thoralf

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2015

GODHETEN BLIR NATIONENS DÖD

Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2015 18:27

Den danska regeringen med stöd av Socialdemokraterna skärper nu reglerna för att få danskt medborgarskap. Reglerna har redan tidigare varit betydligt hårdare än i Sverige ändå väljer nu den danska regeringen att ytterligare strama åt reglerna.


Det är enligt SvD:s artikel två regler som inte ens existerar i Sverige som skärps. Dels handlar det om danskhetstestet som blir mer krävande men framförallt att det krävs att du försörjt dig själv under 4,5 år under de senaste 5 åren för att kunna söka danskt medborgarskap. Tidigare har det gällt 2,5 år för självförsörjning.


Tidigare i sommar så sänkte den danska regeringen socialbidragen för ”flyktingar”. För vissa grupper sänktes den nästan med 50 procent mot tidigare bidrag. Något som flyktingar numera väl känner till och därför hellre väljer Sverige som mål för sin asylansökan.


Till detta skall också läggas att Danmark endast ger tillfälliga uppehållstillstånd. Efter en tid av fem år i Danmark kan man ansöka om permanent uppehållstillstånd. Då krävs bland annat att asylskälen kvarstår och att den sökande inte begått någon brottslighet.


Danmarks regler är så långt ifrån Sverige det överhuvudtaget går att komma. Det är givetvis därför vi ser asylkaoset i Sverige just nu.


Danmark har dessutom skrivit under samma konventioner som Sverige och FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter och man bryter givetvis inte emot dessa genom att besluta om ett nationellt regelverk för uppehållstillstånd och medborgarskap.


När man betraktar den svenska regeringen och dess handlingsförlamning är det minst sagt smärtsamt. Det gör mig både sorgsen, ledsen och arg! Löfven och hans regering medverkar nu till att montera ned nationen Sverige till gärdsgårdsserien. I mina ögon är det ett smygande landsförräderi som pågår mitt framför näsan på det svenska folket!


I Sverige behöver bara en flykting vara bosatt i 4 år för att kunna bli svensk medborgare. I princip ställs inga motkrav överhuvudtaget. Inga språkkunskaper, inga svenska samhällskunskaper, inga självförsörjningskrav. Det enda som kan fördröja ett medborgarskap är om flyktingen begått ett allvarligare brott.


Det mest uppseendeväckande är kravet på att styrka sin identitet. Det kan göras på tre sätt.


  • visa ditt hemlandspass i original eller
  • visa ett identitetsdokument i original eller
  • en nära släkting intygar din identitet.

Jag tror knappt mina ögon när jag läser detta.




”En nära släkting intygar din identitet.”

 

Det visar med all tydlighet hur fruktansvärt naiva svenska regeringar och politiker är och har varit. Vi kan inte skylla på Migrationsverket eller någon annan rättsinstans, utan lagstiftaren. Jag gissar att det också är så det går till när många får sina permanenta uppehållstillstånd. En nära släkting intygar. Hur långa kan inte dessa kedjor av intygare bli?

 

När vi samtidigt vet att ca 90 procent av de som söker asyl i Sverige inte har några giltiga id-handlingar blir det än mer skrämmande. Hur många IS-jihadister kommer till Sverige och blir svenska medborgare inom ca 4 år. Sedan kan vi aldrig bli av med dem eftersom vi i Sverige inte kan återkalla ett medborgarskap.


Den svenska godheten kommer att bli nationens död!


Publicistklubben


Lyssna på Hans Rosling säga att Jimmie Åkesson har rätt efter ca 1:59:10


Ganska märkligt höra publiken skratta åt "sig själva" vid några tillfällen. T.ex när han säger att journalisterna inte kommer reagera på kostnaderna för invandringen förrän budgeten för SVT skärs ned. 



PS

För något år sedan gjorde jag en undersökning över varifrån mina läsare kommer och det vore intressant att se hur detta utvecklats under det senaste året. Så det vore intressant om du/ni även svarade (klickade i) ert alternativ i högermarginalen på bloggen vid rubriken "Omröstning".

 

 
 
Ingen bild

Larry Hogman

5 oktober 2015 18:56

Låt oss följa Danmarks goda exempel!

 
Ingen bild

thojuh

5 oktober 2015 18:59

Godheten är ren ondska, och det drabbar svenskar på alla sätt.
När t om Säpo har tappat kontrollen säger det något om ett land!

Polisen är maktlös och trycker i sina PK-hålor, rädda och osäkra för man får inte ifrågasätta nuvarande vansinne,

Sverige är unikt i Norden, i hela Europa, på väg mot undergång.

 
Ingen bild

Anders

5 oktober 2015 19:10

Folk får väl börja ringa till sina kommunalpolitiker, ingenting kommer att ändra sig sålänge folk är tysta.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 oktober 2015 19:16

Om inte detta stoppas genast kollapsar landet inom 1-3 månader. SD äger frågan och har väljarnas mandat att förhindra att landet faller samman.

GÖR DET!

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2015 19:18

Jag tittade på BBC tidigare idag. Ett reportage från Lesbos i Grekland. De intervjuade en brittisk vänsterextremist i blå keps. Han tyckte så synd om alla flyktingar och sa att ALLA MÅSTE HJÄLPA TILL. DESSA FLYKTINGAR MÅSTE FÅ KOMMA TILL EUROPA. Det är väl bra att dessa vänsterextremister i alla fall har lite empati i sina kroppar (synd bara att de inte har någon över för sitt eget folk) men lite realism borde media och politikerna kräva av dom eller rättare sagt vi borde kräva det av media och politikerna. Det är inte realistiskt att vi i lilla Sverige ska försörja hundratusentals vuxna män som helt uppenbart kommer hit endast i syfte att få ett gott liv med livstids försörjning och gratis bostad. Det är inte realistiskt att vi låter våra egna gamla vanvårdas och ta ifrån våra barn deras framtid. Dessa muslimska män som kommer är heller inte tacksamma vilket de visar så fort de satt sin for här. Asylförläggningar på små orter duger inte. De ska bo i storstäderna. Begagnade kläder duger inte. De ska ha de dyraste märkeskläderna. Att bo tillsammans med sällsynta kristna flyktingar duger inte. Då försöker de slå ihjäl dom. Annars brukar de döda dom och slänga dom överbord på vägen till Europa. Regeringen har nu ställt om hela statsapparaten till att att göra en enda sak - maximera invandringen av muslimer till Sverige. Nu flygs också flera tusen muslimer från Italien till Sverige och Aftonbladet tillsammans med svenska sjöräddningen skickar ner båtar för att hjälpa till med människosmugglingen över Medelhavet. Islamic Relief styr nu över svenska tågstationer och hamnar. Hela svenska folket har drabbats av en psykos. Kan ingen väcka dom?

 
Stefan K

Stefan K

5 oktober 2015 19:22

Nationen är död, tyvärr.

Sverige blir aldrig mer sig likt.

Tänk om vi bara sett början på något som komma skall?

Tänk om vi inom ett par år ser 2 miljoner asylsökande anlända? Även om majoriteten av dessa saknar asylskäl, vem tror att de tänker återvända till hemländerna?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2015 19:33

En fråga till realisten och kompani: Ni kallar ju en utvisning av till exempel fem kriminella invandrare för massutvisning, men ni säger att det inte pågår någon massinvandring. Vid vilken nivå kan man kalla det massinvandring? ge gärna en siffra!

 
Svensson

Svensson

5 oktober 2015 19:40

Stefan Löfvens godhet ska ge honom ett arbete inom EU,medans vårat land blir förstört.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bo de Silva

5 oktober 2015 19:42

Hej Thoralf!
Det var intressant att se hur väldigt många det är som läser din blogg och som inte bor i Kalmar län. Jag själv bor på västkusten.
Det visar tror jag, att det du skriver om faller väldigt många i smaken. Jag själv finner ditt resonemang både klokt, ansvarsfull och mycket intressant.
Jag brukar ibland be mina mejlkontakter att gå in på din blogg just för att den är så saklig, man får aktuell politisk information om läget, något man inte får på så många andra ställen, samtidigt som dina åsikter både är kloka och förnuftiga och detta i ett läge när landet håller på att gå under. Detta kanske beroende på din närhet till SD, till trots att man inte velat ha dig med på listan, vilket jag personligen tycker är mycket, mycket sorgligt. Om du hade funnits i min valkrets hade du obetingat fått mitt kryss!
Det är sådana politiker som du vi behöver, i dessa för landet och svenskarna mycket, mycket hårda och svåra tider.
Så snälla - stå på dig vad du än gör, för jag tror att det är många, som är utanför din valkrets, som stödjer dig.

Thoralf Alfsson

5 oktober 2015 21:26

Titta på omröstningen så ser du hur det ser ut idag. Om man räknar på att jag har ca 60 000 unika besökare/månad blir det ungefär enligt nedan.

Drygt 3 000 läsare från Kalmar kommun
Drygt 3 000 läsare från övriga kommuner i Kalmar län.
Drygt 3 000 läsare som bor utomlands

Ca 50 000 läsare kommer från andra landsdelar i Sverige.

 
Ingen bild

Tony

5 oktober 2015 19:43

Ja det är ett ynkligt skådespel som regeringen visar
upp, men det är precis lika ynkligt av dom Borgeliga
partierna, som trots att dom ser att det barkar åt
fanders inte orkar att tillsammans med SD väcka
misstroendevotum mot det skämt som ska kallas regering?
Men tydligen så är det bättre att hela landet kollapsar
än att visa ryggrad och bryta skandalen DÖ!

 
Ingen bild

Hacke

5 oktober 2015 19:52

Bara med dessa regelverk du nämner och som torde vara de mest naiva i världen med marginal är det konstigt att inte fler väller in över våra gränser från världens alla dysfunktionella hörn. Eller är det kanske så att många tänker ett steg längre och förstår att i ett sådant släpphänt flumsamhälle kan ingen ha en framtid på lite sikt.

 
Ingen bild

Lars johansson

5 oktober 2015 20:44

Man kan inte förstå hur vi kan ha sådana naiva och korkade politiker här i Sverige!Det är nästan så man tror att landet skulle styras bättre av barn i 10-12 årsåldern!

 
Ingen bild

Lärare

5 oktober 2015 20:58

Snälla nån, vad ska vi göra? Detta kommer bli dolkstöten för Sverige och svenskarna!
Snälla SD gör något NU! Skicka ut in formation så vi kan upplysa svenska folket, gör det snälla!
Pratar dagligen med folk jag träffar på och många, många vet inte exakt hur det står till, det vet bara vi som hänger med och läser Alternativ Media. Det går absolut inte att lita på TV och övriga medier. Men tänk så många som fortfarande gör det och tror på vad som sägs oh skrivs.

Detta är rena vansinnet, finner inte ord. Vi är på god väg mot avgrunden, kvar blir nog de s k "berikarna" som nog ser till att få ut så mycket som möjligt av samhället och sedan tar de över helt och hållet.

Trodde det var nog nu, och att Sverige skulle få¨skicka ut några hundratusen för att komma i fas med övriga Norden. Vi måste ena oss ännu mer och kämpa vidare åtminstone försöka innan det tar helt slut med landet. Var är SD topparna, riv i och kämpa, hoppas det blir nyval snart. Regeringen har ju klart visat att de inta klarar av situationen. Är säker på att SD skulle vinna stort, förhoppningsvis över 50% efter vad man hör.

Thoralf du är en klippa i dessa dagar!

 
Ingen bild

Jakob

5 oktober 2015 20:58

Nu har ju Sverige inte imploderat av all massinvandring sedan jag vet inte hur många år, ni säger detta dagligen, om och om igen men det händer inte. Tröttnar ni inte på er själva när era profetior aldrig uppfylls. Era guldfiskar.

Thoralf Alfsson

5 oktober 2015 21:35

Inte SD heller trots alla olyckskorpar. Istället växer SD så det knakar!

Enligt min mening imploderar samhället redan på kommunal nivå. Budgeten går inte ihop för så gott som alla kommuner. Sparpaket och neddragningari var och varannan kommun.

 
Ingen bild

Tomas

5 oktober 2015 21:22

I Tyskland undersöker man möjligheten att bestraffa politiker som slösar med skattepengar. I hippielandet Sverige är detta inte aktuellt med S och MP vid makten, men SD borde nog ta upp ämnet inom partiet. Detta skulle få upp trycket på sjuklövern och man skulle locka till sig fler röster. Om några år skulle jag gärna vilja se dessa hippieaktivister till politiker skaka galler. Detta skulle man kunna få till genom att återinföra tjänstemannaansvaret.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 oktober 2015 21:37

Stolt västgöte som tittar in här ofta och som med glödande pekfingrar, kommenterar de dumheter som tyvärr förekommer i vårt kära gamla Sverige..

 
Ingen bild

« »

5 oktober 2015 21:50


Vägen till helvetet är stenlagd med goda föresatser.
Gammalt visdomsord

 
Ingen bild

Sanningen?

5 oktober 2015 21:54

@Tomas, Palme tog bort tjänstemannaansvaret. Det vet alla inblandade och agerar därefter. Ingen kan anklagas för någonting, möjligtvis hos KU, men KU är ett skämt.

De många utomlands härrör säkert ifrån att många använder VPN-tjänster som har sina servrar utomlands. Tag den siffran med en nypa salt. Siffran stämmer, men inte platsen.

Thoralf Alfsson

5 oktober 2015 22:45

Du har säkert en poäng där men samtidigt vet jag att det är många svenskar som bor utomlands och som läser bloggen.

Men allra viktigast det är inte baserat på något IP-nummer utan de klickar själva in alternativet.

 
Ingen bild

Lars Åhlin

5 oktober 2015 22:07

Jag önskar som många andra att SD var mycket mer aktivt dessa dagar. Menar vi allvar med att ta ansvar för Sverige kan vi inte bara se på när 1000-nivån för asylsökande (och mängder av andra släpps in utan kontroll av pass/visum) fortsätter dag efter dag. För varje vecka detta fortsätter ökar svårigheterna att ställa det till rätta!

Beträffande Danmark ska man kanske i ärlighetens namn säga att de utverkade ett undantag i sitt kontrakt med EU, så att de inte deltar i samordning av asylpolitiken. Detta betyder nog en del, dock inte för det Thoralf tar upp.

Thoralf Alfsson

5 oktober 2015 22:48

Jag saknar också ett SD som kommer med skarpa förslag för att minska asylströmmarna till Sverige. Tyvärr är det väldigt tyst när det gäller Migrationsfrågor.

 
Ingen bild

Uven

5 oktober 2015 22:07

Vi behöver en militärkupp om det skall bli ordning i det här landet.

 
Ingen bild

SD 2002-?

5 oktober 2015 22:12

Hela 7-klövern med regeringen i spetsen kan utan olägenhet och lämpligen omyndigförklaras. Den dumsnällhet som dessa element visar prov på har de flesta av oss sett nog av.

 
Ingen bild

Tom

5 oktober 2015 22:40

Ännu värre blir det om vi betänker några faktum till. Vi har inte mycket till polismakt i Sverige, i princip inget försvar...kombinera det med faktorer som att majoriteten av de som kommer är unga män, varav många säkerligen IS-terrorister, fri rörlighet av jihad i Europa...då har vi ett riktigt recept på undergången för vårt land och vår ursprungsbefolkning...mycket skrämmande. Det är landsförräderi som 7-partiet håller på med och enligt definitionen för folkmord, så är det vad som sker i Sverige när befolkningen på kort tid byts ut... :-(

 
Lassekolja

Lassekolja

5 oktober 2015 23:38

TACK Thoralf för ytterligare ett välformulerat inlägg.
Jag känner mer sprickfärdig av frustration för varje dag som går. Hur i h-e tänker DÖ-gänget? T.o.m en och annan invandrare undrar hur "vi" kan ösa in tiotusentals människor när vi varken har bostäder eller passande arbeten?
Som om inte galenskapen redan "svämmar över" så har något ljushuvud kommit på att destruktionen av (Välfärds-)Sverige går ännu fortare om vi flyger hit ännu fler analfabeter från mörkaste Afrika.....
Snälla SD! Gör något! Nu!
Eftersom media tiger och vägrar fullgöra sitt demokratiska uppdrag måste Ni SD per omgående producera ett första allmänt utskick till samtliga svenska hushåll. Tydliga och lättbegripliga grafer och med slagfärdig text!
Ett exempel på det kommer här:
Sverigedemokraterna säger:"Öka satsningarna till UNHCR i närområdet!" Media skriker: "RASISM"! ! !
Professor Hans Rosling säger:"Öka satsningarna till UNHCR i närområdet! Media skriver: "BRA IDÈ"! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Senapssill

5 oktober 2015 23:40

Två mycket intressanta texter ur danska Berlingske:
http://www.b.dk/kommentarer/naar-humanismens-krukker-gaar-i-stykker
http://www.b.dk/kommentarer/flygtning-eller-indvandrer

Klimatet i Danmark är verkligen ett helt annat än här, det pågår en diskussion och fri opinionsbildning i samhället, i dagstidningar!!

 
Ingen bild

SD 2002-?

5 oktober 2015 23:43

@ Uven o Tom,

Det kanske är på sin plats att syna dem !

 
Ingen bild

Pär Green

6 oktober 2015 03:05

Mycket klok ifrån Gunnar Littmarck.

http://gunnarlittmarck.blogspot.se/2015/10/om-invandringen-fortsatter-en-manad.html

 
Ingen bild

cosmik Debris

6 oktober 2015 04:38

Thoralf, du hade en post om Hans Rosling.

På Flashback hittade jag en tråd om Publicistklubben där Rosling nyligen skall ha sagt:

Citat:
"Jag skulle stå där på scen och tala om att det som Jimmie Åkesson sagt i 2, 3 år är fullständigt rätt." (Tidskod 1:59:15)

Det är rätt så mäktigt när salen är full av PK-elit och Rosling säger att Åkesson har rätt :-)

https://www.flashback.org/t2630553

https://www.youtube.com/watch?v=efzZof2SBho

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 oktober 2015 05:00

Tillägg: Hans Rosling säger (tidskod 2.03.15) att:

-Det som jag säger är precis det som Sverigedemokraterna sagt. Men då säger Ola att vi får inte låta Sverigedemokraterna få monopol på en sanning.

-Det är väldigt farligt att göra det - för det har han sagt (Åkesson min anm.)

"få monopol på en sanning"??!!

Där har ni läget. Det är tydligen bättre med lögn om SD sitter med sanning.

Jag har alltid trott att sanning alltid har förtur?

 
Ingen bild

HM Gotland

6 oktober 2015 07:12

Det har varit ett panelsamtal i publicistklubben med bla Hans Rosling. 1.59 in i Youtubeklippet står han och säger att han gick till insamlingsgalan för att förklara att vad Jimmie Åkesson och SD säger är rätt! Han upprepar detta ytterligare en gång och underbygger det hela med hur ovettig och orättmätig asylhanteringen är och att det vettiga är att stödja UNHCR. Oj oj oj vilken orm de politiskt korrekta närt vid sitt bröst. :-)

Jag kan inte länka och hittade länken i en flashbacktråd. Hoppas du tappre Thoralf är morgonpigg och blir först med att länka!

 
Ingen bild

Farbror Fredde

6 oktober 2015 07:52

Kan ju berätta att det inte är det lättaste att få medborgarskap i Tyskland heller. Dels ska man kunna svara på en massa politiska/samhälleliga kryssfrågor (vilka man kan öva på på nätet, typ körkortsfrågor), dels ingår det ett språktest (tog en hel dag! - läsförståelse, språkliga skrivuppgifter, uppsats, munta) och sen måste man lämna in inkomstuppgifter personligen mm mm, svara på om ens barn är välartade (betyg osv), om man någonsin har fått bostadsbidrag mm. Det sista före godkännandet var att man måste lova att man aldrig har skänkt pengar till en hel radda extrema grupper på höger/vänster/islamistkanten. Och naturligtvis ska man ha bott rätt så lång tid i landet. Men sen blev man bjuden på en fin ceremoni, dit typ 50% kom (bara västerländskt klädda, österlänningarna avstod) med nationalsångssjungande, tal av traktens samtliga borgmästare och trevlig buffet som särskolans yrkeslinje hade fixat. Fick en blomma och en fint dekorerad pepparkaka också, som jag hade tänkt spara, men familjen satte tänderna i den.

 
Ingen bild

Bo

6 oktober 2015 07:56

Vi har spansk medborgarskap. Kravet var att vi bott sammanhängande i Spanien i 10 år. Man får inte ligga den spanska staten ekonomiskt till last . Vi måste klara språktesten. Vi behövde intyg från svensk och spansk polis att vi inte hade brottslig någon bakgrund. Vi måste garantera vår egen sjukvård antingen genom privat sjukförsäkring eller sjukförsäkring genom pension.
Diverse dokument, ca 150 sidor, vissa med sigill måste lämnas in i två omgångar. Många dokument måste översättas till spanska av professionell översättare. Det tog ytterligare 3 år innan vi fick våra spansks ID-handlingar. Ingen myndighet har lyft ett finger för att ordna vårt nya medborgarskap, det har vi gjort själva tack vare att prioritet ett var att lära sig spanska.

Detta ger en bra bild av hur lätt det var:
https://youtu.be/XXWZ3uAEKsw

 
Ingen bild

märta

6 oktober 2015 08:08

Till alla här inne som "skriker" snälla SD -GÖR NÅGOT!!!
Vi kan ALLA hjälpa till att göra något!! Prata med folk ni möter , okända som kända , folk ni möter vid / på bussen , affären etc . Ge dem en lapp med bra alternativa sidor att gå in på . Inkl givetvis denna utomordentliga sida. Man hittar dagligen mycket träffsäkra krönikor om olika infallsvinklar på hur galet allt står till, Skriv ut på papper och dela ut överallt!! Helst i brevlådor! Visa vänner och bekanta! " Glöm kvar" några papper på en bänk här och där, häfta upp på träd mm. Vi kan hjälpa till att få folk att VAKNA!! Och tycker det är hög tid att Alla börjar hjälpa till med det. Så sätt nu fart!! Gör vad ni kan, Det känns bättre då ska ni se! Engagera er gärna politiskt oxå för den delen. SD kommer att behöva mycket duktigt folk när det blir dax. Redan nu kan ni behöva " tränas" in i politiken ! Så Ni KAN göra något!!!

 
Ingen bild

Eric H

6 oktober 2015 08:59

"T.ex när han säger att journalisterna inte kommer reagera på kostnaderna för invandringen förrän budgeten för SVT skärs ned."
Ett helt rätt konstaterande, men bara just nu.
Ännu har de rent praktiska konsekvenserna av massinvällandet, faktiskt inte, nått majoriteten av svenssons i någon mer påtagligd grad.
Man har ännu inte börjat se alla konsekvenserna av vad som händer.
Man kan se på TV vad som händer vid svensk gräns, man ser inskrivning av nya asylanter, oftast unga män, ett mindre antal familjer med 100% okänd bakgrund, men "det drabbar ju inte mig".
Sant. Inte ännu..
Men bakom allt detta, inget försvar, inga poliser, nerdragen vård, främst för de gamla som helst ska dö av..
Än så länge har BigBrother, Idol, mello större påverkan på dagliga åsikterna än massinvällningen, men en förändring måste, och det kommer att hända. Garanterat.
- Var ska alla ny bo? Tvångsinhysning hos de med "överboende"? Folk & Bostadsräkn + fastighetstaxeringen ger tillsdammans ett briljant underlag för detta!
En datasamkörning med ett brev "Ni ska i er bostad pga dess storlek inhysa X st nyanlända etc etc" och vips allt klart. Sommarstugorna? MSB är edan inkopplade https://www.msb.se/
- Var ska de jobba med? Ingen vet, ingen lär heller komma att veta.
- Skolgång? Vi saknar redan tillräckligt med kompetenta lärare.
- Svenska språket? Hur? När Vilka ska undervisa?
- Miljön? Hur miljövänliga tusentals uselt isolerade baracker på ett fält?

Går att hitta mängder med problem till.
Börjar tro att "det sovande folket" egentligen mest finns inom politikerskrået.

När involymerna börjar reellt påverka alla vanliga människors liv, då vågar jag inte ens tänka på vad som kan hända

 
Ingen bild

Tiketike

6 oktober 2015 09:16

Det intressanta i det hela är att sjuklövern fortsätter med sitt korståg mot SD istället för att ta tag i den STORA FRÅGAN: framtiden.
Man kan läsa i artiklar och inlägg om hur SD ska bekämpas.
Det är inget annat än ett omyndigförklarande av folket, som tydligen inte ska få göra sina röster hörda!
Var är demokratin? Var är yttrandefriheten?

Och, hur i h-e har man tänkt sig att Sverige ska kunna hantera dessa tiotusentals som väller in? Var ska de bo, hur ska de försörjas, hur ska de utbildas? Och... vart kommer pengarna från som behövs för att Sverige ska leka världens samvete?

DET borde sjuklövern fundera på istället för att "bekämpa SD"!

 
Ingen bild

Pensionisten

6 oktober 2015 09:33

Gör något SD! Många skriver det men att få bort den andra förstörelseregeringen i rad kräver att fler än SD för fram ett misstroendevotum. Tyvärr så kommer vansinnet att fortgå ända till DÖ-alliansen vaknar upp eller till valet 2018.
Vad det gäller sk. röstfiske så har SD 7-klövern som dom bästa att sköta den delen. Tror förhoppningsvis att svenskarna inte är så dumma att dom röstar på sin egen undergång vid nästa val. Borde blivit brända efter sista valet.
SD:are var vid gott mod och ge fan i datorn och dumma kommentarer när ni tagit er nubbe på kvällskvisten!
Uppskattar ditt arbete och dina fina bilder Thoralf!

 
Ingen bild

Peter

6 oktober 2015 09:40

Är du en god person? Alldeles förträffligt god?

Det här med att vara en god människa är intressant. Vara god mot andra och göra goda gärningar. Det tror jag de flesta ställer upp på. Både katoliker, protestanter och muslimer tror på att de måste vara goda, men ...
Jesus säger att ingen är tillräckligt god, för alla människor har gjort något dåligt i sitt liv. Ingen når upp till Hans standard. Och att jämföra sig med andra blir helt fel.
När du inser hur korrupt du egentligen är, kan bara insikt, förlåtelse och omvändelse köpa dig fri.

Kort animerade film: "Are you a good person"
http://youtu.be/TCSUKIhjevo

 
Ingen bild

hummelstadskarin

6 oktober 2015 10:24

Tidigare har jag här hos Thoralf frågat hur man bedriver passivt motstånd mot myndigheterna, utan att bryta mot lagen. Ingen har svarat mig.

 
Ingen bild

World Traveller

6 oktober 2015 10:45

I går slog ISIS till i byn där flera av våra anställda bor med stort antal döda som följd. Det är första större attacken här sen jag kom hit. Det känns overkligt att läsa svenska nyheter där media varnar för ryssen och skriver att alla måste bekämpa Sverigedemokraterna. Vilken planet bor de på? Våra skattepengar går till ISIS i Syrien. De så kallade ''moderata'' rebellerna är det ingen som vet var de är. Vem är Löfvens uppdragsgivare egentligen?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

6 oktober 2015 10:50

# Sanningen
# Thoralf

Absolut att det är många som bor utomlands som läser bloggen. Jag gjorde det de perioder jag bodde i Beijing tidigare och vet flera andra svenskar där som gjorde det. Sen är det ju som Thoralf skriver, det är en enkät så var och en svarar förhoppningsvis korrekt. När det gäller VPN-surfning så surfade jag oftast via servrar i Sverige när jag var i Kina så i den formen av statistik för sidan så skulle jag vara en besökare från Sverige.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Sanningen?

6 oktober 2015 11:47

@Karlskronabloggen, mitt inlägg var bara ett påpekande. Dock faller hela resonemanget när Thoralf skrev att det inte bygger på IP utan bara vad vederbörande klickar på. Totala antalet stämmer i vilket fall som helst.

 
Ingen bild

Sanningen?

6 oktober 2015 11:55

Enligt vissa här så flyr man från krig och granater. Ändå är man inte nöjd med vår mat och husrum.

http://unvis.it/http://www.barometern.se/oland/asylsokande-demonstrerar-pa-torget/

 
Ingen bild

Lena

6 oktober 2015 13:18

Alla som har tid lyssna på publicistklubbens film - gör det! Lyssna igenom hela presentationen + efterföljande debatt - den är verkligen värd att lyssna till. Detta är kanske något som sätter spår framöver. Min uppfattning av Hans Rosling har uppgraderats, han ser klart. Om ni lyssnar vad han har att säga om att ISIS har 100 (troligen underskattat antal)svenska krigare så behöver den andra sidan 1000. Då frågar moderatorn: menar du krig? Ja hur ska man annars få stop på den? svarar Rosling. DET kändes när han sa det och de andra hade ingen svarsförmåga, de hade aldrig tänkt utanför boxen s a s.

Likadant debatten om "hur mycket KAN journalisterna egentligen om världen? DEN frågan var det en dam som jag tror var mediekonsult som var så upprörd över att rösten darrade. Hon menade att Rosling var arrogant och att det fanns andra med andra åsikter och FAKTA. Jag upp repar: ta er tid att lyssna på detta.

Till @Hummelstakarin
Om "hur man gör passivt motstånd". Mitt råd är att inte göra något motstånd. Läs på istället och ha kunskap, det skapar respekt, men behåll lugnet. Men inget tjatande, då förlorar bara du själv.
Jag hörde nu på personalmötet att chefer har fått direktiv om hur man hanterar rån på bibliotek eller för den delen människor som har åsikter andra än den gängse. De ger råd till handläggare och medarbetare att om det kommer in en rånare, så lämna bara pengarna utan motstånd. Och om någon säger något om flyktingsituationen så håll med bara, svara ja, ja och försök styra över det på annat.

Du är guld Thoralf, tack för alla intressanta "uppslag" du har ;).

 
Ingen bild

Tiketike

6 oktober 2015 13:18

För den som inte kam läsa länken till Barometern ovan:
http://www.ostrasmaland.se/oland/asylsokande-demonstrerar-pa-torget/

"- Men det är inte bara maten. Det är flera problem som gör att vi känner oss felbehandlade.
De har ställt samman en lista med önskemål som de ska lämna till migrationsverket."

OK, det var illa. Då är det väl bättre att vända om och åka hem igen....?

 
Ingen bild

Tony

6 oktober 2015 13:23

Det ska bli intressant att se hur regeringen kommer
att hantera boendefrågan för invällarna inför
den kommande vintern, när dom nu inte har en tanke
på att strypa inflödet av Asylturister.
Vilka grupper kommer att kastas ut till förmån för
dom nya?

 
Ingen bild

kalle

6 oktober 2015 14:21

godheten högg i sten. syntax error för Politisk korrekta dumhuven i Halmstad. SD hatare får uppleva konsekvenser av sin egna politik

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/pride-profilen-kritisk-mot-halmstads-moske

rätt åt dom hahahaha

 
Ingen bild

Benny Koskinen

6 oktober 2015 15:25

Bara för att man läser bloggen så innebär det inte man sympatiserar med dess innehåll.

Om nu SD har växt sig så pass stora som ni säger. Hur kommer det sig att man fortfarande bara kan läsa om era framgångar och ert tänk i alternativ media och i ett och annat kommentarsfält? Varför håller ni ingen Hela-Sverige-stänger-gränsen-gala?

Thoralf Alfsson

6 oktober 2015 17:33

Det har jag väl aldrig påstått! Jag tycker bara att det är trevligt om politiska motståndare besöker bloggen och därmed kan ta till sig lite fakta som de aldrig fått genom svensk media.

Det bjuder jag på.

Vem tror du sponsrar "Sverige skramlar galan". Var det den galan man fick arrangera helt gratis i Globen? Tänk efter lite!

 
Ingen bild

fd Zvenzk

6 oktober 2015 16:04

bara på Russia today får en kommentar som "ISIS headquarter is Pentagon" stå kvar. Zvenzk media skulle aldrig våga ha sån text vara kvar.

https://www.rt.com/news/317715-russian-jets-isis-syria/

 
Ingen bild

Tobbe S

6 oktober 2015 16:59

Dagens citat kommer från Publicistklubben och professor Hans Rosling om hans framträdande under galan "Hela Sverige skramlar": "– Det var rysligt svårt, jag skulle stå där på scen och tala om att det Jimmie Åkesson har sagt i två-tre år är fullständigt rätt."

 
Ingen bild

World Traveller

6 oktober 2015 18:13

Jag ser på nyheterna att Malmö stad har deklarerat ''DEFCON 2'', d.v.s Krisläge 2. Vilka eländiga pajaser. De är tagna på sängen. Hade inte en aning om att det kunde dyka upp så många ''flyktingar''.
Till er svenskar som röstat och fortfarande röstar på sossar, moderater eller nåt av de andra gamla partierna vill jag bara säga - Håll till godo! Ni har fått det ni röstade på. Skyll inte på mig. Jag röstade på SD.

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

6 oktober 2015 19:18

Jag röstar med stor stolthet på Sverigedemokraterna.

SD 2018!

 
Ingen bild

Thor

6 oktober 2015 19:46

Inte ens 4 år behövs i vissa fall för att få svenskt medborgarskap , det kan räcka med 3 år om giftermål med svensk medborgare föreligger. Allt enligt Migrationsverkets hemsida. Fullkomligt häpnadsväckande.

 
Ingen bild

Bo de Silva

7 oktober 2015 13:42

Återkommer så gärna till denna blogg Thoralf!!

Talade med en granne nyligen. Han kom från Pakistan till Sverige med sin familj för mer än ett decennium sedan. Han har försörjt sig och familjen med torgförsäljning av kläder under så gott som alla åren. Han har stått i ur och skur dagarna och veckorna i ända, år ut och år in. Hans fru har arbetat som städerska när barnen gått i skolan.

Nu är han urförbannad på den vansinniga svenska massinvandringen! Den håller på att knäcka honom och hans hittills lönsamma lilla företag. Detta berättade han nyligen, därför att han nu fått konkurrens på torget av minst fyra nyanlända utomeuropeiska invandrare som slagit upp fyra exakt likadana klädförsäljningsstånd alldeles intill min grannes stånd.

Dessa fyra har sänkt sina priser så att han inte längre kan få det hela att gå ihop. Varför? Jo, de nyanlända har nämligen fått Starta-eget-bidrag där de samtidigt får en lön de kan leva på under de första sex månaderna och det gör att de kan konkurrera ut min granne genom att sänka sina priser kraftigt. Krav på att de ska driva sina företag lönsamt kan de strunta i.

Lönen till dessa nyanlända står alltså vi skattebetalare också för, därför målsättningen från politikerna har tydligen varit att få bort dem från försörjningsstödsstatistiken och det har de ju lyckats med. Men detta fixar man, till priset av att de företagare som tidigare klarat sig, nu tvingas gå i konkurs!

Min pakistanske granne är inte ensam i landet om att bli utsatt för denna skandalöst orättvisa och illojala konkurrens. Även många svenskar har genom åren också blivit det, därför nyanlända öppnat t ex kvarters- eller tobaksbutiker intill redan sedan gammalt etablerade och lönsamma affärsrörelser och på så sätt tränger ut dem.

Var det någon som sa "Undanträngningseffekter"?? Här har vi några exempel.

 
Ingen bild

Lilla jag

7 oktober 2015 22:47

Massinvandring för mig är inte en exakt siffra, utan när invandringen sker i större antal än vad som hinner integreras i det svenska samhället. Just nu är det garanterat fler än vad vi hinner med att få fram bostäder, skola, sjukvård mm mm till! Förr eller senare kommer det här kollapsa, frågan är bara när?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards