thoralf

Direktlänk till inlägg 18 januari 2018

VINNOVA SEKRETESSBELÄGGER ANSÖKNINGAR, MÖRKAR ATT SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA INGÅR

Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2018 00:05

Vi är säkert många som undrar över varför pk-media startar upp projekt som skall motverka fake news och gradera nyheter. Att sedan staten via myndigheten dessutom delar ut ett antal miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till dessa projekt gör mig väldigt nyfiken.


I slutet av oktober gick Vinnova ut med ett pressmeddelande som inleddes enligt detta.


”Flera ledande svenska mediebolag går nu samman för att utveckla en digital plattform som ska förebygga att falska nyheter får stor spridning och spelar en avgörande roll i valet nästa år.”

 

Bara inledning gör mig väldigt fundersam. Pressmeddelandet fortsätter med flera anmärkningsvärda uppgifter jag citerar delar av texten.


”Projektet får finansiering i en satsning Vinnova gör på nya digitala tjänster för produktion, konsumtion och användning av nyhetsmedia. Totalt får åtta projekt finansiering med 13,5 miljoner kronor i satsningen. Fyra projekt får finansiering där Sveriges Television, NTM, Bonnier, Schibsted Sverige och Sveriges Radio samarbetar.”

 

”I ett unikt utvecklingsprojekt ska flera ledande svenska nyhetsredaktioner motverka att "fake news" och ogrundade påståenden får spridning och spelar en avgörande betydelse i det svenska valet 2018.”

 

”Ska utveckla en "personaliseringsmotor" för att automatiskt matcha innehåll, funktionalitet, design och publicering efter faktiska digitala konsumtionsbehov. Personaliseringen ska erbjuda nya och alternativa perspektiv i avsikt att slå hål på filterbubblor.”

 

”Projektet ska utveckla ett digitalt verktyg som automatiserar processer och flöden för faktakontroll på nyhetsredaktionerna som kan användas för att höja kvaliteten och minska risken för att falska och irrelevanta fakta når publiken.”

 

Nu ringer larmklockorna verkligen hos mig. Vem skall avgöra vad som är ”irrelevanta fakta”? Är det inte läsarens eller tittarnas sak att bedöma och avgöra det? Ska nu Jan Helin och Tomas Mattsson också börja avgöra vad som är irrelevanta fakta. Hur tänker de stoppa att irrelevanta fakta kommer fram i nyhetsrapporteringen? Det känns mycket obehagligt med den erfarenhet som jag har fått av media och journalister de senaste dryga 10 åren.


Så här fördelas pengarna till dessa 4 samarbetsprojekt.


Faktaassistenten   1 900 000 kronor

Valkollen 1 922 586 kronor

Personaliseringsmotorn 1 870 000 kronor

Automatiserad nyhetsvärdering  2 000 000 kronor


Totalt 7 692 586 kronor av skattemedel lägger Vinnova i dessa tvivelaktiga projekt med tvivelaktiga aktörer.


Jag begärde nu ut ansökningarna av bidrag till dessa projekt från Vinnova men det mötte på patrull dels skulle det sekretess prövas och sedan ville Vinnova ha betalt för att lämna ut ansökningarna enligt den statliga taxan, vilket skulle kostat ett antal hundra kronor, beroende på hur mycket jag ville få ut.

Risken var ju dessutom att de mest intresserade skulle vara sekretessbelagda när jag fick dokumenten i min hand och då skulle jag ha kastat pengarna i sjön kan man säga. Jag hittade dock en annan möjlighet att få tag i dokumenten.


Mycket riktigt så var stora delar av ansökningarna sekretessbelagda. Jag undrar bara varför? Här kommer några smakprov av hur dokumenten ser ut i det projekt som fått namnet ”Faktaassistenten”


 


Vad kan det vara i projektsammanfattning som måste sekretessbeläggas?


 


Målet med projektet är till och med sekretessbelagt! Helt makalös. Hur vet vi att den beskrivning av projektet som finns i pressmeddelandet från Vinnova är sann och riktig? Då hade inte målet behövt sekretessbeläggas. Här stinker det rejält!


 


Till och med hur mycket pengar som SVT, SR och de övriga deltagarna bidrar med själva utöver projektbidragen har sekretessbelagts av Vinnova.


Men genom att jämföra flera olika dokument så kommer jag fram till att utöver bidragen bidrar företagen med egna medel enligt nedanstående lista.


SVT, bidrag 320 000 kronor, egna medel 340 000 kronor, totalt 660 000 kronor

SR, bidrag 200 000 kronor, egna medel 215 000 kronor, totalt 415 000 kronor

Bonnier, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Schibsted, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Upsala nya tidning, bidrag 160 000 kronor, egna medel 280 000 kronor, totalt 440 000 kronor

Södertörns högskola, bidrag 900 000 kronor


Du läste rätt! Vinnova mörkade i sitt pressmeddelande att Södertörns högskola ingår i två av dessa projekt. Södertörns högskola mörkas av Vinnova! Varför? På grund av den vänstervridning som finns vid Södertörns högskola?

 

 


Dessutom är Södertörns högskola ensam projektägare av projektet som fått namnet ”Automatiserad nyhetsvärdering”. Södertörns högskola har beviljats 2 miljoner kronor för detta projekt. Jag blir mörkrädd när jag läser detta i dokumenten. Södertörns högskola får alltså mest bidrag, 2,9 miljoner kronor totalt men däremot nämns inte Södertörns högskola i pressmeddelandet. Det stinker också!


 


Hur många tror att media kommer granska hur arbetet fortlöper i dessa projekt?


Det handlar sannolikt om att intensifiera indoktrineringen av det svenska folket! Det sovande folket!

 

Under tisdagen debatterades en interpellation från Josef Fransson (SD) i riksdagen i detta ämne. Alice Bah Kuhnke försvarade de statliga bidragen från Vinnova. Ingen annan riksdagsledamot valde att deltaga i interpellationsdebatten.

http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/statliga-institutioner-och-fake-news_H510218UPPDATERING

 

  
 
Ingen bild

Egon

18 januari 2018 00:42

Hej Toralf!
Gräv vidare här.
Polisutbildningen har väl också flyttats till Södertörns högskola?
Genuscertifierade poliser är väl mest lämpade att ta tag i knarklangarna i förorterna?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

18 januari 2018 01:19

Ja. Men "Brandmannen i Boden" slipper igenom. Liksom att Sandviken tjänar 500 miljoner på "invandringen". 2017 års resultat. -54 miljoner och stor kommunal ekonomisk kris.

Jag tror inte sådana här saker stoppar det fria nyhetsflödet. Nog mest ett sett att tjäna pengar. Allvarligt kan det bli om den där automatiska roboten börjar markera skrivandet på vissa sidor som skadlig information och det leder till att sådana sidor stängs ner. Inte omöjligt att det blir så. För yttrandefrihetens skull, liksom.

 
Ingen bild

Bull

18 januari 2018 03:27

Ja detta stinker verkligen. Med Vinnovas medel har en app utvecklats som de som deltar skall ladda in i sin mobil, läsplatta eller dator. Denna app är en trojan som skall spionera på vad användaren har för sig och rapportera till den av Vinnova finansierade analysgruppen. Så kan man kan sätta in motmedel för att påverka det som skall stoppas på Internet.

Jag vill veta vad som försiggår och anmälde mig. Tydligen blir jag inte godkänd för appen går inte att ladda in i MAC med Firefox och Safari.

Regeringens rådgivare Rockström anser att vår demokrati måste avskaffas. Det är även i Mps intresse att avskaffa demokratin och införa Global Governance. Detta är ett kraftfullt steg i den riktningen.

 
Ingen bild

Björn

18 januari 2018 03:42

Ganska märkligt att man väljer att sekretessbelägga vissa uppgifter. Att man hos socialtjänsten har en hög sekretess kan man ju förstå. Men Vinnova? Vad kan vara så känsligt att det måste sekretessbeläggas.
Nu börjar nästan konspirations tankarna komma.

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2018 04:48

Joseph Goebbels skulle ha segnat ned av avundsjuka!
..Ja, Den som inte kan hantera sina egna känslor har att försöka ändra på omgivningens beteende!

SD! Bygg mentalsjukhus dit vi kan skyffla in dessa.

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2018 04:51

VINNOVA eller (Röd)vin-nova -LOOSNOVA!

 
Ingen bild

Lars Cornell

18 januari 2018 05:01

Jag har just lyssnat på riksdagsdebatten 16 januari 2018
Interpellation 2017/18:218 Statliga institutioner och fake news
http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/statliga-institutioner-och-fake-news_H510218

Citat Fransson (SD) "Det är som att sätta räven att vakta hönsgården".
Han påpekar att det främst är de faktoidspridande organen exempel SVT, SvD, DN, Aftonbladet med sina agendadrivande journalister som är problemet.

Det är intressant hur Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) ofta använder ordet "demokrati" och "slå vakt om demokratin" samtidigt som Mp är det parti som mest av alla arbetar för att ersätta det demokratiska styrelseskicket. Mp arbetar hårt för att införa Global Governance som är planekonomi i någon form av världskommunism. Regeringens rådgivare och Mps idol Rockström är ju en av de som varit mest tydlig med att demokratin måste överges.

 
Ingen bild

Putte

18 januari 2018 05:25

Helt klart att 7-klövern och PK-media vill ha ensamrätt till falska nyheter, som de är vana vid.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 januari 2018 08:10

Ett hemligt organ utan demokratisk insyn i syfte att ta rätt på dem som har avvikande synpunkter. Det liknar gamla IB.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2018 08:41

Södertörns högskola. får mig att tänka på Henrik Arnstad och Tobias Hübinette. Har jag rätt eller fel? Stämmer mina misstankar är detta ännu värre. Hovnarren Arnstad och den extreme och dömde vänsterextremisten Hübinette...

 
Ingen bild

Rune

18 januari 2018 09:15

Detta med Vinnova kan ju knappast vara lagligt enligt grundlagen. Det verkar vara ett fall för konstitutionsutskottet att titta närmare på.

 
Ingen bild

dajevlar

18 januari 2018 09:24

Ja, detta är som vanligt helt surrealistiskt. Visst en del är felaktigt och påhittat (”Fake News”), men mycket är fakta som motbevisar PKs syn på verkligheten och är därför VIKTIGT för demokratin !

Läste nånstans att regeringen redan nu varnar för att ”främmande makt” kommer att göra så att svenska folket kan tro att valet kommer att vara riggat. Då blev jag rädd. Redan nu. Om SD hamnar under 17% är jag säker på att något är fel och kommer alltså att tro att valet då är riggat på nåt sätt…. Hmmmm…

 
Ingen bild

Hacke

18 januari 2018 09:48

Bra gräv Thoralf! Och bra och angeläget agerat av Josef Franson. Detta sjuka projekt borde få varje sann journalist och rättstänkande att gå i taket. Men nu består ju svensk msm av i princip enbart av ”journalister” så det är rättning i leden som gäller.

Återigen blottar kulturministern sin naivitet och grava okunskap på sitt eget område genom utsvävningar i evigt svepande självklarheter varvat med ickesvar. Och självklart får hon moralisk uppackning av likaledes pubertala och ständigt grimaserande nickedockan Annika Strandhäll. Respekten för vårt lands högsta beslutande organ och då i synnerhet Löfvens ministär är i det närmaste obefintlig.

Men sista ordet är sannolikt inte sagt i detta ärende. Förhoppningsvis är det fler aktörer inom just de kanaler som de fruktar och nu vill tysta med alla medel - medborgarjournalisterna inom fri media - som tar upp Thoralfs tråd och nystar och uppmärksammar vidare.

 
Ingen bild

Niklas R

18 januari 2018 09:51

Om de sekretessbelägger något så måste de kunna motivera varför de sekretessbelägger offentlig information. Med hänvisning till lagparagraf och så vidare.

Det man gör i det läget är att man läser lagparagrafen, vanligtvis så täcks inte informationen av den paragrafen för handläggaren som hänvisade till den vet inte vad som står i paragrafen.

Därefter så bestrider man skriftligen sekretessbeslutet och kräver att få de ocensurerade dokumenten.

Har gjort detta ett antal gånger när det gäller offentliga upphandlingar. Med samma resultat varje gång, att vi fått sekretessen lyft.

 
Ingen bild

Broder Adam

18 januari 2018 10:09

Man får som vanligt hoppas på Chang Frick, det verkar som om man börjat lyssna på honom.Det är ju hos honom och Nyheter idag som de verkliga avslöjandena kommer. Har du tipsat honom?

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 11:06

Han läser min blogg ;-)

 
Ingen bild

Eric H

18 januari 2018 10:11

Om jag skall var återhållsam - detta stinker verkligen!
När man sedan läser vilka institutioner som är inblandade, då håller man verkligen för näsan..

 
Ingen bild

SM811

18 januari 2018 10:19

Helt sjukt. Det finns hur mycket som helst felrapporteringar/lögner från MSM så där ligger problemet? När alternativa medier kommer med fakta som strider mot vad de PK skribenterna tycker och skriver skall det mörkas. Jag tror att det börja gå upp för svenskarna vilka hycklare sju(k)klöverpolitkerna och de PK är.

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 10:21

Regeringen, 7-klövern och media och nu Folk & Försvar påstår att Ryssland och SD är det största hotet mot Sverige och demokratin. De pratar om demokrati samtidigt som de inför censur, åsiktsregistrering (med hjälp av FRA, EXPO och Researchgruppen), de trakasserar lokala SD-politiker och får dem avskedade och avstängda från fackföreningar och nu senast Djurens Rätt, de hemligstämplar utredningar, de hemligstämplar avtal med andra länder (Saudi), de sätter SÄPO, FRA och polisen på att jaga åsiktsmotståndare på internet, de kvoterar in radikala muslimer på viktiga samhällsposter över hela landet, de vägrar införa tjänstemannaansvar,

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 januari 2018 10:27

En av de värsta förespråkarna ,läs, godhetsapostel i Högsby kommun klagar nu på att det är nerskräpat på Storgatan i Högsby ,det är ju de som hon vill ha hit som skräpat ner ! För sent ska syndarn vakna !

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 10:33

Forts. (texten försvinner fortare än jag hinner skriva)

media undanhåller information, ljuger och vinklar och springer maktens ärenden, de tvingar hederliga poliser och militärer att sluta och ersätter dem med regimtrogna (vänsterextremister och muslimer), de kvoterar in muslimer på viktiga samhällsposter över hela landet

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 10:34

Du har en bugg i systemet nu Thoralf. Man hinner inte skriva mycket innan texten försvinner

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 11:07

Jag skall kolla upp det.

Skriv i ett annat dokument och kopiera sedan in texten som kommentar.

 
Ingen bild

C Andersson

18 januari 2018 10:36

Journalist är inte en skyddad titel. Det finns journalister som inte är journalister. Och så finns det journalister som inte är journalister. Och så finns det journalister som är jourmalister. Men de är inte särskilt många. Om ni förstår vad jag menar.

Läs gärna nedanstående artikel på dagensjuridik.se Den tangerar ämnet.

"Hovrättens dom särbehandlar näthot mot personer inom rättsväsende och media"

http://www.dagensjuridik.se/2018/01/hovrattens-dom-sarbehandlar-nathot-mot-personer-inom-rattsvasende-och-media#comment-89941

 
Ingen bild

SM811

18 januari 2018 10:37

Donald levererar – Topplista över Falska nyheter 2017
Samma från msm i Sverige. Kolla bilden längst ned.
https://petterssonsblogg.se/2018/01/18/donald-levererar-topplista-over-falska-nyheter-2017/#more-245436

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 11:09

Tänkte använda bilden i blogginlägget men eftersom jag inte vem som har upphovsrätten avstod jag.

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 10:41

Jag vet att det jag skriver är kontroversiellt men titta bara på utvecklingen i Frankrike, Storbritannien och Tyskland. Om tio år kommer de flesta poliser att vara araber/muslimer och islams inflytande kommer att vara så starkt att inga beslut kan tas utan deras godkännande. Jag ser framför mig två olika framtidsscenarion - ett där EU's och MB's plan går som på räls och deras grepp om Sverige stärks eller att en del muslimer tycker det går för långsamt och att de då inom 5-10 år genomför ett test; med vapenmakt tar de över en mindre svensk stad, sätter upp vägspärrar och inför tillfälligt sharia. Sen avvaktar de och studerar hur lång tid det tar för Sverige att samla polis och militär inför ett återtagande av staden. Då försvinner de bara och blandar sig med övriga invandrare i staden och inget mer händer...förrän några år senare då de genomför det i större skala. Finner ni detta scenario otroligt?

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 10:44

Svenska folket börjar äntligen att vakna. De senaste veckorna har jag hört många uttrycka sin ilska, i väntrummen på sjukhus, på museum, på restauranger, på arbetsplatser. Folk börjar bli ordentligt förbannade.
Jag misstänker att valresultatet redan är uppgjort. Valfusk med andra ord. De styrande kommer aldrig tillåta SD att få något inflytande.

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2018 11:02

SD har i många, många år varnat för denna utveckling vi nu ser i samhället. Ska 7-klövern och media be om ursäkt till SD eller ska de öka trakasserierna mot Sverigedemokrater och förbjuda bloggar, alternativa (sanna) nyheter eller till och med förbjuda SD?

 
Ingen bild

C Andersson

18 januari 2018 11:05

Hur länkar man till den här artikel? Jag blev tvungen att leta på nätet med Yahoo.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/18/11508792-vinnova-sekretessbelagger-ansokningar-morkar-att-sodertorns-hogskola-ingar/

Ska det vara så? Vad vore internet utan länkar? Fast länkar blir förbjudna nu innan valet.

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 11:13

Klicka på rubriken på blogginlägget så får du länken i ditt webbadressfönster.

Men det förutsätter att använder thoralf.bloggplatsen.se för att läsa min blogg.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

18 januari 2018 12:14

Nedläggningen av mentalsjukhusen var bland det elakaste S gjort. Även om det var väl menat blev resultatet förödande för de sjuka. Och precis som nu kan S aldrig medge ett fel och ändra sig.

http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9910/17/psyk.html

 
Ingen bild

C Andersson

18 januari 2018 12:33

@Thoralf Alfsson Torsdag 18 jan 11:13

Det fungerar alltså inte med thoralf.se Skumt!

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 13:03

thoralf.se är mitt eget domännamn som länkas till thoralf.bloggplatsen.se och då förloras uppenbarligen en del funktioner.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 12:36

Det som händer nu är att oppositionen ska elimineras.
Man vill inte höra att invandringspolitiken är och har varit vansinnig och problemen inom alla områden beror på den.

Kina är förebilden för Löfven.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 12:40

Polischefen är förbannad !
Antagligen för att hon har röstat rött.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 12:48

Nu spekuleras över vad orsaken är till alla problem i samhället beror på.

Jag vet svaret.

Dumma politiker, inget annat !

Om hur många år kommer det att erkännas ?

 
Ingen bild

Niklas R

18 januari 2018 13:01

@Ölandsbonde
Min personliga teori om varför sossarna stängde ner mentalsjukhusen och förstörde arkiven på 90-talet var för att förstöra alla bevis på hur de använt dessa institutioner för att göra sig av med irriterande personer genom inskrivning i mentalvården.
Precis på samma sätt som andra socialistiska stater har gjort.

När socialismen föll i världen på 90-talet så blev det för osäkert att ha kvar dessa institutioner som lagringsplats av oönskade individer så därför la de helt sonika ner alltihop.

 
Ingen bild

C Andersson

18 januari 2018 13:22


Ett annat aktuellt ämne: Ibland är resonerar SD förnuftigt. Det är när de tycker som jag:

Riksdagsmajoritet för att utreda ett tredje kön: https://samnytt.se/riksdagsmajoritet-for-att-utreda-ett-tredje-kon/

Inga juridiska kön och två biologiska kön ska vi ha. Inga bokstavkombinationer är kön. De är diagnoser.


Hur många diskrimineringsgrunder kan vi slöpa? 1+2+3+4+5

1) Kön: att någon är kvinna eller man. Även diskriminering på grund av att en person är transsexuell. Kallas i dagligt tal för könsdiskriminering.
2) Etnisk tillhörighet: nationellt eller etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Mycket av den etniska diskrimineringen kallas i dagligt tal rasism.
3) Religion eller annan trosuppfattning: avser en persons religiösa identitet. Samtliga religiösa utövare omfattas, samt de med icke-religiös livsåskådning. Politiska åskådningar och etiska eller filosofiska värderingar som inte har samband med religion omfattas inte av diskrimineringslagens skydd.
4) Sexuell läggning: homosexuell, bisexuell eller heterosexuell läggning. Omfattar inte sexuella aktiviteter, varken icke-kriminaliserade som fetischism och partnerbyten eller kriminaliserade som pedofili och nekrofili.
5) Könsöverskridande identitet eller uttryck: att någon inte identifierar sig som kvinna eller man eller genom sin klädsel eller på annat sätt ger uttryck för att tillhöra ett annat kön
6) Funktionsnedsättning: varaktiga fysiska, psykiska eller begåvningsmässiga begränsningar av en persons funktionsförmåga som till följd av en skada eller en sjukdom fanns vid födelsen, har uppstått därefter eller kan förväntas uppstå.
7) Ålder: uppnådd levnadslängd. Undantag är för nedre åldersgränser med berättigat syfte och vissa uttryckliga undantag.

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 14:28

Instämmer!

"Inga juridiska kön och två biologiska kön ska vi ha. Inga bokstavskombinationer är kön. De är diagnoser."

 
Ingen bild

Pepparholm

18 januari 2018 13:44

Åkessons förslag i partiledardebatten att vid behov låta militär avlasta polisen har givetvis rört om i grytan.

Andra partiledare, så kallade experter och debattörer uttalar sig som om Åkesson vill ha militär intervention med stridsvagnar och soldatanfall under skarpskjutning i berörda förorter.

Vad jag hörde att han sa, var att vi bör lära av Danmark. Då vore det väl klokt om Åkessons kritiker med Stockholmshorisont tog rätt på vad man gör i Danmark innan man skriker.

Jag googlade. Jag fann många inlägg som var flera månader gamla. Till och med SVT Nyheter skriver att Polismästaren i Malmö är försiktigt positiv till den danska modellen att sätta in soldater för att avlasta. Så då måste det väl vara en korrekt och godkänd nyhet.

I Köpenhamn bevakar man t ex Synagogan som tidigare var polisuppgift och gränsstationerna. Jag har själv mött dem i Rödby – positivt, korrekt och trevligt.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kan-vara-intressant-for-malmo

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 januari 2018 13:56

Är det inte så förbannat typiskt? Afrikaner, muslimer och araber måste missbruka precis allt. Man kan inte förvänta sig att saker ens utförs, sköts korrekt eller förvänta sig någon som helst hederlighet. Allt, precis allt ska missbrukas och utnyttjas.

"Järva Rent och Snyggt" läggs ner efter katastrofrapport av oberoende granskare
https://www.flashback.org/t2908788
https://tinyurl.com/ycwbhg69

"vissa föreningar ska ha tillkommit enkom för att tillskansa sig städbidraget."

Ohederligheten sitter i generna på dessa människor.

 
Ingen bild

hsds

18 januari 2018 14:28

Ett tillägg till det vad "World Traveller" skriver ovan: Som sagt om man försöker att skriva en lång kommentar här så hinner texten försvinna innan man är färdig då sidan laddas om automatiskt efter en tid. Å andra sidan om man försöker kringgå detta genom att skriva texten någon annanstans och sedan klistra in den så möts man ofta av meddelandet "du skriver för fort".

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 14:30

Sidan uppdateras var 10 minut.

Tyvärr är det inget som jag kan ändra eller ta bort.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 januari 2018 14:29

@World Traveller Torsdag 18 jan 10:41

Ja i högsta grad troligt. Repatriering av muslimer måste påbörjas omgående om landet ska kunna räddas. Inbördeskriget kommer annars att bli oundvikligt.

 
Ingen bild

SM811

18 januari 2018 14:31

Otroligt vad dessa politruker är rädda för SD. Det går bra att ingå i en regering som har en politik som är tvärtemot sin egen endast för att utestänga SD. Där finns det inte för mycket bakom pannbenet men det är ju väntat när det rör sig om extrempartiet Mp.
Miljöpartiets nya plan: Ingå regering med Moderaterna för att utestänga SD

Otroligt vad dessa politruker är rädda för SD. Det går bra att ingå i en regering som har en politik som är tvärtemot sin egen endast för att utestänga SD. Sju(k)klövern tar efter SD´s politik men det fattar tydligen inte Lövin. Det finns inte för mycket bakom pannbenet där men det är ju väntat när det rör sig om extrempartiet Mp.

Miljöpartiets nya plan: Ingå regering med Moderaterna för att utestänga SD
http://www.friatider.se/milj-partiets-nya-plan-ing-regering-med-moderaterna-f-r-att-utest-nga-sd


 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 14:46

Det är en snedfördelning av dödsskjutningar i Europa.

Dags för Löfven att ta upp med EU :

Sverige har tagit emot alldeles för mycket skyttar. Dom måste fördelas rättvist.

 
Ingen bild

Någon

18 januari 2018 16:09

Vinnovas svar på twitter, ifall du vill bemöta:
https://twitter.com/vinnovase/status/954004577904414721

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 17:13

Tack för informationen. Jag uppdaterar blogginlägget med detta.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 16:18

Är det någon mer än jag som har funderat på hur det ska gå till om militären ska bistå polisen ?

Brandkåren får ett larm, men dom åker bara om polisen åker med som i sin tur inte åker om militären inte följer med.
Eller hur är det tänkt ?

Militären måste väl vara stationerade på brandstationen eller polisstationen.

Är det någon som vet ?

 
Ingen bild

MagnusH

18 januari 2018 16:46

Begär besked av myndigheten vilket lagrum de åberopar för sekretessbeläggningen.

 
Ingen bild

Lingon

18 januari 2018 17:07

Helt ofattbart att belägga detta med sekretess. Vem skulle drabbats menligt om man inte gjort det, och har du inte fått någon motivering? Detta måste ju kunna överklagas. Transperens - jo tjena. Sånt här gör mig tokig. (sväljer en näve betablockerare)

 
Ingen bild

?Sanningen

18 januari 2018 17:20

Är övertygad om att detta är första steget av ett sedan länge planerat samt kvalificerat röstfusk i september. Man skall helt enkelt mörka det riktiga valresultatet där SD förmodligen är störst.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

18 januari 2018 17:21

Det här kommer att bli den skitigaste valrörelsen i svensk historia. 7-klövern kommer inte att sky några som helst medel för att hindra SD från att ta hem valet. Valfusk blir legio, sanna mina ord! Thoralf! Hur får vi hit oberoende utländska valobservatörer?

 
Ingen bild

Friholt

18 januari 2018 17:32

@Pretty Boy Floyd 16:18 Som jag har förstått det så övervakar dansk militär den danska gränsen mot Tyskland. På så sätt avlastas polisen.

Det bör väl inte vara så kontroversiellt att militär övervakar landets gränser, något som militären ju faktiskt är till för.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 januari 2018 17:45

Hörde i Dagens Studio Ett att Saudiarabien börjar utöka kvinnors frihet.

Läste också på Fria Tider att Ängelholm köper in burkinis för att begränsa kvinnors frihet.

Sverige har världens första feministiska regering.

 
Ingen bild

Friholt

18 januari 2018 17:59

Om jag minns rätt så kunde vi som på 70-talet flög exempelvis till München på Baader-Meinhof-ligans tid se militär bistå polisen. Därutöver hade man parkerat militära bemannade stridsvagnar bakom flygplatshallen.

Om det inträffar en händelse liknande ambassadockupationen i Stockholm, 1975, så kan det nog vara bra att ha tillgång till militären och dess resurser.

Thoralf Alfsson

18 januari 2018 18:06

Jag flög flera gånger på 80-talet till Frankfurt och det var en hel del kraftigt beväpnade militärer på flygplatsen.

 
Ingen bild

Lena1

18 januari 2018 18:07

Mycket bra gräv, Thoralf!
Såg debatten mellan Fransson och Bah Kunkhe, hon är fruktansvärd, hal som en ål, förnekande av att etablerad MSM har en agenda, att SVT och SR sitter o ljuger oss rakt i ögonen om en hel del saker. Allt för att dupera en befolkning och för att lätt få igenom sin "politik" och agenda.
Tycker också att Bah Kunkhe såg en aning skärrad ut, visst vet hon mycket som vi aldrig får reda på.
Det här utspelet handlar om att skrämma de som har en annan s k "värdegrund". Vi ska inte få ha andra åsikter och diskutera dem internt, de vill lägga sig i vad vi anser och kallar detta för "Fake News".

Sedan formuleringen med utländsk inblandning under valåre. Vad avses? Det måste vara Ryssland och RT de avser för alla annan utländsk påverkan är ju OK, eller hur?

 
Ingen bild

Lena1

18 januari 2018 18:11

Är det någon som minns namnet på den höga amerikanska politiker/NATOmilitär som stod i TV och påbjöd sin åsikt till svenska folket,bredvid vår egen försvarsminister för ett år sedan. Då gällde det Värdlandsavtalet för NATO. Är inte DET UTLÄNDSK PÅVERKAN?

 
Ingen bild

Lena1

18 januari 2018 18:13

Ett annat flagrant ex (fast inte i Sverige) var när Obama så i brittiska pressen att folket borde rösta för att stanna i EU (dvs ej rösta för en BREXIT). Det finns många fler gäller bara att minnas.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2018 19:33

Är det verkligen någon som egentligen tror på att enbart polisen klarar av att rensa upp i alla "träsken" inom landet även om dom får loss tusen poliser från gränsen ?

Inte jag i alla fall.

Först måste fjanten Eliasson bort och polisen måste utrustas med kulsprutor och ha tillstånd att skjuta när blåljuspersonal angrips.

Morgan Johasson begriper inte vilka insatser som krävs.

Jag har sagt det tidigare.
Ju längre dom väntar desto större vapen behövs.

 
Ingen bild

Fredde

18 januari 2018 20:26

DDR är alltså tillbaka? Vad blir nästa steg, Stasi som kommer hem och hotar?

”Automatiserad nyhetsvärdering” - det förstår jag som censur, som kommer filtrera bort "olämplig information".

Ska detta föreställa en demokrati?

 
Ingen bild

dajevlar

18 januari 2018 20:55

Vi lever onekligen i en intressant tid. Försämringarna sker sakta, så sakta… ibland kan man undra om allt är regisserat. Om vi tänker tillbaka i tiden så ser vi dock allt allt var bättre 'nyss'.

Ser man det lite större så är 'vi' (kan vara flytande) den första generationen i Sverige NÅGONSIN som lämnar över ett sämre samhälle till våra barn än det vi själva växte upp i. Inget att vara stolt över. Tror tyvärr inte heller att vi gjort livet så särdeles mycket lättare för alla de som kommit hit (en del, visst… men troligen inte ens en majoritet). Ibland säger man win-win… Detta måste vara en riktig lose-lose.

Våra nuvarande politiker är ....... bara.... NOLLOR.... Det gör lite extra ont att jag går upp varje morgon och jobbar för att de ska få sin lön (som de höjer själva när de vill)....!

Jag väntar på uppfinningen av tidsmaskinen som kommer hit och reder ut allt – detta är det sämsta av många alternativ!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

18 januari 2018 21:24

-> Niklas R
Visst kan det ha varit så att sossarna ville sopa undan bevisen på sin omänskliga behandling av de allra svagaste i samhället.
T ex genom detta: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vipeholmsexperimenten

Jag minns också en svensk film från 60-talet där en frisk och sund man skrevs in för tvångsvård på mentalsjukhus på grund av sin politiska uppfattning. Filmen var otäck. Tyvärr minns jag inte vad den hette. Titeln bestod av ett enda ord men vilket minns jag inte. Inget som SVT lär visa i alla fall.

 
Ingen bild

dajevlar

18 januari 2018 21:57

Jag väntar på uppfinningen av tidsmaskinen som kommer hit och reder ut allt – detta är det sämsta av många alternativ!

Fick svar: Detta är det bästa alternativet. Deal with it...

Ok - det är vi, nu , som måste se till att framtiden ska funka. Hur gör vi då?

 
Ingen bild

Stefan A

18 januari 2018 22:21

"öppenhet" är tydligen inget för vinnova, svårt att se
vilken ekonomisk skada deltagarna skulle kunna lida
av en öppen redovisning, tur iaf. att de riktiga experterna
på fake news är med, med "Sandvikenrapporten",
"kompetensregn", "brandmannen från Boden"
"organiserat tiggeri är en råtta i pizzan" med mycket
mera i bagaget har man sörjt för att gräddan av fake news
experterna i Sverige är med på tåget. En gammal progglåt
kan komma till användning igen "Staten och fulmedia sitter
i samma båt"...
Journalisten Bah Kuhnke avsätts förhoppningsvis i höst
fort som fa.. bara den, ses som hyenornas egen
minister.

 
Ingen bild

Bo

19 januari 2018 07:34

I princip all media lämnar ut information som orsakar ekonomisk skada. Jag tänker på ”koldioxidhotet”. Hur stoppar man medias fake news?

 
Ingen bild

C Andersson

19 januari 2018 08:21

BTH-forskare hittar terrorister på Facebook

http://www.blt.se/karlskrona/bth-forskare-hittar-terrorister-pa-facebook/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards