt kränkande mot svenska kollegor."

Det är inte så konstigt, hon är präst i Svenska kyrkan. Då är man både obehaglig, hycklare och opportunist. Hon har dessutom en enormt obehaglig röst. Som hon har "gråten i halsen".

Gå ur Svenska kyrkan!

http://uturkyrkan.se/

 
Ingen bild

OT

16 november 2014 23:57

”Jag har haft tankar åt det hållet också, men nu har jag bestämt mig för SD. Jag delar partiets syn i kristna värdefrågor och i invandrings- och asylpolitiken. Jag är inte främlingsfientlig, jag har inga problem med invandrare eller asylsökande, men jag vill se en ansvarsfull invandringspolitik som fungerar för våra förhållanden. SD står för det, säger hon.”

Att Gunilla Gomér följt sitt samvete är sådant som gör att jag vill sjunga ut i "Dejlig er jorden": http://www.youtube.com/watch?v=xoqXuxGo9GM

P.S Till de som inte förstått - "D.A.D. - Jihad": http://www.youtube.com/watch?v=FjfefBXanQs

 
Ingen bild

OT

17 november 2014 00:09

Tillägnas alla de i Sverige som jobbar 40h/vecka

"Jävlaranamma - Äntligen Måndag!": http://www.youtube.com/watch?v=s22bwvHQcnc

 
Ingen bild

Lars Carlsson

17 november 2014 05:53

Bara hon inte blir en "Katt bland herrmelinerna" !
En "Kvissling" som har sympatierna kvar i sandlådepartierna.

 
Ingen bild

Kritisk

17 november 2014 06:22

Ronny

Har kollat den sidan du pratar om och vad de skriver angående Gunilla gomer och även lyssnat på telefonintervjun med henne och inte någonstans kallas hon personligen för rasist. Frågan de ställer är hur hon ser på att hon nu väljer att gå över till ett parti som av en del ses som rasistiskt och antidemokratiskt.
Var hittar du att de kallar henne för rasist?

 
Ingen bild

Odalbonde

17 november 2014 06:40

Allt fler kommer att gå till SD. Vänta inte för länge!

 
Svensson

Svensson

17 november 2014 06:48

Att stödja eller vara med i Sverigedemokraterna,det är att ta ansvar för sitt egna land.Folkrörelsen Sverigedemokraterna växer för var dag.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

tjolahopp

17 november 2014 07:49

@Kritisk, IRM Fyll-Henriks egen lekstuga är inget att bry sig om.

 
Ingen bild

Jag

17 november 2014 08:01

@ Lars Carlsson. Det tror jag inte vi behöver vara rädda för. Att gå över till SD är otroligt starkt av henne med tanke på all den smutskastning som väntar henne. Ingen frisk människa hade gjort det utan att vara 100% övertygad om att det var rätt. Detta är en tuff tjej som förtjänar allas respekt.

 
Ingen bild

Onkel Sven

17 november 2014 08:29

UÄ mors: Thoralf e en reko snubbe !

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

17 november 2014 08:45

Gunilla Gomer blev petad från KDs riksdagslista inför valet 2014. Därför går hon över till SD. Där det är lätt att avancera inom politiken, speciellt för en politiker som inte vuxit upp ur den bruna jorden.
Appropå hatiska människor, så finns det gott om dem inom SD. Här växer och frodas hatet för alla som inte tycker likadant. Varför t.ex kalla IRM för stasi eller Henrik för Fylle-Henrik? Övriga partier för sandlådepartier?
Gunilla var eller är ordförande i abortmotståndsrörelsen "Ja till livet" Åsikter som moderpartiet inte delade.

 
Ingen bild

tjolahopp

17 november 2014 08:56

@Elisabeth, springer man omkring på YouTube och är full och bär sig åt förtjänar man epitetet Fyll-Henrik.

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

17 november 2014 08:59

@tjolahopp
Kan du skicka några länkar på det!

 
Ingen bild

tjolahopp

17 november 2014 09:03

@Elisabeth, YouTube är din vän. Lämpliga sökord= Fylla, polisingripande
o.s.v så hittar du säkert din vän Fyll-Henrik.

 
Ingen bild

Tony

17 november 2014 09:06

Cecilia Wikström en obehaglig person?? Ja hon är ju folkpartist,
så det ingår väl som ett av kraven för att bli medlem där,
arrogans är väl ett av deras signum, för att nämna två andra
som också kommer kommer från detta parti är Bengt Westerberg,
Eric Ullenhag, men det finns en hel drös i detta "lilla" parti!

Signaturen Elisabeth förfasar sig över att någon från SD sätter
öknamn på motståndare??? Jaha men att kalla 8000000
Sverigedemokrater för Rasister och Nazister och andra nedsättande
kommentarer är inget problem för Elisabeth, och om jag inte
missminner mig var hon gammal sosse, och då ska man nog tala
tyst om brun jord, för är det något parti som klafsat omkring
i brun jord så är det sossarna!

 
Ingen bild

Lena

17 november 2014 10:37

IS-avhoppare: "Sovande celler" finns redo i Sverige och Europa, som väntar på order.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/is-avhoppare-celler-redo-i-europa_4107341.svd

 
Ingen bild

Da Capo

17 november 2014 10:49

JU FLER NAIVA HÖGDJUR TILL SD OCH
SVERIGES FRAMTID ÄR DEFINITIVT AVGJORD

citat:

"Jag delar partiets [SD] syn i kristna värdefrågor och i invandrings- och asylpolitiken."

"Jag är inte främlingsfientlig, jag har inga problem med invandrare eller asylsökande, men jag vill se en ansvarsfull invandringspolitik som fungerar för våra förhållanden."

"SD står för det!"

...säger tant Gomér.

- - - - - -

- Jasså!

Redan nu utgör utlandsfödda eller personer med minst en utlandsfödd förälder 34% av åldersgruppen 0-44 år (se Affe för detaljer).

Troligen är pursvenskarna redan nu i minoritet i gruppen under 18 år och definitivt i minoritet vad gäller alla nyfödda.

Om man sedan lägger till det pågående massiva inflödet av nya, yngre personer, är det helt uppenbart att kommande generationer “svenskar” inte på något sätt kommer att kunna jämföras med gårdagens och dagens 'vuxna svenskar' vad gäller förmåga att t.ex skapa ekonomisk tillväxt. Kebabsyltor och annan småskalig handelsverksamhet gör inte det.

Skolorna i Sverige är redan nu extremt dåliga - absolut och relativt!

Sannolikheten för att det kommer att skapas någre nya ASEA, Astra, Baco, Ericsson osv. är lika med noll.

Däremot är det mycket sannolikt att det blir våldsamma konflikter när pengarna har tagit slut. Hänsyn har därvid inte tagits till att gangsterreligione islams införts i Sverige.

Tänk er framtiden som en blandning av svenskar, araber och somalier och ta sen' en titt på vilken typ av tillväxt de två senare grupperna har lyckats uppnå hemma hos sig.

 
Ingen bild

Göta

17 november 2014 10:59

"ÖPPNA ERA HJÄRTAN ..."
uppmanade vår förra statsminister Reinfeldt innan han försvann från den svenska "godhets"-scenen efter att ha orsakat den största vansinnesinvandringen i svensk historia.

Till ett redan invandringsfullt Sverige beräknas det de närmaste fyra åren komma ytterligare långt över en halv miljon (minst 600.000) Detta motsvarar 40 NORMALSTORA SVENSKA KOMMUNER!

40 nya kommuner inom 4 år, som BLAND MYCKET ANNAT kräver till exempel bostäder, infrastruktur, barnomsorg, skolor, sjukvård, äldrevård, telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion (i ett land som redan importerar 50% av maten). Enbart ökat elbehov för 600.000 personer kräver en och annan ny kärnkraftsreaktor.

Och allt detta PLUS MYCKET MER skall finansieras via våra skatter. Inte så konstigt att det råder panik ute i kommunerna, som bär huvudansvaret för vår offentlig välfärd.

Läs mer om det svenska vansinnet här:
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-jimmie-akesson-blir-statsminister-2018-11913

och här:
http://cornucopia.cornubot.se/2014/11/dagens-samhalle-600-000-flyktingar.html?m=1

 
Ingen bild

Göta

17 november 2014 11:03

Försöker få sista länken klickbar:

http://korta.nu/cornucopia-40-kommuner 
Stefan K

Stefan K

17 november 2014 11:36

Sara Skyttedal kanske blir nästa att lämna det sjunkande skeppet. Hennes uttalande om volymer föll väl inte Hägglund & Co i smaken.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Da Capo

17 november 2014 11:42

Jag dristade mig i ett tidigare inslag att påstå:

"Skolorna i Sverige är redan nu extremt dåliga - absolut och relativt!"

Hade det funnits någon stake i partiet SD - som skall rädda Sverige! - så hade man redan nu med en SVENSK TIGERS envishet och kraft
arbetat för den lagändring av den svenska skollagen som skulle innebära att en helt meningslös och destruktiv SKOLNÄRVARO inte var obligatorisk, utan inhämtandet av ett givet KUNSKAPSPENSUM var obligatoriskt.

Varför skall en barndom förstöras genom i lag påbjuden, meningslös NÄRVARO i en fördummande skola?

Gör KUNSKAPSINHÄMTNINGEN obligatorisk - inte barnets FYSISKA NÄRVARO. Vilket blomstrande utbildningsväsen detta troligen skulle medföra. Massor av kreativa lösningar, nya HERMODS och NKI osv. osv.

Det är visat att två årskurser "matematik" kan inläras på en intnsiv sommarskola på två veckor med rätta lärare.

Fridolin är lika farlig som Himler en gång var! Han vill omgiva sig med lydiga, svenska lärare som sin egen Schutz Staffel [SS].

 
Ingen bild

Ronny

17 november 2014 11:51

Kritisk! Jodå igårkväll stod det under IRM loggan, på Twitter, "Det måste vara skönt för Gunilla Gomèr att äntligen komma ut.....Som rasist alltså". Kan du "Kritisk", tyda detta som något annat, eller förklara varför du misstror mitt inlägg?

 
Ingen bild

Konen

17 november 2014 14:26

Någon som kan konfirmera detta?

55 områden som polis eller någon annan myndighet fullständigt har förlorat kontroll över (se karta) till muslimska grupperingar. Är det inte dags för polisen att skaffa utrustning som är lämplig att återställa ordningen i dessa områden? Tiden rinner i väg och om ingenting görs, kommer dessa områden att spridas och ett inbördeskrig utan tvekan en bidragande och direkt följd av detta.

https://www.youtube.com/watch?v=thXCb1VUBDg

Någon som kan konfirmera detta?

 
Ingen bild

J

17 november 2014 14:38

allt är så enkelt i den gode Thoralfens värld:

Tycker som SD=God människa
Tycker inte som SD= Obehaglig människa

Så enkelt, så svarvitt, Så Thoralf....

 
Ingen bild

Lena

17 november 2014 15:35

Läst en fantastisk insändare på nätet. Liknelsen med Titanic:

"Vi har redan gått på isberget. Besättningsmännen har redan tagit på sig överlevnadsdräkterna och Bilderberggruppen har skickat räddningshelikopter för personalen på bryggan. Kaptenen och styrmannen som redan lämnat det sjunkande skeppet och sitter säkert i Bilderberggruppens trygga famn, har beordrat fram gratis sprit och underhållning så att passagerarna inte ska upptäcka vad som försiggår."
"13% av passagerarna ser att det iskalla vattnet forsar in och att fartyget har slagsida. 87% är kraftigt intoxikerade (läs indoktrinerade)av eldvattnet och underhållningen av hjärntvätts- och indoktrineringsmästarna SVT/SR och sjunger med i kören: "we skall overcome" samt "allas lika rätt"

Sverige tränger sig före i kön för sin egen avrättning..."

 
Ingen bild

pg

17 november 2014 15:52

J
Måndag 17 nov 14:38

"allt är så enkelt i den gode"

Det ingår i politikens oärliga värld, att inte säga någon sanning!
SD är de hycklar minst i denna "lekstuga"!
Halvera antalet riksdagsmänniskor! Varför skall Sverige ha fler än Tyskland?

 
Ingen bild

alf

17 november 2014 17:42

@ J
Hur är det i din värld? Det kunde vara kul att veta!

 
Ingen bild

Onkel Sven

17 november 2014 17:49

I ( J-s ) värld gäller det att ta emot så många som möjligt som ska leva på våra reformer , alltid lättare att skära tjocka skivor av andras falukorv !

 
Ingen bild

Göta

17 november 2014 18:24

@ pg som skrev: "Halvera antalet riksdagsmänniskor! Varför skall Sverige ha fler än Tyskland?"

SD tycker likadant och har redan haft uppe detta i riksdagen med minskningen av antalet riksdagsledamöter, men riksdagen sa nej till detta.

I länken nedan kan man läsa om flera saker som en majoritet i riksdagen tyckte tvärtemot SD.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/april/riksdagen-idag.html

 
Ingen bild

Göta

17 november 2014 18:28

Försöker göra min länk klickbar:

http://korta.nu/thoralf-riksdagen

 
Lassekolja

Lassekolja

17 november 2014 18:59

"Jag delar partiets syn i kristna värdefrågor och i invandrings- och asylpolitiken. Jag är inte främlingsfientlig", säger Gunilla Gomér.
Då Gunilla, är Du som klippt och skuren för ett medlemskap i SD! Jag vågar påstå att Du t.o.m tagit ett av Ditt livs bästa belslut! Så har de flesta av oss känt, när vi en gång blev Sverigedemokrater!
Välkommen i gänget Gunilla!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven

17 november 2014 19:39

Varför försöker ni ta ordet hat och göra det synonymt med vänstern?
Är det för att polarisera och skapa hat?
Alla vet ju att det är extremhögern som står för hatbrott, så försök inte vända på det.

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

World Traveller

17 november 2014 19:59

Vänligen Sven, vänstern hatar ju inte alls. De uppvisar mognad, tolerans, gott omdöme och hyfs när de går och lyssnar på SD's torgmöten. Riktiga föredömen för våra barn. Eller hur?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

17 november 2014 20:20

Extremhöger och extremvänster begår mycket våld mot meningsmotståndare. Men nu är du väl så naiv och Aftonbladsindoktrinerad att du klassar SD som högerextrema?

 
Ingen bild

Da Capo

17 november 2014 21:11

Lasse Kolja!
Beklaga min besvikelse,Lasse, den som du föranledde 18:58 - jag som trodde du var en förnuftig och klok karl. SIC TRANSIT GORIA MUNDI.

 
Ingen bild

Sven

17 november 2014 21:27

Högerextremas hat

"Hatbrott innebär att någon angriper en person eller en grupp av människor på grund av deras uppfattade ras, hudfärg, etniska bakgrund, trosbekännelse, sexuella läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck. Den utsatta behöver inte ha egenskapen ifråga utan det räcker om gärningspersonen tror eller uppfattar att denna har det eller anser att denna representerar en grupp människor med sådan egenskap, exempelvis ett visst etniskt ursprung eller religion. Även om oenighet råder om vad som bör inkluderas i begreppet hatbrott råder internationell enighet om att händelsen är ett resultat av bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde."
https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/hatbrott.html

Och du vill likställa vänsterns "hat" med detta?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

17 november 2014 21:41

GUNILLA GOMÉR hon måste passa SD som handen i handsken, Hon tror på sina egna villfarelser och det gör ni också, hon kan försvara en Myt till priset av sitt liv, och det kan ni också. Hon vill att saker skall vara på ett visst sätt, pga att det är bekvämt, fast utan fakta och bara genom dumhet, det önskar ni också.

 
Ingen bild

Sven-Sune

17 november 2014 21:47

Ett parti som fördubblar sin röstandel två val i rad är givetvis attraktivt för alla karriärpolitiker. Det här är första gången en någorlunda känd politiker byter till SD, men det är inte den sista.

Det är bara att hoppas att partiets ideologi inte kommer att bli urvattnad i takt med att partibytarna blir allt fler.

Själv har jag röstat på SD de två senaste valen och blev medlem i somras. Skälet är främst profilfrågorna: invandrings- och kriminalpolitiken, men jag är socialkonservativ och det finns inget annat socialkonservativt parti att rösta på.

Jag tycker att SD borde betona sina allmänt socialkonservativa sidor mer i debatten. På så sätt kommer man att få många vanliga väljare, både allmänborgerliga och socialdemokratiska.

 
Ingen bild

Hej!

17 november 2014 22:08

Kontraster...
Tänk att klamra sig fast vid något som är likvärdigt med Bengt W. och Erik U. vad är det som gör det så svårt att erkänna att det är falska vänner?

Källa Samtiden: http://www.samtiden.nu/4337/begaran-om-omprovning-av-beslut-om-uteslutning-ur-folkpartiet-liberalerna/

 
Lassekolja

Lassekolja

17 november 2014 23:31

@Da Capo 21:11, jag må vara lite dum, som en Sverigedemokrat, men vill Du vara snäll att skriva om Din kommentar på tillräckligt lättbegriplig svenska att t.o.m jag begriper den?!?
TACK på förhand!

http://www.status.st

 
Ingen bild

matspp

17 november 2014 23:40

@Proffstroll,Svempa och Bettan
Partnerskapet mellan SS och KGB.
http://www.axess.se/tv/program.aspx?id=4164

Och glöm inte partnerskapet mellan SAP och SAPO.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

18 november 2014 10:32

Mycket glädjande nyheter så klart. Självklart ska vi välkomna en sann konservativ kämpe som Gunilla Gomér till vår rörelse. Hon har länge skrivit kritiskt om massinvandringen, och har länge visat att hon är en sann konservativ. Hon passar perfekt till vår patriotiska rörelse!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se