thoralf

Alla inlägg under november 2014

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2014 23:48

Under tisdagen presenterade Migrationverket en ny prognos för antalet asylsökande till Sverige. Prognosen säger att antalet asylsökande under 2015 sannolikt kommer uppgå till ca 100 000 personer. En volym som är helt omöjlig att hantera. Under måndagen meddelade Mikael Ribbenvik på Migrationsverket att handläggningstiderna förväntas dubbleras till ca 10 månader. Vilket innebär ökade kostnader för asylboende i miljardklassen. Migrationsverket planerade även att nyanställa ca 300 personer till de redan över 5 000 anställda på Migrationsverket. Vilket också innebär ökade kostnader med 120-150 miljoner kronor. Se mitt blogginlägg om anställningsrekord.


Den svenska massinvandringsindustrin blomstrar och de svenska skattebetalarna tycks betala utan att protestera!

 

Under onsdagen larmade Arbetsförmedlingen om en ohållbar situation enligt SVT.


”Dessutom kommer arbetsförmedlarna att drabbas av mer stress och fler sjukskrivningar som följd och i förlängningen rekryteringsproblem, befarar Arbetsförmedlingen.

”Arbetsförmedlingen bedömer en sådan situation som ohållbar”, skriver myndigheten som efterfrågar en översyn av lagstiftning och regelverk.”

 

De enda som inte tycks förstå situationen är 7-klöverns politiker. Fram till och med oktober har hela 68 346 personer sökt asyl i Sverige. Under hela 2013 sökte 54 259 asyl och under 2012 var det 43 887 asylsökande och under 2011 var siffran 29 648 asylsökande enligt Migrationsverket. Utvecklingen är minst sagt alarmerande men de svenska politikerna inom 7-klövern sitter med armarna i kors och bara tittar på. De negativa konsekvenserna för vårt land kommer bli enorma. Sedan 2011 kommer vi troligen få en ökning med ca 200 procent innan innevarande år är slut.


Nu är det inte hela sanningen när det gäller asylsökande!

 

Jag har studerat statistik från Migrationsverket över beviljade uppehållstillstånd. Här kommer nästa enorma ökning. Andelen beviljade uppehållstillstånd har också ökat med närmare 200 procent. Notera att jag pratar om andel, inte antal. Men eftersom antalet asylsökande ökat dramatiskt och dessutom andelen som får uppehållstillstånd ökat lika dramtiskt så har antalet permanenta uppehållstillstånd formligen exploderat.


I januari 2011 beviljades 23 procent av de asylsökande uppehållstillstånd. Under september 2014 var andelen uppe i hela 59 procent.  Än värre blir det om man undantar Dublinfall och övriga personer som inte prövas av Migrationsverket i siffrorna. I januari 2011 fick 32 procent av de asylsökande  uppehållstillstånd men under september 2014 hade det stigit till hela 78 procent permanenta uppehållstillstånd. Det innebär att endast 22 procent av de asylsökande får avslag på sina asylansökningar om man undantar Dublinfall och övriga.


Nedanstående diagram visar en skrämmande utveckling.


 

Källa, Migrationsverket

Frågan som måste ställas är om Migrationsverket ändrat sitt regelverk och praxis i asylprövningen under de senaste åren! Eller handlar det om påtryckningar från 7-klöverns politiker.

Eller handlar det om en överbelastning av personalen som i sin tur leder till att man beviljar uppehållstillstånd bara för att hålla nere handläggningstiderna?

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2014 18:10

En alldeles utmärkt insats och intervju av vår tillförordnade partiledare Mattias Karlsson. Mats Knutsson kom till och med av sig när det gällde invandringsfrågan på grund av Mattias Karlssons kompetenta svar om respekten för andra ländernas demokrati.


Mats Knutsson misslyckades i sina försök att sätta Mattias Karlsson på pottkanten.


Härligt att Mattias Karlsson också får vissa sin styrka, logik och ideologiska förankring för den svenska allmänheten. Något som vi som suttit i riksdagsgruppen under fyra år väl känner till. Bra Mattias!


http://www.svt.se/nyheter/svtforum/rakt-pa-med-mattias-karlsson-sd






Av Thoralf Alfsson - 4 november 2014 22:52

 


Idag har jag gjort mitt första möte i kommunstyrelsen som ledamot. Det blev en hård debatt angående bantningen av politiska sekreterare. En bantning som ger socialdemokraterna utökade tjänster och oppositionen kännbara indragningar. SD förlorade en heltidstjänst som krypte till 60 procent. Det kallar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson för rättvisa.


Nu har socialdemokraterna lagt ribban för den kommande mandatperioden. Om övriga oppositionspartier vill samarbeta SD finns det goda möjligheter att slå tillbaka mot majoriteten.


Betydligt bättre har SD i Högsby lyckats. Jag vill gratulera Sverigedemokraterna i Högsby och Sune Olsson som blivit vald som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige. Alliansen gav sitt stöd till SD i valet till 2:e vice ordförande som tack för att SD röstade för Alliansens kandidat till ordförande.


Den intervju som sedan Radio Kalmar gör med den valde ordföranden i mina ögon lite pinsam. Reporterns agenda är minst sagt avslöjande.


 

Av Thoralf Alfsson - 3 november 2014 19:33

Regionförbundet i Kalmar län jobbar med en regional digital agenda. I ett av dokumenten kan man läsa några framtidsvisioner. Jag tänkte delge mina läsare en av dessa framtidsberättelser.


Ser fram emot mina läsares kommentarer och om de överensstämmer med mina egna reflektioner.


 

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2014 23:21

 

Ännu ett område som Sverige är bäst på! Den politiska korrektheten har media köpt även på detta område. De nordiska länderna har troligen minst att oroa sig för när det gäller klimatförändringar, ändå är det de nordiska länderna som är allra mest alarmistiska.


Idag har IPCC kommit med ännu en av sina rapporter som presenterades i Köpenhamn. Jag är dock lite förvånad över att media inte har slagit på stora trumman med reportage och intervjuer med klimatalarmister. Läs artikel i DN.


Kan 830 forskare från 80 länder som granskat över 30 000 vetenskapliga artiklar ha fel? När dessutom 2 000 experter granskat dessa 830 forskares rapporter! Det måste ju vara fullständigt vattentätt! Det kan ju inte finnas någon som helst tvivel över slutsatserna i dessa forskares rapporter.


”I Köpenhamn presenteras också en kortare sammanfattning för beslutsfattare som har godkänts ord för ord av 350 delegater från fler än 120 länder.”

 

När jag läser detta förstår jag att det finns en och annan ”nyttig idiot” bland dessa 830 forskare, 2 000 experter och 350 delegater. Pengar kan säkert också korrumpera forskare, experter och delegater. I synnerhet när de kommer från hela 120 länder. Många av dessa länder är säkert inte fullvärdiga demokratier, utan mer eller mindre diktaturer.


Jag betvivlar inte att den globala temperaturen har ökat men jag är mer tveksam till orsakerna bakom temperaturökningen, Jag tror helt enkelt inte att vi har förstått alla parametrar som påverkar klimatet.


Jag anser att det även måste finnas positiva effekter av en ökad global temperatur och en höjd koldioxidhalt. Varför får jag aldrig läsa om dessa positiva effekter i svensk media? I många länder och regioner måste produktiviteten när det gäller odlingar och skogstillväxt öka markant vid en ökad temperatur. Odlingszoner måste förändras. Det kan inte bara vara negativa effekter. IPCC kanske även tar upp dessa positiva effekter men de kanske aldrig når ut då det inte ingår i det budskap som media vill förmedla.


”I dag söndag presenterar IPCC slutversionen av sin femte utvärderingsrapport om klimatförändringarna. Huvudbudskapet är känt sedan länge. Sjutton år efter Kyotoprotokollet ökar koldioxidutsläppen snabbare än någonsin, och överträffar tidigare prognoser för ”business as usual”.”

 

Är det inte så att vi inte upplevt någon global uppvärmning under de senaste sjutton åren också.


UPPDATERING


"Tekniska Högskolan i München har följt tillväxten i många skogar i centrala Europa oavbrutet sedan 1870. De har 600.000 mätdata, som visar att hela skogar nu växer 10 ā 30 % snabbare och att enstaka träd växer upp till 77 % snabbare än för hundra år sedan. Liknande resultat har erhållits i Spanien.


Detta tillskrivs främst den ökade halten koldioxid i luften och till någon del nedfallet av mineraler från luften. Således har nedfallet av svavel varit gynnsamt. Högre temperatur gynnar också tillväxten, men Tyskland har inte erfarit någon stigning av årsmedeltemperaturen på 25 år."


http://klimatsans.com/2014/10/11/koldioxiden-har-varit-valgorande/


Av Thoralf Alfsson - 1 november 2014 19:05

En "gemensam överenskommelse" för socialdemokraterna i Kalmar innebär att man kör över oppositionen fullständigt.


I kommunfullmäktiges protokoll och beslut om den politiska organisationen 2014-2018 står följande om politisk sekreterare.


”Majoritetspartierna har även för avsikt att bjuda in gruppledarna till överläggningar under oktober månad för att söka möjlighet att finna en gemensam överenskommelse gällande systemet med politiska sekreterare under mandatperioden. Ambitionen med dessa samtal är lägre kostnad. Sammantaget innebär förslaget en årlig besparing på ca 900 000 kr.”

 

Den icke gemensamma överenskommelsen om lägre kostnader innebär i praktiken att socialdemokraterna ”skor sig själva” på andra partiers bekostnad. Socialdemokraterna ser till att öka sin 1,25 tjänst som politisk sekreterare till hela 2,75 tjänst. En ökning med 1,5 tjänst. Det kan man vä verkligen kalla att verka för lägre kostnader.


Majoriteten som består av S, C och V ökar sina tjänster!

 

Oppositionen får ta hela besparingen med att förlora 1,75 tjänst


 


I det gamla systemet som funnits under 12 år fick varje parti i kommunfullmäktige 0,5 tjänst politisk sekreterare som grundstöd. Därutöver även efter antal mandat.

1-4 mandat > 0,25 tjänst

5-15 mandat > 0,5 tjänst

15 eller fler mandat > 0,75 tjänst


Maktfullkomligheten är total från Johan Perssons sida. Han borde utan tvivel skämmas över det förslag han tänker driva igenom med hjälp av Vänsterpartiet och Centerpartiet.


När Barometern skrev om detta under förra veckan skrev man inte en rad om hur det slår med tjänsterna. Utan tvekan känns det som den borgerliga tidningen håller Johan Persson om ryggen. I handlingarna inför kommunstyrelsens möte kommande vecka framgår det heller inte i siffror hur det nya förslaget slår mot de olika partierna.


Att göra en förändring efter ett val med valresultatet i handen är ovärdigt en politiker som vill behålla sitt anseende. En förändring bör givetvis förhandlas och beslutas före ett val, inte efter!


Nu hoppas jag att Barometern och Östra Småland verkligen redovisar hur ”starke Johan” behandlar sina politiska motståndare. Att börja en mandatperiod med en ”krigsförklaring” är ingen bra start.


 

Ny intervju med Geert Wilders!


 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards