thoralf

Alla inlägg den 4 juli 2013

Av Thoralf Alfsson - 4 juli 2013 15:30

 

Visby ringmur                 Foto Thoralf Alfsson


Aftonbladets Ehsan Fadakar gråter ut i en krönika i Aftonbladet över att det ”bara” är vita i Almedalen. Jag förstår att det var väldigt svårt att smälta Jimmie Åkessons tal och framförallt att det var så många som kommit för att lyssna på Jimmie Åkesson. Det var uppenbarligen en stor besvikelse för Ehsan Fadakar! Inte minst att det i publiken fanns så många med utländsk bakgrund. Det kullkastar helt och hållet Ehsan Fadakars världsbild.


Då tar han istället chansen att smutskasta hela arrangemangen i Almedalen i sin krönika och menar att det bara är vita i Almedalen.


”Som ett snövitt vinterlandskap rör de sig nedåt. Mot Almedalen! Länge leve ­toleranta Sverige!”

 

Man kan riktigt känna hans frustration! Inte minst när det var till Åkessons tal det ”snövita vinterlandskapet” var på väg. Men han nöjer sig inte med det utan han kallar dessutom alla för hycklare!


”Och varje gång Åkesson pratar om vård till papperslösa, om invandrare, skakar mingelproffsen på huvudena. Fy fan, fy fan vad intolerant. Fy fan för den där rasisten. Journalister. Politiker. Lobbyister. Debattörer. Vitt. Vitt. Vitt. Vitt. Hycklare. Hycklare. Hycklare. Hycklare.”

 

Hans frustration blir än mer märkbar i detta citat. Jag kan dessutom hålla med om att det är många hycklare i Almedalen. Innerst inne så håller väldigt många med Jimmie Åkesson i hans tal och Sverigedemokraternas politik men det är ännu inte politiskt korrekt att göra det. Men den tiden kommer också!


 

Ehsan Fadakar      Foto Thoralf Alfsson


Givetvis kommer Ehsan Fadakar även med en rad mindre övertänkta omdömen men skrivs det i Aftonbladet av en av Jan Helins ”gossar” så får det givetvis passera utan större uppmärksamhet. Det kallar jag däremot för hyckleri!

 

”Knappt timmen kvar till Åkessons tal. Den där jävla intolerante människan Åkesson, den där rasisten, äcklig.”

 

Jag undrar dock om Ehsan Fadakar och jag varit på samma politikervecka i Almedalen? Eller är det så att Ehsan Fadakar bara springer på mingel med ”eliten”, vilket jag definitivt inte gör. Ehsan Fadakar har säkert en del erfarenhet av detta som tidigare ansvarig utgivare för Nyheter24. Om Ehsan Fadakar ogillar etniska svenska män och kvinnor kanske han skulle fundera på vad han gör i Almedalen.


Jag har varit i Almedalen sedan 2008, varje år, och aldrig varit på ett enda gratis kvällsmingel. Det är jag stolt över. Jag har ingen anledning att frotera mig med dessa politiskt korrekta ja-sägare i Almedalen. Oavsett om det är lobbyister, politiker eller journalister.


Om Ehsan Fadakar hade lyft blicken lite från mingelglaset hade han kanske sett samma sak som jag gjorde i Visby. Det var inte bara den svenska flaggan som vajade på ringmuren i Visby. En variant på den palestinska flaggan vajade innanför murarna i Visby.


 

Vems flagga?                Foto Thoralf Alfsson


Är det någon som har koll på vem som använder den palestinska flaggan med halvmåne och femuddig stjärna är jag intresserad att få reda på det.


Vem flaggade då med denna flagga innanför murarna i Visby?


 

Foto Thoralf Alfsson


Missade Ehsan Fadakar ett besök här? Jag är övertygad om att han skulle ha trivts hos Visby arbetareförening och Kulturskolan! Där kanske han i så fall träffat den kvinnliga överkuckun Helena Benaouda som var i Visby med sina medsystrar.


 

Foto Thoralf Alfsson



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards