thoralf

Alla inlägg den 5 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2013 21:49

Våra framgångar i opinionen betyder mycket och det innebär säkert också att nya medlemmar ansluter till partiet. Men de flesta av våra sympatisörer blir inte medlemmar i partiet utan de nöjer sig med att rösta på SD vart fjärde år. Många av dessa sympatisörer vill dock hjälpa till på det ena eller andra sättet.


Jag träffar en del av dessa i olika sammanhang, både i Kalmar och i Stockholm. Det sorgliga är att många av dessa mer eller mindre måste smyga med sina åsikter och vilket parti man stödjer. Jag får själv mejl och telefonsamtal från personer som är engagerade men som också kräver att jag inte får namnge dem i något sammanhang. Det händer ibland att någon råkar få med sitt namn i en kommentar på bloggen eller sin mejladress. De kontaktar mig och ber mig plocka bort uppgifterna från bloggen så att deras identitet röjs.


Det är minst sagt sorgligt att vi har ett sådant samhälle som skrämmer så många.


Vissa personer kommer i kontakt med vår riksdagsgrupp i specifika frågor som rör riksdagsarbetet och kan i vissa fall ställa upp som sakkunniga till vår riksdagsgrupp. Vid flera tillfällen har dessa kommit till riksdagen och hållit föredrag. I flera av dessa fall handlar det om personer på relativt höga befattningar i privata näringslivet eller inom en offentlig verksamhet. I dessa fall ombeds vi ofta att inte skriva om dessa besök på bloggar och facebook. Det handlar om de är oroliga för eventuella konsekvenser om deras namn blir offentliga.


Det är för sorgligt att inte personer inom t.ex offentlig verksamhet kan besöka Sverigedemokraterna utan att riskera bli utsatta påföljder av sin arbetsgivare eller värsta fall förlora sitt jobb för att man t.ex hållit ett föredrag för Sverigedemokraterna, ett parti invalt i Sveriges riksdag.


Det som är ännu sorgligare är att ingen reagerar på verklighet som gäller för Sverigedemokraterna. Skall vi behöva ”smuggla” in föreläsare till vårt riksdagskansli för att vara säkra på att dessa inte blir ”offentliga”?


Jag betvivlar inte det minsta att vissa i media skulle göra allt för att offentliggöra och hänga ut personer i högre befattningar som har kontakt med Sverigedemokraterna. Sorgligt!


Det enda som troligen kan motverka detta är att vi växer till ett riktigt stort parti i riksdagen, med makt! Något som vi hoppas på!


PS

Under våren kommer ett antal stora frågor upp i riksdagen som enligt min mening kan ge oss ett rejält stöd i opinionen. Jag tror att EU:s försök att stoppa vissa snussorter kommer reta upp många människor och göra dem mer EU-kritiska. En annan fråga handlar om regeringens förslag om fri sjukvård o tandvård för illegala invandrare.

Det finns även en annan fråga som kommer bli aktuella inom någon vecka som säkert kommer ge oss positiva rubriker, medans andra får stå vid skampålen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards