thoralf

Alla inlägg under mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2013 19:55

Det finns ett ordspråk som säger att man ser inte skogen för alla träd. Jag tror det är något liknande som drabbat många av 7-klöverns politiker när det gäller många frågor. Ett sådant område är energipolitiken där det verkar som man köper alla argument från klimatalarmisterna.


30TWh förnyelsebar energi! Halleluja säger 7-klöverns politiker utan att blinka. Finns det då inga problem?


Min partikollega Josef Fransson lyfter på locket till den problematik som finns med intermittent elproduktion. En problematik som klimatalarmisterna blundar för!Nigel Farage och UKIP har även uttalat sig om vindkraft i Storbritanien.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2013 13:12

Dagens opinionsundersökning från Demoskop är en större framgång än många förstår. Att Sverigedemokraterna får hela 11,0 procent i en undersökning som baseras på enbart telefonintervjuer är faktiskt sensationellt. SD är nästan lika stora som Alliansens småpartier tillsammans. Vem kunde tro på denna utveckling för några år sedan.  Men samtidigt är det inte förvånande med tanke på hur dessa partiers politiker i många fall saknar verklighetsförankring.


Jag gissar att vi kommer att få se många politiker och partier göra en pudel i många aktuella politiska frågor.


Stjärnjournalisterna på Expressen missar dock helt och hållet att kommentera det fina resultatet för Sverigedemokraterna. Men det förvånar givetvis ingen av oss luttrade sverigedeomkrater.


Med 11,0 procent i en opinionsundersökning som baseras på telefonintervjuer kommer vi snart även få ett nytt rekord i en undersökning som baseras på webbsvar. Frågan är hur länge vi behöver vänta på mer än 15 procent från Sentio, United minds eller YouGove.


Det är roligt att vara Sverigedemokrat idag!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2013 23:04

 


Martin Aagård på Aftonbladet menar att norsk våldtäktsstatistik och de uttalande som polischefen i Oslo gjort om vem som begår våldtäkter är fantasifulla lögner om hur farliga mörkhyade människor är. Attacken riktar sig mot galleristen Henrik Rönnqvist i Malmö som skall ställa ut Lars Vilks konstverk i sommar. Trots att Martin Aagård i sin artikel inte kritiserar Henrik Rönnqvist för hans utställningsplaner undrar jag i mitt stilla sinne om det inte är just dessa utställningsplaner som spökar i Martin Aagårds huvud. Läs artikel


Men för att hetsa upp Martin Aagård ytterligare skrev norska tidningar för någon dag sedan om läkare som begått övergrepp på sina patienter. En majoritet av dessa var utländska läkare. Av 39 övergrepp var hela 34 gjorda av läkare med utländsk bakgrund. Två av de norska läkarna hade utländsk bakgrund. Sannolikheten är nog stor att flera av dessa läkare var ”mörk­hyade män som fötts strax norr om Sahara-öknen och öster om medelhavet”, som Martin Aagård uttrycker det i sin artikel.


I Norge blundar man inte för verkligheten oavsett om det gäller våldtäkter eller övergrepp begångna av utländska läkare. I Sverige hade denna artikel varit fullständigt omöjlig att publicera då den bedömts som rasistisk av pk-eliten. Läs artikel i norska Dagbladet


 


Missa inte att se Richard Jomshof köra över centerpartisten Johan Linander fullständigt. Linander blir bara mer och mer förvirrad!


Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2013 21:04

Om några veckor kommer regeringens proposition om ”Vård för papperslösa”. Det är nog något av det mest ologiska som regeringe åstadkommit om man vill värna om att medborgarna skall vara laglydiga och respektera vårt rättssystem. Propositionen belönar istället människor som inte följer våra lagar och respekterar myndigheters beslut. Inte helt oväntat är Miljöpartiet det drivande partiet bakom denna proposition trots att partiet inte ingår i regeringen. Något som med eftertryck visar på Fredrik Reinfeldts svaga ställning och brist på hänsyn till vårt rättssystem.


Denna lagändringar avser regeringen och gissningsvis hela 7-klövern införa redan den 1 juli 2013. Alltså redan om 4 månader, med andra ord det är bråttom när det handlar om invandringen.


Vad innebär då denna nya lag.

 

Alla personer som befinner sig utan tillstånd i Sverige, med andra ord illegalt kommer att få dessa rättigheter. I praktiken innebär det att de får samma rättigheter som asylsökande har idag.


  • Gratis hälsokontroll.
  • Barn upp till 18 år helt kostnadsfri och full sjukvård.
  • Vuxna får för 50 kronor ”sjukvård som inte kan vänta” (upp till läkare att bedöma)
  • Tandvård för 50 kronor inom folktandvården eller privata som har avtal med landstingen (tandläkaren avgör vad som är ”akut”)
  • Receptläkemedel 50 kronor
  • Gratis sjukhusvård, vilket innebär ingen dygnsavgift.
  • Sjukhusresa max 40 kronor
  • Inget krav på identifiering vid besök i sjukvården eller tandvården

Sjukvården innefattar även preventivmedelsrådgivning, mödravård, förlossning, abort och givetvis rätt till tolk.


Belöningen till dessa personer som begår ett lagbrott genom att befinna sig i Sverige är total eller kan snarare liknas vid en jackpott. Begå ett lagbrott och få välfärd i betalning. Sjukvård och tandvård som man bara kan drömma om i många länder i tredje världen.


Denna lag kommer utan tvekan skapa incitament för att komma till Sverige och jobba svart. Grundtryggheten bjuder svenska samhället på. Ta helst med dig barnen till Sverige också de får ju helt fri sjukvård och tandvård, dessutom har de rätt till skolutbildning som alla boende i Sverige.


Denna lag kommer även locka EU/EES-medborgare till Sverige för att kunna utnyttja de nya möjligheterna. Kommer vi få se ”sjukvårdsbussar” eller ”tandvårdsbussar” till Sverige från de forna öststaterna?


Lagen kommer givetvis även skapa incitament för vissa privata vårdenheter som har avtal med landstinget att fuska med antalet som behandlats. Ingen kan i efterhand kontrollera dessa uppgifter då ingen identitet på vårdtagaren finns. Vilken marknad för bluffakturor! Är det någon som hört talas om fusket med assistansersättning?


Vi vanliga svenskar som arbetar och betalar skatt får betala dessa kostnader via vår skattsedel. Detsamma gäller givetvis landets pensionärer. För den laglydige skattebetalaren gäller helt andra regler förutom att vi i genomsnitt betalar ca 25000 kronor/årligen i landstingsskatt. Vi skall även betala alla avgifter inom sjukvården och läkemedel. Att gå till tandläkaren brukar kosta minst 1000 kronor bara man är inne och vänder.


Om några månader kommer 7-klövern rösta igenom detta lagförslag i riksdagen. Enda partiet som kommer rösta NEJ är Sverigedemokraterna.

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2013 21:49

Våra framgångar i opinionen betyder mycket och det innebär säkert också att nya medlemmar ansluter till partiet. Men de flesta av våra sympatisörer blir inte medlemmar i partiet utan de nöjer sig med att rösta på SD vart fjärde år. Många av dessa sympatisörer vill dock hjälpa till på det ena eller andra sättet.


Jag träffar en del av dessa i olika sammanhang, både i Kalmar och i Stockholm. Det sorgliga är att många av dessa mer eller mindre måste smyga med sina åsikter och vilket parti man stödjer. Jag får själv mejl och telefonsamtal från personer som är engagerade men som också kräver att jag inte får namnge dem i något sammanhang. Det händer ibland att någon råkar få med sitt namn i en kommentar på bloggen eller sin mejladress. De kontaktar mig och ber mig plocka bort uppgifterna från bloggen så att deras identitet röjs.


Det är minst sagt sorgligt att vi har ett sådant samhälle som skrämmer så många.


Vissa personer kommer i kontakt med vår riksdagsgrupp i specifika frågor som rör riksdagsarbetet och kan i vissa fall ställa upp som sakkunniga till vår riksdagsgrupp. Vid flera tillfällen har dessa kommit till riksdagen och hållit föredrag. I flera av dessa fall handlar det om personer på relativt höga befattningar i privata näringslivet eller inom en offentlig verksamhet. I dessa fall ombeds vi ofta att inte skriva om dessa besök på bloggar och facebook. Det handlar om de är oroliga för eventuella konsekvenser om deras namn blir offentliga.


Det är för sorgligt att inte personer inom t.ex offentlig verksamhet kan besöka Sverigedemokraterna utan att riskera bli utsatta påföljder av sin arbetsgivare eller värsta fall förlora sitt jobb för att man t.ex hållit ett föredrag för Sverigedemokraterna, ett parti invalt i Sveriges riksdag.


Det som är ännu sorgligare är att ingen reagerar på verklighet som gäller för Sverigedemokraterna. Skall vi behöva ”smuggla” in föreläsare till vårt riksdagskansli för att vara säkra på att dessa inte blir ”offentliga”?


Jag betvivlar inte det minsta att vissa i media skulle göra allt för att offentliggöra och hänga ut personer i högre befattningar som har kontakt med Sverigedemokraterna. Sorgligt!


Det enda som troligen kan motverka detta är att vi växer till ett riktigt stort parti i riksdagen, med makt! Något som vi hoppas på!


PS

Under våren kommer ett antal stora frågor upp i riksdagen som enligt min mening kan ge oss ett rejält stöd i opinionen. Jag tror att EU:s försök att stoppa vissa snussorter kommer reta upp många människor och göra dem mer EU-kritiska. En annan fråga handlar om regeringens förslag om fri sjukvård o tandvård för illegala invandrare.

Det finns även en annan fråga som kommer bli aktuella inom någon vecka som säkert kommer ge oss positiva rubriker, medans andra får stå vid skampålen.

Av Thoralf Alfsson - 3 mars 2013 22:41

Detta är riktig vindkraft!


 

Foto Thoralf Alfsson


Väderkvarnen är placerad på "vinden", därav vindkraft ;-)”Vi ser inte någon ljus framtid för vindkraften i Sverige. Det finns inget behov av storskalig vindel, och ingen kommersiell lönsamhet i branschen, ens i ett längre perspektiv. Vi är upprörda över att svenska hushåll ska tvingas subventionera vindkraftexport till andra länder samtidigt som vår egen miljö tar stryk. De närmast ofattbara mångmiljardbelopp vi kastar bort på detta onödiga experiment med landsbygdsbefolkningen, hushållens ekonomi och landskapet, behövs för betydligt mer angelägna ändamål i Sverige i dag.”


Läs hela debattartikeln i GP skriven av bland annat Marian Radetzki.


Hade förväntat mig något genmäle på min debattartikel om vindkraft i Barometern men det har varit tyst än så länge.

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2013 11:31

Just nu pågår skid-VM och Sverige har inte lyckats ta någon guldmedalj ännu, utan fått nöja sig med 6st silvermedaljer. Men det finns ett område som ingen av våra nordiska grannar lyckas slå oss!

Invandringen!


Sverige har vunnit guld i denna gren under många år. Men det är kostsamma guldmedaljer för de svenska skattebetalarna.


Frågan är vilket dopingmedel som den svenska regeringen använder för att vinna dessa segrar år efter år? Detta oavsett politiskt block!


I Sverige har vi under det senaste året kunna höra ministrar och politiker från 7-klövern oftare och oftare försvara den svenska asylpolitiken med situationen i Syrien. Asylsökande från Syrien var dock bara knappt 18 procent av de asylsökande till Sverige.  Eller 7814 personer av totalt 43887 asylsökande till Sverige.


Till Finland kom under 2012 endast totalt 3129 asylsökande och utav dessa kom bara 183 personer från Syrien, vilket skall jämföras med 7814 personer till Sverige. Det motsvarar ca 2 procent av antalet till Sverige.


Om man tittar på totalsiffran har Finland bara ca 7 procent asylsökande i jämförelse med Sverige. Givetvis har detta sin grund i hur Finland ser på invandringen och de regler som gäller i Finland. Med medias måttstock borde då Finland vara ca 15 ggr mer rasistiskt och främlingsfientligt  än Sverige.


Så här ser utvecklingen av asylsökande ut för Sverige och våra grannländer.


 


En annan aspekt är givetvis anhöriginvandringen. Enligt min mening är detta en kategori som fullständigt kommer explodera under de närmaste åren. Under 2012 fick hela 30862 personer uppehållstillstånd som anhöriga. Inom 2-3 år kommer denna siffra sannolikt öka till närmare 50000 personer om inte regeringen förmås ändra lagstiftningen.


 


Sedan skall jag heller inte glömma att redovisa det som skrämmer mig mest och som grundar sig i en otroligt naiv inställning från 7-klöverns politiker. Våra grannländer har lyckats minska dessa asylsökande medans Sverige gått i fullständigt motsatt riktning.


Dessutom är denna verksamhet fruktansvärt kostsam då den i princip sysselsätter lika många tjänstemän som ”ensamkommande barn”. Varje så kallat ensamkommande barn kostar ca 1 miljon kronor/år. Idag innebär det att enbart denna verksamhet kostar ca 3 000 miljoner kronor/år.


 


Snöbollen har kommit i rullning och idag finns det bara ett parti i Sveriges riksdag som kan stoppa snöbollen från att bli en lavin. Sverigedemokraterna!


Jag vill avsluta blogginlägget med att citera en debattartikel av författaren Anders Johansson från Kalmar som i november 2009 skrev något som idag är än mer sant och relevant.


Här konstaterar jag att Sverige under flera decennier framträtt som det mest invandringsliberala landet i världen, unikt genom stora kvoter och genom att sällan avvisa migranter.

I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering.

Det existerar inte en enda opinionsundersökning som förespråkar denna utveckling. ”Nu har vi kommit till ett stadium där vi måste välja mellan mångkultur eller välfärd”. Det påståendet tillhör en socialdemokratisk politiker i Holland men äger än större relevans i Sverige (P1 2009-10-22).”

Av Thoralf Alfsson - 1 mars 2013 08:41

7-KLÖVERN har placerats vid skampålen genom denna satir. minst sagt pinsamt. Kan detta möjligen få moderaterna att även plocka delar av Sverigedemokraternas försvarspolitik.DNPresentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se