thoralf

Alla inlägg den 15 juli 2013

Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2013 19:25

Stora utmärkelser igen till Nasim Malik i tredje världen trots att han är bosatt i Smedby utanför Kalmar. Vad är det Nasim Malik gör i tredje världen som är så okänt i Kalmar och i Sverige. Jag har tidigare skrivit om Nasim Maliks falska marknadsföring i tredje världen. Läs blogginlägg.


Det kan ju knappast vara att han är tredje ersättare till riksdagen för socialdemokraterna i Kalmar län. Eller är det hans ivriga försök att alltid bli fotograferad med någon känd person som han senare utnyttjar för att visa sin "upphöjda" position för personer i tredje världen. Vilket han uppenbarligen lyckas med vid vissa tillfällen.


Nu har Nasim Malik blivit utsedd till 2013 års ”IHM WORLD PEACE FIGURE”. I mitt stilla sinne undrar jag vad han har uträttat i Smedby för att erhålla denna utmärkelse. Det är lite märkligt att hans bedrifter inte uppmärksammas i lokal media trots att det är ca två månader sedan han erhöll denna utmärkelse. Missa inte kommentarerna under denna artikel där Nasim Malik ifrågasätts.


 

 



Som inte vore nog har han även nyligen utsetts till, hör och häpna:


”AMBASSADOR AT LARGE TO UNITED NATIONS AND EUROPEAN UNION FOR FREEDOM OF SPEECH AND RELIGION”

Läs på följande länk.


 


Att inte socialdemokraterna i Kalmar skickat ut ett pressmeddelande om denna utmärkelse till media.

Sedan den 10 juli innehar han även denna titel. Läs om hur han presenteras IHRCHQ.


Vi förväntar oss också att Nasim Malik nomineras till Nobels fredspris av socialdemokraterna i Kalmar. Vilken PR det skulle vara för Kalmar!


När man tittar igenom det fotogalleri som finns på Nasim Malik på IHRCHQ hemsida blir man både förvånad och samtidigt får man sig ett gott skratt. Jag kände inte till att Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson varit i Pakistan på fredsmarsch och jag tror dessutom att det är hans före detta fru som står mellan honom och Nasim Malik men det låter jag dock vara osagt. Någon av mina läsare kan kanske bekräfta om så är fallet.


 


Undrar vem som i så fall betalde för resan till Lahore i Pakistan för det socialdemokratiska kommunalrådet och hans dåvarande fru. Johan Persson borde faktiskt få en möjlighet att svara på denna fråga. Det skall jag ordna med.


Jag blir dock full i skratt när jag ser detta foto. Jag tror att Göran Persson skulle ha ett och annat att säga om detta foto.


 


Nasim Malik tycks inte ha koll på sitt eget fotogalleri eller är det någon annan som sköter detta åt den så betydelsefulla person vi har i Kalmar.


Gå in på denna länk för att se fler foton på Nasim Malik och hans ”vänner”.

Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2013 12:11

Jag fortsätter med ett svar från ALMI på mina frågor angående att man i Kalmar skall arbeta för att öka andelen utrikes födda i Kalmar län.


Som chef för en organisation undrar jag på vilka grunder du skrev på detta dokument?

Almi Företagspartner arbetar med uppdraget att öka tillväxten och förnyelsen i näringslivet, vår vision är att ge möjlighet till alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas och detta gör vi bla genom att erbjuda finansiering och rådgivning. Utifrån Kalmar läns perspektiv har vi också ett särskilt uppdrag att öka tillväxten i befintliga företag. För att klara detta måste vi utnyttja alla de resurser ock kompetenser som vi har och som vi kan attrahera för att flytta till länet. Bla har vi en av de lägsta andelarna för start av nya företag i landet, vi står inför en enorm utmaning att generationsväxla/hitta köpare till 1000-tals företag där VD/ägare är i eller närmar sig pensionsåldern.

Samarbetet mellan kommuner, organisationer och företag i Kalmar län bör också utvecklas för att vi skall nå bästa möjlig resultat i vårt mål att få en region som växer och är attraktiv för företag och människor att verka och bo i. Dokumentet i sig visar en samsyn om detta som är viktig inför framtiden.


Hur anser din organisation att målet skall uppnås?

Almis ansvar och uppdrag i Integrationsstrategin är att bla att aktivt arbeta med att årligen premiera ”Årets Nybyggare” i länet, erbjuda kostnadsfri individuell affärsrådgivning till utrikes födda som vill starta företag i Kalmar län, erbjuda finansiering enligt ALMIs kriterier för finansiering. Detta gör vi för att nå de mål och den utveckling som beskrivs under föregående fråga.  Ett viktigt arbete är bla att visa på goda exempel som kan tjäna som förebilder och inspirera andra, exempel på detta är bla  ”Årets Nybyggare” där vi de senast sju åren haft tre företag med i finalen på Kungliga Slottet varav två dessutom vunnit Årets Nybyggare i Sverige och erhållit pris som utdelats av  H.M. Konung Carl XVI Gustav.


Var finns detta mål formulerat i din organisations uppdrag?

Se svaret under första frågan.


PS

Idag finns ännu en insändare om vård av papperslösa i Barometern. Den finns ännu ej på nätet.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards