thoralf

Alla inlägg under mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2013 23:49

Idag vill jag inte undanhålla mina läsare vilka huvudlösa förslag som Miljöpartiet lägger i riksdagen. Det är svårt att ha koll på alla reservationer och alla voteringar men idag reagerade jag på rubriken på en punkt i ett betänkande från Justitieutskottet, JuU13. Innan jag går in på denna punkt så vill jag nämna den punkt som voterades innan miljöpartiets tokigheter.


Det gällde ett förslag från SD att sänka straffmyndighetsåldern från 15 år till 13 år. Det handlar inte om att sätta 13 åringar i fängelse men att dessa skall vara straffmyndiga och därmed riskera andra kraftfulla åtgärder från samhället. Givetvis inget stöd från något annat parti.


Efterföljande votering var en reservation från Miljöpartiet med rubriken ”Påföljder för unga” av Maria Ferm (MP) med följande inledande text.


”För unga som döms för brott är utgångspunkten att de så långt som möjligt ska få andra påföljder än fängelse eller särskild ungdomsvård. Jag anser att varje ungdom som döms till dessa påföljder är ett misslyckande för samhället. Personer under 21 år ska därför så långt som möjligt inte dömas till frihetsberövande påföljder.”

 

Det Maria Ferm och Miljöpartiet föreslår är attpersoner under 21 år inte skall kunna dömas till fängelse. Ett fullständigt horribelt förslag i mina ögon. Miljöpartister är inte bara miljötalibaner, de är även talibaner när det gäller vårt rättssystem. Nu röstades givetvis förslaget ner, till och med vänsterpartiet röstade nej.


Snacka om att skapa ett incitament för t.ex hedersmord begångna av bröder i familjen. Skulle det bli fotboja i hemmet enligt Miljöpartiet så det kan hålla koll på kvarvarande familjemedlemmar?


Tankeväckande debatt artikel om vindkraft.


"Vindkraftverk är jättar som gör dvärgars jobb; fast mycket sämre och till ett mycket högre pris."


Läs artikel.

ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2013 22:44

Vissa nyheter har inget nyhetsvärde. Andra har stort nyhetsvärde. Det märkliga är att detta väldigt ofta styrs av religionstillhörighet i svensk media.


 


Har det rapporterats om detta övergrepp i Pakistan mot kristna? Läs artikel i Dagen.Ett ganska märkligt uttalande av ärkebiskop Anders Wejryd.


 

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2013 22:40

 


Idag har jag läst flera intressanta artiklar om klimatforskning. I och för sig inga direkta nyheter.


När det gäller koldioxidens påverkan på växtligheten på jorden så har Lars Bern påpekat detta i flera debatter och föredrag. Det intressanta är att det är en forskningsrapport som omnämns i Dagens Industri som visar att jordens regnskogar kommer att må bra av en högre koldioxidhalt. Det är till och med så att regnskogarna är väldigt viktiga som klimatdämpare enligt artikeln. Läs artikel.


På bloggen The Climate Scam publiceras också ett intressant inlägg om solfläckarnas betydelse för klimatet. Jag delar skribentens funderingar över korrelationen mellan solfläckarna och den globala temperaturen. Även att det mycket väl kan finnas en faktor X som vi idag inte har kunskap om när det gäller t.ex magnetfält och kosmisk strålning. Jag har i tidigare blogginlägg just tagit upp att det sannolikt finns en faktor X eller flera som vi ännu inte har förstått eller upptäckt Om man använder solfläckarna som prognos för klimatutvecklingen de närmaste åren så är det ett kallare klimat som väntar oss.


Om vi de kommande decenniet kommer få en sjunkande global temperatur så kommer andra teorier än koldioxidutsläppen vinna mark. Den som får leva kommer att få facit. Jag hoppas att jag får vara med länge än för att få se facit.


Om man leker med tanken att det är helt andra orsaker till den globala uppvärmningen än koldioxidutsläppen kommer domen över både forskare och politiker bli väldigt hård. Men politikerna kommer givetvis skylla på forskarna och själva blunda för att de skapat ett system som ekonomiskt gynnat forskning som varit politiskt korrekt och följt mainstream.


 I Sverige har vi SMHI som närmast kan liknas vid klimatalarmister. I varje fall om man studerar deras webbsida och utformningen på artiklarna. Jag har efterfrågat vissa data från SMHI men uppenbarligen är det locket på från ansvariga då det tycks vara omöjligt att få ut vissa data om bland annat havsvattenståndet i Östersjön. Jag har efterfrågat årsmedelvärde okorrigerade för landhöjningen men möts av total tystnad från SMHI efter några mejl då man frågat ut mig om syftet med min förfrågan. Märkligt agerande av en statlig myndighet. Nu funderar jag på att utnyttja riksdagen utredningstjänst för att få tillgång till dessa uppgifter.


Av Thoralf Alfsson - 11 mars 2013 22:34

När jag kollade bloggen idag på morgonen uppmärksammade jag en kommentar som jag var tvungen att radera. Nu händer detta med jämna mellanrum. Även trogna läsare på bloggen hade uppmärksammat denna kommentar och skickat mejl till mig med uppmaning att radera den.


När jag kollade kommentaren såg jag att samma IP-nummer förekom på en annan kommentar. Jag kunde konstatera att personen ifråga först ”planterat” en kommentar som han två timmar senare ”angriper” i osmakliga ordalag.


Syftet med denna aktion är givetvis att smutsa ner min blogg. Förhoppningen är troligen att media skall uppmärksamma kommentaren och göra en nyhet av detta. Frågan är om han skickat tips till kvällspressen.


Lite märkligt att denna kommentar kom på blogginlägget om Nasim Malik. Eller är det?


Vem kan då ligga bakom något sånt här? Sannolikheten är väl väldigt stor att personen hör hemma på vänsterkanten.


Jag lägger upp kommentarerna med IP-nummer så att det framgår att ”Anna” och ”Ove K” är samma person.  


 


 

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2013 22:22

Frågan är om vi i praktiken har ett public service företag? När man der siffrorna över partisympatier för anställda inom SVT blir man förskräckt! Samtidigt förstår man varför det ser ut som det gör i morgonsoffor, TV-soffor, debattprogram och i stort sett alla sammanhang, till och med i barnprogram.


 


Hur skall dessa journalister kunna bevaka nästa års valrörelse på ett neutralt sätt? Givetvis kommer detta inte fungera. Vi kommer nog få göra bekantskap med ett och annat ”bottennapp”!


Att klimatalarmister får ett stort utrymme förvånar säkert ingen med tanke på att ca 50 procent av de anställda på SVT är sympatisörer till Miljöpartiet. Detsamma gäller kampanjen mot REVA som media drev väldigt hårt. Det är väl ingen djärv gissning att svaret till hur SVT agerade finns i ovanstående diagram.


Eftersom jag debatterar vindkraft i flera olika medier och på min blogg tror säkert många att jag är väldigt negativ till vindkraft och förnyelsebar energikällor. I varje fall tror jag att så är fallet då jag fått några hätska bemötande på mejl och i några kommentarer på bloggen. Men uppenbarligen har dessa inte förstått varför jag debatterar vindkraft. Jag vänder mig mot de stora subventioner som vindkraften erhåller och de problem som de intermittenta elproduktionsenheterna skapar i vårt elkraftsystem.


När man till och med diskuterar att använda kärnkraft som reglerkraft till förnyelsebar energi blir jag oroad och bekymrad.


Jag äger faktiskt andelar i vindkraftverk och det har jag gjort ända sedan 2006. Under 2010 installerade jag även solfångare för att kunna få varmvatten och delvis värma en fastighet. Vilket fungerar alldeles utmärkt från april fram till oktober. Eftersom jag är teknikutbildad och har ett stort intresse av detta har jag programmerat all styrning själv till dessa utrustningar. Nu funderar jag även på att installera solceller. Egen praktisk erfarenhet är det bästa när man sedan skall utvärdera något.


Ölandsbladet publicerade en debattartikel från mig angående de stora subventionerna av vindkraft den 14 februari. Någon tid senare svarade Ölandvinds AB:s VD Olof Karlsson i ett genmäle där han hävdade att staten tjänade på vindkraften. Båda dessa artiklar finns på nätet.


Min debattartikel från den 14 feb.

Olof Karlssons genmäle från den 23 feb.

I lördagstidningen publicerades mitt genmäle på Olof Karlssons svar.


    

Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2013 20:45

    

Nasim Malik längst till höger.


Efter debatt i torsdags sågar Bahareh Andersson feministen Gudrun Schyman jäms med fotknölarna i en mycket läsvärd debattartikel på Newsmill. Det är på Newsmill man får något publicerat när det inte passar pk-media, som styrs till stora delar av vänsterrörelsen. I pk-media får man givetvis inte raljera över ”ikonen” Gudrun Schyman.


I Kalmar har vi en annan ”ikon” som inte får kritiseras i media och som lokal media undviker att kritiskt granska. För en tid sedan fick jag tips om att ”ikonen” åker runt i sitt hemland och utgav sig för att vara MP, member of parliament i Sverige (riksdagsledamot) och jag skrev ett blogginlägg om detta. Ingen i media tog upp detta! Men jag tror att bakom kulisserna hos socialdemokraterna hände ett och annat.


Bahareh Andersson kanske kan tillfråga Nasim Malik om han vill medverka vid en aktion för de förtryckta muslimska kvinnorna och bränna ett kyskhetsbälte utanför en moské?


Nu har Nasim Malik varit i farten igen i sitt hemland, Pakistan. Vid senaste kommunfullmäktige den 25 februari noterade jag att han inte var närvarande. Nu har jag fått ett tips igen om vad han sysslat med. Jag tycker dock det är mycket märkligt att Barometern och Östran inte uppmärksammat denna stora händelse i Pakistan där Nasim Malik belönats med ett fint pris för sitt arbete för yttrandefriheten, barnarbete, fredsutveckling, kvinnoutbildning, rättvisa och solidaritet. Undrar om det även innefattar muslimskt kvinnoförtryck.


    

Läs hela artikeln i The Muslim Times.


Men vad har karln gjort för något?


Jag tycker att det är ytterst märkligt att vi aldrig märker något av detta stora engagemang från Nasim Malik sida i Kalmar. Jag tror att han varit uppe i talarstolen en eller två gånger sedan 2006 i kommunfullmäktige. Eller är det så att socialdemokraterna betalar för att han skall utföra sitt politiska arbete i Pakistan?


Nasim Malik var dock ansvarig för en "fredsdemostration" i Kalmar mot Israel i januari 2009.


 

Nasim Malik talar med Hakkors och Hizbollaflaggor i bakgrunden.En demonstration som mest liknade en hataktion mot Israel. När invandrarna och vissa vänstermänniskor börjad skandera "No more peace with Israel" lämnade flera demonstrationen. Nasim Malik lyfte inte ett finger som ansvarig. I mina ögon en mycket skrämmande upplevelse och jag är idag väldigt glad att jag var på plats för att bevittna det hela. Frågan är om det är för liknande initiativ som Nasim Malik belönas i Pakistan. Läs mitt blogginlägg och se fler foton från demonstrationen.


Politiker som varit hemma hos Nasim Malik i Smedby berättar att männen sitter i finrummet och kvinnorna hänvisas till köket. Det är väl sådana patriarkala strukturer som vänsterpartiets Birgitta Axelsson Edström vill bekämpa om man skall tro hennes debattartikel Barometern på internationella kvinnodagen. Men dessa religiösa och kulturella strukturer brukar vänsterhycklarna vara väldigt tysta med att kritisera, uppenbarligen ser man det som mångkulturell berikning istället.


Trots att jag bott i Kalmar i snart 11 år och varit engagerad i politiken sedan 2006 har jag aldrig sett Nasim Maliks fru i något sammanhang. Inte ens på första maj får hon följa med till Larmtorget där socialdemokraterna håller sitt firande. Undrar om Nasim Maliks fru får följa med detta år och lyssna till Katarina Mazetti.


Bahareh kunde kanske fråga Nasim Malik om han är beredd att bränna kyskhetsbälten utanför en moské? Det kan väl knappast Nasim Malik neka till som pristagare och jämställdhetsivrare och socialdemokrat.


 


Enligt artikeln är Nasim Malik ”party leader from Kalmar” och ”in-charge of the integration questions for the social democrats in Kalmar”.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har uppenbarligen fått konkurrens om makten i Kalmar.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se