thoralf

Direktlänk till inlägg 21 maj 2017

HOT OCH HAT

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2017 19:21

Jag blir bekymrad när jag läser kommentarer på sociala medier och framförallt på Facebook. Jag blir ännu mer bekymrad om det även finns SD-sympatisörer bland dessa individer som använder ett språk som är helt förkastligt. Jag blir fullständigt bedrövad om det dessutom finns personer som tänkt sig att kandidera för SD i nästa års allmänna val.


Det kommer i så fall bli en ”guldgruva” för Expo och Inte rasist men när valsedlarna släpps nästa år!

 

Jag har varit rätt hårt förkyld i helgen och därmed gått på sparlåga. Knappt ens lagat någon mat då det inte smakat. Jag har dock legat i sängen och soffan och surfat runt och läst en hel på sociala medier. Nivån är bedrövligt låg i vissa trådar. Bland annat i de som handlar om journalisten från TV4 som tyckte att Jimmie Åkesson fick skylla sig själv för att hans hem utsattes för attacker. Det var ett sorgligt och obegripligt uttalande men det som går att läsa i vissa av trådarna på Facebook är betydligt värre. Rent sjuka kommentarer och människor i mina ögon. Jag vill inte ens citera vare sig hot eller hatet.


Jag hoppas att det inte är personer som tänker sig att kandidera för SD. I så fall tycker jag att ni skall tänka om. Vi vill inte ha er! Ni kommer bara innebära problem för partiet och våra seriösa och hårt arbetande partimedlemmar!

 

Jag anser också att SD borde syna vad tilltänkta kandidater ägnat sig åt på sociala medier innan det godkänns som kandidater till nästa års allmänna val.

 
 
Ingen bild

Acke

21 maj 2017 19:32

Läs gärna dagens ledarsidorna ang s k Garderobsgrendjärer kappvändare som stått i garderoben och hållit tyst med sina årikter.

 
Ingen bild

Mattias R

21 maj 2017 19:57

@Thoralf
Du vet att en väldig massa sedan det senaste valet åkt ur SD pga både förflutet och nytt. Det här kommer självklart fortsätta framöver. Varför? Jo självklart för att väldigt många som söker sig till SD inte håller sig inom den heliga nolltoleransens gränser, och har ett förflutet som inte tål granskning.

Hur ser du på din politiska framtid Thoralf? Kommer du fortsätta en mandatperiod till i lokalpolitiken om du inte kommer med till riksdagen? Chansen att du gör det är ju inte stor som du säkert vet.

 
Ingen bild

?Sanningen

21 maj 2017 20:08

Bra resonerat. Klarar man inte av att debattera utan att gå till överdrift har man inget i SD att göra.

Ett problem är att fd.SVP:are många gånger utger sig för att
vara SD numera och använder både hot och hat i skrivandet. SD-folk använder inte våld och hot i språket utan använder ordets makt för att segra.

 
Ingen bild

Lennart

21 maj 2017 20:12

SD har rensat ut en hel del personer som inte fallit ledningen i smaken. Kompetenta och drivande människor dessutom. SD-toppen omger sig med lojala och medelmåttiga Ja-sägare. Men SD tillhör alla som genom tiderna dragit sitt strå till det Sverigevänliga partiet. Istället för utrensningar och uteslutningar - t.ex av hela ungdomsförbundet, SDU, borde SD-toppen har förstånd att tillvarata alla förmågor genom att satsa på utbildning, förslagsvis Jan Millds utbildning för SD:are.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 maj 2017 20:13

Jag delar helt din uppfattning. Vi har väl alla någon gång i livet sagt och gjort något dumt. Det kan vi rätta till. Men sverigedemokrater på nästa riksdagslista måste etiskt stå över svansen på andra partier.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

21 maj 2017 20:28

Kan vara kollaboratörer från vänstergängen. Man får förutsätta att dessa typer synas ordentligt innan ev. antagning!

 
Ingen bild

Asta

21 maj 2017 20:31

I maj 2018 kommer EU:s nya dataskyddsförordning att träda i kraft. Förordningen syftar till att stärka skyddet för fysiska personer vid behandling av personuppgifter inom Europeiska Unionen.

Anledningen till att EU skärper reglerna och straffen, som kan handla om miljontals euro, är att det gamla Dataskyddsdirektivet inte efterlevdes som det skulle; förhållandevis små straff utdömdes vilket gjorde direktivet urvattnat och uddlöst.

Dessa nya hårda regler kan ställa till problem för primärt vänsterorganisationer som Expo, Researchgruppen och Piscatus som hanterar personuppgifter utan formella medgivanden, som inhämtar, lagrar, analyserar och sprider personuppgifter mot individernas uttryckliga vilja.

Researchgruppen " Sveriges Stasi" tidigare AFA Dokumentation, flera av deras medlemmar har ett förflutet i det våldsbejakande AFA (Antifascistisk Aktion).

Researchgruppen kartlägger i första hand politiker och privatpersoner som har kopplingar till Sverigedemokraterna.
Det gör de genom att hacka exempelvis kommentarsfälten på Avpixlat och stjäla Flashbacks databas.

På så vis har de byggt upp en stor databas med vanliga medborgares åsikter, vilket påminner om ett åsiktsregister. Sedan säljer de informationen till tabloidtidningar som Expressen och Aftonbladet som hänger ut dessa personer med namn och bild.

Den mest dominerande aktören är stiftelsen Expo. Bland annat har Expo köpt Sverigedemokraternas medlemsregister från en avhoppad medlem och har med denna som grund byggt upp Sveriges största databas av personer med högerextrema åsikter.

Kommer Dataskyddsförordningen då att kunna stoppa kvällspressens uthängningar av politiska dissidenter i Sverige?

Med tanke på risken med de höga böterna så är det klokaste för kvällstidningarna förmodligen att avhålla sig från tveksamma exponeringar av ostraffade människors identiteter.
Tiderna förändras; för ovanlighetens skull kan EU gynna de regimkritiska medborgarna.
I mars 2014 fick Expressen och Researchgruppen utmärkelsen Guldspadenför sina uthängningar.
Om ett år riskerar de istället att dömas till dryga böter av Datainspektionen för brott mot Dataskyddsförordningen.
http://www.morpheusblogg.se/2017/05/06/eus-dataskyddsforordning-kan-stalla-till-problem-for-expo/#more-2906

 
Ingen bild

Lasse P

21 maj 2017 21:14

Bra Thor Alf sådana människor ska vi INTE ha i partiet.
Det bästa är åter hålla sig till sanningen.Vi är varken rasister eller nassister.Ta reda på vilkar dessa personer är och sparka ut dom.

 
Ingen bild

?Sanningen

21 maj 2017 21:31

@Mattias R,

Bitterheten att Thoralf lyckats och att du misslyckats lyser igenom.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 maj 2017 23:54

Svenskarna i svenska Tre Kronor tog VM-guld. Till nytta och glädje för det svenska folket.

Vad tror ni muslimerna i förorterna hade för sig samtidigt? Att det inte är till nytta och glädje för Sverige och det svenska folket kan vi nog vara överens om.

 
Ingen bild

Observer

22 maj 2017 01:11

Det är enbart tack vare sådana som Thoralf som vårat land kan räddas!
Det var dem man utsåg till kung efter att de lyckats.
Thoralf fokuserar på sakfrågorna och tar bara upp beteenden och skeenden i strålkastarljuset på ett professionellt sätt. Det vinner förtroende hos folk, På sikt.

 
Ingen bild

Observer

22 maj 2017 01:14

Thoralf låter sakfrågorna ha huvudrollen. Det är både klädsamt och hedrande.

 
Ingen bild

Fredde

22 maj 2017 06:28

Det är extra viktigt att SD-folk kan uttrycka sig bra, och argumentera på ett skickligt och sakligt sätt.
PK-maffian söker hela tiden något att hacka på, varför bjuda dem på det?

Expressens Thomas Mattsson är ju i blåsväder igen (för 3:e gången) efter ha brutit mot journalistiska regler i sin iver att jaga spöken.
Låt såna som han (och politikerna i sju-klövern) stå för klantandet och använd istället ordet på ett korrekt och effektivt sätt.

 
Ingen bild

Mattias R

22 maj 2017 07:01

@
?Sanningen
Söndag 21 maj 21:31
Vet inte om du var med när Thoralf blev av med sin riksdagsplats? Och vad som sagts om anledningen till det.
Det är ju inte precis så att Thoralf ändrat på sitt agerande, vilket jag tycker är bra. Man ska inte vika sig från det man tror på. Jag själv anser att han borde få en plats i riksdagen. Han strävar långt mycket mer än de flesta för det han tror på. Att jag sen inte håller med i sak är något helt annat.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 maj 2017 07:29

Ena dagen är JÅ för mesig i debatterna.
Det kan jag också tycka.

Sedan ska "sanningssägare" uteslutas.

SD har en relativt svår balansgång att gå.

Frustationen har byggts upp av PK-maffian med t.ex DÖ och alla ojusta angrepp på Sverigedemokraterna.

Att utesluta medlemmar till höger och vänster gör SD till ett parti som uppfostras av övriga partier.

Svenskarna ser ju att landet förstörs systematiskt och reagerar på olika sätt.

 
Ingen bild

Tony

22 maj 2017 07:52

Mattias R:

Nu är det ju inte så att det är bara i SD som det finns
figurer som sysslar med hot och hat, men av någon konstig
anledning så lyckas du och andra PK figurer alltid att
missa det, eller att för´minska det?
Petterssons blogg har spaltat upp alla kriminella typer
i dom andra partierna, gå gärna in och kolla.

 
Ingen bild

SM811

22 maj 2017 08:57

OT: Grattis till det svenska hockeyguldet.
Skitkanalen TV4 bröt av sändningen vid ceromenin så vi fick inte se när Canada fick sina medaljer. Hur i h-e tänker dessa idioter på TV4 som sänder reklam under utdelningen av medaljer.

 
Ingen bild

Lena

22 maj 2017 11:09

Det har pågått länge i skolan att de unga får lära sig att förakta äldre och vill inte lyssna på dem Det finns heller inga gränser numera så det är svårt att få kontakt mellan olika generationer. Till sorg för den äldre generationen och till förvirring och svårigheter längre fram för de yngre. Den svenska skolan insisterar att varje elev ska "själva ska uppfinna hjulet igen". Och språket ja, det är ju något som svenska folket har haft problem med under århundranden "att kunna tala för sig" och framföra sina åsikter och även kunna respektera att alla inte tycker lika ibland.

Trump i Saudi, säljer vapen för 110 miljarder dollar (så att Saudi kan fortsätta med sina krig i Yemen och ISIS bl.a men Trump är nöjd för det innebär jobb år amerikaner. Säljer skit med andra ord, ingen stake alls.
Igår tyckte reportern i mellanöstern att det var en av de bättre talen Trump framförde när han uppmanade Saudierna att driva ut alla terrorister, men han sa inget om han anser att Sverige ska göra likadant.

 
Ingen bild

Mattias R

22 maj 2017 11:36

@Tony
Måndag 22 maj 07:52
Nä självklart inte. Men här är det inte jag eller du som sätter topic för diskussion, det gör Thoralf. Så föreslår att du visar erforderlig respekt för honom. Vill du snacka om det du skrev om, gör det på den bloggen.

 
HM Gotland

HM Gotland

22 maj 2017 11:51

Jag tror man gör klokare i att välkomna människor till ett parti och när någon som man tycker uttrycker sig fel tar debatten där och då på plats.

Inte för att jag själv är i stånd att göra en vettig bedömning men i alla fall jag ser inte att införandet av nolltoleransen har inneburit någon större förändring av rekryteringen till SD till det bättre . Sedan den använts för att lösa rent politiska konflikter har den nog svarare skrämt iväg kompetens från SD.
Även om jag själv inte har de minsta politiska sympatier för Hahne och Kasselstrand, tvärt om, till exempel så tror jag partiledningens agerande skrämt bort självständigt tänkande och kompetenta människor från att gå med i SD.

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Veritas

22 maj 2017 12:43

Otroligt bra inlägg! Du och den klämkäcke Joakim "Bronco" Mårtensson på Avpixlat är dom Sverigevännerna som jag följer mest. Till 98%! Dock så är jargongen inte den bästa bland kommentarerna, varken där eller på andra Sverigevänliga sajter. Men många Sverigevänner är frustrerade som 17 för hur snabbt utförsåkningen går för vårat forna stolta fosterland. Men det islamska hotet kommer inte gå att debattera bort hur länge som helst. Tyvärr! Insändaren häromdagen i Barometern om den våldtagna 16-åringen är numera en snabbt växande verklighet för allt fler svenskar tyvärr. Och så kommer det fortsätta eskalera hela tiden. Oavsett hur mycket vi sitter här och diskuterar eller inte. För bedövade trögsvenskar vägrar ta in vad som håller på att hända med vårt samhälle. Dom vägrar ta in att vi har och göra med gravt anpassningsfoba personer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 maj 2017 12:54

Håller verkligen med om att bla. Facebook är en "guldgruva" inför nästa val. EXPO och IRM registrerar säkert så att tangentborden glöder..

 
Ingen bild

Hyckleriets fiende numro ett

22 maj 2017 12:54


Nytt patetiskt hyckleri från Alliansen

‘Den borgerliga Alliansen och Sverigedemokraterna i Region Skåne har tillsammans röstat igenom ett beslut om att slopa skattesubventionerna för manlig omskärelse på icke-medicinsk grund’.

Det var just Alliansen tillsammans med RödGrönRöra som år 2001 legaliserade manlig könsstympning. Och inget av Alliansens partier tycks än idag visa någon ånger, än mindre en tillstymmelse till vilja att riva upp denna barbariska lag!


 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 13:47

Så dåligt Thoralf Så dåligt

Thoralf Alfsson

22 maj 2017 13:49

Du får gärna förklara dig!

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 13:56

Inget SD för mig 2018

Thoralf Alfsson

22 maj 2017 14:06

Jaha, så du anser att hat och hot på nätet är ok bara det inte drabbar dig själv? Du tycker att det är ok att hota att misshandla eller kanske ännu värre till och med att döda journalister eller politiska motståndare.

Då får du nog rösta på något annat parti!

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 14:07

se till så att man kan komma fram om du vill ha dialog

Thoralf Alfsson

22 maj 2017 14:12

Komma fram?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 maj 2017 14:22

Ylva Johansson har "utmaningar" med återkommande huvudvärk.
Löfven har "utmaning" med magen.
Morgan Johansson har "utmaning" med sin längd.
Ygeman försöker att vara samhällets "utmaningslösare".

Sverige ! Nordens utmaningsland

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 14:23

Det var det värsta jag hört? Var det här något svar till mig?

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 14:27

menar du att ditt svar var ett relevant svar på att jag tycker att ditt inlägg var dåligt?
fy fan

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 14:30

Komma fram betyder att man skall komma fram om man följer normala rutiner.

Thoralf Alfsson

22 maj 2017 16:12

Du har inte svarat på mina frågor!

 
Ingen bild

Tony

22 maj 2017 14:35

Mattias R:

Nej det var bara ett förslag att höja blicken över
den vanliga insnöade PK horisonten att hitta
olämpliga personer i dom andra partierna, fast för
någon som inte vill se ser heller inte det som inte
passar. För mig är alla bloggar som sätter ljuset
på makthavarnas företeende viktiga, och en finne på
ett icke nämnbart ställe för dessa!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

22 maj 2017 14:56

Thoralf.
Det finns många rötägg inom SD i kommunerna som sitter och sprider sin galla på facebook om partiet och inre konflikter istället för att hålla det internt. Att springa till media istället och beklaga sig måste stoppas och ut med dom... är helt ense med dig.

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 15:28

Menar Du att om man tycker att Ditt inlägg var dåligt att man anser att hat och hot och dödande är vad man anser????????????
Gud va dåligt

Thoralf Alfsson

22 maj 2017 16:14

Ja, men förklara dig då vad som var så dåligt!

 
Ingen bild

Riffi

22 maj 2017 15:30

För min del innebär komma fram att man vid normal internettrafik inte skall bli utxäxlad med ett nomalt knapptryck

 
Ingen bild

Friholt

22 maj 2017 15:31

@ Riffi 14,07 Har du ändå inte ett något märkligt sätt att önska ta dig fram? Vill du verkligen att andra (t ex Thoralf) ska se till att du ska komma fram. Inte är du väl ovärderlig - eller? Eller saknar du handlingsförmåga och är bara grälsjuk?

 
Ingen bild

Rak på Sak

22 maj 2017 16:13

@Riffi
Vad anser ni om könsstympning?
Borde det vara lagligt, som det är idag i Sverige?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 maj 2017 22:04

Nja, jag tycker inte alls att Expo och liknande skitar ska sätta nivån på vad folk ska få lov att tycka. Det blir helt fel när SD ska ställas till svars för vad enskilda personer tycker. Låt dem svara för sig själva med uppmaning att ge fan i att pudla.

Nu vet så klart Thoralf, som följer flödet, mycket bättre än jag vilka åsikter som framförs. Så mot desssa kan jag inte debattera. Däremot så har jag starka åsikter över den behandling som två SD:are utsattes för efter att ha yttrat sig på ett "rasistiskt-nazistiskt-islamafobiskt" sätt.

Det ena yttrandet rörde en framförd åsikt om att fotboll för blinda var larvigt. (Ungefär så jag minns inte exakt). Där blev det pudel och avgång.
Fanns ingen som helst anledning till detta. Fotboll är ett kollektivt spel där det gäller att inta positioner, behandla en boll och förpassa den dit där den gör mest nytta för laget. Självklart är detta inte ett spel för blinda! Jag såg bitar av några matcher under OS och det enda jag tänkte på var att det var rena larvet. Inte minst för att domarna minsann inte var blinda. Då hade lyteskomiken blivit ännu högre. För sådana åsikter ska man inte pudla och lämna partiet. Det är bara att säga: "De som tycker att fotboll är en bra sport för blinda är helt enkelt dumma i huvudet, och det är inte mitt fel." "Vad vill ni mer ha i jämlikhetens helgade namn? Tyngdlyftning för armlösa? Cykeltävlingar för benlösa".

Det andra yttrandet rör en video där människor bränns till döds. Kommentaren var att de (brännarna) betedde sig som apor. (eller något liknande). Pudel på det och avgång. Scenerna var rätt hemska och det var inte alls nödvändigt med vare sig pudel eller en ursäkt. Skulle en ursäkt nödvändigt behöva framföras skulle det vara till aporna, och inga andra.

Ett parti som har ca 20% av väljarkåren ska inte anpassa sig till vad den leda fi tycker och anser. Då går skärpan ur och alla sitter skitnödiga och väntar på uthängningar från Expo. Vad vi kan vara säkra på är att hur tjocka filttofflor en SD:are än bär på sina fötter så kommer Expo och den lede fi ändå att hitta en orsak till uthängningar. Därför ska det inte pudlas och uteslutas!



 
Ingen bild

Björn

23 maj 2017 00:49

Ölandsbonde kl 22.04 Jäkligt bra skrivet. Håller fullständigt med. Det är ju faktiskt vuxna människor det handlar om. låt dem som uttalar sig olämpligt ta sitt ansvar och själva få förklara.

 
Ingen bild

Mojo

23 maj 2017 09:44

Ölandsbonde, Björn RÅ m.fl
Detta är den typ av absurda kommentarer,utsagor som gör att många ifrågasätter vissa SD människor,sympatisörer men även dig Thoralf. Visst är det din blogg och du bestämmer innehållet och vilka kommentarer som släpps igenom. Att "ifrågasätta" en utestängning av någon som "bara" drog ett islamofobiskt,nazistiskt skämt och sedan påstå att "det är fel" för "dom fick ju själva inte förklara sig",ja det visar på ett riktigt typiskt lågvattenmärke hos dessa individer. Denna typ av argumentationsteknik är en av anledningarna till att diskutera politik,sakfrågor med dylika individer blir ganska,näst intill,helt meningslös.
Sen tror jag ibland att du Thoralf är blind för dina egna "attacker" när du ifrågasätter dina motståndare med diverse argument och kanske än mer när vissa av dina genomsläppta kommentarer blir godkända av dig. Tror du skulle tjäna på att slänga ut vissa av dom mest rabiata följeslagarna du har på din blogg,eller är statistiken viktigare ?

Thoralf Alfsson

23 maj 2017 10:22

Jag kunde ju börja med att slänga ut dig Mojo!

Men nu är det så att jag tror att yttrandefriheten är viktig och därför släpper jag igenom många kommentarer som jag själv inte delar deras uppfattning. Jag förstår att du som vänstermänniska har svårt att förstå den logiken.

 
Ingen bild

Mojo

23 maj 2017 10:48

När du börjar med en sådan kommentar så visar det ju at du är ganska respektlös och gärna vill visa att du ska7kan styra debatten på din blogg.

För det första är jag fortfarande inte vänster men detta är ju också något du ständigt vill klistra på alla dina motståndare,det visar på dålig respekt. Yttrandefriheten är jätteviktig,den är ett grundfundament i vår demokrati men jag är ointresserad av att diskutera,släppa in människor i mitt liv som talar om andra människor som mindre vetande och mindre värda.En del av problematiken men även lösningen,måste ju vara att man kan diskutera på ett sakligt konstruktivt sätt som leder någon vart eller ska vi bara hata?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards