thoralf

Alla inlägg under oktober 2015

Av Thoralf Alfsson - 12 oktober 2015 22:10

 

Oikofoberna i regeringen sitter på rad tillsammans med de svenska ja-sägarna!


Idag skickade Arbetsförmedlingen ut ett pressmeddelande som inleddes med följande meningar.


"I slutet på september var 369 000 personer inskrivna som arbetslösa vid Arbetsförmedlingen. Det innebär att nedgången av arbetslösheten i stort sett har upphört. Minskningen är koncentrerad till inrikes födda, medan allt fler utrikes födda är arbetslösa."

 

Jag tolkar det som att regeringen ger fullständigt fan i de ca 190 000 personer med svensk bakgrund som saknar arbete i Sverige. Arbetsförmedlingen har redan idag deklarerat att man i stort sett bara hjälper personer med utländsk bakgrund till ett jobb. Finns det något land i världen som särbehandlar sin egen befolkning så negativt? Värre ska det uppenbarligen bli! Godheten visar återigen inga gränser när det gäller nyanlända.


Idag kom regeringen med ännu ett hjärnsläpp! 100-klubben. Nu skall företag som tar emot 100 nyanlända belönas med särbehandling hos Arbetsförmedlingen. Men den stora grejen är inte det utan hör och häpna!


Alla kostnader för dessa nyanlända skall ligga på Arbetsförmedlingen, inte företagen. Med andra ord är det skattebetalarna som skall stå även för dessa kostnader. Vilket hjärnsläpp av Löfven och hans regering!

 

Ett skatteuppror borde inte vara svårt att mobilisera!

 

Som om inte detta vore nog idag på regeringens konferens med rubriken ”Sverige tillsammans” så kommer det värsta nu.

 

”Det finns ingen inhemsk svensk kultur”

Sveriges regering 2015-10-12, ledd av Stefan Löfven (S)


 


Jag vet inte vad regeringen drabbats av men i mina ögon handlar det om landsförräderi! Har alla i regeringen fått hjärnblödning?


I regeringsformens 2§ finns följande stycken.


”Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.

 

Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.”


Jag anser inte att regeringen främjar en ”hållbar utveckling som leder till god miljö för nuvarande och kommande generationer”. Jag ser miljö som ett väldigt brett begrepp i texten, vilket innefattar rätten till arbete, bostad, utbildning, sjukvård, omsorg och inte minst trygghet.


Regeringen sätter allt detta på spel genom sin invandringspolitik som hotar rasera våra välfärdssystem!


Dessutom anser jag att Alliansen spelar med i denna olustiga fars genom att man inte arbetar för att avsätta regeringen Löfven. Att inte bedriva en opinion som har som första och viktigaste uppgift att ta över makten kan jag inte ens i mina sämsta stunder kalla för opposition!


Jag förväntar mig att Jimmie Åkesson går till hårda angrepp på regeringen angående att vi inte har någon inhemsk svensk kultur och det vansinniga förslaget om ännu mer ”statliga” jobb i den privata sektorn som snedvrider konkurrensen.

 

Låt svenska folket gå till valurnorna så snart som möjligt!

ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2015 22:14


Mina kommentarer från Facebook.


Kommentar i halvtid.


"Partiledardebatten en stor skandal då Jimmie Åkesson inte får ordet mer än en gång per ämne. Vore jag Jimmie Åkesson skulle jag lämna studion i protest under andra halvan av debatten."


Kommentar efter debatten.


"Ganska besviken på partiledardebatten. Måste säga att på det stora hela var det en ganska svag insats av Jimmie Åkesson. Även om han inte fick mycket tid så handlar det också om att ta sig tid. Det är inte Jimmie Åkessons starka sida.


Han missade fullständigt i klimatfrågan när han inte tog upp effektskatten och energikommissionen och att Alliansen kommer släppa igenom den höjda effektskatten på kärnkraft som innebär avveckling av flera reaktorer. Nu fick istället Ebba Busch Thor delvis den poängen.


Den stora frågan är om Alliansen är intresserade av att fälla den rödgröna regeringen. Mitt svar är att Alliansen inte har något intresse av det! Minst sagt väldigt förvånade!"Jimmie Åkessons bästa inlägg under debatten. Den är ganska dräpande för Alliansen.Det vore intressant att se en sammanställning över antal inlägg och talartid under denna partiledardebatt. Att Löfven som statsminster har flest inlägg och mest talartid är ok men för övriga 7 företrädare borde det vara väldigt lika.


Gröna beredskapsjobb är Sveriges framtid enligt statsminister Stefan Löfven och lösningen på asylkaoset och den arbetsmarknadssituation som snart kommer knäcka Sverige. Jag tar mig för pannan!


Är det verkligen regeringens svar på integration, utanförskapsområden och kriminalitet!


Skall bli väldigt intressant att se alla hijabklädda kvinnor och jihadister i gröna beredskapsjobb! Stor komik utlovas av regeringen.


Moderaten och kommunalrådet Bo Frank i Växjö kommenterar partiledardebatten på sin blogg.


"Som jag trodde. Stänger av partiledardebatten. Alla utom sd vill bara prata om ett fortsatt högt flyktingmotagande. Moderaterna vill dock strama åt lite grann, utan att säga det rakt ut. Skulle tro att sd vinner denna debatt. Inte för att de är bra. Men för att folk inte begriper vad de andra partierna säger. Alla pratar om den enorma kompetensen bland flyktingar. Vad är t ex en syrisk juristutbildning värd i praktiken? Nära noll. I Sverige!? Bara att börja om från början!  Politiken försöker lura TV-tittarna! Partiledarna är ljusår ifrån verkligheten. Man vill t ex bygga nya bostäder för flyktingar!! Skall de som går på socialbidrag bo i de nya bostäderna??   Man tar sig för pannan! DS"


"Äntligen satsar vi på välfärden" utbrast Jonas Sjöstedt under partiledardebatten. Begriper han inte vad asylinvasionen innebär för Sverige.
Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2015 12:36

Ännu en gång visar Östra Småland att man är den absolut bästa tidningen i Kalmar län. Lördagens artiklar om den mordhotande asylsökande personen från Syrien som mer framstår som en IS-jihadist är ett nytt bevis på hur Östra Småland vågar och därmed överglänser Barometern.


Jag tror knappast att Barometern ens kommer ta upp fallet i kommande upplagor av Barometern. Tidningens läsare skall hållas okunniga om verkligheten när det gäller asylsökande. Det passar inte som snyftreportage. Ett utslag av den politiska korrektheten som Barometern håller så högt.


Framsidan på Östra Småland talar sitt tydliga språk.


 


Ju fortare 26-åringen utvisas från Sverige desto bättre! Bara ett DNA-prov tagits innan, så att inget annat EU-land drabbas av en jihadistkrigare.


Jag förutsätter att det är en självklarhet att Säpo utreder den mordhotande 26-åringen. De lögner som 26-åringen framför angående de foton som fanns i hans gömda mobiltelefon är ganska patetiska. Läs artikel och se bilder.


”När polisen undersökte mobilen hittade de ett 20-tal foton, varav flertalet verkar vara tagna i krigets Syrien. På bild efter bild poserar tungt beväpnade skäggiga män med ett finger upp i luften. En symbol för att det bara finns en gud, som flitigt används av islamistkrigare. På ett par bilder syns en svart flagga med arabisk text vaja.”

 

”En bild verkar avbilda summariska avrättningar på ett torg. På marken flyter blod.”

 

”26-åringen medger i förhör att det är han själv som syns på flera bilder. I en bildserie poserar han med pekfingret i luften intill ett luftvärnsvapen. På andra bilder är han klädd i kamouflagekläder och beväpnad med ett svärd.”


 

 

”Men 26-åringen är en fredlig man, hävdar han själv. Angående hoten på asylboendet så är detta lögner och inget annat. Han har inte hotat någon och har inget emot människor av andra religioner. Hans egen religion förbjuder honom att skada eller döda andra. "Det är haram, förbjudet. Det står i Koranen".”


Givetvis tror alla naiva svenskar på 26-åringen! I synnerhet Stefan Löfven, Morgan Johansson och andra politiker inom alla partier i 7-klövern. Alla är ju på flykt från kriget! Givetvis är det den mordhotade som ljuger, han är ju kristen.


Mike Waxman, H-G Strömmer och Ahonen och andra vänsterbloggare som alltid brukar ha synpunkter är givetvis tysta som möss. Även de som kommenterar på bloggen Johannes, Mats (ateist), realisten o.s.v lyser också med sin frånvaro.
Det är så skönt att Östra Småland vågar beskriva den verklighet som jag och många andra i många år lyft fram på bloggar och webbsidor men som pk-media envist vägrat att publicera. Det känns utan tvekan som en bekräftelse på att sanningen har segrat. Dock inte på Barometern! Barometern har fortfarande en lång väg att vandra.


Bor du i Kalmartrakten hoppas jag att du stödjer Östra Småland med en prenumeration på någon nivå. Skippa Barometern om du vill läsa sanna och verkliga lokalnyheter.

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2015 23:35

Efter att jag läst lite nyheter, ledare och krönikor på nätet gör jag en reflektion. Journalister kan uppenbarligen inte ha två problem i huvudet samtidigt. DÖ och flyktingkrisen. Orsaken till att DÖ spricker är att SD växer så det knackar tack vare att Alliansen kapitulerade i och med DÖ men det är inte enda anledningen. Massinvandringen till vårt land är en faktor som journalister, statsvetare och ledarskribenter underskattar grovt.


Det är med stor förvåning som jag inser att detta samband inte uppmärksammas i någon av de större tidningarna. Om Allianspartierna nu tror att opinionen skall vända så lurar det verkligen sig själva.


Det är inte med lika stor förvåning som jag förstår att inte en enda journalist, ledarskribent eller statsvetare föreslår någon trovärdig åtgärd för att minska antalet asylsökande till Sverige. Temporära uppehållstillstånd borde vara den självklara åtgärden idag!


SD kommer utan tvekan behålla sitt stöd i opinionen och sannolikt kommer SD fortsätta att växa.


Den enda som kopplar samman DÖ och massinvandringen är Marcus Oscarsson i TV4. Dags för KG Bergström att ta pension!Nyhetschefen på Barometern Jesper Ericsson har idag skrivit en krönika. Jag kan inte annat än dra på munnen när jag läser den. Han slår ner på alla alternativa nyhetskällor och lyfter fram Barometerns förträfflighet och grävande journalistik. Det blir riktigt komiskt när han skriver följande.


”Riktigt bra journalistik handlar nämligen om att tala MED berörda, inte bara OM dem. Riktig journalistik problematiserar och vågar ställa de svåra frågorna, även om inte alla blir glada.”

 

Jesper Ericsson anser uppenbarligen att Barometern lever upp till detta. Jag delar inte den uppfattningen.


Befinner mig just nu i Spanien. Besöker en god vän under några dagar. Idag har vi gjort en dagsutflykt till Cordoba och varit lite kulturhistoriska med besök vid Catedralen som under några århundraden var en moské innan muslimer kastades ut från Cordoba på 1200-talet. Promenerat på den romerska bron och även besökt en kunglig byggnad med trädgård. Här kommer några bilder.


 

 


 


 


 


 


 


 

 


 Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2015 08:39

Lite märkligt agerande av övriga partier inom Alliansen som nu säger att DÖ är död. När Alliansens minsta parti, KD, röstar för att ge partistyrelsen i uppdrag att lämna DÖ.


Nu utnyttjar man KD för att komma undan en uppgörelse som man igår stod bakom och ville fullfölja under 7 år. Ett mycket märkligt agerande! Jag får nästan känslan av att moderaterna inte tänker behandla de 7 motioner under nästa helgs stämma, då DÖ redan skulle vara skrotad. Anna Kinberg Batra verkar fly undan sitt eget ansvar, in under kristdemokraternas skyddande vingar.


Om Alliansen nu verkligen vill skrota DÖ bör de också rösta för ett misstroende mot den rödgröna regeringen. Allt annat vore hyckleri! Det finns alla anledning att rösta för ett misstroende då regeringen nonchalerat mer än ett hundra tillkännagivanden från riksdagen. För att inte tala om den höjda effektskatten på kärnkraft som förekommer energikommissionen. Det är mycket allvarligt om nu det är riksdagen som skall stå för demokratin och makten i Sverige.

Av Thoralf Alfsson - 9 oktober 2015 11:12

Regeringens presskonferens en stor besvikelse. Tältläger var regeringens svar!


Handlingsförlamningen kvarstår och budgetunderskottet exploderar! Islamiseringen av vårt samhälle accelererar i raketfart! Kraven på sharialagar kommer öka! Ett parti som bara vänder sig till muslimer kommer snart vara en verklighet!


Kollapsen har nu inträffat och erkänts av regeringen och kommer nu expandera i samhället på alla nivåer. Samhället och välfärden kommer implodera. Den rödgröna regeringen sänker Sverige!


Regeringen undviker att prata om kostnaderna. Men framförallt hur detta skall finansieras!


Vad har Sverige för ansvar för konflikterna i Afghanistan, Iran, Irak, Ukraina, Syrien, Palestina, Somalia, Mali o.s.v Vilket ansvar?


Vilka inkompetenta politiker som styr Sverige idag!


Den viktigaste åtgärden idag är att införa TUT, temporära uppehållstillstånd!


Om man införde TUT skulle en regering ha en viss handlingsfrihet. Det obehagliga är att Migrationsverket beviljar fler och fler permanenta uppehållstillstånd. Möjligen beror det på den pressade situationen på Migrationsverket och att handläggare hellre friar än fäller en asylsökande.


Så här ser utvecklingen ut om man undantar Dublin ärenden.


 


Backar vi tillbaka ända till 2011 så förstår säkert alla hur den humanitära stormakten Sverige utvecklats under regeringarna Reinfeldt och Löfven. Givetvis har regeringen skickat direktiv till Migrationsverket!


    PS

För något år sedan gjorde jag en undersökning över varifrån mina läsare kommer och det vore intressant att se hur detta utvecklats under det senaste året. Så det vore intressant om du/ni även svarade (klickade i) ert alternativ i högermarginalen på bloggen vid rubriken "Omröstning".

Av Thoralf Alfsson - 9 oktober 2015 09:47

?Polisen i Kalmar har lagt upp övervakningsbilder på Facebook på de personer som rånade en butik i Kalmar under torsdagen. Bilderna är opixlade! Givetvis vill polisen få hjälp från allmänheten att identifiera de båda rånarna.


Någon hjälp från Kalmars tidningar Barometern och Östra Småland får dock inte polisen. Båda tidningarna väljer att pixla bilderna från övervakningskameran.


Det är hög tid för media att förändra praxis över hur de pressetiska reglerna används! Men för det krävs det att någon chefredaktör vågar gå emot det politiskt korrekta samhället och inte skydda grova brottslingar. Vill media att polisen skall lösa brott?


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se