thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2018

TACK GODE GUD FÖR ATT DET BLIR VARMARE

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2018 19:45

 Jag undrar hur många som funderat lite djupare på alla klimatalarmister och deras budskap. De ropar i högan sky över att den globala temperaturen ökat med ca 0,9 grader på ca 150 år. Jag är förbannat glad att den har ökat. Vill dessa klimatalarmister att den globala temperaturen skall gå tillbaka till den tid som i dessa sammanhang brukar kallas för förindustriella tiden eller för att var lite mer exakt mitten av 1800-talet? Vill de verkligen sänka den globala medeltemperaturen med 0,9 grader. Allt var inte bättre förr.


Jag vill i varje fall inte tillbaka till den tiden och det klimatet. Vad vill klimatalarmisterna? Vilken är den optimala globala medeltemperaturen? Kan klimatalarmisterna svara på den frågan?


 


Den minnesgode som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag för drygt ett år sedan köpte de nio banden om Kalmar Slotts och Stads Historia som skrevs av Vollmar Sylvander på 1860-talet. Alltså innan vi hade några klimatalarmister, långt innan. Men det hindrar inte Sylvander från att beskriva klimatet i Kalmar i flera kapitel. Jag har nu kommit till band nummer 7 och till 1590-talets Kalmar.


Därför tänkte jag delge mina läsare några stycken som rör det katastrofala vädret på den tiden som brukar kallas lilla istiden 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Egon

20 januari 2018 20:49

Visst påverkar vi klimatet.
Rosling sa att vi kunde bli dubbelt så många utan problem.
Vad han inte sa var att detta förutsätter att hela jorden är en diktatur.(FN styrd)
Löven vill ge sanitära möjligheter till 60 miljoner kvinnor.
Hade varit bättre om han delat ut 20 miljarder kondomer.
Vi har knappt råd att skaffa barn.
I Indien är åtta barn en garanti för en tryggad ålderdom.

 
Ingen bild

calle

20 januari 2018 20:51

1867 var satans år av svält och snö ända in till juni, och folk dog av Svält.
https://www.oppetarkiv.se/video/10083223/ett-satans-ar

1000 år på 2 timmar:
https://www.oppetarkiv.se/video/1418493/1000-ar-pa-2-timmar-avsnitt-1-av-2

synd att 7 klövern för Sverige tillbaka till fattigdom

 
Ingen bild

DecemberKartellen

20 januari 2018 22:14

Vi har väl inga politiker längre som arbetar för Sveriges bästa. Bildt, Reinfeldt och Lövfen alla har de suttit i knä på Bilderberggruppen, därför blir det också som de herrarna i Brussel vill.

Tro inte att någon svensk politiker någonsin har trott på att vidöppna gränser är bra, att invandringen från dysfunktionella länder är lönsam, att de stora mängder näst intill analfabeter som kommer hit är högutbildade, att vår svenska kultur blir berikad av folk från klansamhällen och medeltida kvinnosyn och att vi ökar exporten till de länder varifrån invandrarna kommer. Alla politiker har med öppna ögon gått på det som någon så fyndigt kallade VÄRDEGRUND. Ingen överraskning om att detta inte varit hållbart- även om et låtsas nu - men nu är det valår - och folk glömmer snabbt.


Så är går det till. Man ska alltid vädja till folks känslor - ej till logiskt tänkande (om man har haltande argument). Vändjar man till känslor istället - så fastnar de i fällan.

Tycker detta låter applicerbart på många beslut som tagits, och även tal man hört från talarstolen. Det är väl Miljöpartiets modus operandi. På engelska, men inte svår engelska. Alldeles i början av filmen. Typ 2 minuter in.
Everything’s a lie, and that’s the truth!
https://153news.net/watch_video.php?v=4UGUBHWK57KM

 
Ingen bild

Laglydig

20 januari 2018 22:17

Hela den här klimatcircusen är i bästa fall bara Fake News, men jag skulle vilja kalla det för vad det är - Bullshit!
Globalisterna har än en gång lyckats konstruera en masspsykos (precis som i många andra sammanhang t ex att det skulle vara bra att muslimer invaderar Europa) som tyvärr de flesta människor inte ser igenom utan köper med hull och hår.
Man spelar på människors känslor och deras känslor vid naturkatastrofer. Jag kan förstå att människor i vissa situationer drabbas av panik men ibland är den helt obefogad. Jag har själv varit med om en jordbävning med flera hundra döda för några år sedan. Folk flydde i panik i skräcken för en kommande tsunami trots att vi bafann oss ca 30 meter över havsnivån och det fanns gott om större öar runt omkring. Inom bara några få minuter ryktades det om att stadens centrum redan befann sig under vatten vilket jag insåg var en total orimlighet. Någon tsunami syntes aldrig till.
Men det är just denna rädsla som globalister och andra spelar på för att kunna spendera biljontals dollar varje år för att tänka "klimatsmartare" (vilket djävulusiskt ord) i form av diverse skatter, restriktioner, lagändringar och förbud som hämmar den ekonomiska tillväxten enormt.
Donald Trump gör således helt rätt då han förvisso på sitt sedvanliga burdusa och buffliga sätt ger fullständigt fan i hela bedrägeriet, för det är precis vad det är.

Människan kan INTE göra något åt klimatet. Det går i större och mindre cykler. Kanske befinner vi oss i en cyklisk fas som går mot varmare klimat, men det är inte alls säkert. T ex så var det betydligt varmare klimat i Sverige för några tusen år sen. Detta vet man eftersom man i t ex Norrland funnit flera tusen år gamla frön (vid vad som då var nära strandkanten) efter växter som bara växer på betydligt sydligare breddgrader. Om man alltså inte jämför med de senaste 150 åren utan de senaste 3 000-5 000 åren så har vi alltså fått ett betydligt kallare klimat. Det kan alltså inte uteslutas att vi istället går mot en ny istid. Vi vet helt enkelt inte!

Jag vågar påstå att alla klimatalarmisters s k "klimatexperter" har en total oförmåga att tänka kritiskt. Detta beror sannolikt på okunskap alternativt ointelligens eller en kombination av båda. Alice Bah Kuhnke är ett exempel på en politiker som fäster sin tillit till dessa klimatkonstnärer som målar klimatbilden i helt andra färger än sanningens.

Missväxtåren och hungerkatastrofen 1596-1598 är relativt väldokumenterad från andra delar av Sverige. Värst tycks den ha drabbat Västergötland.
Här är en lista på klimatrelaterade katastrofer som drabbat Sverige under de senaste 500 åren:
http://www.farfarsfarfar.se/missvaxt.html

Thoralf Alfsson

20 januari 2018 22:42

Jag lånade igår boken Global nedkylning på Stadsbiblioteket. Intressant läsning för alla, i synnerhet klimatalarmister.

http://www.norstedts.se/bocker/111873-global-nedkylning

 
Ingen bild

Dumle

20 januari 2018 23:03

Fruktansvärd läsning! Naturligtvis kommer sådana tider att återkomma när is, snö och kyla förlamar landet in i juni. Vad skall den svenska befolkningen äta när missväxten slagit till mot de tempererade klimatzonerna och matproduktionen i världen är långt ifrån behoven. Då kommer svälten! Enligt många klimatängsliga tydligen ett bättre alterativ än ett något varmare klimat. För är det något som historien visar, så är det att klimatet varierar över tid. Ibland varmare och ibland källare.

 
Ingen bild

Fredrik

20 januari 2018 23:07

just nu har vi 12 minus i Stockholm

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2018 01:52

Hittat på Stå upp för Sverige. Inger Hedbom skriver:

"Jag jobbar som bussförare o numera är vi svenskar en minoritet på garaget. Muslimerna dominerar. Häromdagen på min lunchrast var jag ensam kvinna o en efter en kommer männen in med bönematta under armen o börjar mumla sina böner. Det var som att sitta i en moske. Mitt Sverige är ett minne blott."

https://tinyurl.com/y6w4z7dn
https://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/557695981316484/

Alla som framgent kommer att vakna ur sin politiskt korrekta sömn, finner ganska snart att den har övergått i en hemsk och högst verklig mardröm. Sverige måste genast avislamiseras.

Detta sker lämpligast genom att vi tvångsrepatrierar muslimer.

 
Ingen bild

Stefan A

21 januari 2018 07:41

Var -19 - -25 dygnet runt här i hälsingland i förra veckan, följt av en snöstorm så lite global uppvärmning hade inte skadat...

 
Ingen bild

Bo

21 januari 2018 09:06

Om det 12 minus i Stockholm just nu är det i värsta fall 12 plus samtidigt på Kanarieöarna. Kallare blir det aldrig där vi bor. Tege Tornvall har skrivit boken ”Tänk om det blir kallare? - Solens makt över klimatet”. En bra uppslagsbok om klimatet! Jag är övertygad om att det är solen som styr vädret. Summerar man väder under lång tid talar vi om klimat. Här på Teneriffa har de senaste vintrarna varit kallare. ”Kallare” handlar om huruvida man klär sig i kortbyxor eller långbyxor. Emellertid kan man inte dra någon slutsats på kort tid, vi har ju väderfenomen som El Niño och La Niña som styr vädret. Oavsett vad man tror skulle Jorden inte ta skada av att befolkningskurvan planade ut. Luftföroreningar är eget problem på Teneriffa, däremot köerna på motorvägen och sinande parkeringsplatser. De galna miljöpartisterna som ville förtäta vår bebyggelse i Sverige var ett av skälen att flytta. Jag vet inget parti som har så litet kunskap om klimat som just miljöpartiet. Jag kanske skulle ta en ”bananbåt” till Sverige i februari och övervaka Sveriges enda konferens där de ”utfrysta klimatforskarna” får berätta om sin forskning.
http://klimatsans.com/konferensen/
Jag kan slå vad om att media kommer att förtiga denna ovanlig händelse.

 
Ingen bild

Fredde

21 januari 2018 10:36

Larmet om isbjörnarna som media skrev om (som vanligt utan att källgranska), visade ju sig vara helt falskt.
Isbjörnstammen har faktiskt ökat på senare år.

Men, den informationen faller väl under "olämplig information"...

Klimatet har alltid varierat, och självklart också följderna av detta. Utvandringen på 1800-talet var ju triggad av det eländiga vädret, missväxt, svält och elände.
Och det fanns inte en enda bil då ens...

 
Ingen bild

Farbror Fredde

21 januari 2018 11:14

"13-åring" flyr till Sverige från Tyskland efter att ha begått övergrepp på fosterföräldrarnas 4-åring.
https://www.welt.de/politik/article172675144/Berlin-Fluechtling-soll-4-jaehrige-Tochter-seiner-Pflegefamilie-missbraucht-haben.html
I kommentarerna frågar sig folk om svenskarna är medvetna om detta.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 januari 2018 11:29

Denne 13 åring får troligen permanent uppehållstillstånd omedelbart ,samt livstids försörjning !

 
Ingen bild

Lena1

21 januari 2018 11:37

Varför läggen ingen fokus på nersmutsningen istället, det gäller både i städer och i haven, luften och marker. DET skulle göra skillnad om det var en ordentlig kampanj för det är mer än nödvändigt.

Klimatfrågan handlar enbart om att de vill skaffa sig ursäkter för att ta in mer skatter.

Intressant ordväxling mellan Hanif Bali och Mattias Karlsson, sedan Hanif Bali blivit intervjuad på Fox News om immigrationen till Sverige och problemen med det.

https://samtiden.nu/2018/01/mattias-karlsson-sd-kontra-hanif-bali-m1/

 
Ingen bild

Jan

21 januari 2018 11:45

Forskare i England tror att vi inom 15 år är på väg in i en liten istid p.g.a minskad solaktivitet.

 
Ingen bild

wer45

21 januari 2018 12:36

Att klimatalarmisterna baserat sitt budskap på rena lögner hade jag redan på känn. Likväl fick mig dagens blogg att häpna.
För visst är det häpnadsväckande att media ALDRIG NÅGONSIN "RAPPORTERAT" OM KONSEKVENSERNA AV EN LÄGRE TEMERATUR.

jag har dessutom aldrig läst eller hört något om de positiva konsekvenserna av en högre temperatur. Bara i Sverige skulle det bli mycket positivt för jordbruk och skogsbruk, lägre kostnader för uppvärmning och mycket annat. För Ryssland skulle mycket stora områden nu bli värdefull jordbruksmark.

 
Ingen bild

Waterbug

21 januari 2018 12:46

Medeltemperaturen globalt var väl en grad lägre under lilla istiden så ptja en grad är rätt mycket.
Tyvärr är ju inte ett varmare klimat en garant för bättre skördar då avdunstningen ökar och därmed även nederbörden, givetvis går det att konstruera ett önskescenario för optimalt klimat för jordbruk i just Sverige men då kommer det att ske på bekostnad av sämre förhållanden på betydligt större arealer någon annanstans. Sedan är det inte så svårt att räkna ut vad som skulle hända om Skandinavien en vacker dag har världens bästa klimat för jordbruk medan ett gäng stormakter lider av konstant torka o missväxt..
Det finns en anledning till att det inte är trångt i Sahara liksom

Sedan behöver verkligen alla lära sig att begripa skillnaden mellan väder och klimat, båda sidor är lika bedrövligt usla på detta.

Med tanke på svamlet från Laglydig så hade vi faktiskt missväxt här i Sverige förra året, nu blir inte effekterna på långt lika allvarliga som under medeltiden pga vårt moderniserade jordbruk, frågan är om man kan läsa på farfarsfar snart om den klimatrelaterade missväxten 2017 ;)

 
Ingen bild

Gute

21 januari 2018 13:17

Väldigt intressant läsning, hur många sidor är det att läsa totalt i de nio banden?

Thoralf Alfsson

21 januari 2018 15:04

Utan att kolla så har de olika banden mellan ca 300 till 600 sidor. Så jag skulle uppskatta det till ca 4000 sidor totalt med mycket intressant historisk läsning.

 
Ingen bild

Pepparholm

21 januari 2018 14:40

Det är intressant att man skrev "falska" klimatnyheter i kyrkböckerna redan i slutet av 1500-talet som sedan utan kritik fördes vidare av Vollmar Sylvander på 1800-talet. Hade fake-datorn varit i drift på Södertörns Högskola på den tiden så hade informationen stoppats.

Eller kan vi få en plausibel förklaring från våra "oberoende" universitet hur det kunde vara så här när det inte fanns några flygplan och bilar och människorna inte hade råd att äta kött utan måste äta bark. Regeringens expert agronomen Johan Rockström vet säkert.

Thoralf Alfsson

21 januari 2018 15:05

Haha....

 
Ingen bild

Gustaf

21 januari 2018 15:08

SVD. Löfvèn nobbar Davos. Högre makter ser till oss i alla fall.

 
Ingen bild

Friholt

21 januari 2018 15:10

@Pepparholm 14:40 Där fick du till det (som vanligt). Jag tar mig friheten att spara ditt inlägg - för kommande generationer.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2018 15:57

Aftonbladet "granskar" idag Alice Bah Kuhnke.

Några rubriker:
"MP-väljarnas dom: Skulle göra ett bra jobb som språkrör"
"Bah Kuhnke: Jag vill absolut bli språkrör"
”Jag tjänade väldigt, väldigt mycket pengar”

Att människan är obeskrivligt inkompetent, saknar självdistans och extremt självupptagen missar Aftonbladet helt.

 
Ingen bild

vmm

21 januari 2018 16:08

I miljödebatten är många förvånansvärt konservativa. Temperaturen ska vara som den varit, djurarterna som finns ska bevaras till varje pris... Vilket år är det man vill konservera och bevara som tillstånd? 1970? 1980? Säg! För allt som ändras från det datumet verkar ju ses som "att det förstörs".

 
Ingen bild

Waterbug

21 januari 2018 17:09

"Att människan är obeskrivligt inkompetent, saknar självdistans och extremt självupptagen missar Aftonbladet helt."

Vet inte om man skall skratta eller gråta, är ju närmast en våt dröm för oppositionen om hon skulle bli språkrör. Lite besynnerligt att hon så ofta lyfts fram i media faktiskt.

Från att precis gått med i partiet till förra valet till att redan komma på tal som språkrör är ju lite av ett hån mot andra som jobbat längre i partiet, gränsar nästan till populism ;)

 
Ingen bild

Fredde

21 januari 2018 17:46

Vilken nivå SMHI innehar förstår man idag när de minus 7 och klart väder, plötsligt visade sig bli runt nollan och 25 cm blötsnö på Öland.
Inte många rätt där...

Idag blev det många ryggont på Öland.

 
Ingen bild

Laglydig

21 januari 2018 18:45

@Waterbug Söndag 21 jan 12:46
"Med tanke på svamlet från Laglydig"

Va fals?

 
Ingen bild

vmm

21 januari 2018 22:02

Man ska vara försiktig med vad man önskar, som det brukar heta. Det bör man tänka på när man önskar en kallare planet.

 
Ingen bild

Lotta_1

21 januari 2018 22:39

Hur sjukt är det inte att när det sjunkande skeppet Sverige skall diskuteras så är båda ”debattörerna” invandrare. När det gäller utanförskapsområdena var de från början bebodda av svenskar. Vad kan det bero på att ju fler invandrare som flyttar in, desto fler svenskar flyttar ut? Sedan hoppas jag innerligt att det giftiga månlandskapet Lövin och hennes lika verklighetsfrånvända partikamrater åker ur riksdagen för all framtid ty de är icke kloka. Sedan när har ALLA rätt att söka asyl i Sverige som Lövin påstod? Gäller inte Dublinförordningen längre? Jag anser att asylrätten som skrevs i början av 50-talet måste skrivas om efter nutid. Blir spyfärdig varje gång jag hör skitsnacket om att Europa måste ta sitt ansvar. Vilket djävla ansvar? Fråga de rika arabländerna var deras ansvar att ta emot sina egna trosfränder ligger. Till sist hoppas jag att SD tar upp det grava missbruket så kallat ensamkommande flyktingbarn. Det var väl inte meningen att det skulle användas som en räkmacka in i Sverige där livstidsförsörjning hägrade för den som ljög bäst i utdelat PUT och som lök på laxen möjlighet att ta hit familjen. Rätta mig om jag har fel men ensamkommande flyktingbarn var väl de som helt saknade anhöriga vårdnadshavare? Helt sjukt var det upp till svenska myndigheter att söka efter anhöriga i barnets hemland. Om anhöriga hittades skulle barnet skickas hem till sina föräldrar. När ändrades det till att i princip alla som kommer hit och är under 40 år räknas som barn, får omedelbart PUT och kan ta hit föräldrarna som hela tiden funnits i hemlandet? En av de drivande i demonstrationerna på Mynttorget som fått PUT skrev nyligen att han var hemma hos föräldrarna i Iran. En annan fick rätt i kammarrätten så att socialen betalar hans föräldrars avgifter i Etiopien för att kunna söka uppehållstillstånd i Sverige så att de kan ta sig hit. Jag anser att om det uppdagas att dessa bedragare har föräldrar i hemlandet eller i något annat land bör ”barnet” omedelbart återbördas till sina föräldrar. Kostnaden för det skall givetvis skickas till föräldrarna.

Thoralf Alfsson

21 januari 2018 23:10

Väl talat!

 
Ingen bild

Laglydig

21 januari 2018 23:28

@Lotta_1 Söndag 21 jan 22:39

Instämmer till fullo!

 
Ingen bild

Laglydig

21 januari 2018 23:35

Angående klimat och medeltemperatur.
Man kan ju undra vad som händer med mänskligheten om temperaturen skulle sänkas eller öka, låt oss ta till extremer, med fem grader?

Ledtråd: Under den senaste istiden utrotades nästan mänskligheten. Efter den senaste istiden har människornas antal på vårt klot exploderat i antal.

 
Ingen bild

Bertil

22 januari 2018 00:09

Vad händer i Kalmar egentligen? En fjollig bög till läkare blir partner med en 90-årig kvinna och får "ta över" en villa värd 15 miljoner? Jan-Olof Grym:

https://www.youtube.com/watch?v=q1Opi5_RBow

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 januari 2018 01:25

Jag vill att det ska bli varmare. En månad längre växtperiod på hösten och en månad tidigare på våren ger massor av pengar till mig.
Tyvärr tror jag inte det blir så, men för mig vore det bara fördelar.

Kanske blir de ändå så om vi får ett tredje, eller ännu fler, kön godkända.

 
Ingen bild

Gnorfel

22 januari 2018 08:07

inte direkt imponerad av "0.9 grader mer är ju bara bra"... Jag är varken alarmist eller fõrnekare; jag överlåter dessa frågor till vetenskapen. Något som du, Thoralf - en lekman på området skulle göra gott att ha som ledstjärna.
Men dina ovanstående argument (hur rätt du ev. kan ha) låter som argument FÖR att kissa på sig.
Det skadar hela din professionella person. LÄGG ner denna IDIOTI - annars kan jag inte med berått mod skriva in/ kryssa för ditt namn i September.

Thoralf Alfsson

22 januari 2018 09:33

Du menar att vi skall lämna över frågan till Johan Rockström och hans kompisar? Aldrig!

 
Ingen bild

Karl-Alfred

22 januari 2018 13:08

https://anthropocene.live/2017/06/07/sverige-saknar-beredskap-for-kommande-klimatforandringar/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se