thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juli 2013

PÅ KNÄ FÖR JIMMIE

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2013 12:59

 

Från första bänkraden.                                   Foto Thoralf Alfsson


Väldigt roligt att sitta på första bänkraden under Jimmies tal i Almedalen. Inte minst med atnke på att det var så mycket folk på plats. Till och med K-G Bergström uppmärksammade det i en artikel.


"K-G Bergström pekade också ut det oväntat stora lyssnarantalet som utmärkande under partiledartalet."


Uppenbarligen hade K-G Bergström inte förväntat sig ett så stort intresse ;-)


Miljöpartiet och grön ungdom visade dock upp sitt förakt för landets fattigpensionärer när Jimmie talade om skammens dag i Riksdagen då lagen om vård för papperslösa röstades igenom. I mina ögon kunde lika gärna Miljöpartiet och grön ungdom "pissat" på fattigpensionärerna när man jublade över den nya lagen. Om de har något bakom pannbenet borde de istället skämmas över sitt agerande och be alla pensionärer, arbetslösa och andra med låga inkomster om ursäkt för sitt "svenskhat"!


Om några timmer åker jag hem till Kalmar men innan dess skall jag försöka hinna få några fler personer på bild. Har fått många nya foton till min bildbank till bloggen.


En helt ok ledare i Folkbladet, skriven av Widar Andersson med rubriken ”Åkesson utmanar obehagligt naket”. Sluklämmen är inte helt fel eller rättare sagt rikigt träffsäker!


”Internt har Reinfeldt fått använda både skohorn och piska för att få acceptans för reformen. Vilket är begripligt. Reformen är en straffspark för SD. Under sitt tal i går kväll dunkade Åkesson in straffsparken i krysset gång på gång. Reinfeldt och Löfven har fått något rejält att bita i.”


 
 
Ingen bild

Gute

2 juli 2013 13:26

Det var en härlig stämning i Almedalen igår, och jag visste inte att det finns så många öbor som röstar på Sverigedemokraterna.

Så det blev en helkväll på krogen med massor av Sverigevänner, lite tung i skallen idag men det var det värt!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2013 14:21

Thoralf...
Det var väldigt roligt att sitta i TV-soffan också!
Roligt också att se hur Jimmie hanterade Lena Mellin från Aftonbladet.
Journalister har inte rätt att bete sig hur som helst bara för att få en kommenter eller en bra bild.
Många journalister tror sig ha samma eller tom. större rättigheter som polisen...
"Mitt hem är min borg". Bra sagt!

 
Ingen bild

Freja

2 juli 2013 14:57

Jag såg dig på TV Thoralf!

Jag noterar även att MP's dag idag i Almedalen sammanfaller med Internationella UFO-dagen.........

 
Ingen bild

biran

2 juli 2013 15:10

Ett fantastiskt tal av Jimmie som nu slaskmedia försöker tona ner. Sanning och fakta är alltid pinsamt för pk-idioter.

 
Ingen bild

Putte

2 juli 2013 15:21

Bra tal av Jimmie, fast han borde tagit upp fler sjukheter angående invandrarförmåner som retroaktiv föräldrapenning och pension för gamlingar som kommer hit och aldrig har gjort ett handtag för Sverige och svenskarna. Svenska måste jobba uppåt 50 år för att få pension. Utlänningar behöver inte jobba en sekund för att få samma förmåner. Retroaktiv föräldrapenning innebär att de får föräldrapenning även för de år de har bott i hemlandet! Våra politiker är givmilda när det gäller främlingar.

 
Ingen bild

Mona

2 juli 2013 15:26

Fantastiskt bra tal, när han talade om kvinnan som skrev brev, och pratade om hur hon är en av alla de som håller ihop familjen och offrar sig själv för att ta hand om alla - jag känner igen mig så väl i det, precis så är det och Jimmie sa det så bra!

 
Ingen bild

Kalle på Spången

2 juli 2013 15:34

Bra tal av Jimmie som helhet, och jag såg dig på i TV:n Thoralf :-) En tanke som slog mig, och som även en journalist i ngn tidning påpekade: Det satt bara män på första raden. Det ser inte alldeles bra ut i TV, med tanke på jämställdhetsfrågan och bristen på kvinnor i partiet. Denna gång håller jag för en gångs skull med journalisten. Ta gärna med dig detta till dina kollegor så att det blir ändring till nästa gång, det är de små detaljerna som gör det.

Annars som vanligt salut till dig för det jobb du lägger ned.

 
Ingen bild

vmm

2 juli 2013 15:47

Hörde precis Eva-Lis Sirén i en intervju i P1. Hon är ordförande för Lärarförbundet och är nu i Almedalen. Hon säger att hon inte tar ställning partipolitiskt och tar ställning för dom förslag som är bra för lärarna oavsett vilket parti förslaget kommer ifrån. Så himla skön inställning! Äntligen någon som inte vägrar ta i förslag från SD bara för att dom kommer från SD! Eva-Lis är ett föredöme!

 
Ingen bild

Hej!

2 juli 2013 15:53

"det oväntat stora lyssnarantalet"!, det har helt klart passerat ett tröskelvärde för allt fler skall våga ens lyssna eller bara närma sig engagementet av ett folkvalt parti om det så bara skulle vara en liten information från lokala företrädare på en folkdag.

Med glädje och självkänsla skall jag bege mig till staden nära havet där vågorna glittrar i augustisol på dag24 och ta del av demokrati.

 
Svensson

Svensson

2 juli 2013 17:19

Hade svartbörshajarna vetat detta,hade dom kunnat sälja en plats för flera tusen,till dom som hade velat se Jimmie Åkesson.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

HM

2 juli 2013 17:25

Gute - Precis som du såg jag många öbor i publiken och nog var antalrt åhörare bra mycket större i år än i fjol. Vi har ju en liten förening på ön och vi hade ett kort möte innan uppe på Öster och vi har äntligen fått lite mer vind i seglen med allt fler som vill göra sitt bästa för landet.

Sedan måste jag tillägga det här: Det är i SD publik en sådan härlig sammansättningav folk som är som "folk är mest" eller hur man nu skall uttrycka det. Lite av en folkrörelse där alla är välkommna.

He he... för min del är jag lätt i huvudet idag och såg med tillfredställelse på hemvägen att Donners Bar höll öppet i dag på SD-kvällen till skillnad från förra året. En osmaklig demonstration var vad de då gjorde och något som jag tror stått dem dyrt med flashbackare som hängt ut deras ekonomiska oegentligheter och den gotländska ekopolisen som velat starta polisutredning och prövande av utskänkningstillstånd. Detta ligger nog till del även bakom radions reportage angående att utskänkningstillstånden och myndigheten som sköter den inte verkar fungera tillfredställande och utan obehagliga påtryckningar på ön. Den gotländska ekopolisen liksom narkotikaspanarna verkar bestå av äkta eldsjälar! Hatten av för dessa!

 
Lassekolja

Lassekolja

2 juli 2013 17:31

Jimmies tal var (som vanligt) "huve´t på spiken" men något, som kanske kommer nästa år är en uppräkning av alla SD-motioner, som röstats ned av 7:an för att senare återkomma i form av propositioner av regeringen och i några fall av rödgröna.
Intressant att K.-G.B inte sågade Jimmies tal jäms med fotknölarna, vilket han gjorde förra året eller om det möjligen var året innan?
Mycket positivt att se att våran hygglige Jimmie har tröttnat på "ta skit" från Aftonbladet! Jag har aldrig sett Jimmie så uppriktigt upprörd, som han var i "Aftonbladet-klippet" med Lena Mellin + en till! Det kändes bra att se en förbannad Jimmie. Det har han + alla övriga SD-are alla skäl i världen att vara!
SD både 2013 & 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2013 17:47

Tittade på reprisen av SVT,s Debatt igen. En intressant debatt om svenskheten.
Som vanligt (desvärre) var det endast en Sverigedemokrat, Mattias Karlsson, mot en grupp motståndare. En tanke som slog mig är att vill man bli en stolt Svensk, döper man självklart sitt barn till ett Svenskt namn.
Bor man i Sverige och vill fortsätta med det, döper man tex. inte en pojke till Muhammed. Inte heller tvingar man flickor eller kvinnor att bära div. främmande kläder som särskiljer dem från Svenska kvinnor och flickor...
Mattias Karlsson skötte sig bra, mem det är inte lätt när man har 6-8 stycken vältaliga multikultikramare mot sig.

 
Ingen bild

zigge

2 juli 2013 18:05

Jag lyssnade och såg också Mattias,när vänsterpack och muslimskägget försökte visa på att ALLA ska vi mötas med tiden ,så blir vi alla svenskar. Jag hade hela tiden en tanke i huvudet som jag ville att Mattias ville påtala, och det var att är det på det viset som självmordsbombaren i Stockholm ville bli svensk?

Och varför pladdrar alla kommunister med en sådan frenesi, och då speciellt unga kvinnliga?

 
Ingen bild

Dille

2 juli 2013 18:09

Jo nog borde miljötomtarna skämmas... Men hur ser vekligheten ut? Ja inte skäms man. Per Gahrton öste sitt förakt över fattigpensionärerna genom att utmåla dem som förlorare. "Förlorare" skrek han upprört i en föraktfull ton.

 
Ingen bild

Hacke

2 juli 2013 18:15

Sverigevänner!
Följde i princip "allt" igår via tv, radio och web och tycker att samtliga sd:are gjorde mycket bra ifrån sig och med höjdpunkten i Jimmies tal på kvällen.
Vet inte om jag är lite euforisk så här i efterhand men jag tycker denna dag i Almedalen kändes som sd:s definitiva genombrott som hela folkets parti. Förstår egentligen inte vem som inte kan stödja deras politik och deras representanter (saknade dock några kvinnor) mer än fulmediamobben och deras v-mp-svans med sitt sedvanliga hat som jag tror folk i gemen är gediget trött på vid det här laget.

Nej, det här var sannerligen en dag att minnas. Känns som luften gick ur Almedalen i o m att sd, och den enda opinion värd namnet, är klara. Resten kan man ju. Resten blir samma eviga surr från den blandade konsensuskören från 7-klövern och media, lika monotont och irriterande som en enveten fluga i sommaridyllen

 
Ingen bild

vmm

2 juli 2013 18:32

Det var en mycket bra dag för SD igår. Jag svettades dock när Mattias Karlsson pressades om Zlatan. Alla SDare måste lära sig att säga "det är inte min uppgift att sitta och säga vem som är svensk eller inte. Fråga Zlatan själv om han känner sig svensk". Zlatan-frågan måste sluta besvaras. Mattias gjorde det ju för några år sedan och får han frågan om det så säg då att det var dumt sagt och repetera att det inte är hans uppgift att bedöma vem som är svensk.

För så är det. Svensk får man känna sig själv om man vill. Och ingen kan skriva det på näsan.

 
Ingen bild

Wimarg

2 juli 2013 18:59

Om de böjer sina huvuden mot marken så bakarna sticker upp så kan man nästan tro att de tillber någon :-)
Skulle va bra härligt att se..............

 
Ingen bild

Wimarg

2 juli 2013 19:02

Glömde denna lilla länk. Kolla vad många det var som kom för att lyssna på bästa partiledaren. http://youtu.be/_PWdQw8FXt4

 
Ingen bild

Tony

2 juli 2013 19:19

En som inte var imponerad av Jimmys tal
var den enögde statsvetaren Stig Björn Ljunggren,
med sitt försåtliga flin försökte han marginalisera
att det var ett bra tal som Jimmy höll. På typiskt
sossemaner kom dom nedlåtande och förutsägbara kommentarerna
fram. Varför låta en redan frälst person som han kommentera,
vad en motståndare presterar, när svaret på¨förhand är givet?
Varför inte låta någon mer neutral bedömare avge ett utlåtande,
men på typiskt SVT maner är det alltid någon av dom vanliga
soffvärmarna som får bre ut sig med sina på förhand kända
åsikter!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juli 2013 19:41

Ja, Åkesson praktiskt taget ägde Melin som kidsen säger. Hon var osammanhängande, svarade själv på frågorna när hon inte fick de svar hon vill. Hon kraxade mest som en olyckskorp.

Den andra medsittaren, fast hon stod mest, verkade inte begripa särskilt mycket av någonting?

Tycker också man skall rabbla hårt alla de bidrag de nyanlända får, utan några som helst krav på motprestation. Och sen avsluta med att räkna upp alla nerskärningar. Främst i äldrevård, skola och sjukvård. Det är skamligt som Åkesson uttrycker det, men det allra skamligaste är att inga förutom Sverigedemokraterna försöker ta tag i det.

 
Ingen bild

Magentan

2 juli 2013 19:42

@ HM
Just det ja, Donners Brunn har jag också tänkt på och undrat hur det har gått för krogen och dess motbjudande ägare. Tydligen finns den kvar. Det var ju synd. Jag hoppas verkligen att inte en enda SD:are eller någon som hyser minsta sympati för SD sätter sin fot innanför dörren till Donners. Jag lovar att jag aldrig ska besöka det stället när jag är i Visby.

 
Lotta

Lotta

2 juli 2013 20:36

Svt är bara så tröttsamt förutsägbara. I går hade man den så kallade imitatören som förnedrade Jimmie. Idag när det var Fridolins tur, då fortsätter "imitatören" sin förnedring och förlöjligande mot samma håll. Ta bort individen, han är fullständigt urusel på att imitera och inte ett dugg rolig.

http://www.d-intl.com/kronikamitt-liv-som-vansterk

 
Ingen bild

Peter

2 juli 2013 20:39

ThorAlf, du som hånskrattar över miljöpartisten som ifrågasatte chemtrails http://youtu.be/EuZCFikZYyo
När ska du ringa miljöverket i Kalmar och fråga om de mäter Aluminium, Barium, Magnesium, kvicksilver i luften?
Du kan som politiker göra skillnad, för Miljöverket tar order från politiker (och inte från kommuninvånarna).
Ett samtal är allt som krävs, sen kommer du få reda på att kommunen INTE mäter. Då kan man fråga sig varför.

 
Ingen bild

Stefan A.

2 juli 2013 20:51

Helt otrolig den här "lärarkungen" Fridolin, han är med och skapar kaos och anarki hos migrationsverk och polis och slår ut med armarna som en Jesus och anser sig vara god och fin, i själva verket är det djupt orättvist, den asylsökande som lyder Svenska lagar och åker hem får en spark i häcken, den som biter sig kvar, eller har möjlighet till det genom anhöriga och naiva Svenskar belönas med i princip hur dyr vård som helst, "vård som inte kan anstå" hämtar nog hem årets Nobelpris i luddighet.....

 
Ingen bild

Lotta

2 juli 2013 21:03

Man kan fråga sig varför inte Fridolin stolt berättar om att man från och med igår låter illegala individer, som inte följer svenska lagar få fri sjuk- tandvård och mediciner, något som ingen annan beviljas? Istället ljuger han svenska folket rätt i ansiktet om att det gäller "papperslösa" barns rätt till skolgång.

 
Ingen bild

Argus

2 juli 2013 21:26

"Uppenbarligen hade K-G Bergström inte förväntat sig ett så stort intresse"

Medvtanke på drevet mot ert parti från media och våldsvänstern så är det snudd på underver att någon människa har modet att komma.

SvT triumferar ut idag att invandringsfrågan är först på 16:e plats, vilket jag inte tror ett ögonblick på. Jag reser en del och träffar en delnhelt okända människor. Efter en stunds samtal så brukar de komma in på det pågående utbytet av folk, vilket de inte säger dock och troligen inte [ännu] är medvetna om.

Om ni kan hålle er ifrån skandaler fram till valet så tror i alla fall jag att ni kommer att få en andel som ligger på det dubbla genomsnittet av alla gallupar. I EU-parlamentsvalet troligen mer då Svensson har en tendens att rösta friare då (Junilistan och Piratpartiet).

Till ämnet; det var intressant att ni hade fått just 1 juli, samma dag som välfärden fick nådaskottet. Hur går fördelningen av dagar till, lottas eller?

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2013 21:47

Argus...
Det är ett roterande schema (om jag inte har fel..), vilket innebär att SD får tisdag nästa år. Dvs, mitt i Almedalsveckan. Det år SD hade sista dagen hade många lämnat Gotland "som av en ren händelse...)
Utgå alltid att alla som kan, förvanskar fakta och statistik, när det gäller att vara emot SD. Alltid.

Håller med om EU-valet. Det kan bli en skräll...

 
Ingen bild

Stundtahl

2 juli 2013 22:10

-Applåd till Jimmie Åkesson som med råge uppfyllde våra förhoppningar vid partiets dag i Almedalen.

Hade K-G Bergström följt vanlig journalistisk sed att beskriva för litet lyssnarantal, i gammelmedias syfte, så hade det med all säkerhet uppmärksammats i nätmedia.
Han är slug och vaksam den gamle journalisträven.....dessutom hör det kanske till att vara lite försiktig då han, som ledamot, sitter i -nämden som granskar sig själv-;)

 
Ingen bild

Jonas Nordh

2 juli 2013 23:08

Jag håller med dig Lotta, den där imitatören är usel. Jag missade Åkesson men såg han göra knugen idag, Frodolin såg inte bekväm med sitt fejkade skratt, så pressad har han nog aldrig blivit av svt.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

3 juli 2013 00:11

Angående idiotfrågan "vad är svenskhet" borde man kunna vända på steken och fråga då vad är "turkiskhet" eller "japanskhet", "finskhet" etc. etc. etc. Eller är det endast svenskhet som ifrågasätts?
Svensk är man om man hejar på Sverige i t.ex fotboll oavsett vilka de spelar mot.
Fråga en ytlänning vilket lag han hejar på ifall Sverige spelar mot dennes gamla hemland så får vi se hur svensk han är...

 
Ingen bild

Bojkotta möget

3 juli 2013 03:37

Hamburgerkedjan Max diskriminerar öppet svenskar till sina jobb


Hamburgerestaurangen Max tog öppet ställning för etnisk mångfald och mot Sverigedemokraterna under partiets dag på Almedalsveckan. Nu storsatsar man för att nyrekrytera 50 utländska personer för chefspositioner. Svenskar göre sig alltså icke besvär när det gäller Max - förhoppningsvis inte heller som kunder framöver då.

http://avpixlat.info/newsdesk/hamburgerkedjan-max-diskriminerar-oppet-svenskar-till-sina-jobb

 
Ingen bild

Mycket intressant

3 juli 2013 03:49

Åkessons tal i Almedalen 1 juli 2013- panoramafilm på publiken

http://www.youtube.com/watch?v=_PWdQw8FXt4&feature=youtu.be

 
Ingen bild

joffe

3 juli 2013 08:31

Ett MYCKET bra tal av Jimmie Åkesson.

Boende sedan länge utomlands hade jag dock velat att han ytterligare poängterade EU-kolossens förödande framfart och framhållit SD´s vänförhållande med likvärdiga partier ledda av Marine Le Pen, Gert Wilders och Nigel Farage den främste verbale skytten mot EU-trojkans misslyckande. Please SD inbjud Nigel Farage till att tala genom er försorg till Svenska folket han kommer öka er väljarbas.
Lycka till ni gör det jättebra och jag beundrar ditt svenska NORMAL-tänkande Thoralf!

 
Ingen bild

Essendon

3 juli 2013 08:37

DDR-Tv drar på:
Från SVT-Text-Tv idag 3 juli 20013

"-Främlingsfientliga partier som
Sverigedemokraterna kan få ett ökat
stöd för att väljarna uppfattar att
de etablerade partierna är mer och
mer lika varandra, säger statsvetaren
Magnus Hagevi vid Linnéuniversitetet."

Vad detta för dj**a statsvetare som inte vet vad
SD kämpar för och vad demokrati innebär?

Dessutom agerar pajasen på ett aggressivt sätt, mot att folk
tänker själva!

 
Ingen bild

Ehsan Fadakar är skakad av sjuklöverns hyckleri

3 juli 2013 10:24

Inga invandrare i vita Almedalen

Efter måndagen i Almedalen är jag inte längre säker på vem som är den största hycklaren, nolltoleransens Åkesson eller alla hans motståndare.

17.00 Där står de, välklädda män och kvinnor, tätt inpå varann i en trädgård, och dricker gratisvin. Måndag i Almedalen. Obliga­toriskt mingel. Alla är där. Toppolitiker, lobbyistmiljonärer och stjärnjournalister trängs med wannabes. Deras tid i Almedalen är nästan alltid betald av någon annan.

17.30 Mindre än två timmar kvar till Jimmie Åkessons tal. En ­talare stod på scen och pratade om invandrarna. De är de nya ­kvinnorna på arbetsmarknaden! Få lyssnade. Gratisvin. Mingel. Lulliga ­höjdare, lulliga nobodies. Not a care in the world.

18.10 Knappt timmen kvar till Åkessons tal. Den där jävla intolerante människan Åkesson, den där rasisten, äcklig. Tävlingen är i gång. Vem går starkast till försvar för invandrarna?



Kvarten kvar. Ut ur trädgården flödar dessa antirasister. Som ett snövitt vinterlandskap rör de sig nedåt. Mot Almedalen! Länge leve ­toleranta Sverige!

19.00 Nu börjar det. Applåder. Blågula t-shirtar. Sverigevänner. Jimmie Åkesson. Hela Sveriges partiledare.

Invandring. Vänsterextremism. ­Feminism. Papperslösa. Sjukvård. Skit. Skit. Skit. Skit. Skit.

Och varje gång Åkesson pratar om vård till papperslösa, om invandrare, skakar mingelproffsen på huvudena. Fy fan, fy fan vad intolerant. Fy fan för den där rasisten. Journalister. Politiker. Lobbyister. Debattörer. Vitt. Vitt. Vitt. Vitt. Hycklare. Hycklare. Hycklare. Hycklare.

19.48 Talet är över. Nu börjar festen på riktigt. Fler mingel att gå till. Åkesson vem?

Tisdag i Almedalen. Fina, toleranta Miljöpartiet. Gustav Fridolin. Knivskarp, mysig antirasist. Journalisterna bevakar. Debattörerna tjafsar. ­Lobbyisterna kämpar in i det sista ­inför talet. Och mitt i allt detta tänker jag för tusende gången på tre dagar:

Vart fan i helvete är alla invandrare?



Jag träffar en till slut, under SDU:s nationalistpanel. Sen kommer det ­en till och vi pratar om bristen på mångfald. Han säger att han av någon anledning nickar på andra invandrare som han ser i Almedalen. Han vet inte varför, men det fick honom att känna sig mindre ensam i det här vita havet. Var är invandrarna? Och varför är det ingen som reagerar?

Knappt en vecka efter att Alby-borna, en majoritet första och andra genera­tionens invandrare, blivit överkörda av Socialdemokraterna samlas den politiska eliten i Alme­dalen för att prata om de stora frågorna. Den hetaste, och kanske största, frågan är just den om fly­kt­ingar, inva­ndrare och integration.

Majoriteten i Almedalen verkar vara ense om att invandrare är ­välkomna till ­Sverige.

Men helst inte till Almedalen.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article17064164.ab

 
Ingen bild

HM

3 juli 2013 10:37

Sign Ehsan Fadakar..

Jag förstår så väl den här vreden han beskriver... den där att egentligen bara vara betraktad som ett simpelt verktyg i dessa hycklares händer. För övrigt kan jag tillägga att det var bra många med "utländskt utseende" i publiken under Jimmie Åkessons tal om det nu spelar någon roll i sammanhanget. Jag som gick runt och delade ut SD-flygblad har ingen mer aning om vad dessa tycker och tänker mer än att det var ytterst få av dem, om ens någon, som avböjde att ta emot mina flygblad till skillnad från de mera skitviktigt utseende almedalsproffsen (politiker från andra partier och pk-journalister) som i största allmänhet gjorde detta.

 
Ingen bild

Skånepåg

3 juli 2013 10:57

VARNING!

Har tidigare skrivit om att bli uppringd av "Microsoft Service Center". Detta är en bluff och de påstår att datorn automatiskt skickat ett meddelande om att det är virusprogram som det går att ta bort genom att jag knappar in vissa kommandon enligt anvisningar som de kommer att lämna och som vanliga virusprogram inte klarar av. Det som kommer att hända är att de får full tillgång till allt som finns på datorn. Ev. lösenord, användbar vid vid hackning av andra datorer, att kunna skicka fejkade mail där jag står som avsändare o.s.v

Jag har nu fått 6 telefonsamtal på 3 dagar (?) från dessa "skummisar" och olika personer varje gång, som på dålig indiskengelska börjar tala om mitt farliga virus i datorn och att de skall tala om vad jag skall göra. När man ringde i dag hade jag förberett mig med en liten typ av väskryckarlarm. Så när de började som vanligt med "do you speak english", slog jag på denna snabbt och satte den intill mikrofonen på luren. Om personen fortfarande inte har "ringningar i örat/öronen (headset?)” så är jag förvånad, eftersom larmgivaren ger ett mycket starkt och varierande oerhört genomträngande ljud. Slog av den efter några sekunder och hörde att samtalet var nerkopplat. Elakt, ja visst men jag har tidigare vänligt bett dom sluta med dessa uppringningar så nu får det vara nog.

Måste vara fler än jag som är drabbade och man kan ju nu börja undra om det finns ett politiskt ”rävspel” bakom det hela. Varför jag och varför fortsätter man trots att jag flera gånger klart och vänligt framfört att jag inte vill att de ringer mig?

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 juli 2013 11:01

Nähä, inga invandrare i Almedalen ... Nähä, de flockas på andra ställen.

Min gode vän, malmöbo sedan 42 år och nu 70 fyllda, gick i måndags till pensionsmyndigheten i stan för att fråga om sin anmälan om bostadsbidrag. Han hade lämnat in den för två månader sedan och ännu inte fått besked. Vännen är gammelinvandrare som jobbat både på Kockums och hos Scan och på olika företag i stan tills ... och är nu pensionär.

Han känner sig inte mer svensk än någon annan men har fördelen att kunna yttra sig om eländet som pågår utan att bli kallad rasist. Istället ser han sig som medlem i två länder och har integrerat det dubbla medborgarskapet.

- Du som har två länder att välja mellan ska inte klaga, brukar jag säga, jag har ju bara ett land!

- Du kan få del av mitt gamla också, svarar han men jag undrar. OK, jag hade en förmoder som vid 70 år emigrerade till Amerikat och överlevde det ... Kanske blir detta också min livlina i framtiden trots ...

Nåväl, för säkerhets skull hade vännen tagit med sig bok till PM och frukt, för han räknade med att väntan skulle bli lång. Och det blev den - 3 timmar! Tre timmar innan han kunde få beskedet att hans ansökan inte ens blivit behandlad på två månader!

(Jo, det finns internet och telefoner, men han har inte det förstnämnda och att sitta i mobil och försöka ta sig igenom allt knappande ... Han har ju PM i samma stad! Och tid.)

Lokalen han besökte är tydligen den enda i Malmö som tar hand om alla sociala ärenden - PM, FK ... här kan man visst också ansöka om körkort och jag vet inte vad. Och den var fylld av mer eller mindre 'begravningsklädda' människor ...

Ja, alla förstår väl var alla nysvenskar håller till på måndagar och andra dagar kommer de andra som ... Använd fantasin att fylla i de hål som jag lämnat i min berättelse.

För övrigt är jag glad att jag upptäckt vad det lilla hjärtat efter varje inlägg betyder. Klick!

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 juli 2013 11:10

Skånepåg, jag hade något liknande för ett par veckor sedan men de gav upp efter några gånger - hoppas jag. Det värsta var att de kände till mitt namn, tyckte jag, fastän de inte kunde uttala det. Tydligen gäller det att inte tala engelska ... utan andra, mer eller mindre fantasifulla språk. Jojagog totykokeror inontote omom eror ...

 
Ingen bild

Lärare

3 juli 2013 11:41

Var kan man följa SD på plats i Almedalen? Finns inte sd-webbtv längre?
På hemsidan i högerkant finns en del upplagt, men det är ju så mycket mer som händer där!

Var hittar jag alla klippen från Almedalen med SD!

 
Ingen bild

alf

3 juli 2013 11:44

@ Skånepåg
Du är inte den ende som får sådana samtal. Jag har också fått några.
Jag brukar säga att jag har tyvärr ingen dator. Då lägger dom på kvickt.

 
Ingen bild

Duger inte denna länk?

3 juli 2013 13:09

@Lärare

Den 30 juni startar 2013 års Almedalsvecka i Visby på Gotland. Veckan kommer att bjuda på en rad olika aktiviteter, politiska utspel och annat intressant. Redan på måndagen är det Sverigedemokraternas dag då bland annat partiledare Jimmie Åkesson kommer att hålla tal.

Här på hemsidan kommer du att dagligen kunna följa vad som händer via bild- och nyhetsuppdateringar.

https://sverigedemokraterna.se/category/senaste-nyheter/almedalen-2013/

 
Ingen bild

Lärare

3 juli 2013 13:15

Skånepåg och Alf, tack för varningen!

Det rings och rings alltmer, vanligen från ngn som vill sälja abonnemang av ngt slag. Jag talar om att jag har NIX-nr då brukar de be om ursäkt och tacka för sig.

Vi får allt se upp vad vi svarar på, de är så fräcka en del, att de spelar in samtalet och tar ut en del av det, där vi kanske säger ordet JA, använder sen ordet som ett bevis att vi tackat JA till erbjudandet.

Jag undviker ordet JA under samtalet...

 
Ingen bild

Martin

3 juli 2013 14:16

Som förstagångsbesökare i Almedalen, potentiell väljare och nyfiken medborgare måste jag säga att jag är lite besviken på SDs arrangemang i själva parken under dagen. Vart var alla plakat, personer beredda att svara på frågor, hoppborg för barn, ansiktsmålning, fiskdamm, etc? Nu var det några personer i gula t-shirts som stod i slutna led och samtalade, inte så man kände sig lockad att ta upp en konversation med någon. Mycket bra genomförda intervjuer och Jimmies tal var helt ok men varför tar ni inte chansen att få ut mer av dagen? Varför inte nyttja scenen och gräsytorna mer? Är det inte tillåtet?

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2013 17:07

I dagens P4 Extra var dagens gäst Behrang Miri.
Han tog bort Tintin i Kongo från ett bibliotek och medverkade i Schlagern med hipphopp-"låten" där "Blåsippan skulle vattnas och ges åt alla". Dvs. en smutskastning av ett riksdagsparti i SVT,s nöjesprogram.
Denna tragiska människa var också gäst i SR,s P3 igår hos programledaren Gina Dirawi.
Samma invandringspropaganda även där. Med en envishet och snacksalighet som en marknasssäljare för "mirakeldukar", öste han på för allt som förstör Sverige...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards