thoralf

Alla inlägg den 20 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2013 20:27

Innan jag skriver ett nytt blogginlägg där jag dels tar upp den stora subventionerade vindkraftsutbyggnaden och ännu en text om vad jag kallar klimatlogik så lägger jag upp en repris på min kommentar i ett tidigare blogginlägg.


”Precis som några noterat är det väldigt "farligt" att ifrågasätta "klimathysterin men det gör mig inte automatiskt till klimatförnekare och klimatskeptiker.

Jag inser givetvis att jordens befolkning och det sätt som man använder jordens resurser mycket väl kan påverka klimatet på jorden. Däremot kan det finns andra faktorer som är minst lika angelägna som koldioxidutsläppen. Jag tror att fokus blivit lite för stor på koldioxid vilket medföra att andra problem "förminskas".

Att klimatet förändrats på vårt jordklot tidigare är alla överens om. Det finns en rad faktorer som har inverkan på vårt klimat. Dagens debatt tycks dock utesluta allt annat än koldioxidhalten i atmosfären. Så enkelt tror jag dock inte det är och därför är jag öppen för att lyssna och värdera "alternativ" forskning. Även att lyfta fram det på bloggen.”


Idag var jag först på ett frukostmöte där Ingrid Bonde, finanschef och stf koncernchef Vattenfall, samt Mats Nilsson, expert kraftsystem medverkade. Temat vara följande.


”Kunderna får en allt starkare roll och andelen förnybar energi ökar. Vilka risker finns kopplat till detta, när det gäller exempelvis elförsörjningen? Och hur påverkas elpriset?”


Det blev en intressant information och diskussion. Utan att dessa företrädare säger det rent ut framgår det med all tydlighet vilka enorma problem som håller på att byggas upp genom utbyggnaden av vindkraft och solenergi. Vilket kan leda till oanade konsekvenser. I Spanien har man t.ex tagit bort alla subventioner på förnyelsebar energi. En helt sanslös detalj jag fick höra var att den spanska regeringen inte betalt ut subventionerna till vindkraftsägarna i pengar utan istället gett dem ett värdecheck eller någon form av skuldebrev. Idag uppgår den spanska statens skuld till vindkraftsägarna till hela 250 miljarder kronor. Helt sanslöst! I Sverige får elkonsumenterna och skattebetalarna stå för notan omgående.


Idag har även Barometern publicerat min slutreplik i den debatt jag haft med Olof Karlsson, VD på Ölandsvind AB. Läs mitt genmäle i Barometern.


Ikväll har jag även haft debatt i kammaren angående beskattning av företag, kapital och fastighet och punktskatter. I mitt anförande tog jag upp Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott totalsågning av den svenska vindkraftsutbyggnaden och de subventioner som håller vindkraften ”under armarna”. Jag ifrågasatte också den ojämlika fastighetsskatten på olika elproduktionsanläggningar i mitt anförande. Det som också var intressant var att kristdemokraternas ledamot Lars Gustavsson instämde i min kritik av fastighetsskatten för vindkraft respektive vattenkraft. Det hör inte till vanligheterna att någon ställer sig på samma sida som sd i debatten. Jag hade också förväntat mig att Miljöpartiets ledamot skulle tagit replik på mitt anförande men Mars Pertoft avstod.




Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards