thoralf

Alla inlägg den 18 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2013 19:17

 


De senaste två veckorna har det ganska klart framstått hur svaga svenska ministrar i Alliansregeringen är då de ständigt och jämnt viker ned sig för media.

Enligt en undersökning bestod SVT av 83 procent journalister som sympatiserar med de rödgröna och av dessa var hela 52 procent sympatisörer med Miljöpartiet. Jag tror inte skillnaden är så stor mot hur det ser ut i tidningsbranschen, utan det är nog likvärdigt. Därför är det inte så underligt om Miljöpartiets flumpolitik får stöd av medierna.


Ett exempel på detta är polisens REVA-projekt där media nu lyckats mer eller mindre stoppa polisen att fullgöra sitt uppdrag. Dessutom fick man justitieminister Beatrice Ask till at nästan be om ursäkt för att polisen kollade personer med utländskt utseende.


För mig är det helt självklart att polisen kan kolla identiteten på vem som helst, när som helst!

När polisen har nykterhetskontroller längs våra vägar sker detta helt naturligt. I Kalmar läns polisdistrikt görs ca 60000 nykterhetskontroller och körkortskontroller varje år.


Varför inte även i tunnelbanan i Stockholm eller på spårvagnar i Göteborg eller på Öresundstågen mellan Malmö och Köpenhamn.

Det finns ju faktiskt en anledning till att vi har en polismyndighet. Vi vill bo i ett tryggt samhälle. Uppenbarligen anser inte de rödgröna journalisterna att det är bra. Utan de vill istället underminera polisens befogenheter och förtroende hos allmänheten.


Idag har migrationsminister Tobias Billström fått löpa gatlopp i svensk media och det tog inte många timmar innan Billström gör en pudel och ber alla om ursäkt. Det är ynkligt att höra en svensk minister krypa till korset för en bagatell. Ännu en minister som böjer sig för vänstermedia och en ny ”skalp” för Niclas Orrenius. Det är dessutom tragiskt att se att det inte finns några moderater som backar upp Billström. Inte någon av kollegorna i regeringen, allra minst statsminister Fredrik Reinfeldt eller partisekreterare Kent Persson.


Vad har då Billström sagt som väckt sådana reaktioner i media.


Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda.”


En spade är en spade och inte en kratta.


Tobias Billström har helt rätt i sitt påstående. Hans påstående är dessutom helt logiskt! Att någon kan påstå att detta skulle vara rasistiskt är minst sagt pinsamt och löjeväckande i mina ögon. Det tror jag dessutom gäller en övervägande majoritet av Sveriges befolkning.


Om Billströms uttalande är rasistiskt vad var då Katarina Mazettis krönika i ICA-kuriren? Då var det inte en enda av dessa rödgröna journalister som reagerade på samma sätt. Nej, då rykte de istället ut och hyllade Mazetti och fördömde alla kritiker med diverse epitet. Skillnaden var att det var svenskar och svenska traditioner som Mazetti ”pissade” på och det ger ju istället poäng inom den politiskt korrekta eliten i vårt land.


Finns det inte en enda vettig journalist i Sverige längre? Finns det inte en enda journalist som vågar säga att kejsaren är naken?


Uteslutningar inom SD


När det gäller dagens uteslutningar så är jag inte insatt i detta men jag kan konstatera att vid tidigare uteslutningar har det visat sig att man nog gjort rätt i de flesta fall. Jag har vid några uteslutningsärenden försvarat några medlemmar och kritiserat ansvariga. Tyvärr hade jag fel i dessa fall! De aktuella personerna fortsatte med sina övertramp vilket gjorde mig väldigt besviken när jag ställt upp för dem.


Efter dessa fall är jag mer försiktig med att kritisera de beslut om uteslutningar som görs av partiledningen. Ofta har de dessutom betydligt mer information än den som finns i media eller på nätet.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards