thoralf

Direktlänk till inlägg 15 december 2012

DET RÖDGRÖNA HYCKLERIET

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2012 23:42

Först skall jag informera alla mina läsare att jag har inget att informera om när det gäller skorstenshuven. Ingen har hört av sig och den sitter fortfarande kvar på skorstenen. För den som inte förstår, läs detta blogginlägg.


Migrationsverket gödslar med våra skattemedel!


Riksrevisionen  har vid flera tillfällen granskat Migrationsverket. Vid varje tillfälle är kritiken kraftig vilket i sig borde leda till att ansvarig minister reagerade på de missförhållanden som råder. Men Tobias Billström gör ingenting! Och därmed fortsätter Migrationsverket gödsla med våra skattepengar på ett helt sanslöst sätt.


 


När man läser Riksrevisionens rapporter så borde egentligen statsministern reagerat och sparkat sin migrationsminister men givetvis händer inget av detta. Givetvis håller man varandra om ryggen inom regeringen.


Det mest beklämmande är dock att media inte granskar alla dessa missförhållanden. Expressen och Aftonbladet har gjort stor affär av att Erik Almqvist inte varit närvarande i riksdagen under den senaste månaden men ändå kvitterat ut sin riksdagslön på ca 59000 kronor. När det gäller missförhållandena på Migrationsverket handlar det om 100 miljoner kronor eller kanske miljardbelopp som missbrukas eller betalas i överpriser i olika avtal med privata företag. Men det vill inte media granska. Det är inte politiskt korrekt.


 


De rödgröna politikerna skriker sig blå i ansiktet över vinster i vården eller i friskolor till privata företag. Man vill till och med förbjuda aktiebolag att bedriva den typen av verksamhet. Men när det gäller flyktingindustrin är det tyst som i graven. Inte ett knyst från Jonas Sjöstedt eller andra vänsterpolitiker. Hyckleriet är totalt!


I talarstolen pratar rödgröna politiker med darr på rösten om att varje skattekrona skall in i verksamheten och inte hamna i några privata företags vinstkonton. Vilka falska och skenheliga politiker.


På Öland finns företaget Lundegård Fritidsutveckling AB som driver Lundegårds camping. Under de senaste åren har campingen fungerat som flyktingförläggning under höst, vinter och vår. Campingens ägare vill inte gärna berätta hur mycket man tjänar på verksamheten men i Barometern kan man läsa att man fakturerade Migrationsverket ca 13 miljoner kronor under förra året. Ägaren hävdar dock att man har stora utgiftsposter då man har 30 grader varmt i stugorna. Varför? Läs artikel i Barometern.


Men nu är det ju så att företaget är ett aktiebolag och då är deras bokslut en offentlig handling som man kan granska.


Innan företaget började med flyktingmottagning hade man en omsättning på ca 11,3 miljoner kronor för 2009 och ett resultat efter finansnetto på ca 3,7 miljoner kronor. Ett i mina ögon väldigt bra resultat med en vinstmarginal på drygt 30 procent.


När man sedan jämför med 2011 så häpnar man över de siffror som finns att tillgå. Precis som Barometern och företaget uppger har omsättningen ökat med de ca 13 miljoner kronor vilket anges i artikeln och omsättningen ligger nu på 24 4 miljoner kronor. Det häpnadsväckande är nu resultat efter finansnetto som ökat till hela 12,3 miljoner kronor, Vilket ger en vinstmarginal på över 50 procent.

Av detta kan man utläsa att Migrationsverket betalar ca 13 miljoner kronor för en verksamhet som troligen bara kostar 4-5 miljoner kronor. En vinstmarginal på upp emot 70 procent på denna del av verksamheten. Helt sanslöst! Var är du Jonas Sjöstedt? Var är media och granskar?


 


Bara på anläggningen i Lundegård försvinner ca 8-9 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar ner i privata fickor utan att någon reagerar. Ingen vänsterpartist, ingen miljöpartist men inte heller någon socialdemokrat.


Det är nog fina gossar från Migrationsverket som förhandlar fram avtalen.


 


Dessa pengar kunde Borgholms kommun behövt för att kunna behålla skolan i Runsten som nu läggs ner på grund av kommunens dåliga ekonomi. Men detta säger inga politiker något om. Läs artikel i Barometern


Hyckleriet inom de så kallade etablerade partierna har inga som helst gränser och vanligt folk litar på dessa politiker eller förstår inte vad som pågår bakom ryggen på dem.

 
ANNONS
 
Ingen bild

kalle

16 december 2012 00:17

svenskar är nog så naiva och indoktrinerade av media att de inte ens vågar tänka tanken att slå näven i bordet och SÄGA NEJ!

detta vet nog hela Världens bedragare om vid det här laget, och här är ännu ett exempel på bedrägeri i vardagen. rättsväsendet gör ingeting. sedelförfalskning och medvetet brott är tydligen het ok, om gärningsmännen är utlänningar förstås. helt otroligt vilket slappt och galet naivt land Sverige är.

http://na.se/nyheter/lanet/1.1917238--det-ar-bedrageri-men-inte-straffbart-

 
Ingen bild

SD påverkar

16 december 2012 00:20

Professor i statsvetenskap: Därför vinner SD mark i opinionen
http://avpixlat.info/newsdesk/professor-i-statsvetenskap-darfor-vinner-sd-mark-i-opinionen

 
Ingen bild

Funtaren

16 december 2012 00:27

Du är en korsning av en terrier och ett tryffelsvin. Ger aldrig upp och bökar fram den ena guldklimpen efter den andra.

Du är både politiker, granskande journalist par excellance och konsult inom processtyrning.

Jag fattar inte varifrån du tar energin och tiden - men tack för att du finns!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

16 december 2012 00:40

Thoralf,

Du vet vad som händer i Sveriges maktcentrum, riksdagen.

Du kämpar mot korruption och inkompetens i kommunalfullmäktige.

Du drar på dig overallen och lyssnar på vad dina gamla arbetskompisar tycker.

Du går (precis som Fantomen) på stadens gator som en vanlig man.

Du gör ett jobb, som Sveriges förenade journalistkår inte klarar av.

Du skriver varje dag på din blogg för att upplysa folket om vad som sker i landet.

Tack för att du finns!

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 00:43

Bra jobbat Thoralf! Återigen hittar du det som varje profesionell journalist borde hitta före dig.
Men som med alla annat kritiskt vad gäller invandringen för journalister: BLUNDA och TITTA BORT...
Skriv snyfthistorier. Attackera SD. Slicka chefredaktören (ja, just där) och du får klättra ett pinnhål uppåt..
För tidningsägare gäller: Se till att chefredaktören skriver som Reinfeldt vill. Annars ryker presstödet..

 
Ingen bild

Magentan

16 december 2012 00:51

@ Edward
Det var en utmärkt och väl berättigad hyllning till vår Thoralf! Särskilt det där om Fantomen ;)

 
Ingen bild

SD 2014

16 december 2012 01:30

I GPs lördagsintervju möter man idag Jimmie Åkesson, och ger en ganska balanserad bild. Tyvärr förekommer denna intervju endast i pappersupplagan, så jag kan inte bjuda på någon länk. Jag kan dock bjuda på ett par frågor och svar:
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

 
Ingen bild

Elefantmannen

16 december 2012 01:45

Kanon Thoralf pressa regeringen på detta. SD behöver en egen papperstidning som delas ut gratis.

 
Ingen bild

Svenskar avskedas efter 30 år,muslimer får jobben

16 december 2012 01:46

http://cdn.exponerat.info/wp-content/uploads/2012/12/2012-12-16-00-11-51_nbv_orebro.jpg

 
Ingen bild

Nytt rekord Sifo SD 10%

16 december 2012 02:14

- Nominellt har SD nu sin starkaste stödtrupp i åldrarna över 65, säger Sifos Toivo Sjörén till tidningen.
I decembermätningen, som också publiceras i Göteborgs-Posten, ökar Sverigedemokraterna 1,5 procentenheter och får 10,0 procent. Uppgången är inte statistisk säker, men det är ökningen sedan augusti då partiet hade 6,2 procent.
Henrik Ekengren, Göteborgsprofessor i statsvetenskap, nämner några faktorer som han anser gynnar SD: eurokrisen, varsel och arbetslöshet samt att M och S uppfattas som alltför lika, skriver G-P.
SD stärker sin vågmästarroll, och ökar i alla läger. Stödet är fortsatt starkast i Skåne och Bleking (18 procent) och svagast i Stockholm (drygt 4 procent).
Stockholm TT

 
Ingen bild

Nytt rekord Sifo SD 10% 3dje störst.

16 december 2012 05:52

Alla siffror med grafik:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/arets-sista-svd-sifomatning_7758542.svd

 
Ingen bild

Sista spiken i kistan!

16 december 2012 06:06

C vill ha helt fri invandring.
På tisdag presenteras förslaget till nytt idéprogram för Centerpartiet. En av de största förändringarna är att man nu vill öppna Sveriges gränser.
Alla begränsande regler kring invandring slopas.

Förslaget ska ses som en fortsättning på det migrationspolitiska program som partiet presenterade förra året. Då gjordes beräkningar som visade på en framtid med 40 miljoner invånare i Sverige.

– Vi har varit på väg åt det här hållet länge. Det är en naturlig konsekvens för den som tror på människors lika rätt och värde, säger Per Ankersjö, till vardags borgarråd i Stockholm.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article15937853.ab

 
Ingen bild

Janne på Hammarö

16 december 2012 06:23

Hej Thoralf jag tycker du är grym, fortsätt som du gör och jag lovar SD kommer hamna runt 15-18% vid valet 2014.
Har tyvärr upptäckt att Möruddens camping på Hammarö ( Värmland ) ska bli asylboende med plats för 40st. Förjävligt tycker jag. Stugorna ligger precis vid Vänern och har en mycket välbesökt restuarang

 
Ingen bild

Janne på Hammarö

16 december 2012 06:39

Skickade i väg min kommentar lite tidigt.
Angående Mörudden: då stugorna är vårt enda boende för turister så kan man ju fundera på hur det kommer att gå med just turismen år2013?
Och restaurangen som ligger helt fantastiskt vackert vid Vänerns strand kommer inte att få några besökare utöver asylsökarna.

Men som sagt du är grym Thoralf. Fortsätt jobba för ett bättre och tryggare Sverige.

Ps: i år var Hammarö kommun Sveriges tredje tryggaste kommun. Skall bli intressant och se vart vi hamnar 2013.

 
Ingen bild

biran

16 december 2012 08:46


Med 10 procent i dagens GP/Sifo når Sverigedemokraterna en ny rekordnivå. Det innebär att SD skulle vara riksdagens tredje största parti om det var val i dag.


”Det verkar som om förtroendet för mig ökat lite”, sa SD:s partiledare Jimmie Åkesson i GP:s lördagsintervju i går, och tillade att partiet fått 1 000 nya medlemmar i november.

Detta bekräftas av december månads väljarbarometer. Framför allt pekar den på en växande trend för SD som sedan i våras fördubblat sitt opinionsstöd.

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 08:53

Som landsbygdsbo och med 70-talets Centerframgångar i minnet, blir man djupt bedrövad.
Återigen prat om fri invandring och målet om en befolkning på 40 miljoner på sikt.
Hur tänker partiledningen? Vilka väljargrupper vill de attrahera? Tänker de överhuvudtaget....

Tänker gör dock 10,0% av väljarna enligt senaste SIFO. En stigande trend som inte Expressen mfl. lyckats punktera.
Verkligheten som alltför många svenskar drabbas av, den ökande arbetslösheten, fakta om vad invandringen VERKLIGEN kostar sipprar sakta ut.
Alla ser och hör Ullenhag och Billström plus andra partiers företrädare hylla invandringen och deras desperata försök att släta över problemen.
Asylboende här kostar så många miljoner, asylboende där kostar så många miljoner, hittepåjobb kostar så många miljoner, osv. osv.

Nätet ger verkligheten till väljarna utan cencurfiltret som gammelmedia verkar ha monterat.
Avpixlat omnämns ofta i bla. Ring P1 och besöken där plus hos de bloggar de länkar till ökar och ökar. Däribland denna blogg.
Allt talar för ett SD som sakta men säkert fortsätter att öka väljarstödet.
Den tyvärr återkommande konflikten med skolavslutningar och Luciafirande som SKA fördärvas väcker också vrede hos befolkningen.

På många partikanslier ökar säkert bekymmersrynkorna i rasande fart under kommande vecka. När inte ens "järnrörsfilmen" hjälper,vad hjälper då???????

 
Ingen bild

Desperata på riktigt.

16 december 2012 08:53

"Sverigedemokraterna är ett avskyvärt parti med en avskyvärd politik, men det tjänar inte mycket till att moralisera. Det viktiga är i stället att ovillkorligt stå upp för demokratins inre kärnvärden – alla människors lika värde oavsett var de befinner sig och att vi skall behandla främlingar som vi vill bli behandlade själva, den dag vi är främlingar."
Skulle Sverigedemokraternas framgångar stå sig över valet 2014, vilket inte kan uteslutas, får det parlamentariska konsekvenser.
Den nu sittande alliansregeringen har klarat beroende av Sverigedemokraterna bra. Men en minoritetsregering, oavsett färg, som efter valet tvingas hantera kanske dubbelt så starka sverigedemokrater får det besvärligt. En rimlig slutsats är att det i båda blocken måste finnas en beredskap för nya majoritetskonstellationer.
Det är ett demokratiskt ansvar att Sverigedemokraternas samhällsuppfattning och människosyn inte får påverka Sveriges framtid.
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1164757-valjarna-belonar-jarnror

 
Ingen bild

Ludvig

16 december 2012 09:20

Instämmer helt i Edwars hyllning till dej Thoralf! Tack för att du finns.

 
Ingen bild

SDare

16 december 2012 09:34

Desperat på riktigt:
Ännu en som inte ser verkligheten bakom julglöggen

 
Ingen bild

Tony

16 december 2012 09:37

Journalisterna hade säkert kunnat stå för dessa granskningar,
men man vill/får inte synliggöra det enorma bidragsslöseri
över det nya frälset, därför måste Jimmy Åkesson vid varje
TV debatt ta chansen att påtala det slöseri som förekommer!

 
Ingen bild

SDare

16 december 2012 09:42

Sorry!
Menade ju artikel författaren i GP alltså :)

 
Ingen bild

Hacke

16 december 2012 09:43

Helt naturligt att sd stormar fram och attraherar nya väljare. Inte nog med att man har bästa politiken för Sveriges och svenskarnas bästa. Som bisyssla agerar man dessutom landets bästa journalister, även om det för det sistnämnda uppdraget inte längre finns någon konkurrens värd namnet.
Tack Thoralf för ditt idoga grävande i 7-klöverns dynghögar.

 
Ingen bild

Desperata på riktigt.

16 december 2012 09:48

@SDare
Jag förstod det,men tack ändå för omtanken.
Trevlig söndag.

 
Ingen bild

Fredde

16 december 2012 09:50

Inte ett ljud om att SD får 10% varken nu på TV4 nyheterna kl 09.00 eller i Aftonblaskan!

Men är det inte skrämmande att ANDRA politiker och div förståsigpåare ska dra slutsatser om varför SD stöd ökar? Hade andra partier gått starkt fram så hade man intervjuvat dom! Man baxnar!

 
Ingen bild

Trötter

16 december 2012 09:50

http://www.vt.se/nyheter/arkiv.aspx?articleid=6674819 Ännu en kommunalanläggning som tjänar mängder med pengar på flyktingmottagandet. Vilket iofs VT skrivit om. Jag tror det är 3 knivslagsmålet på ett par månader samt att polisen gjort ett större tillslag där.

Som sagt var är debatten kring vinster i välfärden? Hyckleri? Jajamän.

 
Stefan K

Stefan K

16 december 2012 10:22

Detta sker i Sverige just i denna stund och 7 av 8 riksdagspartier bara tittar på.
http://www.exponerat.info/svenskar-avskedas-efter-30-ar-till-forman-for-bosniska-muslimer/

http://www.friatider.se/svenskar-ut-in-med-illegala-invandrare

Är detta vad regering och riksdag önskar i framtiden och i sådana fall, VARFÖR?

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

16 december 2012 10:25

Glömde detta i min förra kommentar och det är ett tips till Thoralf, alla som representerar SD i riksdag, kommuner och landsting, samt till alla oss som inte gillar det vi läser.

Gör något vettigt av detta. Ta upp det i talarstolar, skriv insändare i era lokaltidningar, mejla era kommunansvariga och sprid fakta till både familj, släkt, vänner och arbetskamrater.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Nissolf

16 december 2012 10:28

130 nya campare till Möllstorp camping, nu närmar det sig 1000 vintercampare på Öland. I detta nya fallet; skal vi tippa på att köpcentret i Färjestaden blir "värmestuga"?

http://www.olandsbladet.se/index.php?id=20765&placid=3&template=&PHPSESSID=48b64b1231ec38bcced09f0c4755fcef

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 december 2012 10:31

Tack för de fina vykorten Thoralf!

De kommer att skickas till tio vänner och bekanta, plus att jag har ett par från förra årets variant som också kommer att gå iväg innan jul!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Medborgaren

16 december 2012 11:04

Svenska folket är väldigt trötta på alla dessa bidrag som utbetalas, det är ju vi vanliga hårt arbetande fånar som drabbas genom allt sämre sjukvård, äldreomsorg mm mm mm mm.
I en omröstning i DN frågar man om det är OK med RUT-avdrag för läxhjälp, 80% svarade NEJ......................

 
Ingen bild

AWSvensson

16 december 2012 11:06

Talade för några år sedan med en person som jobbat inom regeringen och fick till svar efter att som vanligt uttalat några kloka ord,eller hur GoG. "nu talar du om logik,det har inget med politik att göra. Det är det bakomliggande syftet som är det viktigaste". Förklarar det mesta. Apropå centern,ja inte kan man säga att de tappat förståndet,man kan ju inte förlora något man inte haft. Men övriga inom Schengensamarbetet borde slå bakut ,även om de är härdade av den slapphet Sverige uppvisat. Bo Frank skriver om att det finns diskussioner om att byta ut Fredrik Reinfeldt mot talmannen Per Westerberg, detta med tanke inte enbart om moderaterna utan framför allt på Sverige.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 december 2012 11:24

David Baas slapp och skriva om SD:s framgång i dagens Expressen
Det är väl sådant som kallas personalvård, dessutom måste David säkert vila inför nästa års festligheter när han blir årets journalist 2013
Dvs lagom till SD är på 18 % skall bli riktigt kul :=)(=:

Missa inte professor röd så in i helevetes diagnos på SD:s framgång : Svenska folket är negativa till Euron, därför växer SD.

Njet foliehatt det beror på Kortedala skolkatastrofen "raparen" i Lucia, våldtäkter, har "proppen gått ur" så får SD 25 % 2014.

De du Alfsson det hade du inte räknat med, till och med AW Svensson hamnar i riksdagen, Gubben o Gumman dansar hula hula påhögbrodelen och vinkar till Sveriges sämsta sheriffer direkt i deras insomnia kamera, halleluja.

Tänk om den dagen kommer när alla Boljeviker som gömt sej inom professurerna kastas ut varför skall dessa efterblivna stackare sitta med 45000 i månadslön, och ett foto på Stalin på väggen ?

Gubben o Gumman skriver som Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson SD , eller Inte rasist men...jag har köpt en ny resväska

 
Ingen bild

Harry

16 december 2012 11:50

Var hos goda pensionärsvänner i veckan. Runt matbordet pratades det givetvis politik. Döm om min förvåning! Gamla betong S-väljare säger följande: Vi kommer att rösta på SD - precis som de flesta i vår bekantskapskrets/minst pers). Sverige håller på att spåra ur totalt med den förda politiken! Jag skulle inte bli förvånad om SD får över 20%!

 
Svensson

Svensson

16 december 2012 11:54

Regeringen hanterar våra skattepengar som monopolpengar. Skandal.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 december 2012 12:41

AW Svensson : Angående Reinfeldt har vi redan skrivit att Reinfeldt måste bort, så att Alliansen kan ta in SD i regeringen också.

Direktör Knorring och gänget ger inte bort makten till elitfoliehattarna inom Boljevismen lita på det.
Reinfeldt är borta innan denna tiden 2013.
Rikemanspojkarna vill inte ha in flera pensionsräddare, och inte lämna ifrån sej makten, problemet är : Fredrik Reinfeldt

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson SD eller Inte rasist men ....bra bakom flötet

 
Ingen bild

Notarien

16 december 2012 12:48

Vi lever i ett "sekulärt" land på väg utför. Vad passar då bättre än att göra om "In God we trust" till "In SD we trust"!

 
Ingen bild

Tony

16 december 2012 13:18

Helt fri invandring utropar en av centerpartiets
verklighetsfrämmande intelligens reserver. Att den
ständigt leende Annie Lööf besitter dessa tankegångar
visste man, men det finns tydligen fler stollar i
partiet. Man undrar ju, är dom helt verklighets frånvända,
eller rent av bara dumma i huvudet. Man är ljusår från att lösa problemen med den invandring vi har idag, men denne stolle tror tydligen på fullt allvar att om vi bara importerar 40 miljoner
nya personer, så är alla problem lösta! Varför ligger c och
balanserar på 4% strecket idag,någon som vet?

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 13:39

Tony...
Ja, nu har Centerledningen drabbats av kollektiv mental härdsmälta.
Detta tyder på en stor panik i partiledningen och troligen snart flera avhopp.
Kan möjligen en grupp vilja närma sig SD,s politik och en annan grupp då som motvikt gör detta utspel.
Ja, Centern är inte vad Centern har varit. Kanske blir det CD snart. Centerdemokraterna, då ihop med KD. Enda chansen för dem båda att vara kvar i riksdagen..

 
Ingen bild

AWSvensson

16 december 2012 13:41

Under Aftonbladets artikel om Centerpartiets hierarki finns en annons.de skiftar, med frågeställningen "hur är din IQ" en tillfällighet eller.

 
Ingen bild

SD påverkar

16 december 2012 13:44

@Hulda
Är du inte aktiv inom SDs politik så bör du bli det.
Ett klokt tänkande är en tillgång.

 
Ingen bild

s-e karlsson

16 december 2012 14:15

Idag är HG Strömer på sin blogg surare än en citron , han har tydligen retat upp sej på SD:s sköna siffror ! Bättre att han köper fler puzzel och lugnar ner sej med !

 
Ingen bild

Funtaren

16 december 2012 15:30

Hulda: ja det var ju så KD:s saga som riksdagsparti inleddes - till skillnad från SD tog de sig inte in för egen maskin utan genom ett "valtekniskt samarbete" med C. Alf Svensson kom in som enda ledamot för KD om jag minns rätt. Jag var glad då, men nu känns det som att det kan kvitta. Skulle vara helt rätt om de åkte ut tillsammans.

 
Observer

Observer

16 december 2012 15:35

Så visar Alfsson på nytt vilka fynd som kan göras när man gräver och viljan finns.Djupt behöver man inte gräva heller.Lundegård och andra s.k flyktingförläggningar har legat upplaga för mediernas granskning länge men ingenting har skett.Är svenska journalister så erbarmeligt dåliga eller det är ett medvetet undanhållande av viktig information till medborgarna?Med all säkerhet är det sistnämnda den verkliga orsaken.Följdfrågan kommer naturligtvis direkt.Genomsyrar detta arbetssätt andra områden inom medierna också?Ja,tyvärr är det nog så,det räcker med att följa internationell nyhetsförmedling i radio,tv och press så stärks
misstanken.Man mörkar så länge som det går, väl medveten om att ketchupeffekten inte kan fördröjas hur länge som helst och ändå chansar man.I dubbelmoralens namn spyr man samtidigt galla över styrda media i andra länder.Inte undra på att förtroendet för journalistkåren ligger på en bottennivå.Att försöka tvinga människor att tänka "rätt" blir kontraproduktivt när man inte tänker själv.

http://vkig

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2012 15:52

Observer

"Att försöka tvinga människor att tänka "rätt" blir kontraproduktivt när man inte tänker själv."

Så sant som det är skrivet!

Nej, istället får journalister på den lokala "stortidningen" stipendier så de kan åka till Ghana och studera oljeutvinningen. Frågan är för vilka stordåd de belönas?

 
Ingen bild

Inte-en-till

16 december 2012 15:53

"Henrik Ekengren, Göteborgsprofessor i statsvetenskap, nämner några faktorer som han anser gynnar SD: eurokrisen, varsel och arbetslöshet samt att M och S uppfattas som alltför lika, skriver G-P."

Varför presenterar inte professorn den närmast till hands liggande förklaringen: folk vill inte ha massinvandring?

 
Ingen bild

Inte-en-till

16 december 2012 15:59

"AWSvensson

Söndag 16 dec 11:06

Men Bo Frank skriver om att det finns diskussioner om att byta ut Fredrik Reinfeldt mot talmannen Per Westerberg, detta med tanke inte enbart om moderaterna utan framför allt på Sverige."

Kan någon hjälpa till med en länk till detta?

Hittar inget i Franks blogg, men har kanske läst slarvigt.

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 16:45

SD påverkar...
Tack för uppskattningen. Nej, jag är inte aktiv på det sättet. Står heller bakom och stöttar andra.
Kämpar med hjälp av tangentbordet på många olika ställen för att få ett bättre Sverige.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2012 16:47

AWSvensson

"Märker också att Fokus håller på att skriva upp moderaternas talman i riksdagen som efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Detta är garanterat inte av omsorg av vårt parti!"

Citaterat från Bo Frank

 
Ingen bild

Arne

16 december 2012 16:51. DET ÄR BARA ATT LÄGGA CHAMPAGNEN PÅ KYLNING. !!!!!!

.

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 16:53

Funtaren...
Ja man kan verkligen undra var det riktiga KD tog vägen. Kristna värderingar och kamp för kärnfamiljen verksar vara struket ur dagordningen.
Har någon sett Hägglund på barrikaderna i debatten om Luciafirandet eller skolavslutningarnas vara eller inte i landets Kyrkor? Någon....?
Nej, KD har gått i dvala. Tyvärr pågår den året runt..

Centern återigen. Man kan bara beklaga alla som på lokalplanet kämpar för landsbygden och den egna kommunen. Centern på riks har fått en psykos. Verklighetsuppfattningen är borta..

 
Ingen bild

s-e karlsson

16 december 2012 17:25

I kväll blir det en liten cognacrackebajsare för att fira SD:s härliga siffror ! Tjo flöjt !

 
Ingen bild

Skånepåg

16 december 2012 17:34

@ Thoralf A
Söndag 16 dec 16:47

"Märker också att Fokus håller på att skriva upp moderaternas talman i riksdagen som efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Detta är garanterat inte av omsorg av vårt parti!"

Verkar i så fall vara en "storskräll" på gång.

Please URL to the link or where you found it. I really need it in my intermational corrspondense. I can´t find it anywhere?

Sorry, men nu har jag snackat och skrivit engelska halva dagen, så nu skärpning och återgång till skånskan! Men vi måste givetvis leva upp till massmedias rykte som den genomsnittlige outbildade Sverigedemokraten.

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 18:01

s-e karlsson... Betänk där i mysfotöljen med glaset i handen varför SD fått dessa siffror.
Ett land där invandrare väller in, asylboende i varje by som kostar astronomiska summor, våra traditioner ska förstöras osv. osv.....
Men det har vänt nu. Svensken har vaknat!

 
Ingen bild

s-e karlsson

16 december 2012 18:52

Hulda , jag tar nog två i glädjeyran ! Mvh S-E .

 
Ingen bild

Tony

16 december 2012 19:05

Vi måste ha kontroll över vilka som rör sig inom landets
gränser säger Billström med anledning av det centerpartistiska
stolle förslaget om fri invandring. Ja med tanke på att här bor
massmördare som fått medborgarskap på falska grunder, lägervakter,
kemiska Ali , och ett helt koppel av flera storförbrytare, så
låter ju det väldigt betryggande Tobias Billström!

 
Ingen bild

Medborgaren

16 december 2012 19:16

s-e karlsson, vad du än gör ge dej inte ut på byn glad i hatten o greppa för allt i världen inga tillhyggen även om du blir attackerad av pensionsräddare, man vet aldrig var slaskpressen kravlar omkring.......
Även jag höjer en bägare för 10% hos SIFO!

 
Ingen bild

Ensamkommande bluffen.

16 december 2012 19:22

Vi fick en bild inskickad till oss föreställande en skolklass från ett boende i Mora. Det är så kallade ”ensamkommande flyktngbarn”, som då enligt reglerna skall vara under 18 år. ”Vem är under 18 år på bilden?”
http://www.exponerat.info/gissningstavling-pa-moras-ensamkommande/

 
Ingen bild

Undrande

16 december 2012 19:25

Heja Thoralf. Senaste släktsammankomsten visade sig att alla var Sd:are el på väg att bli, 3 generationer, vi tycker lika. Vi har röstat C, Fp, M o S tidigare. Varför grävs det inte i skiten våra pengar rinner iväg. Jobba på, vi har släkt i Malmö de är också SD:are. Kan bli ett rekordval.

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 20:19

Ensamkommande bluffen...
Först skrattar man över det uppenbara. Unga män i sina bästa år och ingen under 22 år.
Sedan blir man FÖRB****D över hur detta uppenbara kan fortsätta år efter år. Hur ingen från varken regeringen eller de Rödgröna vågar ta i detta uppenbara kriminella bedrägeri.
Pengarna rullar i strida strömmar ur statskassan till dessa "käcka gossar", och våra äldre och sjuka får ta smällen.
Man mår illa....

 
Ingen bild

Magentan

16 december 2012 20:20

Om talman Per Westerberg som ersättare till Reinfeldt
Jag tror inte Per Westerberg kommer att ta det jobbet. Varför skulle han sänka sig ned från att ha varit talman till att bli partiledare? Han är 61 år nu och kommer att pensionera sig 2014.
Så tror jag i alla fall.

 
Ingen bild

Tips

16 december 2012 20:33

Läs Avpixlat via Google Play!Appen är gratis.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bolling.production.avpixlat&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ib2xsaW5nLnByb2R1Y3Rpb24uYXZwaXhsYXQiXQ

 
Ingen bild

Observer

16 december 2012 20:37

Apropå ensamkommandebluffen i Mora.Har precis suttit i samtal i kväll,dock inte i Mora, med folk som arbetar på en större vårdinrättning om denna fråga.Uppfattningen bland personalen var entydig.Av ca. trettio(30)kontakter de senaste 2,5 åren var bedömningen att en(1)av de ensamkommande patienterna(barnen)var ungefär 16-17 år gammal.De övriga s.k ungdomarna bedömdes ligga i ålderintervallet 30-40 år gamla.Medföljande personal från ensamboendet hävdade dock gång på gång med emfas på vårdgivarnas frågor om åldersrelevans ,att ingen av "barnen" var över 18 år gammalt.Påståendena bidrar inte till ett positivt samarbete direkt ansåg samtlig vårdpersonal vid kvällens samtal.Du förstår säkert vad vi menar sade några av denna personal med en viss ironi i rösterna.

 
Ingen bild

OH

16 december 2012 20:38

Läste i aftonlögnen att Jan Guillou börjar tvivla på att hans kommunistiska vänner kan lura Svenska folket längre.Det är väl ingen som hindrar honom från att ta sina miljoner och flytta hem till kamraterna i Nordkorea.

 
Ingen bild

Svenska pensioner på väg mot botten i EU

16 december 2012 20:44

Om utvecklingen fortsätter som hittills kommer Sverige att år 2048 ha den näst lägsta nivån på pensionerna i Europeiska unionen.
Pensionen kommer då att vara 48,2 procent av slutlönen.
Det framgår av en rapport från EU-kommissionen som finansministrarna ska diskutera den 17 november.
Som jämförelse tar kommissionen år 2008 då den som pensionerades i Sverige efter 40 års yrkesliv fick 65,0 procent av slutlönen i pension.
Va?!
Invandringen är ju lönsam och dessa individer från
Somalia,Irak,Afghanistan osv var ju våra pensions och välfärdsräddare!
http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenska-pensioner-pa-vag-mot-botten-i-eu

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 december 2012 21:04

Och 2030 har Sverige avancerat till sista plats i FN kistan över HDI.

Och ett land som har nära noll i invandring, Japan ligger på plats 1.

Konstigt, dom måste ha vänt på tabellen i FN, Sverige måste bli 1 a med den invandring vi har, eller hur?http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#section_3

 
Ingen bild

Hulda

16 december 2012 21:26

När man ser dessa "barn" från skolfotot från Mora, slås man av en tanke. De som får stanna, får väl ett personnummer med födelsedatum, med den ålder de anger vid ankomsten hit.
Vi måste alla se till att de verkligen jobbar till 65 års ålder. Om de så går med rullator, så väntar arbetet.
Myglar de med sin ålder nu idag, får de stå sitt kast!

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2012 22:50

Hulda

Om man skall tro vissa källor får de jobba tills de är 80 år. Är det månne detta som Fredrik Reinfeldt tänkte på när han tyckte man skulle jobba till 75år

 
Ingen bild

Stefan A.

16 december 2012 22:54

Råkade slå över till agenda efter skidåkningen och hade oturen att höra Mats Svegfors fd. chef red. SvD, fd. VD Sveriges Radio AB prata sig blå om vilken fiiin demokrati vi har i Sverige och allt tack vare media...man häpnar..är gubben både blind och döv,han har inget sett av mobbningen mot SD, inget märkt av att SD inte kan ha demonstrationer utan att bli störda, att hot och trakasserier är vardag, allt mer eller mindre understödda av den såååå demokratiska media. Men man förstår precis hur dom tänker, man har gemensamt och i samförstånd inom media kommit överens om att Sverigedemokraterna är odemokratiska och rasister, och DÅ stämmer allt förstås,sen att det inte stämmer med verkligheten har ingen betydelse.Sverige är en demokratur skapad av fulmedia och ingenting annat, och fulmedia kan gärna dö sotdöden saknad av mycket få utanför de närmast berörda, och personer som 40-talisten Svegfors och hans anhang får man hoppas snart försvinner in i historiens dimma och glömska.

 
Ingen bild

Sverige är i en rejäl utförsbacke,SD 2014!

16 december 2012 23:08

Anders Borg spår fortsatt kris för Sverige.
I SVT:s "Agenda" pratade han om högre arbetslöshet, fler varsel och lägre tillväxt framöver.
– Vi tror att det blir klent hela nästa år, säger han i programmet.

Varselvågen har slagit hårt mot Sverige i höst och arbetslösheten har fortsatt att klättrat uppåt.
I SVT:s Agenda gav Anders Borg sin syn på hur Sveriges ekonomi kommer att utvecklas under nästa år. Finansministern kommer att ge en prognos i nästa vecka men avslöjar redan nu att den internationella krisen kommer att fortsätta ställa till det även för Sverige.
– Vi kommer ha en svag tillväxt, arbetslösheten kommer öka och varslen kommer ligga kvar på en hög nivå, säger han i Agenda.
Anders Borg vill inte spekulera i en exakt siffra för arbetslösheten, men menar att den kommer stiga över till över 8 procent.
I november låg arbetslösheten på 7,5 procent enligt Statistiska centralbyrån.
– Troligen kommer den ligga kvar på en hög nivå under hela 2013, säger Borg i programmet.
Han menar även att tillväxten kommer att bli lägre under hela nästa år.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article15941719.ab

 
Ingen bild

För Sverige i tiden

16 december 2012 23:31

Avpixlat´s Julkalender
är ett litterärt mästerverk,
en genomskådande och skarpsinnig analys av samtidens paradigm och
en blodig drift med dagens korrupta murvlar inom PK-media.

http://avpixlat.info/2012/12/16/avpixlats-julkalender-16-december/

 
Ingen bild

OT

17 december 2012 00:36

Apropå allt snack om 10%, SD och stöveltramp.

Den som verkligen vill veta varför SD kommer att få regeringsmakten inom tre val bör lyssna till denna kvinnas budskap - "These Boots Are Made for Walkin": http://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

Och det värsta eller det bästa av allt är att det finns ingen som helst trovärdighet kvar hos sjuklövern för att kunna vända detta.

 
Ingen bild

Tony

17 december 2012 07:39

Nu börjar slaskmedia själva förstå att dom håller på att gå under, men att det är självförvållat, det inser dom inte.
Att upplagorna rasar och intäkterna minskar, ja det märker
dom av, och sätter nu sitt hopp till att ännu mera presstöd
ska ösas över dem., Att höra Mats Svegfors hyllning till den
demokratiska pressen blir bara för dråplig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se