thoralf

Alla inlägg under oktober 2015

Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2015 17:09

Det som hänt i Trollhättan är vidrigt! Att en människa kan få för sig att döda oskyldiga barn i en grundskola. Fy fan, vilken vidrig människa det måste vara. Nu är han död så vi lär inte få reda på hans motiv.


Som far till två barn och även två barnbarn, så förstår jag hur illa och dåligt många barn och föräldrar mår i Trollhättan men dådet sätter även sina spår i alla skolor och hos alla barn och föräldrar i hela landet.


Mina tankar går i första hand till de drabbade.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2015 09:53

I den budget som regeringen nyligen la fram uppgick anslagen till Migrationsverket till ca 20 miljarder kronor för enbart 2016.


Idag uppger Migrationsverket att deras budget måste förstärkas med 29 miljarder kronor!


Jag förutspår att budgeten för integration även måste höjas i motsvarande omfattning. Dags för Löfven, Romson och Fridolin att starta sedelpressarna på högvarv!

 

Grattis Sverige! Som man bäddar får man ligga!

 

Skyll inte på mig! Jag röstade på Sverigedemokraterna!


UPPDATERING!


Jag tror inte mina öron när jag hör detta berättas av Radio Kronoberg! Migrationsverkets verksamhetschef på asylförläggning måste sparkas. Eller är det så att personalen på asylförläggningar är instruerade att mörka brottsliga handlingar på asylförläggningar?


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2015 20:00

Mitt blogginlägg om ett skatteuppror har väckt ett väldigt stort intresse och det avspeglar sig också i antalet delningar på Facebook och inte minst antal besökare på bloggen.


Under tisdagen sattes ett nytt dygnsrekord i antalet unika besökare på hela 15 883! Ett rejält nytt rekord i förhållande till det gamla dygnsrekordet på ca 10 400 unika besökare.


Men rekordet står sig inte så länge då antalet besökare idag redan uppgår till över 16 000 unika besökare och då är det några timmar kvar.


Det innebär sannolikt också att bloggen för fjärde månaden i rad kommer slå ett nytt månadsrekord i antalet unika besökare. Mycket glädjande och väldigt stimulerande.


Min tolkning av att jag haft över 30 000 besökare de senaste dagarna är att det finns ett stort intresse för ett skatteuppror mot kostnaderna för massinvandringen till vårt land. Jag kommer fundera lite mer över detta och hur man bäst når ut till alla som är kritiska till den invandringspolitik som bedrivs av 7-klövern. Jag återkommer om mitt förslag till skatteuppror i lagom tid innan Skatteverket börjar skicka ut deklarationsunderlag till alla hushåll.Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2015 23:06

 

Extra bussar (dubbla bussar) behövs nu när 4 000 asylsökande i Kalmar län får gratis busskort. Jag skulle bedöma det till att ca 85-90 procent på hållplatsen var asylsökande, nästan enbart män.


Idag svarade de rödgröna landstingsråden på en debattartikel i Barometern från Sverigedemokraterna angående att Migrationsverket delar ut gratis busskort till asylsökande. Deras genmäle är fullt av felaktiga påståenden och jag undrar om det beror på okunskap eller ett medvetet val för att ljuga för läsarna. Det är lika illa oavsett vilket!


Genmälet börjar med följande.


Lögn nummer 1.


”Den stora flyktingströmmen från krigets Syrien gör att Landstinget i Kalmar län vidtar olika åtgärder för att förbättra integrationen.”

 

Av de asylsökande till Sverige under 2015 (januari-september) kommer endast ca 30 procent från Syrien.


Lögn nummer 2.


”Rent tekniskt har Migrationsverket en egen säljorganisation som hanterar all försäljning inom myndigheten i Kalmar län. För detta erhålls en provision för genomförd försäljning.”

 

Migrationsverket har ingen försäljning av busskortet, därmed ingen provision. Se nedanstående mejl


 Lögn nummer 3.


”I sammanhanget är det viktigt att betona att Landstinget i Kalmar län och dess skattebetalare inte på något sätt finansierar 30-dagarskorten. Det gör Migrationsverket.”

 

Vem tror dessa rödgröna landstingsråd finansierar Migrationsverket. Är skattebetalarna i Kalmar län befriad från alla skatter som tillfaller staten, vilket i sin tur utgör anslagen till Migrationsverket.


Lögn nummer 4.


”Genom att de asylsökandes reser i högre utsträckning kan KLT behålla och utveckla busslinjer på landsbygden.”


För att KLT skall kunna utveckla verksamheten behöver man intäkter som överstiger de nyuppkomna kostnaderna. Med t.ex extra insatta bussar, städning, övervakning, administration och inte minst att svenskar nu börjat välja andra resesätt när bussarna är fulla med asylsökande.


Jag tycker det är minst sagt sorgligt att läsa ett genmäle där man uppenbarligen inte ens försöker att hålla sig till verkligheten och sanningen. Bedrövligt!

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2015 23:22

Det är många som är upprörda över den invandringspolitik som bedrivs av nuvarande regering och Stefan Löfven men som även den tidigare regeringen under Fredrik Reinfeldt bedrev. De flesta inser nog att kostnaderna för migration och integration är enorma och kommer bli minst sagt gigantiska de närmaste åren om inte regeringen agerar för att minska volymerna av asylsökande.


Att det kommer skattehöjningar är inte en fråga om, utan när! Flera kommuner aviserar redan idag att man tänker höja kommunalskatten kraftigt till 2016. T.ex Oskarshamns kommun som föreslår en kraftig höjning med 75 öre.


Det har höjts röster för att man skall kunna sätta ett kryss i deklarationen om man vill betala för massinvandringen. Lite som kyrkoskatten. Att denna kryssruta skulle införas i deklarationen är nog bara en dröm.


Jag har istället funderat på något som skulle kunna liknas vid ett litet skatteuppror!

 

Det handlar om att markera sitt missnöje med att en så stor andel av våra gemensamma skattemedel går till migration och integration, istället för till skola, vård och omsorg. Mitt förslag är att man i inkomstdeklarationen yrkar ett avdrag för fördyrande kostnader med anledning av massinvandringen. Dessa kostnader kan vara t.ex inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder.


Har man tur kan avdraget gå igenom men i annat fall måste Skatteverket granska deklarationen manuellt och avslå yrkandet. Tänk om tusentals människor yrkar på ett sådant avdrag. Generaldirektören Ingemar Hansson skulle inte bli glad och det skulle säkert få medial uppmärksamhet.


Genom att göra ett så kallat öppet yrkande med ett rimligt belopp. Om man inte har andra avdrag kan 13 500 kronor vara ett lämpligt belopp. Se nedanstående exempel.


 


Om avdraget görs rätt kan du heller inte drabbas av något skattetillägg vilket jag kollat med Skatteverket. Det enda negativa är troligen att om du skall få tillbaka pengar på skatten kan du få vänta på utbetalningen från Skatteverket till augusti/september, istället för till midsommar.


 


Genom att göra ett öppet yrkande startar Skatteverkets utredningsskyldighet och därmed också tar bort förutsättningar för att skattetillägg skall kunna påföras  Du har således i yrkandet redovisat fakta avseende ditt yrkande men felaktigt bedömt rätten till avdrag. Det är således inte fråga om någon oriktig uppgift utan om ett öppet, om än oriktigt, yrkande.


Vidare genom att använda beloppet 13 500 kr så undviker man också skattetillägg då undanhållen skatt anses ringa (skattetillägg påförs av praxis inte om skatten understiger 10% av ett pbb) dvs ca 4 500 kr. 


Har du tur kanske ditt avdrag även går igenom och du får några extra kronor tillbaka på skatten ;-)


Hur många tror att ett skatteuppror med ovanstående upplägg skulle kunna få stor spridning?

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2015 10:43

Vecka 42 innebar nästan 9 200 asylsökande, varav drygt 2 400 var ensamkommande minderåriga. Det innebär i princip ca 4 miljarder kronor i ökade kostnader för skattebetalarna. Eller nästan 1 000 kronor per arbetstagare i Sverige.


Statsminister Stefan Löfven och den rödgröna regeringen är fortfarande förlamade! Hur länge tänker de gömma sig på Rosenbad?


Det är något som är riktigt sjukt!


 


UPPDATERING!


NU BÖRJAR DET!Socialdemokraterna utlovar höjd pensionsålder innan valet 2018!Finansminister Magdalena Andersson skall låna miljardbelopp för att täcka kostnaderna för Migrationsverket och asylkostnaderna.På lokalnivå presenterade idag den rödgröna majoriteten i Oskarshamn en skattehöjning med 75 öre per hundralapp!Högsby kommun planerar en skattehöjning på en krona per hundralapp!
Detta är bara början på det elände som kommer drabba Sverige. Välfärdssystemen kommer krackelera.

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2015 00:00

Vilket bludder av Anna Kinberg Batra i kvällens Agenda! Hon säger egentligen inte ett enda dugg, utan det är endast ett innehållslöst bludder. Hon menar ju inte allvar eftersom Moderaterna inte vill ta över makten förrän tidigast 2018.


Hur kan någon moderat ha förtroende för Anna Kinberg Batra? Att 21-23 procent av Sveriges befolkning fortfarande väljer Anna Kinberg Batra är en gåta för mig!


Det är jäkla tur för Sverigedemokraterna att inte Finn Bengtsson är partiledare för Moderaterna. Vi var bänkgrannar i riksdagens kammare och jag har därför pratat en del med Finn under förra mandatperioden. Jag har stor respekt för Finn Bengtsson.


Den Palestinska ambassadören svarade mycket beklämmande på de frågor som ställdes. Tråkigt att programledaren inte vågade pressa henne hårdare. Hon svarade dessutom med rena lögner vilket inslaget före intervjun visade. Men intervjun visar att palestinierna inte har något intresse av att få stopp på dödandet i Israel.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se