thoralf

Direktlänk till inlägg 11 december 2017

SKALL VI TACKA DONALD TRUMP

Av Thoralf Alfsson - 11 december 2017 23:29

”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är anhållna på sannolika skäl, 20-åringen är skäligen misstänkt. Det kan eventuellt bli fråga om att skärpa rubriceringen.”

TT-artikel i Östra Småland

 

Nu är det tydligen även dags för en ny tvärvändning. Ni missade väl inte att se dokumentären ”Tvärvändningen” i så fall rekommenderar jag att ni ser den. Då kommer ni bättre förstå vad jag menar med blogginlägget.


Nu kommer uppenbarligen en ny tvärvändning. Helt plötsligt och helt oförklarligt tycks nu ledarskribenter, politiker, journalister och debattörer vara helt överens om att muslimska män, män från muslimska länder, män som har islam som sin religion är ansvariga för mycket av den antisemitism som finns i Sverige idag. Nu flyttas fokus från nazister/högerextremister till män och kvinnor med invandrarbakgrund och som framförallt har islam som sin religion.


Jag har idag läst ett flertal ledarartiklar, nyhetsartiklar, hört radioinslag och sett reportage i TV där muslimska företrädare till och med erkänner och beskyller sina egna grupper för antisemitism. Vi kan verkligen prata om en tvärvändning. Ingen såg den komma.


Till och med Martin Tunström på Barometern gör en tvärvändning i en ledarartikel.


”Det är dags att de högtidstal som hålls varje år i samband med uppmärksammandet av Kristallnatten och på Förintelsens minnesdag omsätts i ord. Det är också dags för självrannsakan.

Länge var det politiskt känsligt att tala om den antisemitism som växer bland unga med rötterna i Mellanöstern. Brottsförebyggande rådets hatbrottsstatistik omfattade under lång tid inte brott mot en minoritet som utfördes av medlemmar från en annan minoritet. Hatpredikningar i moskéer möttes med överslätande reaktioner och rekryteringen av IS-krigare i de förorter där hatet mot Israel frodas skulle mötas med lägenheter och bidrag.

Traditionella verktyg mot antisemitismen har också urholkats. Forum för levande historia som inrättades på grund av skolan inte lyckats med att ge elever grundläggande kunskaper om Förintelsen har fått allt fler uppgifter - som att informera om ”rasism mot samer”. Så blir det när postkolonial teori och och tankar om den vite mannens skuld avgör prioriteringar. Den islamistiska antisemitismen passar helt enkelt inte in det antirasistiska berättelse om främlingsfientlighet som vuxit sig så stark i Sverige.”

 

Jag tror att det framförallt är den tredje statsmakten som skall ägna sig åt självrannsakan. Det är chefredaktörer, ledarskribenter, journalister, krönikörer och debattörer som skall stå i första ledet. Det är vi som påtalat att de antisemitiska stämningarna i väldigt stor utsträckning kommer från invandrade muslimska grupper som fått utstå spott och spe från etablissemanget och anklagats för både det ena och det andra för att vi vågat säga sanningen. Nu får vi rätt även i detta.


Vilket trauma upplever inte den politiskt korrekta mediekåren idag! Frågan är om tillnyktringen bara är tillfällig.

 

Skall vi tacka Donald Trump för tillnyktringen i svensk media?

 

Hur många tror att det kommer bli bättre i Sverige med följande framtidsutsikter? Här finns de verkligt mörka krafterna i vårt samhälle.

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tompa

11 december 2017 23:45

Håller du med om detta?

http://www.barometern.se/insandare/ar-norrliden-en-forlorad-stadsdel/

Thoralf Alfsson

12 december 2017 00:15

Det handlar om svenska språket! Det håller jag med om.

Vi vill lägga ner modersmålsundervisning och istället satsa mer på svenska undervisning.

 
Ingen bild

Yvonne

11 december 2017 23:49

Inte undra på att Sverige kommer att ha den största andelen muslimer i Europa i framtiden. UNHCR tror ju att EU och USA kommer att minska sitt mottagande och vad gör Sverige då? Jo, de utökar antalet kvotflyktingar för att kunna ta in fler på kvot. Och fast det är fred i Syrien nu så kommer det ett stort antal därifrån fortfarande och det ämnas tas in kongoloeser, etiopier, eritreaner och andra nationaliteter.
https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2017/2017-12-11-Forberedelser-i-gang-for-utokad-flyktingkvot-2018.html

Vi går på knä redan! Vem och vad skall betala för allt det här?

 
Ingen bild

Hacke

12 december 2017 00:20

Det är vidrigt att skåda hur inte minst traditionell media - största boven i dramat - nu börjar två sina händer när inga mörkläggningsgardiner eller dimridåer i världen längre förmår dölja vad som sker i vårt land.

Att nu se kappvändarnas fega försök att kollra bort korten kring det egna sveket mot uppdraget och folket är ett första klassens uppvisning i ynkedom. Nätet glömmer aldrig vad dessa folkförrädare har gjort under decennier och vilka irreparabla skador de förorsakat landet.

För att tala deras eget språk när det nu visar sig att deras hatobjekt nummer ett sd/fri media haft rätt på punkt efter punkt:
Det dånar uti rättens krater…

 
Ingen bild

Björn

12 december 2017 00:33

Det kanske är som så att ett påbud har kommit uppifrån som sen har vandrat ner via de judiska intressena som äger en stor del av vår kultur med tidningar och böcker.

Så här I juletider kan det vara bra att höja medvetande graden en aning. Det har ju redan smällt I New York.
"Who is planning to massacre us"
https://www.youtube.com/watch?v=y5BX_CEYh-M

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 december 2017 01:54

Detta är det vidrigaste jag någonsin sett. Den 26-årige tvåbarnspappan slaktas helt iskallt av en psykopatisk galning till polis. Jag har sett hela filmen som finns på Fria Tider och varnar den känslige. Psykopaten har friats. Hur är det möjligt?

Fundera gärna på om det hade varit en svart person. Vilket jävla liv det skulle ha blivit.

Ber gråtandes för sitt liv – skjuts till döds av polisen
https://www.expressen.se/nyheter/ber-gratandes-for-sitt-liv-skjuts-till-dods-av-polisen/

https://tinyurl.com/ybnpxpc7
http://www.friatider.se/usa-polis-sk-t-ihj-l-man-som-gr-tande-kr-p-mot-honom-frias

 
Ingen bild

Observer

12 december 2017 02:56

DONALD TRUMP kan det här med att ingjuta framtidstro hos sina väljare.

...Idag signerade han detta:

Vårt land drömmer stort igen, sa presidenten när han på måndagen signerade Nasas nya direktiv.

 
Ingen bild

Observer

12 december 2017 03:02

Trump tänker ta USA till mars!

http://omni.se/trump-vill-skicka-manniskor-till-manen-malet-ar-mars/a/a2wm42

8 års utebliven Svensk migration skulle ge Sverige möjlighet att bli först till mars.

 
Ingen bild

Observer

12 december 2017 03:07

Med MP i spetsen får vi se fram emot en tur på oxkärran till priset av mars-programmet! ✌️

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 december 2017 03:23

Lärare törs inte gå till jobbet

”Tvångsintegrering ledde till kaos På grund av Socialdemokraternas sammanslagningar av skolor för ökad jämlikhet vågar nu inte lärare i Härnösand gå till jobbet. Eleverna hotar och misshandlar lärare, och stjäl, kränker och förstör.”

(Ni måste kopiera länken och klistra in i adressfältet. Går inte att korta)

http://www.fjällsjö.nu/media/20171209-larare-vagar-inte-ga-till-jobbet.php

 
Ingen bild

C Andersson

12 december 2017 05:39

"Brottsförebyggande rådets hatbrottsstatistik omfattade under lång tid inte brott mot en minoritet som utfördes av medlemmar från en annan minoritet."

Känn på den! Har man inte i åratal mörkat alla hatbrott som utförts av en minoritet mot en majoritet?

Hatbrott utförs inte av nordiska nazister utan mordiska rasister.

Ingvar Oldsberg sades vara Lennart Hylands kronprins. Tolka det hur ni vill.

 
Stefan K

Stefan K

12 december 2017 06:48

Pinsamt, riktigt pinsamt och samtidigt bra.

Att konflikter stannar inom gränser är en av vår tids största politiska floskel.

Där muslimer är i majoritet uppstår problem, så också där antalet utgör en stor procentuell del av befolkningen. Vi ser det redan och kommer att bli varse framöver.

Läs dagens Ledarsidorna och ni förstår vad vi har att vänta.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tony

12 december 2017 07:23

Och då kan man undra över Svenskarnas tillstånd när vi
bedömer vilka politiker som vi tycker bäst om,har tyckt
länge att opinionsundersökningar är beställningsverk
av myndigheterna, vi har idag någonstans mellan en och en halv miljon invandrare och stora problem med dem,den populäraste
politikern är Annie Lööf som tycker att Sverige kan ta emot
30 miljoner?? Kan någon förstå om denna undersökningar skulle
vara riktig hur Svensken tänker?? Jag gör det inte?

 
Ingen bild

Rödhaken

12 december 2017 08:00

Någon tvärvändning kan ännu inte upptäckas i Dagens Nyheter. Normalt citerar DN:s journalister gärna Expo, men artikeln på Expo om vilka gärningsmännen i Göteborg är, verkar de ha missat av någon outgrundlig anledning. Det enda de skriver är att de citerar åklagaren som säger att attacken kan kopplas till världspolitiska händelser.

 
Ingen bild

Sura Pelle

12 december 2017 08:36

Den sk tvärvändningen var bara en mild inbromsning nu är det full fart igen med vansinnigheter.

 
Ingen bild

Skatt

12 december 2017 08:48

Varför ska vi åka ner till våra länder när det blivit fred.
Här får vi allt gratis utan att arbeta. Man ser det i kommunen att det finns dom som kommit hit från krig dom skiter fullständigt i deras egna länder.

 
Ingen bild

Niklas R

12 december 2017 09:44

Noterade idag att SVT och SR fått nya förhållningsdirektiv från Partiet.

Nu ska gamla nyheter som invandringskritiska känt till och sagt i åratal lanseras som "nyheter". Antagligen inför valåret så att sossarna kan peka på att det är ett problem som måste åtgärdas.
Senast nu är att invandrarna ska lära sig svenska normer och regler, mao svensk kultur. Samt att illegala utlänningar köper färdiga historier för att kunna lura till sig PUT.
Något som jag vetat i 10 år men som uppenbarligen är en "nyhet" för sossarna.

@Thoralf
"Vi vill lägga ner modersmålsundervisning och istället satsa mer på svenska undervisning."
Det är en bra idé. Och det heter "svenskundervisning". Jag utgår ifrån att all undervisning är på svenska i den svenska skolan :)

Thoralf Alfsson

12 december 2017 10:43

Jag förtydligade genom att särskriva. Så att ingen tror att man skall undervisas i att bli svensk ;-)

 
Ingen bild

Lasse

12 december 2017 10:01

Det börjar hända lite på mediafronten. Ekot, av alla, avslöjar nu handel med falska asylberättelser. Under galgen börjar nu Public Service ägna sej åt sanningsenlig faktaförmedling sånt som alternativ media och bloggare har skrivit om i många år. Tiden börjar komma ifatt SVT/SR frågan är om den någon gång kommer till Barometern, tillsammans med P¤ Kalmar de största lögnmegafonerna i södra Sverige

Thoralf Alfsson

12 december 2017 10:46

Vi vet alla att detta bara är en myt. Ingår väl i Ullenhags myter nr 2.

 
Ingen bild

SM811

12 december 2017 10:07

Imam manar till handling
https://samtiden.nu/2017/12/imam-manar-till-handling/
Sverige kommer att bli det 1:a landet i EU som muslimer kommer att dominera. Denna hatiska ideologi har de PK anammat med näbbar och klor och vilselett svenskarna att invandrarna är de som skall rädda pensionerna, vården, välfärden mm. Nu börjar det brännas i baken på journalisterna. Har 87% av befolkningen fått upp ögonen och ser att de far med lögner? Hoppas att domen mot dessa svenskfientliga personerna kommer att få ett kännbart straff.

SD-förslag om integrationsplikt i Landskrona klubbat i kommunfullmäktige.
https://samnytt.se/sd-forslag-om-integrationsplikt-i-landskrona-klubbat-i-kommunfullmaktige/

Återigen får SD rätt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 december 2017 10:42

Heja på Trump !

 
Ingen bild

Fredde

12 december 2017 10:42

Jag undrar om Betnér, Schyffert, Ernman och de andra B-kändisarna nu kommer att förstå vad som pågår...?

Fast, de lever ju i sin egen lilla rosa bubbla inne på Café Opera, och märker inget av verkligheten.

 
Ingen bild

Lena1

12 december 2017 11:02

Nej jag börjar bli tveksam till Trump, därmed inte sagt att Hillary Clinton var ett alternativ i amerikanska valet, absolut inte. Men Trump sa saker som människor ville höra och vi blev duperade.
Det jag har emot Trump är att hans svärson Kushner som är en rådgivare har tagit för stor plats, då han är jude men även sionist. Varför erkänna Jerusalem vid denna tidpunkt? Det spär på spänningar och krigshandlingar.

Det som står emot palestinierna är att de fått dussintals förhandlingar för en tvåparts delning tidigare, då hela det internationella samfundet engagerade sig, men de har alltid svarat med intifador och sånt skit. Därför är det svår att stödja palestinierna också. Så jag avstår att ha åsikter om detta.

 
Ingen bild

Ludvig

12 december 2017 11:10

Jaså svenska medier börjat vakna till, det måste väl vara tillfälligt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 december 2017 11:30

Har Schyffert alla hästar i stallet ?Han har ju griskultingar hemma i lägenheten ! Undrar om det inte är vaj i planeten !

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 december 2017 11:36

Vad gäller attackerna mot Synagogorna, kommer det snart att försvinna i alla andra nyheter. Det är ju snart val och då måste ju främst Sossarna och Miljöpartiet hålla sig sams med alla Muslimer i Sverige. Även om de flesta bara kan rösta i det lokala kommunalvalet, är det viktigt att leda in dem på "rätt spår"..

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 december 2017 11:58

"Falska asylberättelser"
Jag tror det var 10 år sedan Kenth Ekeroth publicerade sin undersökning om detta. Han skrev "få asyl i sverige" och översatte det till arabiska. Sedan kopierade han från träffarna och översatte till svenska. Något som varenda journalist i landet kan klara av.

Var och en kan göra samma sak idag. Fast inte jag. Jag gjorde det då och begrep hur det låg till.

 
Ingen bild

World Traveller

12 december 2017 13:07

@ Cosmic Debris
Jag tittade på videon där tvåbarnspappan blir skjuten. Fy fan vad sjukt. Om offret varit svart eller muslim hade media skrikit i högan sky. Varför anser de att det är ok när vita mördas eller våldtas?

 
Ingen bild

Svante1

12 december 2017 13:24

Nu har jag läst en ledare i Borås Tidning,sk moderattidning=Barometern i Kalmar. Bluff o båg vad gäller klimatet...
Lars Bern har haft koll på klimatet sen början av 2000-talet. :)

 
Ingen bild

C Andersson

12 december 2017 13:41

Mona Sahlin: Jag blev tafsad på av ministerkollega

 
Ingen bild

Ölandsbonde

12 december 2017 13:48

Angående människors påverkan på klimatet. Det som kallas "global uppvärmning".
Det vanligaste argumenten för att det är så är att:
-"Tusentals forskare och vetenskapsmän säger att det är så. Så många kan inte ha fel".
-"Det finns inga vetenskapsmän som tycker annorlunda".

Argumentet att "alla säger så" är riktigt uselt. I frågor av vetenskap gäller inte

kvantitet utan kvalitet. Alla, inklusive den tiden experter, var t ex överens om att jorden var platt. De alla hade fel.
Idag är det bara muslimer, och deras experter, som tror att det är så. Då muslimerna bara är ca 1,5 miljarder så räcker det inte för att de ska anses ha rätt. Med tiden kanske de får rätt.

Att inga vetenskapsmän tar avstånd från klimatalarmisterna stämmer inte. Det finns det många som gör. I

regel är de äldre och har inte någon karriär att bry sig om. För i den här frågan är det inte nyttigt att gå

emot en majoritet, hur fel den än har. Du riskerar nekade forkningsanslag och kan bli utfryst av kolleger.
Det hela påminner faktiskt mycket om det som gäller frågor om massinvandringen i Sverige. Ifrågasätter du

lönsamheten med, och behovet av, invandring för att klara välfärden när 40-talisterna går i pension. Då

ligger du minst sagt illa till.

Här nedan har jag länkat till några yttranden från professorer. Och det finns väldigt mycket mer. Jag tar

dem bara som exempel på att det finns vetenskapsmän som inte befinner sig på klimatalarmisternas vagn.


Ett bra inslag där tre experter förklarar
https://www.youtube.com/watch?v=C35pasCr6KI

Pofessor
https://www.youtube.com/watch?v=4YMttEhtgpk

Geologiprofessor i senatsförhör
https://www.youtube.com/watch?v=EHFfOOF-6Fs

astrofysiker
https://www.youtube.com/watch?v=eEmUS7PAWFw

Professorer, massor av dem
https://www.youtube.com/watch?v=D-m09lKtYT4

Professor
https://www.youtube.com/watch?v=iEPW_P7GVB8

Professor
https://www.youtube.com/watch?v=PzfQXd9vhok

morsk-amerikansk nobelpristagare i fysik
https://www.youtube.com/watch?v=SXxHfb66ZgM

Professor
https://www.youtube.com/watch?v=GujLcfdovE8

Inte professor men en mycket underhållande skotsk vicecount som mer diskuterar mediers roll i spridandet av myten.
https://www.youtube.com/watch?v=UGqcweY1a3I

Ekolog, grundare av Greenpeace. Tas med då han knappast kan anklagas för att vara miljöbov.
https://www.youtube.com/watch?v=RkdbSxyXftc

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 december 2017 15:22

Ekot avslöjar: Systematisk handel med falska asylberättelser

SD ska omedelbart kräva att ALLA som beviljats asyl sedan 2005 ska genomgå en ny utredning eller genast kastas ut ur landet, utan ny utredning.

Detta jävla pajaseri måste få ett stopp.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6838456

 
Ingen bild

O´ Hyra

12 december 2017 16:01

De två som begärts häktade i Göteborg.
En palestinsk och en syrisk medborgare.

https://minfil.org/Sc32lbd5b7/G_tebo...7_Aktbil_7.pdf
https://minfil.org/T730l2dab6/G_tebo...7_Aktbil_8.pdf

 
Ingen bild

Varg

12 december 2017 16:44

@ C Andersson
Tafsar man på Mona Sahlin måste man vara extremt desperat.... :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 december 2017 17:28

@O´ Hyra Tisdag 12 dec 16:01

Tack för länken. Att det var muslimer kom inte som någon överraskning. För någon?

Sannolikt kommer de muslimska mordbrännarna att frias.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 december 2017 18:12

Nu är den alltid lydige springpojken Dick Harrison ute på en desinformationsrunda. Någon som är förvånad? Nej, den "mannen" förnekar sig inte.

Judehatet fanns i Sverige – innan det fanns judar här
https://www.svd.se/judehatet-fanns-i-sverige--innan-det-fanns-judar-har

 
Ingen bild

Pepparholm

12 december 2017 18:13

Docent Jakob Heidbrink skriver i Kvartal en lång och intressant krönika. Han ställer den viktiga frågan om våra myndigheter ska nå sina mål med självvalda medel eller om de ska vara laglydiga med demokratisk kontroll.

https://kvartal.se/essaer/inte-bara-transportstyrelsen-1

 
Ingen bild

Lena1

12 december 2017 18:16

Enligt Ekot kan ett kryphål i lagen göra att asylsökande som fått avslag ändå hålla sig kvar i landet med hjälp av en ansökan till gymnasieskolan. Denna nya gymnasielag genomfördes förra sommaren. (Tänk vad behändigt den kom till nytta nu, det är som om det vore uträknat...)

Finns det någon mer därute som tror att det är avsiktligt gjort, en regering som endast är ute efter att skapa så mycket kaos i samhället det går? Och som även försämrar betingelserna för ett drägligt liv för en stor mängd av det svenska befolkningen.

https://ledarsidorna.se/notis/notis-kryphal-i-lagstiftningen-resulterar-i-vaxande-skuggsamhalle/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se