thoralf

Direktlänk till inlägg 23 februari 2018

SVARTKROG I INDUSTRIOMRÅDE?

Av Thoralf Alfsson - Fredag 23 feb 13:45

 


Lokalmedia har varit väldigt aktiva med många tidningsartiklar när det gäller stadsarkitekt Björn Strimfors familjs, Bed & Breakfast verksamhet på Kvarnholmen och om det krävts bygglov för verksamheten eller inte. Frågan är uppenbarligen ännu inte färdigutredd men media tar upp det gång på gång.


Det finns ett liknande ärende i Kalmar där ett bageri i ett industriområde omvandlats till ett nöjespalats av en kulturförening med rötter i Libanon. I detta fall krävs det ett bygglov för den omvandling, ett bygglov som inte sökts och sannolikt inte kan beviljas då det strider mot gällande detaljplan. Att detaljplanen dessutom skulle ändras för att passa denna verksamhet är ytterst liten.


I detta fall har media inte visat något som helst intresse!

 

Myndigheterna har besiktigat nöjeslokalen och en utredning pågår. När jag frågade tjänstemän om det beror på okunskap om de svenska reglerverket som gjort att man inte sökt bygglov för verksamheten blev svaret kort och gott.


”De struntar i våra lagar och regler!”

 

Om nu lokalmedia inte varit medveten om detta pågående ärende, dels på Samhällsbyggnadsförvaltningen och Räddningstjänsten som har tillsynsansvar, så får lokalmedia nu ett tips om detta. Det skall bli intressant att se om det är lika viktigt att skriva om detta ärende som det är att skriva om stadsarkitektens Bed & Breakfast verksamhet.


Imorgon lördag den 24 februari har myndigheterna en bra möjlighet att göra en tillsyn i denna nöjeslokal. Det finns en hel del på föreningens facebooksida att titta på.


https://www.facebook.com/layalialamarkalmar/


 

 
 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

Fredag 23 feb 13:56

Jamen det vet ju varenda människa (förutom 7-köverns politiker) att lagarna är vitt skilda när det gäller den invandrade nyadeln och de etniska svenskar som jobbar livet ur sig för att försörja dessa bidragsparasiter som väller in över våra gränser. Akta er om en svensk skulle bryta så solklart mot lagar och förordningar! Då, mina vänner, skulle ni få uppleva hur hårt "Rättvisan" slår mot den förment skyldige. Då sparas inga resurser. rättvisa *host* ska skipas och STATEN ska ha in sina Judaspenningar i form av böter. Fy Fan på ren svenska!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 23 feb 14:24

”De struntar i våra lagar och regler!”

"De"?

Vi skulle ju inte ha ett "vi och dom-samhälle"?

Sannolikt struntar "de" inte i våra bidrag.

 
Ingen bild

Pepparholm

Fredag 23 feb 15:22

Ytterligare ett konkret exempel på att media inte klarar sin uppgift och därför är en onödig utgift för kunden och ett slöseri med skattepengar att ge dem bidrag. Deras redaktioner saknar kontakt med verkligheten.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 23 feb 15:35

Enligt Granskning Sverige är en släkting till Fi:s Teysir Subhi(Yaser Subhi) anhållen för våldtäkt mot barn? Bild från häktningsframställan finns i klippet.
https://tinyurl.com/y7ftnvfv
https://www.youtube.com/watch?v=9M4CzIS4XNU&feature=youtu.be


Pojkar åtalas för grov våldtäkt mot barn
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/pojkar-atalas-for-grov-valdtakt-mot-barn

Borde inte F! sopa rent framför sin egen muslimska dörr?

 
Ingen bild

Christer

Fredag 23 feb 15:56

Du är för säker Thoralf! Tänk vad du gräver fram. Valberedningen kan ju bara inte förbigå dig när Riksdagslistan skall tas fram nästa månad!

 
Ingen bild

Alfons Åberg

Fredag 23 feb 15:59

Det är nog snarare så att Kalmar kommun skiter i vilket och saknar kompetens.

Thoralf Alfsson

Fredag 23 feb 17:55

Nej, Kalmar kommun skiter inte i vilket. Jag tror det kommer bli tufft för den här kulturföreningen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Fredag 23 feb 16:15

Syrisk muslim häktad för brutalt knivmord på en 21-årig flicka i Vetlanda. Mördades med över 100 knivhugg. ”Poliser talar om en brutal slakt”

https://samnytt.se/syrisk-man-haktad-for-brutalt-knivmord-pa-en-21-arig-tjej-i-vetlanda/

Det kommer mera. Lita på det!

 
Ingen bild

Snö

Fredag 23 feb 17:05

Samhällsbyggnad skiter helt och fullt i detta, liksom praktikanten Blank.

 
Ingen bild

Tony

Fredag 23 feb 17:07

Utmärkt att du gång på gång klär av Media, innerst inne måste
det kännas besvärligt för dem att du och inte dom är den som
upplyser allmänheten om allt som är fel i samhället.

"Dom struntar i våra regler", jo vi har märkt det!

 
Ingen bild

Björn

Fredag 23 feb 18:10

Kan man förvänta sig annat. När man kan bluffa sig till uppehållstillstånd i landet och bluffa sig till bidrag, så varför ska man söka tillstånd. Det är ju bara att köra på. Och skulle det komma någon myndighetsperson och ifrågasätta, så kan man så klart varken prata eller förstå svenska. Och skulle myndighetspersonen ändå vara påstridig, då tar man fram rasistkortet. Och fungerar inte det, då tar man till släkten och börjar hota.

 
Ingen bild

Pepparholm

Fredag 23 feb 18:24

Annie Lööf ska enligt intervju i DN (betalvägg så jag läste referat i Fria Tider) ”smutsa ner sina fingrar” genom regeringssamarbete med socialdemokrater och miljöpartister. Allt för att inte samarbeta med oss sverigedemokrater som tydligen är ännu skitigare. Hennes mål är uppenbart att ånyo bli minister. Hon vet förmåner och status.

Det är intressant hur gamla fina och jordnära Bondeförbundet där man hade ”smutsiga händer” på grund av hårt arbete för landets försörjning har deklinerat med en partiledare till nippertippa med rötter i Stureplanscentern.

Nu är det dags för Ulf Kristersson att tala klartext om Alliansen. Hur ska du ha det? Ska du vara med i Annies soppa? Blåslampa från SD!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Fredag 23 feb 19:48

I nästan vilket annat land som helst
skulle en skandal, it-skandalen hos transportstyrelsen
medföra ett enormt ras för socialdemokraterna ner mot 15%
Vad är det för fel på svenskarna?

 
Ingen bild

Saltholm

Fredag 23 feb 20:30

Jag tror samhällsbyggnadsnämnden kommer lägga ned ärendet tyvärr.

 
Ingen bild

Björn

Fredag 23 feb 20:44

Intressant då jag passerar Trångsundsvägen några gånger i veckan och vid ett tillfälle var jag inne och kollade i lokalen då det var ett bageri där innan. Sedan var det stängt et tag och nu alltså nattklubb.

Istanbul BBQ verkar också ha varit ett skumt ställe!

 
Ingen bild

OT

Fredag 23 feb 21:01

Det straffar sig att tala sanning! - ”Swedish lawyer writes heartfelt plea for government to 'lift the lid' on the country's rape problem as she reveals migrants are suspects in majority of cases she sees”: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4962088/Swedish-lawyer-says-rapists-sees-foreign.html

Således - ”Massi Fritz anklagas för flera bedrägerier”: http://www.friatider.se/massi-fritz-anklagas-f-r-flera-bedr-gerier

P.S: Har Hilda & Ruben slagit till igen? - ”Hilda och Ruben – cirkeln är sluten”: https://ledarsidorna.se/2017/01/hilda-och-ruben-cirkeln-ar-sluten/

 
Ingen bild

Laglydig

Fredag 23 feb 21:19

@Cosmik Debris Fredag 23 feb 16:15

Tilläggas kan att han är kurd. På sin facebook sida har han en bild med en karta över Syrien med en kurdisk flagga i nordöstra hörnet av Syrien.
Knepigt att han är född den 1 januari 1992 (en chans på 366). Tyder på att han "tappat" sina ID-handlingar innan han sökte asyl i Sverige.
Tack för att Ni valde Sverige!

 
Ingen bild

En småländska

Fredag 23 feb 23:56

Ang. Istanbul BBQ så är fastighetsägaren även ägare till Butiks-och kontorsservice, så utöver hyresskulden på 250.000 kr kanske också skuld för inventarier till honom, lite trixigt det där!!

 
Ingen bild

Ove

Lördag 24 feb 13:30

Svårt att tro att detta kommer prioriteras. Kommunen är rädda att bli stämplade som rasister.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se