thoralf

Direktlänk till inlägg 18 juni 2018

LIBANESISK SVARTKROG STÄNGD

Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2018 13:01

 


När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många kommer säkert ihåg hur stadsarkitekten Björn Strimfors jagades av media på grund av att hans fru bedrev Bed & Breakfast i familjens hus.


Men när den libanesiska restaurangen startar en verksamhet i en industrilokal, utan bygglov. Då är det fullständigt tyst i media. Jag skrev om detta redan den 23 februari men lokalmedia skrev inte en rad om detta. Varför?

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/23/11517143-svartkrog-i-industriomrade/


Verksamheten har varit stor om man skall tolka den Facebooksida som man haft för att marknadsföra sin verksamhet. Det senaste arrangemanget var tydligen den 14 april.


 

https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


Nu har Kalmar kommuns myndighetsutövande dömt ut ett vite till ägarna om inte lokalerna återställs till det bageri som tidigare fanns i lokalerna. Uppenbarligen har ägarna följt kommunens beslut eftersom lokalerna tycks vara tömda och nu bjuds ut till uthyrning.


 Det är märkligt att vare sig Barometern eller Östra Småland skrivit en enda rad om detta. Kan det bero på att det är en libanesisk nöjeslokal?

 
 
Ingen bild

Robban

18 juni 2018 16:08

Alla är vi lika mycket värda, men vissa är värda lite mer!
Hur skulle det se ut om media behandlade nyadeln på samma vis som svenskar?

 
Ingen bild

Björn

18 juni 2018 16:08

Man kan ju undra Varför? Tidningarna är tysta.
Eftersom troligen mer än 80% av asylinvandrarna mer eller mindre har ljugit om sina uppgifter då de kommit hit, så är det kanske inte så svårt att förstå att man fortsätter att göra som man vill, utan att ansöka om tillstånd. De har förmodligen ganska låg tilltro till våra myndigheter.
Men att tidningarna mörkar det är ju märkligt. Vad vill de ha för samhälle egentligen?

 
Ingen bild

Lars

18 juni 2018 16:23

Offtopic: Såg du Sverige - Sydkorea. Vad tycker du om matchen Thoralf?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 juni 2018 16:33

Varför skall man följa regler i honungslandet Sverige är man sossarnas gäst så är man, Moderaterna kan snacka om lika för alla, dvs FÖR (Etniska svenskar ), Musse har alltid egna regler, här verkar det dock som om Musse skjutit sej i foten lite.

Att Östra Småland eller ännu mera röda Barometern som ägnar sej åt "glidmedelsartiklar" för fortsatt folkutbyte i Sverige skulle skriva något är inte troligt

BRA JOBBAT ALFSSON

P.s "Nej, ut"

 
Ingen bild

SM811

18 juni 2018 16:45

Att inte Barometern eller Östra Småland skriver om detta kan det bero på att det är invandrare? Vansinnet tycks aldrig ta slut.

 
Ingen bild

Hacke

18 juni 2018 17:30

”Tidningar” som är så uppenbart enögda, gör skillnad på folk och kontinuerligt för sina läsare bakom ljuset skulle inte haft en chans att överleva i dagens informationsutbud.
Men tack vare att deras allierade inom 7-partiet ser till att betydande medel av våra surt förvärvade skattepengar håller dem under armarna kan detta svek mot uppdraget och förräderi mot folket pågå år ut och år in.
Inte nog med att vi ska försörja det nya frälset, vi ska betala deras främsta påhejare och falska budbärare också.
Men det finns dessbättre alltfler tecken som tyder på att en av landets mörkaste perioder i dubbel bemärkelse nu går mot sin upplösning – tack vare upplysning på riktigt.
Så stort tack Thoralf och övriga kämpar inom medborgarjournalistiken. Utan er hade kampen för ett återtagande och befrielse av landet aldrig varit så framgångsrik.

 
Ingen bild

O´ Hyra

18 juni 2018 17:45

Libanon tog emot en massa flyktingar, det ledde
till inbördeskrig under många år. Landet som
var en pärla i Mellanöstern blev till grus.


Sverige nästa?

 
Ingen bild

Observer

18 juni 2018 17:46

Därför kommunister gillar islamiseringen av Sverige.

 
Ingen bild

Lotta_1

18 juni 2018 18:02

Att öppna ett ställe som detta utan några som helst tillstånd tyder bara på en sak. De tror att de skall komma undan med det. Svenska lagar och förordningar gäller inte det nya herrefolket. Man mår uppriktigt illa över förfallet av vårt land.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 juni 2018 18:40

Statsministern tjatar om riskerna för att valet ska påverkas av främmande makt, särskilt Ryssland. En konkret erfarenhet är annars att våra egna media har gamla ”nyheter” sparade i skåpen och som är negativ för SD. De delas ut precis före valdagen. Expressen brukar vara värst och övriga kopierar.

I dag avslöjar Rebecca Weidmo Uvell hur ”Socialdemokraterna stryper debatten på Facebook”.
https://uvell.se
Hon visar konkret med exempel hur det går till redan nu. Något att fråga om i debatter och vid möten med sossarnas valarbetare.

 
Ingen bild

Matrix

18 juni 2018 19:07

Barometern skriver aldrig om sånt.

 
Ingen bild

CSU

18 juni 2018 19:18

Det är då fan att så fort några med invandrarbakgrund försöker försörja sig hederligt på affärsverksamhet av något slag, t ex torghandel, så ska det klagas och motarbetas.
Inte undra på att sugar tappas och bidrag får bli intäkterna.

Thoralf Alfsson

18 juni 2018 22:24

Hur vore det om du försökte tänka lite.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 juni 2018 20:40

”Varje större stad delas in i mindre delar med ca 500 personer och minst en polis placeras i varje del respektive by. Invånarnas ID-kort kan kontrolleras och scannas närsomhelst, likaså kan fingeravtryck tas och mobiltelefoners innehåll laddas ner för senare analys. […]I vissa städer kan man finna stolpar med upp till tio kameror med 200 meters mellanrum. Dessa kan även läsa av bilnummer och foto på förare. Dessutom får endast registrerade ägare köra bil, oregistrerade förare arresteras.”

Detta är vad som kommer att hända i Europa om inte islam stoppas. Vi kommer att tvingas in i exakt samma mardrömssamhälle. Islam dödar alla friska samhällen.

Islam måste bort.

Gästskribent Lars Hässler: Kina slår ner på islam. Får Orwells 1984 att blekna
https://tinyurl.com/ya9kd2fe
https://detgodasamhallet.com/2018/06/18/gastskribent-lars-hassler-kina-slar-ner-pa-islam-far-orwells-1984-att-blekna/

 
Ingen bild

Calle

18 juni 2018 21:51

Som vanligt gäller dubbla måttstockar när det gäller att hängas ut, en för oss vanliga svenskar och en för nyadeln. Gäller även för brott och straff.

 
Ingen bild

Observer

18 juni 2018 22:43

@CSU. Berätta V A R F Ö R dessa med invandrarbakgrund skall s l i p p a följa reguljära lagar och regler?

Tror du inte att de klarar av det? Att de är dummare (Än dej t.ex)?

 
Ingen bild

Skämt åsido

19 juni 2018 00:31


Polisen vill lugna allmänheten efter skjutningarna i Malmö
Det finns ingen anledning till oro
Detta är helt normalt i Mellanöstern och Afrika

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 juni 2018 02:09

Hoppas gårdagens masskjutning i Malmö är början på en riktig mardrömssommar.Jag håller alla tänkbara tummar. :-)

Stefan "Ärthjärnan" Löfven är statsminister. Det bör av polisen klassas som en särskild(och pågående)händelse. Ska fåntratten fortsätta att prata om "vinster i välfärden"?

Det är synd om Sverige som har en idiot som statsminister.

 
Ingen bild

Stefan A

19 juni 2018 06:22

Journalister har problem med något som kallas "botar" nu, men de värsta "botarna" är journalisterna själva,försöker ständigt påverka allmänheten genom att utelämna, förvanska, sprida hel eller halvlögner och rena förtal, så vilka är värst botar på nätet eller i fulmedia?....

 
Ingen bild

Lena1

19 juni 2018 07:06

I Fagersta som har S-styre har man ett projekt med att utbilda "valambassadörer" för att fler att rösta framför allt är det med "funktionsvariationer"(?), utrikes födda och unga. Det är nyckelpersoner som ska "ta personliga möten". Allt detta för DEMOKRATIN! tycker att det luktar som att få funktionsnedsatta och även de med "intellektuella funktionsnedsättningar".
Ser även att bildningsförbunden håller på med "att stärka DEMOKRATIN inför valet i höst. Jo viss förstår man vad detta handlar om, de har panik helt enkelt när de ser opinionssiffrorna.

https://www.svt/se/video/18396222/lokala.nyheter-vastmanland/svt-nyheter-vastmanland-18-jun-21-25?start=auto

 
Ingen bild

Lena1

19 juni 2018 07:08

Tyvärr Thoralf har jag blivit van vid att de utrikes födda går FÖRE i allt, och de som tillhör etablissemanget skyddar dem på alla sätt. De på media är nog mycket rädda om sina jobb. Men vem är det som styr?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

19 juni 2018 09:01

Lena1, du undrar vem som styr? Du kan börja med att googla "Lilla Saltsjöbadsavtalet". Googla vidare på "Barcelonaavtalet", sen som lök på laxen kan du söka "Bilderberggruppen". Förresten, gå in på Metapedia och sök där så slipper du få politiskt korrekta varianter serverade.

 
Ingen bild

CSU

19 juni 2018 09:01

@Observer

"Tror du inte att de klarar av det? Att de är dummare (Än dej t.ex)?"
dummare än du, heter det på svenska språket.

Vi svenskar har en vana att betrakta allt som inte uttryckligen är tillåtet för olagligt, eller åtminstone ett brott mot några regler.

I andra delar av världen reglerar man i mycket mindre utsträckning vad som är förbjudet och vad som inte är det.

Gör följande tankeexperiment!
Du har en affärsidé t ex att ordna lite dans till levande musik och serverera mat och dryck till de som vill ha det. Du hittar en lokal som i storlek och utformning passar bra till verksamheten. Lokalägaren hyr gärna ut. Ni kommer överens.
Vad gör du?
Som svensk, dresserad genom vår skola, vet du att i det här landet är ingenting så enkelt som det kan se ut. Här behövs det massor av tillstånd för varjehanda saker. Var ska jag börja?
Polisen för beslut om under vilka tider musik får spelas och med vilken volym, Räddningstjänsten för godkännande av brandsäkerhet, kommunens socialavdelning för utskänkningstillstånd, kommunens byggavdelning för kontroll av om områdesplanen tillåter restaurangverksamhet, kommunens livsmedelskontrollavdelning för kontroll av om lokalerna kan godkännas för försäljning av livsmedel och beredning av livsmedel, länsstyrelsen för att höra om dans får anordnas och i så fall under vilken form av och under vilka tider, kommunens gatuavdelning för kontroll av att upprättad plan för parkering kan godkännas, kommunen för kontroll av om byggplanen tillåter att fastigheten används till servering och försäljning av livsmedel.
Och vara noga med att den som driver verksamheten har utskänkningstillstånd och att all försäljning slås in i en godkänd kassaapparat samt att personalliggare förs.

Som odresserad nysvenk kör du igång din business vilket egentligen är det naturliga sättet och sådant har fungerat i tusentals år. Och skulle fungera nu också om inte herrar som Thoralf kommer och lägger sig i.

Thoralf Alfsson

19 juni 2018 12:48

Haha... jag har inget med denna hantering hos Kalmar kommun. Du får anklaga någon annan.

 
Ingen bild

steve

19 juni 2018 09:04

I stället för fakenews tiger de still om vad vissa
medborgare sysslar med. Det är en del av den agendajournalistik som genomsyrar msm media idag.
Se bara på morgonens internetsidor från Aftonbladet och Expressen.
De har som översta rubrik artiklar om två SD politiker har sagt. Ihjälskjutningarna i Malmö igår kväll hamnar längre ned,
och anses väl inte passa in i bilden av Sverige så här före valet.
Men det kommer nog åtskilligt av liknande artiklar som första nyhet framöver, för paniken är nu stor inför valet.

 
Ingen bild

Ludvig

19 juni 2018 09:48

Otroligt vad invandrare ska skyddas.

 
Ingen bild

Lotta_1

19 juni 2018 10:58

”– Det är ett avskyvärt brott och det påminner oss igen om att vår viktigaste uppgift är att knäcka den organiserade kriminaliteten. Det är bara genom att fortsätta sätta hårt mot hårt som vi kan knäcka gängen, säger Johansson.”

När är det dags att Morgan Johansson och övriga politiker i 7-klövern tar sitt ansvar och erkänner att detta är ett importerat problem som samtliga partier i 7-klövern är skyldiga till. Er viktigaste uppgift var att värna Sverige och det svenska folket. Det har ni fullkomligt struntat i. Ni har förvandlat ett fantastiskt land till en mångkulturell dynghög. Det kan knappast kommit som en överraskning för någon av er att om man importerar Mellanöstern så får man Mellanöstern. Det ni har sått får vi nu skörda. Vi har aldrig bett om att få medverka i ert uppenbart sinnessjuka experiment. Må historien döma er hårt. Till sist, är det någon som någonsin sett Morgan Johansson fördöma något av alla de brott som pga hans och övriga 7-klöverpolitikers drabbat etniska svenskar? Har han eller någon inom 7-klövern beskrivit någon av alla vidriga gruppvåldtäkter som avskyvärda brott?

 
Ingen bild

Rappe

19 juni 2018 12:49

67 000 nya bostäder behövs årligen byggas enligt Boverket idag. Vad beror denna brist på om det inte är en oansvarig migrationspolitik från MENA och Afrika? Jag frågade riksdagspartierna om detta. Svaret jag fick av samtliga utom SD var att det är inte invandringens fel, utan det beror på att "det byggts för lite". Tyvärr är det kört för Sverige, oavsett om SD skulle ta makten. Detta förfall går ALDRIG att återställa. Det är sorgligt men sant.

 
Ingen bild

Observer

19 juni 2018 13:49

@CSU

"I andra delar av världen reglerar man i mycket mindre utsträckning vad som är förbjudet och vad som inte är det."

...Ja, men det är d ä r det!

"Som odresserad nysvenk kör du igång din business vilket egentligen är det naturliga sättet och sådant har fungerat i tusentals år."

...Nä, det är bara att dressa upp / Ta reda på!
Och det har ALLTID funnits regler för handeln -I tusentals år.

 
Ingen bild

Observer

19 juni 2018 13:53

Problemet med kommunister är att de gärna vill VETA ÅT ANDRA. Det är en sjuka de har.
-Sådant är inte särskilt populärt vilket syns väl på väljarsympatierna år från år. Men de lär sig aldrig, därav en sjuka.

 
Ingen bild

Niklas R

19 juni 2018 13:59

@CSU
Så lagar, regler och sådana där dumheter ska inte stå i vägen för en god affärsidé enligt din och kulturberikarnas uppfattning. Är det en korrekt beskrivning av din ståndpunkt?

 
Ingen bild

Hacke

19 juni 2018 15:01

OT.
Public serviceutredningen presenterades idag. Där pratas mycket om utveckling och om årlig procentuell uppräkning av medel istället för vad som sig bör – avveckling.
Tycker sd och dess representant i utredningen, Angelika Bengtsson vem det nu är, är på tok för vag och ställde sig i en intervju i statsradion i princip bara bakom moderaternas totalt harmlösa kritik mot utredningen. (Att SR:s vd Cilla Benkö i samma radioinslag inte kunde lägga band på sin begeistring över utredningen borde om inte annat vara en varningsklocka bättre än någon.)
Sd-ledningen fick ju f ö också backa efter trycket från fotfolket på Landsdagarna från sin mer än lovligt mjäkiga inställning till missfostret public service.
Jag lyssnade på Kesselstrands (afs) ”Tal till nationen” som var både välgörande och intressant och då inte minst partiets syn på public service och hur man vill förändra/förminska dess roll i framtiden. Önskar sd vässar sig betydligt på området och kanske också överlag i denna nya och i mina ögon nyttiga konkurrens om de sverigevänliga rösterna.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 juni 2018 16:33

Rappe : Sverige funkar som gamla Sovjet ungefär bara förnekande av sanningen, fast med bara kommunister i media i stort sett går det utmärkt dom gillar det och blir hårda av detta

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 juni 2018 16:43

CSU : Det kommunistiska kontrollsystemet kanske inte är anpassat till nya kreativa k-melryttare ?

Pang ett skott i valboskapsfoten aj aja aj

 
Ingen bild

Tony

19 juni 2018 17:15

Nej det är inte märkligt,Svensk media bara bekräftar att dom är en samling ynkryggar som håller tyst om all utländsk brottslighet, men gormar i högan sky ifall det är en Svensk som inte följer lagar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 juni 2018 17:48

Förr var folket i Sverige idelade i adel,präster,borgare,bönder.

Idag är indelningen våldtäcktsmän,ensamkommande,nyanlända,anhöriga,svenskar.

Märklig utveckling i ett f.d civiliserat samhälle.

 
Ingen bild

Lotta_1

19 juni 2018 18:11

@CSU
Tror du att dessa regler och lagar har tillkommit för att djävlas med folk eller för skojs skull? Minns du diskoteksbranden i Göteborg 1998 där 62 personer dog och omkring 200 skadades. Två stort bidragande orsaker till att så många dog var att arrangörerna struntade i att lokalen var anpassad till 150 person utan släppte in omkring 375. Man hade dessutom belamrat utrymningsvägarna med möbler. Du kan läsa om den här:

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Diskoteksbranden_i_Göteborg

Anta att en gäst blir sjuk av något man ätit eller druckit hos festarrangören eftersom arrangören struntat i de regler som finns. vems är då felet?

Anta att någon blir ihjälkörd på vägen utanför lokalen som ligger precis vid en rätt hårt trafikerad väg. Vems blir då felet?

Som jag inledde mitt inlägg. Dessa regler finns av en anledning och skall därför följas av alla eller menar du att dessa regler endast skall följas av etniska svenskar och andra eller inga regler skall behöva följas av invandrare? Ett tips till de som inte vill följa de ”dresserade” svenskarnas regler: Återvänd till hemlandet. Där kan de öppna hur många festlokaler de vill utan regler. På så vis borde alla bli nöjda och glada. Inte sant?

 
Ingen bild

Snbwf

19 juni 2018 18:40

@csu det finns de som är födda för att kritisera bloggar, sen finns det de som är födda att se verkligheten precis som tex Thoralfs blogg är, det måste svida att läsa din landsförrädare. Läs inte ens om det provocerar fram tårar!

 
Ingen bild

Von Kätting

19 juni 2018 18:43

Dessa svullna 120-kilos "damer" med ett koppel
av ungar i släptåg, som jag betalar. Vidrigt.

 
Ingen bild

Hacke

19 juni 2018 18:58

@ Lotta_1

Bra inlägg i tråden. Instämmer till fullo.

 
Ingen bild

V

19 juni 2018 20:02

Vad driver den så kallade antirasistiska rörelsen i ett av världens minst rasistiska länder? En viktig sak är skattebetalarnas pengar, som aktivisterna lever på:
”Antirasism är först och främst stora pengar. Människor som aldrig skulle få ett riktigt jobb kan jobba för den antirasistiska rörelsen.
https://detgodasamhallet.co

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 juni 2018 20:05

Lotta 1 : Vi har här en av dom mest skruvade kommunistiska förklaringsmodellarna på bloggen sista 10 åren
Grattis CSU ,mytoman är bara förnamnet

 
s29

s29

19 juni 2018 22:54

Ja du CSU i Sverige råder s,k arbetsplikt. Vilket innebär att dom som kan jobba skall göra det,annats räcker inte stålarna till dom hjälpbehövande.Fan så mycket togiga regler alltså-

http://outlook.com

 
Gw.larsson

Gw.larsson

21 juni 2018 11:30

Hej Thoralf,
Kan du förklara varför det saknas ett rent patrioistskt parti i Sverige.
Undrar
Gösta

http://Mobil.thoralf.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se