thoralf

Alla inlägg den 21 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2013 12:42

 


Igår var det även en debatt om klimatpolitik i riksdagen. Det var minst sagt frapperande att höra socialdemokraten Sara Karlsson och miljöpartisten Helena Leander i sina anföranden. Läskunnigheten hos dessa personer måste vara noll eftersom att de båda hävdade att planeten är på väg mot en 4-graders uppvärmning. Som referens använde man Världsbankens rapport ”Turn down the heat”. En rapport som egentligen försöker förutse vad en global temperaturökning på 4 grader skulle innebära i praktiken. Med andra ord ren skrämselpropaganda som får många människor att må illa eller till och med få ungdomar att få klimatångest. Läs debattartikel i SvD.


Jag skulle vilja säga att det är just dessa klimatalarmister som får väldigt många unga människor att få klimatångest och må dåligt. I helgen är det dags för det återkommande årliga spektaklet ”Earth hour” som säkert skapar mer ångest än nytta. Att det är klimatalarmisterna som ligger bakom detta jippo råder det inget tvivel om.


Med hjälp av alla journalister som är sympatisörer med miljöpartiet och de rödgröna så lyckas dessa klimatalarmister måla upp den ena bilden värre än den andra om hur illa det ser ut i framtiden. Dessutom försöker de hela tiden slå varandra i sina skrämmande framtidsscenarier. Att då Världsbanken hjälpte till med en rapport som slår IPCC:s utsagor om 2 graders uppvärmning med det dubbla kom säkert som en skänk från ovan för klimatalarmisterna. Det togs säkert som en intäkt för att vi är på väg mot planetens undergång inom 50år.


Nu väntar jag bara på nästa rapport som skall slå Världsbankens 4 graders uppvärmning. Frågan är bara om det blir 5 grader eller 6 graders uppvärmning, "förväntningarna" skruvas givetvis upp. I september kommer IPCC med en ny rapport som dessutom skall offentliggöras i Stockholm (funderar faktiskt på att närvara om det är möjligt). Skulle vara intressant att lyssna och inte minst få lite bilder till bloggen på alla klimatalarmister som förmodligen kommer ”frossa” i innehållet. Svensk media kommer få rena julafton under dessa dagar i Stockholm.


Hur stor tilltro skall man då sätta till IPCC? I svensk media kan vi sannolikt inte förvänta oss några kritiskt granskande reportage av IPCC:s rapporter. Inte ens om det serveras andra fakta på ”silverfat”. På nätet publiceras det dock och så är debattklimatet så mycket bättre där. Nyligen publicerades en artikel som jämförde IPCC prognoser med det verkliga utfallet. Även om det rör sig om en kort tidsperiod borde nog alla bli lite fundersamma över detta. Frågan är om IPCC själva tar till sig något av den faktiska utvecklingen. En sak är jag helt säker på och det är att ingen av de klimatmodeller som ställs kommer att vara helt rätt. Verkligheten kommer se annorlunda ut!


 


Det är med stort intresse som man följer utvecklingen av den globala temperaturen. Just nu önskar sig nog många lite global uppvärmning i Sverige. Mars månad riskerar i varje fall inte att höja temperaturmedelvärdet för 2013 i södra Sverige. Men förhoppningsvis kan den dämpa lite av klimatångesten bland alla människor.


”Precis som några noterat är det väldigt "farligt" att ifrågasätta "klimathysterin men det gör mig inte automatiskt till klimatförnekare och klimatskeptiker.

Jag inser givetvis att jordens befolkning och det sätt som man använder jordens resurser mycket väl kan påverka klimatet på jorden. Däremot kan det finns andra faktorer som är minst lika angelägna som koldioxidutsläppen. Jag tror att fokus blivit lite för stor på koldioxid vilket medföra att andra problem "förminskas".

Att klimatet förändrats på vårt jordklot tidigare är alla överens om. Det finns en rad faktorer som har inverkan på vårt klimat. Dagens debatt tycks dock utesluta allt annat än koldioxidhalten i atmosfären. Så enkelt tror jag dock inte det är och därför är jag öppen för att lyssna och värdera "alternativ" forskning. Även att lyfta fram det på bloggen.”

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards