thoralf

Alla inlägg den 28 juli 2013

Av Thoralf Alfsson - 28 juli 2013 13:24

En nygammal nyhet att LO utbildar sina förtroendevalda mot rasism. Men i nästan varje sådan artikel kommer något nytt uttalande från någon ”hög” LO-företrädare. Så även denna gång.


”Folk kommenterar sådant som man inte ska kommentera, och det finns även bland oss fackliga. Många personer säger att de står för alla människors lika värde men ändå kan samma person säga: "Här kommer en sån där med slöja." Att säga så är inte okej. Rasismen har ökat, så är det, säger Hanna Haraldsen.”


Frågan är om det är ok för LO att säga här kommer en med slöja? Eller om det är ”en sån där” som är problemet. Är det då ok att säga ”här kommer en muslim med slöja”?


 


Frågorna blir många men jag är säker på att Alexander Bengtsson på Expo kan reda ut begreppen när det gäller vad man får säga och inte säga som förtroendevald inom LO. Läs artikel.


Vi har religionsfrihet, yttrandefrihet och åsiktsfrihet i det här landet men LO, med hjälp av Expo håller nu på att införa någon form av yttrandeförbud när det gäller islam och deras religiösa symboler.

För mig kan en burka eller niqab mycket väl liknas vid ett enmanstält. Precis som Jonas Gardell gjorde i ett twitterinlägg. Det är svårt att inte se symboliken i den liknelsen.


Personligen blir jag bara mer och mer bekymrad och beklämd för var dag som går. Det mördas och dödas i den muslimska världen som aldrig förr. Och mitt i detta elände befinner sig Israel omgivit av ett helt gäng med diktaturer. Jag tror faktiskt man snart även kan räkna in Erdogan och Turkiet i denna skara också. Erdogan stödjer ju öppet Mursi i Egypten men det tycks ingen reagera särskilt starkt på. För mig är det bara en bekräftelse att Turkiet har inget att göra inom EU.


I Frankrike läser jag att Birgitte Bardot har åtalats för hets mot folkgrupp för femte gången.


- Jag är trött på att vara ”under tummen” av denna befolkning som förstör oss, förstör vårt land och inför sina gärningar, sade stjärnan som kostade femte åtalet.


Alltid detta krypande för religionen islam. När det gäller kristendom kan folk säga precis vad som helst. Den som förolämpar kristna mest blir istället prisad av den svenska kulturvänstern. Man undrar ju hur det står till egentligen!


Sverige ligger inte långt efter Frankrike så det är bara att se framtiden an. Kärleken och fredens religion kommer säkert få stå okritiserad av etablissemanget och media även i fortsättningen.



Det är bara vanligt folk som t.ex LO-anställda som ser hur galet allt håller på att bli. Och dessa skall Expo och Alexander Bengtsson och Daniel Poohl ta under tukt och förmaning.


I Kalmar har vi ju vår egen representant för islam MP, Dr, Excellens, ambassadör, världsfredsperson, koranutbildare och ordförande Nasim Malik. Men media är för fega för att granska sanningen bakom alla dessa titlar. De lokala journalister darrar under risken att bli kallade rasister om de börjar gräva i Nasim Maliks bakgrund och vad han sysslar med under alla sina resor.


Peter Wahlbeck kom in på islam och muslimer ett antal gånger. Jag fick tyvärr inte med de bästa delarna men här finns ett klipp på FB.


Det är väl enda tillfället som det är möjligt att skämta om islam utan att bli anmäld för hets mot folkgrupp. I varje fall än så länge! Det gäller nog att ”njuta” av denna frihet så länge den finns.


Som om detta inte vore nog! Undrar om LO och Expo även kommer starta en utbildning angående sexuella trakasserier. 



 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards