thoralf

Direktlänk till inlägg 21 maj 2016

SÄNK BATRA

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2016 09:18

 


Att Batra inte skäms! Men det visar enbart vilket ”politiker” hon är. Hon har tydligen fullständigt glömt att hon själv suttit i riksdagen under alla år som Fredrik Reinfeldt var statsminister för Alliansregeringen. Batra och Alliansregeringen hade alla möjligheter att förändra invandringspolitiken under dessa år.


Att hon har mage att säga att Malmöpolitikerna misslyckats! Det är Sveriges regeringar som har misslyckats, i första hand! Inte kommunpolitikerna.

 

Jag blir kräkfärdig när jag läser hennes uttalande. Vilket stolpskott!


Igår kunde vi också läsa att Malmö sannolikt kommer tvingas höja skatten med 6,41 kronor fram till 2030 om välfärden skall kunna upprätthållas. Läs artikel i Sydsvenskan.


”En dyster framtid för Malmö målas upp i en konsultrapport från den internationella revisionsbyrån PWC. Kommunen har knappt fjorton år på sig att få ihop plus och minus.”

 

Förvisso har jag inget större förtroende för PWC och deras konsultrapporter. Det var PWC som 2014 beräknade att Sandvikens kommun gjorde en vinst på 500 miljoner kronor på invandringen. Läs artikel i DN. Kom ihåg att det var valrörelse i maj 2014 och att det gick att ljuga med 7-klöverns god minne.


Malmöborna kan se fram emot en skatt på 38,34 kronor i framtiden enligt PWC. Om jag bodde i Malmö skulle jag flytta så fort jag kunde!


När jag läser artikeln så saknar jag dock en viktig aspekt när det gäller Malmö. Den svarta sektorn har tydligen inte PWC analyserarat om man skall tolka artikeln. Den svarta marknaden i Malmö är minst sagt stor. När jag satt i Skatteutskottet i riksdagen besökte vi Malmö och Köpenhamn. Ett av kommunalråden i Malmö berättade då för skatteutskottet att den svarta sektorn i Malmö omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket innebar ca 2,2 miljarder kronor i uteblivna skatteintäkter, som istället hamnade i kriminellas fickor! Märkligt att detta inte omnämns i Sydsvenskans artikel.


Jag gissar att det är betydligt större summor idag än det var 2013.


Idag håller Anna Kinberg Batra sitt tal i Malmö. Den som tror att hon kommer hota med att fälla regeringen Löfven kommer bli väldigt besvikna.


Moderaternas ungdomsförbund, MUF driver sedan någon månad en kampanj med namnet ”Sänk regeringen!”.  Om MUF hade någon logisk tankeförmåga borde de istället driva en kampanj med namnet ”Sänk Batra!” om de vill sänka Löfvens regering.

 

 


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

21 maj 2016 09:56

AKB, en sällsynt oppositionsledare. Hon vill inte bli statsminister omgående, fast hon har chansen..

 
Ingen bild

Hacke

21 maj 2016 10:00

Ja, man blir minst sagt spyfärdig över nya moderaternas s k uppvaknande. Det var ju inte bara Batra utan också merparten av övriga i dagens partiledning som fanns med och lydigt och utan tillstymmelse till protest följde i Reinfeldts Sverigefinetliga spår och lömskelaget med miljöpartiet. Var stod Batra & Co då?
Och var finns hon idag när det kommer till handlingspolitik på riktigt och inte bara munväder? Nej, nya moderaterna är inget att lita på i nuvarande tappning med Reinfledts f d och sannolikt fortsatta lydhundar.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 maj 2016 10:07

"Ingen Batra på våra gator!"

 
Ingen bild

Tompa

21 maj 2016 10:20

Hade läget i landet inte varit så allvarligt hade man skrattat åt Batra. Hon verkar vara mer än lovligt korkad på riktigt.

Den svarta handeln ökar inte bara i Malmö.

Varje stad har snart ett paralellsamhälle där man klipper sig svart för 50kr, helrekondar bilar för 99-199kr, biltvätt 50-100 med avlopp rakt ut i dagvattnet utan någon som helst rening eller kontroll. Kreatur stjäls och försvinner spårlöst förutom de slaktplatser som upptäcks. Flera fastighetsskötare vittnar om slaktrester hittats i golvbrunnarna inne hyreshusens källare.

Sverige är inte som det varit. Hjärtat gråter när man ser vad sju-klövern har ställt till med.

 
Ingen bild

Chrille

21 maj 2016 10:39

Ursäkta att jag slänger in ett OT.

Har löst Melodikrysset i 20 år och idag blandas politik in i det.
Ronald Reagan höll ett brandtal där hans förnamn efterfrågades, i melodikrysset!!!
Först eländet Batra och sedan melodikrysset.......

 
Ingen bild

Jonas Svensson

21 maj 2016 11:02

Utan Sverigedemokraternas obetingade stöd under mandatperioden 2010-2014 så hade Sverige troligen ha sett annorlunda ut i dag.

För vad hade hänt om Sverigedemokraterna inte hade röstat på Alliansens förslag i riksdagen? Jo, då hade vi fått en annan regering som kunnat fört en annan politik och den vägen sluppit de öppna portar som Fredrik Reinfeldt öppnade till Sverige.

Thoralf Alfsson kanske kan svara på frågan varför SD stödde Alliansregeringen förra mandatperioden?

Thoralf Alfsson

21 maj 2016 11:28

Menar du verkligen allvar med ditt påstående att en rödgrön regering under 2010-2014 med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle fört en stramare invandringspolitik?

Då vet du inte mycket om svensk politik!

Säg en enda politiker i riksdagen från S, MP eller V som förordade en stramare invandringspolitik under dessa år. Jag vet ingen!

 
Ingen bild

Christer

21 maj 2016 11:02

Tänker ofta på hur historikerna kommer att beskriva denna period i Svensk historia om säg hundra år. Med en parlamentarisk situation där oppositionen inte vill göra det dom är till för - nämligen opponera! Man gömmer sig bakom märkliga uppgörelser som DÖ, som dessutom lever vidare trots att den är dödförklarad. Allt i syftet att frånta runt 20-25 procent av befolkningen inflytande över politiken. Aldrig har så många ynkryggar och oduglingar flockats runt köttgrytorna som nu.
Det vänder sig i magen när jag hör t.ex Jan Björklund uttala sig om något i skolfrågan. Karln var skolminister i 8 år, och det blev bara sämre och sämre. Han har absolut inget mer att tillföra debatten! Han skulle föras ut på en sunkig bakgård, och där bland soptunnorna skulle han få ta emot några tunga käftsmällar samtidigt som han förstod att hans uppdrag är med råge slutfört. Men det var ju inte detta som var ämnet idag, det var ju Batra och Malmös prekära läge som var på tapeten. Jag flippade ut lite, och ber läsekretsen om ursäkt för detta!

 
Ingen bild

Eric H

21 maj 2016 11:18

Ledarsidorna.se har idag ett intressant inlägg om medelklassen och Alliansen/Batra.
Ingen tycks begripa Batras handlande, hon HAR ju en möjlighet att sänka regeringen, SD lär väl knappast avstå/rösta emot?
Min respekt för denna AKB, en mini-Reinfeldt blir allt mindre och är nära noll.
Hade hon klart och rättframt deklarerat att "Vi sänker regeringen omgående om ni inte kommer med en vettig och förtroendeingivande plan för de två nästa åren!", då hade trycket på stassministern och hans praktikanter att få något gjort plötsligt ökat enormt! Tummen i ögat på regeringen..
Om ett par månader har halva mandattiden förflutit - och vad av vikt har hänt?
Inte ett dugg!
Förutom att Ad-hoc-politiken fortsätter. Svenska folket tycks inget fatta, inget förstå, det enda stället man märker lite oro är i vissa pappersmedia där enstaka skådat ljuset.
Disk i vecka med en person, vuxen, som, fortfarande, trodde att ensamkommande var 12-13 år och att flyktingarna till större delen kom från "ett krigshärjat Syrien"..

 
Ingen bild

Demokratur

21 maj 2016 12:34

Moderaterna är ett synnerligen obehagligt parti.
Först förstör despoten Reinfeldt Sverige ihop med Miljöpartiet genom massinvandring. Sedan kopierar de skamlöst SDs politik för att stoppa väljarflykten. För att nu förorda nytt samarbete med MP efter 2018...
Men låt oss komma ihåg att detta möjliggörs av dumsvenskens sätt att rösta.
Såg att gigantiska skattehöjningar väntar dumsvensken samtidigt som migranterna på förslag ska få gå före i bostadsköerna. Ha, ha, ha
Rätt åt dumsvensken.
Kastrup, jag längtar till dig...

 
Ingen bild

Demokratur

21 maj 2016 12:38

Jonas Svensson hävdar att en vänsterregering skulle fört en restriktiv migrationspolitik...
Så dum kan ingen vara...
Snälla, säg att du bara skojar.

 
Ingen bild

Niklas R

21 maj 2016 13:07

Nu är det ju PWC som räknat på detta. Och vi som har följt debatten ett tag vet ju att PWC kan inte räkna. Som Thoralf påpekar, det är samma byrå som kom fram till att Sandviken tjänar en halv miljard per år på invandringen.
Så med det i åtanke så bör nog Malmö be en annan, mer kompetent byrå ta och räkna på kostnaderna innan de bestämmer sig.

 
Ingen bild

Chrille

21 maj 2016 13:08

@Eric H.

Jag noterar också att Johan W. insinuerar att Sverigedemokrater är "små-Hitlers". Möjligen har han fått en smitta av Arnstad/Lindberg.

 
Ingen bild

sverigevän

21 maj 2016 13:48

Om man nu tycker så illa om M varför eftersträvar man då samarbete med dem från SDs sida?

Thoralf Alfsson

21 maj 2016 15:10

Det handlar om att sätta press på moderaterna. Det tror jag alla hade förstått.

 
Ingen bild

Observer

21 maj 2016 14:12

BATRA, URTYPEN FÖR NUTIDENS KORKADE POLITIKER.
Tycker även att ordet "stolpskott" är precis så som det är med denna fullkomligt missplacerade människa. -Men det är urtypiskt för hur det ser ut runt om i de beslutande församlingarna i Sverige i dag.
Det visar samtidigt att vi har ett systemfel. Som gör att vanliga hyggliga människor inte ger sig in i politiken i tillräcklig utsträckning, Utan vi har mestadels fått in den här människotypen alltsedan -70 talet.
Om vi i framtiden vill styras utav kloka och begåvade människor måste mekanismen för hur man lockas in i politiken ändras.

-Stäng ute "Gratisätarna".

 
Ingen bild

Stefan A

21 maj 2016 14:30

Inget samarbete med SD låter Robocop meddela, och det är bra, hon bör välja ett parti på samma nivå som M, nämligen förre samarbetspartnern miljöpartiet, två flumpartier, ett som inte har något emot att skuldsätta våra barnbarn och ett som vill ha vidöppna gränser trots att det sedan länge är fullt, en sällsynt dålig kombination, men är det så väljarna vill ha det så....

 
Ingen bild

Tony

21 maj 2016 15:00

Anna Kindberg Batra är en Babblare, det är mycket ord,
men fan så lite verkstad, hon vågar inte fälla regeringen
för hon är för feg att ta ansvaret i Regeringsposition,
men jag har en lösning på problemet, sök samarbete med SD, o
och låt Jimmie Åkesson bli statsminister, för absolut inget
kan bli sämre än skämten som styr idag.

Sen kan man inte låta bli att förundra sig över Sveriges
befolkning, när dessa båda partier tillsammans i varje
mätning erhåller 50 % ?? Alltså dom två partier som är
ansvariga för katastrofläget i landet? Då är ändå inte
dom värsta stollarna i MP och V.P medräknade som
tillsammans ligger på 10-12%. Är egentlige Svensken mogen
att rösta fram en regering? Eller ska dom som förstört
landet få ytterligare chanser att fortsätta dårskapet??

 
Ingen bild

Jonas Svensson

21 maj 2016 15:45

Thoralf Alfsson: Jo, jag tror faktiskt att en S-ledd regering under mandatperioden skött sig mycket snyggare än vad Alliansregeringen gjorde.

För det var ju SDs inträde i riksdagen som gjorde Fredrik Reinfeldt alldeles galen. Hans sätt att tackla raseriet blev att driva en ännu vansinnigare politik.

Möjligen att en S-ledd regering kantrat lite - men inte kantrat på grund av galenskap åtminstone.

Uppenbarligen tyckte SD att det var viktigare att agera stödparti åt en galen regeringschef än att få ordning på invandringspolitiken genom en annan regeringskonstellation.

Thoralf Alfsson

21 maj 2016 18:47

Och ännu fler galna sd-hatare inom socialdemokraterna! Jag hörde dem i riksdagen under mina år där!

För att inte tala om dem i MP och V.

Det var framförallt de inom Alliansen uppförde sig något så när hyfsat!

 
Ingen bild

Chrille

21 maj 2016 16:02

Batra har sannerligen noll karisma. Torrare än ett mariekex där bäst före datumet gick ut för 5 år sedan. Hon påstås vara väldigt rolig privat, men må då dölja det väldigt väl i offentliga sammanhang.
Hanif Bali är nog stor del till att M ligger så högt som dom gör i opinionsmätningarna.

 
Ingen bild

Tritonen

21 maj 2016 17:55

Jag tror att Komikern/maken David Batra har tummen i ögat på sin fru. Det gäller säkert att hålla masken inför artistvännerna och deras PK-uppfattningar.

 
Ingen bild

Chrille

21 maj 2016 18:21

OT!

Yes!

http://nyheteridag.se/sentio-trenden-bruten-nu-okar-sd-igen/

Smaka på den, "bästa" Batra!

 
Ingen bild

Pepparholm

21 maj 2016 18:23

Jag brukar se på TV-programmet "Tror du att jag ljuger". En lagom avkopplare på lördagskvällen.

Nu ska man i kväll ta in Kakan Hermansson i programmet. Därmed är det fördärvat. Jag vägrar titta för då får jag blodtryck som innebär sömnstörningar. Precis som när Batra framträder.

 
Ingen bild

Sanningen?

21 maj 2016 19:02

@Pepparholm, du skall se originalet "Would I lie to you" på BBC Britt,
så kommer du att se hur dålig denna kopia är. Textat på svenska för de som inte är med så bra.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

21 maj 2016 20:01

Läste i Sydsvenskan följande:
"Karolina Skog (MP) säger att de jobb som skapas i Malmö i högre utsträckning måste gå till Malmöbor än till inpendlare."

Vad är skillnaden att säga:
De jobb som skapas i Sverige i högre utsträckning måste gå till Svenskar än till invandrare.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

21 maj 2016 21:37

Ana Kinberg Batra är gift med en s k stå-upp-komiker. Denne man är gift med en sitt-ner-tragiker.

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 maj 2016 21:56

Jonas Svensson - hahahahaaa! Med fyra ess i namnet borde du kunna spela lite bättre eller fuskar du?

 
Ingen bild

Pica pica

21 maj 2016 22:11

Jag tror att Anna Kinberg Batra for ned till Malmö för att kika på Katrin Stjernfeldt Jammeh. Det skvallras ju om att hon ska få jobbet efter Kaplan?
Nä, det sa de ju själva att M är ute efter att stjäla tillbaka lite väljare från SD. Batra trivs bra med att spela oppositionsledare och vänta på sin tur i valet 2018. Hittills har de plockat lite förslag från SD och gjort om dem till egna nya idéer. DÖ-överenskommelsen hänger med.
Det vore på tiden nu att SD kommer med skarpare förslag inom rättsväsendet för att rädda sommaren. Den handlingsförlamade regeringen kommer inte att göra något om brottsligheten ökar ytterligare.

 
Ingen bild

B Johansson

21 maj 2016 22:47

Tomma tunnor skramlar mest. Ana Kinberg Batra är tom. Precis som Hasse Alfredssons Pastor Jansson har hon inga bestämda åsikter om någonting. Sedan hon tillträdde har hon inte fattat ett enda eget beslut. Hon kan fälla regeringen vilken dag som helst men vågar inte. Så länge det saknas handling bakom orden är det bara tomt prat. Hur kan man vara moderat med en sådan partiledare?

 
Ingen bild

Peter Andersson

22 maj 2016 07:32

Vad beträffar svarta inkomster i Malmö så tycks dessa vara sanktionerade av skattemyndigheterna , Shoppan ett litet center med små butiker , inte en kassaapparat så långt ögat kan se. Fäbodjäntor som saknar ström då slår myndighetrna till hårt .Men i Malmö tycks man inte ens våga kontrollera.

 
Ingen bild

Niklas R

22 maj 2016 12:00

@Peter Andersson
Vi är alla lika inför lagen. Men vissa är mer lika än andra.

 
Ingen bild

Exilenskalman

22 maj 2016 13:27

Malmös skatt skulle behövas höjas med 6,40 säger man. Hur mycket får övriga kommuner höja för att kunna betala det kommunala utjämningsstödet? Inte nog med att Malmö med alla sina berikande raketforskare behöver ta ut högre skatt av de som faktiskt arbetar och bor i kommunen utan man har dessutom en gigantisk snabel rätt ner i alla andra kommuners skattekistor. Med den sedvanliga pk-logiken skulle ju Malmö ha så mycket pengar att man kan ge bort ett rejält överskott...

Thoralf Alfsson

22 maj 2016 13:32

Det kallas för kommunala utjämningsstödet men i praktiken är det staten som skjuter till den största delen, inte andra kommuner.

 
Ingen bild

OH

22 maj 2016 13:57

Jag har svårt att förstå hur lantbrukare och andra företagare kan sympatisera med Moderaterna, nu vill dom tydligen samregera med miljötokarna som ju är ett parti långt ut till vänster.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards