thoralf

Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

PUBLIC SERVICE OCH DEBATT I ÖLANDSBLADET

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2013 22:22

Frågan är om vi i praktiken har ett public service företag? När man der siffrorna över partisympatier för anställda inom SVT blir man förskräckt! Samtidigt förstår man varför det ser ut som det gör i morgonsoffor, TV-soffor, debattprogram och i stort sett alla sammanhang, till och med i barnprogram.


 


Hur skall dessa journalister kunna bevaka nästa års valrörelse på ett neutralt sätt? Givetvis kommer detta inte fungera. Vi kommer nog få göra bekantskap med ett och annat ”bottennapp”!


Att klimatalarmister får ett stort utrymme förvånar säkert ingen med tanke på att ca 50 procent av de anställda på SVT är sympatisörer till Miljöpartiet. Detsamma gäller kampanjen mot REVA som media drev väldigt hårt. Det är väl ingen djärv gissning att svaret till hur SVT agerade finns i ovanstående diagram.


Eftersom jag debatterar vindkraft i flera olika medier och på min blogg tror säkert många att jag är väldigt negativ till vindkraft och förnyelsebar energikällor. I varje fall tror jag att så är fallet då jag fått några hätska bemötande på mejl och i några kommentarer på bloggen. Men uppenbarligen har dessa inte förstått varför jag debatterar vindkraft. Jag vänder mig mot de stora subventioner som vindkraften erhåller och de problem som de intermittenta elproduktionsenheterna skapar i vårt elkraftsystem.


När man till och med diskuterar att använda kärnkraft som reglerkraft till förnyelsebar energi blir jag oroad och bekymrad.


Jag äger faktiskt andelar i vindkraftverk och det har jag gjort ända sedan 2006. Under 2010 installerade jag även solfångare för att kunna få varmvatten och delvis värma en fastighet. Vilket fungerar alldeles utmärkt från april fram till oktober. Eftersom jag är teknikutbildad och har ett stort intresse av detta har jag programmerat all styrning själv till dessa utrustningar. Nu funderar jag även på att installera solceller. Egen praktisk erfarenhet är det bästa när man sedan skall utvärdera något.


Ölandsbladet publicerade en debattartikel från mig angående de stora subventionerna av vindkraft den 14 februari. Någon tid senare svarade Ölandvinds AB:s VD Olof Karlsson i ett genmäle där han hävdade att staten tjänade på vindkraften. Båda dessa artiklar finns på nätet.


Min debattartikel från den 14 feb.

Olof Karlssons genmäle från den 23 feb.

I lördagstidningen publicerades mitt genmäle på Olof Karlssons svar.


    

 
 
Ingen bild

Kalleman

10 mars 2013 22:41

Lugn och fin Thoralf, verkligheten och upplysningen/sanningen framöver kommer att överraska alla, både vad gäller den sk PK-eliten och Miljötalibanerna.

 
Ingen bild

Magentan

10 mars 2013 22:48

Jämför gärna sympatisiffrorna på SVT med VERKLIGHETENS siffror i sammanräkningen från de 7 olika mätinstituten för februari 2013!

SD: 10,6% (hos SVT 0%)

S: 31,9% (hos SVT 13%)
MP 9,2% (hos SVT 52%)
V: 6,0% (hos SVT 18%)

M: 28,5% (hos SVT 8%)
FP: 5,7% (hos SVT 3%)
C: 3,6% (hos SVT 6%)
KD: 3,7% (hos SVT 0%)

http://status.st/

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 mars 2013 23:10

"Oberoende Public Service". Har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas.
Vänstern har alltid haft ett stort inflytande över SVT och SR. Även det reklamfinansierade Tv4 plågas av Vänsterkrafter.

Senast har Kalla Fakta tagits över av Lena Sundström som under några år jobbat åt EXPO, så under valrörelsen nästa år kommer hon säkert att försöka med fula påhopp på SD.

SVT Debatt,s hemsida innehåller en debattartikel av Jasenko Selomovic (fp) ,som borde reta varje sann demokrat till vansinne.

"När folket röstar fel är Författningsdomstolen sista utposten."
Det vankiga sk-ten om att svenskarna röstar fel och jämförelsen med bla. Hitlers framgångar i demokratiska val i 30-talets Tyskland.
En ytterst osmaklig text och läsarkommentarerna är läsvärda, utom för Selomovic.

 
Ingen bild

Magentan

10 mars 2013 23:27

Förlåt att jag hoppar utanför ämnet, men det här verkar vara viktigt:

Den engelska tidningen "DAILY MAIL" rapporterar nedanstående från den tyska staden Duisburg, som invaderas av romer från Rumänien och Bulgarien. Kanske en liten försmak av vad vi kan vänta oss här, när restriktionerna gentemot dessa länder upphör den första januari 2014.

Från Fria Tider igår:
"SOCIALISTISK BORGMÄSTARE VARNAR FÖR ROMER"
" ... Pensionären Marlene Bothge bodde 18 år i ett höghus i ett välordnat område. Sedan 12 månader tillbaka har omkring 400 romer flyttat in i 46 lägenheter i huset. När hon och Daily Mails reporter vandrar omkring i området ligger det högar med skräp, möbler och människobajs överallt. Marlene blev rädd när någon stal glödlamporna i trapphuset och försökte plocka med sig låset till hennes lägenhetsdörr. Hon beväpnade sig med elpistol och pepparsprej. Idag har hon lyckats ta sig därifrån. Bara tre tyska familjer bor kvar. Svineriet, oljuden och kriminaliteten blev för mycket. Området har blivit en oroshärd fylld av kriminalitet och antisocialt beteende.
– De bajsar och urinerar i trapphuset – både vuxna och barn, säger hon.
– Männen spelar kort utanför lägenheterna och om de behöver gå på toaletten drar de bara av sig sina byxor och gör det på stället. De har fungerande toaletter, så jag kan inte förstå det, fortsätter hon.
– Det var råttor överallt och det var så mycket oljud på nätterna. De stal allt i trapphuset.
Medan hon pratar ses en man med kofot gå omkring, en kvinna skriker från en balkong och kastar ner flaskor, en sjuårig flicka rycker i handtagen på alla bilar. Överallt skriker barn och en grupp män dricker rödvin ur en flaska. ..."
http://www.friatider.se/socialistisk-borgmastare-gar-ut-och-varnar-for-romer

Daily Mails originalartikel finns här:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2290480/Romanian-migrants-blamed-rise-crime-German-town-Duisburg.html

Ovanstående bekymrar dock inte Sveriges regering som vi kan se i Fria Tiders nedanstående artikel.

"REGERINGEN VÄLKOMNAR ROMER ATT FLYTTA TILL SVERIGE OCH FÅ BIDRAG"!
"Sverige kommer inte att begränsa möjligheten för 'bulgarer' och 'rumäner' att flytta till Sverige och gå på bidrag, meddelar justitieminister Beatrice Ask. I praktiken innebär det att tusentals romer nu väntas söka sig till Sverige."
[...]
"Nu vill Storbritannien och Tyskland sätta press på EU-kommissionen för att kunna begränsa sina bidragssystem för EU-medborgare från dessa länder. Men i Sverige är någon sådan bidragsbegränsning inte aktuell.
– Jag har inte tänkt förorda några särskilda begränsningar, säger Beatrice Ask till Europaportalen på fredagen."
http://www.friatider.se/beatrice-ask-valkomnar-romer-att-flytta-till-sverige-och-ga-pa-bidrag

Länk till Europaportalen:
http://www.europaportalen.se/2013/03/kommissionen-avvisar-oro-inga-problem-med-social-turism

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 mars 2013 00:56

SD får väl om möjligt begära en debatt om det opartiska SVT
I samhället pratas löneskillnader kvoteringar etc
Så sitter det 83% kommunister i Sveriges viktigaste samhällsorgan

 
Ingen bild

Lite näthat mot en avliden

11 mars 2013 03:23

https://twitter.com/ZweMac/status/310826545067466754/photo/1

Det ser ut som att han fick sitt konto spärrat för detta näthat.

 
Ingen bild

S.Småland .

11 mars 2013 03:38

"Torsten" ,men du kan inte låta bli att läsa om "barnsligheterna " ?

 
Ingen bild

Stefan A.

11 mars 2013 06:19

Grundproblemet är nog vilka som söker sig till journalistutbildningarna, skulle inte förvåna om man hittar ungefär samma partisympatier hos journalisternas föräldrar,men man kan inte gärna kvotera in pga. föräldrars partisympatier,och hos public service är det ledningens absoluta skyldighet att hålla rent från alla försök till propaganda, vilket man misslyckas med, även om man såg ett pyttelitet försök i går i agenda att pressa MP,s Maria Ferm lite grann, till skillnad mot de silkesvantar man ständigt använde mot pratmaskinen och före detta stupröret Wetterstrandskan, hon särbehandlades på ett i ögonfallande sätt och helt öppet av de "oberoende" journalisterna på public service....

 
Svensson

Svensson

11 mars 2013 07:02

Vi måste skrota DDR-modellen, folket ska själva få välja vilket tv-utbud dom vill se. Vi är ju ett öppet och demokratiskt samhälle( i alla fall på pappret) :p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leon

11 mars 2013 07:04

Jag gör den reflektionen, utan att för den skull ifrågasätta diagrammuppgifterna ovan, att det kanske är högst inopportunt att i sammanhanget uppge att man har partisympatier som inte är "mainstream" i journalistiskt hänseende. För att inte socialt stigmatiseras eller förlöjligas tror jag säkert att det "döljer sig" sympatisörer för SD, KD och FP (kanske även sådana som sympatiserar med ytterlighetgrupperingar både till vänster och höger) bland dem uppger sympatier för övriga partier.

Att "miljötalibanerna" inom MP skulle utgöra mer än 50 % är hursomhelst ytterst skrämmande om inte annat.

 
Ingen bild

Arvid

11 mars 2013 08:30

Nima Dervish (sök på Google) -- en av Nya Sveriges främsta islamkritiker - som vet vad han talar om eftersom han är av iranskt ursprung -- ha nu fått nog. Nima skriver på sin blogg:

"Jag avsäger mig också Sverige. Jag kom till Sverige 7 februari 1987 så det var 26-årsjubileum nyligen. Tack för de åren, men det är dags att avluta den epoken. Jag vill inte vara landsman med en befolkning vars majoritet (eller tillräckligt stora minoritet) är fega och helt enkelt inte inser sitt eget bästa. Jag vill inte bo i ett land vars politiker, media och organisationer jag allt oftare har börjat känna ofrivillig förakt för."

[...]

"...100 spänn på att SD får en jordskredsseger 2014. När så sker, kommer det inte att ha berott på deras partiledningens klokhet eller kompetens, utan på övriga politikers, medias, kulturrelativisternas, vänsterns, selektiv-feministernas och "antirasisternas" inkompetens som ledde till att de serverade bollen på ett silverfat på SD:s planhalva och lät dem äga vissa ämnen."

Nima är en begåvad och talangfull karl som kan slå sig fram varsomhelst på planeten - men vi, som är litet halvgamla, halvdumma, talanglösa och trots allt fortfarande känner hemhörighet till det här området i norra Europa som en gång stolt bar sitt namn Sverige, vad skall vi göra nu när landet i galoppfart är på väg in i barbariet. Vill vi bo på denna demografiska soptipp som Maria Ferm, Jasenko Selimović, Reinfeldt med medbrottslingar och alla godhjärtade och likvärda lands-män och inte minst -kvinnor håller på att ställa iordning åt oss? Tror du på fullt alvar att Jimmie Åkesson är den eminente fältherren som skall återgiva oss vårt förlorade hemland?
http://2.bp.blogspot.com/-I407ugthUiE/T_CsJE1sosI/AAAAAAAADqQ/jtk2uIfVwb4/s1600/22185_1274656238.jpg

 
Ingen bild

Osynlige Mannen

11 mars 2013 09:01

Thoralf,
Innan du investerar i solceller föreslår jag att du räknar på saken. Jag funderade på samma sak härom året. Det är helt omöjligt att räkna hem investeringen, inte ens då man kunde få 45% av kostnaden finansierad av skattebetalarna gick det ihop. 4 kr/kWh räknat på förväntad livslängd är lite dyrt. Det skulle vara om du planterade ett av de här pengaträden som miljöpartisterna tycks ha växande.

 
Ingen bild

Cavatus

11 mars 2013 09:24

Ett sansat och förnuftsbaserat inlägg i REVA-debatten:

http://morgonsur.wordpress.com/2013/03/08/om-reva-och-att-sta-for-vad-man-faktiskt-bestallt/

Varför ni bör läsa detta blogginlägg:
Det handlar om populistiska politiker som på barrikaderna kritiserar polisen för att polisen utför det jobb som dessa politiker beslutat att de ska utföra! Maken till populism får man leta efter.

Dessutom tar den upp att populistpolitiker hakar på pöblen och de facto kritserar polisen när polisen för en gångs skull lyckas få något gjort. Annars kritiseras minsann polisen för polisens dåliga uppklarningsprocent. I detta ärende får polisen skit för att de förbättrar denna statistik. Upp och ner är verkligen världen, åtminstone Sverige!

 
Ingen bild

Senaste Yougov 12,6% för SD

11 mars 2013 09:39

http://www.yougov.se/wp-content/uploads/2011/04/YouGovValjaropinionMars2013.pdf

 
Ingen bild

Hacke

11 mars 2013 09:43

Trots de dramatiska siffrorna efter Asps´ undersökning blev det inte ens en diskussion i media. Det säger allt om hur illa det står till kring detta gigantiska demokratiska problem.
I statsradion har det varit om möjligt varit ännu värre kring REVA där asylgrupper och v-/mp-företrädare haft stand-by-tid kring mikrofonerna i snart två veckor. Det enda man kan göra som lyssnare och konsument är att ständigt ligga på dom genom att ta kontakt eller anmäla till Granskningsnämden.
Jag skulle också önska att Sverigedemokraterna agerar kring den nu så aktuella frågan kring public service och dess finasiering och vidga problemställningen.
Det måste till verklig konkurrens till detta statliga monster. Låt public service ligga kvar som ett basutbud för renodlad samhällsinformation - inget annat. Resten nyheter, underhållning m m måste det finnas en garanterad variation och fri marknad kring som på något sätt motsvarar folkopinionen.
Hur detta ska ordnas i detalj vet jag inte men att det måste till en debatt i frågan är ju uppenbart för var och en utom för den överpolitiserade DDR-radio/tv-maffian själva.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 mars 2013 09:58

YuoGov.
Centern 3,4% och KD 2,6%.
Vänsterpartiet får 5,7%
Folkpartiet får 6,5%
Miljöpartiet får 9,2%
C + KD + Fp = 12,5%
Till skillnad mot det får SD 12,6%
Tänkvärt.
Svenne Banan vaknar...

 
Ingen bild

Arvid

11 mars 2013 10:37

Hulda! (och Magentan!)
Önsketänk inte - dröm inte - FÖRSÖK att vara realist, använd det sunda förnuftet, inse - hur smärtsamt det än må vara - att klockan är INTE fem i tolv, klockan var 20 över 12 i förrgår.

Sverige är förlorat, Maria Ferms Nya Sverige kommer istället. Med största sannolikhet kommer Islam att ta över, inte imorgon men dagen efter i övermorgon. Med demokratiska medel har demokratien nästa tagit död på sig själv.

Restitution med demokratiska medel är en omöjlighet, härför krävs en statskupp, diktatur eller en katastrof av typ världs- eller kärvapen-krig. Metaforiskt kan man säga att vi befinner oss i mars 1933 och Hitler har med demokratiska medel tagit över statsledningen.

Antingen får du och jag illa fäkta med övriga råttor på den demografiska soptippen, ta livet av oss eller fly från den, men varthän? Lär av historien!

 
Ingen bild

Lärare

11 mars 2013 10:50

Jag känner journalister (lite äldre) som fortfarande har förståndet och vettet i behåll, de röstar på SD!

Rätt av Gubben o Gumman, SD borde begära en debatt om den så tydliga och klara mobbningen av SD i olika medier, främst då i olika TV-program. När fick en SD:are kommentera eller intervjuas i TV?

Inför nästa partiledardebatt måste SD i tid tala om när den kommer äga rum. Allt för många missar den tyvärr. Vore önskvärt att TV sänder den i repris i SVT Forum t ex. Inte hela debatten på en enda gång, nej ta tex 2 anföranden med repliker varje dag. Det kunde rulla på ett bra tag. Som det nu är passar inte tiden alla. Och om SVT rapporterar om den på kvällen kommer naturligtvis inte SD med.

Åkesson är ju helt briljant i sina anföranden och repliker, de blir helt svarslösa, sist krossade han Reinfeldt helt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 mars 2013 10:52

Arvid...
Katastrofen är inte här ännu. Men valet 2014, blir ett ödesval. SD måste ut med mer fakta och berätta sanningen för väljarna.

Vill vi inte ha böneutrop i våra städer (självklart inte) så är det dags att reagera!

 
Nalli

Nalli

11 mars 2013 11:39

”Folkpartist vill stoppa svenskar från att rösta fel”

Jasenko Selimovic har alldeles rätt, nästan 90% röstade fel i förra valet.

http://www.friatider.se/follpartist-vill-stoppa-sv

 
Ingen bild

Arvid

11 mars 2013 11:41

Hulda!
Jag anser nog att du FRAMGÅNGSRIKT fortsätter att lura dig själv. Katastrofen är visserligen inte här än. Titanic, som har kolliderat med isberget, flyter ju fortfarande.

Även om SD skulle få majoritet 2014, vilket inte är sannolikt, så saknas de hårda och auktoritativa nypor som krävs för en verklig FÖRÄNDRING av det rådande tillståndet. Justeringar och modifieringar blir tvivelsutan möjliga oavsett vilket. Vanstyret inom hela den politiska sfären kan dock inte justeras bort. Härför krävs en total nystart. Men inte ens Tyskland i maj 1945, östblocket och Sovjet 1989 innebar tillräckliga katastrofer/omvälvningar för att initiera en äkta nystart.
Tendens i SRP1 idag var mycket lyssningsvärt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 mars 2013 12:01

Utanför ämnet...
På Newsmill publicerar Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Saddelin nu en mycket läsvärd artikel. "Sverige klarar inte så stor invandring."

De har också en bok på gång i detta ytterst viktiga ämne!

Arvid...
Ska vi ta till vapen, eller hur tänker du?
Nej, det får bli kamp den demokratiska vägen.
Sanningen måste ut till svenskarna, då kan vi reparera "Titanic".

 
Ingen bild

Arvid

11 mars 2013 12:56

Hulda!
Statskupp? Ja tack, med efterföljande landsförrädarprocess - men icke-PK-intelligentsian är inte stor nog.
Dessutom är de utpräglade demokrar alla. Arnstberg, Sandelin, Hillegren, Milld, Dagerlind,"Julia Ceasar" och ytterliggare ett antal kloka personer förslår inte långt. De hade behövts personer av typ Enst Juenger och Stauffenberg!

Inom kort skall allting tagas från oss
Träden, molnen, marken där vi går
Kopparen är stulen,butiken måste slå igen
Ingenstans finns att bo
Vi skall vandra ensamma, - utan spår.

 
Ingen bild

Kalle

11 mars 2013 13:33

Statsminister Reinfeldt är nog den ende i hela Sverige som inte fattar att det håller på att gå åt helsike med Sverige. Han håller fortfarande fast vid sin dröm om ett multikulti Sverige fast omvärlden går från multikulti. Statsministern fattar noll!!! Han är för feg för att se sanningen i vitögat och ändra Sveriges kurs från fördärvet. Han stöds av många JA-sägare som vill ha sin beskärda del av makten och pengarna!!!

 
Ingen bild

Glada rännstensmedia nyheter.

11 mars 2013 14:06

Laholms Tidning utan presstöd efter ledningens miss

Allt för många totalutdelningar under fjolåret gjorde att Laholms Tidning förlorar sitt presstöd. Nu letar ägarna, Skånska Dagbladet, efter nya intressenter till tidningen.

För att få presstöd ska en tidning ha en huvudsakligen prenumererad upplaga. Huvudsakligen har av presstödsnämnden tolkat som att den prenumererade delen ska vara över 70 procent.

Allt för många totalutdelningar i fjol gjorde att Laholms Tidning kom under den gränsen och därmed förlorar sitt presstöd på omkring 3,5 miljoner. Den totala förlusten blev 5 miljoner kronor.
Kan det bli en nedläggning?

– Det är vårt sista alternativ. Nu handlar det om att övervintra i väntan på nästa år då det går att söka nytt bidrag.
http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/03/laholms-tidning-utan-presstod-efter-ledningens-miss

 
Ingen bild

Göran

11 mars 2013 15:55

Arvid !

Du menar att det redan är dags för den väpnade kampen ?

 
Ingen bild

Skånepåg

11 mars 2013 17:11

O.T
Om upplageminskningarna i tidningsvärlden från 2011-2012 http://www.ts.se/Mediefakta/Dagspress.aspx

Exressen minskat med cirka 30 000 ex per dag
Barometern och Östran har minskat vardera med cirka 1100 ex per dag.

Trevlig läsning speciellt beträffande Expressen. Tyvärr är inte Aftonbladet med i det här statistiksystemet, så vet inte hur det ser ut för denna tidning.

 
Ingen bild

Urban

11 mars 2013 18:21

Thoralf

Finns det inte några av dina kollegor som kan starta en blogg för att på ett trevligt sätt föra ut SD:s pensionärspolitik?
Det här är en stor grupp som behöver informeras.
Varför inte göra likadant med försvarsfrågor, skolpolitik, sjukvård osv?
Det borde vara ett billigt och enkelt sätt att nå ut.
Bloggarna kan med fördel hantera av flera personer av båda könen.

 
Ingen bild

EddyKarlsson

11 mars 2013 19:55

Hej Thoralf, uppskattar det du skriver mycket. När det gäller energiförsörjning befinner sig (tror jag) mänskligheten i en övergångsperiod. Tänk på Wendelstein 7-X. Inom en inte alltför avlägsen framtid, kanske bara några tiotals år, kommer vi att skratta lika gott åt "energiflummarna" som vi idag gör åt de som en gång trodde att det behövdes endast tre datorer på jorden - det skulle räcka! Ja, när den tiden är här så åker vindflöjlarna ner.

 
Ingen bild

Tobbe S

11 mars 2013 22:38

Kvällens tips till TV4-Nyheterna

"Tips för besparingar.
Ni behöver inte åka ända till Indien för att studera gruppvåldtäkter. Ni klarar av studie- och reportageresorna med ett SL-kort.
mvh/Tobbe"

 
Ingen bild

Pegaso

11 mars 2013 23:10

En borgelig revolution. Går en sådan att genomföra? Det verkar vara just detta som SD-ledningen försöker sig på att göra, då de själva kommer från den miljön. SD ökar långsamt i opinionsmätningarna som ett resultat av partiets marknadsföring att just bara finnas, förutom några eldskälar som drar röster till partiet genom att hålla debattens vågor höga.

Den borgeliga medelklassen har som bekant aldrig varit förtjusta åt tanken att marschera, dela ut flygblad, klistra klistermärken och sådant trams. Nej, en borgelig revolution skall alltid föras i de finare salongerna av de som förstår de borgeliga koderna, slicka uppåt, sparka nedåt och hålla käft på befallning. Vilken vanlig Svensson kan känna sympati för något sådant? Dagens överklassvänster måste även de ses som en del av borgarskapet, oavsett vad de själva tycker om detta.

För att kunna genomföra en borgelig revolution så måste medelklassens och överklassens ställning i samhället prioriteras genom att deras maktbas och privatekonomi skyddas. Därför hör man inte längre några krav på t.ex minskad statlig byråkrati från SD. En minskad byråkrati kommer att slå direkt mot medelklassen i städerna, eftersom många där arbetar inom den offentliga byråkratin. Det är också här som etablissemangspartiernas kärnväljare finns. Dessa bor uteslutande i fina områden och är helt immuna mot allt vad massinvandring, utförsäkringar och gruppvåldtäkter heter, så länge som problemen inte finns i deras direkta närhet och påverkar privatlivet. För då kommer deras egofixerade nynnor att tala, garanterat!

Hos många hemmahörande i denna medel/överklass så är det helt naturligt att kräva att stat och kommuner bistår med arbetstillfällen och lön åt dem själva och deras anhöriga, även fast sysslorna inte fyller någon egentlig funktion för samhället. Kort sagt. Detta skall vara ett privilegium för ELITEN, de framgångsrika och utvalda.

FOLKHEMS-NATIONALISMEN ses därför som ett hot av borgarklassen mot borgarklassen av flera skäl, då folhemsnationalismen förespråkar folkmakt och 60-talets personaleffektiva statsförvaltningar. En sådan strukturomvandling skulle också leda till att den omskrivna bostadsbubblan kommer att punkteras, vilket den ändå snart kommer att göra. Men så länge som massinvandringen tillåts pågå och bostadsbristen därmed är konstant och då skattebetalarna skjuter till de pengar som behövs. Då är medelklassen i städerna nöjda och kan pusta ut i sina överprisade och överbelånade villor och bostadsrätter. De priviligierade klasserna vet att massinvandringen och bostadspriserna håller uppe bostadspriserna. Och de medelklassinriktade riksdagspartierna har ju gång på gång lyckats med att skjuta upp den oundvikliga smällen. Men bostadsbubblan kommer att spricka oavsett även om en "folkhemsinfluerad" statlig chockterapi skulle komma att genomföras.

Frågan är väl om det inte är borgarklassens fortsatta välmåga som är anledningen till varför SD-ledningen inte längre förespråkar totalstopp för invandringen. Att man därför bara vill minska den till 10% av dagens nivå? Resonemanget går ju hand i hand med klassisk svensk högerkonservatism som bara vill förändra samhället långsamt och gradvis, tvärt emot vad det gamla SD stod för. Ett sådant synsätt bidrar även till att klassklyftorna, invandringen och utanförskapet blir permanenterade i landet. SD och den besuttna borgareliten, dvs allt från rödvindvänstern till dollarhögern, har därmed också kommit att acceptera en ofantligt stor DDR-byråkratiapparat som ett fundament för borgarklassens framtida välstånd.

 
Ingen bild

Faktum

12 mars 2013 10:40

SVT(Mp)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards