thoralf

Alla inlägg under oktober 2015

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2015 22:49

Svenska folket har under alla regeringar fått höra att invandringen från tredje världen är en vinst för Sverige. Idag har till och med ansvariga för Arbetsförmedlingen i Småland en debatt artikel i Barometern med rubriken ”Sverige behöver invandrad arbetskraft” där dessa statsanställda förskönar verkligheten. Är det någon som skall inneha kunskapen över hur arbetslösheten i verkligheten ser ut är det ju anställda på Arbetsförmedlingen.


När jag granskar siffrorna för t.ex Kalmar kommun så får jag fram siffror som visar att ca 5 procent av de med svensk bakgrund är arbetslösa, medan de med utländsk bakgrund har en arbetslöshet med närmare 25 procent. Det måste väl ansvariga på Arbetsförmedlingen känna till? Vem är det som ljuger?


Journalisten Mats Andersson tycker uppenbarligen att debattartikeln är riktigt bra. Då han skriver följande som kommentar till artikeln.


”Det konkreta beskedet att 65 000 nya invånare behövs, varje år framöver, är en skön motbild till de halvlögner och nidbilder som sprids och målas upp av alltför många flyktingmotståndare.”

 

Här bekänner Mats Andersson och Barometern färg. Skön motbild?

    

Om nu alla dessa personer och organisationer har rätt borde Sverige skära guld varje dag med den stora invandringen. Regeringen borde inte känna ett behov av att producera propaganda filmer som publiceras på regeringens webbsida. Det borde istället vara ett ”självspelande piano” och självfinansierad invandring.


Istället kommer SKL, Sveriges Kommuner och Landsting med en skarp varning om att en skattechock väntar Sverige och kommun och landstingssektorn. Med höjda skatter med upp mot 2 kronor per hundralapp innan 2019. Orsak? Massinvandringen till Sverige. Läs artikel i Dagens Industri

”Kostnadstrycket i kommunsektorn ökar nu så starkt att det krävs betydande skattehöjningar framöver, på närmare 2 skattekronor fram till 2019”, larmar Sveriges kommuner och landsting (SKL) i sin nya ekonomirapport.

 

Något stämmer inte! Någon måste ljuga! Vem är det som ljuger?

 

Jag vet vem det är som ljuger och det vet också läsarna på min blogg även om alla inte riktigt förstått det ännu.


Om några år kommer det sannolikt tillsättas en sanningskommission som kommer granska regeringarna Reinfeldt och Löfven.Lars Bern har skrivit ett nytt blogginlägg som är läsvärt

http://antropocene.se/2015/october/politiseringen-av-public-service-och-msm-hjalper-putin.htmlNigel Farage pratar klarspråk ännu en gång i Bryssel!


ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2015 12:50

Presidenten för miljöorganisationen Sierra Club, Aaron Mair utfrågas om klimatförändringarna. Snacka om att vara svarslös. Pinsamt är bara förnamnet! Ändå är det dessa som sätter "dagordningen".


Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2015 09:23

 


Efter min begäran till kommunchefen Annette Andersson om information angående situationen med ensamkommande barn som oppositionen sedan fick i tisdags skrev jag ett blogginlägg om detta. Redan på onsdagsmorgonen hörde journalisten Ulf Carlsson på tidningen Östra Småland av sig på mejl och undrade över vem källan var till uppgifterna, vilket jag informerade om.


Redan idag kom en bra artikel i Östra Småland skriven av Ulf Carlsson. Något intresse från Barometern har jag inte märkt. Deras fokus ligger mest på snyfthistorier, inte att skriva fakta om kostnader för den vansinniga invandringen som sker till Sverige och definitivt inte om de generösa bidragen/ersättningarna som de svenska skattebetalarna tvingas till.


Nu är frågan om det är politiskt korrekt hos Barometern att skriva att Kalmar kommun placerar ensamkommande ungdomar för 6 000 kronor/dygn. Jag gissar att Barometerns läsare kommer förbli ovetande?


UPPDATERING!


Anders Blank på Barometern skriver istället helt felaktigt i dagens Barometern att Kalmar kommun har ett avtal om 11 ensamkommande barn och att det kan bli 80 innan årets slut.


Fullständigt upp åt väggarna Anders Blank! Hur kan en journalist tillåtas skriva faktafel efter faktafel utan rättelser i tidningen. Helt inkompetent!


Kalmar kommun har ett avtal om 28 ensamkommande barn och i måndags hade siffran redan passerat 80! Den var 85, enligt Östran redan 90 i artikeln! Eftersom Kalmar kommun redan tagit emot 72 sedan första juli och antalet asylsökande ökat efter sommaren gissar jag att Kalmar kommun tvingas ta emot ca 160-200 ensamkommande barn under 2015.


Då har Anders Blank och Barometern underlag för många snyftreportage. Bäst att Barometerns läsare spänner fast säkerhetsbältet. Den explosionsartade ökningen i kostnader kommer läsarna däremot inte "tvingas" läsa något om. Den sopas som vanligt under mattan.

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2015 23:27

Putin får inte mycket tid i svensk media. En intressant klipp angående Putins syn på IS.


Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2015 21:55


Idag har jag varit företagsbesök och kommunstyrelsemöte, inte mycket att säga om. Efter varje ks-möte har oppositionen ett möte med kommunchefen och olika tjänstemän för information om verksamheterna inom kommunen. Till dagens möte hade jag begärt att vi skulle få information om situationen med ensamkommande barn.


Kalmar kommun har ett avtal (fördelningstal) om att ta emot 28 ensamkommande barn varje år. Men eftersom Migrationsverket redan gått in i steg 4 i avtalet så gäller inte antalet längre. Sedan den 1 juli har Migrationsverket placerat 72 ensamkommande barn i Kalmar kommun. Kostnaderna är svindlande! Men ersätts från Migrationsverket (det vill säga skattebetalarna). Enligt dagens uppgifter har kommunen en placering som kostar 6 000 kronor/dygn och barn. Det är den högsta kostnaden på någon placerad. Det innebär en årskostnad på 6000 * 365 = 2 190 000 kronor.


Risken är stor att antalet inom någon vecka eller två är över 100 ensamkommande barn. Det som är helt overkligt är att ingen uppenbarligen reagerar på dessa skenande kostnader. Idag jobbar ca 50 personer med ensamkommande barn men kommunen planerar att dubblera antalet anställda som jobbar med ensamkommande barn. Alltså 100 anställda!

Jag påtalade att det kom närmare 4 700 ensamkommande barn i september. Det innebär en kostnad på ca 4,7 miljarder kronor på årsbasis. Jag fick ingen annan reaktion än att folkpartisten Inger Hilmansson sa att det är krig i världen.


Det moderata oppositionsrådet Christina Fosnes yttrade inte ett ord under hela dragningen om ensamkommande barn på ca 30 minuter.


Den enda som tycks förstå konsekvenserna av denna massinvasion är kristdemokraternas Christopher Dywik.


Vad tjänstemännen på kommunen anser håller de för sig själva och det är givetvis ett korrekt agerande.


Jag har förstått att visa politiker är så fruktansvärda okunniga och naiva att det är pinsamt, vilket bekräftades idag. Jag kom idag även till insikten att man inte heller vill se verkligheten utan att man förnekar det som finns mitt framför ögonen och de verkliga kostnaderna.


I nämnderna, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige debatterar dessa politiker rena kaffepengar väldigt hårt. När det handlar om miljarder kronor eller till och med 10-tals miljarder kronor så är samma politiker helt stumma! Och inte bara stumma, de vill inte ens ta till sig information. De motar helst bort alla eller håller för öronen om någon kommer för nära.


Media är också med i denna fars. Jag har haft en dialog med ansvariga för debattsidan i Barometern om att jag ville skriva en debattartikel om det stora antalet asylsökande. Jag ville också få min grafik över antalet asylsökande i Norden publicerad tillsammans med min text. Barometern vägrar! Jag erbjöd tidningen att mejla min uppgifter så att de kunde göra en egen grafik till texten men de ville inte heller göra det då jag ville se grafiken innan den publicerades tillsammans med min text.


Varför är man så förtvivlat rädd för att visa sanningen?

 

PS

1 495 asylsökande under måndagen enligt Migrationsverket!

Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2015 18:27

Den danska regeringen med stöd av Socialdemokraterna skärper nu reglerna för att få danskt medborgarskap. Reglerna har redan tidigare varit betydligt hårdare än i Sverige ändå väljer nu den danska regeringen att ytterligare strama åt reglerna.


Det är enligt SvD:s artikel två regler som inte ens existerar i Sverige som skärps. Dels handlar det om danskhetstestet som blir mer krävande men framförallt att det krävs att du försörjt dig själv under 4,5 år under de senaste 5 åren för att kunna söka danskt medborgarskap. Tidigare har det gällt 2,5 år för självförsörjning.


Tidigare i sommar så sänkte den danska regeringen socialbidragen för ”flyktingar”. För vissa grupper sänktes den nästan med 50 procent mot tidigare bidrag. Något som flyktingar numera väl känner till och därför hellre väljer Sverige som mål för sin asylansökan.


Till detta skall också läggas att Danmark endast ger tillfälliga uppehållstillstånd. Efter en tid av fem år i Danmark kan man ansöka om permanent uppehållstillstånd. Då krävs bland annat att asylskälen kvarstår och att den sökande inte begått någon brottslighet.


Danmarks regler är så långt ifrån Sverige det överhuvudtaget går att komma. Det är givetvis därför vi ser asylkaoset i Sverige just nu.


Danmark har dessutom skrivit under samma konventioner som Sverige och FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter och man bryter givetvis inte emot dessa genom att besluta om ett nationellt regelverk för uppehållstillstånd och medborgarskap.


När man betraktar den svenska regeringen och dess handlingsförlamning är det minst sagt smärtsamt. Det gör mig både sorgsen, ledsen och arg! Löfven och hans regering medverkar nu till att montera ned nationen Sverige till gärdsgårdsserien. I mina ögon är det ett smygande landsförräderi som pågår mitt framför näsan på det svenska folket!


I Sverige behöver bara en flykting vara bosatt i 4 år för att kunna bli svensk medborgare. I princip ställs inga motkrav överhuvudtaget. Inga språkkunskaper, inga svenska samhällskunskaper, inga självförsörjningskrav. Det enda som kan fördröja ett medborgarskap är om flyktingen begått ett allvarligare brott.


Det mest uppseendeväckande är kravet på att styrka sin identitet. Det kan göras på tre sätt.


  • visa ditt hemlandspass i original eller
  • visa ett identitetsdokument i original eller
  • en nära släkting intygar din identitet.

Jag tror knappt mina ögon när jag läser detta.
”En nära släkting intygar din identitet.”

 

Det visar med all tydlighet hur fruktansvärt naiva svenska regeringar och politiker är och har varit. Vi kan inte skylla på Migrationsverket eller någon annan rättsinstans, utan lagstiftaren. Jag gissar att det också är så det går till när många får sina permanenta uppehållstillstånd. En nära släkting intygar. Hur långa kan inte dessa kedjor av intygare bli?

 

När vi samtidigt vet att ca 90 procent av de som söker asyl i Sverige inte har några giltiga id-handlingar blir det än mer skrämmande. Hur många IS-jihadister kommer till Sverige och blir svenska medborgare inom ca 4 år. Sedan kan vi aldrig bli av med dem eftersom vi i Sverige inte kan återkalla ett medborgarskap.


Den svenska godheten kommer att bli nationens död!


Publicistklubben


Lyssna på Hans Rosling säga att Jimmie Åkesson har rätt efter ca 1:59:10


Ganska märkligt höra publiken skratta åt "sig själva" vid några tillfällen. T.ex när han säger att journalisterna inte kommer reagera på kostnaderna för invandringen förrän budgeten för SVT skärs ned. PS

För något år sedan gjorde jag en undersökning över varifrån mina läsare kommer och det vore intressant att se hur detta utvecklats under det senaste året. Så det vore intressant om du/ni även svarade (klickade i) ert alternativ i högermarginalen på bloggen vid rubriken "Omröstning".

 

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2015 20:54

 


Beskriver chefredaktör Peter Wolodarski sin egen verksamhet på ledarsidan i DN?


”Propagandan är subtil. Den skriker sällan, men i val av vinklar och fakta märks avsikten. Syftet är inte att försöka beskriva verkligheten så korrekt som möjligt, vilket är journalistikens kärna, utan att förmedla en regimvänlig världsbild. Stundtals kan man tro att det handlar om journalistik, därför att presentationen är så pass sofistikerad, men vid en närmare granskning faller ridån.”

 

Min egen uppfattning är att det mest sofistikerade och avancerade kriget mot Sverige det står Peter Wolodarski och hans kollegor Jan Helin och Tomas Mattsson för!


I helgen har jag tagit det lugnt! Skulle egentligen kört möbler under lördagen från mitt föräldrahem som skall säljas men min syster blev akut sjuk så det fick ställas in och skjutas på framtiden. Under lördagen blev det istället avkoppling i naturen med kameran. Idag var det Kalmar FF på Guldfågeln arena. Tyvärr en mycket svag insats av KFF, ännu en gång.


KFF förtjänar inte en ny borgen på 26 miljoner kronor från skattebetalarna!

 

Jag måste säga att spelarna i laget är så fruktansvärt fega! Flera vågar inte utmana sin motståndare i offensiv position. Ynkligt! Blev förlust med 0-3. Djurgårdsklacken skanderade under flera minuter i slutet av första halvleken ”Hela Stockholm, hatar polisen.” Anna Kinberg Batra sa att Stockholmare är smartare än lantisar. Nu vet vi att Batra även hade fel om detta!! Djurgårdare är dummare än lantisar!


Enligt bondepraktikan blir det en kall vinter om det blir mycket rönnbär! Är det mycket eller bara normalt?


 


Stararna har också börjat samla sig inför flytten söderut. Ett jäkla kvittrande när det samlas i grupp.


 


I förra veckan gick den stora flytten för tranorna. Jag gissar att det passerade många tusen tranor över Öland under helgen.


 

Igår hade jag besök av flera trollsändor vid min lilla damm. Försökte fånga en i flykten och efter en hel del tålamod fick jag en bra bild.


 


PS

För något år sedan gjorde jag en undersökning över varifrån mina läsare kommer och det vore intressant att se hur detta utvecklats under det senaste året. Så det vore intressant om du/ni även svarade (klickade i) ert alternativ i högermarginalen på bloggen vid rubriken "Omröstning".Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se