thoralf

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

LJUGER TULLVERKET OCH DAGENS NYHETER?

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2013 22:31

 


Drevet mot oss Sverigedemokrater fortsätter. Nu tar till och med åklagaren upp nedlagda förundersökningar. Det skapar givetvis rubriker och media är som vanligt snabba med att slå upp en icke nyhet till något stort. Läs artikel i Barometern.


"Drogpengar från Sverige går till terror". Det som skrivs i denna artikel är precis det som jag tog upp i mitt blogginlägg.


För att bringa lite klarhet i detta tänkte jag därför skriva ett blogginlägg med en lång rad referenser till det aktuella blogginlägget och den aktuella meningen. Jag hoppas givetvis att detta blogginlägg även skall vara till hjälp för åklagaren.


En vänlig journalist har mejlat mig beslutet och jag finner den viktigaste meningen som mycket märklig och dessutom okunnig. Så här skriver åklagaren.


”De påståenden som skrivits på bloggen utgör inte led i en saklig och vederhäftig diskussion utan påståendena är förklenande och omotiverat kränkande för gruppen. Uttalandet har varit publicerat på Internet och därmed varit tillgängligt för en stor krets av personer.”

 

”Jag anser att det föreliggande utredningsmaterialet är otillräckligt för att ligga till grund för bedömningen om brott kan styrkas eller inte.”

 

Överåklagare Göran Hellstrand menar alltså att min bloggtext inte utgör ett led i en saklig och vederhäftig diskussion utan påståendena är förklenande och omotiverat kränkande för gruppen. Dessutom menar han att det tidigare utredningsmaterialet var otillräckligt.


Jag tänkte härmed bevisa att mitt blogginlägg i allra högsta grad utgjorde ett led i en saklig och vederhäftig diskussion. Dessutom hoppas jag att det skall hjälpa åklagaren och ge referenser till mitt blogginlägg från helt ”opartiska” källor som Tullverket, Migrationsverket, Dagens Nyheter, danska Avisen och flera andra källor.


I januari 2012 blev jag ordinarie ledamot av Skatteutskottet som ansvarar för utgiftsområde 3, vilket innefattar Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten. I början av juni 2012 besökte utskottet Tullverket och dess generaldirektör Therese Mattsson för information. Bland annat fick vi information om den explosionsartade utvecklingen när det gällde khatsmuggling. Detta föranledde mig att sedan skriva ett mejl till Therese Mattsson med ytterligare frågar som besvarades snabbt. Den information och statistik som jag fick av Tullverket föranledde mig sedan att skriva flera blogginlägg om khatsmugglingen och dess konsekvenser inom den somaliska gruppen i Sverige.


Dessutom hittade jag också en lång rad av artiklar från Sverige och Danmark som visade på väldigt obehagliga samband mellan khatsmuggling, somalier och terroristorganisationen al-Shabab i Somalia.


Först av allt vill jag då vissa statistiken över khatsmuggling till Sverige som den såg ut när jag skrev mitt blogginlägg.


 


I en artikel i Dagens Nyheter som publicerades 2010-03-07 beskriver Tullverkets personal utvecklingen enligt nedan. Notera sedan vilken utveckling som skedde under 2010 och 2011, vilket inte var känt när artikeln skrevs.


”Khatsmugglingen till Sverige har ökat dramatiskt sedan millennieskiftet. År 2000 beslagtog den svenska tullen och polisen totalt 1,8 ton khat. I fjol var beslaget 10,3 ton, och bara under januari i år fångade tullen vid Öresundsbron ett tjugotal khatsmugglare med sammanlagt 1,7 ton av den gröna narkotikan i bilen. Om trenden fortsätter blir beslaget under 2010 över 20 ton.

 

Jag uppskattar att 90–95 procent av smugglarna klarar sig in i Sverige. Man kan alltså på goda grunder anta att 100–200 ton khat smugglades in i landet i fjol, och under 2010 kan det mycket väl bli dubbelt så mycket, säger tullinspektör Petter Norman som leder Tullkriminalens speciella projekt med målet att hejda khatsmugglingen.

 

Män från Somalia är den absolut största gruppen bland khatmissbrukarna i Europa, och det finns en uppenbar koppling mellan den ökande khatsmugglingen till Skandinavien och det växande antalet somalier som under senare år har sökt och fått skydd i Sverige undan hemlandets inbördeskrig, terror och misär.”

 

Här kan det vara på sin plats med lite statistik från Migrationsverket angående antalet uppehållstillstånd för somalier till Sverige.


 


Sambandet mellan ökningen av antalet somalier och den utökade khatsmugglingen är nog ganska tydlig.


I samma artikel i Dagens Nyheter skriver man även om kopplingen mellan khatsmugglingen och terrorgruppen al-Shabab i Somalia.


”Vinsterna till terrorgrupper. Polisen och tullen är övertygade om att pengar från smugglingen går till al-Shababs krigföring.”


”Vi räknar med att khatsmugglingen till Sverige under fjolåret gav de kriminella nätverken en total vinst på 80–160 miljoner kronor, och i år kan vinsten bli ännu större. Dessutom har vi indikationer på att de här ligorna även smugglar amfetamin och kokain, säger Petter Norman.

 

De stora pengarna går till ett tjugotal ligaledare, varav många har somaliska rötter och täta kontakter med lokala makthavare i hemlandet.

 

Vi ser i våra utredningar att stora summor skickas till Somalia genom det informella transaktionssystem som kallas hawala. Det är min alldeles bestämda uppfattning att pengar från khatsmugglingen till Sverige går till stridande krigsherrar i Somalia – och till terrororganisationen al-Shabab, ­säger Petter Norman.

 

Flera av tullens utredningar har givit motiv till dessa misstankar.

 

Vi har identifierat aktörerna och kunnat följa pengarna till Somalia via hawalabanker i Dubai, berättar Petter Norman. Eftersom systemet bygger på informella kontakter är det extremt svårt att få fram bevis. Men jag är övertygad om att huvudmännen i flera av de khatsmugglande nätverken är med och finansierar inbördeskriget i Somalia och terrorhandlingar både där och i andra länder.”

 

”Misstanken att al-Shabab och dess föregångare al-Ittihad al-Islami (AIAI) skaffar pengar genom khatsmuggling har tidigare uttryckts av den danska och den kanadensiska underrättelsetjänsten samt av amerikanska FBI.”

 

Artikeln avslutas sedan med en intressant detalj och önskemål från vice överåklagare Astrid Eklund. Det är något som jag och Sverigedemokraterna tagit fasta på.

 

”Vice överåklagare Astrid Eklund vid Åklagarmyndighetens utvecklingscent­rum i Stockholm anser att det är mycket allvarligt om pengar från smugglingen går till krigsherrar och terrorister.

 

Det är ett sorgligt misslyckande för Sverige att denna hantering får fortgå, säger hon. De smugglare och langare som grips blir milt straffade; det normala är några få månader i fängelse. Och detta medför att polisen sällan lägger ned några större resurser på att bekämpa den olagliga khathanteringen.

 

Politikerna, rättsväsendet och socialtjänsten måste börja betrakta denna drog med mycket större allvar, anser Astrid Eklund:


I dag krävs det att man grips med mer än 200 kilo khat för att man ska kunna dömas för grovt narkotikabrott, och det sker väldigt sällan. Mycket talar för att den gränsen bör sänkas till 50–100 kilo, då skulle straffen spegla allvaret i denna brottslighet.”

 

Den här artikeln föranledde oss att skriva flera motioner i riksdagen som ”ett led i en saklig och vederhäftig diskussion” angående khatsmuggling. Läs vår motion i riksdagen.


I en annan artikel i Dagens Nyheter 2010-03-07 skriver man om det utbredda khatmissbruket bland somalier i Sverige. Här ett kort citat från artikeln.


”Omkring hälften av de somaliska männen i Sverige använder khat regelbundet, hävdar Sofia Garad, aktiv i föreningen Somali women in Sweden, när vi talas vid på ett kafé i Tensta centrum. Hon gissar att ungefär var tredje somalisk man i segregerade förortsområden är beroende av khat och har fastnat i ett allvarligt missbruk.”

 

I och för sig borde Tullverkets, Migrationsverkets statistik och Dagens Nyheters artiklar vara tillräckligt för att bevisa sakligheten och vederhäftigheten av mitt blogginlägg. Men det finns som sagt mera som jag tycker är högst intressant och som jag gärna citerar för att ge åklagaren ett fylligare material.


Men även Sydsvenskan har tagit upp khatsmugglingen och även i denna artikel (2011-05-06) har Petter Norman från Tullverket uttalat sig enligt följande.


”Petter Norman uppskattar att tullen tar ett par procent av det som smugglas hit. Räknat på officiella importsiffror kommer årets tullbeslag att bli cirka 3,5 procent av de 400 ton som går till Norden.
Antalet somalier i Sverige har ökat, så marknaden har blivit större de senaste åren. Men det betyder inte att bruket inom gruppen ökat, säger Stefan Kálmán, katexpert vid rikskriminalpolisens underrättelsetjänst.”

 

”Vi har starka indikationer på att pengarna går till olika former av terrorism, finansiering av inbördeskrig, i länderna det kommer ifrån, säger tullens narkotikaexpert Lars Hansson. Pengarna går från hand till hand och är jättesvåra att följa. Det är inga amatörer som håller på med det här, även om organisationen verkar rätt anarkistisk.”

 

 

Den 31 maj 2012 skrev den danska ”Den Korte Avis” om hur stora summor av danska skattemedel som går till Somalia och terrorgrupper. Här är några citat från artikeln.


”PET, Politiets Efterretningstjeneste, sætter nu for første gang tal på, hvor mange penge der bliver udført fra Danmark til terrororganisationer.

 

Hver dag kanaliseres der i gennemsnit mellem 27.000 og 35.000 kroner fra Danmark til terrororganisationer i udlandet. Det svarer til, at der overføres 10-20 millioner kroner om året. (Jyllands-Posten, 31.5.)”

 

”Nogle af pengene går altså ifølge PET til terror.

 

Det kan således være penge, danske skatteydere er snydt for, der har betalt for flybillet og ophold for den dansk-somalier, der netop er blevet sigtet for at have været i træningslejr i Somalia for at lære, hvordan han effektivt kan begå en terrorhandling i Danmark.” 

 

”Det er den islamistiske terrororganisation, al-Shabaab, der er forbundet med al-Qaeda, som står for træningen i lejren i Somalia. Den ligger i et område, som bliver holdt i et jerngreb med strenge religiøse love blandt andet på grund af Al-Shabaab magt.

 

Al-Shabaabs politiske mål eren islamisk stat, der er ekstremt frihedsfjendsk og kvindeundertrykkende.

 

Desuden er der dele af terrorgruppen, der har som politisk mål at udbrede støtten til en islamistisk styreform.”

 

Petter Norman från Tullverket har även intervjuats av andra än DN. Så här säger han om somalier i Skandinavisk Sjukvårdsinformation på sidan 14.

 


Artikeln fortsätter sedan lite längre fram med följande stycke.


 

 


Journalisten Per Gudmundson har skrivit väldigt mycket om just terrororganisationen al-Shabab och hur den är kopplad till Sverige. Bland annat om hur pengar flödar från Sverige till Somalia. Läs följande blogginlägg.


Jag anser att mitt blogginlägg i allra högsta grad var relevant med tanke på den explosionsartade utvecklingen av smugglingen av khat och att de pengar som tjänas genom denna brottslighet enligt Tullverket, polisen, Säpo och danska PET delvis går till terrororganisationer, däribland al-Shabab i Somalia.

Inte minst med tanke på den artikel i Dagens Nyheter som precis beskriver vad jag lyfter fram i mitt blogginlägg om att khatsmugglingen till Sverige ökar på grund av det stora antalet missbrukande somaliska män och att 1000-tals uppehållstillstånd för somalier beviljats varje år.


För min egen del har jag stor tilltro till statistik från Tullverket och Migrationsverket i detta ämne. Jag har dessutom även stor tilltro till DN angående denna artikel. Jag tror ingen av källorna ljuger om dessa uppgifter.


Jag hoppas att åklagaren i Kalmar läser artikeln i DN mycket noggrant och sedan funderar på om vem som var först? Mitt blogginlägg eller DN:s artikel.

 
 
Ingen bild

Robert A

18 november 2013 23:16

Mycket bra Thoralf! Ditt gedigna engagemang och strävan efter sunt förnuft är imponerande och beundransvärt. Jag ser inte något annat politiskt alternativ, kommer lägga min demokratiska röst på Sverigedemokraterna...inte bara i nästkommande val utan jag kommer bli en trogen sympatisör för lång tid framöver!

 
Ingen bild

Skånepåg

18 november 2013 23:21

@ Thoralf

Här presenterar du ett fantastiskt materiel som ger åklagaren något att bita i (!). Hoppas bara att han till varje pris undviker khat, för så djupt behöver han inte gå för att samla materiel. Det du sammanfattar i detta inlägg är överväldigande och borde göra att anklagelserna mot dig omedelbart dras tillbaka.

 
Cavatus

Cavatus

18 november 2013 23:55

Vi kan bara konstatera att det är de svenska skattebetalarna som finansierar Al Shabaab, eftersom majoriteten av alla somalier lever på bidrag, bidrag som är pengar som du och jag betalat in i skatt.

Alltså ser makthavarna till att svenska pengar - indirekt - går till denna kriminella terrorverksamhet.

Jag tar mig för pannan! Vad ÄR det för politiker vi har, egentligen??

http://www.korta.nu/flbl

 
Ingen bild

Kurtan

19 november 2013 00:01

Bra jobbat mr T!
Men den stora fråga är ju egentligen varför Sveriges regering/riksdag INTE har 100 procentig kontroll vid gränserna för att stoppa all smuggling av droger, vapen och människor?!

Vi måste väl kapacitet både vad gäller mankraft (kan utbildas eller inbillas), och pengar (eftersom vi kan betala ut 100 tals miljarder per år till den "berikande" och "vinstgivande" massinvandringsmaskineriet)...hmmm

Dom goda säger ju att Sverige är ett rikt land!

Eller kanske det är diskriminering och hets mot alla världens folkgrupper att värna sitt fosterland enligt "etablisemanget!...hmmmm
MVH


 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

19 november 2013 00:03

Kan bara hålla med tidigare kommentatorer!

Fantastiskt bra skrivet Thoralf och fantastiskt bra länkar och citat!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Thoralf A

19 november 2013 00:05

Kurtan

Våra gränser styrs först och främst av Schengen. Inte av Tullverket!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 november 2013 00:08

Thor-alf du borde skriva ett brev till denna åklagares chef och ifrågasätta detta omgående.

Åklagare är princip "fridlysta" i ansvarsfrågan, när man väcker åtal med viss rätt
I detta fall går det att ifrågasätta det denna åklagare pysslar med
Partiledning bör engagera sej i detta sej i detta
Bättre chans att slå tillbaka mot ren politisk förföljelse när ni aldrig få

Det finns ingen som har rätt att förfölja dej i ett demokratiskt Sverige, du måste ha rätt att ha en åsikt baserad på uppgifter som du redovisat tex .

Att idioterna på denna blogg som anmält inte förstår det är bara att beklaga, dessa har dessutom inte i ett rättssystem att göra
Mobbare vill vi inte ha där usch.

Det allvarliga här är åklagaren.
Vi tycker du är en odemokratisk hoppas du blir anmäld själv
Prova att rösta i allmänna val än att syssla med detta

Denna typ av försök av socialdemokratiska snorungar att ta upp "häxbränningarna" skall inte accepteras

Det skall bli ett rent nöje när valresultatet kommer nästa år
Sin insatts i det är gänget på bloggen Juridiken för djävla dumma för att förstå

Hoppas verkligen att åklagaren anmäls för tjänstefel, och anmälaren för falsk tillvitelse när detta är nedlagt igen

 
Ingen bild

Funtaren

19 november 2013 00:19

Knockout!

Vad har denne åklagare för bakgrund? Något annat än tjänstenit måste ju nästan ligga bakom detta hans Don Quijote-beteende.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 november 2013 00:27

Funtaren : Indirekt känns detta som politisk påtryckning av åklagarämbetet i Kalmar
Finns ju ingen som helst substans i att begära prövning av detta mer än möjligtvis någon röd partibok eller dylikt.
Hoppas att det snart blir ett jobb ledigt på Hemglassbilen i Skåne

 
Ingen bild

Kurtan

19 november 2013 00:28

@Thoralf,
Ja, jag vet att den store boven i dramat är den anti-demokratiska kolossen som går under namnet EU och det vansinniga Schengenfördraget!

Detta är ÄNNU en stor anledning till att denna parasiterande organisation som är mycket nära att starta inbördeskrig i Europa, speciellt nu i medelhavsländerna, måste kastas på historiens sophög så snart som möjligt!

Men det kan väl ändå inte vara så att Schengenavtalet bestämmer att vi skall ha fri rörlighet av varor såsom droger, vapen, sexslavar o.dyligt, eller?!

De bestämmer väl ändå inte hur många tullare vi skall ha vid varje gräns eller hur många kontroller som skall genomföras, eller?! Men skulle inte förvåna om så var fallet!

För övrigt är denna senaste "häxjakt" mot dig och SD en bra indikation på att det börjar brännas under deras fötter! Detta är inget annat än trakasserier genom vårt eget "rättssystem" och försök till att tysta ett parti som växer så att det knakar. Men svinhugg går igen, sägs det!
MVH

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2013 00:52

Endast SD allena kan rädda Moder Svea från fullbordad våldtäkt!
Förövarna är många, hela 7:an håller fast Moder Svea medan khatsmugglare, Martin Tunström, Johan Ehrenberg, Karl-Petter Thorwaldsson, Henrik Arnstad, Jan Helin, Thomas Mattson, Lena Mellin, Peter Wolodarski, Tove Lifvendal, m.fl.m.fl har fullt upp med att hjälpas åt att fullborda denna råa våldtäkt på vårt land. De enda, som kämpar emot med full kraft, för att lindra alla svåra skador, som åsamkas Moder Svea, är hjältarna inom Sverigedemokraterna med bl.a Thoralf i spetsen!
KÄMPA PÅ Thoralf! Åklagaren kommer förmodligen att tack Dig för hjälpen för Ditt gediegna arbete Du gjort åt honom. Om det varit möjligt borde hela fakturan gå till rättshaveristen Martin Tunström!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Blåsippan

19 november 2013 01:04

Jag är nog för gammal att ha en idol. Hjälte duger bra det med. Thoralf, du är min hjälte.

 
Ingen bild

Kalle Stropp

19 november 2013 02:05

Du är en hjälte Thoralf! Ditt namn är för evigt inskrivet i den svenska historien som en av de som räddade (eller försökte rädda (hur nu framtiden ter sig) Sverige!

Det är en detalj i det som du skall ha skrivit i ditt blogginlägg som de PK försöker sätta dit dig på:

"Föreningen Juridikfronten polisanmälde formuleringar om att varje somalier som får uppehållstillstånd ökar penningströmmen från Sverige till terroristorganisationen al Shabaab."

Dvs att *varje* somalier som får uppehållstillstånd ökar penningströmmen....

Eftersom det tycks vara cirka 50% av de somaliska männen som använder Khat, och kanske väldigt få somaliska kvinnor och barn, så är det ju inte *varje*. I alla fall inte om man tittar på individnivå.

Om det är detta som de tror att de kan fälla dig för, så får du hänvisa till en "förenkling i det skrivna språket" och kanske framför allt att du talar om fenomenet på gruppnivå. Dvs gruppen somalier. Om man ökar gruppen somalier i Sverige, så ökar penningströmmen.... "Naturligtvis tuggar inte varje somalier khat och det begriper naturligtvis läsarna också".

Du avslutar ditt anförande (eller om advokaten gör det) med att påpeka att "med hänsyn till den allvarliga situationen som utmålas av såväl myndigheter som enskilda individer med insyn i ämnet, så borde du istället ha en eloge för att synliggöra problemet och därmed hjälpa narkomaner ur sitt drogberoende och att minska stödet till terroristorganisationer. Att du blivit åtalad för att påvisa missförhållanden i samhället säger mer om de som initierat förundersökningen än om dig. Det är dom som borde vare föremål för en förundersökning; en förundersökning kring slöseri av skattemedel och försök till förhindrade av vård av narkomaner samt indirekt stöd till den internationella terrorismen."

 
Ingen bild

Sverigevän

19 november 2013 02:14

Sd brukar ju vilja ha strängare straff så ett rejält fängelsestraff vore ju på sin plats här.

 
Ingen bild

Bogdanof

19 november 2013 02:19

Hetslobbyingmassmedia har tydligen erhållit ett nytt "instrument".
Proffessionella åklagare inom Svenskt rättsväsende gör nog bäst i att gå massmedias ärenden om inte en trovärdighetsfadäs önskas.

 
Ingen bild

Bogdanof

19 november 2013 02:21

Att inte gå massmedias ärenden skall det vara.

 
Ingen bild

Blåsippan

19 november 2013 02:28

Svara inte trollet. Han drar ner nivån här inne med sina klena vänsterargument som är inga.

 
Ingen bild

World Traveller

19 november 2013 03:31

Khat har i alla tider smugglats in i Sverige. Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat. Och Al-Shabaab är ingen terroristgrupp, det är en muslimsk hjälporganisation som kämpar för allas lika värde. SD däremot är en fascistisk, rasistisk, främlingsfientlig nazistorganisation vars medlemmar äter invandrares barn.

Med vänlig hälsning
Erik Ullenhag

 
Ingen bild

w-son

19 november 2013 03:48

Beaktar man uttalandet från vice överåklagare Astrid Eklund vid Åklagarmyndighetens utvecklingscent­rum i Stockholm, som refereras till i DN-artikeln, och sätter hennes mycket skarpa uttalanden om allvaret i situationen och då inte minst gällande kopplingen mellan insmuggling av drogen khat och att pengar går till krigsherrar och terrorister i Somalia, och sätter detta i relation till att överåklagare Göran Hellstrand i Malmö uppenbarligen inte förmår göra denna koppling utan han prioriterar politisk korrekthet och avser istället ägna sitt ämbetsutövande åt vad som så uppenbart är en ren okynnesanmälan. En anmälan som dessutom har ett klart uttalat politisk syfte - att skapa negativa rubriker i media för SD och svärta ner Alfssons namn då vi går in i valtider.
Att en hög tjänsteman med den delikata uppgiften att värna rättssamhället låter sig utnyttjas och lånar sig för rena politiska syften och därmed förvandlar både sitt ämbete och myndighet till en politisk lekstuga av det allra tarvligaste slaget gör en inte bara beklämd utan rent utav mörkrädd. Symptomen av ett samhälle i totalt förfall, här i dubbel bemärkelse, kan knappast bli tydligare.
Då Juridikfrontens motiv är rent politiskt, så sällar sig en fråga som man helst inte vill ställa sig om vilka motiv som driver Göran Hellstrand.

Emellertid så förstår man betydligt bättre varför kriminaliteten i landet breder ut sig allt mer och varför brottsstatistiken ser ut som den gör.

Överåklagare Astrid Eklund säger i DN-artikeln: "Det är ett sorgligt misslyckande för Sverige att denna hantering får fortgå." Hon anser att "Politikerna, rättsväsendet och socialtjänsten måste börja betrakta denna drog med mycket större allvar."
Synd att inte alla inom rättsväsendet delar hennes uppfattning och ambition.

 
Ingen bild

Farbror Sven

19 november 2013 06:15

Återigen kommer vi nog få ett kvitto på att det är lätt att vara Sverigedemokrat " Det är bara att hålla sej till sanningen " vilket Thoralf just har bevisat med sitt kämpande !

 
Ingen bild

Morningstar

19 november 2013 06:36

Kan du inte ta upp detta i riksdagen och be Abbe Wabbe Waberi om en kommentar till detta blogginlägg?

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 november 2013 06:55

Bra jobbat Thoralf!!
Hur kan någon (förutom vänsterextremister givetvis) ifrågasätta dessa fakta.
Vänsterextremisterna i Juridikfronten har gjort bort sig rejält!!
Borde inte de ha kollat bakgrundsfakta själva innan de agerade??

Sanningen svider säkert i mångas ögon efter en genomläsning av blogginlägget!!

 
Ingen bild

Argus

19 november 2013 07:03

"You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life." (Sir Winston Leonard Spencer Churchill, 1874-1965)

 
Ingen bild

mullis

19 november 2013 07:43

nästan så man tycker synd om åklagaren, söka uppmärksamhet verkar vara hans ledstjärna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 november 2013 07:50

Anmälan är säkert en kupp av Sverigedemokraterna för att få gratis annonsplats och öka trafiken till SD bloggar, Exponerat, Avpixlat med mera
Och jag tror resultatet blir över förväntat för Jimmie.

PS: För er journalister som lusläser denna blogg vill jag meddela att detta är ironi, risken är stor att ni kanske inte inser det utan denna kommentar

 
Sven Dacke

Sven Dacke

19 november 2013 08:08

Vad läser dom hårt arbetande tidningsjournalisterna, när dom inte gräver efter SD skandaler och skriver skit

Här är en
mysex.se * 2013-11-15 11:19:11 Smålandsposten

Hela listan läser du på länken.
Tänk att övervakningssamhället slår tillbaka ibland

http://mediacreeper.com/name/Sm%C3%A5landsposten

 
Sven Dacke

Sven Dacke

19 november 2013 08:53

Och vad läser reportrarna på Barometern mellan uppdragen
vakanser.se * 2013-11-18 11:25:01 Barometern
classe-kinzakenza.blogspot.se * 2013-11-18 13:33:28 Barometern
avpixlat.info * 2013-11-19 07:16:34 Barometern

Dom är verkligen välinformerade, att dom inte undrar varför Sverige håller på och går i graven

PS. Övervakningssamhället är bra ibland

http://goo.gl/664u9B

 
Ingen bild

AWSvensson

19 november 2013 08:55

Så ska en slipsten dras. Fanns det något förnuft o ryggrad hos denne åklagare så beklagar han sig för att ha blivit vilseledd ock ryckt med i hetsen mot Sverigedemokrater och lägger utspelet i arkivet, varpå han kan ägna sin tid åt den accelererande brottsligheten.

 
Ingen bild

Lantjunkar´n

19 november 2013 09:09

Etablisemanget med Aftonbladet i spetsen är så arga att dom skakar av ilska.

Sanningen är i deras ögon något extremt (vilken sjuklig uppfattning)
Stå på dig Thoralf.

Du har hundratusentals svenskar bakom dig.Skulle du till äventyrs bli fälld så skall vi skramla ihop till bötesbeloppet.

 
Ingen bild

geeezen

19 november 2013 09:27

Thoralf, du är kung!

 
Ingen bild

Hacke

19 november 2013 09:39

”De påståenden som skrivits på bloggen utgör inte led i en saklig och vederhäftig diskussion utan påståendena är förklenande och omotiverat kränkande för gruppen. Uttalandet har varit publicerat på Internet och därmed varit tillgängligt för en stor krets av personer.”

Bumerangeffekten i detta utlåtande är påfallande:

De påståenden som överåklagaren framför utgör inte led i en vederhäftig undersökning utan påståendena är förklenande och omotiverat kränkande för gruppen (sd). Uttalandet har varit publicerat för allmän kännedom och därmed tillgängligt för en stor mängd personer (media)".

Hut går hem bäste agendajurist. Det här kanske lär dig att pålästhet är en dygd och pk-ism ett tecken på raka motsatsen.

Thoralf regerar som politiker, journalist och numer även som jurist.

 
Ingen bild

Roberth Ström

19 november 2013 09:40

Thoralf du är kung!

 
Ingen bild

elfyma+

19 november 2013 09:41

Skulle bli förvånad om Thoralf kan fällas för förtal.
Men om rättsväsendet politiseras går ingen säker.
Kriget i Somalia finansieras med pengar från Sverige.
Skrev om Sveriges Afrikanska krig för 4 år sedan på Varjagerbloggen. Det är nog ännu värre nu.
Går tyvärr inte att länka till inlägget.

 
Ingen bild

Lotta

19 november 2013 09:44

Signaturen Sverigevän verkar så djupt impregnerad och marinerad i "de rätta åsikterna" kryddat med SD-hat att vederbörande inte är kapabel till eget tänkande. Llikt en viljelös robot hamrar han/hon in det ena politiskt korrekta inlägget efter det andra, ty det har någon annan inbillat Sverigevän är det man skall göra. Ärligt talat tycker jag synd om honom/henne.

 
Ingen bild

Stig-Arne

19 november 2013 09:46

Några reflektioner:

1) Om rättsväsendet fungerar kommer Thoralf att vinna.

2) Bra research, mycket välskrivet. Man anar att Thoralf har fått hjälp med formuleringarna/korrekturläsningen, eller så kan han bättre när han verkligen försöker. (Detta skriver jag i all välmening.)

3) Ett tillägg till den i övrigt välskrivna texten: somalierna i Sverige lever i mycket stor utsträckning på bidrag. En okänd del av dessa bidrag kan antas gå till konsumtion av khat. Alltså finansierar svenska skattebetalare (indirekt) den somaliska terrorismen.

 
Ingen bild

AvKyJJ

19 november 2013 09:55

Här kan man hitta intressanta uppgifter....

http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/02/chefsaklagaren-som-greps-for-sexkop-ar.html

 
Ingen bild

LARS ROSÈN SD KALMAR

19 november 2013 09:55

Man bara undrar " när skall Sverige upphöra med att agera och handla som en bananrepublik ".

 
Ingen bild

Niklas R

19 november 2013 10:03

Tror Hellstrand kommer att göra som de flesta vänstermuppar brukar göra. Förneka verkligheten och komma på en egen, roligare, verklighet.

Men om han insisterar så kan man alltid åtala honom för tjänstefel och förtal när rätten kastat ut hans åtal.

 
Ingen bild

OH

19 november 2013 10:05

Om denne PK åklagare ville besvära sig med att sopa rent innanför åklagarnas egna dörrar skulle han få mycket att göra istället för detta fjanteri som bekostas av svenska arbetares skatteinbetalningar.

 
Ingen bild

Observer

19 november 2013 10:11

Att man är så dåligt påläst inom åklagarmyndigheten som i detta aktuella fall är notabelt och minst sagt skandalöst.Detta ställer naturligtvis andra frågor.En kan vara om myndigheten är satt under press och i så fall varifrån? En annan kan vara om vi har en begynnande rättsröta till följd av dålig pålästhet inom delar av rättssystemet?Svensken i gemen betackar sig för något som liknar en facebookrättsskipning.

 
Ingen bild

Mahmoud A

19 november 2013 10:22

Håller med signatur "Sverigevän", ett strängt fängelsestarff för åklagaren vore på sin plats!

 
Ingen bild

STHLM Tony

19 november 2013 10:29

Som skattebetalare trodde jag att det var förbjudet för en skattefinansierad åklagare att driva mål efter egna privata intressen. Är det någon som ska granskas så är det denna korrupta åklagare.

 
Stefan K

Stefan K

19 november 2013 10:34

En mycket bra och informativ redogörelse Thoralf. Att den starkt vänsterorienterade Juridikfronten tar upp detta, kanske får myndigheter och rättsväsende att lyfta upp frågan i dagsljuset och påvisa fakta till allmänhetens beskådan. Fakta kanske slår tillbaks mot de som valt att ta upp detta igen.

Det märks att SD:s Landsdagar närmar sig och nu vill media och andra vänsterorienterade ta chansen att gräva fram material man kan publicera, för att därmed helt ta fokus från det relevanta. Nämligen att rapportera sakligt från Landsdagarna och redogöra för SD:s politik på ett ärligt sätt, allt från invandringspolitiken till brottsbekämpningen och landsbygdssatsningen.
Välregisserat av media, men ack så genomskådat.

Vi kommer att få se liknande åtgärder inför både EU-val och riksdagsval. Ta fokus från SD:s verkliga politik och gräv fram så mycket skit som möjligt. Jag kan sätta en månadslön på detta.

Angående sakfrågan är det väl inget märkligt i att ju fler somalier som bosätter sig i Sverige, ju fler är det som skickar pengar till både släkt och kriminella grupper som människosmugglare, droghandlare, al-Shabaab och Somalias pirater.

Något liknande kunde vi ta del av från eritreanska flyktingar som i ett par decennier tvångsbeskattats av landets myndigheter. M.a.o ju fler eritreaner i Sverige, ju fler som tvingas betala skatt till hemlandets myndigheter.

I norska Aftenposten kunde man redan 2008 läsa hur Somalier bosatta i Norge stöttar al-Shabaab och hur man finansierar terroristorganisationen med hjälp av norska skattepengar.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2287146.ece

Att al-Shabaab också finns representerade i Norden bevisades när amerikanska styrkor slog till mot en somalisk hamnstad i oktober
http://www.svt.se/nyheter/varlden/al-shabaab-ledare-hade-norska-dokument
och hur al-Shabaab rekryterat somalier i Norden till sina Jihad och hur basen för denna verksamhet fanns/finns i Rinkeby
http://gudmundson.blogspot.se/2011/11/norsksomalier-stupade-for-al-shabaab.html

Säpo, polisen, myndigheterna och kanske även regeringen har intresse i att ta fram uppgifter om al-Shabaabs närvaro i Sverige och dess eventuella påverkan på somalier bosatta i landet.
Den vänsterorienterade Juridikgruppen kanske därför öppnar en dörr till en närmare granskning, även om det knappast är deras syfte.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ceasar

19 november 2013 10:35

Härligt jobbat Thoralf!

Vilken jävla go du har! Imponerad!

 
Ingen bild

World Traveller

19 november 2013 11:00

Thoralf, som du vet så träffar jag många utlandska politiker i mitt jobb och har tidigare även träffat en del svenska (som utmärker sig genom oproffsighet). Du är idag Sveriges vassaste politiker och otroligt engagerad i ditt jobb plus att du även delar med dig av dina fritidsupplevelser ibland ;-) De enda i din klass som jag känner till men tyvärr inte har träffat är Geert Wilders i Holland och Marine Le Pen i Frankrike. Hoppas din energi och ditt gedigna arbete smittar av sig till övriga Sverigedemokrater. Vi har många duktiga själar ombord nu.
Med vänlig hälsning
World Traveller

 
Ingen bild

P. Tordal

19 november 2013 11:28

Kommunisterna i Juridikfronten kanske driver ett utnötningskrig mot dig Thoralf, dvs försöker hindra dig i din viktiga gärning. Det sorgliga är att en åklagare sänker sig så djupt som att ta upp ett sådant dödfött ärende. Hur är det egentligen ställt med vårt rättsväsende?

Thoralf, du hedrar Riksdagen och ditt parti! Du gör sådant en ledamot av Riksdagen skall göra.

 
Ingen bild

Stefan A

19 november 2013 11:41

Den här åklagaren vill väl sälla sig till de som fick en mytoman fälld för massmord(Thomas Quick), eller den som, också ett nedlagt fall från början, fick en Australisk medborgare inspärrad på en ambassad i London pga. frivillig sex, och en berättigad rädsla att låta sig utlämnas till den nyckfulla Svenska rättvisan, eller den åklagare som visade det sällsynt mycket dåliga omdömet att köpa sex och bli dömd för detta, men fick fortfarande ha jobbet kvar.Vi Svenskar vill gärna tro att vi är bäst på allt,men är vi det? när det gäller yttrandefrihet börjar tröskeln på att bli högt nog för vanligt folk, medan the sky is the limit för de som påstår sig ha en ansvarig utgivare,(om det inte handlar om en kändis eller kunglighet förstås) borde det inte vara tvärtom? hårdare krav på de som verkligen får stor spridning, fulmedia inklusive SVT/SR och lägre krav på vanligt folk.

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2013 12:24

@Morningstar, "Abbe-Wabbe Waberi...." Nu fick man sig ett gôtt skratt igen. TACK för det Morningstar!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2013 12:34

Sanningssägare har i alla tider "haft ett helvete", det finns många bevis på det genom historien. Det förnyade åtalet mot Thoralf är bara det senaste tecknet på det. Kommer sannolikt att läggas ned, när åklagaren återigen kommer sanningen på spåret.
Rättshaveristen Martin Tunström ("Juridikfronten") borde få stå för kostnaderna, åtminstone om samma mål tas upp igen! Vårt s.k rättsväsen borde ha fullt upp med den mångkulturella brottsligheten, d.v.s verklig brottslighet och inte "en massa" politisk "fejkbrottslighet"!
KÄMPA PÅ Thoralf !!!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

- Alle støtter Al-Shabab

19 november 2013 12:36

Mange somaliere mener Al-Shabab blir svartmalt som terrorister for å svekke motstandskampen. Ali Hassan sier det rett ut: - Alle somaliere støtter Al-Shabab.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2287146.ece

 
Ingen bild

Skånepåg

19 november 2013 12:47

@ Lassekolja

Undring. Är det den Martin Tunström som åtminstone tidigare fanns i Helsingborg och som saknade all hyfs och sans. Bl.a minns jag hur han på en socialdemokratisk blogg för några år sedan på ett oerhört oförskämt sätt "läxade upp" en skånsk partikamrat å det grövsta, eftersom denna person tyckte att det var naturligt att diskutera invandringspolitik liksom allt annat.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 november 2013 12:49

Tillägg till ovanstående: "naturligt att diskutera invandringspolitik på sin blogg liksom allt annat."

 
Ingen bild

Göran

19 november 2013 12:52

Kommer osökt att tänka på den väl kände (ökände) åklagaren i Malmö, Sven-Erik Alhem. Han hade, i en radiosänd intervju, den tvivelaktigt goda smaken att kalla en prostituerad för "brottsoffer" ! Att en biträdande distriktsåklagare skulle uppvisa omnämnt omdöme, må så vara, men en jurist av Alhems dignitet utvisar hur det är ställt i dessa kretsar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 november 2013 13:02

Trots novembermörkret är det en skön dag! Thoralf ger ordentligt svar på tal mot Juridikfrontens påhittade anklagelser.
Sedan nås vi av nyheter om att Polisen gripit ett antal Vänsterextemister!

Nu väntar vi på namn och bildpubliceringar av brottslingarna på Avpixlat och andra Sverigevänliga sajter.
Tokvänstern har en dyster dag idag... :-)

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 november 2013 13:05

Det går ju bra i dag resultat kl 13.00

Besökare idag: 2 077
Besökare igår: 3 628
Den här månaden: 20 310
Förra månaden: 29 882

 
Ingen bild

Farbror Sven

19 november 2013 13:09

Styggare kan ingen vara än att Thoralf kan dem klara !

 
Ingen bild

Skånepåg

19 november 2013 13:25

@ Allmän info

Lite om juridikfronten finns på: http://sv.metapedia.org/wiki/Juridikfronten och framstår i mina ögon som en påse nötter.

 
Ingen bild

sarak

19 november 2013 13:33

Heja Thoralf!!! Synd bara att många bara ser rubrikerna

 
Ingen bild

sarak

19 november 2013 13:35

Heja tanten som testamenterat till SD. Nu blir det kanske lite andra rubriker

 
Ingen bild

Snart emigrerad

19 november 2013 13:38

Verkar som det gått ut instruktion att tysta kritiker mot multikriminell invandring på alla sätt. De använder pk-media, rättsapparaten och AFA-gäng i den hanteringen.

 
Ingen bild

Göran

19 november 2013 13:49

@ Skånepåg,

EN HEL SÄCK MED NÖTTER !

 
Ingen bild

Gaijin

19 november 2013 14:00

Om internationellt material är av intresse så rekommenderas dessa: https://globalecco.org/sv/financing-al-shabaab-the-vital-port-of-kismayo

Här står det om hur den somaliska diasporan runt om i världen skänker hundratals miljoner dollar per år till al shabaab...

Även denna kan vara av intresse: http://www.world-check.com/sites/default/files/white-pappers/ExpertTalk_Al_Shabaab_Tentacles_Extend_West.pdf

 
Ingen bild

Titti

19 november 2013 14:01

Tur att sådana som du finns Thoralf, en människa som inte viker sig för maktdrevet, utan sakligt och lugnt argumenterar mot den snabbimporterade brottsligheten.
Vi är många många här i landet som med förfäran ser hur snabbt det går att montera ner välfärden och för att inte tala om rättssäkerhetens urholkning. Man undrar ju; är domare och nämndemän hotade eller vad? Är inte ovanligt i länder med starka brottssyndikat så varför inte här?!?

 
Ingen bild

nadacomprende

19 november 2013 14:09

Tack Thoralf

Du är kung.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 november 2013 14:58

@ Gaijin

Ja det gäller att plundra värdlandet på så mycket som det bara går. En Kalashnikov-AK47 kostar mellan 500-1000 dollar att köpa hos mängder av vapenhandlare och vapensmugglare som verkar i det tysta runt om i världen och som vi vet mycket lite om. Ammunitionen är inte heller billig. Sedan har man ofta 20 mm:s automatkanoner monterade på pickupbilar och som kostar multum. Gäller såväl vapnet som ammunitionen. Om detta verkar massinvandringsförespråkarna inte låtsas om, eller så är de så korkade att man inte har förstånd att begripa även denna del som anledning av migrationen till västländer.

När Thoralf seriöst och med sanningen som vapen berör detta, blir han utsatt för en förundersökning av en tvivelaktig åklagare. En åklagare i som i stället borde ägna sig åt de rättshaverister som anklagar Thoralf. Vårt rättsystem verkar mer och mer ruttna inifrån och med en rättsröta som fräter sönder Sverige.

 
Ingen bild

Lundabo58

19 november 2013 15:30

Snacka om blytung fakta-sammanställning. Bra jobbat Thoralf :-)

 
Ingen bild

Tobbe S

19 november 2013 15:55

I rådatan i Novus webbmätning stöds SD av ca 14,3% 123st sympatiserar med SD vilket ger SD=123/(123+(16 uppskattat)+301+418) =14,3%. 1000 intervjuer via webbpanel, 1-7 november Novus

 
Ingen bild

HM Gotland

19 november 2013 16:47

Ni som är intresserade av vindkraft och den debatten kan gärna titta in på min blogg. Det är påståenden grundade på en invantering som förtjänar mycket stor uppmärksamhet angående fågeldöden vid vindkraftverkan.

Jag har tipsat om den här artikeln till en viss partivän och riksdagsmansom tycks ha lite annat att stå i för ögonblicket.

 
Ingen bild

Martin

19 november 2013 17:21

Hur kan media tex P4 Kalmars nyheter få läsa upp ett ordagrant citat som åklagaren eventuellt vill åtala Thoralf för att ha skrivit? Då bör åklagaren väl isåfall även åtala radion och de tidningar som skriver citatet? Eller är det skillnad på folk och folk?

 
Lassekolja

Lassekolja

19 november 2013 17:39

@Skånepåg, Ja, det verkar verkar vara "han i Helsingborg". Det lilla jag känner till om honom är att han fortfarande finns i Helsingborg och att han hatar SD och följaktligen har som mål att avveckla vårt Välfärdssverige, som generationer före oss byggt upp genom flit och pliktkänsla, något som dessvärre inte existerar länge till p.g.a Martin Tunström och hans gelikar!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Tomas

19 november 2013 17:41

Denna förundersökning måste ses som klart politisk i sitt syfte. Det handlar om att på alla fronter bekämpa människor som ifrågasätter svensk invandringspolitik. Detta görs såväl politiskt, ekonomiskt, medialt och, vilket denna förundersökning visar, legalt. Det är bara att hoppas att ni som får ta alla smällar orkar hålla ut tills sanningen segrat.

 
Ingen bild

Putte

19 november 2013 17:43

OT,

Jag läste på Avpixlat och lustigt nog Expressen att polisen gjort ett stort tillslag mot extremvänsterpack. I Aftonblaskan stod givetvis inget. Där ser man återigen tydlig var Aftonblaskan har sina sympatier. Hoppas de norska ägarna till skittidningen lägger ner den snarast.

 
Ingen bild

Jag

19 november 2013 17:56

@thoralf.

Varför deltog inte du i demonstrationen mot nazism på kristallnattens 75 års dag?
Varför stod du istället och fotograferade de som demonstrerade?

Men att demonstrera mot nazism kanske inte ligger

 
Ingen bild

Tompa

19 november 2013 17:57

Tack Thoralf
Hade det gått att personkryssa dig flera gånger i nästa riksdagsval så hade jag gjort det.
Jag fattar inte hur du orkar. Fantastiskt jobb. Tänk om alla politiker var som du. Jag är djupt imponerad

Tack för ditt arbete och engagemang att försöka få rätsida på vårt land.

 
Ingen bild

Lotta

19 november 2013 18:03

@Jag
Wow tog det dig från den 9-10/11 tills nu att knåpa ihop ett halvt? inlägg. Du är inte den vassaste kniven i lådan förstår jag.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

19 november 2013 18:12

Ja, den 87-åriga damen som testamenterade lägenhet i centrala Stockholm och sina banktillgångar är värd ett eget inlägg! Fantastiskt och det visar hur viktigt det är för personer med bara någon avlägsen släkting hon inte träffat på 46 år eller inte har några släktingar skriver ett testamente! Annars tillfaller pengarna Allmänna Arvsfonden som bl a sponsrar EXPO och en massa mycket märkliga integrationsprojekt.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

HM Gotland

19 november 2013 18:39

Min adress till bloggen där jag skriver om vindkraftverk och dödade fåglar kom inte med. Jag tycker siffrorna är mycket uppseendeväckande.

mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Calle

19 november 2013 18:44

Otroligt bra jobbat, Thoralf. ( som vanligt )Denne åklagare tycks drivas av sin egna politiska åsikter, och det är inte hans jobb.Tala om självmål för " Juridikfronten" som fick detta svar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 november 2013 18:57

Karlskronabloggen...
Ja, och kan man som släkting gå ut i media som släkting till denna tant och gnälla? Kvinnan hade ju inte besökt tanten på många, många år... Tanten låg också tydligen död i lägenheten i några månader. Dystert.
Helt rätt om Allmänna Arvsfonden. De norpar pengar som sedan hamnar i fel händer.

 
Ingen bild

Robert A

19 november 2013 19:00

@Tobbe S

"I rådatan i Novus webbmätning stöds SD av ca 14,3% 123st sympatiserar med SD vilket ger SD=123/(123+(16 uppskattat)+301+418) =14,3%. 1000 intervjuer via webbpanel, 1-7 november Novus"

Väldigt intressant om det stämmer, vart har du hittat denna info? I oktober fick SD 10,1% så det skulle i så fall vara ett stort steg framåt..

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 november 2013 20:15

Om alla som inte demonstrerar mot Kristallnatten och Nazism är just nazister så ligger vi illa till. Eller hur?

För det vara ju bara en handfull, knappt ett fotbollslag.

 
Ingen bild

Lotta

19 november 2013 20:35

Så rosenskimrande är tillvaron på flyktingboenden runt om i Sverige. Ta del av en 17 sidor lång lista över hot, våld och skadegörelse från Dispatch International:

http://www.d-intl.com/2013/11/19/svenska-asylboenden-hot-vald-och-rymningar-ar-vardagsmat/

 
Ingen bild

Lotta

19 november 2013 20:48

Så fint att se svenska Zlatan, Kacanilic och Martin Olsson sjunga med i svenska nationalsången med glädje och stolthet i hjärtat. Syns att de är stolta över att representera Sverige.

 
Ingen bild

Tobbe S

19 november 2013 21:29

@Robert A. Nästan längst ner på denna sidan hittar du info om Novus rådata per den 2013-11-18
http://privat.bahnhof.se/wb492673/6%20Main%20frame%20Novus.html

"Novus 2013-11-18
I rådatan i Novus webbmätning stöds SD av ca 14,3% 123st sympatiserar med SD vilket ger SD=123/(123+(16 uppskattat)+301+418) =14,3%. 1000 intervjuer via webbpanel, 1-7 november Novus"

 
Ingen bild

HS

19 november 2013 22:18

Toralf, du är en hjälte. Kämpa på !!! :-)

 
Ingen bild

Robert A

19 november 2013 22:21

Tack så mycket för länken Tobbe S, intressant läsning som sagt!

 
Ingen bild

OH

19 november 2013 22:47

Denne kuf till åklagare som så tydligt visat att han har politiska motiv när han söker åtala Alfsson borde ta en Timeout.
Denna åklagares agerande får mig att fundera över hur det skulle gå om domare.åklagare, advokatfacket m.fl fick igenom sin önskan att på sikt avskaffa nämdemännen vilka skall vara garanter för folkets insyn i domstolarna.Jag befarar att vi då i Sverige får bekanta oss med det nya Stasi.

 
Ingen bild

Calle

19 november 2013 22:56

@ Lotta
Håller med! Studerade noggrant denna match, och i portugisiska laget sjöng samtliga med i nationalsången, i det svenska var det just dessa herrar med lagkaptenen Zlatan i spetsen som inte ville delta i nationalhymnen. Borde inte lagkaptenen vara ålagd att göra detta när han representerar Sverige och inte sig själv.Kanske en markering från dessa att dom står " över" det svenska, men då skall dom tacka nej till landslagspel.

 
Ingen bild

Stundtahl

19 november 2013 23:30

Där ser man.... uppmärksamhet att skärmdumpa, notera och spara för att hålla PK-etablissemanget under viss kontroll är värd mödan.
All heder åt Thoralf Alfsson som nu når en redan sargad Åklagarmyndighet att bekänna färg.

Möjligen bör det påminnas att ha god koll på (Brottsbalken 1962:700 kapitel 15, § 5-7) inför möjligt övergrepp från den som väcker åtal.

 
Ingen bild

Undrande

19 november 2013 23:38

Ja vi som tittade i familjen undrade verkligen varför sjunger de inte med? Pinsamt speciellt när Zlatan zoomas in en lång stund.
Kämpa på Thoralf, vi röstar SD 2014!

 
Ingen bild

Tommy

20 november 2013 00:20

@Lotta
Vad har du för aggressioner inom dig? KBT?
Troligen stänger du av efter nationalsången, likt måmga SD-anhängare. Du har antagligen nått din optimala eufori då?
Då slänger du dig på datorn och går in på Sveriges vassaste politiska bloggare och spyr galla över icke-ariska fotbollsspelare.
Hade Zlatan gått mållös hade du antagligen gått in och spytt galla ytterligare och hånat honom.

Själv skrek jag mig hes i Sverigetröja på Friends och bevittnade en otroligt spännande fotbollsmatch med underbar stämning på arena klädd i gul och blå.
Förkrossad över missat vm-avancemang men ni fokuserar på om ngn sjunger nationalsång.
Ni förnekar er inte...

 
Ingen bild

Blåsippan

20 november 2013 01:23

Är han sammanbiten eller markerar han emot vår Nationalsång? Det vet bara Zlatan. Han kan fotboll men känner vi riktiga svenskar riktig kärlek till vårt fosterlands landslag i framtiden eller är det en falsk bild av media? Massinvandringen bidrar självfallet till bilden av landslaget. Frågan är hur kärleken från folkdjupet svarar på den radikala förändringen.

 
Ingen bild

Blåsippan

20 november 2013 01:29

Den markanta ökningen av gruppvåldtäkter är en mer viktig fråga för mig. Vi måste få en högre straffskala samt minskad invandring från muslimska länder. NU! Kvinnosynen är problemet som PK inte ser. De är PK.

 
Ingen bild

UncleBob

20 november 2013 05:17

En parallell till denna okynnesanmälan som gjorts av "Juridikfronten" är fallet med Fredrik "Finken" Jönsson som stämde Carina Herrstedt för en kommentar på hennes blogg. Kommentaren gjordes av en besökare på sajten och påstod att Finken blivit omhändertagen av Polis för störande av den allmänna ordningen vid ett Torgmöte på Storgatan i Malmö. Finken nekade så klart och här är bildbeviset på att han omhändertogs;
http://imageshack.us/a/img3/2206/finken2.jpg
Tack vare en korrumperad domare och politisk rättsröta dömdes Carina till att betala "kränkningsersättning" på 5.000 kronor..
Målet var en skandal och borde ha överklagats.

Denne "Finken" har satt detta i system och det är uppenbart att det enbart ligger politiska motiv bakom dessa domar och "juridikfrontens" missbruk av svenskt rättsväsende. "Kränkningsersättningarna" är småpotatis kan tyckas och inga riktiga brott visserligen, men de används som "bevis" på att SDare är klandervärda och brottsliga.

Det är ett av de mest usla halmgubbe-argumenten och visar på vilka fanatiska muppar som finns bland våra motstäåndare

 
Ingen bild

Stefan A

20 november 2013 07:56

Zlatan är den enda skåningen som är mera populär på Södermalm i Stockholm än hemma i Malmö.

 
Ingen bild

jidde

20 november 2013 10:27

Till lotta: Bara 3 % av killarna på fd rosengårdskolan gick ut med fullständiga betyg. Där bara invandrare gick. Så det förklara nog saken:).Dom har väl aldrig varit i skolan och sjungit den svenska nationalsången:). Om inte Zlatan har haft fotbollen. Så hade nog han varit arbetslös eller kriminell. Så ser det ut på Rosengård i Malmö. Över 70% av den vuxna befolkning är arbetslösa eller sjukskrivna i Rosengård.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

20 november 2013 12:11

Tyvärr finns det några som har problem att förstå och att ta till sig svensk lagstiftning här.

För det första så är Förtal och Hets mot folkgrupp två helt olika saker.

Även sanning kan räknas som förtal. Det är fråga om syftet med den. Om det finns ett allmänintresse av vissa uppgifter så kommer man undan med det. Thoralf som politiker i en samhällsdebatt kan ta upp saker som andra skulle kunna åka dit på.

Tårttanten öppnade upp själv för att offentligöra genom att hon steget in i tv-sofforna och började debattera det hela. Då blir hennes bakgrund relevant.

Däremot kan man tycka att man borde få upplysa andra om vissa människors bakgrund men givetvis måste det även finnas en tidsgräns för att människor skall kunna gå vidare?

 
Ingen bild

Putte

20 november 2013 16:32

Fortfarande inte ett ord i Aftonlögnen om polisens gripande av 10 vänsterterrorister. Nu vet vi var Aftonlögnen står, långt, långt åt vänster, gissningsvis med anknytningar till och kanske även finansiering av vänsterterrorismen. Kanske något för Säpo att kolla upp.

 
Ingen bild

Tony

20 november 2013 16:33

Damen som skänkte sin kvar låtenskap till SD är hedervärd
där kommer den säkert att göra nytta. Tänk på alla dom
som skänkt sina tillgångar till Allmänna Arvsfonden
och som sen delas ut till skummisar som Expo, och en
massa tvivelaktiga Arabiska föreningar! Övertala så många
ni kan att inte skänka något till Allmänna Arvsfonden

 
Ingen bild

Lotta

20 november 2013 16:50

@Tommy
Som ett brev på posten kommer då riddaren på den vita hästen Tommy till Zlatans försvar så fort man vågar drista sig att kritisera guden. KBT? Köttbulletallrik eller? "Icke-ariska" vad är det för nazist- eller möjligen Socialdemokratuttryck du använder? Jag anser att man som lagkapten har en skyldighet att föregå med gott exempel inför sina lagkamrater. Lagkaptenen är det hedersuppdrag man blir utsedd till pga av sina kvalitéer både på plan och vid sidan om. Jag tycker inte att man med den bästa vilja i världen kan påstå att Zlatan passar in på den bilden. Jag hade ärligt talat svårt att tolka om det var avsky eller illamående man såg i dessa tre spelares ansikten under nationalsången igår. Vad jag tidigare sett sjunger både Rami Shaban och Kosovare Aslani med i nationalsången. Jag tycker därför att kaptensbindeln skall tas ifrån Zlatan och ges till någon anna som besitter de kvalitéer jag skriver om ovan. Än så länge är Sverige, i alla fall på pappret en demokrati vilket innebär att jag har min fulla rätt tycka så.

 
Ingen bild

Tommy

20 november 2013 18:53

@Lotta
Du får självklart tycka vad du vill. Själv har jag ingen insyn hur Zlatan är i gruppen men du kanske har otroliga källor till det och kan avgöra huruvida han är en bra kapten eller inte.
Otroligt intressant att du kommer ihåg huruvida Rami Shaaban(!) sjunger nationalsången. Som sagt, vi fokuserar nog på lite olika saker avseende fotboll. Skulle inte kunna nämna ngn som sjunger eller inte brukar sjunga nationalsång trots att jag ser otroligt mkt fotboll(förutom Z som jag läst om här tidigare, avd. huruvida spelare sjunger. Sedan tycker jag absolut trevligt om spelare sjunger med mig och andra fans.
/ZVR

 
Lassekolja

Lassekolja

20 november 2013 23:15

@Lotta, KBT = KommunaltBostadsTillägg! (Som pensionär kunde jag inte låta bli!)
Ha det så bra Lotta!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2013 06:25

@Lassekolja
Hahaha ok då förstår jag😄. Ha det så bra själv.

 
Ingen bild

Ludvig

21 november 2013 07:00

Tack för upplysningar!

 
Ingen bild

Danne

21 november 2013 08:30

Skall Europa styras -Av Skvallerpressen eller av folkvalda ?

 
Ingen bild

Kalle

21 november 2013 14:16

Utmärkt svar på åklagarens politiska vendetta. Samla källmaterialet och kontakta kammaråklagarens chef, chefsåklagaren på aktuell åklagarkammare, och fråga om det är förenligt med gällande rätt att en åklagare försöker censurera och tysta en debatt som förs av en folkvald riksdagspolitiker, särskilt som debatten bygger på väl kända och publicerade källor. Åklagarens motiv är helt klart politiska och det måste bli en viktig uppgift för SD att ändra lagen så att fler av dessa maktfullkomliga åklagaren kan sättas dig, helst i fängelse, när de utövar sin makt på ett felaktig sätt. Regler finns redan idag men de tillämpas aldrig utan ansvaret måste göras obligatoriskt redan vid oaktsamhet.

 
SHARA

SHARA

20 april 2015 19:32

ni som snacka om khat ar bättra om ni lära er hur ni kan suga

http://KHAT

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards