thoralf

Alla inlägg den 19 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 19 mars 2013 18:06

 


Media har fått upp vittringen på Billström! Jag gissar att de inte kommer släppa taget förrän Billström har kastat in handduken. Fredrik Reinfeldt lyfte idag inte ett finger för att stödja sin minister.


Blond och blåögd är numera ord som inte kan användas av 7-klöverns politiker. Nya tabuord för pk-politiker. Det är väldigt skönt att tillhöra ett parti där vi tillåts säga att en spade är en spade och att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, inte minst när det gäller sexualbrott.


I alla andra sammanhang kräver vi att våra myndigheter skall jobba kostnadseffektivt. Men det gäller inte migration och integration. Varför? Jo, på dessa områden är det förbjudet att redovisa kostnaderna, annat än som stora klumpsummor i en budget.


När polisen planerar sina insatser mot rattonykterhet så sker detta givetvis inte slumpmässigt. Polisen har statistik och erfarenhet över var och när man tagit flest rattfyllerister. En sådan kunskap är att kolla trafikanter som kommer till systembolaget vid öppningstiden eller att man har kontroller under midsommar på Öland och då speciellt på söndagen. Skall dessa människor känna sig utvalda och kränkta för att de drabbas av polisens nykterhetskontroller? Nej, de flesta eller nästan alla har bättre förstånd än att känna sig kränkta. De inser att polisen bara gör sitt jobb och samtidigt försöker vara effektiva.


Detsamma gäller REVA-projektet. Skall man försöka hitta personer som befinner sig illegalt i Sverige skall man inte identitetskolla ”blonda och blåögda” i första hand. Givetvis skall man kolla personer med ett utseende som tyder på att man inte är en ”etnisk svensk mitt i livet”.


Som polis skulle jag vara fruktansvärt frustrerad över att justitieministern och regeringen inte ger sitt fulla stöd och förtroende till att polisen att själva klara sina arbetsuppgifter.  Dessutom skulle jag vara ännu mer frustrerad över att regeringen inte försöker upprätta lag och ordning i samhället utan istället belönar t.ex illegala invandrare med skola och fri sjukvård och tandvård. Det måste vara ganska hopplöst att jobba som polis när regeringen gör allt för att försvåra jobbet.


Sedan får vi heller inte glömma media som också gör allt för att svartmåla polisen. Oavsett var polisen vidtar för åtgärder så hittar journalisterna alltid en angreppspunkt.


En minst sagt sorglig utveckling i media! Men om hälften är Miljöpartister så är utvecklingen inte förvånande. Igår fick jag en tanke över att skapa ett dokument över alla tokiga förslag som Miljöpartiet lägger i riksdagen under ett riksdagsår. Skulle kunna samla de mest tokiga under rubriken ”99 punkter varför du inte skall rösta på Miljöpartiet”.


För några dagar sedan uppmärksammade Barometern och Ölandsbladet ett initiativ på Öland där man önskade en miniutställning i hamnen i Böda om regalskeppet Mars som hittades utanför Böda för snart två år sedan. Läs artikel i Barometern.


Jag passadepå att upplysa journalisterna om min motion i riksdagen angående ett nytt marinarkeologiskt museum. Idag kom en liten notis om detta i tidningen. Jag får tacka och bocka ;-)


 


PS


Björn Söder har skrivit om orsakerna till uteslutningen av Patrick Ehn. Precis det jag efterlyst från partistyrelsen och det jag skrivit i bloggen/kommentarerna. Mycket bra gjort av Björn. Läs artikel



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards