thoralf

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2017

MÅNGA FRÅGOR

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2017 23:46

Jag har filosoferat ikväll. Har legat i uterummet i divanen och studerat kvälls o natthimlen. Hur kommer kollapsen i Sverige att utveckla sig? När börjar den? Har den redan börjat? Men ingen har ännu förstått vad som sker! Hur värdesäkrar man sina tillgångar? Kommer de pensionsinbetalningar som många svenskar litar på kraftigt förlora sitt värde? Vilken sjukvård kan man räkna med efter att vårt välfärdssystem har krackelerat? Vilket land skall man flytta till när kollapsen går överstyr? Skall man flytta redan nu? Skall man flytta sina tillgångar till en annan valuta? Kommer kollapsen inträffa över hela västvärlden?


Hur länge kan vi fortsätta att leva över våra tillgångar?  

 

Hur kommer framtidens historiker och statsvetare se på gårdagens politiker och på dagens politiker?


Enligt en tidningsartikel har svenskarna bolån som uppgår till svindlande 3 000 miljarder kronor. Hur många av dessa låntagare klarar av en ränta på 5 procent? I ett historiskt perspektiv är 5 procent en väldigt låg ränta på bolån! Jag startade med 14,25 procent i ränta på mitt första bolån 1981. Hur många skulle klara den räntan idag. 285 000 kronor i ränta under ett år på ett lån om 2 miljoner kronor!


Enligt en annan undersökning är Sverige det land inom OECD som tagit emot flest flyktingar per capita. Lågutbildade från tredje världen som regeringens företrädare hävdade att de hade akademisk utbildning. Hur många av dessa kommer bli framtidens terrorister?


Tänk om man hade svar på alla dessa frågor! Hade jag det skulle jag med största sannolikhet bo någon annanstans i världen!

 


 
 
Ingen bild

Tors Hammare

20 augusti 2017 00:21

Efter valen 2018/2022 är det kört för Svedala. Om inte innan!!!? Byt regering!!!!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 augusti 2017 00:24

Lite hatfakta:

Det påstås att utländska läkare räddar vården. Varför är det då full panik på alla sjukhus och vi närmar oss en grand mal-liknande vårdkollaps?

”År 2016 fick 47 invandrande läkare godkänt att praktisera i Sverige. Det ska ställas till det totala antalet invandrare på 163 000 som kom till Sverige under 2015 ”

Sverige har en läkartäthet på 3,8 per 1 000 invånare

3,8x163= 619

Det behövs alltså ett tillskott på minst 600 läkare endast för att klara den ansvarslösa och skadliga invasionen från dysfunktionella muslimska länder och Afrika 2015. Då är inte illegala som ges gratis vård inräknade. Från och med år 2013 uppgår antagningen till ca 1 600 personer per år till läkarutbildningen. Antalet som slutar eller pensioneras per år är minst 800.

Det kommer att ta många år innan vi hinner ikapp. Det förutsätter givetvis noll (0) invandring i fortsättningen. Jag tror däremot att tillståndet har permanentats av Reinfeldt och Löfven.

Vi har sannolikt ett gigantiskt underskott på läkare. Sjukvårdens sönderfall beror på den skadliga invandringen. Reinfeldt och Löfven har importerat mycket vårdkrävande och därmed kostsamma patienter.

Den som påstår något annat ljuger eller är desinformerad.

 
Ingen bild

Björn

20 augusti 2017 00:46

Ibland skulle det vara bra med en spåkula. Personligen tror jag att livet kommer att fortsätta ungefär som idag. Åtminstone de närmaste 10 åren. Men om vi får behålla gammelpartierna vid makten kommer det sen att bli kärvt, framför allt för våra barn.
Ser man på Turkiet så lyckades man att vara ett sekulariserat land ganska länge och det tack vare militärerna. Majoriteten av befolkningen var muslimer och bland militären var det tvärtom. Men efter det misslyckade kuppförsöket har utrensningar skett och nu går Turkiet mer mot att bli en muslimsk stat. Ska bli intressant att se utvecklingen där.
Och den stora frågan. Vart ska man flytta och ska man behöva flytta? Flyttar man utomlands blir man ju själv en invandrare.
Stefan Persson, (H&M Persson) sommarpratade för ett par år sedan och sa då att han hade en dröm om att bygga en stad någonstans I Sverige. I den skulle alla som heter Stefan få bo. Nu blev det inte så. Han köpte en by I England istället.

 
Ingen bild

Tors Hammare

20 augusti 2017 01:46

WTF, ju förr kollapsen kommer ju bättre för så länge den dröjer så fortsätter Trögsvensken att rösta på psykotiska Sjupartiet!

 
Ingen bild

millicom

20 augusti 2017 02:17

Tankar som jag har haft dagligen...

Skillnaden mellan skeenden, händelser och hur vi kommer att beskriva det vi nu ser i framtidens historia.

För c:a 13 år sedan, så gjorde jag bedömningen att det troligtvis kommer att gå åt helvete... Började att säkra tillgångar, lära mig saker som min generation inte har en susning om längre...(Kan ju alltid Googla...)
I det stora hela så borde det ha gjort mig till en starkare människa, kunskaper är aldrig fel! Men min dystopiska natur gör sig mer och mer påmind... det här kommer inte att sluta väl!

Jag passade på att lära mig två nya språk, på var sin sida om planeten, och jag har faktiskt också ett par universitetspoäng i arabiska, det var en kul grej, ett decenium senare, kanske det är det viktigaste jag gjort, jämte skepparexamen, jägarexamen, och inhämtade kunskaper om att vara förberedd på att det värsta faktiskt kan hända.

Jag vill verkligen inte flytta, men jag är inte heller den typen av person som sitter kvar när vi går till botten med flaggan i topp.

Den som har väldigt gott om pengar, behöver aldrig bry sig om dessa frågor, det finns alltid en gräddfil om du har pengarna... (fram till en viss gräns... den heter idag kärnvapenkrig, men kan nog utökas vid behov...) Kapitalismens smutsiga underrede, och dess glittrande tiara!!!

Frågan är väl: vilken öde ö kommer vi att ses på, med en drink i handen, och berättelser om röda stugor och gärdesgårdar.

/millicom

 
Ingen bild

Crister Larson

20 augusti 2017 03:14

Jag lämnade Sverige redan 2010. Bor och lever lycklig i Filippinerna. 67 år gammal, och kommer aldrig mer tillbaka till eländet. Skönt att på avstånd se folkhemmet rasa samman!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 augusti 2017 04:00

Bilden på muslimen Abdul Rahman, 18 som mördade två kvinnor i Åbo och skadade åtta personer, visar som vanligt en ung, välklädd och "snäll" ensamkommande.

Hur många sådana har Sverige tagit emot? Vem/vilka av alla dessa kommer att begå liknande hemskheter?

Det vet ingen.

Var på din vakt! Löfven och Reinfeldt har minerat hela landet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 augusti 2017 06:23

Man kan ju läsa vad den socialdemokratiska bloggaren Johan Westerholm son till politikern Barbro Westerholm har för tankar om framtiden

I artikeln innan finns en underhållande artikel om hur det går på till i SVT och Opinjon Live som kan utnämnas till ett av dom absolut sämsta programmen i SR SVT

https://ledarsidorna.se/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 augusti 2017 06:51

Att återuppbygga försvaret visar att våra politiker har förstått att inbördeskriget närmar sig.

Men ingen nämner det.
Istället beskyller man Putin för att han vill invadera.

Problemet med vårt fösvar blir att ingen vet vilken sida dom ska strida för vid inbördeskrig.

Att invandringen får fortsätta när facit finns på följderna visar vilka idioter som styr Sverige

 
Stefan K

Stefan K

20 augusti 2017 07:42

Många KOMMER att bo i andra länder framöver. Frågan är inte om, utan när, allt rasar samman.

Är det våra barn eller barnbarn som får uppleva smällen?

Läs Fredrik Antonssons artikel "Skillsmässan" på bloggen Iotakt så förstår ni.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

SM811

20 augusti 2017 08:18

Vår dotter försvann till Scotland 2001 och här sitter man och är fattigpensionär. Några vänner till oss har gett sig iväg till USA.
Vart skall man ta vägen för att slippa eländet som stridshingsten Fredrik med bihang har ställt till med blir inte lätt. Svetsaren Stefan knallar på i ullstrumporna i samma spår som svenskhataren Fredrik stakade ut. Inte att förglömma alla PK som sitter och skall uppfostra oss skall också väck från sina positioner.
SD 2018

 
Ingen bild

Friholt

20 augusti 2017 08:23

Låt oss hjälpas åt så vi får slut på det kaos som råder 2017! På så sätt kan vi hoppas på en nystart 2019. Eller som Stagnelius ju uttryckte det:

"Därför gläds o vän och sjung i bedrövelsens mörker:
Natten är dagens mor, Kaos är granne med Gud."

 
Ingen bild

SM811

20 augusti 2017 08:24

En liten statschefs hat mot SD och Jimmie Åkesson säger allt vad som finns innanför pannbenet på Stefan.
"Jimmie Åkesson inte välkommen på statsministerns 60-årsfest"
https://nyheteridag.se/jimmie-akesson-inte-valkommen-pa-statsministerns-60-arsfest/

 
Ingen bild

Bo

20 augusti 2017 08:34

Jag läser att Sveriges statsminister fyllde år och bjöd in alla utan Jimmie. Grattis Stefan, du är förmodligen Sveriges grövsta mobbare! En statsminister borde ha mer vett i skallen, en riktigt osympatisk figur.

 
Ingen bild

AWSvensson

20 augusti 2017 08:38

Tillhör den gamla stammen som såg till att amortera huslånet fortast möjligt och varit helt utan lån sen 192 , aldrig trott på kollektiva lösningar utan satt undan pengar så man har något att leva på som pensionär, allmosan från staten har jag inte rört , den växer långsamt på ett konto. Barnen har lärt sig av sin far o har ordnad ekonomi. Nej tankarna går till barnbarnen, ska de behöva skuldsätta sig upp över öronen bara för att bostadsbristen,en funktion av massinvandringen, driver upp priset på villor o bostadsrätter. Nu föreslog någon inom kyrkan att villaägare ska stå för intergration av migranter genom att köpa villor i deras områden i hyra ut,fdet det är inte villaägare eller privatpersoner för övrigt som ska försöka intergrera det är politikers uppgift ,något de verkar ha svårt att hantera.

 
Ingen bild

Tony

20 augusti 2017 09:33

Framtidens historiker och Statsvetare kommer att
beskriva dagens politiker i någon slags skämttidning
som kan liknas vid den Gamla Mad, där det mest handlade
om fejkade Historier, medan framtidens Mad kommer att
handla om verkliga dårar med bilder av Reinfeldt och Löfven!

 
Ingen bild

Christer

20 augusti 2017 10:28

Jag har länge brottats med de funderingar som du beskriver Thoralf. Ingen vet egentligen något om framtiden, men känslan av att något håller på att gå ordentligt överstyr infinner sig allt oftare. Det är klart att man är rädd. Rädd för att civilsamhället vi skapat med sjukvård, omsorg, trygghet och pensioner bara skall implodera.
Jag är rädd för att den tändande gnistan blir ett upplopp som sprider sig, liknande det som hände i Husby 2013. Men den här gången så triggar det MENA i alla utanförskapsområden. Polisen har inte en chans när bilbränderna uppgår till tusen och åter tusen över hela landet. På det följer plundringar av inte bara butiker, utan även privatbostäder, och polisen står maktlös. Någon militär styrka eller beredskap finns inte heller att hantera detta.
Detta är det scenario jag fruktar mest, och det värsta är att jag inte har den minsta ide om hur framtiden blir när bränderna brunnit ut.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 augusti 2017 10:31

BB-krisen. Har någon här sett krigsrubriker om invandrarkvinnor som tvingats vänta, byta BB mm? Eller har de gräddfiler i vården?
Skjutningarna i landets invandrargetton, ett öppet mål för SD. Sätt press på att Eliasson avgår omedelbart. Kläm också åt Morgan Johansson rejält, men låt honom sitta kvar ett år till som en skadeskjuten minister..

 
Ingen bild

Tobbe L

20 augusti 2017 11:26

Det mest tragiska är att ca 80% av svenskarna inte verkar fatta allvaret, utan de tror det är några små utmaningar som går att lösa med handhjärtan och rätta värdegrunder!
Inte alls konstigt att man blir deprimerad och dricker för mycket.
Frän att ha varit värsta patrioten och haft en brutal arbetsmoral så känner jag nu bara en stor sorg och uppgivenhet.

 
Ingen bild

Waterbug

20 augusti 2017 11:28

Svenskarna kommer i framtidens historieböcker vara kända som folkslaget som avvecklade sig själva och gick under. Egentligen gör det mig inte så mycket då ett sådant folk där majoriteten är alltför naiva för sitt eget bästa samt lider av ett utbrett självskadebeteende faktiskt hör hemma på historiens soptipp. Man kan avsky politikerna hur mycket man vill men det är våra grannar och bekanta som satt dem på sina stolar.

 
Ingen bild

weasel

20 augusti 2017 11:46

Bodde i en förort till stockholm.
Politikerna förstörde i samarbete med journalisterna den förorten.
Lyckades efter några år få tag på en bostad i en annan , oförstörd, förort.
Efter några år hade politikerna i samarbete med journalisterna förstört även denna.
Jag och flickvännen började då planera flykten till en liten ort i Värmland.
När vi samlat ihop kapital och gjort de nödvändiga praktiska förberedelserna var det hösten 2015. Då kom "flyktingströmmarna" . Den lilla orten blev över en natt ca 50 % större genom att det öppnades två flyktingboenden och ett HVB-hem där.
Planerna på huset och flytten lades ner och vi började istället diskutera huruvida vi skulle emigrera till Polen eller Tjeckien.

Om det så går 1000 år förlåter jag inte politikerna och journalisterna för det dom har gjort.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

20 augusti 2017 12:59

Vartåt det lutar är glasklart. Frågan hur det blir är svårare. Är emigration enda löningen för oss äldre som inte längtar efter att dö i åldringsvården medans "rutinerna ses över".

Eller kan vi börja att bygga upp innanförskapsområden där svenska lag och svenska värderingar råder. Öland har i två kommuner ca 22.000 invånare. Antalet fritidsfastigheter känner jag inte till men om alla de innehavarna skrev sig som boende i dessa och valde SD 2018 kunde Öland, i alla fall Borgholm, bli en kommun med majoritet för SD. En bra lokalpolitik kunde där ta sin början.

Det är väl inte helt omöjligt att den gode Sjöstedt, som värnar om minoriteter, kunde få loss några tiotals miljarder till vår minoritet.

 
Ingen bild

Anders L

20 augusti 2017 13:46

14.25 % är i ett historiskt perspektiv en extremt hög ränta, de höga räntorna mellan ca 1975-1995 är det normala genom historien - dessutom så var inflationen hög (betalade av lånen och höjde värdet på huset) avdragen var dessutom höga, så i själva verket betalade du inte 14.25 % ränta, utan ett fåtal prodent.

Thoralf Alfsson

20 augusti 2017 14:02

Anders L

Det var ändå 14,25 procent i ränta som skulle betalas till banken! Vad jag minns var ränteavdragen samma 1981 som idag, givetvis hade de större effekt med den höga räntan. Att vi dessutom hade en annan inflation påverkade inte inbetalningarna varje kvartal. Det urholkade lånet på flera års sikt men i plånboken märktes det inte.

 
Ingen bild

Diego Beloso

20 augusti 2017 16:02

Jag kom till Sverige på 70talet som 6åring i exil från Argentinas militärregierng. Ett smutsigt civilkrig som samma bankmaffia låg bakom som från de krig det fortfarande strömmar in krigsoffer ifrån. Jag har svensk uppväxt och formning och känner mig bekväm med det. Jag har varit stolt över det land som räddade mig och tog emot mig med öppna armar. Palme levde fortfarande då. Jag älskar det Sverige av hela mitt hjärta och det gör mig oerhört arg och ledsen (den ordningen) att se att samma bankmaffia återigen förstöra en stolt nation är bara genomsorgligt.
För att överleva kollapsen och kunna ha en ren kärna måste vi nog inse att vi blivit fördummade och förslavade. Där börjar allt. Sedan förstå de strukturer och mönster som orsakar all misär omkring oss. Orsaken inte symtomen till folkhemmets förfall. Ett enda namn är den röda tråden för Sveriges förfall. Wallenberg. Nordens ståtsherre och Sveriges ägare och riktiga ledare.

 
Ingen bild

Bosse

20 augusti 2017 16:51

Det är åt helvete med hela landet. Tyvärr får vi svenskar varken jobb eller bostad sedan lämmeltåget började till Sverige. Funderar på utlandet men vet inte vilket land?!?

Tips?

 
Ingen bild

weasel

21 augusti 2017 00:01

@ Bosse :
Om du vill hålla dig i Europa så rekommenderar jag de forna öststaterna.
Många av dom är redan (25 år efter järnridån ) redan ikapp och förbi Sverige.
Och där går utvecklingen sakta men säkert åt rätt håll, medan den i Sverige går fort men säkert åt fel håll.
Estland, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern.
Finland och Norge skulle också kunna funka- problemet för de länderna är ... att dom gränsar till Sverige :/

 
Mats

Mats

21 augusti 2017 18:20

@Bosse: https://www.gobankingrates.com/personal-finance/cheapest-countries-live/

Tjeckien känns som ett hett val!

http://avantguard.se

 
Ingen bild

Palle

22 augusti 2017 00:30

Somalierna och analfabeterna breder tydligen ut sig i Kalmar enligt nyheterna. !

Var det vad Persson ville? Hur ska dessa främja kommunen???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se